Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » Πώς Σπάω Τον Κωδικό Διαχειριστή Σε Όλα Τα Windows Αν Ξέχασα τον Κωδικό
Featured Πώς Σπάω Τον Κωδικό Διαχειριστή Σε Όλα Τα Windows

Πώς Σπάω Τον Κωδικό Διαχειριστή Σε Όλα Τα Windows Αν Ξέχασα τον Κωδικό

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε: Έχουμε έναν παλιό, αχρησιμοποίητο επιτραπέζιο υπολογιστή ή ένα laptop με Windows, και δεν θυμόμαστε με τίποτε τον κωδικό πρόσβασης.  Ευτυχώς, το ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό που θα ορίσουμε εμείς εκ νέου σε όλα τα Windows είναι εφικτό και μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση ακόμη και αν δεν έχουμε δικαιώματα διαχειριστή.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ο οδηγός αυτός έχει γραφτεί αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Ποτέ μην προσπαθήσετε να σπάσετε τον κωδικό διαχειριστή σε έναν υπολογιστή που δεν σας ανήκει, εάν δεν έχετε τη ρητή άδεια του ιδιοκτήτη.

Τοπικός λογαριασμός ή λογαριασμός Microsoft?

Οι παρακάτω μέθοδοι θα λειτουργήσουν μόνο με τοπικούς λογαριασμούς. Αν χρησιμοποιούμε τον λογαριασμό μας της Microsoft για να συνδεθούμε στα Windows 8.1 και τα Windows 10, μπορούμε να αλλάξουμε τον κωδικό διαχειριστή μέσω της Microsoft.

Πώς σπάω τον κωδικό διαχειριστή με ένα DVD ή USB των Windows

Υπάρχουν αρκετά προγράμματα που μπορούν να σπάσουν τον κωδικό διαχειριστή στα Windows. Αν όμως έχουμε ήδη ένα DVD ή USB εγκατάστασης των Windows, δεν χρειαζόμαστε κανένα τρίτο πρόγραμμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μέσο εγκατάστασης για να κάνουμε ένα έξυπνο hack.

Ακόμη και αν δεν έχουμε ένα μέσο εγκατάστασης των Windows εύκαιρο, είναι εύκολο και νόμιμο το κατέβασμα Windows 8.1 ή το κατέβασμα Windows 10 σε μορφή ISO, και το να γράψουμε ένα DVD ή να δημιουργήσουμε ένα Windows USB.

Δημιουργώ ένα εκκινήσιμο μέσο των Windows

Παραθέτουμε τα απλά βήματα για να δημιουργήσουμε έναν εκκινήσιμο δίσκο των Windows σε μια μονάδα flash. Αυτό προφανώς θα απαιτήσει έναν άλλο υπολογιστή, αφού δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτόν που ξεχάσαμε τον κωδικό διαχειριστή.

Το USB stick θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 16GB αποθηκευτικού χώρου. Πριν προχωρήσουμε, βεβαιωνόμαστε ότι η μονάδα flash USB έχει διαμορφωθεί.

Αρχικά, κατεβάζουμε το εργαλείο δημιουργίας μέσου πατώντας εδώ. Σε αυτή την τοποθεσία, μπορούμε να επιλέξουμε την έκδοση των Windows που θέλουμε.

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 1μ

Στη συνέχεια, θα μας ανοίξει η σελίδα της λήψης του εργαλείου και πατάμε στη σχετική ένδειξη για να το κατεβάσουμε. Είναι περίπου 20MB, οπότε δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος.

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 1μα

Κατόπιν, το εκκινούμε και επιλέγουμε την ένδειξη που παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα και κάνουμε κλικ στο Επόμενο. Παραθέτουμε τα επόμενα απλά βήματα μόνο με εικόνες.

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 2μ

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 2μμ

Σε αυτό το σημείο, αν θέλουμε μπορούμε να επιλέξουμε την έκδοση των Windows που θέλουμε. Δεν είναι υποχρεωτικό να ταιριάζει με την έκδοση των Windows στο σύστημα για το οποίο μας ενδιαφέρει το ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό.

Πάντως, αν θέλουμε να αλλάξουμε οποιαδήποτε από τις προεπιλογές, θα πρέπει να ξετσεκάρουμε το “Χρήση των προτεινόμενων επιλογών για αυτόν τον υπολογιστή”.

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 2μμμ

Στην επόμενη καρτέλα κάνουμε κλικ στην μονάδα flash USB…

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 2μμμn

…και επιλέγουμε το USB drive που έχουμε συνδέσει.

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 2μμμnna

Από εκεί και μετά, πατώντας στο “Επόμενο”, θα ξεκινήσει λήψη των αρχείων εγκατάστασης των Windows. Ανάλογα τη σύνδεση μας θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο.

Κάνω boot με το Windows USB ή DVD

Μόλις ολοκληρωθεί η προηγούμενη διαδικασία, το επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσουμε τη μονάδα USB στον υπολογιστή που ξεχάσαμε τον κωδικό, ώστε να μπορέσουμε να εκκινήσουμε από τη νέα εγκατάσταση.

Κατόπιν, πρέπει να ρυθμίσουμε το BIOS ή το UEFI στον υπολογιστή ή να χρησιμοποιήσουμε το boot menu για να κάνουμε εκκίνηση μέσα από το μέσο εγκατάστασης.

Πώς Σπάω τον Κωδικό Διαχειριστή σε όλα τα Windows 7 Windows 8.1 Windows 10 03

Αν δεν έχουμε ξανακάνει boot από DVD ή USB, δείτε τον αναλυτικό μας οδηγό:
Boot από CD, DVD ή Φλασάκι USB – Πώς ρυθμίζω το BIOS

Μπαίνω στο φάκελο Windows -> System 32

Αφού κάνουμε εκκίνηση με το μέσο εγκατάστασης, θα χρειαστεί να πατήσουμε οποιοδήποτε κουμπί μόλις μας ζητηθεί, για να μπούμε στο περιβάλλον εγκατάστασης των Windows.

Πώς Σπάω τον Κωδικό Διαχειριστή σε όλα τα Windows 7 Windows 8.1 Windows 10 04

Αρχικά, πατάμε στο Επόμενο στην πρώτη καρτέλα…

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 2μμμnnaA

…και στην οθόνη με την επιλογή “Εγκατάσταση τώρα” κάνουμε κλικ στο “Επιδιόρθωση του υπολογιστή σας”.

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 2μμμnnaAA

Στη συνέχεια, πηγαίνουμε στην “Αντιμετώπιση”…

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 2μμμnnaAAα

…και στις Επιλογές για προχωρημένους, επιλέγουμε την Ανάκτηση ειδώλου.

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 2μμμnnaAAαα

Δεν υπάρχει ανησυχία αν μας εμφανιστεί μια ειδοποίηση ότι δεν έχουμε δημιουργήσει ένα είδωλο συστήματος. Κάνουμε ακύρωση στο αρχικό μήνυμα, καθώς δεν θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το χαρακτηριστικό για να σπάσουμε τον κωδικό διαχειριστή.

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 2μμμnnaAAαααα

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο “Επόμενο” με την “Επιλογή ειδώλου συστήματος”.

πώς-σπάω-τον-κωδικό-διαχειριστή-σε-ολα-τα-windows

Πατάμε το κουμπί “Για προχωρημένους”…

ξεχασα τον κωδικο του υπολογιστη windows 7

…κάνουμε κλικ στην “Εγκατάσταση προγράμματος οδήγησης”.

ξεχασα τον κωδικο στο λαπτοπ windows 7

…και πατάμε στο ΟΚ.

ξεχασα τον κωδικο του υπολογιστη windows 10

Επί τη ευκαιρία, αν είχαμε χρησιμοποιήσει ένα DVD ή USB των Windows 7 αντί για των Windows 10, θα είχαμε πρόσβαση στο αντίστοιχο κουμπί Load Drivers αμέσως αφού είχαμε επιλέξει την “Επιδιόρθωση του υπολογιστή σας”.

Πώς Σπάω τον Κωδικό Διαχειριστή σε όλα τα Windows 7 Windows 8.1 Windows 10 15

Έτσι είναι η Microsoft, κάνει τα εύκολα δύσκολα.

Σε κάθε περίπτωση, πλέον έχει ανοίξει ένα παράθυρο του Windows Explorer, το οποίο θα μας δώσει πρόσβαση σε όλα τα αρχεία του συστήματος.

Πώς Σπάω τον Κωδικό Διαχειριστή σε όλα τα Windows 7 Windows 8.1 Windows 10 16

Ανοίγουμε το “Αυτός ο υπολογιστής” και στη συνέχεια ανοίγουμε τον τοπικό δίσκο που περιέχει τα Windows.

Πώς Σπάω τον Κωδικό Διαχειριστή σε όλα τα Windows 7 Windows 8.1 Windows 10 17

Αν ο υπολογιστής μας είχε ένα partition “Κρατημένο από το σύστημα”, ο σωστός τοπικός δίσκος μπορεί να είναι ο (D:).

Εντός του τοπικού δίσκου, πηγαίνουμε στο φάκελο Windows -> System32.

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 2μμμnnaAAααααααμμ

Τροποποιώ τα κατάλληλα αρχεία συστήματος

Σε αυτό το σημείο χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αν πειράξουμε τα λάθος αρχεία, υπάρχει περίπτωση να μην μπορούν καν να φορτώσουν τα Windows.

Στο φάκελο System32 ψάχνουμε για την εφαρμογή cmd. Για να τη βρούμε γρήγορα, μπορούμε να γυρίσουμε τη γλώσσα στα αγγλικά (αν χρησιμοποιούμε DVD ελληνικών Windows) και να πληκτρολογήσουμε cmd.

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 6α

Κάνουμε αντιγραφή του αρχείου με Ctrl+C, επικόλληση με Ctrl+V, και πατάμε το F5 για να κάνουμε ανανέωση της οθόνης. Αν το κάναμε σωστά, θα βρούμε ένα αρχείο “cmd – Αντιγραφή”.

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 6μμ

Μετά από αυτό, θα χρειαστεί να βρούμε το αρχείο εφαρμογής Utilman, και να πατήσουμε το F2 για να το μετονομάσουμε.

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 2μμμnnaAAααααααμμaa

Μπορούμε να το μετονομάσουμε σε “Utilman 1”, “Utilman Backup”, ή ό,τι άλλο θέλουμε, και επιβεβαιώνουμε με Enter. Θα πρέπει και πάλι να πατήσουμε F5 για να δούμε την αλλαγή.

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 2μμμnnaAAααααααμμaaa

Τέλος, πηγαίνουμε στο “cmd – Αντιγραφή”, πατάμε F2 για τη μετονομασία, αλλάζουμε το όνομά του σε “Utilman”, και πατάμε F5 για να κάνουμε ανανέωση.

Αν μας βγάλει κάποιο λάθος για τη μετονομασία, το πιθανότερο είναι πως δεν μετονομάσαμε σωστά το αρχικό Utilman.

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 2μμμnnaAAααααααμμaaaa

Μετά από αυτό, μπορούμε να κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή με το κουμπί reset που έχουν τα περισσότερα κουτιά.

Αν πρόκειται για laptop, μπορούμε να κρατήσουμε πατημένο το power button μέχρι ο υπολογιστής να σβήσει. Δεν υπάρχει ανησυχία, καθώς δεν πρόκειται να επηρεάσει αρνητικά το σύστημα.

Εισέρχομαι σε ασφαλή λειτουργία

Στο πρόσφατο παρελθόν, με τα προηγούμενα βήματα που είδαμε με το cmd και Utilman, ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε το ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό. Ωστόσο, το Microsoft Defender αποκλείει τώρα αυτές τις ενέργειες, οπότε απαιτείται ένα επιπλέον βήμα.

Έτσι, πρέπει να μπούμε σε ασφαλή λειτουργία από την οθόνη εκκίνησης των Windows.

Για τις τελευταίες εκδόσεις των Windows 10 και φυσικά των Windows 11, αρκεί να κρατήσουμε πατημένο το Shift στο πληκτρολόγιο μας και να κάνουμε κλικ στο κουμπί της Λειτουργίας και επανεκκίνησης κάτω δεξιά.

Εάν δούμε μια προειδοποίηση ότι η επανεκκίνηση μπορεί να προκαλέσει απώλεια εργασίας, κάνουμε κλικ στην επιλογή “Επανεκκίνηση οπωσδήποτε”.

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 3μαα

Εάν χρησιμοποιούμε παλαιότερη έκδοση των Windows 10 ή εξακολουθούμε να παραμένουμε στα Windows 8 ή παλαιότερη έκδοση, μπορούμε να πατήσουμε το Shift πέντε φορές στην οθόνη σύνδεσης για να ανοίξει η γραμμή εντολών.

Μπορούμε να δούμε εδώ την απλή διαδικασία με την εκτέλεση των εντολών που εκκινούν τα Windows σε ασφαλή λειτουργία.

Στη συνέχεια, κάνουμε διαδοχικά κλικ στην “Αντιμετώπιση > Επιλογές για προχωρημένους > Ρυθμίσεις εκκίνησης > Επανεκκίνηση” .

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 7μα

ξεκλειδωμα υπολογιστη με κωδικο 3μαααα

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 3μααααα

Ο υπολογιστής θα επανεκκινήσει και στη συνέχεια θα μας εμφανιστεί το μενού των ρυθμίσεων εκκίνησης. Πρέπει να επιλέξουμε την ένδειξη 4 που αφορά την ενεργοποίηση ασφαλούς λειτουργίας. Απλά πατάμε το 4 στο πληκτρολόγιο μας.

ξεκλειδωμα υπολογιστη με κωδικο 3μαααααα

Αυτή η επιλογή φορτώνει τα Windows μόνο με τα βασικά προγράμματα οδήγησης και υπηρεσίες, παρακάμπτοντας το εμπόδιο του Microsoft Defender.

Ορίζω νέο κωδικό

Πλέον, είναι απλούστατο το ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό που θα ορίσουμε εμείς εκ νέου.

Ξεκινάμε τον υπολογιστή και κάνουμε boot στα Windows. Στην οθόνη του Login, βεβαιωνόμαστε πως η γλώσσα είναι στα Αγγλικά.

ξεκλειδωμα υπολογιστη με κωδικο 2μμμnnaAAααααααμμaaaaaa

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο για τη “Διευκόλυνση Πρόσβασης”.

ξεκλειδωμα υπολογιστη με κωδικο 2μμμnnaAAααααααμμaaaaaaa

Στα Windows 7 και 8.1 θα το βρούμε στην αριστερή πλευρά.

Πώς Σπάω τον Κωδικό Διαχειριστή σε όλα τα Windows 7 Windows 8.1 Windows 10 25

Η λειτουργία “Διευκόλυνση Πρόσβασης” χρησιμοποιεί το αρχείο Utilman.exe για να τρέξει.

Από τη στιγμή όμως που αντικαταστήσαμε το Utilman.exe με ένα αρχείο cmd.exe, το κουμπί για τη διευκόλυνση πρόσβασης πλέον ανοίγει τη γραμμή εντολών.

ξεκλειδωμα υπολογιστη με κωδικο 2μμμnnaAAααααααμμaaaaaaaa

Τώρα, το μόνο που μας λείπει για το ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό νέο είναι το όνομα χρήστη για τον λογαριασμό του διαχειριστή.

Έτσι, για να δούμε αρχικά όλους τους λογαριασμούς στον υπολογιστή, γράφουμε το ακόλουθο:

net user

ξεκλειδωμα υπολογιστη με κωδικο 3μααααααα

Θυμηθείτε πως μπορούμε να σπάσουμε τον κωδικό διαχειριστή μόνο σε έναν τοπικό λογαριασμό. Επομένως, οι λογαριασμοί που δείχνουν το email του χρήστη στα Windows 8.1 και 10 δεν είναι κατάλληλοι.

ξεκλειδωμα υπολογιστη με κωδικο 3μαααααααα

Στα Windows 7, όπου δεν έχουμε την επιλογή να συνδεθούμε με τον λογαριασμό μας της Microsoft, δεν θα έχουμε τέτοιο πρόβλημα.

Πώς Σπάω τον Κωδικό Διαχειριστή σε όλα τα Windows 7 Windows 8.1 Windows 10 28

Έτσι, για να ολοκληρώσουμε το ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό που θα ορίσουμε εμείς εκ νέου, πληκτρολογούμε το ακόλουθο:

net user username password

Στην παραπάνω εντολή αντικαθιστούμε το username με το όνομα χρήστη που επιλέξαμε προηγουμένως (akisa στο παράδειγμα μας), και αντικαθιστούμε τη λέξη password με τον κωδικό που θέλουμε, όπως παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα.

ξεκλειδωμα υπολογιστη με κωδικο 3μαααααααααααα

Αμέσως μετά, θα ειδοποιηθούμε ότι η εντολή ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Σε αυτό το σημείο επανεκκινούμε τον υπολογιστή για να εξέλθουμε από την ασφαλή λειτουργία.

Από εκεί και μετά, πλέον μπορούμε να κάνουμε κλικ στον λογαριασμό του διαχειριστή, και να συνδεθούμε με τον νέο κωδικό που βάλαμε προηγουμένως στην εντολή.

ξεκλειδωμα υπολογιστη με κωδικο 3μααααααααα

Αυτό ήταν. Έχουμε πλέον κάνει ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό που ορίσαμε εκείνη τη στιγμή.

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 4μαακα

Προαιρετικό βήμα

Αν δεν χρησιμοποιούμε καθόλου τη “Διευκόλυνση Πρόσβασης”, δεν υπάρχει βιασύνη να αλλάξουμε τα αρχεία του συστήματος που είχαμε μετονομάσει.

Όποτε θέλουμε, μπορούμε να επαναλάβουμε τη διαδικασία, να διαγράψουμε το αντίγραφο CMD που ονομάσαμε Utilman και να επαναφέρουμε την ονομασία του Utilman 1 σε απλό Utilman.

Ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό διαμέσου εφαρμογής

Η εφαρμογή “Recover My Password” της Lazesoft είναι μία από τις καλύτερες λύσεις για να κάνουμε ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό στα Windows.

Σε κάποιον άλλον υπολογιστή κατεβάζουμε την τελευταία έκδοση του Recover My Password από εδώ.

Η εγκατάσταση είναι απόλυτα ασφαλής, δεν θα προσπαθήσει να μας ξεγελάσει στο να εγκαταστήσουμε toolbars, adware, spyware, κ.λ.π.

Δημιουργία μέσο εκκίνησης

Μετά την εγκατάσταση, τρέχουμε το πρόγραμμα και κάνουμε κλικ στο “Burn Bootable CD/USB Disk Now!”.

ξεκλειδωμα υπολογιστη με κωδικο 4μααα

Μπορούμε να αφήσουμε την προεπιλογή “Same as this computer”, ή να ορίσουμε εμείς ποια έκδοση των Windows θέλουμε.

ξεκλειδωμα υπολογιστη με κωδικο 4μαααa

Κατόπιν, πατάμε στο ‘Next”.

Η εφαρμογή μας δίνει τρεις επιλογές: να γράψουμε απευθείας ένα CD ή DVD, να δημιουργήσουμε ένα φλασάκι USB, ή να δημιουργήσουμε ένα αρχείο ISO για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

Για το παράδειγμα, θα δημιουργήσουμε ένα φλασάκι USB.

To Recover My Password θα κατεβάσει πρώτα τα αρχεία WinPE (Preinstallation Environment) από τη Microsoft.

Στη συνέχεια, θα μας ζητήσει να κάνει format το φλασάκι USB. Αυτή η διαδικασία θα διαγράψει ό,τι αρχεία μπορεί να είχε μέσα το USB, οπότε φροντίζουμε να ελέγξουμε πως δεν έχει τίποτα χρήσιμο πριν κάνουμε κλικ στο Yes.

Μετά από αυτό, η εφαρμογή της Lazesoft θα ξεκινήσει να δημιουργεί το USB. Δεν θα πάρει πάνω από λίγα λεπτά.

Σύντομα, το USB θα είναι έτοιμο.

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 10μ

Καλό είναι να κάνουμε ασφαλή εξαγωγή, για να αποφύγουμε την πιθανότητα καταστροφής δεδομένων.

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 4μαακ

Στη συνέχεια, στον υπολογιστή που θέλουμε να σπάσουμε τον κωδικό διαχειριστή, θα πρέπει να ρυθμίσουμε το BIOS ή το UEFI ώστε να κάνει εκκίνηση από μέσο που δημιουργήσαμε, CD, DVD, ή USB.

Πώς Σπάω τον Κωδικό Διαχειριστή σε όλα τα Windows 7 Windows 8.1 Windows 10 43

Θα ανοίξει μια οθόνη Windows Boot Manager, στην οποία επιλέγουμε το Lazesoft Live CD ή Lazesoft Live USB.

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 10m

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 4μαααΑ

Στη συνέχεια, θα μας εμφανιστεί άλλη μια καρτέλα η οποία σε λίγο θα κλείσει μόνη της και θα εμφανιστεί το κεντρικό μενού του Lazesoft Live USB.

Το περιβάλλον του Recover My Password

Στο περιβάλλον του προγράμματος, αφήνουμε την προεπιλογή “Reset Windows Password”.

Αν το πρόγραμμα δεν αναγνωρίζει τον σκληρό μας δίσκο, θα χρειαστεί να κατεβάσουμε τους SATA drivers της μητρικής μας, και να τους φορτώσουμε με το κουμπί Load Drivers.

To Recover My Password Home Edition είναι εντελώς δωρεάν μόνο για μη-εμπορική χρήση. Θα πρέπει λοιπόν να επιβεβαιώσουμε πως δεν το χρησιμοποιούμε για επαγγελματικούς σκοπούς.

Η Lazesoft θα μας ζητήσει να επιλέξουμε εγκατάσταση των Windows – σε περίπτωση που έχουμε multi-boot – και θα μας δώσει την επιλογή να κάνουμε reset το τοπικό password.

Στην επόμενη οθόνη, μπορούμε να επιλέξουμε έναν από τους λογαριασμούς των Windows.

Όπως και με τη μέθοδο με το μέσο εγκατάστασης των Windows, δεν μπορούμε να σπάσουμε τον κωδικό διαχειριστή σε λογαριασμό Live ID της Microsoft.

Πώς Σπάω τον Κωδικό Διαχειριστή σε όλα τα Windows 7 Windows 8.1 Windows 10 48

Η καλύτερη επιλογή είναι να επιλέξουμε τον λογαριασμό Administrator, ο οποίος είναι απενεργοποιημένος από προεπιλογή.

Πατώντας στο “Reset/Unlock”, το Recover My Password θα ενεργοποιήσει τον λογαριασμό Administrator και θα ορίσει τον κωδικό ως κενό, ώστε να μπαίνουμε χωρίς κωδικό.

Με αυτό έχουμε πλέον πρόσβαση ως διαχειριστές στον συγκεκριμένο υπολογιστή. Αρκεί να κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή.

Καλό είναι να να θυμηθούμε να αφαιρέσουμε το μέσο εγκατάστασης, έτσι ώστε το σύστημα να μην ξαναμπεί στο περιβάλλον της Lazesoft.

Στην επόμενη εκκίνηση, θα βρούμε τον χρήστη Administrator.

ξεκλείδωμα υπολογιστή με κωδικό 10mμ

Αρκεί να κάνουμε κλικ επάνω του, να περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα για τα Windows 8.1 ή τα Windows 10 να ρυθμίσουν τον λογαριασμό, και πλέον έχουμε πρόσβαση στον υπολογιστή ως διαχειριστής.

Μπορούμε να πάμε στον Τοπικό δίσκο (C:) -> Χρήστες -> (το username του βασικού λογαριασμού) και να αντιγράψουμε οτιδήποτε από τα προσωπικά μας αρχεία και φακέλους.

Είχατε κάποια δυσκολία στο να σπάσετε τον κωδικό διαχειριστή?

Αν οποιοδήποτε από τα παραπάνω βήματα δεν λειτούργησε για εσάς όπως το περιγράψαμε, και δεν μπορέσατε να σπάσετε τον κωδικό διαχειριστή στα Windows, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps