Home » Smartphones-Tablets » Οι καλύτεροι Media Player για Ταινίες στο Android

Οι καλύτεροι Media Player για Ταινίες στο Android

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αναπαραγωγή ταινιών και βίντεο αποτελεί μία από τις βασικότερες λειτουργίες των σημερινών κινητών και tablet. Οι εφαρμογές που αναλαμβάνουν την εργασία αυτή ονομάζονται media player και μας παρέχουν μια μεγάλη ποικιλία δυνατοτήτων. Δείτε τους καλύτερους media player για ταινίες στο Android, και τους λόγους για τους οποίους ξεχωρίζουν. 

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι χρειάζεται για να αναπαράγουμε ταινίες στο Android;

Για να αναπαράγουμε κάποια ταινία ή αρχείο βίντεο σε οποιοδήποτε συσκευή (υπολογιστή, smartphone, tablet), χρειαζόμαστε έναν media player.

Τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα έχουν έναν media player ενσωματωμένο. Όμως, πολλές τρίτες εταιρίες έχουν κυκλοφορήσει τις δικές τους προτάσεις.

Σε προηγούμενο οδηγό είδαμε τις καλύτερες σχετικές εφαρμογές για τα Windows.

Αναπαραγωγή Βίντεο & Ταινιών – Οι Καλύτεροι Media Player

Η αναπαραγωγή βίντεο και ταινιών είναι μια απ' τις πιο συνηθισμένες μας ασχολίες στον υπολογιστή, και μπορούμε να βρούμε δεκάδες εφαρμογές αποκλειστικά για αυτόν τον…

Στα λειτουργικά συστήματα Android, υπάρχει πάντα ένας προεγκατεστημένος media player, ο οποίος διαφέρει ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού που χρησιμοποιούμε.

Ανεξάρτητα όμως από την ονομασία τους, όλοι οι προεγκατεστημένοι media player διαθέτουν μερικές πολύ σημαντικές ελλείψεις σε θέματα οργάνωσης και υποστήριξης αρχείων.

Ταινίες στο Android 01

Οι τρίτες εφαρμογές, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι δωρεάν, υποστηρίζουν σχεδόν όλα τα αρχεία βίντεο και μας δίνουν την δυνατότητα εισαγωγής υποτίτλων.

Στην συνέχεια του οδηγού, θα δούμε τους καλύτερους media player για ταινίες στο Android, και τις δυνατότητες που τους κάνουν να ξεχωρίζουν.

MX Player

Πριν αναλύσουμε τις δυνατότητες του MX Player, είναι σημαντικό να εξηγήσουμε πως λειτουργεί η αναπαραγωγή των αρχείων βίντεο και ήχου.

Κάθε σύγχρονο κινητό ή tablet διαθέτει ένα σύνολο από διαφορετικά codecs. Τα codecs είναι προγράμματα που αναλαμβάνουν την κωδικοποίηση και την αποκωδικοποίηση κάθε τύπου αρχείου.

Ταινίες στο Android 02

Πολύ συχνά, κάποιες συσκευές δεν διαθέτουν τα  τα απαραίτητα codecs για την αναπαραγωγή ορισμένων αρχείων, όπως FLV και MKV. Ως αποτέλεσμα, η αναπαραγωγή αυτών των αρχείων είναι αδύνατη.

O MX Player είναι μία από τις εφαρμογές με τη μεγαλύτερη υποστήριξη σε διαφορετικά είδη αρχείων βίντεο και ήχου. Ο αποκωδικοποιητής που ενσωματώνει, περιλαμβάνει codecs λίγο-πολύ για τα πάντα.

Ταινίες στο Android 03

Σήμερα, και άλλες εφαρμογές υποστηρίζουν εκτεταμένη συμβατότητα. Όμως o MX Player ήταν επίσης από τους πρώτους media player που εκμεταλλεύεται την ισχύ των πολυπύρηνων επεξεργαστών για καλύτερη απόδοση.

Εκτός από τα αρχεία ήχου και βίντεο, ο MX Player υποστηρίζει και τα περισσότερα είδη υποτίτλων. Για την αποφυγή ακαταλαβίστικων χαρακτήρων, μας δίνει την δυνατότητα να επιλέξουμε την κωδικοποίηση και την γλώσσα των χαρακτήρων υποτίτλων που χρησιμοποιούμε.

Ταινίες στο Android 04

Η εισαγωγή των υποτίτλων στον MX Player γίνεται με δύο τρόπους. Μπορούμε να τους εισάγουμε μέσω κάποιου δικού μας αρχείου ή να τους κατεβάσουμε από το διαδίκτυο.

Επιπλέον, οι υπότιτλοι είναι πλήρως διαμορφώσιμοι. Μπορούμε να αλλάξουμε τη γραμματοσειρά, τα χρώματα, τη στοίχιση και άλλες πολλές παραμέτρους.

Ταινίες στο Android 05

Πέρα από αυτές τις βασικές λειτουργίες, ο MX Player διαθέτει αρκετές βοηθητικές δυνατότητες για τη βελτίωση της αναπαραγωγής.

Μερικές από αυτές τις δυνατότητες είναι είναι η μεγέθυνση (zoom), η αλλαγή έντασης του ήχου, και η μεταφορά σε άλλα χρονικά σημεία της ταινίας με απλό σύρσιμο των δαχτύλων.

Χαρακτηριστικά, το zoom μπορεί να φτάσει σε μεγέθυνση 222% του αρχικού μεγέθους, με σχετικά μικρή αλλοίωση στην ποιότητα του βίντεο.

Ταινίες στο Android 06

Τέλος, η εφαρμογή μας δίνει τη δυνατότητα κλειδώματος της οθόνης αναπαραγωγής. Με αυτόν τον αυτό, αποφεύγουμε την έξοδο από την πλήρη οθόνη κατά λάθος.

Το μόνο μειονέκτημα που εντοπίζει κανείς στον MX Player, είναι η ύπαρξη μερικών διαφημίσεων. Ωστόσο, όπως βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα, οι διαφημίσεις είναι αρκετά διακριτικές και πολλές φορές απαρατήρητες.

Ταινίες στο Android 07

Αν παρ' όλα αυτά επιθυμείτε την απενεργοποίηση των διαφημίσεων, πρέπει να εγκαταστήσετε την έκδοση επί πληρωμή.

VLC

Ο VLC δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς media player, τόσο για υπολογιστές, όσο και για συσκευές Android.

Η φιλοσοφία του είναι ακριβώς ίδια με αυτή του MX Player –  η ύπαρξη μιας εφαρμογής που θα υποστηρίζει όλα τα αρχεία ήχου και βίντεο χωρίς την ανάγκη πρόσθετων codecs.

Ταινίες στο Android 08

Στην συνέχεια του οδηγού, θα δούμε τις κύριες ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στις δύο εφαρμογές για ταινίες στο Android.

Όπως ήδη αναφέραμε, και οι δύο media player υποστηρίζουν όλα πρακτικά τα αρχεία ήχου, βίντεο, και υποτίτλων.

Επιπλέον, μας δίνουν την δυνατότητα να διαλέξουμε ανάμεσα σε όλες τις γνωστές κωδικοποιήσεις για την αποφυγή περίεργων χαρακτήρων.

Ταινίες στο Android 09

Παρά τις ομοιότητες με τον MX Player, ο VLC δίνει μεγαλύτερη σημασία σε μικρές λειτουργίες, οι οποίες μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμες.

Παράδειγμα τέτοιων δυνατοτήτων είναι:

  • Αυτόματη απενεργοποίηση της εφαρμογής.
  • Ρύθμιση της ταχύτητας αναπαραγωγής.
  • Προσπέραση κάποιας συγκεκριμένης χρονικής στιγμής.
  • Χρονική προσαρμογή του ήχου
  • Κλείδωμα οθόνης.

Ταινίες στο Android 10

Όσο αφορά τους υπότιτλους, ο VLC δεν διαθέτει τόσες δυνατότητες μορφοποίησης όσο ο ανταγωνιστής του. Μας δίνει όμως την επιλογή χρονικής καθυστέρησης ή προβαδίσματος τους.

Ταινίες στο Android 11

Μία άλλη σημαντική λεπτομέρεια, είναι η δυνατότητα διαχείρισης διάφορων ρυθμίσεων, όπως ένταση ήχου και φωτεινότητα, με απλό σύρσιμο των δαχτύλων.

Τέλος, πρέπει να τονίσουμε ότι ο VLC είναι 100% δωρεάν και δεν διαθέτει διαφημίσεις.

Παρόμοια εφαρμογή: AC3 Player

Ο AC3 Player αποτελεί μια σχετικά απλοποιημένη αντιγραφή του VLC. Ουσιαστικά παρέχει τις ίδιες δυνατότητες, με ελαφρώς διαφορετική εμφάνιση.

Ταινίες στο Android 11β

BSPlayer

Ο BSPlayer είναι σχετικά γνωστός media player στους υπολογιστές. Όμως η έκδοσή του για Android αποδέχτηκε αρκετά πιο χρηστική και δημοφιλής.

Όπως και οι ανταγωνιστές του, υποστηρίζει όλα τα είδη αρχείων ήχου και βίντεο, ενώ διαθέτει ειδικούς αποκωδικοποιητές για πολυπύρηνους επεξεργαστές.

Ταινίες στο Android 12

Αν εξαιρέσουμε το αρκετά “φορτωμένο” γραφικό περιβάλλον, ο BSPlayer θα μπορούσε εύκολα να αποτελέσει μια καλή εναλλακτική των προηγούμενων δύο εφαρμογών.

Μία από τις πιο χρήσιμες δυνατότητες του, είναι η ύπαρξη αναδυόμενου παραθύρου. Το αναδυόμενο παράθυρο μας επιτρέπει να παρακολουθούμε βίντεο ή ταινίες στο Android, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούμε άλλες εφαρμογές.

Το μέγεθος του παραθύρου δεν είναι παραμετροποιήσιμο, αλλά μας δίνει αρκετή ελευθερία κίνησης.

Ταινίες στο Android 13

Άλλες αξιοσημείωτες δυνατότητες είναι τα screenshot από τις ταινίες στο Android, το κλείδωμα οθόνης, το zoom και η εισαγωγή υποτίτλων.

Οι υπότιτλοι μπορούν να βρεθούν μέσω του διαδικτύου ή μέσω δικών μας αρχείων στο κινητό ή το tablet.

Ταινίες στο Android 14

Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε την δυνατότητα ελέγχου παραμέτρων μέσω συγκεκριμένων κινήσεων του δαχτύλου.

Στην παρακάτω εικόνα φαίνονται όλες οι προεπιλεγμένες κινήσεις, τις οποίες όμως μπορούμε να αλλάξουμε.

Ταινίες στο Android 15

Το πιο σημαντικό μειονέκτημα του BSPlayer είναι η ύπαρξη διαφημίσεων στην δωρεάν του έκδοση.

KMPlayer

KMPlayer είναι μια αρκετά καλοσχεδιασμένη εφαρμογή. Όμως η ύπαρξη διαφημίσεων σε κεντρικά σημεία των παραθύρων, μειώνει αρκετά το αισθητικό αποτέλεσμα.

Ταινίες στο Android 16

Ένας από του βασικούς λόγους εγκατάστασης του KMPlayer, είναι ο συγχρονισμός με δύο υπηρεσίες cloud. Η πρώτη υπηρεσία είναι το γνωστό Google Drive, ενώ η δεύτερη το KMP Connect, μία υπηρεσία cloud ειδικά για την εφαρμογή.

Μέσω των cloud υπηρεσιών, μπορούμε να αναπαράγουμε μουσική και ταινίες στο Android, χωρίς τοπική αποθήκευση και κατανάλωση αποθηκευτικού χώρου.

Ταινίες στο Android 17

Όσο αφορά την αναπαραγωγή βίντεο, το κεντρικό παράθυρο είναι ιδιαίτερα απλό χωρίς υπερβολικό αριθμό εικονιδίων.

Ταινίες στο Android 18

Επίσης, οι υπότιτλοι εισάγονται αποκλειστικά από δικά μας αρχεία. Σε περίπτωση που δεν είναι σωστά συγχρονισμένοι, μπορούμε να τους καθυστερήσουμε ή να τους δώσουμε χρονικό προβάδισμα.

Ταινίες στο Android 19

Τέλος, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το αναδυόμενο παράθυρο και να εκτελούμε διάφορες εφαρμογές, ενώ απολαμβάνουμε τις αγαπημένες μας ταινίες στο Android.

Ταινίες στο Android 20

Archos Video Player

Παρ' ότι ο Archos δεν μπορεί να συγκριθεί με τις υπόλοιπες εφαρμογές του οδηγού σε επίπεδο δυνατοτήτων, διαθέτει μερικά πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά.

Πρώτον, έχει την δυνατότητα σύνδεσης και αναπαραγωγής πολυμέσων μέσω Android τηλεοράσεων.

Οι Android τηλεοράσεις μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στην Ελλάδα, όμως δεν θα βρούμε αυτή τη δυνατότητα σε πολλούς media player.

Ταινίες στο Android 24

Επιπλέον, ο Archos έχει την δυνατότητα εύρεσης διαφόρων πληροφοριών για τις ταινίες, όπως περιγραφές και υπότιτλους.

Μερικά πιο απλά χαρακτηριστικά του Archos είναι το κλείδωμα οθόνης και ο χειρισμός παραμέτρων με σύρσιμο  του δαχτύλου.

Ταινίες στο Android 25

Wondershare Player

Όπως και ο Archos, έτσι και ο Wondershare βρίσκεται στον οδηγό χάρη σε μια πολύ εξειδικευμένη υπηρεσία.

Ο Wondershare μας δίνει τη δυνατότητα να αναπαράγουμε αρχεία τα οποία βρίσκονται αποθηκευμένα σε κάποιον σταθερό υπολογιστή ή laptop.

Για να αποκτήσουμε την δυνατότητα αυτή, πρέπει να έχουμε εγκατεστημένη την αντίστοιχη εφαρμογή και στις δύο συσκευές.

Ταινίες στο Android 24

Επιπλέον, πρέπει να τονίσουμε ότι ο Wondershare υποστηρίζει σχεδόν όλα τα αρχεία βίντεο και τα πιο γνωστά είδη υποτίτλων.

Ταινίες στο Android 23

Μερικές πιο απλές δυνατότητες που παρέχει είναι το κλείδωμα οθόνης και η ρύθμιση παραμέτρων μέσω συρσίματος του δαχτύλου.

Άλλες εφαρμογές

Σε αυτή την κατηγορία θα αναφέρουμε συνοπτικά μερικές εφαρμογές με μέτρια απόδοση ή απλές δυνατότητες. Σε κάθε εφαρμογή θα εξηγούμε τον λόγο για τον οποίο βρίσκεται σε αυτήν την κατηγορία.

GPlayer

Ο GPlayer αποτελεί έναν υπερβολικά απλό media player χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Παρ' όλα αυτά, είναι ιδανικός για συσκευές χαμηλών επιδόσεων.

Ταινίες στο Android 21

Δυνατότητες:

  • Αναδυόμενο παράθυρο μαζί με εργαλεία αναπαραγωγής.
  • Screenshot.
  • Κλείδωμα οθόνης.

Mobo Player

Αν και αρκετά πιο ανεπτυγμένος από τον GPlayer, ο Mobo Player δεν μπορεί να θεωρηθεί ισάξιος με τους πρώτους media player του οδηγού.

Το περίεργο στη συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ότι δεν υποστηρίζει τα διαδεδομένα αρχεία υποτίτλων sub, αλλά τα πολύ σπάνια sas.

Επιπλέον, ο προγραμματιστής αναφέρει ότι υποστηρίζονται σχεδόν όλα τα αρχεία βίντεο, χωρίς να διευκρινίζει το “σχεδόν”.

Ταινίες στο Android 22

Δυνατότητες:

  • Εισαγωγή υποτίτλων μέσω αρχείου ή μέσω διαδίκτυο.
  • Κλείδωμα οθόνης.
  • Zoom.
  • Αναδυόμενο παράθυρο.
  • Ρύθμιση παραμέτρων μέσω συρσίματος του δαχτύλου.
  • Screenshot.

Είναι κατάλληλος ένας media player για μουσική;

Εκτός από τις ταινίες στο Android, όλοι οι media player του οδηγού υποστηρίζουν και την αναπαραγωγή μουσικής, μέσω Mp3 αλλά και άλλων αρχείων.

Όμως, αν μας ενδιαφέρει σοβαρά η μουσική στο κινητό, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε έναν εξειδικευμένο audio player. Οι εφαρμογές αυτού του είδους θα μας δώσουν μεγαλύτερο έλεγχο και καλύτερη οργάνωση στη μουσική μας συλλογή.

Δείτε τον αναλυτικό οδηγό μας:

Μουσική στο Κινητό – Οι καλύτεροι Android Music Player

Αν και βρίσκεται σε αρκετά καλό επίπεδο, η προεγκατεστημένη εφαρμογή Play Music δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τους τρίτους Music Player στο Android. Οι επιπλέον λειτουργίες και το βελτιωμένο γραφικό…

Εσείς ποιον media player χρησιμοποιείτε για ταινίες στο Android;

Με τα σύγχρονα smartphone να έχουν γίνει ολόκληρα κέντρα ψυχαγωγίας, για ορισμένους από εμάς οι ταινίες στο Android είναι μια καθημερινή ενασχόληση. Το κατάλληλο πρόγραμμα μπορεί να βελτιώσει τη συνολική μας εμπειρία.

Εσείς χρησιμοποιείτε κάποιον τρίτο media player για τις σειρές και τις ταινίες στο Android; Είστε ικανοποιημένοι με τον ενσωματωμένο; Ή προτιμάτε μία εφαρμογή που δεν αναφέραμε; Γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps