Home » Smartphones-Tablets » Εφαρμογές Για Κινητά: 10 Android Apps Που Αλλάζουν Τον Τρόπο Χρήσης Του Smartphone
Featured 10 Κορυφαία Android Apps Που Αλλάζουν Τον Τρόπο Χρήσης Του Κινητού 2

Εφαρμογές Για Κινητά: 10 Android Apps Που Αλλάζουν Τον Τρόπο Χρήσης Του Smartphone

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν εκατομμύρια εφαρμογές για κινητά που καλύπτουν κάθε επιθυμία και ανάγκη. Όμως, ίσως δεν γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και μερικά Android apps που αλλάζουν εντελώς τον τρόπο που αξιοποιούμε το smartphone. Στον οδηγό θα δούμε 10 πολύ χρήσιμες εφαρμογές του Play Store που αξίζει να τις έχουμε στη συσκευή μας, καθώς δίνουν δυνατότητες που δεν είχαμε και βελτιώνουν θεαματικά τα χαρακτηριστικά του λειτουργικού.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

10 Κορυφαία Android Apps που αλλάζουν την εμπειρία

Είναι γεγονός ότι ένα από τα προτερήματα του Android σε σχέση με το iOS είναι η δυνατότητα προσαρμογής σύμφωνα με τις ανάγκες μας, και όχι μόνο.

Το λειτουργικό υποστηρίζει πολλές εφαρμογές για κινητά που ενσωματώνονται στο σύστημα και μπορούν να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά του. Έτσι, μπορούμε ακόμα και να αλλάξουμε τον τρόπο που το χρησιμοποιούμε προς το καλύτερο.

Android Apps Που Αλλάζουν Τον Τρόπο Χρήσης Του Κινητού

Ας δούμε λοιπόν 10 εξαιρετικές εφαρμογές για κινητά με πολύ χρήσιμες δυνατότητες που πολλοί από εμάς θέλουμε να έχουμε όταν χρησιμοποιούμε το smartphone. Η σειρά που εμφανίζονται είναι τυχαία.

Universal Copy

Δεν είναι λίγες οι φορές που θέλουμε να αντιγράψουμε κείμενο από μια εφαρμογή ή μια εικόνα. Όμως, τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το προεπιλεγμένο παρατεταμένο πάτημα του Android.

Επιπλέον, πολλές εφαρμογές για κινητά δεν μας επιτρέπουν την αντιγραφή στο περιεχόμενο τους και ορισμένα site την εμποδίζουν. Αυτή η αδυναμία ενδέχεται να είναι απογοητευτική.

Με το δωρεάν app μπορούμε να αντιγράψουμε και να επικολλήσουμε σχεδόν οτιδήποτε από οποιαδήποτε εφαρμογή όπως π.χ. το Facebook, το Twitter, και το YouTube. Ακόμη και να αντιγράψουμε κείμενο από μια εικόνα.

To Universal Copy είναι από τα εφαρμογές για κινητά που ενσωματώνονται με ιδανικό τρόπο στο σύστημα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να τις εκχωρήσουμε τα σχετικά δικαιώματα και να την ενεργοποιήσουμε.

10 Κορυφαία Android Apps 2

10 Κορυφαία Android Apps 3μα

Από εκεί και μετά, δεν έχουμε παρά να χρησιμοποιήσουμε το σχετικό κουμπί του Universal Copy. Θα μας εμφανίζεται συνεχώς στη γραμμή ειδοποιήσεων.

Απλά πατάμε μια φορά σε αυτόν τον σύνδεσμο, και μετά στο “Έναρξη τώρα” που θα δούμε. Κατόπιν, επιστρέφουμε στο κείμενο που έχουμε εντοπίσει και το αντιγράφουμε με ένα παρατεταμένο πάτημα.

10 Κορυφαία Android Apps 2αμ

Αν μας ενδιαφέρει να αντιγράψουμε κείμενο σε μια εικόνα, ενεργοποιούμε την λειτουργία σάρωσης (Scanner mode). Θα τη δούμε μόλις πατήσουμε στο εικονίδιο της εφαρμογής στην αρχική οθόνη του κινητού.

10 Κορυφαία Android Apps 2αα

Το app στο κάτω τμήμα διαθέτει και άλλα χρήσιμα κουμπιά. Μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε αντιγραφή μονομιάς όλου του κειμένου, επεξεργασία, να το μοιραστούμε, κ.α.

Κατεβάστε το Universal Copy – (Δωρεάν, μια διαφήμιση κάθε 10 αντιγραφές, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής).

Full Screen Gestures

Οι νεότερες εκδόσεις του Android έχουν αρκετά καλές δυνατότητες στο θέμα των χειρονομιών. Όμως, ακόμη και αυτές είναι αρκετά περιορισμένες. Λειτουργούν μόνο στο κάτω μέρος της οθόνης και δεν μας αφήνουν να κάνουμε τα πάντα.

Το Full Screen Gestures είναι αναμφίβολα ένα από τα κορυφαία Android apps
για να αυτοματοποιήσουμε θεαματικά τις λειτουργίες του κινητού μας μέσω των χειρονομιών.

Αρκεί να του εκχωρήσουμε τα σχετικά δικαιώματα και να το ενεργοποιήσουμε.

Η εφαρμογή επιτρέπει στις χειρονομίες μας να λειτουργούν οπουδήποτε. Μπορούμε να τις κάνουμε κατά μήκος της αριστερής, δεξιάς, και κάτω άκρης της οθόνης.

Για παράδειγμα, αν δεν μας αρέσει να σύρουμε προς τα κάτω για τη γραμμή ειδοποιήσεων, απλά τη διαμορφώνουμε ανάλογα έτσι ώστε να σύρουμε από κάτω προς τα πάνω.

Επιπλέον, μας επιτρέπει να αντιστοιχίσουμε δύο λειτουργίες σε κάθε άκρη. Ταυτόχρονα, μας δίνει χειρονομίες πλήρους οθόνης που μας επιτρέπουν να διαμορφώνουμε κινήσεις μέσω των οποίων μπορούμε να ελέγξουμε πολλές λειτουργίες του κινητού.

10 Κορυφαία Android Apps 4

Για παράδειγμα, να διαχειριστούμε με μια χειρονομία την ένταση του ήχου ή να ενεργοποιήσουμε τον φακό. Επιπλέον, να ξεκινήσουμε όποια εφαρμογή θέλουμε χωρίς να φύγουμε από εκεί που βρισκόμαστε, ή να επιστρέψουμε στην αρχική οθόνη.

Κατεβάστε το Full Screen Gestures – (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής).

Super Status Bar

Το Super Status Bar μας προσθέτει πολλές χρήσιμες τροποποιήσεις στη γραμμή κατάστασης του κινητού.

Για παράδειγμα, μπορούμε με μια μόνο κίνηση να προσαρμόσουμε τη φωτεινότητα της οθόνης ή το επίπεδο έντασης, σύροντας το δάχτυλό μας στο επάνω μέρος της οθόνης.

εφαρμογές για κινητά 1aee

Επίσης, να αλλάξουμε τις προεπισκοπήσεις ειδοποιήσεων, να προσαρμόσουμε την εμφάνιση των χειριστηρίων, να παρακολουθούμε με ξεχωριστό τρόπο την κατάσταση της μπαταρίας, και πολλά άλλα.

εφαρμογές για κινητά 1ayy

Κατεβάστε το Super Status Bar – (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής).

MightyText

Το MightyText θεωρείται ως ένα από τα 50 καλύτερα Android apps που έχουν κυκλοφορήσει στο Play Store. Βρίσκεται συνεχώς στις λίστες των κορυφαίων εφαρμογών σε μεγάλα περιοδικά και site όπως το Time, PC World, Engadget, κ.α.

Παρότι τα Windows μας δίνουν τη δική τους εφαρμογή για να στέλνουμε SMS από το PC, το MightyText κάνει πολύ περισσότερα. Όλα απευθείας μέσα από το PC.

Δεν θα χρειαστεί να κάνουμε καμία έξτρα ρύθμιση. Προαιρετικά, αν θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες του app, απλά τις ενεργοποιούμε μέσα από το κινητό.

10 ????fa?a Android Apps 4m

Η εφαρμογή συγχρονίζεται με το Windows PC, Mac, και Linux, και λειτουργεί ως web app μέσω του browser που χρησιμοποιούμε. Απλά κατεβάζουμε τη σχετική επέκταση που διαθέτει το app.

Ειδάλλως, βάζουμε στα αγαπημένα μας την ακόλουθη διεύθυνση.

mightytext.net/app

εφαρμογές για κινητά 1all

Μπορούμε να διαβάσουμε, να απαντήσουμε, και να δημιουργήσουμε νέα μηνύματα με μεγάλο κείμενο έως 1000 λέξεις. Ακόμη και να δούμε τις ειδοποιήσεις από όλες τις άλλες εφαρμογές μας.

10 Κορυφαία Android Apps 4mαα

Επίσης, μπορούμε να προγραμματίσουμε την αποστολή των SMS, να στείλουμε εύκολα εικόνες από το PC, να δημιουργήσουμε προσαρμοσμένες ετικέτες για να οργανώσουμε τα μηνύματα, αλλά και να πραγματοποιήσουμε κλήσεις από τον υπολογιστή.

Υπάρχει ένα μηνιαίο όριο αποστολής στη δωρεάν έκδοση, το οποίο ίσως είναι αρκετό για απλή χρήση.

Αν κάνουμε επαγγελματική χρήση και δεν θέλουμε να πληρώσουμε την pro έκδοση, τότε μπορούμε να προτιμήσουμε μια από τις καλύτερες εφαρμογές για κινητά, το Pushbullet, που έχουμε αναλύσει σε παλαιότερο οδηγό.

Κατεβάστε το MightyText – (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής).

Lynket

Το Lynket είναι μια από τις εφαρμογές για κινητά που διαφέρουν. Αυτό οφείλεται στο ότι έχουμε να κάνουμε με ένα browser που λειτουργεί στην κυριολεξία μέσα στον προεπιλεγμένο browser που χρησιμοποιούμε.

εφαρμογές για κινητά 1ahh

Για παράδειγμα, αν τρέχουμε τον Chrome, τότε με τον Lynket θα διαπιστώσουμε ότι ο Chrome θα γίνει πολύ πιο βολικός και πιο εύχρηστος. Η εφαρμογή προσθέτει χρήσιμα κουμπιά, και όχι μόνο. Έτσι, βελτιστοποιεί κατά πολύ τον προεπιλεγμένο browser.

Επιπλέον, προσφέρει μια κομψή ανάγνωση σελίδων σε λειτουργία άρθρου (Article) χωρίς τα διάφορα διαφημιστικά που ενδεχομένως μας δυσκολεύουν στην ανάγνωση.

εφαρμογές για κινητά 1ag

Το app μας επιτρέπει να ανοίγουμε ιστοσελίδες στο παρασκήνιο, να έχουμε πρόσβαση όποτε θέλουμε από τις εύκολες καρτέλες που μας δημιουργεί, ή πατώντας αιωρούμενες φυσαλίδες στην οθόνη.

Αρκεί να ορίσουμε πώς θέλουμε να μας λειτουργεί η εφαρμογή μέσα από τις ρυθμίσεις της.

10 Κορυφαία Android Apps 4mκκα

Από εκεί και μετά, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε τον Lynket, και από την κεντρική του καρτέλα ξεκινάμε την πλοήγηση.

Αυτό μπορούμε να το κάνουμε, είτε μέσα από τις προηγούμενες καρτέλες που μας τις αποθηκεύει για ευκολία ώστε να έχουμε άμεση πρόσβαση αργότερα, είτε πληκτρολογώντας το url στο κάτω τμήμα.

Όπως αναφέραμε σε όποια καρτέλα και αν πατήσουμε, θα μας ανοίγει ο αγαπημένος μας browser.

10 Κορυφαία Android Apps 4mκκ

Κατεβάστε τον Lynket Browser – (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής).

Popup Widget 3

Τα Android widgets είναι πραγματικά χρήσιμα. Όμως, αν χρησιμοποιούμε πάρα πολλά από αυτά, θα γεμίσουν γρήγορα τις αρχικές οθόνες. Κυρίως, θα επιβραδύνουν το κινητό μας.

Το Popup Widget 3 επανεξετάζει τον τρόπο λειτουργίας τους. Μετατρέπει όλα τα επιλεγμένα γραφικά στοιχεία σε εικονίδια 1×1 στην αρχική μας οθόνη.

Επιπλέον, είναι από τα ελάχιστες εφαρμογές για κινητά που μπορούν να δημιουργήσουν μια συντόμευση σε ένα ή πολλαπλά widgets. Με αυτόν τον τρόπο, απλά πατάμε στη συντόμευση και μπορούμε να τα δούμε όλα συγκεντρωμένα.

εφαρμογές για κινητά 1ad

Κατεβάστε το Popup Widget 3 – Αγορά €1,09

Notepin

Ένα από τα καλύτερα Android apps για να βελτιώσουμε με διαφορετικό τρόπο την παραγωγικότητα μας με το κινητό είναι το Notepin.

Σε εκείνο που διαφέρει με άλλα σχετικά Android apps, είναι ότι το Notepin μας βοηθά να καρφιτσώνουμε σημειώσεις ή υπενθυμίσεις ως ειδοποιήσεις. Μας τις υπενθυμίζει κάθε φορά που ξεκλειδώνουμε το κινητό, ή σύρουμε προς τα κάτω τον πίνακα ειδοποιήσεων.

10 Κορυφαία Android Apps 4mκκαλλ

Επίσης, μας επιτρέπει να οργανώνουμε τις σημειώσεις μας κατά προτεραιότητα, με βάση την ημερομηνία που τις προσθέσαμε ή ακόμα και ανά χρώματα. Έτσι, μπορούμε να εντοπίσουμε τις σημειώσεις με πολύ πιο εύκολο τρόπο.

Βέβαια, το Notepin δεν είναι από τα Android apps που κάνουν κάτι πρωτοποριακό. Ωστόσο, ίσως μας φανεί χρήσιμο αν έχουμε υπερφορτώσει το Κeep της Google και θέλουμε να κρατάμε μερικές σημαντικές σημειώσεις σε ένα πιο καθαρό και πιο εύχρηστο περιβάλλον.

Κατεβάστε το Notepin – (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής).

MacroDroid

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα καλύτερα Android apps για την αυτοματοποίηση εργασιών. Το MacroDroid είναι παρόμοιο με τη δημοφιλή εφαρμογή αυτοματισμού Tasker, αλλά είναι πιο εύκολο στη χρήση.

εφαρμογές για κινητά 1az

Το app ομολογουμένως μας επιτρέπει να κάνουμε εξαιρετικούς αυτοματισμούς.

Για παράδειγμα, όταν εκκινούμε το Spotify το επίπεδο της έντασης του ήχου να αυξάνεται, ή να ενεργοποιείται αυτόματα το Bluetooth όταν ετοιμαζόμαστε να ακούσουμε web radio ή μουσική από τις λίστες αναπαραγωγής μας. Και να ήταν μόνο αυτά.

Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε περιορισμούς για να ρυθμίσουμε με ακρίβεια τις συνθήκες υπό τις οποίες μπορεί να εκτελεστεί η μακροεντολή μας. Αυτό μας δίνει απεριόριστες δυνατότητες παραμετροποίησης, είτε με απλές μακροεντολές, είτε με πολύπλοκες.

10 Κορυφαία Android Apps 4mκκαλλα

Κατεβάστε το MacroDroid – (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

IFTTT

Το IFTTT είναι ένα από τα καλύτερα Android apps σε ό,τι αφορά την αυτοματοποίηση διαφορετικών εργασιών.

Σε αντίθεση με το MacroDroid που είναι ιδανικό για αυτοματισμούς στο κινητό, το IFTTT είναι το τέλειο εργαλείο για τις web υπηρεσίες και το Smart Home.

10 Κορυφαία Android Apps 4mκκαλλασ

Το app αξιοποιεί στο έπακρο υπηρεσίες ιστού όπως Gmail, Telegram, Twitter, Google Drive, Spotify, YouTube, Instagram, Google Calendar, Evernote, Reddit, Slack, κ.α.

εφαρμογές για κινητά 1am

Οι δυνατότητες είναι σχεδόν ατελείωτες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το IFTTT για να ελέγχουμε τις έξυπνες συσκευές μας, να κάνουμε αυτόματα tweet, να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις για τα ραντεβού μας στο Ημερολόγιο Google, και πολλά άλλα ακόμη.

Μπορούμε να δούμε πώς να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες του IFTTT στον αναλυτικό οδηγό μας:

Αυτόματη Εκτέλεση Εφαρμογών στο Internet με το IFTTT

Θέλετε κάθε φωτογραφία που ανεβάζετε στο Instagram να μπαίνει αυτόματα σε ένα album στο Facebook και να δημοσιεύεται στο Twitter; Να έρχεται αυτόματα ένα email…

Κατεβάστε το IFTTT – (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής).

Sesame

Εδώ έχουμε να κάνουμε με το καλύτερο εργαλείο δημιουργίας ειδικών συντομεύσεων.

Το Sesame θεωρείται ευρέως ότι είναι μία από τις εφαρμογές για κινητά
που αλλάζουν τον τρόπο χρήσης του smartphone. Θα μπορούσε εύκολα να γίνει η εφαρμογή που χρησιμοποιούμε πιο πολύ.

εφαρμογές για κινητά 1aa

Μπορεί να μας κάνει ειδικές συντομεύσεις σε όλες σχεδόν τις εφαρμογές μας. Για παράδειγμα, να μας εμφανίζει μηνύματα από το Slack ή τις λίστες αναπαραγωγής στο Spotify απευθείας από την αρχική οθόνη μας.

εφαρμογές για κινητά 1a

Επίσης, μας δημιουργεί συντομεύσεις σε συγκεκριμένες δυνατότητες των εφαρμογών που έχουμε. Αρκεί να του εκχωρήσουμε τα σχετικά δικαιώματα.

Έτσι, είτε θέλουμε να φορτώσουμε μια διαδρομή στο GPS, είτε να ελέγξουμε γρήγορα τα ζωντανά αποτελέσματα στην αγαπημένη μας εφαρμογή αθλητικών αγώνων – και όχι μόνο – μπορούμε να το κάνουμε με ένα μόνο πάτημα.

εφαρμογές για κινητά 1

Κατεβάστε το Sesame – (Δωρεάν για 14 ημέρες, μετά αγορά €3,29).

Εσείς θα αξιοποιήσετε κάποιες από αυτές τις εφαρμογές για κινητά?

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας ή να προτείνετε και άλλες εφαρμογές για κινητά που σας έχουν αλλάξει τον τρόπο που αξιοποιείτε το smartphone, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps