Home » Internet » 6 Χρήσιμα Κόλπα του Google

6 Χρήσιμα Κόλπα του Google

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το Google δεν είναι η μοναδική μηχανή αναζήτησης στο Internet. Υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν το Bing και είναι πολύ ευχαριστημένοι (και οι πέντε τους). Για όλους τους υπόλοιπους από εμάς, στο σημερινό άρθρο δημοσιεύουμε 6 χρήσιμα κόλπα του Google, που μας επιστρέφουν άμεσα τις πληροφορίες στην ίδια τη μηχανή αναζήτησης, δίχως να χρειάζεται να πάμε σε κάποια από τις σελίδες!

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Διαφημίστε την επιχειρησή σας στο site του PCsteps, ή και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Σημειωτέον πως, ακόμα και στο Google.gr, οι παρακάτω αναζητήσεις πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά στα Αγγλικά για να εμφανίζουν τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

1. Απλή (ή περίπλοκη) αριθμητική

Είτε λατρεύετε τα μαθηματικά είτε δυσκολεύεστε να συγκρατήσετε το Πυθαγόρειο Θεώρημα του Θαλή, ένα κομπιουτεράκι πάντα είναι χρήσιμο για τις απλές ή δύσκολες πράξεις.

Στο κάτω-κάτω, ακόμα και οι έμπειροι μαθηματικοί παραδέχονται πως δεν είναι κομπιουτεράκια – δοκιμάστε να βγείτε με 15 από αυτούς για φαγητό, και δείτε στο τέλος πόση ώρα θα τους πάρει να υπολογίσουν το λογαριασμό.

Πλέον, χάρη στο Google δεν υπάρχει καν λόγος να ξεθάψουμε το calculator των Windows (πόσο μάλλον κάποιο αρχαίο, με μπαταρία). Αρκεί να γράψουμε την πράξη που θέλουμε να κάνουμε, και θα εμφανίσει το αποτέλεσμα.

1.calculator

Σαν έξτρα bonus, το αποτέλεσμα εμφανίζεται σε ένα πλήρες online επιστημονικό κομπιουτεράκι, για να συνεχίσουμε τις πράξεις μας ακόμα κι αν περιέχουν ημίτονα, συνημίτονα, δυνάμεις, ρίζες, λογάριθμους, ή παραγοντικά.

2. Μετατροπή θερμοκρασίας

Πάντοτε με εκνεύριζε το να βλέπω μια Αμερικανική ταινία ή σειρά και να χρησιμοποιούν τους βαθμούς Fahrenheit.

Οι ίντσες πάει στην ευχή, 2 ίντσες είναι πέντε εκατοστά, κάτι πάει κι έρχεται. Το μίλι είναι περίπου ενάμισι χιλιόμετρο. Το γαλόνι είναι περίπου 4 λίτρα.

Αλλά η μετατροπή από Fahrenheit σε Celcius δεν γίνεται αναλογικά. Χρειάζεται ολόκληρη συνάρτηση για να υπολογιστεί: f(F) = (F – 32) x 5/9 για Fahrenheit σε Celcius.

Ευτυχώς για εμάς, το Google γνωρίζει καλά τη συνάρτηση αυτή, οπότε γράφοντας πχ 103 degrees f to c εμφανίζει άμεσα το αποτέλεσμα.

2.bathmoi

Θα μπορούσε κανείς να κάνει και το ανάποδο, αλλά ποιος νοιάζεται για τον Fahrenheit και τους βαθμούς του? Να πα να πνιγεί!

3. Ο καιρός

Μιας και αναφερθήκαμε σε θερμοκρασία, μια απλή αναζήτηση weather (πόλη) όχι μόνο θα μας εμφανίσει τον καιρό αυτή τη στιγμή, αλλά και την πρόγνωση για όλη την επόμενη εβδομάδα.

3.kairos

Εκτός από τη θερμοκρασία, θα μάθουμε επίσης για το ποσοστό της υγρασίας, την ταχύτητα του ανέμου καθώς και την πιθανότητα βροχής/χιονιού/χιονόνερου/χαλαζιού, η οποία αναγράφεται ως Υετός.

Υετός το σαββατόβραδο, λοιπόν!

4. Μετατροπή μονάδων

Θυμάστε τι έγραφα παραπάνω για τις ίντσες? Σκέτες είναι μια χαρά. Σε συνδυασμό με πόδια, είναι δράμα.

Τι σημαίνει “Αυτός έχει ύψος five foot seven”? Five foot seven νά ‘ναι οι ώρες σας!

Και πάλι το Google μπορεί να μας βγάλει ασπροπρόσωπους, με μια αναζήτηση της μορφής five feet 7 inches in meters.

4.imperial

Αντίστοιχα αποτελέσματα μπορείτε να έχετε με κάθε είδος μονάδας, πχ cubic feet in cubic meters, gallons in liters κλπ.

5. Νομισματικές ισοτιμίες

Θέλετε να αγοράσετε κάτι από το ebay, αλλά δεν είστε σίγουροι τα δολάρια πόσα είναι σε ευρώ?

Κάντε μια αναζήτηση (ποσόν) dollars euro και θα έχετε την απάντησή σας.

4.nomismata

Υπ' όψιν, βέβαια, πως αν αγοράσετε κάτι με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, το πιθανότερο είναι η τράπεζα να έχει ελαφρώς διαφορετική ισοτιμία (πάντοτε εις βάρος σας), καθώς και πιθανές επιπλέον χρεώσεις για τη μετατροπή.

Συνεπώς, η μέθοδος αυτή είναι περισσότερο ενδεικτική, για να έχετε μια γενική ιδέα για το ποσόν.

6. Αποτελέσματα μετοχών

Γράφοντας το κωδικό όνομα μιας μετοχής, στο δεξί μέρος της αναζήτησης θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο με αναλυτικές πληροφορίες για την εταιρεία και τις τιμές των μετοχών.

Για παράδειγμα, το GOOG επιστρέφει τα αποτελέσματα της μετοχής της Google, η οποία σημειωτέον αξίζει 1036,24 δολάρια έκαστη.

6.metoxes

Με δεδομένο πως το 2004 που έγινε το IPO της Google οι μετοχές πουλιόνταν προς 85$ η μία, αν ταξιδέψετε ποτέ πίσω στο χρόνο, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε ;-)

Εσείς, τι ψάχνετε στο Google?

Αν έχετε κάποια τέτοιου είδους αναζήτηση, που να δίνει η Google κατευθείαν την απάντηση, θα χαρούμε να μας τη γράψετε στα σχόλια!

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#223 - Τιμή Βενζίνης Στους Χάρτες Google, Δωρεάν HEVC codec, Αναφορές Instagram
QuickSteps
GamingSteps#202205021
GamingSteps