Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Δωρεάν Βιβλία Στα Ελληνικά - 9 Εξαιρετικά Sites
Δωρεάν Βιβλία Στα Ελληνικά - Τα Καλύτερα Sites

Δωρεάν Βιβλία Στα Ελληνικά – 9 Εξαιρετικά Sites

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Ο σύγχρονος κόσμος του διαδικτύου μας επιτρέπει να έχουμε πολλά πράγματα δωρεάν, και ένα από αυτά είναι και το καλό βιβλίο. Στις μέρες μας είναι εύκολη η πρόσβαση στα ψηφιακά βιβλία, καθώς μπορούμε να τα κατεβάσουμε σε όλες τις συσκευές μας, να τα διαβάσουμε χωρίς λήψεις, αλλά και να τα ακούσουμε. Στον οδηγό θα δούμε τα καλύτερα ελληνικά site με δωρεάν βιβλία (ebooks), αλλά και audiobooks, όλα στη γλώσσα μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το βιβλίο στην Ελλάδα

Είναι αλήθεια πως, μέχρι πρότινος, στη χώρα μας δεν είχαμε τη φήμη των “δυνατών αναγνωστών” βιβλίου.

Ωστόσο, αυτό φαίνεται πλέον να έχει αλλάξει θεαματικά. Οι επίσημοι στατιστικοί πίνακες δείχνουν ότι ο χρόνος ανάγνωσης έχει αυξηθεί σημαντικά στην Ελλάδα, όπως και το ποσοστό των ανθρώπων που διάβασαν πάνω από 10 βιβλία τον χρόνο.

Δωρεάν-Βιβλία-στα-Ελληνικά 1μ

Αν μη τι άλλο, το ότι κατέχουμε την πέμπτη θέση στην Ευρώπη στον ημερήσιο χρόνο ανάγνωσης, έχοντας υψηλότερη κατάταξη από χώρες με παράδοση στο διάβασμα βιβλίου, είναι αναμφίβολα ένα τιμητικό γεγονός για τη χώρα μας.

Για την ιστορία, όπως παρατηρούμε στο κάτωθι Infographic, ένα από τα πιο δημοφιλή βιβλία στην χώρα μας, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι το βιβλίο της πρώην “Πρώτης Κυρίας” των ΗΠΑ.

Δωρεάν-Βιβλία-στα-Ελληνικά 1μμ

Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε η σταδιακή ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς ebook, που έχει φέρει στο προσκήνιο τα ψηφιακά βιβλία. Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των ψηφιακών βιβλίων αλλά και των site που διαθέτουν στη γλώσσα μας πληρωμένα και δωρεάν βιβλία στο ίντερνετ.

Τα καλύτερα site με δωρεάν βιβλία

Οι ιστοσελίδες που ακολουθούν μας προσφέρουν επιλεγμένα δωρεάν βιβλία σε ηλεκτρονική έκδοση με δυνατότητα online ανάγνωσης ή και λήψεων. Η σειρά που τα παραθέτουμε είναι βάση της δημοφιλίας τους.

eBooks4Greeks

Το eBooks4Greeks είναι μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες όσον αφορά τα δωρεάν ebooks, και διαθέτει μία τεράστια συλλογή τίτλων σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μία από τις πιο αξιόλογες ελεύθερες βιβλιοθήκες, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε πρόσβαση σε δεκάδες δωρεάν βιβλία στα ελληνικά.

Δωρεάν-Βιβλία-στο ιντερνετ 2μμ

Η ελεύθερη ψηφιακή βιβλιοθήκη του eBooks4Greeks περιλαμβάνει βιβλία που αφορούν κυρίως κλασσική λογοτεχνία, μυθιστορήματα, και ποιήματα. Επιπλέον, διαθέτει audiobook και ψηφιακά βιβλία για τις τέχνες, διάφορες γλώσσες προγραμματισμού, και τους υπολογιστές.

Επισκεφθείτε το site

Ανοικτή Βιβλιοθήκη

Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη είναι μία επίσης εξαιρετικά δημοφιλής ιστοσελίδα με αναπτυγμένη κοινότητα.

Δωρεάν-Βιβλία-στο ιντερνετ 2μμμν

Στην ανοιχτή βιβλιοθήκη του Openbook.gr θα βρούμε δωρεάν βιβλία στο χώρο της λογοτεχνίας, της ποίησης, και των δοκιμίων. Δεν θα βρούμε τα επιστημονικά συγγράμματα που διαθέτουν άλλες σελίδες.

Επίσης, η Ανοικτή Βιβλιοθήκη αναλαμβάνει και δικές της εκδόσεις ηλεκτρονικών βιβλίων.

δωρεάν βιβλία 14

Επισκεφθείτε το OpenBook

Free-Ebooks

Πρόκειται για μία ταχέως ανερχόμενη σελίδα σχετική με δωρεάν βιβλία. Το Free-Ebooks διαθέτει δεκάδες εκατοντάδες τίτλους, με ιδιαίτερη έμφαση στα επιστημονικά βιβλία (800+ τίτλοι) και τα βιβλία για παιδιά (750+).

Βέβαια, θα θέλαμε το site να περιλάμβανε περισσότερες πληροφορίες, όπως πχ την ημερομηνία έκδοσης του βιβλίου και τον εκδοτικό οίκο.

Δωρεάν Βιβλία στα Ελληνικά - Τα Καλύτερα Sites 01

Επιπλέον, το Free-Ebooks διαθέτει και ειδική υπηρεσία μεταπώλησης των βιβλίων που διατηρούμε, σε περίπτωση που δεν τα θέλουμε και μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε κάποια χρήματα.

Επισκεφθείτε το free-ebooks

ΤοΒιβλίο.net

Ο εκδοτικός οίκος ΤοΒιβλίο, εκτός του ότι είναι ένα από τα καλύτερα site για βιβλία, είναι και μία χρήσιμη διαδικτυακή πύλη που καταπιάνεται με οτιδήποτε αφορά το διάβασμα.

Εδώ θα βρούμε αρκετές ατομικές και συλλογικές εκδόσεις, αλλά και καλλιτεχνικά ημερολόγια.

Επιπλέον, το site διαθέτει κριτικές παρουσιάσεων βιβλίων, ανακοινώσεις για διάφορους πανελλήνιους διαγωνισμούς διηγημάτων, αρθρογραφία, αρκετές τακτικές στήλες, ακόμη και τις εκάστοτε προσφορές βιβλίων που κάνουν οι εφημερίδες.

Στην ενότητα “Βιβλιοθήκη” θα βρούμε περισσότερα από 40 δωρεάν βιβλία από τις εκδόσεις ΤοΒιβλίο σε μορφή PDF.

Δωρεάν-Βιβλία-στο ιντερνετ 6λλ

Επισκεφθείτε Τοβιβλίο.net

Project Gutenberg

Το Project Gutenberg ιδρύθηκε το 1971 και φιλοξενεί περισσότερα από 42.000 δωρεάν βιβλία σε δεκάδες γλώσσες. Επιπλέον, μας δίνει πρόσβαση σε πάνω από 100.000 τίτλους μέσω συνεργαζόμενων σελίδων.

Δωρεάν-Βιβλία-στο ιντερνετ 3μλ

Η πλοήγηση στη σελίδα είναι κάπως παράξενη, καθώς δεν έχει αμιγώς ελληνικό μενού. Όμως, όταν τη συνηθίσουμε, θα βρούμε αρκετά έργα στα ελληνικά, τα οποία είναι διαθέσιμα για δωρεάν λήψη.

Τα περισσότερα είναι μεταφράσεις αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, αλλά υπάρχουν και έργα από κλασική νεοελληνική λογοτεχνία.

Επισκεφθείτε το Project Gutenberg

Ανέμη

Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Ανέμη ιδρύθηκε το 2006 από τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης, και δίνει πρόσβαση σε περισσότερες από 2.000.000 ψηφιοποιημένες σελίδες παλαιότερων αλλά και σύγχρονων βιβλίων.

Από το 2008 περιλαμβάνει πίνακες περιεχομένων και ευρετήρια σε επιλεγμένα βιβλία. Επίσης, χάρις στο ηλεκτρονικό ευρετήριο “Ανταίος“, μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση σε όλα τα λήμματα που περιέχονται σε επιμέρους ευρετήρια.

Επισκεφθείτε την Ανέμη

EasyWriter

Η EasyWriter.gr είναι μία πλατφόρμα αυτοέκδοσης για ελληνικά βιβλία. Ο συγγραφέας μπορεί να δημοσιεύσει το έργο του χωρίς καμία χρέωση, και να το διαθέσει δωρεάν ή επί πληρωμή.

Αν το διαθέσει επί πληρωμή, ο συγγραφέας λαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό από την πώληση, μείον τη μικρή προμήθεια για την EasyWriter και τα έξοδα συναλλαγής του PayPal.

Δωρεάν-Βιβλία-στο ιντερνετ 6λ

Επίσης, η EasyWriter παρέχει επιπλέον υπηρεσίες όπως η δημιουργία εξωφύλλου, η σελιδοποίηση, η επιμέλεια κειμένου, και προωθητικές ενέργειες, με το ανάλογο κόστος.

Για τους αναγνώστες, η EasyWriter παρέχει πάνω από 300 δωρεάν βιβλία σε 18 κατηγορίες.

Επισκεφθείτε την EasyWriter

Εκδόσεις Σαΐτα

Οι Εκδόσεις Σαΐτα είναι μία μη-εμπορική πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2012. Όλα τα βιβλία των εκδόσεων είναι δωρεάν και ελεύθερα σε μορφή ebook και audiobook με άδειες creative commons.

Στον κατάλογο των εκδόσεων θα βρούμε πάνω από 130 συλλογές από διηγήματα, μυθιστορήματα, παιδικά παραμύθια, και εκπαιδευτικά βιβλία.

Δωρεάν Βιβλία στα Ελληνικά - Τα Καλύτερα Sites 05

Επίσης, η ιστοσελίδα θα βοηθήσει ενεργά νέους συγγραφείς να σχεδιάσουν και να εκδώσουν τα βιβλία τους, χωρίς καμία χρέωση ή απαίτηση. Περισσότερες πληροφορίες θα βρούμε εδώ.

Επισκεφθείτε τις Εκδόσεις Σαΐτα

Taxeiola

To taexeiola.gr δημιουργήθηκε το 2011, και πρόκειται για μία εξειδικευμένη πλατφόρμα online ανάγνωσης ebook στα ελληνικά, η οποία είναι αφιερωμένη κυρίως στα σχολικά βιβλία.

Αρχικά, στόχος του ήταν να συλλέγει και να αναρτά αξιόλογο εκπαιδευτικό υλικό που θα βοηθούσε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Έπειτα από παρότρυνση των αναγνωστών, ήρθε και η συνεργασία με εκπαιδευτικούς.

Θα βρούμε ψηφιοποιημένα βιβλία για κάθε τάξη από το δημοτικό μέχρι το Λύκειο, βοηθήματα, καθώς και υποστηρικτικό υλικό, διαγωνίσματα, θέματα πανελληνίων, ασκήσεις, και λεξικά.

Επίσης, στη σελίδα θα βρούμε βιντεομαθήματα που έχουν αναρτηθεί στο YouTube, σε συνεργασία με διάφορα φροντιστήρια.

Επισκεφθείτε το taxeiola

Εσείς πού βρίσκετε τα δωρεάν βιβλία σας?

Αν χρησιμοποιείτε κάποια άλλη σελίδα από τις παραπάνω για να κατεβάσετε δωρεάν βιβλία, και πιστεύετε πως είναι αρκετά αξιόλογη σε σύγκριση με αυτές που ήδη παρουσιάζουμε στο άρθρο, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#318 - Κουμπί Πανικού Στο Android, Κρυφό Παιχνίδι Στο Instagram, Μετάφραση PDF Αρχείων
QuickSteps
GamingSteps#20240309 - Τα Πάντα Από Το Xbox Partner Preview, Νέοι Λύκοι Στο Minecraft, Υποψηφιότητες BAFTA 2024
GamingSteps