Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Wireless Display: Ενεργοποίηση Εφαρμογής Mirroring Των Windows 11 - PC/Android
FEATURED Wireless Display Ενεργοποίηση Εφαρμογής Mirroring Των Windows 11 – PCAndroid

Wireless Display: Ενεργοποίηση Εφαρμογής Mirroring Των Windows 11 – PC/Android

Τα Windows μας επιτρέπουν να αντικατοπτρίσουμε την οθόνη του Android κινητού μας στο PC καθώς και να αλληλεπιδράσουμε με ποντίκι και πληκτρολόγιο χωρίς να μπλέξουμε με κάποιο τρίτο πρόγραμμα. Ωστόσο, η εγγενής εφαρμογή Wireless Display του λειτουργικού είναι κρυφή και ανενεργή. Στον σύντομο οδηγό θα δούμε πώς ενεργοποιούμε εύκολα την Ασύρματη οθόνη των Windows 11.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ενεργοποίηση Wireless Display των Windows 11

Όπως είναι φυσικό, λόγω του ότι έχουμε να κάνουμε με mirroring, το Miracast είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να μας λειτουργήσει το Wireless Display των Windows 11. Βέβαια, υπάρχει και άλλη μέθοδος χωρίς την απαίτηση του Miracast, που είναι και πιο αποδοτική, αλλά χρειαζόμαστε μια μικρή τρίτη εφαρμογή.

Featured-Παιχνίδια Κινητού Στα Windows Απογειώστε Το Android Σε PC & TV 2
Παιχνίδια Κινητού Στα Windows: Απογειώστε Το Android Smartphone Σε PC & TV

Γνωρίζατε ότι μπορούμε να παίξουμε ασύρματα όλα τα Android παιχνίδια κινητού απευθείας στα Windows 10/11, χωρίς emulator ή το Windows Subsystem για Android? Παρότι υπάρχουν…

Καθώς το smartphone και το laptop είναι βέβαιο ότι υποστηρίζουν το Miracast, αν πρόκειται για desktop PC, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το υποστηρίζει και ο επιτραπέζιος υπολογιστής μας.

Πηγαίνουμε Ρυθμίσεις > Σύστημα > Προβολή σε αυτόν τον υπολογιστή. 

Εάν ο υπολογιστής δεν υποστηρίζει Miracast, θα δούμε αμέσως τη σχετική ειδοποίηση.

Σε αυτή την περίπτωση, δυστυχώς δεν μπορούμε να προβάλουμε ασύρματα το περιεχόμενο του κινητού στο PC με την εφαρμογή των Windows 11, και θα χρειαστούμε τη μέθοδο που αναφέραμε προηγουμένως.

Αν το υποστηρίζει, θα δούμε ευθύς εξαρχής τις επιλογές για τη διαμόρφωση της ασύρματης οθόνης, όπου απλά παραμένουμε στο παράθυρο των ρυθμίσεων για να συνεχίσουμε περαιτέρω.

Βήμα 1 – Ενεργοποίηση στο PC

Στη συνέχεια, κάνουμε διαδοχικά κλικ Εφαρμογές > Προαιρετικές δυνατότητες > Προβολή δυνατοτήτων.

ασύρματη οθόνη Wireless Display

ασύρματη οθόνη Wireless Display 1

Κατόπιν, εντοπίζουμε την επιλογή Ασύρματη οθόνη, επιλέγουμε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα της και κάνουμε κλικ στο Επόμενο.

ασύρματη οθόνη Wireless Display 1α

Στο επόμενο παράθυρο πατάμε στο κουμπί Εγκατάσταση.

ασύρματη οθόνη Wireless Display 1αα

Μετά από αυτό, τα Windows 11 θα κατεβάσουν και θα εγκαταστήσουν αυτόματα τα απαραίτητα αρχεία για την ενεργοποίηση του Wireless Display στον υπολογιστή μας. Ανάλογα το σύστημα μας ίσως χρειαστεί να περιμένουμε λίγο για να δούμε την ένδειξη Εγκαταστάθηκε.

Αφού εγκατασταθεί και ενεργοποιηθεί η Ασύρματη οθόνη των Windows 11, μπορούμε τώρα να προχωρήσουμε στη ρύθμιση της μετάδοσης οθόνης στο Android κινητό.

Βήμα 2 – Ενεργοποίηση μετάδοσης στο κινητό

Καθώς το Miracast απαιτεί από τον υπολογιστή να υποστηρίζει Wi-Fi Direct και Virtual Wi-Fi, που είναι διαθέσιμα στην έκδοση NDIS 6.3 και νεότερη, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι και οι δύο συσκευές είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi για να επικοινωνούν χωρίς προβλήματα.

Αρχικά, ανοίγουμε την εφαρμογή Wireless Display στο PC που θέλουμε να κάνουμε προβολή. Απλά επικολλούμε το Ασύρματη οθόνη στην αναζήτηση για να μας εμφανιστεί. Αν θέλουμε, την καρφιτσώνουμε και στη γραμμή εργασιών.

Θα δούμε ότι μας άνοιξε το παράθυρο της εφαρμογής. Το αφήνουμε ανοικτό και πηγαίνουμε τώρα στο Android κινητό.

Σχεδόν όλα τα Android smartphones ενσωματώνουν τη λειτουργία Cast. Έτσι, αυτό που αναζητούμε είναι τη σχετική ένδειξη της μετάδοσης, σύροντας από το επάνω μέρος της οθόνης προς τα κάτω. Ανάλογα τον κατασκευαστή η ένδειξη μπορεί να είναι διαφορετική.

Μόλις την εντοπίσουμε, πατάμε στο σχετικό εικονίδιο της μετάδοσης…

…και στην επόμενη καρτέλα θα μας εμφανιστούν οι εξωτερικές συσκευές που είναι έτοιμες και υποστηρίζουν το Miracast. Έτσι, επιλέγουμε το PC στο οποίο θέλουμε να κάνουμε το mirroring του κινητού.

ασύρματη οθόνη Wireless Display 10αα

Στη συνέχεια, θα δούμε την οθόνη του κινητού μας στο PC όπου εκτός από τον αντικατοπτρισμό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ποντίκι και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή μας για να χειριζόμαστε σχεδόν τα πάντα στο smartphone.

ασύρματη οθόνη Wireless Display 10

Καλό είναι να θυμόμαστε ότι η προεπιλογή των Windows 11 είναι να μην απαιτείται PIN για τη σύζευξη των δύο συσκευών.

Αν για κάποιο λόγο έχουμε ορίσει την επιλογή της απαίτησης του PIN, το κινητό θα μας το ζητήσει. Απλά πληκτρολογούμε το PIN που θα δούμε στην εφαρμογή Wireless Display στο PC και πατάμε Αποδοχή.

Τέλος, ανάλογα τις προδιαγραφές του υπολογιστή μας, μόλις ανοίγουμε την εφαρμογή ων Windows 11, ενδέχεται να δούμε μια ειδοποίηση ότι αυτή η συσκευή μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα με την εμφάνιση του περιεχομένου.

Σε αυτή την περίπτωση, η Ασύρματη οθόνη θα εξακολουθεί να μας λειτουργεί, αλλά πιθανότατα θα απέδιδε καλύτερα και χωρίς κάποια καθυστέρηση αν το PC είχε πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά και προγράμματα οδήγησης.

Είναι χρήσιμη η Ασύρματη οθόνη των Windows 11;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps