Home » Software » Ηλεκτρονική Ασφάλεια » Παρουσίαση: Νέο Bitdefender Total Security & Family Pack
Bitdefender-2021-Review-Total-Security-amp-Family-Pack

Παρουσίαση: Νέο Bitdefender Total Security & Family Pack

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα τελευταία χρόνια, τα προϊόντα της Bitdefender σαρώνουν τις διακρίσεις στις δοκιμές των ανεξάρτητων εργαστηρίων. Πλέον είναι διαθέσιμη στα Ελληνικά η νεότερη έκδοση Bitdefender με νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες για ακόμα μεγαλύτερη προστασία. Στον οδηγό θα δούμε τις βελτιώσεις που προσφέρει η νέα σειρά της εταιρείας, αλλά και την περιορισμένη εκπτωτική προσφορά στους αναγνώστες του PCsteps.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αγορά και Δοκιμή Bitdefender

Η επίσημη ιστοσελίδα bitdefender.gr προς το παρόν δεν έχει ανανεωθεί για τις νεότερες εκδόσεις. Όμως αγοράζοντας τον κωδικό, θα βάλετε κατευθείαν την νεότερη έκδοση Bitdefender για όλα τα προϊόντα της εταιρείας.

Αγορά Bitdefender Family Pack:
Απόλυτη προστασία για έως 15 συσκευές Windows, Android, iOS, macOS.


Αγορά Bitdefender Total Security:
Απόλυτη προστασία για έως 5 ή έως 10 συσκευές Windows, Android, iOS, macOS.


Αγορά Bitdefender Internet Security:
Υψηλή προστασία για 1 ή 3 υπολογιστές με Windows.
Δωρεάν δοκιμή 90 ημερών για τους αναγνώστες του PCsteps.


Αγορά Bitdefender Antivirus Plus:
Η ελάχιστη απαραίτητη προστασία για 1 ή 3 υπολογιστές με Windows.

Αναλυτική σύγκριση των εκδόσεων.

Μία λύση για όλες μας τις συσκευές

Στις μέρες μας είναι αδιανόητο να μην έχουμε προστασία από κακόβουλο λογισμικό στους υπολογιστές μας. Το λογισμικό που την παρέχει είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο στα Windows, αλλά και στις υπόλοιπες δημοφιλείς πλατφόρμες.

Ως εκ τούτου, ένας μέσος χρήστης ή μια μέση οικογένεια που ενδεχομένως διαθέτει πολλαπλές συσκευές με πρόσβαση στο ίντερνετ, χρειάζεται προστασία για όλες.

H Bitdefender διαθέτει μια ευρεία γκάμα προϊόντων, από το απλό και οικονομικό Antivirus Plus, μέχρι την υπερπλήρη δημοφιλή σουίτα Total Security για τα Windows.

Όμως, έχει ισχυρή παρουσία και σε άλλες πλατφόρμες. Το Antivirus για Mac, την σουίτα Mobile Security για smartphone, tablet, μέχρι και ρολόγια με Android, καθώς και την Mobile Security for iOS για iPhone και iPad.

Bitdefender 2021 Review Total Security & Family Pack 1μ

Στην παρουσίαση αυτή, θα εξετάσουμε τις κορυφαίες προτάσεις της εταιρείας με τη νέα σειρά προϊόντων Bitdefender 2021.

Οι εκδόσεις της Bitdefender για κάθε ανάγκη

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις, η νέα έκδοση του Bitdefender δεν θα έχει την ένδειξη του έτους (π.χ 2020 ή 2021).

Έτσι, ειδικά για τα Windows, η Bitdefender θα διαθέσει διαφορετικές βαθμίδες εφαρμογών, που απευθύνονται σε χρήστες με διαφορετικές ανάγκες.

Το Antivirus Plus είναι μια οικονομική λύση για όποιον θέλει την απαραίτητη προστασία στα Windows σε προσιτή τιμή.

Αν και πρόκειται για το πιο βασικό από τα προϊόντα της εταιρείας, διαθέτει ιδιαίτερα προηγμένα χαρακτηριστικά. Μεταξύ αυτών είναι:

  • Τεχνολογία Bitdefender Proton, για όσο γίνεται χαμηλότερη επιβάρυνση του συστήματος.
  • Machine Learning για εντοπισμό νέων απειλών.
  • Πολυεπίπεδη προστασία από ransomware.
  • Διαχείριση κωδικών.
  • Προστασία κοινωνικής δικτύωσης.
  • WiFi Security Advisor για ασφάλεια σε κάθε ασύρματο δίκτυο, εντός και εκτός σπιτιού.

Η σουίτα Internet Security περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες του Antivirus Plus και ενσωματώνει επιπλέον Firewall, δυνατότητες γονικού ελέγχου και antispam, VPN, και άλλα.

Το Total Security που παρουσιάζουμε στον οδηγό είναι η κορυφαία και πιο δημοφιλής πρόταση της εταιρείας. Διαθέτει όλες τις δυνατότητες των προηγούμενων εκδόσεων, και επίσης:

  • Βελτιστοποίηση συστήματος OneClick Optimizer.
  • Anti-Theft συσκευής.
  • Κρυπτογράφηση αρχείων.
  • Προστασία Mac.
  • Προστασία Android.
  • Προστασία iOS.

Επιπλέον, έχουμε την επιλογή να καλύψουμε 5 ή 10 συσκευές κάθε είδους (Windows, macOS, Android, iOS) με την αγορά της αντίστοιχης άδειας.

Τέλος, το Family Pack είναι η πρόταση της Bitdefender για όλη την οικογένεια. Περιλαμβάνει όλη την προηγμένη προστασία του Total Security, με τη διαφορά πως είναι διαθέσιμη για 15 συσκευές.

Bitdefender-41μμνν

Έτσι λοιπόν, στον οδηγό, θα δούμε αναλυτικά τις δυνατότητες της σουίτας Total Security μέσα από το Family Pack.

Bitdefender Total Security στα Windows

Όπως κάθε προϊόν της Bitdefender, το Total Security είναι πλήρως εξελληνισμένο από την επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία.

Αφού κατεβάσουμε το αρχείο εγκατάστασης από τη σελίδα της Bitdefender και το εκτελέσουμε, θα ξεκινήσει η λήψη του Bitdefender.

Το αρχείο εγκατάστασης έχει μέγεθος περί τα 488MB. Με μία μέση σύνδεση ADSL θα κατέβει μέσα σε λιγότερα από πέντε λεπτά. Η εγκατάσταση είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοματοποιημένη.

Από εκεί και πέρα, η διαδικασία ολοκληρώνεται αυτόματα. Μόλις δούμε το σχετικό μήνυμα, μπορούμε να πατήσουμε στην αξιολόγηση συσκευής, όπου η σουίτα ελέγχει τον υπολογιστή για τυχόν υπάρχουσες μολύνσεις.

Τέλος, είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή.

Bitdefender 2021 Review Total Security & Family Pack 1μμμ

Το περιβάλλον της εφαρμογής δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές με την προηγούμενη έκδοση του 2020. Σε γενικές γραμμές, οι λειτουργίες παραμένουν εύκολα προσβάσιμες, ώστε να μην δυσκολευτούμε στη χρήση του προγράμματος.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε στο “ΕΠΕΤΡΕΨΕ” που θα δούμε τη πρώτη φορά που τρέξουμε το λογισμικό, για να ενεργοποιηθούν οι προηγμένες λειτουργίες προστασίας του Bitdefender.

Bitdefender 2021 Review Total Security & Family Pack 2μ

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, η σειρά 2021 έρχεται με ενσωματωμένη πολυεπίπεδη προστασία από ransomware ιούς, καθώς και εντοπισμό δικτυακών απειλών. Επιπλέον, θα βρούμε βελτιωμένες λειτουργίες για γονικό έλεγχο.

Το μενού στα αριστερά του παραθύρου μας δίνει άμεση πρόσβαση σε όλες τις βασικές ενότητες της εφαρμογής.

Ταμπλό

Η αρχική οθόνη του προγράμματος είναι η ενότητα “Ταμπλό”, η οποία απουσίαζε εντελώς από τις παλαιότερες εκδόσεις. Εδώ θα βρούμε τις λειτουργίες που χρησιμοποιούνται συχνότερα.

Με ένα απλό κλικ στα σύμβολα κάθε λειτουργίας, μπορούμε να επιλέξουμε κάποια άλλη εργασία για γρήγορη πρόσβαση.

Πατώντας στη προσθήκη γρήγορης ενέργειας, μπορούμε να προσθέσουμε ή να αλλάξουμε κατά το δοκούν τις λειτουργίες που θέλουμε στη γρήγορη πρόσβαση του ταμπλό.

Bitdefender 2021 Review Total Security & Family Pack 2μμ

Bitdefender 2021 Review Total Security & Family Pack 2μμμ

Παραθέτουμε αναλυτικά όλες τις λειτουργίες της κορυφαίας σουίτας ασφάλειας.

Ταχύς έλεγχος του συστήματος με τη γρήγορη σάρωση

Η γρήγορη σάρωση που βλέπουμε στο ταμπλό είναι η ταχύτερη μέθοδος για να ελέγξουμε την ασφάλεια του υπολογιστή μας.

Bitdefender 2021 Review Total Security & Family Pack 3μ

Ουσιαστικά, ελέγχει τα προγράμματα που είναι φορτωμένα στη μνήμη, καθώς και συγκεκριμένα αρχεία συστήματος των Windows, τα οποία είναι συχνός στόχος των malware.

Κάθε γρήγορη σάρωση διαρκεί ελάχιστα λεπτά, ανάλογα το σύστημά μας.

Αφού ολοκληρωθεί, μπορούμε είτε να κλείσουμε το παράθυρο, είτε να κρατήσουμε τα αποτελέσματα σε κάποιο αρχείο καταγραφής.

Καθώς από την εγκατάστασή του και μετά το Bitdefender ελέγχει όλα τα αρχεία που κατεβάζουμε και τρέχουμε, η γρήγορη σάρωση είναι αρκετή στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Σάρωση Συστήματος: Πλήρης έλεγχος του υπολογιστή σε βάθος

Σε γενικές γραμμές, η γρήγορη σάρωση μας αρκεί για να επιβεβαιώσουμε ότι είναι καθαρό το σύστημά μας. Αν θέλουμε, όμως, έναν ενδελεχή έλεγχο όλων των δίσκων, με τη “Σάρωση Συστήματος” το Bitdefender θα σαρώσει όλα μας τα αρχεία.

Bitdefender 2021 Review Total Security & Family Pack 3μμ

Αν έχουμε πολλά προγράμματα και δίσκους και ο υπολογιστής μας είναι σχετικά αργός, η διαδικασία αυτή μπορεί ενδεχομένως να διαρκέσει αρκετά.

Bitdefender-8ααα

Προστασία

Η πιο βασική ενότητα δεν είναι άλλη από την “Προστασία”. Μας παρέχει όλα όσα χρειαζόμαστε για να διατηρούμε τον υπολογιστή μας ασφαλή.

Bitdefender 2021 Review Total Security & Family Pack 2μμμμ

Εδώ θα βρούμε αναλυτικά τις δυνατότητες για τον πλήρη έλεγχο του συστήματος, καθώς και τη διαχείριση των λειτουργιών για antispam, online πρόληψη απειλών, προστασία από ransomware, το τείχος προστασίας, τα ασφαλή αρχεία, και άλλα.

Περιβάλλον Διάσωσης: Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν

Πατώντας στην έναρξη του Bitdefender Antivirus, θα βρούμε τη λειτουργία διάσωσης, η οποία είναι μία εξαιρετικά χρήσιμη δυνατότητα αν έχουμε κάποια πολύ βαριά μόλυνση.

Bitdefender-9μ

Επιλέγοντάς την, το Bitdefender θα μας ζητήσει να κάνουμε επανεκκίνηση.

Ουσιαστικά, το Bitdefender μας επιτρέπει να φορτώσουμε ένα περιβάλλον διάσωσης εκτός Windows. Έτσι, αν οποιοδήποτε κακόβουλο λογισμικό φορτώνεται μαζί με τα Windows, πλέον είναι πολύ πιο απλό να εξουδετερωθεί.

Είναι πρακτικά το ίδιο με το να είχαμε κάνει boot του υπολογιστή από ένα rescue CD/DVD/USB, το οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμα και τις πιο επίμονες μολύνσεις.

Έλεγχος Ευπάθειας: Ποιες εφαρμογές και δίκτυα θέτουν το σύστημα σε κίνδυνο

Ο έλεγχος ευπάθειας στην καρτέλα της προστασίας εξετάζει αν έχουμε παλιές εκδόσεις εφαρμογών με κενά ασφαλείας, καθώς και αν απουσιάζουν κρίσιμες ενημερώσεις από τα Windows.

Bitdefender-9μμ

Επίσης, στην ενότητα αυτή θα βρούμε και τον έλεγχο δικτύου WiFi, σε περίπτωση που τρέχουμε το Bitdefender Total Security σε υπολογιστή με ασύρματη δικτύωση. Δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε το οικιακό μας WiFi, έτσι ώστε να το αναγνωρίζει ως αξιόπιστο.

Για τακτικό έλεγχο αναβαθμίσεων σε όλες μας τις εφαρμογές, δείτε τον οδηγό μας:

Αυτόματη Ανανέωση Προγραμμάτων στα Windows

Για τις περισσότερες εφαρμογές κυκλοφορούν τακτικά ανανεωμένες εκδόσεις από τους δημιουργούς τους, προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά, διορθώνοντας λάθη, και κλείνοντας κενά ασφαλείας. Αν όμως έχουμε πολλά…

Firewall: Ένα ισχυρό τείχος προστασίας

Το ενσωματωμένο τείχος προστασίας των Windows είναι σχετικά ασφαλές. Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα δύσχρηστο, σε βαθμό που έχουν βγει προγράμματα ειδικά για να διευκολύνουν τη χρήση του.

Η εγκατάσταση του Bitdefender στις εκδόσεις Internet Security και Total Security, απενεργοποιεί το τείχος προστασίας των Windows και ενεργοποιεί το Firewall της Bitdefender.

Έτσι, πατώντας στις ρυθμίσεις του Firewall…

Bitdefender-19βββ

…στην ενότητα “Κανόνες” μας δείχνει όλες τις εφαρμογές στον υπολογιστή που έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ. Με αυτόν τον τρόπο, αν το θελήσουμε, μπορούμε να απαγορεύσουμε την πρόσβαση σε κάποια από τις τρέχουσες εφαρμογές.

Bitdefender-19ββ

Από εδώ μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε δικούς μας κανόνες, αν χρειάζεται π.χ. να επιτρέψουμε σε μία εφαρμογή να δέχεται επικοινωνία από το ίντερνετ.

Αν είμαστε κάπως πιο προχωρημένοι, μπορούμε να επιλέξουμε απευθείας το άνοιγμα θύρας.

Bitdefender-19ββββ

Μέσα στις ρυθμίσεις του Firewall θα δούμε την ενεργοποίηση των ειδοποιήσεων αν την θέλουμε, αλλά και την αόρατη λειτουργία σε οποιοδήποτε δίκτυο και αν συνδεθούμε.

Σε κάθε περίπτωση, το Firewall της Bitdefender έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες από το τείχος προστασίας των Windows. Και ακολουθεί φυσικά τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας.

Antispam φίλτρα για αποκλεισμό εκνευριστικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το Antispam φίλτρο του Bitdefender αποκλείει μηνύματα spam, σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε κάποιον τοπικό email client (Thunderbird, Outlook, και άλλα).

Για να γίνει αυτό, επιλέγουμε τη διεύθυνση email ή το domain του ανεπιθύμητου μηνύματος.

Bitdefender-20μ

Από τις ρυθμίσεις της λειτουργίας Antispam μπορούμε να αποκλείσουμε άμεσα τα email που είναι γραμμένα με ασιατικούς ή κυριλλικούς χαρακτήρες.

Advanced Threat Defense

Η μεγαλύτερη αξία ενός antivirus είναι να μπορεί να εντοπίσει μια απειλή, ακόμα και αν δεν διαθέτει την κατάλληλη ενημέρωση, ελέγχοντας για ύποπτες συμπεριφορές.

Έτσι, στην ενότητα Advanced Threat Defence θα δούμε αυτές τις απειλές που ενδεχομένως εντόπισε η σουίτα της Bitdefender.

Bitdefender-20μμ

Bitdefender-20μμμ

Επιπλέον, μπορούμε να εξαιρέσουμε εφαρμογές που γνωρίζουμε με σιγουριά ότι είναι ασφαλείς.

Bitdefender-20μμμμ

Online Πρόληψη Απειλών

Αυτή η λειτουργία μας παρέχει σε πραγματικό χρόνο τη μέγιστη δυνατή διαδικτυακή προστασία, προειδοποιώντας μας για πιθανούς κακόβουλους ιστότοπους.

Μάλιστα, αν χρησιμοποιούμε το Kodi χωρίς το Real-Debrid, θα αποκλείσει κάποιες άγνωστες συνδέσεις που έχουν ύποπτο ιστορικό και ενοχοποιούνται για ηλεκτρονικό “ψάρεμα”.

Σε κάθε περίπτωση, αν θεωρούμε ότι πρόκειται για false positive ή εμπιστευόμαστε αυτές τις άγνωστες πηγές μέσα στο Kodi, μπορούμε να τις εξαιρέσουμε μέσα από την ενότητα της διαχείρισης εξαιρέσεων ή των ειδοποιήσεων.

Αποκατάσταση από Ransomware

Μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τον υπολογιστή μας είναι τα malware τύπου ransomware. Αυτός ο τύπος κακόβουλου λογισμικού κρυπτογραφεί τα αρχεία μας, ώστε να μην έχουμε πρόσβαση σε αυτά, και μας ζητάει χρήματα για να τα επαναφέρει.

Το Bitdefender Total Security περιλαμβάνει τη λειτουργία για την προστασία από ransomware. Με αυτή τη λειτουργία, εμποδίζει ύποπτες τροποποιήσεις στα προσωπικά μας αρχεία.

Bitdefender-20μμμμμ

Αν κάποια εφαρμογή θεωρούμε ότι είναι ασφαλής, μπορούμε να την προσθέσουμε στη λίστα εξαιρέσεων.

Επιπλέον, το πρόγραμμα διαθέτει επιλογή για αποκατάσταση η επαναφορά των αρχείων που ενδεχομένως κρυπτογραφήθηκαν από κάποιο κακόβουλο λογισμικό.

Ασφαλή Αρχεία

Η ενότητα “Ασφαλή Αρχεία” έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο Bitdefender 2018 και συνεχίζεται και στις νεότερες εκδόσεις.

Ουσιαστικά, η εφαρμογή προστατεύει τους φακέλους που περιέχουν προσωπικά και αναντικατάστατα αρχεία, εμποδίζοντας άγνωστες εφαρμογές να κάνουν αλλαγές σε αυτούς τους φακέλους.

Επιλέγοντας αυτήν την ενότητα, μπορούμε να προσθέσουμε τους φακέλους που επιθυμούμε να προστατέψουμε.

Προσοχή για τους gamers

Αν ασφαλίσαμε τον φάκελο “Έγγραφα” και παίζουμε παιχνίδια που αποθηκεύουν ρυθμίσεις ή και τα save σε αυτόν τον φάκελο, θα δούμε ένα σχετικό μήνυμα λόγω της ρύθμισης για τα “Ασφαλή Αρχεία”.

Αρκεί από την “Πρόσβαση Εφαρμογής” να επιτρέψουμε στο παιχνίδι να αλλάζει αρχεία στον φάκελο. Από εκεί και μετά, το παιχνίδι θα λειτουργεί κανονικά.

Ιδιωτικότητα

Η επόμενη ενότητα είναι η “Ιδιωτικότητα”, η οποία αφορά την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων.

Bitdefender-21μ

Safepay: Ο πιο ασφαλής browser για ευαίσθητες συναλλαγές

Η δυνατότητα Safepay του Total Security είναι πρακτικά ένας “θωρακισμένος” browser για πιο ασφαλή πλοήγηση και εργασίες, όπως το e-banking και οι ηλεκτρονικές αγορές.

Bitdefender-21μμ

Ουσιαστικά, το Safepay λειτουργεί σε ένα επίπεδο ανεξάρτητο από το υπόλοιπο λειτουργικό σύστημα. Δημιουργεί ένα sandbox που καταλαμβάνει όλη την οθόνη.

Ταυτόχρονα, μας επιτρέπει να ενεργοποιήσουμε και το ενσωματωμένο VPN που θα δούμε στη συνέχεια.

Bitdefender Α11

Με αυτόν τον τρόπο, απομονώνεται από οποιαδήποτε κακόβουλη εφαρμογή θα μπορούσε ενδεχομένως να τρέχει στα Windows. Τέτοιες εφαρμογές μπορούν να καταγράψουν ό,τι εμφανίζεται στην οθόνη μας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το Safepay περιλαμβάνει επιπλέον εικονικό πληκτρολόγιο για προστασία από keyloggers. Ενσωματώνει, επίσης, το VPN της Bitdefender για επιπλέον ασφάλεια όταν συνδεόμαστε από δημόσια δίκτυα WiFi.

Γονικός έλεγχος: προστατεύοντας τα παιδιά μας online

Το ίντερνετ έχει πολλές σκοτεινές γωνιές. Αν έχουμε μικρά παιδιά με πρόσβαση στο ίντερνετ, είναι ζωτικής σημασίας να ελέγχουμε την online συμπεριφορά τους για να μπορέσουμε να τα προστατέψουμε.

Το Bitdefender Total Security, μέσα από τον κεντρικό μας λογαριασμό στο Bitdefender Central, μας επιτρέπει να μπλοκάρουμε ευαίσθητες ιστοσελίδες, καθώς επίσης και να ελέγχουμε την επικοινωνία των παιδιών.

Αυτόν τον ρόλο μπορούν να αναλάβουν και παρεμβατικές εφαρμογές για παρακολούθηση, όπως το AktivTrak, που καταγράφει τα πάντα στον υπολογιστή.

Όμως, το Bitdefender είναι πιο διακριτικό, και ελέγχει μόνο για συγκεκριμένες, ευαίσθητες κατηγορίες ιστοσελίδων που θα επιλέξουμε εμείς. Οι κατηγορίες που θα επιλέξουμε μπλοκάρονται 100%.

Παρουσίαση BitDefender 2016 - Η πιο Πλήρης Προστασία 29

Μπορούμε επίσης να ελέγχουμε ποιοι επικοινωνούν με το παιδί μας στο κινητό του, την ακριβή του τοποθεσία, και τη συνολική του συμπεριφορά στο Facebook.

Παρουσίαση BitDefender 2016 - Η πιο Πλήρης Προστασία 30

Αν σας ενδιαφέρει το θέμα του γονικού ελέγχου, δείτε τους οδηγούς μας:

Γονικός Έλεγχος στα Windows 7, 8, 10 με Ρυθμίσεις και Εφαρμογές

Πλέον τα παιδιά είναι σχεδόν δεδομένο ότι έχουν δικό τους υπολογιστή ή κινητό, και χρησιμοποιούν καθημερινά το ίντερνετ. Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε πώς…

Γονικός Έλεγχος στο Κινητό και το Tablet με Android

Ο κόσμος της τεχνολογίας είναι ένα εργαλείο γνώσης και διασκέδασης για τα παιδιά, τα οποία έχουν πρόσβαση σε έναν πολύ μεγάλο όγκο πληροφοριών, χρησιμοποιώντας πλέον…

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και Γονικός Έλεγχος Μέσω Browser

Το διαδίκτυο είναι ένας ατελείωτος χώρος πληροφοριών, όπου μπορούμε να βρούμε ό,τι επιθυμούμε. Όμως χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση για να παραμείνουμε ασφαλείς και να προστατέψουμε τα προσωπικά…

Προστασία Βίντεο και Ήχου

Όλο και περισσότερες απειλές σχεδιάζονται για να αποκτήσουν πρόσβαση στις ενσωματωμένες κάμερες και μικρόφωνα του PC.

Το Bitdefender μπορεί να ελέγχει ποιο λογισμικό θέλει να χρησιμοποιήσει την κάμερα που ίσως διαθέτει ο υπολογιστής μας, και εμποδίζει τις άγνωστες εφαρμογές.

Bitdefender-23ααααμ

Προφανώς, γνωστές εφαρμογές τηλεδιάσκεψης όπως το Skype, θεωρούνται ασφαλείς από το Bitdefender, και έχουν άμεση πρόσβαση στην κάμερα.

Φυσικά, μπορούμε να αποκλείσουμε ακόμα και από τέτοιες εφαρμογές την πρόσβαση στη webcam.

VPN

Το VPN μπορούμε να το εγκαταστήσουμε απευθείας από την σουίτα του Bitdefender και να το χρησιμοποιήσουμε κάθε φορά που θέλουμε να προσθέσουμε ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας στη σύνδεσή μας.

Το Bitdefender VPN προσφέρει δωρεάν 200MB ημερησίως, ανά συσκευή. Για να έχουμε απεριόριστη κίνηση και απεριόριστη πρόσβαση, πρέπει να αναβαθμίσουμε στην έκδοση Premium.

Η συνδρομή στο VPN είναι ανεξάρτητη από την αντίστοιχη στο Total Security. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ανεξάρτητα από την κατάσταση της συνδρομής μας στην σουίτα ασφαλείας.

Σε περίπτωση που λήξει η συνδρομή μας στο Bitdefender Premium VPN, αλλά το Total Security εξακολουθεί να είναι ενεργό, θα επανέλθουμε στην δωρεάν έκδοση του VPN.

Bitdefender VPN Δωρεάν Με Το Family Pack και Total Security 2018

Στις ημέρες μας, δεν υπάρχει μόνο ο κίνδυνος των ιών, καθώς το internet είναι γεμάτο από απειλές που θέτουν σε κίνδυνο και την ιδιωτικότητα μας….

Διαχείριση κωδικών με το Bitdefender Wallet

Οι κωδικοί πρόσβασης αποτελούν ένα πολύ βασικό κομμάτι της ιδιωτικότητάς μας.

Με το Total Security έχουμε στη διάθεσή μας έναν password manager, ο οποίος αποθηκεύει κρυπτογραφημένα τους κωδικούς με ασφάλεια για την πρόσβαση στους online λογαριασμούς μας.

Bitdefender-24αβ

Αν δεν χρησιμοποιείτε ήδη κάποιον τρίτο password manager, όπως το LastPass, το Bitdefender Wallet είναι μία έξοχη εναλλακτική. Η αποθήκευση των password στον ίδιο τον browser είναι ένα σημαντικό κενό ασφαλείας.

Εργαλεία

Η ενότητα εργαλεία διαθέτει εφαρμογές που μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία και την απόδοση του υπολογιστή μας.

Όπως αναφέραμε ήδη, αυτή η ενότητα μετατρέπει το Bitdefender σε ένα πολυεργαλείο διαχείρισης του υπολογιστή μας.

Καταστροφέας αρχείων για ασφαλή και πλήρη διαγραφή

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, όταν διαγράφουμε ένα αρχείο από τον κάδο ανακύκλωσης σε δίσκο HDD, δεν διαγράφεται οριστικά από τον δίσκο, και είναι δυνατή η ανάκτησή του.

Bitdefender-24αββ

Αν είναι σημαντικό να διαγράψουμε οριστικά ένα αρχείο, το Bitdefender Total Security μας δίνει αυτή τη δυνατότητα, με αυτόματο ή χειροκίνητο τρόπο.

Απλά επιλέγουμε τον φάκελο ή το αρχείο που θέλουμε να διαγράψουμε και το Total Security θα φροντίσει να διαγραφούν πλήρως τα δεδομένα σε επίπεδο δίσκου.

Μπορούμε επίσης να τα σύρουμε πάνω στο παράθυρο της εφαρμογής. Φυσικά, πριν την καταστροφή, θα μας προειδοποιήσει πολλαπλές φορές ότι δεν θα μπορεί να γίνει ανάκτηση.

Για περισσότερες εφαρμογές με δυνατότητα ασφαλούς διαγραφής αρχείων, δείτε τον οδηγό μας:

Πλήρης και Ασφαλής Διαγραφή Αρχείων, Χωρίς Ανάκτηση

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, ακόμα και όταν σβήσουμε οριστικά κάποια αρχεία από τον κάδο ανακύκλωσης, συχνά είναι δυνατή η ανάκτηση δεδομένων με δωρεάν προγράμματα. Τι γίνεται…

OneClick Optimizer: Καθαρισμός ανεπιθύμητων αρχείων

Με το OneClick Optimizer, το Bitdefender Total Security μπαίνει στα νερά του CCleaner, βοηθώντας μας να καθαρίσουμε ανεπιθύμητα αρχεία στον δίσκο.

Θα εντοπίσει άχρηστα αρχεία στον δίσκο, σε φακέλους όπως τα Temp και η Cache των Windows.

Επίσης, θα μας δώσει τη δυνατότητα να καθαρίσουμε το ιστορικό, τα προσωρινά αρχεία, και την cache σε όλους τους μεγάλους browsers που είναι εγκατεστημένοι στο σύστημα.

Το μόνο που δεν προτείνουμε να είναι τσεκαρισμένο είναι τα “Προβλήματα Registry”.

Ο καθαρισμός του μητρώου είναι μια άχρηστη και εν δυνάμει επικίνδυνη ενέργεια, και δεν τον συνιστούμε με κανένα τρόπο και μορφή. Ως εκ τούτου, είναι καλή ιδέα να αποεπιλέξουμε την ενότητα “Προβλήματα Registry”.

Για περισσότερες δυνατότητες στον βαθύ καθαρισμό του υπολογιστή, δείτε τον οδηγό μας:

Καθαρισμός Windows Οι Καλύτερες Εφαρμογές Τύπου CCleaner A1
Καθαρισμός Windows: Οι Καλύτερες Εναλλακτικές του CCleaner

Στο παρελθόν, ο καθαρισμός Windows ήταν πρακτικά συνώνυμος με το δημοφιλές CCleaner και πολλοί από εμάς θεωρούμε ακόμη ότι είναι το ιδανικότερο εργαλείο. Όμως, ίσως…

Anti-Theft

Η λειτουργία Anti-Theft μας βοηθάει να εντοπίσουμε οποιαδήποτε συσκευή στην οποία έχουμε εγκατεστημένο το Bitdefender, μέσα από το Bitdefender Central.

Αρκεί να επιλέξουμε οποιαδήποτε από τις συσκευές μας όπου έχουμε εγκαταστήσει το Bitdefender…

Bitdefender 24αααα

…και να κάνουμε κλικ στην καρτέλα Anti-Theft.

Bitdefender 24ααααα

Για να έχουμε τη δυνατότητα απομακρυσμένων ειδοποιήσεων και πιο ακριβή αποτελέσματα, οι συσκευές μας πρέπει να ενσωματώνουν δυνατότητες GPS, όπως το κινητό ή το tablet μας. Ωστόσο, ο εντοπισμός δεν τα πάει καθόλου άσχημα και με τα PC.

Bitdefender-25μ

Δείτε τον οδηγό μας για το πώς λειτουργεί ο εντοπισμός μέσω GPS.

Πώς λειτουργεί η Πλοήγηση GPS στο Κινητό και Κάθε Συσκευή

Μέχρι σχετικά πρόσφατα, ο μόνος τρόπος να έχουμε ένα GPS ήταν να αγοράσουμε μια συσκευή για το αυτοκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα μας. Σήμερα, ακόμα και τα…

Σε συσκευές όπως κάποιο laptop, αν είναι συνδεδεμένο στο Internet, το anti-theft θα δείξει την τρέχουσα IP. Όμως, χρειάζεται να επέμβουν οι αρχές για να οδηγήσει η IP σε μια φυσική διεύθυνση.

Προφίλ

Όταν παρακολουθούμε ταινίες ή παίζουμε παιχνίδια, αυτές οι δραστηριότητες μπορεί να προκαλέσουν επιβράδυνση του συστήματος.

Το Bitdefender Total Security ενεργοποιεί αυτόματα το σωστό προφίλ με βάση τη δραστηριότητά μας ή τις εφαρμογές που εκτελούμε, για την αύξηση της απόδοσης του συστήματός μας.

Ωστόσο, μπορούμε να επιλέξουμε και να εφαρμόσουμε χειροκίνητα το προτιμώμενο προφίλ, για την αύξηση της απόδοσης των συγκεκριμένων εγκατεστημένων
εφαρμογών.

Bitdefender Mobile Security στο Android

Οι γνώμες διίστανται όσον αφορά τη χρησιμότητα ενός antivirus στο Android. Αρκετοί χρήστες υποστηρίζουν πως είναι άχρηστο. Ταυτόχρονα, όμως, έχουν υπάρξει περιπτώσεις μολύνσεων ακόμα και σε εφαρμογές που έχουν εγκριθεί από το Google Play.

Χρειάζεται Antivirus για Android Κινητά και Tablet?

Είναι γεγονός πως το Android είναι σημαντικά πιο ασφαλές λειτουργικό σύστημα από τα Windows, για μια σειρά από λόγους. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει κακόβουλο…

Ωστόσο, το Bitdefender Mobile Security δεν είναι ένα απλό antivirus για Android, καθώς παρέχει και επιπλέον δυνατότητες.

Anti-Theft

Εκτός από τις προηγμένες λειτουργίες προστασίας του κινητού, μία από τις πιο σημαντικές παροχές του Bitdefender Mobile Security app είναι η δυνατότητα Anti-Theft.

Έχοντας ενεργοποιήσει αυτή τη λειτουργία, μπορούμε να εντοπίσουμε το κινητό μας σε περίπτωση κλοπής, να το κλειδώσουμε εξ αποστάσεως, ή ακόμη και να διαγράψουμε όλα τα δεδομένα.

Αν σας ενδιαφέρουν περισσότερες δυνατότητες για εντοπισμό ενός χαμένου ή κλεμμένου κινητού, δείτε τον οδηγό μας:

Εντοπισμός Κινητού Android Και iPhone Σε Απώλεια ή Κλοπή
Εντοπισμός Κινητού Android και iPhone σε Απώλεια ή Κλοπή

Σε όλους μπορεί να συμβεί να χάσουμε το κινητό ή να μας το κλέψουν. Ευτυχώς, όμως, ο εντοπισμός κινητού ή tablet είναι πολύ πιθανός με…

Τέλος, το Mobile Security μας επιτρέπει να κλειδώσουμε συγκεκριμένες εφαρμογές στο κινητό, και βεβαίως, εκτός από τον συνεχόμενο και πλήρη έλεγχο για κακόβουλο λογισμικό, είναι απαραίτητο για τον πλήρη γονικό έλεγχο.

Ιδιωτικότητα του λογαριασμού

Μια πολύ χρήσιμη δυνατότητα στο Mobile Security είναι να ελέγξουμε την ιδιωτικότητα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας.

Ουσιαστικά, η εφαρμογή θα ελέγξει αν η διεύθυνση του email εμφανίζεται σε διαρροές στοιχείων χρηστών από το hacking γνωστών site.

Bitdefender 25ααa

Σε όσες υπηρεσίες εμφανιστούν και χρησιμοποιούμε, καλό είναι να αλλάξουμε τον κωδικό πρόσβασης.

Για περισσότερες ιστοσελίδες που παρέχουν αυτή την υπηρεσία, δείτε τον οδηγό μας:

Προσωπικά Δεδομένα: Πώς Ελέγχω Αν Είναι Ασφαλή

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές επιθέσεις από hackers, με αποτέλεσμα τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών να είναι εκτεθειμένα κάπου στο διαδίκτυο. Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις, που…

Bitdefender Antivirus για Mac

Αν ήταν ένα σημείο στο οποίο μας άφησε σχετικά απογοητευμένους το Bitdefender, ήταν η έκδοση της εφαρμογής για Mac, η οποία δεν είχε πολλά παραπάνω από τα απολύτως βασικά.

Παρουσίαση BitDefender 2016 - Η πιο Πλήρης Προστασία 35

Βεβαίως, οι Mac κινδυνεύουν πολύ λιγότερο από κακόβουλο λογισμικό. Αν μη τι άλλο, διαθέτουν μόνο ένα μικρό μέρος των malware σε σχέση με τα Windows.

Ωστόσο, θα θέλαμε να δούμε ορισμένες από τις χρήσιμες εφαρμογές για Windows που έχει το Total Security, σε αντίστοιχη έκδοση για Mac. Γιατί να στερούμαστε δυνατότητες όπως η κρυπτογράφηση δεδομένων ή ο καθαρισμός δίσκου;

Δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη από Έλληνες για Έλληνες

Ας μην κρυβόμαστε: μία μόλυνση από malware μπορεί να δυσκολέψει ακόμα και προχωρημένους χρήστες. Σε αρχάριους, είναι ικανή να προξενήσει πανικό.

Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός πως κάθε πελάτης της Bitdefender στην Ελλάδα έχει το δικαίωμα για δωρεάν τεχνική υποστήριξη με άμεση συνομιλία στη γλώσσα μας, καθώς επίσης μέσω τηλεφώνου και e-mail.

Με την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους, οι τεχνικοί της ελληνικής αντιπροσωπείας της Bitdefender θα μας βοηθήσουν, όσο δύσκολη και αν είναι η περίπτωσή μας.

Η προσωπική τεχνική υποστήριξη είναι σίγουρα κάτι που δεν θα βρούμε σε κανένα δωρεάν antivirus.

Πώς να καλύψω όλες τις συσκευές μου με το Bitdefender

Τα περισσότερα πληρωμένα antivirus και σουίτες Internet Security της αγοράς μας δίνουν δύο επιλογές για την άδεια: είτε για έναν υπολογιστή, είτε για τρεις.

Στη Bitdefender, όμως, κατανοούν πως συχνά οι ανάγκες μας είναι πολύ μεγαλύτερες από μία ή τρεις άδειες.

Μια οικογένεια μπορεί να έχει πολλαπλούς υπολογιστές, κινητά, και tablet. Ως εκ τούτου, έχουμε πολλαπλές επιλογές για την προστασία μας.

Bitdefender Family Pack

Το Family Pack είναι το πιο πλήρες πακέτο της εταιρείας. Το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου πακέτου είναι πως μας επιτρέπει να έχουμε την προστασία της Bitdefender σε έως 15 συσκευές με Windows, macOS X, Android, και iOS.

Bitdefender-41μμμ

Ουσιαστικά, με ένα μόνο πακέτο, καλύπτουμε όλες τις ανάγκες της οικογενείας μας, για όλους μας τους υπολογιστές και τις φορητές μας συσκευές.

Bitdefender Total Security Multi-Device

Το Bitdefender Family Pack εξασφαλίζει πως όλη μας η οικογένεια μπορεί να έχει πλήρη προστασία: γονείς, αδέρφια, θείες, θείοι, ξαδέρφια, μέχρι δεκαπέντε διαφορετικά άτομα.

Πολλοί από εμάς, όμως, μπορεί να μην θέλουμε να αγοράσουμε προστασία για όλα τα μέλη της οικογένειας μας. Μπορεί καν να μην έχουμε ένα μεγάλο σόι για να χρειαζόμαστε πάνω από δέκα εγκαταστάσεις Bitdefender.

Σε αυτήν την περίπτωση, το Total Security θα μας καλύψει για τις συσκευές που θέλουμε.

Το πακέτο είναι διαθέσιμο με δύο είδη αδειών. Μπορούμε να το αγοράσουμε μόνο για πέντε συσκευές, που μπορεί να είναι οποιοσδήποτε συνδυασμός από υπολογιστή, Android κινητό/tablet, ή Mac.

Ή, αν έχουμε περισσότερες από πέντε συσκευές, με μικρό επιπλέον κόστος παίρνουμε το πακέτο που υποστηρίζει δέκα συσκευές. Το πακέτο αυτό θα καλύψει μια πενταμελή οικογένεια με παιδιά στην εφηβεία, όπου ο καθένας έχει δικό του υπολογιστή και κινητό.

Πέρα από τον αριθμό των συσκευών που υποστηρίζονται, το πακέτο Total Security Multi-Device παρέχει ακριβώς την ίδια πλήρη προστασία με το Family Pack.

Δοκιμάστε δωρεάν το Bitdefender Internet Security για 90 ημέρες

Αν δεν έχετε πειστεί πως σας χρειάζεται μια σουίτα Internet Security, η Bitdefender σε συνεργασία με το PCsteps σας επιτρέπουν να δοκιμάσετε το Internet Security για τρεις ολόκληρους μήνες.

Η δοκιμή δεν φέρει καμία απολύτως υποχρέωση για αγορά. Αν στο τρίμηνο δεν μείνετε ικανοποιημένοι, απλά κάνετε απεγκατάσταση του Bitdefender, και ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Αξίζει η νέα έκδοση του Bitdefender?

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως το Total Security προσφέρει πολύ περισσότερα από την απλή προστασία από malware, στην οποία έχει κατακτήσει τις κορυφαίες βαθμολογίες.

Με μια πρόχειρη καταμέτρηση, το Total Security αντικαθιστά πάνω από μισή ντουζίνα διαφορετικές εφαρμογές, από την ασφαλή διαγραφή και κρυπτογράφηση δεδομένων, μέχρι τον καθαρισμό και την επιτάχυνση του συστήματος.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε:

  • τις δυνατότητες για την προστασία από την κλοπή στις φορητές συσκευές.
  • την προστασία στο macOS.
  • τον πλήρη γονικό έλεγχο.
  • τη δυνατότητα με μία άδεια να εγκαταστήσουμε τις αντίστοιχες εφαρμογές σε όσες συσκευές κι αν έχουμε.

…έχουμε έναν νικητήριο συνδυασμό.

Αν θέλετε να συγκρίνετε το Total Security, που συμπεριλαμβάνεται στο Family Pack, με τις άλλες εκδόσεις του Bitdefender, μπείτε σε αυτή τη σελίδα.

Αν έχω την έκδοση 2020, χρειάζεται να αγοράσω το νέο Bitdefender?

Από τις 20 Αυγούστου 2020, έχει ξεκινήσει να παραδίδεται αυτόματα και δωρεάν ως αναβάθμιση στον υπολογιστή μας, αν ήδη έχουμε μία ενεργή συνδρομή Bitdefender.

Οι χρήστες που επιθυμούν να αναβαθμίσουν δωρεάν στη νέα έκδοση Bitdefender  νωρίτερα και να μην περιμένουν την αυτόματη αναβάθμιση, μπορούν να κατεβάσουν το πιο πρόσφατο αρχείο εγκατάστασης και να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

  • Μπαίνουμε στην ιστοσελίδα του Bitdefender Central και συνδεόμαστε με τα στοιχεία του λογαριασμού μας.

  • Πηγαίνουμε στην ενότητα “Οι συσκευές μου” από το μενού αριστερά, και επιλέγουμε “Εγκατάσταση Προστασίας”.

Τρέχοντας το αρχείο που θα κατέβει, θα καταργήσει την έκδοση 2020, και θα γίνει εγκατάσταση του νέου Bitdefender στα Ελληνικά.

Ποια είναι η άποψή σας για το Bitdefender?

Είτε δοκιμάσατε το Family Pack, είτε κάποια από τις άλλες προτάσεις της Bitdefender, μπορείτε να μας γράψετε την άποψή σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps