Home » Software » Παιχνίδια » Απόκρυψη ή Διαγραφή Παιχνιδιών από το Steam

Απόκρυψη ή Διαγραφή Παιχνιδιών από το Steam

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Όσοι χρησιμοποιούμε τακτικά το Steam, το πιθανότερο είναι πως έχουμε ορισμένα ανεπιθύμητα παιχνίδια στη βιβλιοθήκη μας, όπως απαρχαιωμένες beta, εναλλακτικές εκδόσεις, ή παιχνίδια που απλά δεν μας άρεσαν. Ας δούμε πώς μπορούμε να κρύψουμε παιχνίδια από τη βιβλιοθήκη του Steam, ή να κάνουμε πλήρη διαγραφή παιχνιδιών από το Steam.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η απόκρυψη παιχνιδιών στη βιβλιοθήκη του Steam

Ας πούμε πως αγοράσαμε το Valve Complete Pack στις τελευταίες εκπτώσεις του Steam, και μαζί με τους εξαιρετικού τίτλους της Valve, έχουμε επίσης το άχρηστο Left 4 Dead 2 beta, παρ' όλο που το πακέτο περιλαμβάνει ήδη την τελική έκδοση Left 4 Dead 2.

Απόκρυψη ή Διαγραφή Παιχνιδιών από το Steam 01

Η εφαρμογή του Steam έχει επιτρέψει την απόκρυψη παιχνιδιών στη βιβλιοθήκη μας από τον Αύγουστο του 2014. Εντούτοις, η λειτουργία αυτή είναι καλά κρυμμένη από τους χρήστες, για κάποιο λόγο.

Για να ξεσκαρτάρουμε τη σαβούρα στο Steam, αρκεί να κάνουμε δεξί κλικ στο παιχνίδι που θέλουμε να κρύψουμε και να επιλέξουμε “Set Categories”.

Απόκρυψη ή Διαγραφή Παιχνιδιών από το Steam 02

Εκεί, τσεκάρουμε το κουτάκι “Hide this game in my library”.

Απόκρυψη ή Διαγραφή Παιχνιδιών από το Steam 03

Δεν θα μπορούσε αυτή η επιλογή να βρίσκεται απευθείας στο μενού που εμφανίζεται με το δεξί κλικ? Φυσικά και θα μπορούσε. Όμως ολόκληρος ο σχεδιασμός του Steam θα μπορούσε γενικά να ήταν καλύτερος.

Πώς να εμφανίσουμε ξανά κρυμμένα παιχνίδια στο Steam

Το να εμφανίσουμε ένα κρυμμένο παιχνίδι στο Steam είναι ελαφρώς πιο περίπλοκο. Θα πρέπει να κάνουμε κλικ στο μενού Games δίπλα στην αναζήτηση, και θα ανακαλύψουμε μια νέα επιλογή Hidden.

Απόκρυψη ή Διαγραφή Παιχνιδιών από το Steam 04

Από τη στιγμή που συνήθως δεν κάνουμε κλικ σε αυτό το κομμάτι του Steam, θα ήταν πιθανότατα το τελευταίο μέρος που θα σκεφτόμασταν να ψάξουμε.

Εκεί, θα βρούμε όλα τα παιχνίδια που έχουμε κρύψει. Μπορούμε να τα κατεβάσουμε και να παίξουμε απευθείας από το συγκεκριμένο μενού. Μπορούμε επίσης να τα επανεμφανίσουμε στη βιβλιοθήκη με τον ίδιο τρόπο που τα κρύψαμε, με δεξί κλικ -> Set Categories…

Απόκρυψη ή Διαγραφή Παιχνιδιών από το Steam 05

…και ξετσεκάροντας το “Hide this game in my library”.

Απόκρυψη ή Διαγραφή Παιχνιδιών από το Steam 06

Πλήρης διαγραφή παιχνιδιών από το Steam

Η απλή απόκρυψη είναι αρκετή για να έχουμε μια τακτοποιημένη βιβλιοθήκη στο Steam. Καμιά φορά, όμως, ένα παιχνίδι αποδεικνύεται τόσο μάπα, που καν δεν αντέχουμε στη σκέψη του να το έχουμε κρυμμένο. Μπορεί ακόμα και να ντρεπόμαστε που υπάρχει στο λογαριασμό μας.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να κάνουμε οριστική διαγραφή παιχνιδιών από το Steam. Αυτή τη φορά, όμως, θα χρειαστεί να πάμε από την ιστοσελίδα, η διαγραφή παιχνιδιών από το Steam δεν γίνεται από την εφαρμογή.

Αρκεί να συνδεθούμε στην υποστήριξη του Steam.

Απόκρυψη ή Διαγραφή Παιχνιδιών από το Steam 07

Από εκεί, αν το παιχνίδι που ψάχνουμε δεν είναι στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια στο “Recent Products” κάνουμε κλικ στο “Games, Software, etc”.

Απόκρυψη ή Διαγραφή Παιχνιδιών από το Steam 08

Από αυτό το μενού, θα δούμε τα οκτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια.

Απόκρυψη ή Διαγραφή Παιχνιδιών από το Steam 09

Αν ο τίτλος που ψάχνουμε δεν είναι ούτε εδώ, η μόνη μας επιλογή είναι να χρησιμοποιήσουμε την αναζήτηση.

Απόκρυψη ή Διαγραφή Παιχνιδιών από το Steam 10

(Δεν μισούμε το Robocraft, παρεμπιπτόντως, είναι ένα απλό παράδειγμα)

Αφού βρούμε το παιχνίδι και το επιλέξουμε, απλά επιλέγουμε το “I want to permanently remove this game from my account”.

Απόκρυψη ή Διαγραφή Παιχνιδιών από το Steam 11

Αφού κάνουμε κλικ σε αυτό και πριν ολοκληρώσουμε τη διαγραφή, το Steam θα μας ξεκαθαρίσει πως διαγράφουμε οριστικά τον συγκεκριμένο τίτλο.

Δεν πρόκειται να μας επιστραφούν τα χρήματα που ενδεχομένως πληρώσαμε, και αν θελήσουμε στο μέλλον να ξαναπαίξουμε το παιχνίδι, θα χρειαστεί να το αγοράσουμε ξανά.

Απόκρυψη ή Διαγραφή Παιχνιδιών από το Steam 12

Δυστυχώς, αυτή η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει με παιχνίδια που αγοράσαμε σε πακέτο.

Επιχειρώντας να διαγράψουμε το Left 4 Dead 2 beta θα διαγράψει όλο το Valve Complete Pack. Η μόνη μας επιλογή, λοιπόν, είναι η απόκρυψη.

Απόκρυψη ή Διαγραφή Παιχνιδιών από το Steam 13

Δυσκολευτήκατε με την απόκρυψη ή τη διαγραφή παιχνιδιών από το Steam?

Αν οτιδήποτε στον οδηγό δεν λειτούργησε όπως περιγράψαμε, και δεν μπορέσατε να ολοκληρώσετε την απόκρυψη ή τη διαγραφή παιχνιδιών από το Steam, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps