Home » Internet » Διαφήμιση στο Internet » Δωρεάν Προώθηση Ιστοσελίδας - Όλες οι Μέθοδοι

Δωρεάν Προώθηση Ιστοσελίδας – Όλες οι Μέθοδοι

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Πολλοί πιστεύουν ότι αν δεν ξοδέψουμε χρήματα για να προωθήσουμε το δικό μας site, ξοδεύουμε απλά τον χρόνο μας. Όμως, επειδή τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή παραμένουν δωρεάν, και η καμπάνια για το website πρέπει να συμπεριλαμβάνεται σε αυτά, δείτε τις καλύτερες μεθόδους που θα μας βοηθήσουν στην επιτυχημένη δωρεάν προώθηση ιστοσελίδας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τα 5 συστατικά για την επιτυχημένη δωρεάν προώθηση ιστοσελίδας

Η προώθηση ιστοσελίδας είναι μία σύνθετη διαδικασία. Αποτελείται από τακτικές, δράση, και τεχνικές, που αποσκοπούν στην αύξηση της επισκεψιμότητας ενός site.
Μία επιτυχημένη εκστρατεία για την προώθηση της σελίδας απαιτεί τον συνδυασμό πέντε παραγόντων.

Πρόκειται για συστατικά που είναι αλληλένδετα μεταξύ τους και θεωρούνται ως η πλέον κατάλληλη φόρμουλα για την νικηφόρο ψηφιακή εκστρατεία προώθησης μιας ιστοσελίδας.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χωρίς ένα κεντρικό σχέδιο προώθησης των προσπαθειών μας, η όλη υπόθεση μπορεί να εξελιχθεί πράγματι, σε ένα απογοητευτικό χάσιμο χρόνου.

Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι κανείς δεν θα το ήθελε αυτό. Ως εκ τούτου, πρέπει να επικεντρωθούμε μεθοδικά στη διαμόρφωση της στρατηγικής που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Domain name και ιστοσελίδα

Χωρίς domain name και μια πλήρως λειτουργική ιστοσελίδα, είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να έχουμε μία αξιόλογη παρουσία στο ίντερνετ.

Αναμφίβολα είναι το κλειδί και η βασική προϋπόθεση για να προχωρήσουμε σε μία επιτυχημένη προώθηση του site.

Στρατηγική περιεχομένου

Οι περισσότεροι από μας ίσως θεωρούν ότι μόλις έχουμε ετοιμάσει το website, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Ωστόσο η σελίδα από μόνη της δεν μπορεί να μας φέρει ιδιαίτερα αποτελέσματα.

Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα αξιόλογο περιεχόμενο, που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον και την προσοχή των αναγνωστών, και ιδίως των μηχανών αναζήτησης.

Επιπλέον, όπως θα δούμε στη συνέχεια, απαιτείται να έχουμε τοποθετήσει σωστά τις σχετικές λέξεις-κλειδιά.

Με αυτόν το τρόπο θα αποκομίσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα οφέλη από την κύρια μηχανή αναζήτησης, που κακά τα ψέμματα, δεν είναι άλλη από την Google.

Προώθηση ιστοσελίδας

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η εκστρατεία που θα απαιτηθεί στη συνέχεια να κάνουμε για την καμπάνια του site, είναι το Α και το Ω της όλης προσπάθειας. Είναι άλλωστε και το κύριο θέμα που θα αναλύσουμε σε αυτόν τον οδηγό.

Το κύριο ζητούμενο είναι να εφαρμόσουμε τις σωστές τακτικές, έτσι ώστε να οδηγήσουμε περισσότερους επισκέπτες στην ιστοσελίδα μας.

Ανάλυση δεδομένων

Το πόσο καλά μπορούμε να αναλύσουμε τα δεδομένα της ιστοσελίδας μας είναι ένα ιδιαίτερα κρίσιμο θέμα. Η ανάλυση των δεδομένων δεν αφορά μόνο το δικό μας site, αλλά τη σύγκριση που απαιτείται να κάνουμε σε σχέση με τις ανταγωνιστικές σελίδες.

Για το θέμα αυτό, έχουμε αναλύσει σε προηγούμενο οδηγό τα απαραίτητα online εργαλεία, που θα μας βοηθήσουν να “κατασκοπεύσουμε” με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο όλους τους ανταγωνιστές και μη του site μας.

Επιπλέον, τα εργαλεία της ανάλυσης των δεδομένων θα μας προσφέρουν τη δυνατότητα να κατανοήσουμε πλήρως το target group των επισκεπτών που μας ενδιαφέρει να προσελκύσουμε.

SEO – Η αιχμή του δόρατος

Το Search Engine Optimization, πιο γνωστό ως SEO, είναι το κυριότερο όπλο για την δωρεάν προώθηση ιστοσελίδας. Πιο συγκεκριμένα, αφορά την τεχνική σε ένα σύνολο ενεργειών που απαιτούνται, έτσι ώστε να γίνει ελκυστικό το site στις μηχανές αναζήτησης (SERPS).

Ο κυριότερος στόχος του SEO είναι να βρεθεί η σελίδα όσο το δυνατόν ψηλότερα στην κυριότερη μηχανή αναζήτησης, δηλαδή την Google. Με απλά λόγια, όσο καλύτερο είναι το SEO, τόσο υψηλότερη θα είναι η κατάταξη της ιστοσελίδας.

Το SEO από μόνο του δεν κοστίζει απολύτως τίποτα. Ωστόσο, δεν θα λέγαμε το ίδιο για την διαδικασία που απαιτείται. Υπάρχουν αρκετές εταιρίες που προσφέρουν τη μέγιστη αξιοποίησή του με χρέωση.

Λίγα λόγια για το SEO

Η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για τη δωρεάν προώθηση ιστοσελίδας. Σίγουρα δεν είναι μία απλή υπόθεση, ωστόσο, είναι o πλέον αποτελεσματικός τρόπος.

Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι το σύνθετο περιβάλλον του SEO μεταβάλλεται συχνά. Ενδέχεται κάποιες τεχνικές που απέδιδαν στο πρόσφατο παρελθόν να μην παραμένουν το ίδιο αποτελεσματικές. Επιπλέον υπάρχει και το ενδεχόμενο να είναι επιζήμιες στο SEO της ιστοσελίδας μας.

Ως εκ τούτου, αν θέλουμε να γίνουμε ειδικοί του SEO, ίσως είναι πολύ καλή ιδέα να μελετήσουμε όλες τις δωρεάν σχετικές τεχνικές, στον ακόλουθο εξειδικευμένο οδηγό.

Γίνε Ειδικός στο SEO: 5 οδηγοί για να Αποκτήσεις Γερές Βάσεις στο Search Engine Optimization

Στις μέρες μας είναι υπόθεση λεπτών το να δημιουργήσουμε ένα site, ακόμα και αν έχουμε μηδαμινές τεχνικές γνώσεις. Βέβαια, το να δημιουργήσουμε ένα site δεν…

Ο πυρήνας στη δωρεάν προώθηση ιστοσελίδας

Είναι προφανές ότι για να κάνουμε μία επιτυχημένη δωρεάν προώθηση ιστοσελίδας, αποφεύγοντας την καταβολή χρημάτων, θα πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και απόλυτα βέβαιοι ότι αυτό μας ενδιαφέρει να κάνουμε.

Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι απαιτείται να επενδύσουμε αρκετό από τον προσωπικό μας χρόνο, αφιερώνοντας ταυτόχρονα πολλή από την ενέργειά μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε επιτυχώς την ψηφιακή εκστρατεία της καμπάνιας.

Δωρεάν Προώθηση Ιστοσελίδας 3

Χρήση των κοινωνικών δικτύων

Τα μέσα της κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι ιδανικά μόνο για να συνδεθούμε με τους φίλους και την οικογένειά μας. Αποτελούν και το κατάλληλο μέρος για να προωθήσουμε οτιδήποτε άλλο μας αφορά, είτε πρόκειται για website, είτε για επιχείρηση.

Αξιοποίηση του Facebook (Group Marketing)

Αναμφίβολα το Facebook με τα εκατοντάδες εκατομμύρια των επισκεπτών του, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μέσα για να επιτύχουμε τη δωρεάν προώθηση ιστοσελίδας. Όλοι γνωρίζουμε ότι μπορεί να μας δώσει μεγάλη προβολή με μηδαμινό κόστος.

Εφόσον έχουμε ήδη έναν λογαριασμό στο Facebook, εκείνο που αρχικά πρέπει να κάνουμε είναι να πληκτρολογήσουμε στο σχετικό πεδίο αναζήτησης το αντικείμενο της ιστοσελίδας μας. Για παράδειγμα, εμείς χρησιμοποιήσαμε τους υπολογιστές.

Στη συνέχεια κάνουμε κλικ στην ένδειξη για να δούμε όλα τα σχετικά αποτελέσματα, όπως παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα.

Δωρεάν Προώθηση Ιστοσελίδας

Κατόπιν το Facebook θα μας δείξει τη λίστα με όλες τις διαθέσιμες ομάδες.

Συνήθως τα group που στοχεύουν σε προβλήματα και λύσεις οι οποίες είναι σχετικές με το αντικείμενο του site μας, μπορούν να γίνουν τα πιο χρήσιμα και αποδοτικά για τη δωρεάν προώθηση ιστοσελίδας.

Αυτό συμβαίνει γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να “χωθούμε” στην κυριολεξία μέσα στο γκρουπ. Αξιοποιούμε τις γνώσεις μας πάνω στο θέμα, δίνοντας παντού χρήσιμες συμβουλές και ταυτόχρονα προωθούμε με φυσικό και ειλικρινή τρόπο το website μας.

Ως εκ τούτου, ο βασικός στόχος είναι να εντοπίσουμε και να ενταχθούμε σε όλες τις σχετικές ομάδες που σχετίζονται με τη θεματολογία της σελίδας μας.

Βέλτιστες πρακτικές με την ένταξη στα γκρουπ

  • Εντοπίζουμε τις πιο δραστήριες ομάδες
  • Συμμετέχουμε τουλάχιστον στα δέκα πιο ενεργά και δημοφιλή γκρουπ
  • Ενεργούμε με ειλικρίνεια ως πραγματικό μέλος, αλληλεπιδρώντας με τους υπόλοιπους
  • Δεν λειτουργούμε ως διαφημιστές που αυτό-προωθούν την ιστοσελίδα τους
  • Παρακολουθούμε ανελλιπώς τα post των μελών και εκφέρουμε τη γνώμη μας
  • Επεμβαίνουμε σε ερωτήματα μελών δίνοντας λύσεις με αξιόπιστες συμβουλές

Ακολουθώντας αυτές τις πρακτικές γινόμαστε με φυσικό και γνήσιο τρόπο εμπειρογνώμονες στα συγκεκριμένα γκρουπ. Άλλωστε, για να έχουμε δημιουργήσει μία ιστοσελίδα με συγκεκριμένη θεματολογία, είναι αυτονόητο ότι την γνωρίζουμε απέξω κι ανακατωτά.

Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει το πρώτο σημαντικό βήμα για τη δωρεάν προώθηση ιστοσελίδας. Δημιουργείται έτσι μία θετική εντύπωση στα περισσότερα μέρη της ομάδας, καθότι τους βοηθάμε στο πρόβλημά τους χωρίς να έχουν κόστος.

Θα είναι αναμενόμενο η ίδια τακτική που μας καθιστά ως μια έγκυρη πηγή πληροφοριών, να αποδώσει παρόμοια θετικά αποτελέσματα στη δωρεάν προώθηση ιστοσελίδας, και στα υπόλοιπα γνωστά κοινωνικά δίκτυα.

Εγγραφή σε εξειδικευμένα φόρουμ (Niche Forum Marketing)

Παρά το γεγονός ότι στις ημέρες μας τα social media είναι δημοφιλέστερα, το κλασικό forum παραμένει μία από τις πιο ενδεδειγμένες λύσεις για την έμμεση και δωρεάν προώθηση ιστοσελίδας.

Και σε αυτήν την περίπτωση ο βασικός μας στόχος είναι να αλληλεπιδρούμε με τους συμμετέχοντες, προσφέροντας ταυτόχρονα συμβουλές στα μέλη.

Για να ξεκινήσουμε αυτό το promotion, δεν έχουμε παρά να αναζητήσουμε στο Google τα φόρουμ που ασχολούνται με το αντικείμενο της ιστοσελίδας μας.

Στη συνέχεια, εφόσον επιλέξουμε τα πιο αξιόπιστα και ενεργά, πρέπει να εγγραφούμε, ανοίγοντας τον απαραίτητο λογαριασμό.

Οι βέλτιστες πρακτικές μέσα στο forum

  • Χρησιμοποιούμε το πραγματικό μας όνομα και φωτογραφία
  • Δημιουργούμε ένα σύντομο βιογραφικό και βάζουμε το site στο προφίλ μας
  • Αναζητούμε συνεχώς προβλήματα που σχετίζονται με τη θεματολογία της σελίδας μας
  • Επεμβαίνουμε συχνά σε δημοσιεύσεις μελών, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές
  • Επιδεικνύουμε συνέπεια σε οτιδήποτε σχετίζεται με τη συμπεριφορά μας μέσα στο forum
  • Προσπαθούμε να συνδεθούμε με πιο προσωπικό τρόπο σε όσους ζητούν τη βοήθειά μας

Προώθηση μέσω ερωτήσεων και απαντήσεων (Q & A Marketing)

Η δωρεάν προώθηση ιστοσελίδας με κεντρικό μέσο τις ερωτήσεις και απαντήσεις σε websites, έχει γίνει ιδιαίτερα αποτελεσματική, λόγω της δημοτικότητας που έχει αποκτήσει.

Αυτό κυρίως οφείλεται σε μερικά καταξιωμένα site που έχουν προσελκύσει τεράστιο αριθμό χρηστών. Οι περισσότεροι ανατρέχουν σε αυτές τις σελίδες γιατί γνωρίζουν ότι θα βρουν τις λύσεις που αναζητούν σε όλα τα θέματα της καθημερινότητας.

Το αρνητικό σε αυτή τη μέθοδο για τη δωρεάν προώθηση της ιστοσελίδας, είναι ότι απευθυνόμαστε ως επί το πλείστον σε αγγλόφωνους χρήστες.

Οι τρεις πιο έγκυρες και πλέον καταξιωμένες ιστοσελίδες που μπορούν να συνεισφέρουν έμμεσα στην καμπάνια της σελίδας μας, είναι το Quora, το Wiki.answers, και το Yahoo answers.

Εφόσον θεωρούμε ότι μπορεί να μας φανεί χρήσιμη μία τέτοιου είδους ενασχόληση με απευθείας απαντήσεις στους χρήστες, και ταυτόχρονα χειριζόμαστε καλά την αγγλική γλώσσα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να εγγραφούμε σε αυτά τα site.

Από κει και μετά, οι πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι παρόμοιες με τις αντίστοιχες των κοινωνικών δικτύων και των forum.

Σχολιασμός στα blog

Όπως είδαμε, οι τρεις προηγούμενες μέθοδοι εστιάζουν εμμέσως στη δωρεάν προώθηση ιστοσελίδας. Αυτό το επιτυγχάνουμε διαμέσου συμβουλών και λύσεων στις θεματικές ερωτήσεις, και όχι μόνο, των άλλων χρηστών.

Ο σχολιασμός στα blog κινείται σε αντίθετο μήκος κύματος. Αυτό που κάνουμε είναι να γράφουμε συνεχώς προσωπικά σχόλια που αφορούν τη θεματολογία της ιστοσελίδας. Θα πρέπει να έχουν καθαρό νόημα και να μπορούν να φανούν χρήσιμα στους άλλους.

Για παράδειγμα, ψάχνοντας στα blog που έχουν παρόμοια θεματολογία, μπορούμε να ερευνήσουμε αν υπάρχουν ατέλειες ή ελλείψεις στο περιεχόμενό τους. Σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να τις καλύψουμε με τα δικά μας εμπεριστατωμένα σχόλια.

Κάτι τέτοιο θα κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών και θα ανοίξει ενδεχομένως ο σχετικός διάλογος. Από κει και μετά, όπως κάναμε στα κοινωνικά δίκτυα και forum, καθορίζουμε τις ενδεδειγμένες πρακτικές.

Οι βέλτιστες πρακτικές

  • Αναζητούμε τα πιο δημοφιλή blog στην περιοχή μας
  • Δημιουργούμε έναν κατάλογο και αν απαιτείται εγγραφή δημιουργούμε νέο λογαριασμό
  • Διαβάζουμε προσεκτικά τις θέσεις του blog και στη συνέχεια ξεκινάμε τα προσωπικά μας σχόλια
  • Γράφουμε τουλάχιστον μία με δύο φορές την ημέρα και το κάνουμε με συνέπεια
  • Αποφεύγουμε δια ροπάλου οτιδήποτε έχει να κάνει με spam

Δωρεάν λίστες και ομάδες (Email marketing)

Το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένα είδος άμεσης προώθησης. Χρησιμοποιεί το email ως την κύρια πηγή επικοινωνίας, μεταξύ του κατόχου της σελίδας και των εθελοντικά εγγεγραμμένων στη λίστα (subsribers).

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (newsletter) που αποστέλλονται, έχουν συνήθως ένα διαφημιστικό χαρακτήρα.

Κάτι τέτοιο δεν συνδέεται με το spamming, καθότι δεν πρόκειται για απρόσωπη μαζική αποστολή e-mail σε ομάδες ανθρώπων που ποτέ δεν μας ρώτησαν.

Η πλέον ενδεδειγμένη κίνηση για να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο το email marketing είναι η δημιουργία ομάδας στα Google groups.

Μερικές ακόμη πολύ αξιόπιστες υπηρεσίες newsletter που ενδεχομένως να μας φανούν χρήσιμες στη δωρεάν προώθηση ιστοσελίδας, είναι το Yahoo groups και το FreeLists.

Περιφερειακές μέθοδοι για τη δωρεάν προώθηση ιστοσελίδας

Όλες οι προηγούμενες μέθοδοι για τη δωρεάν προώθηση ιστοσελίδας βασίζονται σε έμμεσες πρακτικές, που λειτουργούν στη βάση της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής.

Ωστόσο, εφόσον πιστεύουμε στη δύναμη του internet, υπάρχει και η βραχυπρόθεσμη στρατηγική. Αυτή η στρατηγική αποδίδει πιο άμεσα αποτελέσματα, τα οποία οφείλονται στις δικές μας έξυπνες κινήσεις.

Δημιουργία αμοιβαίων συνδέσεων

Αν επιτρέψουμε άλλους κατόχους σελίδων να προσθέσουν links μέσα στο site μας, έχουμε δημιουργήσει άμεσα τις προϋποθέσεις για δωρεάν προώθηση ιστοσελίδας.

Το ζητούμενο σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι η ποσότητα των συνδέσμων πού θα καταχωρηθούν μέσα στη σελίδα μας, αλλά η ποιότητά τους στη σχετική θεματολογία.

Webrings

Πρόκειται για εικονικές κοινότητες που συνδέουν δικτυακούς τόπους με παρόμοιο περιεχόμενο.

Παρότι απαιτείται γνώση των αγγλικών, ίσως μας φανεί χρήσιμο, καθώς είναι μία απλή μέθοδος για ανταλλαγή συνδέσεων, που αυξάνει εκατέρωθεν την κυκλοφορία των συνεργαζόμενων sites.

Μερικές από τις πιο χρήσιμες σχετικές υπηρεσίες των Webrings, είναι το RingSurf και το Webring World.

Χρήση του AdSense της Google

Εφόσον έχουμε δημιουργήσει τη δικιά μας ιστοσελίδα και είμαστε έτοιμοι για να την προωθήσουμε, καλό είναι να γνωρίζουμε και τις δωρεάν υπηρεσίες της Google. Θα μας βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση με έναν διαφορετικό τρόπο.

Με το AdSense μπορούμε να κερδίσουμε χρήματα από τις διαφημίσεις που θα εμφανιστούν στην ιστοσελίδα μας. Κάθε επισκέπτης που κάνει κλικ σε αυτά τα διαφημιστικά μηνύματα, η Google θα μας πληρώνει.

Εκτός των στοχευμένων διαφημίσεων, η Google μας δίνει και τη δυνατότητα του ελέγχου σε αυτές που δεν μας αρέσουν.

Δωρεάν Προώθηση Ιστοσελίδας 46

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία για την επιτυχή εγγραφή στο Adsense.

Εισόδημα μέσω Site / Blog με το Google AdSense

Η υπηρεσία Google AdSense είναι ο ευκολότερος τρόπος να δημιουργήσουμε εισόδημα μέσω Site ή Blog, καθώς είναι η μέθοδος για να βάλουμε διαφημίσεις της Google…

Google Αnalytics

Επιπλέον, με την άλλη δωρεάν υπηρεσία, τα Google Αnalytics, μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα σε όλα όσα αφορούν την ιστοσελίδα μας. Κατανοούμε έτσι καλύτερα το γκρουπ των ανθρώπων που μας επισκέπτεται.

Γενικότερα επιβάλλεται να ασχοληθούμε με αυτές τις δύο υπηρεσίες της Google, καθώς θα μας βοηθήσουν περαιτέρω για να βελτιώσουμε το site.

Επιπλέον θα μας δοθεί και η ευκαιρία να κερδίσουμε χρήματα. Είναι κάτι που το δικαιούμαστε μετά από από μία τέτοια επένδυση χρόνου και προσπαθειών.

Δωρεάν Προώθηση Ιστοσελίδας 47

Βελτίωση της παρουσίας μας στους τοπικούς επιχειρηματικούς οδηγούς

Η απευθείας σύνδεση στους τοπικούς καταλόγους εμπόρων, και όχι μόνο, είναι ένας σχετικά εύκολος τρόπος για να υλοποιήσουμε τη δωρεάν προώθηση της ιστοσελίδας.

Αυτή η μέθοδος αφορά περισσότερο τα site φυσικών επιχειρήσεων, όπως είναι τα εστιατόρια, τα εμπορικά καταστήματα, κλπ. Ωστόσο, δεν παύει να είναι ένας αποδοτικός τρόπος για να βελτιστοποιήσουμε το SEO.

Μία από τις χρησιμότερες υπηρεσίες που ενδεχομένως θα συμβάλουν στην προώθηση του site, είναι αναμφίβολα το Google My Business.

Η σύνδεσή του με το Google Maps, το καθιστά μία απαραίτητη κίνηση που θα εδραιώσει την επίσημη εικόνα της ιστοσελίδας μας στο ίντερνετ.

Συνεργασία με εξωτερικούς συντάκτες και blogger

Η συνεργασία με άλλους ανθρώπους που τους αρέσει το γράψιμο, οι οποίοι ταυτόχρονα έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με τη θεματολογία της σελίδας μας, είναι μία από τις πλέον έξυπνες κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε.

Μία τέτοια συνεργασία μπορεί να γίνει ακόμα πιο αποδοτική, φέρνοντας και πιο άμεσα αποτελέσματα, αν οι εξωτερικοί συνεργάτες προβάλλουν το site στα δικά τους κοινωνικά δίκτυα.

Για παράδειγμα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε το PCsteps, που συνεχώς ενδιαφέρεται για νέους συγγραφείς άρθρων, και ήδη συνεργάζεται με εξωτερικούς συντάκτες που έχουν πάθος με την τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων και ημών.

Οικοδόμηση σχέσεων με ερωτήσεις προς τους επισκέπτες

Μία ιστοσελίδα που έχει ελάχιστα άρθρα, σίγουρα είναι ανακόλουθη της συνέπειας. Ακόμη χειρότερα είναι αν το site δεν ανανεώνεται, και δεν απαντά σε συχνές ερωτήσεις πάνω στη θεματολογία που το αφορά, έτσι ώστε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Η ανταπόκριση στις ερωτήσεις του κοινού ενδεχομένως να μας φέρει αύξηση επισκεψιμότητας. Ταυτόχρονα οικοδομείται διαμέσου των προσωπικών απαντήσεων, και μία θετική σύνδεση με τους χρήστες που υποβάλλουν τις ερωτήσεις.

Συνέπεια και ποιοτικό περιεχόμενο

Ίσως αρκετοί να θεωρούν ότι εφόσον το περιεχόμενο του website είναι αξιοπρεπές και αξιόλογο, η εικόνα που το συνοδεύει δεν έχει και καμία σημασία. Αυτό βέβαια είναι μία λανθασμένη αντίληψη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μία ωραία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις.

Αναμφίβολα το φιλικό περιβάλλον μιας ιστοσελίδας, που συνοδεύεται από καλό γράψιμο και ωραίες εικόνες, θα ωθήσει περαιτέρω τον χρήστη να ασχοληθεί μαζί του. Κάτι τέτοιο θα έχει και άμεσο αντίκτυπο στο SEO και τον μέσο χρόνο παραμονής στη σελίδα.

Με απλά λόγια, φαινόμενα όπως η φωτογραφία του παρακάτω site πρέπει να τα αποφεύγουμε μετά βδελυγμίας.

Είναι πασιφανές ότι αυτά δεν είναι ευοίωνα αποτελέσματα μιας σοβαρής στρατηγικής για νικηφόρα εκστρατεία. Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι η καμπάνια θα εξελιχθεί σε Βατερλώ.

Εσείς θεωρείτε αποτελεσματική τη δωρεάν προώθηση ιστοσελίδας?

Το διαδίκτυο αναμφίβολα είναι το ισχυρότερο και αποτελεσματικότερο μέσο για να προωθήσουμε το site μας. Σίγουρα η δωρεάν προώθηση ιστοσελίδας δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Απαιτείται χρόνος, ενέργεια, και κόπος.

Παρ' όλα αυτά η επιλογή να δημιουργήσουμε το δικό μας site, εξ αντικειμένου προϋποθέτει ότι έχουμε πλήρη γνώση για τη σχετική προετοιμασία και τις προσπάθειες που θα ακολουθήσουν.

Αν μη τι άλλο, η αύξηση της επισκεψιμότητας στη σελίδα κάποια στιγμή θα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση και επιβράβευση όλων αυτών των κόπων.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε και να προτείνετε άλλες μεθόδους για την δωρεάν προώθηση ιστοσελίδας, γράψε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps