Home » Software » Browsers » Οι Καλύτερες Επεκτάσεις για Νέα Καρτέλα Chrome / Firefox

Οι Καλύτερες Επεκτάσεις για Νέα Καρτέλα Chrome / Firefox

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Οι περισσότεροι από εμάς ανοίγουμε πολλαπλές καρτέλες στο browser της επιλογής μας. Ωστόσο, η προεπιλεγμένη νέα καρτέλα παρέχει σχετικά περιορισμένες δυνατότητες, και δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σαν εμφάνιση. Δείτε στον οδηγό πώς να προσθέσετε δυνατότητες σε κάθε νέα καρτέλα και να την βελτιώσετε αισθητικά, σε Chrome και Firefox.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Οι περιορισμοί στη συμβατική νέα καρτέλα

Ας μην κρυβόμαστε. Η νέα καρτέλα είναι σχετικά βαρετή στους μεγάλους browsers. Στον Chrome έχει μια απλή αναζήτηση Google, και μια χούφτα site που ανοίγουμε τακτικά.

Οι Καλύτερες Επεκτάσεις για Νέα Καρτέλα Chrome - Firefox 01

Στον Firefox, μία από τα ίδια, μόνο που έχει έξι site αντί για οκτώ, και μεγαλύτερα εικονίδια για όσους δεν βλέπουμε και τόσο καλά. Ή τρέμουν τα χέρια μας και δυσκολευόμαστε να κάνουμε κλικ σε μικρότερα εικονίδια.

Οι Καλύτερες Επεκτάσεις για Νέα Καρτέλα Chrome - Firefox 02

Πέραν από αυτά τα βασικά, δεν θα βρούμε και πολλά πράγματα.

Για παράδειγμα ο Chrome προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στις υπηρεσίες Google. Με την προσθήκη μερικών σελιδοδεικτών θα μπορούσαμε να έχουμε το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.

νέα καρτέλα 01

Και όμως, η νέα καρτέλα μπορεί να έχει πολλές και διαφορετικές δυνατότητες, εγκαθιστώντας την κατάλληλη επέκταση.

Για παράδειγμα άλλες επεκτάσεις έχουν ως θέμα τις λίστες εργασιών, άλλες τα μινιμαλιστικά περιβάλλοντα, ενώ άλλες απλά προσθέτουν όμορφες εικόνες.

Στη συνέχεια του οδηγού θα δούμε τις καλύτερες επεκτάσεις για νέα καρτέλα στον Chrome και στον Firefox.

Για να δείτε άλλων ειδών επεκτάσεις, επισκεφτείτε τον οδηγό μας:

Οι Καλύτερες Επεκτάσεις Chrome και Επεκτάσεις Firefox

Ένα τεράστιο πλεονέκτημα των σύγχρονων browser είναι οι επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να προσθέσουν αμέτρητες δυνατότητες και να μας διευκολύνουν αφάνταστα. Στο άρθρο συγκεντρώσαμε μερικές…

Επεκτάσεις για νέα καρτέλα στον Chrome

Ο Chrome είναι ένας από τους πιο γρήγορους browsers, και ταυτόχρονα διαθέτει έναν τεράστιο αριθμό επεκτάσεων σχεδόν για οποιαδήποτε εργασία και αισθητική αλλαγή.

Αρκετά μεγάλος αριθμός χρηστών ενδιαφέρεται να τροποποιήσει τη νέα καρτέλα στον Chrome. Αυτό φαίνεται γιατί οι σχετικές επεκτάσεις είναι κυριολεκτικά δεκάδες.

Οι επεκτάσεις αυτές αλλάζουν τελείως την διάταξη, την εμφάνιση και τις λειτουργίες της νέας καρτέλας και ουσιαστικά δεν θυμίζουν σε τίποτα το προεπιλεγμένο παράθυρο.

Momentum

Όπως είδαμε και στον οδηγό για τις καλύτερες επεκτάσεις στον Chrome, ο Momentum αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για νέα καρτέλα. Έχει πάνω από 1,5 εκατομμύριο λήψεις και οι κριτικές του είναι σχεδόν άψογες.

Αν και διαθέτει αρκετές σημαντικές δυνατότητες, το πρώτο πράγμα που τραβάει την προσοχή είναι τα εντυπωσιακά φόντα. Συνήθως παρουσιάζουν τοπία και ανανεώνονται αυτόματα από την εφαρμογή.

νέα καρτέλα 03

Ένα εξίσου ελκυστικό χαρακτηριστικό είναι τα quotes. Στο κάτω μέρος του παραθύρου  θα βρούμε ρήσεις και γνωμικά επιστημόνων, λογοτεχνών, και αθλητών.

Όσο αφορά τις πιο πρακτικές λειτουργίες, ο Momentum μας επιτρέπει την οργάνωση των εργασιών μας σε λίστες to-do, οι οποίες συγχρονίζονται αυτόματα μέσω του λογαριασμού μας.

νέα καρτέλα 04

Μέσω των εικονιδίων στο πάνω αριστερά μέρος του παραθύρου, έχουμε άμεση πρόσβαση στις σελίδες της επιλογής μας και στην αναζήτηση. Η αναζήτηση μπορεί να γίνει μέσω της Google ή του Bing.

νέα καρτέλα 05

Σημείωση: Αν θέλουμε, μπορούμε να αλλάξουμε τη μορφή της ώρας σε 24h ή 12h και της θερμοκρασίας σε βαθμούς Φαρενάιτ ή Κελσίου.

Infinity

Ο Infinity παρέχει ένα αρκετά μινιμαλιστικό περιβάλλον, χωρίς όμως να στερείται σε δυνατότητες. Τα στρογγυλεμένα γραφικά στοιχεία τον κάνουν ιδιαίτερα ελκυστικό στο μάτι και τον διαφοροποιούν από άλλες επεκτάσεις.

Οι εικόνες στο φόντο είναι υψηλής ανάλυσης και επιλέγονται τυχαία μέσα από μία συλλογή 35 χιλιάδων εικόνων. Η αλλαγή φόντου μπορεί να γίνεται αυτόματα ή χειροκίνητα.

νέα καρτέλα 06

Εκτός από τις προεπιλεγμένες συντομεύσεις, μπορούμε να προσθέσουμε κάποια δικιά μας. Η επιλογή μπορεί να γίνει μέσα από την συλλογή του Infinity ή μέσω δικού μας συνδέσμου.

νέα καρτέλα 07

Τέλος, υπάρχει η επιλογή ειδοποιήσεων για το Gmail και η δυνατότητα προσθήκης κάποιας τρίτης μηχανής αναζήτησης και λίστας εργασιών.

Start

Ενώ ο Start δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια εντυπωσιακή νέα καρτέλα, σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί αρκετά χρηστικός. Μας παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις στις μετοχές, τον καιρό και τις ειδήσεις μέσω του ίδιου παραθύρου.

Επιπλέον, υποστηρίζει αρκετές τρίτες εφαρμογές, όπως το Facebook, το Gmail, το Spotify, και την Uber.

νέα καρτέλα 08

Ωστόσο, καλύτερα να αποφεύγουμε την Uber στην Ελλάδα, για νομικούς λόγους. Για να δείτε περισσότερα για τις υπηρεσίες ταξί επισκεφτείτε τον οδηγό μας:

Οι Καλύτερες Εφαρμογές για Υπηρεσίες Ταξί

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της μεγάλης χρήσης έξυπνων συσκευών, διάφορες εφαρμογές έχουν αντικαταστήσει τα “παραδοσιακά” ραδιοταξί. Οι εφαρμογές αυτές μας επιτρέπουν να καλούμε ταξί χωρίς…

Σημείωση: Για πιο εύκολη χρήση, μπορούμε αφαιρέσουμε τα περιττά widgets από τον Start και αυξήσουμε την διαφάνεια. Με αυτόν τον τρόπο θα βλέπουμε καλύτερα τα εντυπωσιακά φόντα.

Prioritab

Ο Prioritab είναι από τις ελάχιστες επεκτάσεις για νέα καρτέλα που είναι τόσο απλές και ταυτόχρονα λειτουργικές. Διαθέτει ένα πολύ βασικό σκούρο περιβάλλον στο οποίο φαίνονται διάφορες χρονικές πληροφορίες.

Μπορούμε να δούμε διάφορα ποσοστά τα οποία αναπαριστούν την διάρκεια της μέρας, του μήνα ή του χρόνου που έχει περάσει.

νέα καρτέλα 09

Όσο αφορά το πρακτικό κομμάτι, μπορούμε να οργανώσουμε τις εργασίες μας σε τρεις διαφορετικές ομάδες, σε εργασίες για σήμερα, για αυτή την εβδομάδα και για αυτόν τον μήνα.

Dayboard

Μία επίσης πολύ απλή επέκταση είναι το Dayboard. Μας επιτρέπει την προσθήκη και αφαίρεση των εργασιών που έχουμε να κάνουμε για την σημερινή και αυριανή μέρα.

Αυτό μπορεί να αποδεχθεί σωτήριο για χρήστες με φορτωμένο πρόγραμμα. Ή για χρήστες που έχουν την τάση να αναβάλλουν τις δουλειές τους και να χαζεύουν στο ίντερνετ. Κάθε μία καρτέλα είναι και μια υπενθύμιση για το τι πρέπει να γίνει.

νέα καρτέλα 10

Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι μας δίνει πρόσβαση στις εφαρμογές της Google και στους σελιδοδείκτες μας.

Taco

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες επεκτάσεις για νέα καρτέλα με θέμα την οργάνωση εργασιών, ο Taco λειτουργεί αποκλειστικά σε συνεργασία με αρμόδιες υπηρεσίες.

Για να τον χρησιμοποιήσουμε, απαιτείται η σύνδεση με τουλάχιστον μια υπηρεσία που υποστηρίζει, όπως το Asana. Αν και με αυτόν τον τρόπο παραμερίζει έναν μεγάλο ποσοστό χρηστών, δίνει μεγάλη βοήθεια σε χρήστες τέτοιων υπηρεσιών.

νέα καρτέλα 11

Επιπλέον, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι δεν έχουμε τη επιλογή επεξεργασίας των εργασιών μας, μόνο την προβολή τους.

Παρ' όλα αυτά, μπορούμε μπορούμε να τις εξάγουμε σε αρχείο pdf ή να τις αποστέλλουμε με email.

Wunderlist

Μία επίσης καλή επιλογή για την οργάνωση των εργασιών μας είναι το Wunderlist. Η επέκταση αυτή συνδυάζει την απλότητα με την αισθητική ομορφιά.

Η επέκταση Wunderlist μας επιτρέπει να προσθέτουμε εργασίες που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι οι πιο φορτωμένες εφαρμογές δεν είναι απαραίτητα οι καλύτερες.

νέα καρτέλα 12

Τέλος, μας επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google, όπως Gmail, Google News, Google Drive κτλ.

Περισσότερα για το Wunderlist θα βρείτε στον οδηγό μας:

Οργάνωση του Χρόνου με Εφαρμογές to-do

Η σωστή διαχείριση του χρόνου, είναι στις μέρες μας το κλειδί για να πραγματοποιήσουμε χωρίς άγχος όλα τα καθήκοντα μας. Από επαγγελματικές υποχρεώσεις μέχρι και…

OverTask

Η επέκταση OverTask δίνει μεγαλύτερη έμφαση στον συγχρονισμό και την δημιουργία αναλυτικών λιστών εργασιών.

Ο συγχρονισμός μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε συσκευή μέσω του αντίστοιχου προγράμματος ή εφαρμογής.

νέα καρτέλα 13

Οι μοναδικές του λειτουργίες είναι η τοποθέτηση ετικετών και deadline σε όλες τι εργασίες, καθώς και η ομαδοποίησή τους βάση αυτών.

Limitless

Αν όλες οι προηγούμενες εφαρμογές μας φαίνονται υπερβολικά “επαγγελματικές”, ο Limitless είναι μια αρκετά πρωτότυπη και ελκυστική επέκταση.

Μέσω της νέας καρτέλας μας δίνονται αναλυτικά στοιχεία για το πόση ώρα ξοδέψαμε σε συγκεκριμένες σελίδες, όπως το Google, το Quora, και τη Wikipedia.

Βάσει των χρόνων αυτών, εμφανίζονται διάφορα μηνύματα στο κεντρικό παράθυρο.

νέα καρτέλα 14

Τέλος, μας δίνονται διάφορες επιπλέον δυνατότητες, όπως σημειώσεις, λίστα εργασιών, και αποστολή email χωρίς να αλλάξουμε παράθυρο.

Home

Η επέκταση Home είναι μια αρκετά καλοφτιαγμένη εφαρμογή, η οποία καλύπτει διάφορους τομείς και υπηρεσίες. Ενώ διαθέτει λίστα εργασιών, δεν βασίζεται αποκλειστικά σε αυτήν, όπως προηγούμενες εφαρμογές του οδηγού.

Μέσω της εφαρμογής Home μπορούμε να δούμε τα μηνύματα στο Gmail μας και να ενημερωθούμε για τον καιρό. Επιπλέον, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το ημερολόγιο.

νέα καρτέλα 15

Όσο αφορά τις συντομεύσεις, μπορούμε να προσθέσουμε κάποια δικιά μας ή να αφήσουμε τις ήδη υπάρχουσες.

New MetroTab

Παρ' ότι τα tiles (πλακάκια) δεν είχαν ιδιαίτερη επιτυχία στα Windows 8, στον New MetroTab φαίνονται εξαιρετικά χρήσιμα. Μπορούμε να οργανώσουμε όλες μας τις συντομεύσεις σε tiles σε ότι διάταξη επιθυμούμε.

Αν και δεν υπάρχει κάποια επιπλέον δυνατότητα, αυτός ο τρόπος οργάνωσης είναι πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό.

νέα καρτέλα 16

Σημείωση: Στην εικόνα φαίνονται οι προεπιλεγμένες συντομεύσεις. Αν θέλουμε μπορούμε να τις αφαιρέσουμε ή να προσθέσουμε δικές μας.

Currently

Αν μας αρέσει ο μινιμαλισμός, ο Currently ίσως είναι ότι ακριβώς μας ταιριάζει. Αποτελείται από ένα απλό, μονόχρωμο περιβάλλον το οποίο μας παρουσιάζει τον καιρό και την ημερομηνία.

νέα καρτέλα 17

Την πρώτη φορά που θα τον εγκαταστήσουμε, πρέπει να ρυθμίσουμε την θερμοκρασία σε βαθμούς Κελσίου και την γλώσσα στα Ελληνικά.

Επιπλέον, αν ο αυτόματος εντοπισμός θέσης αποτύχει, μπορούμε να εισάγουμε την τοποθεσία χειροκίνητα.

Επεκτάσεις για νέα καρτέλα στον Firefox

Ο Firefox αποτελεί τον δεύτερο πιο δημοφιλή browser. Όμως, δεν διαθέτει την ίδια ποικιλία σε επεκτάσεις για νέα καρτέλα όπως ο Chrome.

Γι' αυτό τον λόγο, οι επεκτάσεις που θα δούμε σε αυτή την ενότητα είναι ελάχιστες και όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακές.

Super Start

Ο Super Start πραγματοποιεί βασικές αλλαγές, οι οποίες όμως είναι άξιες αναφοράς.

Όπως βλέπουμε και στην εικόνα, το παράθυρο στη νέα καρτέλα έχει αλλάξει αισθητά χωρίς όμως κάποια μεγάλη τροποποίηση. Στο παράδειγμα προσθέσαμε μόνο τρεις συντομεύσεις.

νέα καρτέλα 18

Όσο αφορά τις λειτουργίες, έχουμε τη δυνατότητα σημειώσεων και προβολής των πρόσφατα ανοιγμένων σελίδων. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε ότι εικόνα φόντου επιθυμούμε.

FVD Speed Dial with Full Online Sync

Όπως και ο Super Start, έτσι και ο FVD δεν έχει ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις με την προεπιλεγμένη νέα καρτέλα.

Σε αισθητικό επίπεδο, διακρίνουμε τα ανανεωμένα εικονίδια μαζί με τον νέο φόντο που συγκροτούν ένα αρκετά ωραίο αποτέλεσμα.

νέα καρτέλα 19

Σε επίπεδο δυνατοτήτων, μπορούμε να προβάλουμε τις σελίδες που κλείσαμε πρόσφατα ή αυτές που επισκεπτόμαστε συχνά.

Τέλος, μας δίνεται η επιλογή να συγχρονίσουμε τα δεδομένα μας μεταξύ των συσκευών μας.

Εσείς χρησιμοποιείτε επεκτάσεις για νέα καρτέλα στο browser;

Όπως είδαμε, οι επεκτάσεις μπορούν να αλλάξουν εντελώς την εμφάνιση του παραθύρου για τη νέα καρτέλα. Αν όμως έχουμε ήδη αρκετές επεκτάσεις στον browser μας, το να προσθέσουμε άλλη μία για τη νέα καρτέλα ίσως τον επιβαρύνει χωρίς σημαντικό λόγο.

Εσείς θα θέλατε να αλλάξετε τη νέα καρτέλα στον Chrome ή το Firefox; Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη σχετική επέκταση που δεν αναφέραμε; Γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps