Home » Smartphones-Tablets » AI Apps: Δωρεάν Εργαλεία ΤΝ Που Όλοι Πρέπει Να Έχουμε Στο Android & iOS
FEATURED AI Apps Δωρεάν Εργαλεία ΤΝ Που Όλοι Πρέπει Να Έχουμε Σε Android & iOS Α5

AI Apps: Δωρεάν Εργαλεία ΤΝ Που Όλοι Πρέπει Να Έχουμε Στο Android & iOS

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε και επικοινωνούμε. Όμως, για να εξοικειωθούμε πλήρως με τις δυνατότητες της, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε τις σωστές εφαρμογές, όχι μόνο στο PC, αλλά και στο κινητό. Στον οδηγό θα δούμε πώς μπορούμε να έχουμε τα καλύτερα δωρεάν AI apps παντού μαζί μας σε όλες τις Android και iOS συσκευές.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τα κορυφαία AI Apps για smartphone / tablet

Στις μέρες μας η τεχνητή νοημοσύνη είναι παντού γύρω μας, και υπάρχουν μερικές δωρεάν εφαρμογές και εργαλεία που μπορούν, όχι μόνο να μας εξοικειώσουν με τη νέα τεχνολογία, αλλά και να μας διευκολύνουν τη ζωή.

Έτσι, με τον σωστό συνδυασμό εφαρμογών, μπορούμε να βελτιώσουμε την παραγωγικότητά μας, να ενισχύσουμε την εκπαίδευσή μας με την τεχνητή νοημοσύνη, και να αυξήσουμε τις δεξιότητες μας σε πολλούς τομείς της εργασίας, και όχι μόνο.

Claude – Android / iOS

Με το Claude, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε και να πληρώνουμε στο κατάστημα της Google και Apple για AI Apps τύπου ChatGPT. Ο λόγος είναι ότι δε θα βρούμε παρόμοια δωρεάν εφαρμογή που να έχει τις εντυπωσιακές δυνατότητες του Claude στη γλώσσα μας.

Το δωρεάν εργαλείο μας επιτρέπει να λαμβάνουμε βοήθεια για οποιοδήποτε θέμα, αλλά και να κάνουμε συνεχή διάλογο με την τεχνητή νοημοσύνη.

Όπως αναλύσαμε σε προηγούμενο οδηγό, πρόκειται για ένα ανθρωποκεντρικό ΑΙ μοντέλο που λειτουργεί στο Google Cloud, επικοινωνεί στη γλώσσα μας, και επενδύει η Google.

FEATURED OpenAI Chatbots vs Claude Μια Νέα Προσέγγιση AI Στη Γλώσσα Μας - Σύγκριση Με Bing ChatGPT 2
OpenAI Chatbots vs Claude: Μια Νέα Προσέγγιση AI Στη Γλώσσα Μας – Σύγκριση Με Bing / ChatGPT

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μην αντικαταστήσει το επάγγελμα μας, αλλά οι εργαζόμενοι που την αξιοποιούν θα αντικαταστήσουν αυτούς που δεν έχουν εξοικειωθεί με τα…

Το προηγμένο γλωσσικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να μας δώσει καλύτερες απαντήσεις από το ChatGPT και Bing Chat, καθώς και πιο φιλικές και απόλυτα κατανοητές διατυπώσεις στα ελληνικά. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις, με σχεδόν αλάνθαστο ελληνικό συντακτικό και γραμματική.

AI Apps 1mk

Μπορούμε να το ρωτήσουμε τα πάντα, από τεχνική βοήθεια που θα χρειαζόταν αρκετή ώρα για να την έχουμε μέσω αναζήτησης, μέχρι έρευνα αγοράς και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε. Κατόπιν, το Claude θα μας απαντήσει σχεδόν αστραπιαία.

To Claude είναι απολύτως δωρεάν αν το προσθέσουμε ως app στην εύκολη πλατφόρμα του Slack. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του Claude που είναι πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της OpenAI, η χρήση στο Slack θα παραμείνει δωρεάν για τους απλούς χρήστες.

Εάν δεν έχουμε ήδη λογαριασμό Slack, πατάμε εδώ για να δημιουργήσουμε ένα Workspace δωρεάν.

Από εκεί και μετά, κατεβάζουμε το Slack app στο Android από εδώ, και στο iOS από εδώ.

Μόλις ολοκληρώσουμε τη διαδικασία της εγγραφής, σύνδεσης, και εγκατάστασης του app, απλά κάνουμε κλικ εδώ και προσθέτουμε την εφαρμογή Claude στον λογαριασμό μας (Workspace) στο Slack.

Τέλος, αφού εξουσιοδοτήσουμε το Claude, ανοίγουμε το Slack και μετακινούμαστε στην ενότητα Apps στην κάτω αριστερή γωνία. Κατόπιν, απλά κάνουμε κλικ στο Claude για να μας ανοίξει το παράθυρο συνομιλίας (Messages). Αυτό ήταν όλο.

AI-Apps-1mmm

Από εδώ και μετά, μπορούμε να ξεκινήσουμε τις συνεδρίες μας και κάνουμε τις ερωτήσεις μας και τις συνομιλίες μας ανά πάσα στιγμή. Φυσικά, μπορούμε πάντα να προσκαλέσουμε νέα μέλη στον Workspace που ανοίξαμε στο Slack, καθώς αυτός είναι και ο κεντρικός σκοπός του.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούμε να αξιοποιούμε το Claude για ομαδικές εργασίες και πολλά άλλα. Χάρη στη δομή του Slack, όλο το ιστορικό των συνεδριών παραμένει άθικτο και ορατό, και έτσι μπορούμε να ανατρέξουμε εύκολα σε οποιαδήποτε συνομιλία μας. Μπορούμε να τις εξάγουμε και σε ZIP.

Καλό είναι θυμόμαστε πως όταν τελειώνουμε μια συνεδρία με το Claude, και θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα νέο θέμα, να πληκτρολογούμε το /reset και μετά enter ή κλικ στο βελάκι, για να δούμε το Conversation history forgotten.

Αυτό είναι απαραίτητο καθώς το βοηθάμε και εμείς με τη σειρά μας για να αποφύγει τη σύγχυση και να μην καθυστερεί στις απαντήσεις του για τα νέα θέματα μας.

Αν θέλουμε το Claude και στο PC, μπορούμε να κατεβάσουμε και την εφαρμογή του Slack 64-bit για Windows στο Microsoft store. Ειδάλλως, το Slack λειτουργεί και χωρίς εγκατάσταση απευθείας από τον browser του υπολογιστή.

Poe – iOS

Το Poe κυκλοφόρησε για πρώτη φορά δημόσια τον Φεβρουάριο 2023 και είναι ένα από τα δωρεάν AI apps που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το iOS. Προέρχεται από τη δημοφιλή Q&A πλατφόρμα Quora.

Το μεγάλο ατού της εφαρμογής είναι ότι ενσωματώνει όλα τα προηγμένα γλωσσικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, όπως ChatGPT, GPT-4, κ.α. Συμπεριλαμβάνει και τις δύο προηγούμενες εκδόσεις του Claude, αλλά για τη μια απαιτείται πληρωμή εντός της εφαρμογής.

Το Poe-Fast AI Chat για το iOS το κατεβάζουμε από εδώ.

Poe by Quora – Android

To Poe μπορούμε να το αξιοποιήσουμε και στο Android smartphone/tablet, καθώς και στον browser του υπολογιστή μας. Αρκεί να πατήσουμε εδώ για να μας ανοίξει η web έκδοση του εργαλείου και να ανοίξουμε λογαριασμό μέσω του κινητού μας.

Κατόπιν, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να το προσθέσουμε ως app στην αρχική οθόνη του κινητού.

AI Apps 2μμ

Από εκεί και μετά, μπορούμε να χρησιμοποιούμε το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης αξιοποιώντας εναλλάξ όλα τα γλωσσικά μοντέλα. Όλες οι συνεδρίες μας θα αποθηκεύονται.

Όπως στο iOS, έτσι και στο Android αλλά και στο PC, υπάρχει ένας περιορισμός στα κορυφαία μοντέλα. Πιο συγκεκριμένα, με το GPT-4 έχουμε μια συνομιλία ημερησίως, ενώ με το Claude τρεις συνεδρίες ημερησίως. Το ChatGPT και τα υπόλοιπα είναι δωρεάν.

Bing AI – Android / iOS

Για το Bing AI έχουμε αναφερθεί εκτεταμένα σε σχετικό οδηγό όπου αναλύουμε διάφορα κόλπα για το εργαλείο της Microsoft.

Αναμφίβολα, η εφαρμογή Bing – Your AI copilot για το Android και το iOS είναι ένα από τα AI apps που μπορεί να μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο και στο κινητό μας.

Ο βοηθός συνομιλίας λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως και στο PC. Το κύριο πλεονέκτημα του Bing Chat σε σχέση με το ChatGPT, είναι ότι μπορεί να κάνει αναζήτηση στο Web για πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Perplexity – iOS / Android

Το Perplexity – Ask Anything είναι ένα νέο δωρεάν AI εργαλείο που λειτουργεί ακριβώς σαν το Bing, αλλά από προσωπική εμπειρία έχουμε διαπιστώσει ότι πολλές φορές δίνει ακόμη πιο ενημερωμένα link και παραπομπές σε ό,τι το ρωτάμε στη γλώσσα μας.

Πρόκειται ομολογουμένως για ένα εξαιρετικό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο σε αντίθεση με το ChatGPT, αξιοποιεί σε πραγματικό χρόνο το Internet με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

AI Apps 5κκ

Επιπλέον, τροφοδοτείται από το GPT-3.5 turbo (Quick- πιο γρήγορο) αλλά και το GPT-4 (Enhanced – πιο αργό), για σχετικά δύσκολες ερωτήσεις με πιο πλούσιες απαντήσεις. Αυτή η επιλογή έχει περιορισμό 20 χρήσεων ημερησίως.

Το Perplexity είναι ένα από τα δωρεάν AI apps που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το iOS και το κατεβάζουμε από εδώ. Ωστόσο, διατίθεται και η web έκδοση για το Android και το PC που είναι το ίδιο εξαιρετικές.

Στην Android συσκευή, αρκεί μόνο να πατήσουμε εδώ για να εισέλθουμε στη σελίδα του εργαλείου, να ανοίξουμε λογαριασμό, και μετά να το προσθέσουμε ως app στην αρχική οθόνη του κινητού.

AI Apps 4μ

Επίσης, στο κάτω τμήμα το Perplexity θα μας λέει να αποκτήσουμε και το Android app, όπου απλά πατάμε τη σχετική ένδειξη για να εγγραφούμε στη Waitlist και να ειδοποιηθούμε όταν θα είναι διαθέσιμο.

Τέλος, όλες οι συνεδρίες μας αποθηκεύονται στο Your Threads (Νήματα) που θα δούμε πάνω δεξιά. Επίσης, το Perplexity διαθέτει και μια πολύ βολική επέκταση για τον Chrome στο PC.

Microsoft Math Solver – Android / iOS

Η εφαρμογή Microsoft Math Solver για Android και iOS τροφοδοτείται αποκλειστικά από την τεχνητή νοημοσύνη. Αν έχουμε ήδη εγκαταστήσει το Bing στο κινητό δε χρειάζεται να το κατεβάσουμε καθώς ενσωματώνεται μέσα στο AI εργαλείο της εταιρείας.

Τα μαθηματικά της Microsoft παρέχουν βοήθεια σε μια ποικιλία προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων αυτών της απλής αριθμητικής, της άλγεβρας, και τριγωνομετρίας. Επιλύουν ακόμη και ζητήματα σε λογαριθμικές συναρτήσεις, σε στατιστικά, και άλλα.

Το app χρησιμοποιεί ένα προηγμένο AI powered math solver, όπου μπορούμε να γράψουμε το μαθηματικό ζήτημα στην οθόνη ή να χρησιμοποιήσουμε την κάμερα για να τραβήξουμε μια φωτογραφία με την εξίσωση, κ.τ.λ.

Από εκεί και μετά, το Microsoft Math αναγνωρίζει αμέσως το πρόβλημα και μας βοηθά να το επιλύσουμε με οδηγίες βήμα προς βήμα.

Αν δεν έχουμε εγκαταστήσει το Bing, το Android app του Microsoft Math Solver το κατεβάζουμε από εδώ, και αντίστοιχα την εφαρμογή του iOS από εδώ.

PhotoRoom Studio – Android / iOS

Το PhotoRoom Studio θεωρείται όχι άδικα ως ένα από τα κορυφαία AI apps για να κάνουμε αυτόματη αφαίρεση φόντου – και όχι μόνο – στο Android και το iOS. Έρχεται με εύκολο εξελληνισμένο μενού και εντυπωσιάζει με τις δυνατότητες του.

Το app κάνει αυτόματη αφαίρεση φόντου με ένα πάτημα, προσθήκη οποιουδήποτε άλλου φόντου θέλουμε, και όχι μόνο. Το μόνο αρνητικό, αν θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε έτσι, είναι ότι εμφανίζει το λογότυπο του κάτω δεξιά στην εικόνα.

AI Apps 4μαα

Ωστόσο, με τα online εργαλεία αφαίρεσης αντικειμένων που αναλύσαμε σε προηγούμενο οδηγό, αυτό το λογότυπο φεύγει με ένα κλικ.

Βέβαια, έτσι δε βοηθάμε τους σχεδιαστές να συνεχίσουν την ανάπτυξη της εφαρμογής, και σε γενικές γραμμές δεν το συνιστούμε. Ως εκ τούτου, είναι στη διακριτική μας ευχέρεια να το αποφασίσουμε.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός από το Android και iOS, η εξαιρετική εφαρμογή διαθέτει και online εργαλείο για αφαίρεση φόντου στον browser του PC, που κάνει την ίδια εξαιρετική δουλειά.

Είναι χρήσιμα αυτά τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στο κινητό;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες για τα AI apps, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps