Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Λύσεις για τα Μεγαλύτερα Προβλήματα των Windows 10

Λύσεις για τα Μεγαλύτερα Προβλήματα των Windows 10

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Με τα Windows 10, η Microsoft προσπαθεί να ακούσει τους χρήστες. Όσοι επιλέγουν να γίνουν insiders, μπορούν να αναφέρουν μικρά και μεγάλα προβλήματα των Windows 10 προς διόρθωση. Όμως, αυτή η διαδικασία παίρνει χρόνο. Δείτε ορισμένα από τα σοβαρότερα προβλήματα των Windows 10, και πώς να τα επιλύσετε άμεσα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Να σημειωθεί πως για να επιλύσουμε ορισμένα από τα προβλήματα των Windows 10, θα χρειαστεί επέμβαση στο μητρώο και σε αρχεία συστήματος.

Πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή στο σύστημά σας, καλό είναι να κάνετε ένα πλήρες backup του λειτουργικού συστήματος με κάποια ειδική εφαρμογή:

Οι συντάκτες και οι συντελεστές του PCsteps δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη αν δημιουργήσετε επιπλέον προβλήματα στα Windows 10.

Προστασία προσωπικών δεδομένων

H Microsoft ενσωμάτωσε στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ίσως ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα των Windows 10. Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες της προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η εταιρεία, όπως είναι νομικά υποχρεωμένη, δηλώνει ξεκάθαρα τι είδους προσωπικά δεδομένα αντλεί από εμάς όταν χρησιμοποιούμε τα Windows 10.

Όλες οι πληροφορίες βρίσκονται στην “Προστασία προσωπικών δεδομένων”, την οποία βρίσκεται στο σύνδεσμο http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=521839, που είναι ορατός σε διάφορα σημεία πριν την εγκατάσταση των Windows.

Το πρόβλημα είναι πως ένα απειροελάχιστο ποσοστό χρηστών μπαίνει στον κόπο να ασχοληθεί με αυτό το μακροσκελές κείμενο.

Επιλέγοντας ότι συμφωνούμε με τους όρους της Δήλωσης προσωπικών δεδομένων, η Microsoft έχει πρόσβαση τους κωδικούς μας, την ηλικία, το φύλο, τη γλώσσα που μιλάμε, τη χώρα που μένουμε, και τις προσωπικές μας σχέσεις, μεταξύ άλλων.

Όμως το πρόβλημα μεγαλώνει όταν συν τοις άλλοις καταγράφονται οι ιστοσελίδες που επισκεφτήκαμε, τι αγοράσαμε, o αριθμός της πιστωτικής κάρτας, τι ψάχνουμε στο διαδίκτυο, αλλά και την τοποθεσία που βρισκόμαστε την κάθε στιγμή.

Πώς περιορίζω τα προσωπικά δεδομένα που βλέπει οι Microsoft

Μπορεί οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις να μοιράζονται τα πάντα για τη ζωή μας με τη Microsoft, έχουμε όμως τη δυνατότητα να αλλάξουμε τις προεπιλογές.

Από την έναρξη, πηγαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Επιλέγουμε την ενότητα “Λογαριασμοί”.

Στη κατηγορία  “Συγχρονισμός των ρυθμίσεών σας”, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το να συγχρονίζονται οι ρυθμίσεις μας με το λογαριασμό μας της Microsoft.

Κατόπιν, επιστρέφουμε στις ρυθμίσεις και πηγαίνουμε στην “Προστασία προσωπικών δεδομένων”.

Στη συνέχεια έχουμε αρκετές επιλογές ώστε να εμποδίσουμε τις εφαρμογές να χρησιμοποιούν τα προσωπικά μας δεδομένα.

Εφόσον μας ενδιαφέρει η ιδιωτικότητα, αξίζει να δούμε μία προς μία τις ρυθμίσεις και να τις απενεργοποιήσουμε.

Στην τρέχουσα έκδοση των Windows 10 θα βρούμε δεκαέξι διαφορετικές ενότητες στις οποίες μπορούμε να αλλάξουμε ρυθμίσεις σχετικά με τα προσωπικά μας δεδομένα.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τον οδηγό μας:

Προσωπικά Δεδομένα στα Windows – Αξίζουν τα Εργαλεία Προστασίας;

Μετά την κυκλοφορία των Windows 10 και την αναστάτωση που προκάλεσαν όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο διάφορα προγράμματα τύπου “anti-spying”. Αυτά…

Η Microsoft κλέβει τη σύνδεσή μας στο ίντερνετ

Ορισμένα από τα προβλήματα των Windows 10 μπορούν να λυθούν μέσω των τακτικών ενημερώσεων που λαμβάνουμε στον υπολογιστή μας. Οι ενημερώσεις του Windows Update είναι επίσης απαραίτητες για την ασφάλεια του λειτουργικού.

Ένα πρόβλημα με αυτές τις ενημερώσεις είναι πως συχνά έχουν όγκο μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες megabyte. Και με τα εκατοντάδες εκατομμύρια χρηστών Windows, ο συνολικός όγκος του download επιβαρύνει τους servers του Windows Update.

Στα Windows 10, η Microsoft σκέφτηκε ένα κόλπο που είναι έξυπνο, αλλά ταυτόχρονα ανήθικο: να διαδίδονται τα Windows Updates με τη μέθοδο P2P.

Η ιδέα είναι απλή. Οι χρήστες που κατεβάζουν τα Windows Updates, γίνονται ταυτόχρονα “server” ώστε άλλοι χρήστες να κατεβάσουν τις ενημερώσεις από αυτούς. Έτσι, κατεβάζουμε τις ενημερώσεις αισθητά πιο γρήγορα από τις παλαιότερες εκδόσεις.

Είναι πρακτικά η ίδια λογική όπως όταν κατεβάζουμε ταινίες μέσω torrent από άλλους χρήστες. Για περισσότερες πληροφορίες για τα δίκτυα P2P, δείτε τον οδηγό μας:

Ανταλλαγή Αρχείων – Πώς λειτουργεί το P2P και τα Torrent

Ενώ τα πρώτα υπολογιστικά συστήματα λειτουργούσαν αυτόνομα, πλέον η χρήση δικτύων έχει γίνει αναγκαία, καθώς προσφέρει στους χρήστες απεριόριστες δυνατότητες. Μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες των δικτύων,…

Το πρόβλημα όμως είναι πως το να είμαστε server εκ μέρους της Microsoft επιβαρύνει τη σύνδεσή μας, και συγκεκριμένα το περιορισμένο upload.

Ενώ σε μια μέτρια προς καλή aDSL μπορούμε να κατεβάζουμε με 1 έως 2ΜΒ/s, στο upload έχουμε μέχρι 100Kbps.

Επίσης, αν κάποια εφαρμογή καταλαμβάνει όλο μας το upload, αναπόφευκτα επιβραδύνει σημαντικά και το download.

Ο λόγος είναι πως χρειάζεται να στείλει αίτημα ο υπολογιστής μας για να ξεκινήσει το download ενός αρχείου ή η φόρτωση μιας σελίδας. Όταν τα αιτήματα καθυστερούν λόγω “μπουκωμένου” upload, όλη η σύνδεση υποφέρει.

Είναι λογικό λοιπόν πως η προεπιλογή του P2P για το Windows Update είναι ένα από τα σοβαρά προβλήματα των Windows 10. Ειδικά με το επίπεδο των συνδέσεων στην Ελλάδα. Η Microsoft πρακτικά κλέβει το upload μας, χωρίς να μας ρωτήσει.

Πώς απενεργοποιώ το P2P στο Windows Update

Αρχικά, πηγαίνουμε στο εικονίδιο της αναζήτησης και γράφουμε “windows update”. Έπειτα επιλέγουμε το “Επιλογές Windows Update για προχωρημένους”.

Κατόπιν πατάμε στο “Επιλέξτε τον τρόπο παροχής ενημερώσεων”.

Πλέον έχουμε δύο επιλογές. Να απενεργοποιήσουμε την αποστολή ενημερώσεων σε άλλους, ή να επιτρέψουμε την αποστολή μόνο στους υπολογιστές που βρίσκονται στο τοπικό μας δίκτυο.

Η επιλογή για το τοπικό δίκτυο είναι χρήσιμη αν έχουμε περισσότερους από έναν υπολογιστές με Windows 10. Αρκεί ένας υπολογιστής να κατεβάσει τα Windows Update, και ύστερα οι άλλοι υπολογιστές στο δίκτυο θα τραβήξουν από αυτόν τις ενημερώσεις.

Οι ταχύτητες στο τοπικό δίκτυο είναι ασύγκριτα υψηλότερες σε σχέση με το ίντερνετ, οπότε δεν τίθεται κανένα θέμα καθυστέρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τον αναλυτικό οδηγό μας:

Οι Ενημερώσεις Windows 10 μας Κλέβουν το Bandwidth

Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο να ζητήσουμε κάτι από κάποιον και στο να το πάρουμε χωρίς την άδειά του, που είναι ο ορισμός της κλοπής….

Ασταμάτητες αυτόματες ενημερώσεις

Όπως προαναφέραμε, οι ενημερώσεις του Windows Update είναι απαραίτητες για την υγεία και την ασφάλεια του λειτουργικού συστήματος.

Καμιά φορά, όμως, οι ενημερώσεις έρχονται την πλέον ακατάλληλη στιγμή. Επιβαρύνουν τη σύνδεση για να κατέβουν, και τη λειτουργία του υπολογιστή για να εγκατασταθούν. Και μόλις τελειώσουν, γκρινιάζουν για επανεκκίνηση.

Σε άλλες εκδόσεις των Windows, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε προσωρινά ή και μόνιμα το Windows Update. Όμως στην οικιακή έκδοση των Windows 10 δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, και χρειάζεται να κάνουμε πατέντα.

Πώς σταματάω τις αυτόματες ενημερώσεις στα Windows 10

Η μέθοδος για να σταματήσουμε τις αυτόματες ενημερώσεις είναι αλλάζοντας τη ρύθμιση στην υπηρεσία Windows Update.

Κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο “Αυτός ο υπολογιστής” επιλέγοντας την εντολή “Διαχείριση”.

Στο παράθυρο που ανοίγει κάνουμε κλικ στην επιλογή “Υπηρεσίες και εφαρμογές” -> “Υπηρεσίες”.

Στο κεντρικό παράθυρο βρίσκουμε την υπηρεσία “Windows Update”, κάνουμε δεξί κλικ και πατάμε “Ιδιότητες”.

Στις ιδιότητες, αρκεί να επιλέξουμε σαν τύπο εκκίνησης το “Απενεργοποιημένο”.

Πατάμε ΟΚ, κάνουμε μια επανεκκίνηση του υπολογιστή, και οι ενημερώσεις δεν θα μας ξαναενοχλήσουν μέχρι να πάμε ξανά στις υπηρεσίες και να αλλάξουμε τον τύπο εκκίνησης στο προεπιλεγμένο “Μη αυτόματα”.

Υπενθυμίζουμε πάντως πως οι ενημερώσεις είναι απαραίτητες για την ασφάλεια του λειτουργικού συστήματος. Καλό είναι να μην τις ξεχάσουμε απενεργοποιημένες.

Αν δεν ενεργοποιήσουμε ξανά την υπηρεσία, και επιχειρήσουμε να κάνουμε χειροκίνητα update, θα μας εμφανίσει μήνυμα σφάλματος 0x80070422.

Ειδοποιήσεις στα Windows 10

Αρκετοί χρήστες θεωρούν τις ακατάπαυστες ειδοποιήσεις ως ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα των Windows 10.

Ίσως μπορούμε να ανεχτούμε ειδοποιήσεις για ζητήματα ασφαλείας ή για κάποια ενημέρωση. Ειδοποιήσεις όμως διαφημιστικού περιεχομένου, όπως για το Office, είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές.

Για να απαλλαγούμε από τέτοιου είδους παρεμβολές μπορούμε να πάμε στις “Ρυθμίσεις”.

Στη συνέχεια πηγαίνουμε την κατηγορία “Σύστημα”.

Επιλέγουμε τις “Ειδοποιήσεις και ενέργειες”.

Εδώ έχουμε δύο επιλογές. Να απενεργοποιήσουμε εντελώς τις ειδοποιήσεις ή να καταργήσουμε τις ειδοποιήσεις από συγκεκριμένα προγράμματα.

Για απενεργοποίηση όλων των ειδοποιήσεων αλλάζουμε τη ρύθμιση στη “Λήψη ειδοποιήσεων από εφαρμογές και άλλους αποστολείς” καθώς επίσης  “Λήψη συμβουλών, κόλπων και προτάσεων κατά τη χρήση των Windows”, από Ενεργό σε Ανενεργό.

Σε περίπτωση που μας ενοχλούν ειδοποιήσεις συγκεκριμένων εφαρμογών, μπορούμε λίγο πιο κάτω στην κατηγορία “Λήψη ειδοποιήσεων από αυτούς τους αποστολείς” να απενεργοποιήσουμε όσες μας ενοχλούν.

Προεπιλεγμένος browser και άλλες εφαρμογές

Ένα από τα προβλήματα των Windows 10, που έχει ταλαιπωρήσει πολλούς χρήστες, είναι ο Edge και οι προεπιλεγμένες εφαρμογές.

Για πολλούς και διαφόρους λόγους, ο Edge δεν έχει κατορθώσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη σημαντικού ποσοστού χρηστών. Όμως δεν είναι το ίδιο εύκολο να τον αλλάξουμε από προεπιλεγμένο browser όπως τον Internet Explorer στο παρελθόν.

Σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows, αρκούσε να επιβεβαιώσουμε μέσω του browser πως θέλουμε να είναι ο προεπιλεγμένος, και το θέμα έληγε εκεί.

Στα Windows 10, όμως, η διαδικασία είναι σχετικά πιο περίπλοκη.

Πώς αλλάζω τον προεπιλεγμένο browser στα Windows 10

Εγκαθιστώντας έναν τρίτο browser στα Windows 10, σύντομα θα μας εμφανίσει το μήνυμα για να τον ορίσουμε σαν προεπιλογή.

Κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο κουμπί, θα ανοίξει η ενότητα των ρυθμίσεων για τις προεπιλεγμένες εφαρμογές.

Στο κάτω μέρος της σελίδας θα βρούμε τον browser, στην ενότητα “Πρόγραμμα περιήγησης Web”.

Κάνοντας κλικ στον Microsoft Edge, μας δείχνει μια λίστα με όλους τους εγκατεστημένους browsers, για να επιλέξουμε

Η Microsoft θα επιμείνει, μήπως και μας αλλάξει γνώμη και κρατήσουμε τον Edge. Επιλέγουμε “Εναλλαγή οπωσδήποτε”.

Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, αυτό μπορεί να μην λειτουργήσει, και να παραμείνει προεπιλογή ο Edge.

Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει ένα απλό κόλπο που έχουμε διαπιστώσει πως λειτουργεί. Πρώτα επιλέγουμε σαν προεπιλογή τον Internet Explorer…

Θα βγάλει και πάλι το μήνυμα για “Εναλλαγή οπωσδήποτε”, αλλά αυτή τη φορά η αλλαγή θα ολοκληρωθεί.

Στη συνέχεια κάνουμε κλικ στον Internet Explorer και επιλέγουμε τον Chrome, τον Firefox, τον Opera, ή όποιον άλλο browser έχουμε εγκατεστημένο και θέλουμε σαν προεπιλογή.

Πλέον έχουμε αλλάξει browser οριστικά.

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την αλλαγή browser, δείτε τον οδηγό μας:

Πώς αλλάζει ο Προεπιλεγμένος Browser στα Windows 10

Δεν είναι να απορείς που ο CEO της Mozilla έχει θυμώσει με τη Microsoft. Με την αναβάθμιση στα Windows 10, προεπιλεγμένος browser γίνεται ο Edge, ακόμα…

Πώς αλλάζω την προεπιλεγμένη εφαρμογή σε κάθε κατηγορία

Οι περισσότεροι χρήστες ενδιαφέρονται να αλλάξουν τον προεπιλεγμένο browser. Όμως θα βρούμε καλύτερες προτάσεις σε κάθε κατηγορία προγράμματος.

Ας πούμε για παράδειγμα πως εγκαταστήσαμε τον IrfanView, έναν picture viewer με ασύγκριτα περισσότερες δυνατότητες από την εφαρμογή “Photos”.

Για να τον ορίσουμε σαν την προεπιλεγμένη εφαρμογή για το άνοιγμα εικόνων, αρκεί να ανοίξουμε τις ρυθμίσεις και να επιλέξουμε την κατηγορία “Σύστημα”

Επιλέγουμε το “Προεπιλεγμένες εφαρμογές”. Με την εγκατάσταση του IrfanView, η προεπιλογή για το “Πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών” είναι κενή.

Αρκεί να κάνουμε κλικ και να επιλέξουμε το πρόγραμμα που θέλουμε.

Κλείνουμε τις ρυθμίσεις. Ανοίγοντας τώρα ένα αρχείο φωτογραφίας, τα Windows 10 θα μας ρωτήσουν με ποιο πρόγραμμα θέλουμε να το ανοίξουμε. Επιλέγουμε το IrfanView και τσεκάρουμε το “Να χρησιμοποιείται πάντα αυτή η εφαρμογή”.

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να αλλάξουμε τις προεπιλεγμένες εφαρμογές για την αλληλογραφία, χάρτες, μουσική, και βίντεο.

Η Αναζήτηση των Windows 10 δεν βρίσκει καμία εφαρμογή

Το μενού έναρξης στα Windows 10 είναι αρκετά διαφορετικό από το αντίστοιχο μενού στα Windows 7. Το νεότερο λειτουργικό έρχεται με προεγκατεστημένο σημαντικό όγκο εφαρμογών.

Σαν αποτέλεσμα, για να βρούμε γρήγορα αυτό που θέλουμε, η αναζήτηση είναι απαραίτητη.

Καμιά φορά, όμως, η αναζήτηση παραμένει κενή, όση ώρα κι αν περιμένουμε, ακόμα κι αν ψάχνουμε κάτι απλό, όπως η αριθμομηχανή.

Αυτό είναι ένα από τα παλαιότερα προβλήματα των Windows 10.Υποτίθεται ότι διορθώθηκε με την αναβάθμιση τους στην Threshold 2 (1511). Όμως φαίνεται να μην έφυγε ποτέ, ακόμη και μετά την αναβάθμιση τους στην έκδοση Αnniversary (1607).

Πώς διορθώνω την αναζήτηση στα Windows 10

Για να επιδιορθώσουμε το πρόβλημα, θα χρειαστεί να πειράξουμε το μητρώο των Windows. Επειδή όμως μια λάθος κίνηση μπορεί να προξενήσει μεγαλύτερα προβλήματα στα Windows 10, καλό είναι να έχουμε κρατήσει αντίγραφο ασφαλείας.

Δείτε τον οδηγό μας για το μητρώο των Windows:

Τι είναι το Windows Registry (Μητρώο των Windows)

Ακόμα και σχετικά αρχάριοι χρήστες, όλο και κάπου θα έχουν ακούσει για το μυστηριώδες και μάλλον χαώδες Windows registry. Θα το βρούμε σε πολλούς οδηγούς…

Κάνουμε δεξί κλικ στην γραμμή εργασιών και επιλέγουμε “Διαχείριση Εργασιών”.

Κάτω αριστερά στο παράθυρο πατάμε το ”Περισσότερες λεπτομέρειες”.

Αφήνουμε ανοιχτή τη διαχείριση εργασιών, και πατάμε τα πλήκτρα Win+R για να ανοίξουμε το παράθυρο “Εκτέλεση” των Windows.

Εκεί γράφουμε την εντολή:

regedit

Με την επιβεβαίωσή μας, η εντολή αυτή θα ανοίξει τον επεξεργαστή Μητρώου των Windows.

Χωρίς να ελαχιστοποιήσουμε το παράθυρο του Επεξεργαστή Μητρώου των WIndows, πηγαίνουμε στο παράθυρο της Διαχείρισης Εργασιών. Εντοπίζουμε το πρόγραμμα “Εξερεύνηση των Windows”, κάνουμε δεξί κλικ και επιλέγουμε “Τέλος εργασίας”.

Αν υπάρχουν δύο διεργασίες με αυτό το όνομα, όπως στο παράδειγμα κάνουμε τέλος εργασίας και στη δεύτερη.

Χωρίς πάλι να ελαχιστοποιήσουμε ή να κλείσουμε κανένα παράθυρο. Πηγαίνουμε στον Επεξεργαστή Μητρώου και ακολουθούμε την διαδρομή:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FolderTypes\{ef87b4cb-f2ce-4785-8658-4ca6c63e38c6}\TopViews\

Ανοίγοντας το TopViews, θα βρούμε ένα κλειδί (φάκελο) με μηδενικά για όνομα. Κάνουμε δεξί κλικ και επιλέγουμε “Διαγραφή”.

Κλείνουμε τον Επεξεργαστή Μητρώου των Windows και πίσω στο παράθυρο της ”Διαχείρισης Εργασιών” πατάμε ”Αρχείο -> Εκτέλεση νέας εργασίας”.

Γράφουμε explorer.exe και πατάμε ΟΚ.

Κάνουμε τέλος επανεκκίνηση του υπολογιστή και δοκιμάζουμε ξανά την αναζήτηση.

Εναλλακτική μέθοδος

Αν το κόλπο με τον επεξεργαστή μητρώου δεν λειτουργήσει, υπάρχει και μια άλλη μέθοδος που μπορούμε να δοκιμάσουμε, μέσω του PowerShell των Windows.

Ψάχνουμε στην αναζήτηση PowerShell, κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο και επιλέγουμε “Εκτέλεση ως διαχειριστής”.

Τη μπλε γραμμή εντολών του PowerShell γράφουμε την εντολή.

Get-AppXPackage -Name Microsoft.Windows.Cortana | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

Για να μην γίνει κάποιο λάθος, μπορείτε να κάνετε αντιγραφή την εντολή από εδώ, και μετά να κάνετε δεξί κλικ στο παράθυρο του PowerShell, θα γίνει αυτόματα επικόλληση.

Πατάμε Enter για να εκτελέσουμε την εντολή.

Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, ίσως και σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, κλείνουμε όλα τα παράθυρα και δοκιμάζουμε να κάνουμε αναζήτηση.

Δεν υπάρχει η επιλογή “Άνοιγμα με”

Όταν τα Windows βλέπουν ένα αρχείο το οποίο δεν αντιστοιχεί σε κάποια εφαρμογή, μας δίνουν τη δυνατότητα “Άνοιγμα με”, για να επιλέξουμε μια εφαρμογή που θεωρούμε πως θα λειτουργήσει.

Εναλλακτικά, σε ένα αρχείο που έχει ήδη αντιστοίχιση με κάποια εφαρμογή, με το “Άνοιγμα με” μπορούμε να το ανοίξουμε με μια τρίτη εφαρμογή.

Όμως, ένα από τα προβλήματα των Windows 10 είναι η εξαφάνιση αυτής της επιλογής στη δεύτερη περίπτωση, όταν θέλουμε να επιλέξουμε εναλλακτικό πρόγραμμα.

Μπορεί να υπήρχε και να χάθηκε, ή να μην υπήρχε ήδη από την εγκατάσταση.

Πώς επαναφέρω την επιλογή “Άνοιγμα με” στα Windows 10

Το πρόβλημα αυτό μπορεί να οφείλεται σε αλλαγή ρυθμίσεων κατά την ενημέρωση, ακόμη και σε κατεστραμμένα αρχεία. Ο πιο συχνός λόγος, πάντως, είναι ένα σφάλμα στο μητρώο των Windows.

Ανοίγουμε τον επεξεργαστή μητρώου πατώντας Win+R και γράφοντας “regedit” στην “Εκτέλεση”.

Στο μητρώο ακολουθούμε τη διαδρομή:

HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\ContextMenuHandlers\Open With

Σε ένα υγιές σύστημα, το κλειδί αυτό θα περιλαμβάνει μια τιμή τύπου REG_SZ με δεδομένα τιμής {09799AFB-AD67-11d1-ABCD-00C04FC30936}.

Αν στο σύστημά μας δεν υπάρχει αυτή η τιμή, κάνουμε διπλό κλικ στην “(Προεπιλογή)” εισάγουμε τα δεδομένα τιμής, και πατάμε ΟΚ:

{09799AFB-AD67-11d1-ABCD-00C04FC30936}

 

Κλείνουμε το παράθυρο του Επεξεργαστή Μητρώου και κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή.

Διαγραφή Windows.old

Ο φάκελος Windows.old εμφανίζεται στο βασικό μας σκληρό δίσκο όταν έχουμε κάνει αναβάθμιση από παλαιότερη έκδοση των Windows. Είναι απαραίτητος αν θέλουμε να επαναφέρουμε την προηγούμενη έκδοση.

Για όσους όμως έχουμε έναν μικρού μεγέθους SSD, ο φάκελος Windows.old ανήκει στα προβλήματα των Windows 10. Ο λόγος είναι πως το μέγεθος του μπορεί να ξεπεράσει τα 10-20GB, που σε έναν SSD 120GB είναι ένα τεράστιο ποσοστό της χωρητικότητάς του.

Σύμφωνα με τη Microsoft, ο φάκελος αυτός διατηρείται για 28 ημέρες, και ύστερα διαγράφεται αυτόματα.

Όμως αν ο δίσκος μας είναι μικρός και είμαστε βέβαιοι πως δεν μας ενδιαφέρει η επαναφορά, μπορούμε να τον διαγράψουμε νωρίτερα.

Πώς διαγράφω τον φάκελο Windows.old

Ο κλασικός τρόπος δεξί κλικ -> διαγραφή δεν αποδίδει σε αυτό το φάκελο, καθώς περιέχει προστατευόμενα αρχεία συστήματος. Γι’ αυτό θα χρειαστεί να ενεργήσουμε διαφορετικά.

Επιλέγουμε τον Τοπικό δίσκο (C:) και πατάμε δεξί κλικ -> “Ιδιότητες”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέγουμε την “Εκκαθάριση δίσκου”.

Στη συνέχεια κάνουμε κλικ στην “Εκκαθάριση αρχείων συστήματος”.

Η εκκαθάριση δίσκου θα ξεκινήσει από την αρχή. Στη λίστα των επιλογών θα έχει προστεθεί η επιλογή “Προηγούμενη(ες) εγκατάσταση(εις)”. Την επιλέγουμε.

Πατώντας το ΟΚ θα διαγραφεί ο φάκελος Windows.old με επιτυχία.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τον φάκελο Windows.old, καθώς και εναλλακτικές μεθόδους για τη διαγραφή του, δείτε τον οδηγό μας:

Διαγραφή Windows.old μετά το Windows Fall Creators Update

Όποτε αναβαθμίζουμε ανάμεσα στις εκδόσεις των Windows 10, ή αλλάζουμε από Windows 7 / 8.1 σε Windows 10, στον τοπικό δίσκο C: θα βρούμε το…

Κόλλησε το Windows Update στα Windows 10

Τα κολλήματα του Windows Update δεν ανήκουν μόνο στα προβλήματα των Windows 10, αλλά και σε όλες τις εκδόσεις του λειτουργικού.

Πώς Φτιάχνω τις Ενημερώσεις στα Windows 7 Αν Έχουν Κολλήσει

Πολλοί χρήστες προτιμούν τα Windows 7 που ξέρουν και εμπιστεύονται, παρά τις νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού . Τελευταία, όμως, μετά από μια νέα εγκατάσταση Windows…

Πολλές φορές, και χωρίς κάποια εξήγηση, το Windows Update παύει να λειτουργεί σωστά. Μπορεί να ψάχνει αιώνια για ενημερώσεις, να κολλάει στο κατέβασμα ή στην εγκατάσταση τους.

Μία από τις βασικότερες αιτίες είναι να έχουν καταστραφεί κάποια προσωρινά αρχεία ενημερώσεων, συνήθως από κάποιο προηγούμενο κόλλημα του Windows Update.

Διαγράφοντας αυτά τα αρχεία, και επανεκκινώντας την υπηρεσία Windows Update, λύνονται τα περισσότερα σχετικά προβλήματα των Windows 10.

Η αυτόματη μέθοδος

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο εργαλείο της Microsoft.

Αρκεί να κάνουμε κλικ στην αναζήτηση και να ψάξουμε “αντιμετώπιση προβλημάτων”. Μας ενδιαφέρει το εικονίδιο που αναφέρει “Πίνακας ελέγχου”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέγουμε το “Επιδιόρθωση προβλημάτων με το Windows Update”.

Στην εφαρμογή επιλέγουμε “Για προχωρημένους”…

…και ύστερα επιλέγουμε την “Εκτέλεση με δικαιώματα διαχειριστή”.

Αφού επιλέξουμε την εκτέλεση με δικαιώματα διαχειριστή, η εφαρμογή θα μας επαναφέρει στην αρχική οθόνη, και αρκεί να πατήσουμε το “Επόμενο”.

Το πρόγραμμα θα ψάξει για προβλήματα των Windows 10 που αφορούν το Windows update και θα προτείνει πιθανές διορθώσεις, συχνά σχετικά με τη βάση δεδομένων.

Στο τέλος θα εμφανίσει την αναφορά σχετικά με τις επιδιορθώσεις που έκανε.

Ακόμα πάντως και αν δεν αναφέρει κάποιες επιδιορθώσεις, είναι πιθανό η διαδικασία του καθαρισμού της cache να ωφέλησε με το πρόβλημα.

Η χειροκίνητη μέθοδος

Καμιά φορά, μπορεί η αντιμετώπιση προβλημάτων να μην διορθώσει προβλήματα των Windows 10 γύρω από το Windows Update.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να δοκιμάσουμε να κάνουμε χειροκίνητα τον καθαρισμό, διαγράφοντας κάποια προσωρινά αρχεία που πιθανώς να έχουν καταστραφεί.

Αρχικά, μπαίνουμε στην ασφαλή λειτουργία των Windows. Πατάμε ταυτόχρονα το κουμπί των Windows + R…

…και στο παράθυρο “Εκτέλεση” που θα ανοίξει γράφουμε

msconfig

Στην καρτέλα “Εκκίνηση υπολογιστή” τσεκάρουμε την “Ασφαλή εκκίνηση” και αφήνουμε τη ρύθμιση στο “Ελάχιστη”.

Πατάμε ΟΚ, και η εφαρμογή θα μας ζητήσει να κάνουμε επανεκκίνηση. Κλείνουμε όποιο πρόγραμμα έχουμε πιθανώς ανοιχτό, και κάνουμε επανεκκίνηση.

Στην Ασφαλή λειτουργία, στο σύστημα της δοκιμής μας έβγαλε ένα μήνυμα σφάλματος για κάποιο “στοιχείο Tips”. Σε ένα άλλο σύστημα μας έβγαλε για ένα “στοιχείο Get Started”. Αυτά τα σφάλματα ουδόλως μας αφορούν, μπορούμε λοιπόν να τα αγνοήσουμε.

Στη συνέχεια, πηγαίνουμε στο φάκελο Τοπικός Δίσκος (C:) ->  Windows -> SoftwareDistribution.

Στο εσωτερικό αυτού του φακέλου διαγράφουμε τα πάντα, αρχεία και φακέλους. Το Windows Update θα ξαναφτιάξει αυτόματα ό,τι χρειάζεται.

Τέλος, ανοίγουμε ξανά το msconfig και επιλέγουμε κανονική εκκίνηση στην πρώτη καρτέλα “Γενικά”, ώστε στην επόμενη εκκίνηση να μπούμε στην πλήρη λειτουργία των Windows.

Κάνουμε επανεκκίνηση, και πλέον το Windows Update θα λειτουργεί όπως πρέπει.

Μπλοκάρισμα updates που αφορούν οδηγούς συσκευών

Σε γενικές γραμμές, το Windows Update είναι η πιο ασφαλής εφαρμογή για να βρίσκουμε drivers συσκευών. Είναι σαφώς καλύτερη επιλογή από διάφορα προγράμματα δήθεν ειδικά για drivers, που μπορεί να είναι από άχρηστα μέχρι απάτες.

Καμιά φορά, όμως, μπορεί οι drivers που θα κατεβάσει το Windows Update να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στο σύστημα. Ειδικά αν έχουμε κάποιον παλιό υπολογιστή, με συσκευές που δεν αναγνωρίζονται σωστά από τα Windows 10.

Το γεγονός είναι πως δεν υπάρχει στο Windows Update κάποια επιλογή για να μπλοκάρουμε συγκεκριμένους drivers συσκευών. Σε περίπτωση ασυμβατότητας, λοιπόν, έχουμε ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα των Windows 10.

Πώς μπλοκάρω τα Windows Updates για συγκεκριμένους οδηγούς συσκευών

Για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα πρέπει να απενεργοποιήσουμε την αυτόματη εγκατάσταση αυτών των οδηγών.

Ανοίγουμε ένα παράθυρο Εξερεύνησης των Windows ή πατάμε τα πλήκτρα Win+Ε. Κάνουμε δεξί κλικ στο “Αυτός ο υπολογιστής” και επιλέγουμε τις “Ιδιότητες”.

Πατάμε το “Ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους” από το μενού αριστερά στο παράθυρο.

Επιλέγουμε την καρτέλα “Υλικό” και Κάνουμε κλικ στην επιλογή “Ρυθμίσεις εγκατάστασης συσκευής”.

Εκεί επιλέγουμε το ”Όχι (η συσκευή σας ενδέχεται να μην λειτουργεί όπως αναμένεται)” και ύστερα “Αποθήκευση αλλαγών”.

Αν θέλετε μια πιο προχωρημένη μέθοδο για να μπλοκάρετε Windows updates, δείτε τον οδηγό μας:

Απενεργοποίηση Ενημερώσεων στα Windows 10 Home

Δεν μας τα λέει καλά το Windows Update στα Windows 10. Πρώτα, χρησιμοποιεί τη σύνδεσή μας, χωρίς την άδειά μας, για να στέλνει updates σε…

Δεν ανοίγει το μενού έναρξης των Windows 10

Το μενού έναρξης των Windows 10 ήταν μια ανάσα ανακούφισης για όσους μίσησαν τα Windows 8 ακριβώς επειδή δεν διέθεταν το γνωστό μενού.

Όταν λοιπόν το μενού έναρξης παύει να λειτουργεί, είναι ένα από τα σοβαρά προβλήματα των Windows 10. Αυτό συνήθως γίνεται σε εγκαταστάσεις στις οποίες έχει γίνει αναβάθμιση από παλαιότερη έκδοση των Windows.

Σε όσους έχει προκύψει αυτό το πρόβλημα, το μενού έναρξης δεν ανοίγει ούτε από το εικονίδιο στην μπάρα εργασιών, ούτε με το πάτημα του πλήκτρου των Windows από το πληκτρολόγιο.

Μία πιθανή αιτία για το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι να μην έχουν εγκατασταθεί σωστά τα αρχεία συστήματος κατά την αναβάθμιση.

Πώς επιδιορθώνω το μενού έναρξης των Windows 10

Για να επιδιορθώσουμε τα αρχεία συστήματος, θα χρειαστεί να καταφύγουμε στη γραμμή εντολών.

Γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή

Η πιο γρήγορη μέθοδος για να ανοίξουμε τη γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή είναι να κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο του μενού έναρξης.

Ίσως όμως το πρόβλημα με την έναρξη να είναι τόσο εκτεταμένο που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη συντόμευση. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει και μια άλλη μέθοδος για να ανοίξουμε τη γραμμή εντολών ως διαχειριστές.

Αρχικά, ανοίγουμε μια απλή γραμμή εντολών. Πατάμε το κουμπί των Windows και το πλήκτρο R ταυτόχρονα (Win+R). Στο παράθυρο “Εκτέλεση” γράφουμε:

cmd

Στο παράθυρο της γραμμής εντολών γράφουμε την εντολή:

powershell -Command "Start-Process cmd -Verb RunAs"

Πατάμε Enter και θα ανοίξει μια επιβεβαίωση από τον έλεγχο λογαριασμού χρήστη.

Επιλέγοντας το “Ναι”, θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο γραμμής εντολών, το οποίο θα περιλαμβάνει τη λέξη “Administrator” και θα έχει ανοιχτή την τοποθεσία C:\Windows\system32.

Είμαστε πλέον έτοιμοι για την επιδιόρθωση των αρχείων συστήματος.

Γρήγορος έλεγχος

Γράφουμε στη γραμμή εντολών την παρακάτω εντολή, την οποία και εκτελούμε με Enter.

sfc /scannow

Η εντολή θα ξεκινήσει να ελέγχει τα αρχεία συστήματος, μετρώντας την πρόοδό της σε ποσοστό επί τοις εκατό. Σε ένα υγιές σύστημα δεν παίρνει παραπάνω από 5-10 λεπτά, αλλά αν βρεθούν προβλήματα, μπορεί να καθυστερήσει.

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, και τυχών επιδιορθώσεις, κάνουμε επανεκκίνηση και ελέγχουμε αν λειτουργεί το μενού έναρξης.

Έλεγχος σε βάθος

Αν το sfc /scannow δεν ωφελήσει, ακολουθούμε ξανά τη διαδικασία για να ανοίξουμε τη γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή.

Αυτή τη φορά γράφουμε την εντολή:

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Και αυτή η εντολή θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για την εκτέλεσή της.

Μόλις ολοκληρωθεί, επανεκκινούμε τον υπολογιστή.

Αν καμία από τις δύο μεθόδους δεν βοηθήσει, δείτε τον παρακάτω οδηγό, ο οποίος λειτουργεί και για τα Windows 10:

Πώς Κάνω Επιδιόρθωση Windows 10 Χωρίς Format
Επιδιόρθωση Windows 10 Χωρίς Format: Όλοι Οι Τρόποι

Το format και η επανεγκατάσταση των Windows συνήθως ολοκληρώνεται μέσα σε μερικά λεπτά. Ωστόσο, μπορεί να μας πάρει ώρες ή και μέρες για να εφαρμόσουμε…

Προβλήματα με περιφερειακές συσκευές

Κάποια ζητήματα με τις περιφερειακές συσκευές είναι προβλήματα των Windows 10 που εμφανίζονται κυρίως σε περιπτώσεις αναβάθμισης από παλαιότερα Windows.

Για παράδειγμα, ορισμένοι χρήστες έχουν θέμα με το πληκτρολόγιο. Μπορεί να σβήνει το λαμπάκι του Num Lock όταν δεν το χρησιμοποιούν ή να αποσυνδέεται η συσκευή από το σύστημα των Windows.

Η αιτία συνήθως είναι η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, την οποία μπορούμε να ρυθμίσουμε ώστε να διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα.

Πώς ρυθμίζω την εξοικονόμηση ενέργειας για τις περιφερειακές συσκευές

Κάνουμε δεξί κλικ στο κουμπί “Έναρξη” και επιλέγουμε τη “Διαχείριση συσκευών”.

Επιλέγουμε την κατηγορία “Πληκτρολόγια”, και στη συνέχειά κάνουμε δεξί κλικ στη συσκευή πληκτρολογίου που έχουμε και επιλέγουμε “Ιδιότητες”. Στο παρακάτω παράδειγμα φαίνεται ως “Συσκευή πληκτρολογίου HID”.

Κατόπιν, στην καρτέλα “Διαχείριση ενέργειας” φροντίζουμε η ρύθμιση “Να επιτρέπεται η απενεργοποίηση αυτής της συσκευής από τον υπολογιστή για εξοικονόμηση ενέργειας” να μην είναι επιλεγμένη.

Πατώντας την επιλογή ΟΚ το πρόβλημά μας είναι παρελθόν.

Τα ίδια βήματα μπορούμε να ακολουθήσουμε για άλλες περιφερειακές συσκευές με τις οποίες ίσως έχουμε πρόβλημα.

Ταινίες DVD στα Windows 10

Ένα από τα προβλήματα των Windows 10 που επηρεάζει ένα ποσοστό των χρηστών είναι η έλλειψη ενσωματωμένης υποστήριξης για την αναπαραγωγή DVD.

Στις προηγούμενες εκδόσεις Windows, η Microsoft είχε σαν επιλογή το Windows Media Center. Όμως η εφαρμογή “Ταινίες & Τηλεόραση” των Windows 10 δεν συγκρίνεται σε δυνατότητες και λειτουργικότητα, και δεν επιτρέπει την αναπαραγωγή DVD.

Πώς να παίξω DVD στα Windows 10

Για να διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα, έχουμε δύο επιλογές. Είτε να κατεβάσουμε ένα δωρεάν πρόγραμμα από το διαδίκτυο, είτε να αγοράσουμε από το Store την πρόταση της Microsoft.

Εγκατάσταση Media Player

Στη πρώτη περίπτωση, οι περισσότεροι media players είναι δωρεάν και υποστηρίζουν αναπαραγωγή DVD.

Αναπαραγωγή Βίντεο & Ταινιών – Οι Καλύτεροι Media Player

Η αναπαραγωγή βίντεο και ταινιών είναι μια απ' τις πιο συνηθισμένες μας ασχολίες στον υπολογιστή, και μπορούμε να βρούμε δεκάδες εφαρμογές αποκλειστικά για αυτόν τον…

Μια εξαιρετική επιλογή που συνιστούμε είναι ο VLC Media Player, ο οποίος εκτός από DVD υποστηρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των αρχείων πολυμέσων.

Αν χρειάζεστε οδηγίες για την εγκατάστασή του, δείτε τον οδηγό μας:

Μυστικά Του VLC Για Βίντεο Και Μουσική Που ίσως Δεν Γνωρίζατε 1AAA
Μυστικά Του VLC Για Βίντεο Και Μουσική Που Ίσως Δεν Γνωρίζατε

Ο VLC media player είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων για τον υπολογιστή. Μπορεί να παίξει πρακτικά οποιασδήποτε μορφής αρχεία μουσικής ή βίντεο,…

Αν εκτός από την αναπαραγωγή DVD μας ενδιαφέρει και η αναπαραγωγή Blu-Ray, δείτε τον οδηγό μας για τον καλύτερο Blu-Ray Player:

Ταινίες Blu-Ray στο PC: Ο Καλύτερος Δωρεάν Blu-Ray Player

Οι ταινίες Blu-Ray στον υπολογιστή δεν είναι εξίσου απλή υπόθεση με τις ταινίες DVD. Υπάρχουν ασυμβατότητες ανάμεσα στους software players και συγκεκριμένες ταινίες, ενώ αρκετοί players κοστίζουν ακριβά….

Αγορά από τη Microsoft

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε έναν τρίτο Player, η Microsoft μας δίνει τη λύση, με το αζημίωτο. Είναι προφανές πως δεν έχουν κίνητρο να διορθώσουν συγκεκριμένα προβλήματα των Windows 10.

Πατάμε το εικονίδιο του “Store” που είναι καρφιτσωμένο στη γραμμή εργασιών.

Στο πεδίο της αναζήτησης γράφουμε DVD … και επιλέγουμε την “Εφαρμογή αναπαραγωγής DVD των Windows”.

Από εδώ μπορούμε να αγοράσουμε την επίσημη εφαρμογή της Microsoft, που θα μας κοστίσει 14,89 €.

Θάνατος στο Bing

Ο Microsoft Edge δεν απειλεί με κανένα τρόπο τους Chrome και Firefox όσον αφορά τη δημοτικότητα. Υπάρχει ωστόσο ένα ποσοστό χρηστών που τον χρησιμοποιεί τακτικά.

Ένα από τα προβλήματα με τον Edge είναι πως βασίζεται εξ ολοκλήρου στις υπηρεσίες τις Microsoft: μετάφραση της Bing, αναζήτηση της Bing, ειδήσεις της Bing κτλ.

Βέβαια, πολλοί από εμάς όταν βλέπουμε το Bing, βγάζουμε μπιμπίκια (ή bingμπίκια, αν θέλετε).

Ευτυχώς, η λύση είναι απλή.

Πώς αλλάζω την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του Edge με τη Google

Αρχικά επισκεπτόμαστε την αρχική σελίδα της Google μέσα από τον Edge.

Κάνουμε μια οποιαδήποτε αναζήτηση, έστω PCsteps. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της αναζήτησης, επιλέγουμε τις “Ρυθμίσεις” στο μενού του Edge.

Στο κάτω μέρος του μενού θα βρούμε την “Προβολή σύνθετων ρυθμίσεων”.

Έπειτα κάνουμε κλικ στο “Αλλαγή μηχανισμού Αναζήτησης”, το οποίο επίσης θα βρούμε στο κάτω μέρος του μενού. Είναι προφανές πως η Microsoft δεν θέλει να κάνει εύκολη την αλλαγή.

Στο μενού που θα ανοίξει, επιλέγουμε “Αναζήτηση Google (εντοπίστηκε) …. και τέλος πατάμε “Ορισμός ως προεπιλογής”.

Πλέον η μηχανή αναζήτησης της Google έχει οριστεί ως η προεπιλεγμένη στον Edge.

H ίδια διαδικασία ισχύει και για τις άλλες μηχανές αναζήτησης, όπως τη Yahoo, την Wikipedia, τη DuckDuckGo κτλ. Πριν μπούμε στις ρυθμίσεις, είναι καλό να κάνουμε πρώτα μία έρευνα στη μηχανή αναζήτησης που θέλουμε να ορίσουμε ως προεπιλεγμένη.

Γνωρίζετε και άλλα προβλήματα των Windows 10 που χρειάζονται επίλυση;

Μπορείτε να γράψετε παρακάτω στα σχόλια, ποια θεωρείτε εσείς τα μεγαλύτερα προβλήματα των Windows 10 που δεν έχουμε καλύψει. Αν συγκεντρωθούν αρκετά σημαντικά προβλήματα των Windows 10, θα δημοσιεύσουμε μια συνέχεια του οδηγού.

Για να μας διευκολύνετε, δείτε αν κάποιος άλλος αναγνώστης έχει προτείνει στα σχόλια τα προβλήματα των Windows 10 που σκοπεύετε να αναφέρετε.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε απλά να υπερψηφίσετε το σχόλιό του, για να αποφύγουμε διπλά σχόλια για το ίδιο θέμα.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#293 - Επιστροφή Χρημάτων Play Store, Κατανάλωση Δεδομένων Spotify, Ακριβής Τοποθεσία Android 13
QuickSteps
GamingSteps#20230923 - Εκπτώσεις Steam 2024, Η Απάντηση Της Unity Για Τις Χρεώσεις, Επιδόσεις Nintendo Switch 2
GamingSteps