Home » Software » Λειτουργικά Συστήματα » Windows » BIOS / UEFI: Εύκολη Είσοδος Χωρίς Επανεκκίνηση Με Χρήση Πλήκτρων
FEATURED UEFI BIOS Γρήγορη Είσοδος Με Το Ποντίκι Χωρίς Χρήση Πλήκτρων Στην Επανεκκίνηση

BIOS / UEFI: Εύκολη Είσοδος Χωρίς Επανεκκίνηση Με Χρήση Πλήκτρων

Όλοι γνωρίζουμε ότι η πρόσβαση στο BIOS του υπολογιστή απαιτούσε το πάτημα των κατάλληλων πλήκτρων που ορίζει ο κάθε κατασκευαστής. Ωστόσο, ίσως μας διαφεύγει ότι τα Windows απλοποιούν αυτή τη διαδικασία τη δύσκολη ώρα που χρειαζόμαστε δραστικές λύσεις. Στον σύντομο οδηγό θα δούμε τις εύκολες ενέργειες για τη γρήγορη είσοδο στο BIOS / UEFI με λίγα μόνο κλικ.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Update Ιούνιος 2023: Έχουμε δημοσιεύσει μια ακόμη πιο εύκολη μέθοδο για να εισέλθουμε στο UEFI BIOS πολύ γρήγορα με ένα μόνο κλικ στα Windows 11.

FEATURED Είσοδος Σε UEFI BIOS Με Μόνο Ένα Κλικ - Αυτόματη Μέθοδος α4
Είσοδος Σε UEFI BIOS Με Μόνο Ένα Κλικ – Αυτόματη Μέθοδος

Στις μέρες μας δε χρειάζεται να μπλέκουμε με πολλές ενέργειες όταν θέλουμε να εισέλθουμε στο UEFI BIOS του υπολογιστή με Windows 11. Αρκεί μόνο να…

Γιατί είναι χρήσιμες οι προηγμένες επιλογές εκκίνησης των Windows

Αρχικά, σε ό,τι αφορά τη διαφορά μεταξύ BIOS και UEFI έχουμε αναφερθεί αναλυτικά σε παλαιότερο οδηγό. Από τη στιγμή που όλοι οι σύγχρονοι υπολογιστές διαθέτουν UEFI, στην ουσία το BIOS είναι νεκρό, και χρησιμοποιούμε τον όρο τιμής ένεκεν.

Έτσι, κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε οποιοδήποτε πρόβλημα στο Windows PC, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις εύκολες επιλογές εκκίνησης που μας δίνει η Microsoft μέσα από το Windows RE (WinRE), χωρίς να χανόμαστε στη μετάφραση τη δύσκολη ώρα που χρειαζόμαστε δραστικές λύσεις, και όχι μόνο.

Το WinRE βασίζεται στο περιβάλλον προεγκατάστασης των Windows (WinPE) και μας δίνει πρόσβαση σε εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων όπως η Ασφαλής λειτουργία, η διαμόρφωση στις ρυθμίσεις εκκίνησης, η κατάργηση κάποιων ενημερώσεων των Windows, κ.α.

Επιπλέον, η εύκολη πρόσβαση σε αυτό το ισχυρό εργαλείο των Windows, μας επιτρέπει να κάνουμε ανάκτηση του συστήματος, όταν βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, ή να αξιοποιήσουμε εύκολα ένα μέσο αποκατάστασης έτσι ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα.

Για παράδειγμα, αν είχαμε δημιουργήσει ένα recovery USB στα Windows με τον εύκολο τρόπο που περιγράφουμε σε αυτόν τον οδηγό, απλά πατάμε στο Χρήση συσκευής που παρατηρούμε στην παραπάνω εικόνα, για να το επιλέξουμε και να αποκαταστήσουμε το σύστημα μας.

Είσοδος στο BIOS σε PC με Windows 11

Οι επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους, εκτός από τις πολύ χρήσιμες δυνατότητες που είδαμε, μας δίνουν και τη βολική δυνατότητα να εισέλθουμε στο BIOS χωρίς να χρησιμοποιούμε κατά την επανεκκίνηση τα διάφορα πλήκτρα, καθώς δεν είναι τα ίδια για όλους τους κατασκευαστές υπολογιστών.

Έτσι, απλά πατάμε το Shift στο πληκτρολόγιο, και με το ποντίκι κάνουμε κλικ στην Επανεκκίνηση από το μενού λειτουργίας. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί τόσο στα Windows 11, όσο και στα Windows 10.

Σε λίγο, στην οθόνη που θα μας εμφανιστεί, πατάμε στο Αντιμετώπιση και μετά στο Επιλογές για προχωρημένους.

BIOS UEFI 3μ

BIOS UEFI 2ααμμααν

Τέλος, κάνουμε κλικ στο Ρυθμίσεις υλικολογισμικού UEFl για να εκκινήσει το BIOS των Windows 11 κάνοντας κλικ στο σχετικό κουμπί Επανεκκίνηση που θα μας εμφανιστεί στην τελική οθόνη.

Αν το επιθυμούμε, υπάρχει και άλλος τρόπος για να ανοίξουμε τις προηγμένες επιλογές εκκίνησης που μας επιτρέπουν και την είσοδο στο BIOS.

Ανοίγουμε τις Ρυθμίσεις των Windows 11 και από το Σύστημα επιλέγουμε την Αποκατάσταση.

BIOS UEFI

Από την Εκκίνηση για προχωρημένους πατάμε στο Άμεση επανεκκίνηση και μετά στο Επανεκκίνηση τώρα που θα δούμε.

Από εκεί και μετά, θα μας εμφανιστεί η οθόνη που είδαμε προηγουμένως, έτσι ώστε να κάνουμε κλικ στο Αντιμετώπιση και μετά στο Επιλογές για προχωρημένους.

Είσοδος στο BIOS σε PC με Windows 10

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, και στα Windows 10 ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να πατήσουμε το Shift στο πληκτρολόγιο, και με το ποντίκι να κάνουμε κλικ στο εικονίδιο της επανεκκίνησης από το μενού λειτουργίας.

Εναλλακτικά, ανοίγουμε τις Ρυθμίσεις των Windows 10 και επιλέγουμε την Ενημέρωση και ασφάλεια.

BIOS UEFI 2ααμμ

Κάνουμε κλικ στην Αποκατάσταση από την πλαϊνή γραμμή στα αριστερά, και πατάμε στο Άμεση Επανεκκίνηση που θα δούμε στην ενότητα της εκκίνησης για προχωρημένους.

BIOS UEFI 2ααμμα

Τα βήματα είναι πανομοιότυπα με αυτά που είδαμε στα Windows 11. Έτσι, στην οθόνη που θα μας εμφανιστεί, πατάμε στο Αντιμετώπιση και μετά στο Επιλογές για προχωρημένους.

BIOS UEFI 2ααμμααν

Τέλος, κάνουμε κλικ στο Ρυθμίσεις υλικολογισμικού UEFl για να εκκινήσει το BIOS των Windows 10 κάνοντας κλικ στο σχετικό κουμπί Επανεκκίνηση που θα μας εμφανιστεί στην τελική οθόνη.

Είναι βολικές αυτές οι μέθοδοι;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps