Home » Internet » Δημιουργία Ιστοσελίδας » Πόσο Ψηλά στο Google Βγαίνει η Σελίδα Μου?

Πόσο Ψηλά στο Google Βγαίνει η Σελίδα Μου?

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Κάθε ιδιοκτήτης ιστοσελίδας θέλει το site του να βρίσκεται ψηλά στο Google και τις άλλες μηχανές αναζήτησης. Πώς μπορούμε όμως να ξέρουμε τη θέση του site μας? Στον οδηγό θα χρησιμοποιήσουμε τη δωρεάν εφαρμογή Rank Tracker για να δούμε πόσο ψηλά στο Google είναι η σελίδα μας και ο ανταγωνισμός.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Κατέβασμα και εγκατάσταση Rank Tracker

Θα βρούμε την τελευταία έκδοση του Rank Tracker σε αυτή τη σελίδα. Αρκεί να συμπληρώσουμε ένα όνομα και ένα email για να έχουμε πρόσβαση στους συνδέσμους για να κατεβάσουμε το πρόγραμμα.

Πόσο Ψηλά στο Google είναι η Σελίδα Μου το Site μου SEO 01

Το Rank Tracker είναι διαθέσιμο για όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα, Windows, Mac OS X και Linux.

Πόσο Ψηλά στο Google είναι η Σελίδα Μου το Site μου SEO 02

Η εγκατάσταση είναι απλή. Δεν θα επιχειρήσει να εγκαταστήσει toolbars ή άσχετα τρίτα προγράμματα. Όμως έχει σαν προεπιλογή να εγκαταστήσει τέσσερα ακόμα προγράμματα από την ίδια εταιρεία: WebSite Auditor, LinkAssistant, SEO SpyGlass, και BuzzBundle.

Πόσο Ψηλά στο Google είναι η Σελίδα Μου το Site μου SEO 03

Τα προγράμματα αυτά αναλαμβάνουν ζωτικής σημασίας εργασίες όσον αφορά το SEO της σελίδας μας, ώστε να εμφανίζεται ψηλά στο Google.

Όμως κανένα από αυτά δεν είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του Rank Tracker, οπότε μπορούμε να τα ξετσεκάρουμε, και να μειώσουμε την εγκατάσταση του μισού Gigabyte.

Πόσο Ψηλά στο Google είναι η Σελίδα Μου το Site μου SEO 04

Πώς ελέγχω πόσο ψηλά στο Google εμφανίζεται η σελίδα μου

Αφού ξεκινήσουμε το Rank Tracker, θα μας ρωτήσει σχετικά με τη διεύθυνση που θέλουμε να ελέγξουμε.

Μπορούμε να βάλουμε την αρχική σελίδα του site μας εδώ, τη διεύθυνση μια δημοσίευσης, ή να βάλουμε κάποιο ανταγωνιστικό site ή δημοσίευση και αν ελέγξουμε πόσο ψηλά στο Google εμφανίζονται για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

Πόσο Ψηλά στο Google είναι η Σελίδα Μου το Site μου SEO 05

Αν ελέγχουμε τη δική μας ιστοσελίδα, έχει νόημα να συνδέσουμε τους λογαριασμούς Google AdWords και Google Analytics.

Αυτό θα επιτρέψει στο Rank Tracker να εντοπίσει ποιες λέξεις-κλειδιά εμφανίζονται πιο ψηλά στο Google από το Analytics, και θα χρησιμοποιήσει τα εργαλεία του AdWords για να μας βοηθήσει να βρούμε νέες λέξεις-κλειδιά.

Πόσο Ψηλά στο Google είναι η Σελίδα Μου το Site μου SEO 06

Στο επόμενο βήμα, αν έχουμε συνδέσει το Google Analytics, το Rank Tracker θα έχει προσθέσει αυτόματα τις πιο δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά. Αλλιώς, θα πρέπει να γράψουμε μόνοι μας κάποιες λέξεις και φράσεις-κλειδιά, μία ανά γραμμή.

Πόσο Ψηλά στο Google είναι η Σελίδα Μου το Site μου SEO 07

Στη συνέχεια, μπορούμε να επιλέξουμε ποιες μηχανές αναζήτησης θέλουμε να ελέγξουμε. Το Rank Tracker υποστηρίζει περισσότερες από 450 μηχανές αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένων τοπικών εκδόσεων για τη χώρα μας, όπως το Google.gr.

Πόσο Ψηλά στο Google είναι η Σελίδα Μου το Site μου SEO 08

Αφού κάναμε την επιλογή μας, το Rank Tracker θα ελέγξει όλες τις λέξεις-κλειδιά σε όλες τις επιλεγμένες μηχανές αναζήτησης. Αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο, ανάλογα με το πόσες λέξεις-κλειδιά επιλέξαμε, πόσες μηχανές αναζήτησης, και την ταχύτητα της σύνδεσής μας στο Internet.

Πόσο Ψηλά στο Google είναι η Σελίδα Μου το Site μου SEO 09

Ουσιαστικά το Rank Tracker κάνει αναζήτηση με κάθε λέξη-κλειδί, και επεξεργάζεται τα αποτελέσματα. Αυτό όμως σημαίνει πως αν κάνουμε αναζητήσεις για πολλές λέξεις-κλειδιά, ορισμένες μηχανές αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένου του Google, μπορεί να μας μπλοκάρουν.

Για να το αποφύγουμε αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια υπηρεσία VPN για να αλλάξουμε την IP μας. Προτείνουμε το CyberGhost.

Αφού ολοκληρωθεί η αναζήτηση, η εφαρμογή θα εμφανίσει τα αποτελέσματα. Για κάθε λέξη-κλειδί, βλέπουμε το rank σε κάθε μηχανή αναζήτησης που επιλέξαμε, καθώς και την συγκεκριμένη σελίδα η οποία εμφανίζεται στα αποτελέσματα.

Πόσο Ψηλά στο Google είναι η Σελίδα Μου το Site μου SEO 10

Από την ανάλυση βλέπουμε πόσο ψηλά στο Google ή στην αντίστοιχη μηχανή αναζήτησης εμφανίζεται η συγκεκριμένη λέξη-κλειδί. Όσο πιο μικρό είναι το Rank και όσο μεγαλύτερο το visibility, τόσο το καλύτερο.

Αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου

To Rank Tracker μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από το να δείξει πόσο ψηλά στο Google εμφανίζονται συγκεκριμένες σελίδες του site μας.

Μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε νέες λέξεις-κλειδιά για τα άρθρα μας, πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι μια νέα δημοσίευση να εμφανίζεται ψηλά στο Google σε σχέση με τον ανταγωνισμό, να επιλέξουμε τις καλύτερες λέξεις-κλειδιά για διαφημιστικές καμπάνιες, κλπ.

Καθώς καθεμία από αυτές τις δυνατότητες χρειάζεται τον δικό της οδηγό, θα τις καλύψουμε ξεχωριστά σε επόμενους οδηγούς. Μείνετε συντονισμένοι!

Δωρεάν και πληρωμένος Rank Tracker

Όλες οι παραπάνω λειτουργίες είναι διαθέσιμες στη δωρεάν έκδοση του Rank Tracker. Όμως η δωρεάν έκδοση δεν μας αφήνει να αποθηκεύσουμε τα αποτελέσματα, ή να κάνουμε αντιγραφή και επικόλληση. Κάθε φορά που θέλουμε να δούμε τα αποτελέσματα, θα πρέπει να ξεκινάμε τη διαδικασία από την αρχή.

Για να έχουμε τη δυνατότητα αποθήκευσης, που θα μας επιτρέψει να ελέγχουμε την πρόοδο της ιστοσελίδας μας κατά τη διάρκεια του χρόνου, θα πρέπει να αναβαθμίσουμε με την πλήρη έκδοση του προγράμματος. Κοστίζει 124,75 ευρώ και πληρώνεται μία μόνο φορά, δεν είναι μηνιαία ή ετήσια συνδρομή.

Πόσο Ψηλά στο Google είναι η Σελίδα Μου το Site μου SEO 11

Μπορούμε επίσης να αγοράσουμε το Rank Tracker σαν μέρος της σουίτας SEO Powersuite. Η σουίτα περιλαμβάνει τα προγράμματα Rank Tracker, WebSite Auditor, LinkAssistant, SEO SpyGlass, και BuzzBundleTracker, με σημαντική έκπτωση σε σχέση με το να αγοράζαμε το καθένα ξεχωριστά.

Βρήκατε πόσο ψηλά στο Google εμφανίζεται η σελίδα σας με το Rank Tracker?

Αν οτιδήποτε στον οδηγό δεν λειτούργησε όπως περιγράψαμε, και δεν μπορέσατε να βρείτε πόσο ψηλά στο Google εμφανίζεται η σελίδα σας ή η σελίδα κάποιου ανταγωνιστή σας για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps