Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Facebook Chat εκτός του Facebook με το Messenger.com

Facebook Chat εκτός του Facebook με το Messenger.com

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το Facebook μπορεί να γίνει ένα τεράστιο χάσιμο χρόνου. Είναι όμως και ένας καλός τρόπος να κρατάμε επαφή με τους φίλους μας. Αν θέλουμε να κάνουμε Facebook chat χωρίς να μας αποσπούν την προσοχή οι διάφορές δημοσιεύσεις, το Messenger.com, που ανήκει στο Facebook, μας επιτρέπει να κάνουμε σκέτο Facebook chat.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Πώς κάνουμε Facebook chat εκτός του Facebook

Μπορεί το Messenger να επιτρέπει το Facebook chat αυτόνομα, θα χρειαστεί όμως να έχουμε ήδη ένα λογαριασμό στο Facebook, δεν μπορούμε να το αποφύγουμε.

Facebook Chat εκτός του Facebook με το Messenger.com 01

Εφόσον έχουμε έναν λογαριασμό Facebook, αρκεί να επισκεφθούμε το https://www.messenger.com/.

Facebook Chat εκτός του Facebook με το Messenger.com 02

Ένας έλεγχος στο πιστοποιητικό της σελίδας επιβεβαιώνει πως πρόκειται για μια νόμιμη σελίδα που ανήκει στο Facebook, και όχι κάποιου είδους απάτη για να κλέψει τα στοιχεία του λογαριασμού μας.

Facebook Chat εκτός του Facebook με το Messenger.com 03

Γενικά δεν θα πρέπει να εισάγουμε τα στοιχεία του λογαριασμού μας στο Facebook σε καμία τρίτη σελίδα.

Σελίδες που μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε λογαριασμό μέσω του Facebook, συμπεριλαμβανομένου και του PCsteps, ανοίγουν ένα pop-up με ασφαλή σύνδεση στο Facebook.

Facebook Chat εκτός του Facebook με το Messenger.com 04

Αν έχουμε ενεργοποιημένη την επαλήθευση σε δύο μέσα στο Facebook, θα χρειαστεί να μπούμε στο προφίλ μας για να βάλουμε τον κωδικό.

Facebook Chat εκτός του Facebook με το Messenger.com 05

Αν δεν γνωρίζετε τη είναι η επαλήθευση σε δύο μέσα ή σε δύο βήματα, δείτε τον σχετικό οδηγό:
Ασφάλεια Λογαριασμού στο Facebook και το Email: Επαλήθευση σε 2 βήματα

Αφού ολοκληρώσουμε το login, έχουμε άμεσα πρόσβαση στο Facebook chat.

Facebook Chat εκτός του Facebook με το Messenger.com 06

Στην αριστερή στήλη θα βρούμε τα τελευταία μηνύματα που έχουμε λάβει, ενώ από την αναζήτηση μπορούμε να βρούμε οποιονδήποτε από τους φίλους ή τις ομαδικές συζητήσεις στις οποίες έχουμε συμμετέχει.

Στην κεντρική στήλη βλέπουμε την τρέχουσα συζήτηση που έχουμε επιλεγμένη. Δεξιά, μπορούμε να επιλέξουμε τη διακοπή ειδοποιήσεων για τη συγκεκριμένη επαφή, και να επισκεφθούμε γρήγορα το προφίλ τους στο Facebook.

Με τις επιλογές πάνω δεξιά μπορούμε να ξεκινήσουμε μια φωνητική κλήση ή βιντεοκλήση, και να αποκρύψουμε τη δεξιά ενημερωτική στήλη, αν δεν τη βρίσκουμε χρήσιμη.

Facebook Chat εκτός του Facebook με το Messenger.com 07

Μπορούμε επίσης να επισυνάψουμε αρχεία και εικόνες, να εισάγουμε emoticons, stickers κλπ, όπως θα κάναμε με το κανονικό Facebook chat.

Facebook Chat εκτός του Facebook με το Messenger.com 08

Οι επιλογές του Messenger είναι λιγοστές. Μπορούμε να κλείσουμε τον ήχο, να απενεργοποιήσουμε τις desktop nitifications, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο. Ακόμα και για να μπλοκάρουμε κάποια επαφή, θα πρέπει να μπούμε στο λογαριασμό μας στο Facebook.

Facebook Chat εκτός του Facebook με το Messenger.com 09

Επιπλέον, δεν υπάρχει κάποια επιλογή “Αόρατος -η” όπως στο Skype ή σε άλλες εφαρμογές για chat. Θα πρέπει να κλείσουμε το Facebook chat μέσα από το Facebook για να μην φαινόμαστε ούτε στο Messenger.

Facebook Chat εκτός του Facebook με το Messenger.com 10

Τέλος, η ιστοσελίδα messenger.com δεν λειτουργεί μέσω κινητού ή tablet. Μπαίνοντας σε αυτή θα δεχθούμε ένα μήνυμα να κατεβάσουμε την αντίστοιχη εφαρμογή Messenger από το Google Play ή το iTunes.

Facebook Chat εκτός του Facebook με το Messenger.com 11

Θα γίνει διαχωρισμός του Facebook και του Facebook chat στον υπολογιστή?

Το 2014, το Facebook αφαίρεσε το chat και τα μηνύματα γενικότερα από την εφαρμογή του Facebook στο κινητό, ζητώντας στους χρήστες να κατεβάσουν την ξεχωριστή εφαρμογή Messenger.

Η ύπαρξη του Messenger.com το πιθανότερο είναι πως δεν αποσκοπεί σε κάτι αντίστοιχο όσον αφορά τη Web παρουσία του Facebook.

Απ' όσο μπορούμε να προβλέψουμε, το Facebook chat και τα μηνύματα θα παραμείνουν κανονικά στο Facebook.com, και το Messenger.com είναι απλά μια εναλλακτική, για όσους θέλουν να κάνουν Facebook chat χωρίς να τους απασχολούν οι ενημερώσεις και το γενικότερο περιβάλλον του Facebook.

Εσείς θα χρησιμοποιήσετε το Messenger για Facebook chat?

Χρησιμοποιείτε περισσότερο το Facebook για chat, και δεν σας απασχολούν οι δημοσιεύσεις? Ή προτιμάτε το facebook chat καθώς πλοηγείστε στο Facebook, και θεωρείτε πως το Messenger.com είναι άχρηστο? Γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps