Στους περισσότερους από εμάς είναι διασκεδαστικό να παρακολουθούμε τα βίντεο του YouTube στο κινητό. Όμως αν θελήσουμε να τα κατεβάσουμε για να τα δούμε offline, δεν θα βρούμε καμία σχετική εφαρμογή στο Play Store. Δείτε τα καλύτερα δωρεάν apps, και πόσο εύκολη είναι η λήψη των βίντεο με ένα κλικ στην Android συσκευή.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Διαφημίστε την επιχειρησή σας στο site του PCsteps, ή και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Πλάγια εγκατάσταση

Για να μπορέσουμε να τρέξουμε τις εφαρμογές που κατεβάζουν τα βίντεο του YouTube στο κινητό, θα πρέπει να ακολουθήσουμε την απλή μεθοδολογία της πλάγιας εγκατάστασης (sideloading) του app στην Android συσκευή μας.

Στην ουσία, το μόνο που κάνουμε είναι να συνδέσουμε το κινητό με τον υπολογιστή, ασύρματα ή ενσύρματα. Κατόπιν θα πρέπει να σύρουμε το app που κατεβάσαμε στο PC, απευθείας μέσα σε έναν φάκελο στην Android συσκευή.

Σε αυτό το σημείο θα μας ζητηθεί να ενεργοποιήσουμε τις άγνωστες πηγές. Αν και δεν υπάρχει ανησυχία, μπορούμε αν θέλουμε να το επιτρέψουμε μόνο για τις συγκεκριμένες εφαρμογές.

Εάν ωστόσο δεν γνωρίζουμε καλά τη σχετικά απλή διαδικασία του sideloading, μπορούμε να ανατρέξουμε σε αυτόν τον οδηγό.

Πλάγια Εγκατάσταση Εφαρμογών στο Android με Sideloading

Οι Android συσκευές αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα και το Play Store προσφέρει εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές για κατέβασμα στη συσκευή μας. Όμως, υπάρχει και ένας τεράστιος…

TubeMate

Πρόκειται ίσως για τον πιο εύκολο και εύχρηστο βίντεο downloader, τον οποίο μπορούμε να αποκτήσουμε δωρεάν στην Android συσκευή μας.

Για να τρέξουμε το TubeMate, θα πρέπει αρχικά να κατεβάσουμε το αρχείο APK από το αξιόπιστο και ασφαλές εναλλακτικό κατάστημα Uptodown, για το οποίο έχουμε αναφερθεί στον οδηγό της πλάγιας εγκατάστασης.

Βίντεο του YouTube στο Κινητό 8

Πώς λειτουργεί το app

Μόλις τρέξουμε την εφαρμογή, θα εμφανιστεί η καρτέλα με μια ειδοποίηση για προσωπική χρήση.

Στη συνέχεια θα δούμε τις εύκολες οδηγίες για τις λειτουργίες της σχετικά με τη λήψη των βίντεο του YouTube στο κινητό.

Δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσπάθεια για να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί το app. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε το βίντεο, και μετά να πατήσουμε το πράσινο βελάκι που βλέπουμε στην παρακάτω φωτογραφία.

Αμέσως μετά θα εμφανιστεί η καρτέλα με την ανάλυση που θέλουμε να κατεβάσουμε το βίντεο. Στη συνέχεια δεν έχουμε παρά να πατήσουμε πάλι το πράσινο βελάκι της λήψης στο κάτω τμήμα.

Σε αυτήν την καρτέλα θα δούμε ότι πατώντας πάνω στο “Ήχος”, έχουμε και τη δυνατότητα να κατεβάσουμε μόνο τη μουσική του βίντεο.

Πατώντας στις γνωστές τρεις τελείες των ρυθμίσεων πάνω δεξιά στην καρτέλα, θα εμφανιστούν οι λίγες και εύκολα κατανοητές ενδείξεις για τη λειτουργία του app. Όλα τα βίντεο θα αποθηκεύονται στη λίστα λήψεων.

Εξελληνισμένο περιβάλλον

Δίπλα από τη λίστα των λήψεων βρίσκονται όλες οι ρυθμίσεις του TubeMate. Όπως παρατηρούμε στην εικόνα, η εφαρμογή προσφέρει ένα πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον.

Μερικές από τις πιο χρήσιμες ρυθμίσεις είναι η επιλογή αν θέλουμε το κατέβασμα να γίνεται μόνο σε WiFi, και η λειτουργία της ταχείας λήψης.

Λήψη βίντεο και από άλλες υπηρεσίες

Το TubeMate μας δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσουμε και τα βίντεο από πολλές άλλες υπηρεσίες, όπως το Vimeo και το Facebook. Επιπλέον, η εφαρμογή διαθέτει και τον δικό της video player.

Videoder Video & Music Downloader

Το Videoder είναι ακόμη πιο εύκολο στη χρήση και διαθέτει ένα απλό και καθαρό περιβάλλον. Η λήψη του αρχείου APΚ γίνεται από το Uptodown, ή από το επίσης αξιόπιστο εναλλακτικό κατάστημα των σχεδιαστών, το APKMirror.

False positive

Πριν τη λήψη, το ενσωματωμένο Virustotal του Uptodown μας ειδοποίησε ότι από τα 60 antivirus, τα τρία θεωρούν την εφαρμογή ύποπτη. Αυτό ίσως να οφείλεται στο μειονέκτημα της εφαρμογής, που είναι οι πολλές διαφημίσεις εντός του app.

Το false positive είναι ένα λάθος που συμβαίνει στα antivirus. Θεωρούν ότι η λήψη είναι επιβλαβής, ενώ στην πραγματικότητα ενδέχεται να είναι μια ασφαλής εφαρμογή.

Εμείς δεν διαπιστώσαμε κάποια ανησυχητικά σημάδια με τις δοκιμές και την χρήση του app στην συσκευή μας. Εναπόκεινται φυσικά στην κρίση σας, αν θα το κατεβάσετε ή όχι.

Ταχύτατο και εύχρηστο

Πολλοί χρήστες στην έρευνα που κάναμε, θεωρούν ότι το Videoder είναι καλύτερο και πιο αποδοτικό από το TubeMate. Η εφαρμογή έχει ίσως τις πιο ενδιαφέρουσες λειτουργίες από όλες τις υπόλοιπες του οδηγού.

Όταν τρέξουμε στην αρχή το app, μας ειδοποιεί με ελληνικό κείμενο ότι το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε την κόκκινη ένδειξη με το βελάκι. Στη συνέχεια επιλέγουμε την εκκίνηση της λήψης.

Όλες οι λήψεις των βίντεο του YouTube στο κινητό, θα εμφανίζονται αριθμητικά στην σχετική ένδειξη πάνω δεξιά στην καρτέλα. Μόλις πατήσουμε εκεί θα βλέπουμε και την πρόοδο των βίντεο, μαζί με τα υπόλοιπα που έχουν κατέβει.

Το Videoder έχει πολύ λίγες ρυθμίσεις σε πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον, και είναι βέβαιο ότι δεν θα δυσκολευτούμε καθόλου να τις κατανοήσουμε.

Η εφαρμογή προσφέρει νυχτερινό περιβάλλον, καθώς επίσης και αλλαγή χρωμάτων στο φόντο των καρτελών.

SnapTube

Το SnapTube είναι αναμφίβολα το πιο ωραίο σε εμφάνιση app, για τις λήψεις των βίντεο του YouTube στο κινητό.

Tο Virustotal του Uptodown πριν το κατεβάσουμε, εντόπισε δύο απειλές χαμηλού κινδύνου μέσα από τον έλεγχο σε 60 συνολικά antivirus .

Το γραφικό περιβάλλον της εφαρμογής διακρίνεται από την ωραία ομολογουμένως αισθητική. Διαθέτει πληθώρα επιλογών στις υπηρεσίες, εκτός φυσικά του YouTube, από όπου μπορούμε να κατεβάσουμε τα βίντεο.

Λήψη βίντεο από όλους

Το μεγάλο πλεονέκτημα του SnapTube είναι ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε λήψεις βίντεο από όλα ανεξαιρέτως τα site που φιλοξενούν ροή πολυμέσων.

Το μόνο που κάνουμε είναι να πατήσουμε στο “+” που παρατηρούμε στο κάτω τμήμα της καρτέλας.

Οι λήψεις των βίντεο του YouTube στο κινητό γίνονται με πολύ απλό τρόπο. Επιπλέον, η εφαρμογή μας δίνει και τις κατηγορίες των βίντεο που ίσως μας ενδιαφέρουν να κατεβάσουμε.

Το περιβάλλον του SnapTube είναι εξελληνισμένο. Οι ρυθμίσεις της εφαρμογής είναι λίγες και κατανοητές, ακόμα και για τον πιο απλό χρήστη. Η εφαρμογή διαθέτει το δικό της Video Player.

Vidmate

Το Vidmate είναι μια από τις πιο γνωστές εφαρμογές για τις λήψεις βίντεο του YouTube στο κινητό.

Tο ενσωματωμένο Virustotal του Uptodown μας ειδοποίησε πριν το κατεβάσουμε, ότι από τα 58 antivirus, τα δυο το θεωρούν ύποπτο.

Λήψη βίντεο από πολλές υπηρεσίες

Το app έχει πάρα πολλές επιλογές στην ποιότητα του βίντεο και είναι πολύ εύκολο στη χρήση του.

Διακρίνεται για τις πολλές επιλογές λήψεων, όχι μόνο στο YouTube, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες που έχουν streaming video.

Στην εκκίνησή της με ωραίο και χαρακτηριστικό τρόπο, η εφαρμογή μας υποδεικνύει πού πρέπει να πατήσουμε για να ξεκινήσει η λήψη των βίντεο του YouTube στο κινητό.

Στη συνέχεια δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε την ανάλυση, ή αν θέλουμε να κατεβάσουμε μόνο τη μουσική.

Το Vidmate, παρότι δεν έχει διαφημίσεις και είναι πολύ φιλικό στη χρήση του, δεν διαθέτει εξελληνισμένο περιβάλλον.

YouTube Downloader for Android

Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη εφαρμογή για τις λήψεις των βίντεο του YouTube στο κινητό.

Το Virustotal του Uptodown θα μας ειδοποιήσει πριν κατεβάσουμε το app, ότι όλα τα antivirus θεωρούν απόλυτα ασφαλές το APK αρχείο.

Θυμίζει εφαρμογή για root

Το YouTube Downloader έχει λειτουργίες και εμφάνιση που παραπέμπουν σε εφαρμογές για root. Επιπλέον, απευθύνεται σε power users που θέλουν τα πάντα από ένα video downloader.

Η εφαρμογή έχει πάρα πολλές ενδιαφέρουσες δυνατότητες. Μια από αυτές είναι και η απομακρυσμένη μετάδοση του βίντεο που κατεβάσαμε στο κινητό. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι το PC ή η Smart TV, που τα έχουμε προσθέσει μέσα στο app.

Για να επιτευχθεί αυτό, θα χρειαστεί να κατεβάσουμε με αυτοματοποιημένο τρόπο και ένα plug-in που προσφέρει η εφαρμογή.

Προηγμένες λειτουργίες

Το YouTube Downloader διαθέτει πολλές εξειδικευμένες λειτουργίες, και εκτός από βίντεο μπορεί να κάνει την εξαγωγή ήχου σε Mp3 στα βίντεο του YouTube, και όχι μόνο.

Παρότι η εφαρμογή δεν είναι απλή στη χρήση, διαθέτει ένα πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον. Σε κάθε ενέργεια μας εμφάνιζε αναλυτικές πληροφορίες για την εκάστοτε λειτουργία, και αυτό ήταν κάτι που ομολογουμένως μας εντυπωσίασε.

Συγκριτικός πίνακας

Αυτές ήταν οι δημοφιλέστερες εφαρμογές για τις λήψεις των βίντεο του YouTube στο κινητό.
Για να επιλέξουμε το app που μας ταιριάζει, μπορούμε να κάνουμε μια γρήγορη σύγκριση στον πίνακα που ακολουθεί. Ο πίνακας συγκεντρώνει όλες τις κρίσιμες λειτουργίες ενός καλού video downloader στο Android.

Ο πληρωμένος τρόπος της Google

Η πολιτική της Google ρητά αναφέρει ότι τα βίντεο του YouTube έχουν σχεδιαστεί για online θέαση, και όχι για να αποθηκεύονται στις συσκευές μας.

Ωστόσο, το Mountain View επιτρέπει επιλεκτικά και μόνο στους χρήστες των Ηνωμένων Πολιτειών να προβάλλουν εκτός σύνδεσης όλα τα βίντεο του YouTube στο κινητό. Αυτό επιτυγχάνεται με μηνιαία συνδρομή στο YouTube Red.

Βίντεο του YouTube στο Κινητό 7

Ως γνωστόν η υπηρεσία της εταιρείας δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα. Παρ' όλα αυτά εμείς διαπιστώσαμε ότι με ένα δωρεάν VPN στο PC που διαθέτει αμερικάνικη IP, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο YouTube Red.

Βίντεο του YouTube στο Κινητό 2

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με το αντίστοιχο VPN στο κινητό, και ας έχουμε IP από USA. Ως φαίνεται, στο Android μόνο οι Αμερικάνοι μπορούν να κατεβάζουν βίντεο του YouTube στο κινητό, επίσημα και με τις πληρωμένες ευλογίες της εταιρείας.

Ως εκ τούτου, εμείς οι Ευρωπαίοι, και όχι μόνο, αφού δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια η Google, δεν έχουμε παρά να καταφύγουμε στα δωρεάν apps.

Άλλωστε κάτι τέτοιο δεν είναι παράνομο, από τη στιγμή που πραγματοποιούμε τη λήψη των βίντεο για καθαρά προσωπική μας χρήση.

Εσείς κατεβάζετε βίντεο του YouTube στο κινητό?

Η Google δεν μας διευκολύνει για να κατεβάζουμε τα βίντεο του YouTube στο κινητό, και μας αποτρέπει από μία τέτοια ενέργεια.

Βέβαια είναι φυσικό και αναμενόμενο η εταιρία του Mountain View να μην θέλει να βλέπουμε τα βίντεο της offline. Μια τέτοια δυνατότητα είναι προφανές ότι της αφαιρεί έσοδα από διαφημίσεις.

Το λογισμικό τρίτων κατασκευαστών μας λύνει τα χέρια, καθώς τα δωρεάν apps μπορούν να κάνουν τις λήψεις των βίντεο με γρήγορο και απλό τρόπο.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας και να προτείνετε κάποια άλλη σχετική εφαρμογή, γράψτε μας στα σχόλια.