Η Apple υπερηφανεύεται για τα νέα ισχυρά χαρακτηριστικά του iPhone 7, που πράγματι τα συναντάμε για πρώτη φορά στο κινητό της εταιρείας. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι υπάρχει πληθώρα εξαιρετικών προδιαγραφών και δυνατοτήτων στις ναυαρχίδες και άλλων εταιρειών. Δείτε τη σύγκριση του iPhone 7 με τα επτά καλύτερα κινητά Android.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Διαφημίστε την επιχειρησή σας στο site του PCsteps, ή και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Τα κριτήρια επιλογής των καλύτερων Android κινητών

Όταν μιλάμε για ναυαρχίδα, εννοούμε αποκλειστικά και μόνο το κορυφαίο μοντέλο της κάθε εταιρείας. Συνήθως τέτοιες ισχυρές συσκευές προέρχονται από μεγάλες και γνωστές εταιρείες, και για την αγορά τους απαιτείται να πληρώσουμε μεγάλα ποσά.

Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό υπάρχουν Android κινητά, ιδίως κινέζικων εταιρειών, που έχουν προδιαγραφές ναυαρχίδας, εμφανίζουν πολύ υψηλές αποδόσεις στα benchmarks, και το κόστος της αγοράς είναι σημαντικά χαμηλότερο.

Η αντίληψη του “όσο πιο ακριβό τόσο πιο ισχυρό”, δεν υφίσταται πλέον στην αγορά των κινητών Android.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-65a

Έχοντας ως γνώμονα τα ανωτέρω σε συνδυασμό με τις μετρήσεις, καταλήξαμε στα επτά καλύτερα κινητά Android, που όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, αφορούν τις συσκευές που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2016.

Επιπλέον, για αυτήν την επιλογή των κορυφαίων, βασιστήκαμε στην αξιολόγηση των τριών εγκυρότερων ξένων σχετικών sites, και στη βαθμολογία και τα τεστ του πλέον αξιόπιστου και πολύ γνωστού Phone arena.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-70%ce%b1

Επιπροσθέτως, για την επιλογή των επτά καλύτερων Android κινητών λάβαμε υπόψη και τις αξιολογήσεις των χρηστών, όπως ακριβώς αναφέρονται στις δυο σχετικές ενότητες “Top 10” του επίσης κορυφαίου GSM arena.

Τα χαρακτηριστικά, τα benchmarks, και η βαθμολογία όλων των κινητών του οδηγού, βασίσθηκαν επιπλέον και στο Cnet που είναι αναμφίβολα ένα από τα εγκυρότερα sites του είδους.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-4a

Πώς έγινε η σύγκριση του iPhone 7

Για να εξισορροπήσουμε τη μεγάλη διαφοροποίηση στο μέγεθος των οθονών στις Android συσκευές, επιλέξαμε για τη σύγκριση του iPhone 7, πέντε ναυαρχίδες των εταιρειών με οθόνη έως 5,3 ίντσες.

Δε θα είχε νόημα να συγκρίνουμε ένα κινητό 4,7 ιντσών όπως είναι το iPhone 7, με ένα phablet 5.5 -5.7 ιντσών.

Οι δυο φωτογραφίες με τα κινητά που ακολουθούν, απεικονίζουν με τη μέθοδο του calibration την πραγματική διαφορά στα μεγέθη των συσκευών σε μικρογραφία. Αυτή είναι και η σειρά με την οποία εμφανίζονται στον οδηγό στη σύγκριση με το iPhone 7.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-69a

Για την περίπτωση των μεγαλόσωμων κινητών, επιλέξαμε τα δύο καλύτερα phablet του Android και τα θέσαμε σε απευθείας αντιπαράθεση με το iPhone 7 Plus.

Παρότι στον οδηγό αναφέρουμε σύγκριση του iPhone 7, πήραμε την πρωτοβουλία και προσθέσαμε το iPhone 7 Plus, έτσι ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα αυτής της τιτανομαχίας των ναυαρχίδων των δυο λειτουργικών συστημάτων.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-274

Benchmarks και βαθμολογία

Σε ότι αφορά τα benchmarks των συσκευών, είναι λογικό να υπάρχει μια ανισότητα στη σύγκριση του iPhone 7 με τα καλύτερα Android κινητά. Αυτό οφείλεται στο πλεονέκτημα της πολύ πρόσφατης κυκλοφορίας του κινητού της Apple.

Κατά κανόνα, όλες οι εταιρείες όταν βγάζουν στην κυκλοφορία την νέα τους ναυαρχίδα, έχουν φροντίσει η συσκευή να έχει όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα στα τεστ των επιδόσεων, από όλες τις συσκευές του ανταγωνισμού.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-71

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, στο τέλος του οδηγού παρουσιάζουμε τις επερχόμενες ναυαρχίδες των άλλων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης και της Apple με το iPhone 7 Pro.

Θα δείξουμε τα νέα χαρακτηριστικά τους, έτσι ώστε να έχουμε μια πρώτη εικόνα των μελλοντικών επιδόσεων, αλλά και της τιτανομαχίας που έπεται στο επόμενο εξάμηνο.

Η έκπληξη της Apple

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Apple, συνεχίζοντας την παράδοση να αιφνιδιάζει αρκετούς χρήστες και μη του iPhone, κατάργησε το βύσμα ακουστικών των 3,5 mm από τη ναυαρχίδα της.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-105

Η κατάργηση του headphone jack σημαίνει ότι οι χρήστες των ενσύρματων ακουστικών θα πρέπει να αγοράσουν τον ειδικό Lightning-to-3.5mm αντάπτορα.

Όμως, σε αυτήν την περίπτωση δεν θα είναι σε θέση να ακούνε μουσική στο τηλέφωνο και να το φορτίζουν ταυτόχρονα…

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-97

…εκτός κι αν καταφύγουν στην αγορά ενός άλλου πιο εξειδικευμένου αντάπτορα, που κοστίζει τριάντα πέντε λίρες Αγγλίας.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-100

Παρ' όλα αυτά, οι απόψεις των ειδικών για αυτήν την κίνηση διίστανται. Εμείς πιστεύουμε ότι ήταν καλή κίνηση. Αν μη τι άλλο, το μπλέξιμο με τα καλώδια των ακουστικών ήταν πάντα βαρετό.

O επικεφαλής του μάρκετινγκ της εταιρείας του Κουπερτίνο, Phil Schiller, είπε στην ομιλία του ότι η τροποποίηση των ακουστικών ανέδειξε το θάρρος της Apple.

Αυτή η αναφορά περί “θάρρους” έχει ήδη γίνει ανέκδοτο στα social media των ΗΠΑ.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-98

Samsung Galaxy S7 vs iPhone 7

Δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι η ναυαρχίδα της Samsung είναι ένα από τα καλύτερα Android κινητά που κυκλοφορούν στην αγορά.

Στην αντίπερα όχθη, το iPhone 7 εμφανίζει έναν κομψό, μινιμαλιστικό σχεδιασμό, και πολύ ισχυρό hardware.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-84a

Σύγκριση προδιαγραφών

Η σύγκριση του iPhone 7 με το Galaxy S7 είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα του οδηγού.

Μέγεθος

Η Apple και η Samsung κράτησαν στα ίδια επίπεδα τα μεγέθη των ναυαρχίδων τους και αυτή τη χρονιά. Βέβαια αυτό δεν ισχύει για το S7 edge που πήγε στις 5,5 ίντσες.

σύγκριση του iPhone 7 αα

Το νέο iPhone 7 των 4,7 ιντσών είναι 3% μικρότερο και 4% στενότερο από το Galaxy S7.

σύγκριση του iPhone 3

Βάρος

Το smartphone της Samsung είναι κατά 10% βαρύτερο.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-12

Ποιότητα κατασκευής

Το Galaxy s7 διαθέτει κομψό συνδυασμό γυαλιού με αλουμίνιο. To iPhone 7 έχει γυαλιστερό φινίρισμα και αλουμίνιο σε unibody κατασκευή.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-13

Αδιαβροχοποίηση

Το iPhone 7 είναι η πρώτη συσκευή της Apple που διαθέτει αντοχή στο γλυκό νερό για τριάντα λεπτά στο βάθος του ενός μέτρου, έχοντας την πιστοποίηση IP67. Ωστόσο, στα «ψιλά γράμματα» της Apple, αναφέρεται ότι η εγγύηση δεν καλύπτει ζημιά από νερό.

Το Galaxy S7 διαθέτει τη μεγαλύτερη πιστοποίηση IP68, πράγμα που σημαίνει πως αντέχει σε γλυκό νερό βάθους 1.5 μέτρου, για τριάντα λεπτά.

Η συσκευή έχει επίσης υποβληθεί σε τεστ στρατιωτικών προδιαγραφών (MIL-STD-810G), με δοκιμές σε σύνολο 20 ειδικών περιβαλλοντικών συνθηκών. Όμως, η εταιρεία αναφέρει ότι αν το νερό διαπεράσει τη συσκευή, δεν καλύπτεται από την εγγύηση.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-12%ce%b3

Χρώματα

Η σύγκριση του iPhone 7 στα χρώματα με το S7 διαφοροποιείται στο ροζ χρυσό, που διατίθεται μόνο από την Apple.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-12%ce%b4%ce%b1

Σύγκριση οθόνης

Δεν υπάρχουν αλλαγές ούτε φέτος στα δυο μοντέλα σε ό,τι αφορά το μέγεθος της οθόνης. Το Galaxy S7 έχει 18% μεγαλύτερη οθόνη.

Είναι βέβαιο ότι οι οπαδοί των δύο εταιρειών και της μεγαλύτερης οθόνης, θα προτιμήσουν τα 5,5 ιντσών Galaxy s7 edge και iPhone 7 Plus αντίστοιχα.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-12%ce%b6

Ανάλυση οθόνης

Η Apple έχει υπερηφανευτεί πολλές φορές για τις αξιόλογες οθόνες στις συσκευές της, και ιδίως για την Retina. Παρ' όλα αυτά, η εταιρεία δείχνει να μην ενδιαφέρεται να ξεπεράσει τις οθόνες του ανταγωνισμού.

Σε αυτόν τον τομέα της ευκρίνειας, η πλάστιγγα στη σύγκριση του iPhone 7 με το κινητό της Samsung γέρνει εμφανώς προς την κορεάτικη ναυαρχίδα.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-12%ce%b5

Τύπος οθόνης

Το iPhone 7 διαθέτει οθόνη IPS LCD που διακρίνεται για τα φυσικά της χρώματα.

Το Galaxy S7 παραμένει σταθερό στην εξαιρετική Super AMOLED οθόνη, των φωτεινών χρωμάτων και του βαθύ μαύρου.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-12%ce%b8

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δύο αυτές τεχνολογίες οθόνης, δείτε τον αναλυτικό μας οδηγό:

Τεχνολογίες Οθόνης: Όσα Πρέπει Να Γνωρίζουμε

Καθημερινά βλέπουμε διαφημίσεις κατασκευαστών που υπόσχονται ότι οι οθόνες στις τηλεοράσεις, στα monitor, ή στα smartphone τους, είναι οι καλύτερες της αγοράς. Όμως τι πραγματικά σημαίνουν οι τεχνολογίες που…

Screen-to-body ratio

Και σε αυτόν τον τομέα το S7 έχει καλύτερα αποτελέσματα. Η αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής του Galaxy S7 ανέρχεται στο 70,63%, σε αντίθεση με το iPhone 7 που έχει Screen-to-body ratio στα 65,71%.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-12%ce%b9

Σύγκριση hardware

Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής της Apple A10 Fusion υπερτερεί θεαματικά, εμφανίζοντας σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις από τον οκταπύρηνο Exynos 8 Octa 8890 του Galaxy S7, αλλά και από τους επεξεργαστές της Qualcomm, Snapdragon 820.

Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν είναι βέβαιο ότι αυτή η υπεροχή του A10 θα φαίνεται στην καθημερινή χρήση, σε σχέση με τις Android ναυαρχίδες του ανταγωνισμού.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-12%ce%ba

Μνήμη RAM και ROM

H σύγκριση του iPhone 7 στον τομέα της μνήμης αναδεικνύει νικητή το Galaxy S7, που διαθέτει διπλάσια RAM στα 4GB.

Στον τομέα της χωρητικότητας του αποθηκευτικού χώρου, τo iPhone 7 κατάργησε τα 16GB και διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις. Το S7 έχει ROM στα 32GB επεκτάσιμη στα 256 GB με microSD.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-15

Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων και Micro SD

Το iPhone 7 δεν δέχεται κάρτες micro SD. Το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτή η έλλειψη να μην καλυφθεί ποτέ στο κινητό της Apple. Τα δυο smartphone διαθέτουν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων (Fingerprint sensor).

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

Η Apple ανέβασε την επιθυμία για selfie φέτος, τοποθετώντας για πρώτη φορά μπροστά κάμερα ανάλυσης 7MP, σε αντίθεση με το S7 που παρέμεινε στα 5ΜΡ.

Το iPhone 7 δεν έχει αρκετά ευρύ διάφραγμα, όπως το Galaxy S7, αλλά στον τομέα αυτό βελτιώθηκε κατά πολύ σε σχέση με το iPhone του περασμένου έτους. Οι δυο συσκευές διαθέτουν σταθεροποιητή εικόνας (Optical Image Stabilization).

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-16

Δυνατότητες μπαταρίας

Το Galaxy S7 διαθέτει αρκετά μεγαλύτερη μπαταρία στα 3000 mAh, έναντι των 1960 mAh του κινητού της Apple.

Ωστόσο, τα πολύ έγκυρα τεστ του phone arena στη σύγκριση του iPhone 7 με το Galaxy S7 στο τομέα της μπαταρίας, ανέδειξαν υπεροχή της συσκευής του Κουπερτίνο. Αμφότερες οι συσκευές δεν έχουν αποσπώμενη μπαταρία.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-17

Γρήγορη/Ασύρματη φόρτιση

Η ναυαρχίδα της Apple δεν υποστηρίζει τη γρήγορη φόρτιση, σε αντίθεση με το Galaxy S7 που υπερτερεί σημαντικά σε αυτόν τον τομέα, όλων ανεξαιρέτως των iPhone.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-19

Το iPhone 7 δεν έχει δυνατότητα ούτε για τη βολική ασύρματη φόρτιση, και τα καλώδια φόρτισης παραμένουν.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-20

Δυνατότητες VR

Η σύγκριση του iPhone 7 με το Galaxy S7 στον τομέα αυτό, αναδεικνύει την καταφανή υστέρηση της συσκευής της Apple, στις επερχόμενες θεαματικές εξελίξεις που αφορούν την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-25

Υπάρχουν ελάχιστα VR headset από μικρότερες εταιρείες που συνεργάζονται με το iPhone, και περιορισμένη επιλογή VR λογισμικού στο App Store. Πρόσφατα η Google πρόσθεσε την cardboard camera στο κατάστημα της Apple.

Tο Galaxy S7 μπορεί να μετατραπεί σε 3D κάμερα και συσκευή VR. Αυτό επιτυγχάνεται σε συνδυασμό με το Samsung Gear VR, ή οποιαδήποτε άλλα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-103a

Κράτημα στο χέρι

Αμφότερα τα κινητά είναι πολύ ελαφριά και λεπτά, ενώ το κράτημα στο χέρι φαίνεται να είναι ιδιαίτερα άνετο.

screenshot_119a

Κόστος αγοράς

Η Apple μας έχει συνηθίσει στο υψηλό κόστος αγοράς των περισσότερων συσκευών της. Η τιμή αγοράς της συσκευής των 32GB ξεκινά από τα 819 ευρώ.

Αντίθετα, το S7 ως παλαιότερο – κυκλοφόρησε τον Μάρτιο 2016 – κοστίζει πολύ πιο φθηνά, και το βρίσκουμε στα 562 ευρώ.

Ωστόσο, η σύγκριση του iPhone 7 με το Galaxy S7 σε ό,τι αφορά το κόστος κατασκευής σε σχέση με την τιμή πώλησης αμφότερων των συσκευών στο καταναλωτικό κοινό, είναι ιδιαίτερα αρνητική για το κινητό της Apple.

Πιο συγκεκριμένα, για να κατασκευαστεί το iPhone 7, το κόστος ανήλθε στα 224,80 δολάρια για την κάθε μονάδα…

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-12a

…έναντι των 255,10 δολαρίων που κόστισε η κατασκευή της κάθε μονάδας του Galaxy S7.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-27%ce%b1

Τι έδειξαν τα Benchmarks

Όπως αναφέραμε στην αρχή του οδηγού, το πλεονέκτημα της πρόσφατης κυκλοφορίας του iPhone 7, του δίνει μια σαφέστατη υπεροχή σε όλα τα γνωστά benchmarks που αφορούν τις επιδόσεις.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-10a

Ποιότητα και φωτεινότητα οθόνης

Σε αυτόν τον τομέα, η σύγκριση του iPhone 7 με τη ναυαρχίδα της Samsung, αναδεικνύει ισόπαλο αποτέλεσμα στις δυο συσκευές.

Το κινητό της Apple υπερτερεί στη φωτεινότητα της οθόνης, ενώ το Galaxy S7 σε κάποιες από τις επιμέρους μετρήσεις.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-31

Στο φως του ήλιου

H Ελλάδα και η Κύπρος είναι πρωταθλητές ηλιοφάνειας πανευρωπαϊκά. Για την ιστορία, η Ισπανία κατατάσσεται στη 2η θέση, με 3η τη Νότια Γαλλία, και 4η την Ιταλία.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-137%ce%b1

Σύμφωνα με τα πλέον αξιόπιστα τεστ του GsmArena, στον τομέα της ευκρίνειας και αναγνωσιμότητας στην οθόνη της συσκευής κάτω από το φως του ήλιου, το Galaxy S7 έρχεται τρίτο πίσω από το Galaxy S6 Edge.

Η οθόνη του iPhone 7 δεν τα πάει καθόλου άσχημα, ωστόσο βρίσκεται αρκετά πίσω. Αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς η δεύτερη θέση του κινέζικου OnePlus 3, που θα δούμε στη σύγκριση του iPhone 7 plus στη συνέχεια του οδηγού.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-104a

Ταχύτητα κάμερας

Στη μέτρηση αυτή που έγινε από το phonearena, φαίνεται να υπάρχει μια πολύ μικρή υπεροχή του iPhone 7, που αφορά τον χρόνο σε δευτερόλεπτα που απαιτείται για τη λήψη της φωτογραφίας.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-32

Ένταση ήχου

Σε αυτό το τεστ του phonearena, η σύγκριση του iPhone 7 με το Galaxy S7 αναδεικνύει ξεκάθαρα την υπεροχή του κινητού της Apple στο θέμα της έντασης του ήχου.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-33

Κύρια μειονεκτήματα

iPhone 7

 • Δεν διαθέτει υποδοχή microSD
 • Η ανάλυση της οθόνης δεν είναι χαρακτηριστικό ναυαρχίδας
 • Δεν υποστηρίζει γρήγορη ή ασύρματη φόρτιση
 • Επιρρεπές σε γρατσουνιές το Jet Black μοντέλο
 • Δεν έχει βύσμα ήχου 3.5mm
 • Μη αποσπώμενη μπαταρία
 • Δεν διαθέτει θύρα υπέρυθρων και ραδιόφωνο FM
 • Η λειτουργία NFC περιορίζεται μόνο στο Apple Pay
 • Υψηλό κόστος αγοράς

Galaxy S7

 • Δεν διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία
 • Μη αποσπώμενη μπαταρία
 • Δεν έχει θύρα υπέρυθρων και ραδιόφωνο FM

Ο νικητής

Το Cnet είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόπιστα αμερικάνικα site τεχνολογίας, το οποίο είναι ιδιαίτερα γνωστό για τις εκπομπές του στο YouTube, την εξειδίκευσή του στα smartphone, και άλλα.

Από τη στιγμή που ο εγκυρότερος Αμερικάνος βγάζει νικητή τον Κορεάτη, και όχι τον συντοπίτη του, εμείς δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε απόλυτα.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-34

Ανεξαρτήτως αν διαφωνεί μαζί μας ο καλύτερος στις μετρήσεις, δηλαδή το Phonearena.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-10

HTC 10 vs iPhone 7

Αναμφίβολα το HTC 10 είναι ένα από τα καλύτερα Android κινητά του 2016. Το Android smartphone μπορεί να μην έχει ιδιαίτερα μεγάλες πωλήσεις, όμως έχει πολύ καλές προδιαγραφές.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-89

Σύγκριση προδιαγραφών

Η σύγκριση του iPhone 7 με την ταϊβανέζικη ναυαρχίδα είναι στην κυριολεξία μια σύγκρουση γιγάντων.

Τα χαρακτηριστικά των δύο συσκευών και οι επιδόσεις τους εναλλάσσονται στην κορυφή, καθιστώντας τη σύγκριση πολύ ενδιαφέρουσα.

Μέγεθος

Το HTC 10 δεν είναι τεράστιο τηλέφωνο, αλλά σίγουρα είναι αρκετά μεγαλύτερο από το iPhone.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-35

Για την ακρίβεια, το HTC 10 είναι 6% πιο ψηλό, και 7% πλατύτερο από τη ναυαρχίδα της Apple.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-36

Βάρος

Το iPhone 7 είναι 14% ελαφρύτερο από το HTC 10, που ζυγίζει 161 γραμμάρια.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-38

Ποιότητα κατασκευής

Αμφότερα τα κινητά έχουν unibody κατασκευή από αλουμίνιο.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-40

Σύγκριση οθόνης

Σε αυτή τη σύγκριση, η 5,2 ιντσών οθόνη του HTC 10 είναι 22% μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του iPhone 7.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-41%ce%b1

Το ταϊβανέζικο κινητό διαθέτει μια εξαιρετική QHD οθόνη, που έχει 73% ευκρινέστερη ανάλυση από το iPhone. Αμφότερες οι συσκευές έχουν IPS οθόνες.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-41

Screen-to-body ratio

Η σύγκριση του iPhone 7 στην αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής, δίνει κατώτερα αποτελέσματα έναντι αυτών του HTC 10, του οποίου το Screen-to-body ratio ανέρχεται στο 71,13%.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-42

Σύγκριση hardware

Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής της Apple A10 Fusion εμφανίζει στις μετρήσεις σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις από τον τετραπύρηνο Qualcomm Snapdragon 820.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-43

Μνήμη RAM και ROM

H σύγκριση του iPhone 7 στο θέμα της μνήμης αναδεικνύει την υπεροχή του HTC 10, που έχει διπλάσια RAM στα 4GB.

Στον τομέα της χωρητικότητας του αποθηκευτικού χώρου, τo HTC 10 έχει ενσωματωμένη ROM στα 32GB επεκτάσιμη στα 256 GB με microSD.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-44

Aισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων

Τα δυο smartphone διαθέτουν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων (Fingerprint sensor).

Δυνατότητες VR

Tο HTC 10, ως Android κινητό, είναι συμβατό με όλα τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, εκτός αυτών της Samsung και LG, που δέχονται μόνο τα κινητά της εκάστοτε εταιρείας.

Hi-Fi audio

Το HTC 10 αναμφίβολα είναι το κορυφαίο smartphone του οδηγού στον τομέα της πιστότητας ήχου. Χάρη του ενσωματωμένου ενισχυτή 24-bit DAC, η ακρόαση μέσω ενσύρματων ακουστικών προσφέρει την καλύτερη ακουστική εμπειρία.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-48

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

H σύγκριση του iPhone 7 στον τομέα της ανάλυσης της κάμερας αναδεικνύει την υπεροχή της συσκευής της Apple. Η Apple τοποθέτησε μπροστά κάμερα ανάλυσης 7MP, σε αντίθεση με το HTC 10 που διαθέτει μπροστινή κάμερα στα 5ΜΡ.

Αμφότερες οι συσκευές έχουν το ίδιο διάφραγμα και διαθέτουν σταθεροποιητή εικόνας (Optical Image Stabilization).

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-44a

Δυνατότητες μπαταρίας

Το HTC 10 έχει μεγαλύτερη μπαταρία στα 3000 mAh, έναντι των 1960 mAh του κινητού της Apple.

Οι μέθοδοι των τεστ του phonearena στη σύγκριση του iPhone 7 με το HTC 10 στον τομέα της μπαταρίας, ανέδειξαν μια ελαφρά υπεροχή της συσκευής της Apple. Αμφότερες οι συσκευές δεν έχουν αποσπώμενη μπαταρία.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-46

Ωστόσο, πολύ πρόσφατα, στις αρχές Οκτωβρίου 2016, ένα νέο Βρετανικό site που εξειδικεύεται σε στατιστικές έρευνες και μετρήσεις, ανέδειξε θέμα με την διάρκεια την μπαταρίας στην πραγματική ζωή του iPhone 7.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-75

Το site έκανε απευθείας σύγκριση στη διάρκεια της μπαταρίας του iPhone 7 με τις αντίστοιχες των Galaxy S7, HTC 10, και LG G5, πραγματοποιώντας συνεχόμενες κλήσεις και περιήγηση στο διαδίκτυο.

Τα αποτελέσματα ανέδειξαν σοβαρή υστέρηση στην μπαταρία του κινητού της Apple, δίνοντας την πρωτιά με διαφορά στο HTC 10, με δεύτερο το LG G5, και τρίτο το Galaxy S7.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-76

Ωστόσο, για πολλούς τα αποτελέσματα αυτά θεωρήθηκαν φυσιολογικά, καθότι η μπαταρία του iPhone 7 είναι αρκετά μικρότερη από τις συγκεκριμένες Android συσκευές της σύγκρισης.

Μάλιστα, μερικοί ειδικοί αμφισβήτησαν αυτές τις συγκεκριμένες μεμονωμένες δοκιμές, καθότι είναι άγνωστη η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για τη διεξαγωγή του τεστ.

Γρήγορη/Ασύρματη φόρτιση

Η ναυαρχίδα της Apple δεν υποστηρίζει την γρήγορη φόρτιση και υστερεί έναντι του HTC 10 που έχει αυτή τη δυνατότητα.

Το HTC 10 υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση, σε αντίθεση με το iPhone 7 που αδυνατεί σε αυτόν τον τομέα.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-47

Κόστος αγοράς

Το HTC 10 κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2016 και η τιμή είναι πολύ μικρότερη από του iPhone 7. Στα πιο γνωστά e-shop το βρίσκουμε από 599 ευρώ.

Τι έδειξαν τα Benchmarks

Όπως ήταν αναμενόμενο, το iPhone 7 έχει σαφέστατη υπεροχή σε όλα τα γνωστά benchmarks που αφορούν τις επιδόσεις.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-50

Ποιότητα και φωτεινότητα οθόνης

Σε αυτόν τον τομέα, η σύγκριση του iPhone 7 με το HTC 10 αναδεικνύει ένα προβάδισμα στο κινητό της Apple, που έχει σαφώς πιο φωτεινή οθόνη.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-53

Ταχύτητα κάμερας

Στη μέτρηση αυτή από το phonearena, φαίνεται να υπάρχει σαφής υπεροχή του iPhone, που δείχνει να είναι πολύ πιο γρήγορο στη λήψη της φωτογραφίας.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-54

Κύρια μειονεκτήματα HTC 10

 • Δεν διαθέτει στεγανοποίηση για σκόνη και νερό
 • Είναι παχύτερο από τα περισσότερα κινητά της σύγκρισης
 • Έχει το μεγαλύτερο βάρος σε αυτήν την κατηγορία
 • Δεν διαθέτει θύρα υπέρυθρων και FM ράδιο

Ο νικητής

Τα δυο εγκυρότερα site στον χώρο δίνουν αρκετά υψηλότερη βαθμολογία στην ναυαρχίδα της Apple από την αντίστοιχη Ταϊβανέζικη…

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-56

…και την ανακηρύσσουν νικητή στη σύγκριση του iPhone 7 με το HTC 10.

σύγκριση του iPhone 7-57

LG G5 vs iPhone 7

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η ναυαρχίδα της κορεάτικης LG είναι ένα από τα ισχυρότερα Android κινητά που κυκλοφορούν. Η συσκευή βγήκε στην αγορά τον περασμένο Απρίλιο του 2016.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-81a

Σύγκριση προδιαγραφών και οθόνης

Η σύγκριση του iPhone 7 με το LG G5 είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες, παρότι οι δυο συσκευές έχουν τη μεγαλύτερη διαφοροποίηση στο μέγεθος της οθόνης.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-82

To iPhone 7 είναι εμφανές ότι είναι αρκετά πιο μικρό από την κορεάτικη ναυαρχίδα.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-94

Σύγκριση οθόνης

Η κορεάτικη συσκευή διακρίνεται για την εξαιρετική QHD οθόνη που έχει ευκρινέστερη ανάλυση από το iPhone. Αμφότερες οι συσκευές έχουν IPS οθόνες.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-84aa

Διαστάσεις και βάρος

Το LG G5 είναι αναμφίβολα ένα μεγάλο κινητό, αν και η εταιρεία μείωσε κατά 2,2mm το πλάτος από τον προκάτοχο του, το LG G4.

Ωστόσο, μειώθηκε κατά πολύ το πάχος της κορεάτικης ναυαρχίδας. Η διαφορά είναι μόλις 0,2mm από το iPhone 7.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-77

Παρότι είναι αισθητή η διαφορά μεγέθους των δυο συσκευών, η αντίστοιχη διαφορά του βάρους δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Το LG G5 είναι 21 γραμμάρια πιο βαρύ.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-94%ce%b1

Ποιότητα κατασκευής

Η LG παρουσίασε φέτος την καινοτομία του αποσπώμενου σασί στο μεταλικό σώμα της συσκευής. Αφαίρεσε το δέρμα και το πλαστικό από τα προηγούμενα μοντέλα, δίνοντας εξαιρετική premium κατασκευή.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-105%ce%b1

Η καινοτομία αυτή δίνει υπεροχή στο LG G5 στην σύγκριση με το iPhone 7 στον τομέα της μπαταρίας, καθότι η κορεάτικη συσκευή δέχεται αλλαγή μπαταρίας.

Αμφότερες οι συσκευές δεν υποστηρίζουν την ασύρματη φόρτιση.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-106

Δυνατότητες VR

Το LG G5, ως Android κινητό, υποστηρίζει όλο το VR λογισμικό που διατίθεται στο Play Store. Επιπλέον, είναι συμβατό με όλα τα γυαλιά της εικονικής πραγματικότητας, και η εταιρεία διαθέτει και το δικό της VR headset.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-107

Σύγκριση hardware

Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής της Apple A10 Fusion εμφανίζει καλύτερες επιδόσεις στα τεστ από τον τετραπύρηνο επεξεργαστή της Qualcomm, Snapdragon 820.

Μνήμη RAM και ROM

H σύγκριση του iPhone 7 στον τομέα της μνήμης, αναδεικνύει την υπεροχή του LG G5, που έχει RAM στα 4GΒ και ROM στα 32GB, επεκτάσιμη στα 256 GB με microSD.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-110

Τα δυο smartphone διαθέτουν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων (Fingerprint sensor).

Σύγκριση κάμερας

H σύγκριση του iPhone 7 στο τομέα της ανάλυσης της κάμερας με το LG G5 δίνει προβάδισμα στην ταϊβανέζικη ναυαρχίδα, που φέτος παρουσίασε διπλή κάμερα στο πίσω τμήμα της συσκευής.

Αμφότερα τα κινητά έχουν το ίδιο διάφραγμα.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-78

Φορητότητα

Το LG G5 όπως είδαμε είναι αρκετά μεγαλύτερο, και ίσως στη χρήση με το ένα χέρι να υπάρχουν κάποιες μικρές δυσκολίες.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-118

Κόστος αγοράς

Το LG G5 έχει πολύ φθηνότερη τιμή, καθώς μπορούμε να το αποκτήσουμε με 419 ευρώ.

Τι έδειξαν τα Benchmarks

Όπως ήταν αναμενόμενο και επισημάναμε στην αρχή του οδηγού, η σύγκριση του iPhone 7 με το LG G5 στις επιδόσεις αναδεικνύει την υπεροχή του κινητού της Apple.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-112

Ποιότητα και φωτεινότητα οθόνης

Σε αυτόν τον τομέα, η σύγκριση του iPhone 7 με την ναυαρχίδα της LG, δίνει υπεροχή στο κινητό της LG σε ό,τι αφορά τη φωτεινότητα της οθόνης. Το iPhone 7 υπερτερεί σε κάποιες από τις επιμέρους μετρήσεις.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-113a

Στο φως του ήλιου

Στον τομέα της ευκρίνειας και αναγνωσιμότητας στην οθόνη της συσκευής κάτω από το φως του ήλιου, το iPhone 7 έχει καλύτερη επίδοση.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-104a

Ταχύτητα κάμερας

Στη μέτρηση αυτή του Phonearena, φαίνεται να υπάρχει υπεροχή του iPhone 7 στον χρόνο που απαιτείται για τη λήψη της φωτογραφίας.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-113

Κύρια μειονεκτήματα LG G5

 • Δεν διαθέτει αδιαβροχοποίηση
 • Αδυναμία στην υποστηρίξη ασύρματης φόρτισης
 • Δεν υποστηρίζει 1080p εγγραφή βίντεο σε 60fps
 • Έχει τον μεγαλύτερο όγκο απο τα υπόλοιπα κινητά της ίδιας κατηγορίας

Ο νικητής

Τα δυο εγκυρότερα site στον χώρο δίνουν υψηλότερη βαθμολογία στην ναυαρχίδα της Apple από την αντίστοιχη Κορεάτικη…

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-106a

…και την ανακηρύσσουν νικητή στη σύγκριση του iPhone 7 με το LG G5.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-115

Xiaomi Mi 5 vs iPhone 7

Το Xiaomi Mi 5 είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κινητά στο Gsmarena. Δεν θεωρείται άδικα ως ένα από τα καλύτερα κινητά του 2016.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-90

Σύγκριση προδιαγραφών

Η σύγκριση του iPhone 7 με την κινέζικη ναυαρχίδα που κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο, είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα.

Μέγεθος

Το iPhone 7 είναι πιο μικρό από το Xiaomi Mi 5, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μεγάλη διαφορά στις τρεις διαστάσεις των συσκευών.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-120

Το Xiaomi Mi 5 μαζί με το Galaxy S7 είναι τα πιο κοντινά στο iPhone 7, σε ότι αφορά τον τομέα του μεγέθους των συσκευών.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-119a

Βάρος

Η σύγκριση του iPhone 7 με το κινέζικο κινητό κρύβει μια έκπληξη στο ζύγι. Παρότι το Xiaomi Mi 5 είναι εμφανώς μεγαλύτερο, έχει παρά ένα γραμμαριο το ίδιο βάρος με τη συσκευή της Apple.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-120a

Ποιότητα κατασκευής

Η κινέζικη συσκευή διαθέτει κομψό 3D glass, ενώ στην Pro έκδοσή του έχει και κεραμικό υλικό. To iPhone 7 έχει γυαλιστερό φινίρισμα και αλουμίνιο σε unibody κατασκευή.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-129

Σύγκριση οθόνης

Το Xiaomi Mi 5 έχει ένα ιδιαίτερο μέγεθος οθόνης, που είναι λίγο πιο πάνω από τις 5,1 και ελαφρά πιο κάτω από τις 5,2 ίντσες.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-42

Screen-to-body ratio

Η αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής του bezel-less Mi 5 ανέρχεται στο εξαιρετικό 73,23%, σε αντίθεση με το iPhone 7 που έχει Screen-to-body ratio στα 65,71%.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-123

Σύγκριση hardware

Το Mi 5 αντιπαραθέτει απέναντι στον A10 Fusion, τον τετραπύρηνο Snapdragon 820 στα 2150 MHz.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-124

Μνήμη RAM και ROM

H σύγκριση του iPhone 7 στον τομέα της μνήμης αναδεικνύει νικητή το Mi 5 που διαθέτει διπλάσια RAM στα 4GB. Ωστόσο υπάρχουν και άλλες δυο εκδόσεις της κινέζικης συσκευής με 3GB μνήμης.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-129%ce%b1%ce%b1

Aισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων και Micro SD

To Xiaomi Mi 5 δέχεται δύο SIM κάρτες και σαφώς υπερτερεί σε αυτόν τον τομέα.

Αμφότερα τα κινητά δεν δέχονται κάρτες micro SD. Τα δυο smartphone διαθέτουν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων (Fingerprint sensor).

Δυνατότητες VR

Η κινέζικη εταιρεία διαθέτει αρκετά VR headset, σε ένα εκ των οποίων είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενο οδηγό.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-131%ce%b1

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

H σύγκριση του iPhone 7 στον τομέα της ανάλυσης της κάμερας με το Mi 5, δίνει προβάδισμα στην κινέζικη ναυαρχίδα στην πίσω κάμερα, και υπεροχή στις selfies για τη συσκευή της Apple.

Το Xiaomi Mi 5 δεν έχει αρκετά ευρύ διάφραγμα όπως το iPhone 7. Το κινητό της Apple επιπλέον έχει Quad LED φλας.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-126

Δυνατότητες μπαταρίας

Το Mi 5 διαθέτει αρκετά μεγαλύτερη μπαταρία στα 3000 mAh, έναντι των 1960 mAh του κινητού της Apple. Στις μετρήσεις, το iPhone 7 με τη μικρότερη οθόνη προηγείται ανεπαίσθητα.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-132

Η ναυαρχίδα της Apple δεν υποστηρίζει τη γρήγορη φόρτιση, σε αντίθεση με το κινέζικο κινητό που υπερτερεί ελαφρά σε αυτόν τον τομέα.

Αμφότερες οι συσκευές δεν έχουν αποσπώμενη μπαταρία.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-132%ce%b1

Φορητότητα

Αμφότερα τα κινητά είναι πολύ ελαφριά και λεπτά, και το κράτημα τους στο χέρι φαίνεται να είναι πολύ άνετο.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-135

Κόστος αγοράς

Το Xiaomi Mi 5 θα το βρούμε στα 399 ευρώ με 32GB μνήμης, ενώ μπορούμε να το βρούμε σημαντικά φθηνότερα αν το παραγγείλουμε απευθείας από την Κίνα.

Τι έδειξαν τα Benchmarks

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-128

Ποιότητα και φωτεινότητα οθόνης

H κινέζικη ναυαρχίδα εντυπωσιάζει σε αυτήν την μέτρηση και βγαίνει νικητής στα σημεία, σε χαρακτηριστικά όπως αυτό της φωτεινότητας οθόνης, στο οποίο το iPhone δύσκολα χάνει.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-138

Στο φως του ήλιου

Στον τομέα της ευκρίνειας και αναγνωσιμότητας στην οθόνη της συσκευής κάτω από το φως του ήλιου, η οθόνη του iPhone 7 έχει καλύτερη επίδοση.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-137

Στη μέτρηση αυτή από το Phonearena, φαίνεται να υπάρχει σαφής υπεροχή του iPhone, που δείχνει να είναι πολύ πιο γρήγορο στη λήψη της φωτογραφίας.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-136

Κύρια μειονεκτήματα του Xioami Mi 5

 • Δεν διαθέτει υποδοχή microSD
 • Η ανάλυση της οθόνης δεν είναι χαρακτηριστικό ναυαρχίδας
 • Μη αποσπώμενη μπαταρία
 • Δεν διαθέτει ραδιόφωνο FM

Ο νικητής

Τα δυο εγκυρότερα site στον χώρο δίνουν αρκετά υψηλότερη βαθμολογία στην ναυαρχίδα της Apple από την αντίστοιχη Κινέζικη…

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-138a

…και την ανακηρύσσουν νικητή στην σύγκριση του iPhone 7 με το Xiaomi Mi 5.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-139

Sony Xperia XZ vs iPhone 7

Η ναυαρχίδα της Sony σύντομα θα βρίσκεται στην αγορά της Ελλάδας. Αναμένεται να έρθει στα μέσα Οκτωβρίου, και εκ των πραγμάτων είναι το νεότερο κινητό του οδηγού.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-90a

Σύγκριση προδιαγραφών

Η σύγκριση του iPhone 7 με την ιαπωνική ναυαρχίδα ίσως είναι η λιγότερο άνιση σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, καθότι και οι δύο συσκευές είναι ό,τι πιο νέο στην αγορά των κινητών.

Ωστόσο, οι συσκευές έχουν αρκετή διαφορά στο μέγεθος.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-140

To iPhone 7 είναι εμφανές ότι είναι αρκετά πιο μικρό από το Xperia XZ, το οποίο με τη σειρά του είναι κατά 3,4 χιλιοστά κοντύτερο από το LG G5.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-141

Βάρος

Η σύγκριση του iPhone 7 με το Xperia XZ αναδεικνύει τη σχετική διαφορά στο ζύγι.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-142

To Xperia XZ δείχνει να είναι μια επανάληψη του Xperia Ζ5 με μεγάλα bezels. Ωστόσο έχει ένα υψηλής ποιότητας φινίρισμα, με το ειδικό μεταλλικό υλικό – πατέντα της Sony – ονόματι Alkaleido, το οποίο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις φθορές.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-165

Αδιαβροχοποίηση

Το Xperia XZ διαθέτει μεγαλύτερη πιστοποίηση IP68, έναντι της IP67 του iPhone 7, πράγμα που σημαίνει πως αντέχουν αμφότερες οι συσκευές σε γλυκό νερό βάθους ενάμισι και ενός μέτρου αντίστοιχα, για τριάντα λεπτά.

Σύγκριση οθόνης

Σε αυτή τη σύγκριση, η 5,2 ιντσών οθόνη του XZ είναι 22% μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του iPhone 7.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-144

Η Sony δεν έβαλε QHD οθόνη στο XZ , που όμως έχει ευκρινέστερη ανάλυση από το iPhone. Αμφότερες οι συσκευές έχουν IPS οθόνες.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-145

Screen-to-body ratio

Η σύγκριση του iPhone 7 στην αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής, του δίνει κατώτερα αποτελέσματα έναντι αυτών του Xperia XZ, του οποίου το Screen-to-body ratio ανέρχεται στο 71%.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-146

Σύγκριση hardware

Το Χperia XZ φοράει, όπως και οι περισσότερες Android ναυαρχίδες του 2016, τον τετραπύρηνο Snapdragon 820 στα 2150 MHz.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-147

Μνήμη RAM και ROM

H σύγκριση του iPhone 7 με το XZ στον τομέα της μνήμης δεν αναδεικνύει κάποιον νικητή.

Τα 3GB μνήμης του κινητού της Sony δεν συνιστούν χαρακτηριστικό νεότατης ναυαρχίδας του 2016, τη στιγμή που ο Android ανταγωνισμός των κινητών έχει ήδη καθιερώσει τα 4GB και οδεύει προς τα 6GB.

O ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος του XZ είναι 32GB, επεκτάσιμος στα 256 GB με microSD.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-148

Τα δυο smartphone διαθέτουν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων (Fingerprint sensor).

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

H σύγκριση του iPhone 7 με το Xperia ΧΖ στο τομέα της ανάλυσης της κάμερας, αναδεικνύει σαφέστατα την υπεροχή της συσκευής της Sony, που τοποθέτησε κάμερες ανάλυσης 13MP και 23MP αντίστοιχα.

Ωστόσο, το κινητό της Sony υστερεί αρκετά στο διάφραγμα, έναντι του iPhone 7.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-149

Δυνατότητες μπαταρίας

Το Xperia ΧΖ διαθέτει αρκετά μεγαλύτερη μπαταρία στα 2900 mAh, έναντι των 1960 mAh του κινητού της Apple.

Οι μετρήσεις αναδεικνύουν μικρή υπεροχή του κινητού της Apple στην διάρκεια της μπαταρίας.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-167

Το Xperia XZ υποστηρίζει το Quick Charge 3.0, σε αντίθεση με το iPhone 7 που υστερεί δραματικά σε αυτόν τον τομέα.

Επιπλέον το κινητό της Sony διαθέτει και «adaptive charging», μια λειτουργία που διευρύνει τον κύκλο ζωής της μπαταρίας.

Κόστος αγοράς

Αμφότερες οι συσκευές κοστίζουν ακριβά. Το Sony Xperia XZ είναι διαθέσιμο στα 699 ευρώ.

Τι έδειξαν τα Benchmarks

Αν και δεν ήταν αναμενόμενο, καθότι πρόκειται για πολύ νέες συσκευές, το iPhone 7 έχει υπεροχή στα δυο γνωστά benchmarks που αφορούν τις επιδόσεις.

Στο τρίτο εμφανίζει πολύ καλή επίδοση, υπερτερεί του iPhone 7, χάνοντας την πρώτη θέση με διαφορά στήθους από το Xiaomi Mi 5.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-151

Ποιότητα και φωτεινότητα οθόνης

Σε αυτόν τον τομέα, η σύγκριση του iPhone 7 με το Xperia XZ αναδεικνύει ισόπαλο αποτέλεσμα για τις δυο συσκευές.

screenshot_159

Ταχύτητα κάμερας

Στη μέτρηση αυτή, φαίνεται να υπάρχει μικρή υπεροχή του iPhone, που δείχνει να είναι ελάχιστα πιο γρήγορο στη λήψη της φωτογραφίας.

screenshot_160

Στο φως του ήλιου

Στον τομέα της ευκρίνειας και αναγνωσιμότητας στην οθόνη της συσκευής κάτω από το φως του ήλιου, το iPhone 7 έχει ελαφρώς καλύτερη επίδοση.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-152

Κύρια μειονεκτήματα του Xperia XZ

 • Η ανάλυση της οθόνης δεν είναι χαρακτηριστικό ναυαρχίδας
 • Μη αποσπώμενη μπαταρία
 • Τα 3GB μνήμης RAM είναι λίγα
 • Μεγάλα bezels
 • Είναι ογκώδες για 5,2 ιντσών συσκευή.

Ο νικητής

Αν εξαιρέσουμε την κάμερα και τη γρήγορη φόρτιση, είναι καταφανής η υπεροχή του iPhone 7. To Cnet δεν έχει υποβάλλει ακόμη σε συγκριτικά τεστ το Xperia XZ, ωστόσο το έκανε ήδη το Phonearena.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-169

OnePlus 3 vs iPhone 7 Plus

Πρόκειται για την αντιπαράθεση συσκευής ενός κολοσσού όπως είναι η Apple, με ένα “θηρίο” με 6GB μνήμης από την Κίνα.

Ταυτόχρονα, είναι σύγκριση μεταξύ του ακριβότερου και φθηνότερου κινητού του οδηγού μας.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-93
Σύγκριση προδιαγραφών

Το OnePlus 3 είναι αναμφίβολα η έκπληξη της χρονιάς, και έχει αποσπάσει πάμπολλες θετικές κριτικές από όλα ανεξαιρέτως τα ξένα σχετικά sites.

Επιπλέον, η συσκευή έχει εξαιρετικές προδιαγραφές και εμφανίζει στα benchmarks επιδόσεις που δεν αμφισβητούνται από κανέναν ειδικό.

Μέγεθος

Το σώμα του iPhone 7 Plus είναι 4% πλατύτερο από το OnePlus 3 και 3% ψηλότερο. Η συσκευή της Apple είναι απειροελάχιστα λεπτότερη, για 0,05 χιλιοστά.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-208

Η σύγκριση του iPhone 7 Plus με το OnePlus 3 αναδεικνύει τη σαφή υπεροχή της κινέζικης ναυαρχίδας στον τομέα της φορητότητας.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-208%ce%b1

Το OnePlus 3 είναι 30 γραμμάρια ελαφρύτερο από το iPhone 7 Plus. Πρόκειται για αισθητή διαφορά στο χέρι, της τάξης του 19%.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-209

Ποιότητα κατασκευής

Αμφότερες οι συσκευές έχουν unibody κατασκευή από αλουμίνιο.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-210%ce%b1

Σύγκριση οθόνης

Η σύγκριση του iPhone 7 Plus με το OnePlus 3 στο μέγεθος της οθόνης, αναδεικνύει ισόπαλο αποτέλεσμα.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-210

Το iPhone 7 Plus διαθέτει οθόνη IPS LCD. Το OnePlus 3 διαθέτει Optic AMOLED οθόνη, που δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η τελευταία γενιά των Super AMOLED της Samsung, τροποποιημένη στο χρώμα και την θερμοκρασία από την OnePlus.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-214-1

Στον τομέα της ευκρίνειας, η πλάστιγγα στη σύγκριση του iPhone 7 Plus με το κινέζικο κινητό βρίσκεται σε απόλυτη ευθεία αλφαδιού.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-211

Screen-to-body ratio

Σε αυτόν το τομέα το OnePlus 3 υπερτερεί αρκετά. Η αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής του κινητού της ασιατικής χώρας ανέρχεται στο 73,15%, σε αντίθεση με το iPhone 7 Plus που έχει Screen-to-body ratio στα 67,58%.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-212

Σύγκριση hardware

Μια από τα ίδια εδώ. Αpple A10 Fusion VS Snapdragon 820, σημειώσατε άσσο.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-213

Μνήμη RAM και ROM

H σύγκριση του iPhone 7 Plus στον τομέα της μνήμης αναδεικνύει πανηγυρικά νικητή το OnePlus 3, που έχει ανεβάσει τον πήχη της RAM στα εντυπωσιακά 6GB, έναντι των 3GB του κινητού της Apple.

Στον τομέα της χωρητικότητας του αποθηκευτικού χώρου, τo iPhone 7 Plus διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις. Το OnePlus 3 έχει ROM στα 64GB που δεν επεκτείνεται.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-215

Aισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων και Micro SD

Αμφότερες οι συσκευές δεν δέχονται κάρτες micro SD. Τα δύο κινητά διαθέτουν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων (Fingerprint sensor).

Το OnePlus 3 δεν διαθέτει πιστοποίηση στεγανότητας από νερό και σκόνη.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-216

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

H σύγκριση του iPhone 7 Plus με την κινέζικη ναυαρχίδα στον τομέα της ανάλυσης στις κάμερες, αναδεικνύει νικητή το OnePlus 3.

Ωστόσο, το iPhone 7 Plus έχει περισσότερες φωτογραφικές δυνατότητες, καθότι διαθέτει διπλή φωτογραφική μηχανή με Quad Led φλας, και ευρύτερο διάφραγμα.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-217

Δυνατότητες μπαταρίας

Το OnePlus 3 διαθέτει ελάχιστα μεγαλύτερη μπαταρία στα 3000 mAh, έναντι των 2900 mAh του κινητού της Apple.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-218

Τα τεστ στη σύγκριση του iPhone 7 Plus με το κινέζικο κινητό στο τομέα της μπαταρίας, ανέδειξαν υπεροχή της αμερικάνικης συσκευής. Αμφότερα τα phablet δεν έχουν αποσπώμενη μπαταρία.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-219

Γρήγορη/Ασύρματη φόρτιση

Η ναυαρχίδα της Apple δεν υποστηρίζει τη γρήγορη φόρτιση, σε αντίθεση με το OnePlus 3 που υποστηρίζει ταχύτατη φόρτιση από 0% έως 60% σε μόλις μισή ώρα.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-220

Κόστος αγοράς

Το OnePlus 3 δεν είναι διαθέσιμο προς το παρόν στα ελληνικά καταστήματα. Διατίθεται μόνο online, με δωρεάν μεταφορικά στην Ελλάδα.

Τι έδειξαν τα Benchmarks

Το OnePlus 3 αντιπαρατίθεται ευθέως και στον τομέα των επιδόσεων με το νεότατο iPhone 7 Plus. Μάλιστα, στο ένα από τα τρία γνωστά benchmarks κερδίζει στα σημεία τη ναυαρχίδα της Apple.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-223

Ποιότητα και φωτεινότητα οθόνης

Σε αυτόν τον τομέα, η σύγκριση του iPhone 7 Plus με την κινέζικη ναυαρχίδα αναδεικνύει την υπεροχή του κινητού της Apple.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-221

Στο φως του ήλιου

Όπως είδαμε στην προηγούμενη σύγκριση, το iPhone 7 Plus δεν έχει ακόμη υποβληθεί στα τεστ της οθόνης σε ηλιοφάνεια.

Ωστόσο, εκτιμούμε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να υπερκεράσει τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του OnePlus 3, στην ευκρίνεια της συσκευής κάτω από το φως του ήλιου.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-224

Ταχύτητα κάμερας

Στη μέτρηση αυτή φαίνεται να υπάρχει μια πολύ μικρή υπεροχή του iPhone 7 Plus.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-222

Ένταση ήχου

Σε αυτό το τεστ, η σύγκριση του iPhone 7 Plus με το OnePlus 3 αναδεικνύει ανεπαίσθητη υπεροχή του κινητού της Apple στο θέμα της έντασης του ήχου στα ηχεία και τα ακουστικά.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-225

Κύρια μειονεκτήματα

iPhone 7 Plus

 • Δεν διαθέτει υποδοχή microSD
 • Η ανάλυση της οθόνης δεν είναι χαρακτηριστικό ναυαρχίδας
 • Δεν υποστηρίζει γρήγορη ή ασύρματη φόρτιση
 • Επιρρεπές σε γρατσουνιές το Jet Black μοντέλο
 • Δεν έχει βύσμα ήχου 3.5mm
 • Μη αποσπώμενη μπαταρία
 • Δεν διαθέτει θύρα υπέρυθρων και ραδιόφωνο FM
 • Η λειτουργία NFC περιορίζεται μόνο στο Apple Pay
 • Υψηλό κόστος αγοράς

Κύρια μειονεκτήματα OnePlus 3

 • Δεν διαθέτει υποδοχή microSD
 • Η ανάλυση της οθόνης είναι FHD
 • Μη αποσπώμενη μπαταρία
 • Δεν διαθέτει θύρα υπέρυθρων και ραδιόφωνο FM
 • Δεν έχει στερεοφωνικά ηχεία

Ο νικητής

Το OnePlus 3 ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στη βαθμολογία του εγκυρότατου Cnet, που θεωρεί την κινέζικη ναυαρχίδα ως κορυφαία επιλογή…

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-226

…σε αντίθεση με το Phonearena που έχει αντίθετη άποψη, ανακηρύσσοντας νικητή το iPhone 7 Plus.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-227

Google Pixel XL vs iPhone 7 Plus

Η νεότατη ναυαρχίδα της Google μπήκε στη σύγκριση την τελευταία στιγμή, παίρνοντας τη θέση του Galaxy Note 7.

Λίγο πριν κλείσουμε το άρθρο για να δημοσιευθεί, αναρτήθηκε στο web η δυσάρεστη ανακοίνωση της Samsung, η οποία καλεί τους χρήστες του Note 7 να απενεργοποιήσουν τις συσκευές τους άμεσα, οποιαδήποτε έκδοση κι αν έχουν.

Αυτός ήταν και ο λόγος που αφαιρέσαμε το Galaxy Note 7 από τον οδηγό, αν και επρόκειτο για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συγκρίσεις. Η συσκευή της Samsung δεν υφίσταται πλέον, γιατί αποσύρεται οριστικά από την αγορά.

Ωστόσο, ουδέν κακό αμιγές καλού, καθότι μας δόθηκε η ευκαιρία για μια πολύ ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση ανάμεσα στις άρτι αφιχθείσες ναυαρχίδες των δυο γιγάντων της τεχνολογίας.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-255

Σύγκριση προδιαγραφών

Η Google έχει ανακοινώσει ότι η παραγωγή των Nexus συσκευών ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Τα νέα Pixel κινητά φέρουν το γνωστό λογότυπο “G” της εταιρείας.

Όλα δείχνουν ότι ο κολοσσός του Mountain View και της μηχανής αναζήτησης δεν θα είναι πλέον μόνο μια εταιρεία λογισμικού. Η Google φαίνεται ότι μπαίνει για τα καλά στην παραγωγή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης.

Μέγεθος

Το Pixel δεν είναι τόσο XL στη σύγκριση μεγέθους με το iPhone 7 Plus. Το κινητό της Apple είναι μερικά χιλιοστά ψηλότερο και φαρδύτερο από τη συσκευή της Google.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-256

Η σύγκριση του iPhone 7 Plus με το Pixel XL αναδεικνύει μικρή υπεροχή του κινητού της Google στον τομέα της φορητότητας, αν και η συσκευή της Apple είναι πιο λεπτή κατά 1,2 χιλιοστά.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-257

Το iPhone 7 Plus είναι 20 γραμμάρια βαρύτερο από τον Pixel XL. Πρόκειται για μια διαφορά της τάξης περίπου του 11%.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-258

Ποιότητα κατασκευής

Η συσκευή της Google διαθέτει κομψό συνδυασμό γυαλιού με αλουμίνιο. To iPhone 7 έχει γυαλιστερό φινίρισμα και αλουμίνιο σε unibody κατασκευή.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-259

Αδιαβροχοποίηση

Το Pixel XL δεν διαθέτει αδιαβροχοποίηση, πλην την τυπική αντοχή από σταγόνες και σκόνη. Έχει πιστοποίηση IP53, έναντι της IP67 του iPhone 7 Plus, που σαφώς υπερτερεί στο θέμα της στεγανοποίησης.

Σύγκριση οθόνης

Η σύγκριση του iPhone 7 Plus με το Pixel XL στο μέγεθος της οθόνης αναδεικνύει ισόπαλο αποτέλεσμα.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-260

Τύπος οθόνης

Το iPhone 7 Plus διαθέτει οθόνη IPS LCD. Το Pixel XL εχει AMOLED οθόνη των φωτεινών χρωμάτων και του βαθύ μαύρου.

Στην ευκρίνεια της οθόνης, η πλάστιγγα στην σύγκριση του iPhone 7 Plus με το κινητό της Google γέρνει εμφανώς προς την ναυαρχίδα του Mountain View.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-262

Screen-to-body ratio

Σε αυτόν τον τομέα, το Pixel XL υπερτερεί ελαφρώς. Η αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής του κινητού της Google ανέρχεται στο 71,22%, σε αντίθεση με το iPhone 7 Plus που έχει Screen-to-body ratio στα 67,58%.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-264

Σύγκριση hardware

Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής της Apple A10 Fusion είναι το μεγάλο ατού των δύο νέων iPhone. Ωστόσο ο Snapdragon 821 του Pixel XL, αναμένεται στα επερχόμενα τεστ να είναι πολύ κοντά στις επιδόσεις του επεξεργαστή της Apple.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-265

Μνήμη RAM και ROM

H σύγκριση του iPhone 7 Plus σε ότι αφορά τη μνήμη αναδεικνύει νικητή το Pixel XL, που έχει RAM στα 4GB, έναντι των 3GB του κινητού της Apple.

Στον τομέα της χωρητικότητας του αποθηκευτικού χώρου, τo iPhone 7 Plus διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις. Το XL διατίθεται σε δυο εκδόσεις με ROM 32GB και 128GB αντίστοιχα.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-266

Aισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων και Micro SD

Αμφότερες οι συσκευές δεν δέχονται κάρτες micro SD. Τα δύο κινητά διαθέτουν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων (Fingerprint sensor).

Το iPhone 7 Plus έρχεται με βελτιωμένο το χαρακτηριστικό αφής 3D της Apple, το οποίο επιτρέπει συντομεύσεις πλοήγησης με βάση τον χρόνο πίεσης στην οθόνη.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-272

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

H σύγκριση του iPhone 7 Plus με το Pixel XL στην ανάλυση της κάμερας, αναδεικνύει νικητή με διαφορά στήθους το κινητό της Google.

Ωστόσο, το iPhone 7 Plus διαθέτει διπλή φωτογραφική μηχανή με Quad Led φλας. Επιπλέον, έχει ένα πρότυπο φακό στα 28 χιλιοστά μαζί με τηλεφακό, που φέρνει 2x οπτικό zoom για πρώτη φορά σε iPhone.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-270

Οι δύο συσκευές έχουν την ίδια ανάλυση στις πίσω φωτογραφικές μηχανές τους, αλλά το Pixel XL υπερτερεί στην μπροστινή κάμερα. Η ναυαρχίδα της Apple διαθέτει ευρύτερο διάφραγμα.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-268

Δυνατότητες μπαταρίας

Το phablet της Google διαθέτει αρκετά μεγαλύτερη μπαταρία στα 3450 mAh, έναντι των 2900 mAh του iPhone 7 Plus. Αμφότερες οι συσκευές δεν έχουν αποσπώμενη μπαταρία.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-269

Γρήγορη/Ασύρματη φόρτιση

Η ναυαρχίδα της Apple δεν υποστηρίζει τη γρήγορη φόρτιση, σε αντίθεση με το Pixel XL που υπερτερεί σε αυτόν τον τομέα.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι το Google Pixel XL δεν έχει υποβληθεί ακόμα σε τεστ, και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν μετρήσεις και αποτελέσματα για να τα παρουσιάσουμε.

Κόστος αγοράς

Τα κινητά της Apple ως συνήθως είναι πολύ πιο ακριβά. Ωστόσο, και το Pixel XL θα έχει υψηλό κόστος αγοράς και αναμένεται η τιμή του να ξεκινά στα 869 ευρώ για την έκδοση των 32 GB, και στα 969 ευρώ η αντίστοιχη των 128 GB.

Κύρια μειονεκτήματα Pixel XL

 • Δεν διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία
 • Μη αποσπώμενη μπαταρία
 • Δεν έχει θύρα υπέρυθρων και ραδιόφωνο FM
 • Μεγάλο πάχος συσκευής
 • Έλλειψη αδιαβροχοποίησης
 • Δεν διαθέτει υποδοχή για microSD
 • Υψηλό κόστος αγοράς

Οι επερχόμενες ναυαρχίδες

Οι εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας, και ιδίως στον τομέα των smartphone, καλπάζουν σε τέτοιο σημείο, που τo περσινό μας κινητό “τέρας” να μεταμορφώνεται μετά από έναν χρόνο σε μια απλά “ωραία” συσκευή.

Ας δούμε τα επερχόμενα θηρία της τεχνολογίας των κινητών, τις λεγόμενες ναυαρχίδες, γνωστές και ως “τούμπανα” στην αργκό των χρηστών.

Xiaomi Mi 5s / Plus

Η κινέζικη εταιρεία εισέρχεται πολύ δυναμικά στο τελευταίο τρίμηνο του 2016, δίνοντας την εντύπωση ότι η Samsung δε θα είναι η μόνη που θα παράγει τρία θηρία κάθε χρόνο.

Για την ακρίβεια, η Xiaomi έχει σχεδόν έτοιμες για κυκλοφορία τρεις συσκευές που έχουν χαρακτηριστικά ναυαρχίδας. Το Mi 5s έχει ομοιότητες με τον προκάτοχο του που είδαμε στον οδηγό, αλλά θα φοράει τον νέο Snapdragon 821.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-237

Το Mi 5s Plus θα έχει μεγαλύτερη οθόνη στις 5,7 ίντσες και 6GB μνήμης, επίσης με τον νέο επεξεργαστή της Qualcomm.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-236

Η εταιρεία αναφέρει ότι θα υπάρχουν νέες καινοτομίες σε ό,τι αφορά την οθόνη των δύο συσκευών. Επιπλέον, οι δυο συσκευές θα δέχονται ταχύτατη φόρτιση μπαταρίας, που θα ανέρχεται στο 83% σε μισή ώρα.

Αμφότερες οι συσκευές αναμένεται να κυκλοφορήσουν στα τέλη Οκτωβρίου.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-243

Xiaomi Mi Note 2

Για το Xiaomi Mi Note 2 έχουν ακουστεί αρκετές εκτιμήσεις. Μια από αυτές στο Phonearena μιλούσε για μνήμη στα 8GB και Oled οθόνη, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πολύ πιθανό.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-239

Το σίγουρο είναι ότι το κινητό βρίσκεται ήδη σε μαζική παραγωγή, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO Lei Jun. Μάλιστα, έχουν ήδη διαρρεύσει φωτογραφίες που εμφανίζουν διπλή κυρτή οθόνη, όπως του Galaxy Note 7.

Το Xiaomi Mi Note 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον προσεχή Νοέμβριο.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-245

Huawei Mate 9

Το Huawei Mate 9 εκτιμάται ότι θα έχει πλήρως μεταλλικό σώμα και διπλή κάμερα της Leica. Είναι σίγουρο ότι θα έχει οθόνη από 5,9 έως 6 ίντσες, και θα φοράει τον οκταπύρηνο επεξεργαστή HiSilicon Kirin 960.

H Huawei έχει ήδη ξεκινήσει την αποστολή προσκλήσεων για εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της εταιρείας, στις 3 Νοεμβρίου στο Μόναχο της Γερμανίας. Αυτό το event θα αφορά πιθανότατα την παρουσίαση του κινητού.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-235

Asus Zenfone 3 Deluxe ZS570KL

H ναυαρχίδα της Ταϊβανέζικης εταιρείας έχει ήδη κυκλοφορήσει και διακρίνεται για την μνήμη των 6GB και την οπίσθια κάμερα ανάλυσης 23ΜΡ.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-276

 

Motorola Moto Z

To Moto Ζ έχει ήδη κυκλοφορήσει πολύ πρόσφατα στις ΗΠΑ, και εντυπωσιάζει για το πολύ μικρό πάχος των 5,2 χιλιοστών.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-238

Το Cnet μάλιστα, λόγω της εντοπιότητας της συσκευής, την υπέβαλλε στα πρώτα συγκριτικά τεστ, όπου εμφάνισε εξαιρετικά αποτελέσματα.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-246

Στον οδηγό όπως ίσως θα έχουμε προσέξει, επικρατεί ο αριθμός επτά, καθότι εκτός των άλλων, το φέρουν οι ναυαρχίδες της Samsung και της Apple.

Η Motorola στην πρόσφατη καμπάνια της για το Moto Z, αποκηρύσσει αυτόν τον αριθμό, για τους προφανείς λόγους που αφορούν τον ανταγωνισμό μεταξύ αυτών των δυο εταιρειών.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-248

Apple iPhone 7 Pro

Ως φαίνεται, η διάθεση τριών συσκευών με χαρακτηριστικά ναυαρχίδας, γίνεται μεταδοτική στις εταιρείες. Το iPhone 7 Pro επρόκειτο να κυκλοφορήσει μαζί με τα άλλα δύο αδέρφια του στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Κάτι τέτοιο δεν είδαμε να γίνεται, αλλά η συσκευή αναμένεται σύντομα.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-240

Σε εκείνο που θα διαφέρει το Pro από το iPhone 7 Plus, θα είναι το ιδιαίτερα μικρότερο πάχος του, το οποίο θα ανέρχεται στα 6,1 χιλιοστά.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-247

Samsung Galaxy S8

Οι προβλέψεις του Gsmarena, το οποίο συνήθως είναι πολύ εύστοχο σε αυτόν το τομέα, αναφέρουν ότι η νέα ναυαρχίδα της Samsung θα έχει 6GB μνήμη.

Επιπλέον, οι φήμες μιλούν για οθόνη 5,2 ιντσών Ultra HD 2160 x 3840 pixels, και πυκνότητα στα 847 ppi.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-232

Οι τελευταίες φήμες από κορεάτικα sites αναφέρουν την αφαίρεση του home button. Κάτι τέτοιο πρακτικά μπορεί να σημαίνει πολύ μεγαλύτερη οθόνη και εντυπωσιακό Screen-to-body ratio, χωρίς να μεγαλώσει το μέγεθος της συσκευής.

Η νέα ναυαρχίδα της Samsung αναμένεται νωρίτερα φέτος, και όλα συνηγορούν ότι θα ανακοινωθεί στην εμπορική έκθεση MWC της Βαρκελώνης, από τις 27 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου.

%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-iphone-7-250

Ποια είναι η γνώμη σας για τα καλύτερα κινητά?

H σύγκριση του iPhone 7 με τις ναυαρχίδες Android είχε νικητές, είχε και χαμένους. Εσείς ποια θεωρείτε ότι είναι τα καλύτερα κινητά σε αυτή τη μάχη των τιτάνων?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, γράψτε μας στα σχόλια.