Home » Software » Παιχνίδια » 3*2 +1 Ομαδικά Παιχνίδια Συνεργασίας με Φίλους (Co-op)

3*2 +1 Ομαδικά Παιχνίδια Συνεργασίας με Φίλους (Co-op)

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Λέγεται πως αν μοιραστείς τη χαρά γίνεται διπλή, ενώ αν μοιραστείς τη λύπη μένει η μισή. Παίζοντας με την παρέα μας ομαδικά παιχνίδια συνεργασίας μοιραζόμαστε την χαρά της νίκης και την απογοήτευση της ήττας, ως συμπαίχτες ενωμένοι απέναντι σε ένα κοινό αντίπαλο. Θα δούμε λοιπόν επτά τέτοια αξιόλογα παιχνίδια.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι τα ομαδικά παιχνίδια συνεργασίας

Η διαφορά που έχουν τα ομαδικά παιχνίδια συνεργασίας (Co-op) με τα παιχνίδια πολλαπλών παικτών (Multiplayer) είναι ότι οι παίκτες είναι συμπαίχτες, και όχι αντίπαλοι.

Αντί να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα μείνει ζωντανός ή θα τερματίσει πρώτος, συναγωνίζονται και στρέφονται εναντίον του παιχνιδιού ώστε να τερματίσουν όλοι μαζί, ζωντανοί.

3*2 +1 Ομαδικά Παιχνίδια Συνεργασίας με Φίλους (Co-op) 01

Η συνεργασία μεταξύ των παικτών είναι ζωτικής σημασίας για την ολοκλήρωση του παιχνιδιού. Χωρίς αλληλοβοήθεια δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Με μία φράση: “Ένας για όλους και όλοι για έναν” όπως έγραψε ο κύριος Dumas.

Αν αναρωτιέστε τι είναι το 3*2 +1 είναι απλά μαθηματικά: 3 κατηγορίες παιχνιδιών με 2 παιχνίδια σε καθεμία +1 δωρεάν παιχνίδι.

Οι κατηγορίες

Ομαδικά παιχνίδια συνεργασίας θα βρούμε σε όλες τις κατηγορίες παιχνιδιών. Στο άρθρο αυτό επιλέξαμε να παρουσιάσουμε παιχνίδια από τις λιγότερο δημοφιλείς κατηγορίες, όπου θα βρούμε τίτλους που πιθανώς να μην γνωρίζατε την ύπαρξή τους.

Η αλήθεια είναι πως στα FPS τύπου “Σκότωσε ό,τι κινείται” η συνεργασία είναι πιο διασκεδαστική καθώς το ζητούμενο είναι να εξολοθρεύσουμε ορδές από zombies, εξωγήινους, τέρατα ή οτιδήποτε μας απειλεί. Στο άρθρο αυτό, θα δούμε και άλλους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί η συνεργασία.

Δεν γίνεται όμως να μην κάνουμε μία έστω φευγαλέα αναφορά στο άκρως διασκεδαστικό Left 4 Dead 2 από το μακρινό 2009 που ακόμα και σήμερα εμφανίζεται στα περισσότερα Τop 10 με ομαδικά παιχνίδια συνεργασίας.

Platform

Platform ονομάζονται τα παιχνίδια, στα οποία ο παίκτης κινείται ανάμεσα σε πλατφόρμες σκοτώνοντας εχθρούς ή/και αποφεύγοντας εμπόδια.

3*2 +1 Ομαδικά Παιχνίδια Συνεργασίας με Φίλους (Co-op) 02

Τα παιχνίδια αυτά βασίλεψαν τον καιρό των ουφάδικων/μπλιμπλικίων/arcade για όσους τα προλάβαμε. Μάλιστα είχαν από τότε την επιλογή για 2ο παίκτη, πράγμα το οποίο ήταν σχεδόν πάντα κανόνας.

Τιμής ένεκεν λοιπόν, ξεκινάμε με αυτή την κατηγορία για να παρουσιάσουμε δύο όμορφα από χρωματικής πλευράς, ομαδικά παιχνίδια συνεργασίας.

Trine 2

Η ιστορία του Trine 2 εξελίσσεται σε ένα παραμυθένιο μεσαιωνικό βασίλειο. Μέσα σε μια περίοδο ευημερίας και ειρήνης, ο βασιλιάς πεθαίνει χωρίς να αφήσει διάδοχο και η αναστάτωση που επικρατεί δίνει την ευκαιρία σε έναν στρατό Undead να εισβάλει και να καταστρέψει τα πάντα.

Περιπλανώμενοι στα άδεια κτήρια, τρεις άγνωστοι μεταξύ τους, η Zoya η κλέφτρα, ο Amadeus ο μάγος και ο Pontius ο ιππότης, αγγίζουν ένα αντικείμενο που μοιάζει με θησαυρό. Πρόκειται για το Trine, μια κατασκευή που έχει την δύναμη να ενώνει ψυχές. Έτσι οι τρεις ήρωες γίνονται μια ψυχή σε ένα σώμα που όμως μπορεί να έχει μια από τις τρεις μορφές κάθε φορά.

3*2 +1 Ομαδικά Παιχνίδια Συνεργασίας με Φίλους (Co-op) 03

Κάθε ήρωας έχει τις δικές του μοναδικές ικανότητες. Ο Amadeus μπορεί να μετακινεί αντικείμενα, αλλά και να δημιουργεί κύβους και σανίδες για να παρακαμφθούν εμπόδια. Η Zoya με το τόξο χτυπάει εχθρούς ή αντικείμενα, ενώ με το γάντζο της μιμείται τον Spiderman. Ο Pontius με το σπαθί αντιμετωπίζει Undead, μπορεί να σπάει τοίχους και με την ασπίδα του εμποδίζει το οτιδήποτε προσπαθεί να τον χτυπήσει.

Κάθε παίκτης, ο καθείς στον υπολογιστή του, χειρίζεται έναν από τους τρεις ήρωες και όλοι μαζί προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τις πίστες του παιχνιδιού. Αυτό μπορεί να γίνει, είτε μέσω τοπικού δικτύου, είτε μέσω Internet.

3*2 +1 Ομαδικά Παιχνίδια Συνεργασίας με Φίλους (Co-op) 04

Στο Trine 2 λοιπόν πρέπει με σοφία και συνεργασία να χρησιμοποιήσουμε έκαστο ήρωα στο είδος του για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να βγούμε ζωντανοί από αυτό το διαμάντι ανάμεσα στα ομαδικά παιχνίδια συνεργασίας. Το Trine είναι διαθέσιμο και σε Linux.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του Trine 2

Lovers in a Dangerous Spacetime

Κάπου, κάποτε σε ένα χωροχρόνο, οι επιστήμονες κατάφεραν να κατασκευάσουν μια μηχανή και να τιθασεύσουν την καταπληκτικότερη δύναμη όλων: την Αγάπη!

Μια έκρηξη όμως στην μηχανή άνοιξε μια τρύπα στον χωροχρόνο και επέτρεψε στις δυνάμεις της Αντί-αγάπης να εισέλθουν στο φιλήσυχο σύμπαν. Αφού αιχμαλώτισαν τους επιστήμονες, εξαπλώθηκαν στο σύμπαν για κακό σκοπό. Ήρθε η ώρα οι φύλακες της μηχανής, οι L.O.V.E.R.S (League Of Very Empathetic Rescue Spacenauts) να αναλάβουν δράση.

3*2 +1 Ομαδικά Παιχνίδια Συνεργασίας με Φίλους (Co-op) 05

Οι δύο παίκτες θα επιχειρήσουν να ελευθερώσουν τους επιστήμονες, διεισδύοντας μέσα στον στρατό της Αντι-αγάπης με το ιδιότυπο διαστημόπλοιό τους, στο οποίο υπάρχουν οκτώ διαφορετικά σημεία χειρισμού: ένα για το πηδάλιο, τέσσερα για τα όπλα, ένα για το super όπλο, ένα για την ασπίδα, και ένα για τον χάρτη.

Κατά την διάρκεια της μάχης λοιπόν θα πρέπει οι 2 παίκτες να τρέχουν από το ένα χειριστήριο στο άλλο και τούμπαλιν και πάλι από την αρχή και ξανά και πίσω. Αν αυτό δεν απαιτεί συνεργασία, τότε τι; Τα τηλεχειριστήρια (gamepads) αποτελούν σχεδόν μονόδρομο για τον χειρισμό των ηρώων.

Το Lovers in a Dangerous Spacetime μπορούμε να το παίξουμε και μόνοι οπότε θα έχουμε την βοήθεια του τεχνητής νοημοσύνης σκύλου μας.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του Lovers in a Dangerous Spacetime

Puzzle

Ο όρος puzzle είναι επίθετο κατηγορίας παιχνιδιών καθώς δεν έχουν συγκεκριμένο τρόπο παιξίματος (gameplay). Απλά, τα puzzle παιχνίδια έχουν σαν βασικό στοιχείο τους γρίφους ή σπαζοκεφαλιές. Θα πρέπει δηλαδή να δουλέψουμε την λογική μας σκέψη.

Στα παιχνίδια αυτά προσπαθούμε να βρούμε ποιες ενέργειες χρειάζεται να κάνουμε και σε ποια σειρά, ώστε να ξεπεράσουμε τα έξυπνα στημένα εμπόδια που βρίσκονται μεταξύ ημών και του σημείου τερματισμού.

Στα δύο ομαδικά παιχνίδια συνεργασίας που θα δούμε εδώ, το ένα είναι πρώτου προσώπου και το άλλο είναι platform. Το κυρίως χαρακτηριστικό τους, όμως, είναι οι γρίφοι, στους οποίους η συνεργασία σώζει ζωές.

Portal 2

Το Portal και το Portal 2 λαμβάνουν χώρα στο σύμπαν του Half-Life, κάπου ανάμεσα στο 1ο και το 2ο παιχνίδι της σειράς. Μόνο το Portal 2 διαθέτει co-op multiplayer, και είναι πιθανώς το γνωστότερο ανάμεσα στα ομαδικά παιχνίδια συνεργασίας του οδηγού.

Η πλοκή του παιχνιδιού, στο single player και το co-op, αφορά τη GLaDOS. Πρόκειται για μια σατανική τεχνητή νοημοσύνη που έχει φετίχ στο να βάζει ανθρώπους και ρομπότ σε περίπλοκους και συχνά θανατηφόρους θαλάμους δοκιμών, για να προσπαθήσουν να αποδράσουν με μόνο τους όπλο ένα portal gun.

3*2 +1 Ομαδικά Παιχνίδια Συνεργασίας με Φίλους (Co-op) 07

To portal gun έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί δύο πύλες διαφορετικών χρωμάτων, οι οποίες τηλεμεταφέρουν ανθρώπους και αντικείμενα μεταξύ τους. Μπαίνοντας από τη μία βγαίνουμε απευθείας από την άλλη, ανεξαρτήτως της απόστασής τους.

Οι γρίφοι του Portal συνδυάζουν τις πύλες αυτές με κύβους, κουμπιά που πρέπει να πατηθούν, τοίχους με καρφιά, λίμνες με οξέα, laser διακόπτες, και θανατηφόρα turrets που πρώτα πυροβολούν και μετά κάνουν ερωτήσεις (Are you still there?).

Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε και στοιχεία της φυσικής, όπως η διατήρηση της ορμής καθώς περνάμε από τις portals, ή τα ειδικά gel που εξαφανίζουν την τριβή και δημιουργούν αναπήδηση. Και, φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι γρίφοι με χρονικό περιορισμό, όπου ό,τι πρέπει να γίνει, πρέπει να γίνει γρήγορα, και μια λάθος πύλη μπορεί να μας ξαναφέρει στην αρχή.

Το co-op κομμάτι του Portal 2 είναι σχετικά σύντομο, ακόμα και σε αρχάριους παίχτες δύσκολα θα πάρει πάνω από 5-6 ώρες συνολικά. Επίσης, αφού το ολοκληρώσουμε δεν έχει νόημα να το ξαναπαίξουμε, καθώς οι γρίφοι είναι οι ίδιοι.

Εντούτοις, αυτή η πρώτη ολοκλήρωση είναι ιδιαιτέρως διασκεδαστική, και μας αφήνει μια αίσθηση ικανοποίησης που δύσκολα θα βρούμε σε ομαδικά παιχνίδια.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του Portal 2

Kalimba

Το Kalimba είναι ένα παιχνίδι που τα έχει όλα: Συνεργασία για να βρεθεί η λύση των puzzles, ακρίβεια κινήσεων, αλλά και συγχρονισμό στις κινήσεις. Και όλα αυτά επί δύο μιας και ο κάθε παίκτης χειρίζεται δύο κομμάτια από τοτέμ.

Στο παιχνίδι αυτό προσπαθούμε να οδηγήσουμε τα κομμάτια από την μια άκρη της πίστας στην άλλη, ξεπερνώντας τα εμπόδια που υπάρχουν ανάμεσα, κινητά ή σταθερά. Σε διάφορα μέρη υπάρχει κάτι σαν χρωματιστή αύρα, μέσα από την οποία μπορούνε να περάσουν μόνο τα κομμάτια με το ίδιο χρώμα.

3*2 +1 Ομαδικά Παιχνίδια Συνεργασίας με Φίλους (Co-op) 09

Οι συνδυασμοί γρίφων που μπορούν να γίνουν με τέσσερις παίκτες είναι απίστευτοι. Δεν αρκεί μόνο να βρούμε το πώς θα ξεπεράσουμε ένα εμπόδιο αλλά ταυτόχρονα να συγχρονιστούμε έχοντας ένα κομμάτι του άλλου παίκτη πάνω στο κεφάλι μας, ο οποίος πρέπει να συντονίσει τις κινήσεις του με τις δικές μας, για να προσγειωθεί στο κεφάλι μας, μετά το τετραπλό άλμα που χρειάστηκε να κάνουμε.

Αν προσθέσουμε και κινούμενες πλατφόρμες που ενεργοποιεί ο συμπαίκτης μας για εμάς, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να αποφύγει τους εχθρούς, έχουμε ένα ιδιαίτερα πλούσιο παιχνίδι, που μπορεί όμως και να μας τρελάνει σε συγκεκριμένα σημεία. Η βοήθεια του συμπαίχτη μας μπορεί να αποδειχτεί ανεκτίμητη, αλλά ταυτόχρονα ΑΜΑΝ ΡΕ ΣΑΚΗ, ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ!

Επισκεφθείτε τη σελίδα του Kalimba

Simulation

Η κατηγορία “εξομοίωση” αφορά παιχνίδια τα οποία εξομοιώνουν καταστάσεις που ανήκουν είτε στον φυσικό κόσμο είτε στον φαντασιακό.

Υπάρχουν παιχνίδια εξομοίωσης σχεδόν για τα πάντα, από αγώνες αυτοκινήτων, μέχρι χειρουργικές επεμβάσεις. Από το να είμαστε ένα κομμάτι ψωμί, μέχρι μυρμήγκι. Ακόμα και εξομοιωτής κατσίκας υπάρχει, όπου ο παίκτης παίρνει τον ρόλο του μηρυκαστικού.

Τα περισσότερα σχετικά παιχνίδια είναι αποκλειστικά single player, όταν όμως έχουμε ομαδικά παιχνίδια συνεργασίας, η όλη εξομοίωση μεταφέρεται σε άλλη διάσταση.

Keep Talking and Nobody Explodes

Ώρα να φορέσουμε το μπλουζάκι που γράφει από πίσω “Πυροτεχνουργός. Αν τρέχω, ακολούθα!”, γιατί σε αυτό το παιχνίδι συνεργασίας θα πρέπει να αφοπλίσουμε μια βόμβα. Τι κι αν δεν έχουμε ιδέα από απενεργοποίηση εκρηκτικών μηχανισμών, έχουμε φίλους.

Το παιχνίδι παίζεται από δύο παίκτες. Ο ένας γίνεται ο πυροτεχνουργός και βλέπει μόνο την βόμβα που πρέπει να απενεργοποιήσει. Ο άλλος (ή και άλλοι), χωρίς να βλέπει τον μηχανισμό της βόμβας, παίρνει στα χέρια του ένα ευμεγέθες εγχειρίδιο πυροτεχνουργίας, και καλή μας τύχη.

3*2 +1 Ομαδικά Παιχνίδια Συνεργασίας με Φίλους (Co-op) 10

Όσο οι παίκτες μιλάμε μεταξύ μας, για να μπορέσουμε να βρούμε τον τρόπο απενεργοποίησης, ο χρόνος που η βόμβα κάνει το μπαμ κατεβαίνει. Αν δεν συνεργαστούμε όπως πρέπει, πηγαίνουμε όλοι μαζί, που αλλού; Παντού.

Κάθε φορά η βόμβα αποτελείται από το πολύ έντεκα επιμέρους κομμάτια, ενώ είναι σημαντικό για τη λύση να βρούμε το σειριακό αριθμό της βόμβας, αλλά και να εξηγήσουμε τα μέρη της, ακόμα και όταν περιλαμβάνουν ορνιθοσκαλίσματα.

3*2 +1 Ομαδικά Παιχνίδια Συνεργασίας με Φίλους (Co-op) 11

Ο χρόνος που κυλάει εναντίον μας κάνει αυτό το παιχνίδι λίγο αγχωτικό. Λίγο, όσο χρειάζεται για να μπερδευτούμε και να χοροπηδήσουμε φωνάζοντας σαν παιδάκια για να προλάβουμε το ρολόι.

Όσο προχωράει το παιχνίδι η δυσκολία μεγαλώνει αλλά η συνεργασία των παικτών βελτιώνεται, καθώς μπορούν να αναπτύξουν κώδικες επικοινωνίας, ώστε να γίνουν γρηγορότεροι. Αν αυτό το παιχνίδι δεν μας κάνει να καταλαβαινόμαστε καλύτερα σαν παρέα, τότε δεν θα μπορέσει κανένα.

Το Keep Talking and Nobody Explodes μπορεί να παιχτεί και με το Oculus Rift.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του Keep Talking and Nobody Explodes

Artemis Spaceship Bridge Simulator

Όσοι από εμάς έχουμε τρέλα με διαστημικές σειρές και ταινίες τύπου Star Trek, πλέον μπορούμε να ζήσουμε την εμπειρία διαχείρισης ενός διαστημοπλοίου, μέσα από τα σχετικά ομαδικά παιχνίδια συνεργασίας.

Το Artemis είναι ένα διαστημόπλοιο στον κόσμο του Star Trek, το οποίο χειρίζονται 6 διαφορετικά άτομα με το καθένα να διαχειρίζεται διαφορετική οθόνη. Τα διαφορετικά πόστα του πληρώματος είναι τα εξής:

  • Captain: Ο καπετάνιος που επιβλέπει τα πάντα (ρωτώντας τους πάντες) και συντονίζει τις ενέργειες (διατάζοντας τους πάντες).
  • Helm: Ο πλοηγός που πιλοτάρει το διαστημόπλοιο. Ο σκοπός του κατά την διάρκεια της μάχης είναι να μην μπει στην εμβέλεια βολής του εχθρικού σκάφους, αλλά να το έχει μέσα στην εμβέλεια του δικού μας.
  • Engineering: Ο μηχανικός του πληρώματος ρυθμίζει την δύναμη κάθε υποσυστήματος ανάλογα την περίσταση. Για παράδειγμα όταν χρειαστεί μια δύσκολη μανούβρα μεταφέρει όλη την δύναμη στο σύστημα περιστροφής, ενώ κατά την διάρκεια μιας μάχης στο σύστημα των όπλων.

3*2 +1 Ομαδικά Παιχνίδια Συνεργασίας με Φίλους (Co-op) 12

  • Weapon Control: Ο χειριστής των όπλων και των ασπίδων του αεροσκάφους. Ενημερώνει τον καπετάνιο για έλλειψη πυρομαχικών ώστε να παραγγελθούν από κάποια βάση.
  • Science: Ο ανιχνευτής όπου βλέπει τον χάρτη του ραντάρ και σκανάρει τα εχθρικά διαστημόπλοια για να δει τις αδυναμίες τους και να επιλεχθεί η σωστή επίθεση.
  • Communication: Ο υπεύθυνος τηλεπικοινωνιών συνομιλεί είτε με τις βάσεις μας για να ζητήσει παραγωγή πολεμοφοδίων, είτε με τα εχθρικά αεροσκάφη επιχειρώντας συνθηκολόγηση.

Όπως είναι κατανοητό, η συνεργασία έξι ατόμων για την πλοήγηση ενός διαστημόπλοιου είναι απαιτητική από μόνη της, πόσο μάλλον όταν πρέπει να συμμετέχουμε σε μάχες με εχθρικά διαστημόπλοια και να προστατεύσουμε τις βάσεις μας από την απειλή τους.

Οι παίκτες μπορεί να βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο ή ο καθένας στο σπίτι του, μέσω Internet.

3*2 +1 Ομαδικά Παιχνίδια Συνεργασίας με Φίλους (Co-op) 13

Στο Artemis Spaceship Bridge Simulator η συνεργασία έχει τον πρώτο λόγο. Ένας ωραίος τρόπος για να δούμε πόσο καλή στην συνεργασία είναι η παρέα μας ή ακόμα και να βελτιώσουμε την συνεργασία στην ομάδα της δουλειάς μας. Ή, φυσικά, να πλακωθούμε με τους φίλους μας.

Flash Games

Τα flash games είναι ελαφριά και απλά συνήθως παιχνιδάκια, διατίθενται δωρεάν και οι περισσότεροι τα γνωρίσαμε από το Facebook. Παίζονται μέσα από τον browser μας και δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις συστήματος.

Γενικά θεωρούμε πως η αγορά παιχνιδιού από μια λίστα με ομαδικά παιχνίδια συνεργασίας δεν αποτελεί έξοδο, αλλά επένδυση στο να χτίσουμε δεσμούς και επιδεξιότητες συνεργασίας με τον ή τους συμπαίκτες μας. Με τα flash games, πάντως, μπορούμε να παίξουμε μέρες, χωρίς να ξοδευτούμε καθόλου.

Και μιας και μιλάμε για δωρεάν παιχνίδια να θυμίσουμε τα καλύτερα browser παιχνίδια αλλά και το ελληνικό παιχνίδι στρατηγικής “1821”.

Fireboy and Watergirl

Το Fireboy and Watergirl είναι μια σειρά παιχνιδιών που θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό το Kalimba που είδαμε παραπάνω, σε απλούστερη μορφή, αλλά όχι απαραίτητα με χαμηλότερη δυσκολία. Ένας παίκτης χειρίζεται το Fireboy, το αγόρι που είναι φτιαγμένο από φωτιά και ο άλλος το Watergirl, το κορίτσι φτιαγμένο από νερό.

3*2 +1 Ομαδικά Παιχνίδια Συνεργασίας με Φίλους (Co-op) 14

Η συνταγή περιέχει:

  • Μοχλούς που ανοιγοκλείνουν πόρτες
  • Πλατφόρμες που πρέπει να πιέζονται για να κρατήσουν πόρτες ανοιχτές
  • Λίμνες από λάβα ή νερό (στα οποία μπορεί να περπατήσει μόνο ο αντίστοιχος χαρακτήρας)
  • Λίμνες από πράσινο ή μαύρο θάνατο (όπου κανείς δεν μπορεί να περπατήσει)
  • Περιστρεφόμενα κάτοπτρα που αντανακλούν δέσμες φωτός (στο 2ο παιχνίδι)

…και άλλα πολλά (στο 5ο παιχνίδι υπάρχουν και portals) που αναμειγνύονται με εξαιρετική μουσική και ζωγραφιστά γραφικά για να μας δώσουν το υπέροχο αυτό δημιούργημα του Oslo Albet.

Βασικό και απαραίτητο συστατικό φυσικά και εδώ, η αλληλοβοήθεια. Όταν ένας από τους δύο παίκτες δεν έχει πρόσβαση σε ένα μοχλό έχει ο άλλος και θα το κάνει ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνει ολόκληρο κύκλο. Αλλιώς η πόρτα δεν θα ανοίξει και το ζευγάρι δεν θα καταφέρει να βγει από τον Ναό. Επίσης, δεν περιέχει ίχνος βίας πράγμα που καθιστά το παιχνίδι ιδανικό για όλη την οικογένεια.

Όπως αναφέραμε, τα Fireboy and Watergirl είναι μια σειρά παιχνιδιών, τα οποία θα τα βρούμε συγκεντρωμένα στην ιστοσελίδα http://www.fireboynwatergirl.com/.

Που θα βρούμε και άλλα ομαδικά παιχνίδια συνεργασίας;

Αν μας άνοιξε η όρεξη για ομαδικά παιχνίδια συνεργασίας, το Co-Optimus.com τα έχει οργανωμένα με φίλτραΤο youtube κανάλι The Co-op Mode παρουσιάζει τέτοια παιχνίδια χωρίς εκνευριστικές τσιρίδες και αποτυχημένα αστεία. Και φυσικά στο Steam, στο αντίστοιχο tag.

Εσείς παίζετε ομαδικά παιχνίδια συνεργασίας;

Έχετε παίξει κάποιο από τα παιχνίδια του άρθρου αυτού; Μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία σας στα σχόλια. Έχετε παίξει κάποιο άλλο; Ακόμα καλύτερα! Πείτε το και σε εμάς (μαζί με την εμπειρία σας). Γνωρίζεται κάποιο παιχνίδι που παραλείψαμε στο άρθρο; Ανυπομονούμε να το μάθουμε στα σχόλια.

Τέλος, επειδή το άρθρο βγήκε αρκετά μεγάλο, αν ζαλιστήκατε μέχρι να το διαβάσετε,το PCsteps έχει την λύση.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps