Home » Software » Browsers » Άνοιγμα Πολλαπλών Συνδέσμων σε Chrome & Firefox

Άνοιγμα Πολλαπλών Συνδέσμων σε Chrome & Firefox

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Ας πούμε πως είμαστε σε μια ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα, και θέλουμε να ανοίξουμε πολλούς συνδέσμους μαζί σε tabs, για να τους δούμε με τη σειρά. Θα μπορούσαμε να κάνουμε δέκα ctrl+clik για να ανοίξουμε δέκα tabs. Ή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πρόσθετο στο browser, για το άνοιγμα πολλαπλών συνδέσμων ταυτόχρονα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Άνοιγμα πολλαπλών συνδέσμων στον chrome με το Linkclump

To Linkclump είναι η πιο δημοφιλής επέκταση για το άνοιγμα πολλαπλών συνδέσμων στον Chrome, καθώς χρησιμοποιείται από σχεδόν 150.000 χρήστες και έχει περίπου 2.000 θετικές κριτικές.

Άνοιγμα Πολλαπλών Συνδέσμων ταυτόχρονα σε Chrome και Firefox 01

Μετά την εγκατάσταση του Linkclump, θα μας εμφανίσει μια περιοχή για να δοκιμάσουμε τη λειτουργία του.

Για το άνοιγμα πολλαπλών συνδέσμων, αρκεί να κρατήσουμε πατημένο το δεξί κλικ στο ποντίκι και να το σύρουμε. Αυτό θα δημιουργήσει ένα ορθογώνιο.

Άνοιγμα Πολλαπλών Συνδέσμων ταυτόχρονα σε Chrome και Firefox 02

Όσοι σύνδεσμοι περιέχονται στο ορθογώνιο, θα ανοίξουν αυτόματα σε νέα tabs μόλις αφήσουμε το κουμπί.

Άνοιγμα Πολλαπλών Συνδέσμων ταυτόχρονα σε Chrome και Firefox 03

Το Linkclump είναι έξυπνο τις επιλογές του. Δεν θα ανοίξει διπλά links, και μπορούμε να ρυθμίσουμε τις περισσότερες από τις παραμέτρους του στην οθόνη των επιλογών (options) κάνοντας edit στο υπάρχον Action.

Άνοιγμα Πολλαπλών Συνδέσμων ταυτόχρονα σε Chrome και Firefox 04

Η προεπιλεγμένη ενέργεια χρησιμοποιεί το δεξί κλικ για τον ορισμό της περιοχής, ανοίγει τους συνδέσμους σε νέες καρτέλες, και δεν ανοίγει διπλούς συνδέσμους.

Μπορούμε να κάνουμε περισσότερες επιλογές, όπως το να ανοίξουμε τους συνδέσμους σε νέο παράθυρο, να ορίσουμε μία χρονική καθυστέρηση πριν το άνοιγμα πολλαπλών συνδέσμων ή να θέσουμε λέξεις-κλειδιά που να εξαιρούν συγκεκριμένους συνδέσμους.

Άνοιγμα Πολλαπλών Συνδέσμων ταυτόχρονα σε Chrome και Firefox 05

Μπορούμε εναλλακτικά να μην πειράξουμε το αρχικό action, και να δημιουργήσουμε νέα actions, για να έχουμε πολλαπλές διαφορετικές επιλογές για το άνοιγμα πολλαπλών συνδέσμων.

Άνοιγμα Πολλαπλών Συνδέσμων ταυτόχρονα σε Chrome και Firefox 06

Αν κατεβάσουμε το Linkclump για τον Chrome στο Linux ή το Mac OS X, η προεπιλεγμένη ενέργεια χρησιμοποιεί το αριστερό κλικ μαζί με το shift για την επιλογή των συνδέσμων.

Άνοιγμα Πολλαπλών Συνδέσμων ταυτόχρονα σε Chrome και Firefox 07

Αν θέλουμε να επιλέξουμε το δεξί κλικ, είναι υποχρεωτικό να επιλέξουμε και ένα κλειδί. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας του Chrome για τα συγκεκριμένα λειτουργικά συστήματα.

Άνοιγμα Πολλαπλών Συνδέσμων ταυτόχρονα σε Chrome και Firefox 08

Καλό είναι να διαβάσετε το σύντομο FAQ στη σελίδα των ρυθμίσεων, σε περίπτωση που έχετε κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία του Linkclump.

Άνοιγμα Πολλαπλών Συνδέσμων ταυτόχρονα σε Chrome και Firefox 09

Τέλος, μπορούμε να ορίσουμε κάποιες ιστοσελίδες ως εξαιρέσεις, ώστε να μην έχουμε σε αυτές τη λειτουργικότητα του Linkclump.

Εγκαταστήστε το Linkclump

Άνοιγμα πολλαπλών συνδέσμων στον Firefox με το Snap Links Plus

Κάτι παράξενο συμβαίνει όσον αφορά τα πρόσθετα για το άνοιγμα πολλαπλών συνδέσμων στον Firefox.

Δύο δημοφιλή πρόσθετα ήταν τα Snap Links και Multilink. Και τα δύο πλέον έχουν εξαφανιστεί. Το Snap Links έχει σταματήσει να αναπτύσσεται, ενώ το Multilink έχει απενεργοποιηθεί από κάποιον administrator, για άγνωστο λόγο.

Άνοιγμα Πολλαπλών Συνδέσμων ταυτόχρονα σε Chrome και Firefox 11

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να εγκαταστήσουμε το Snap Links Plus, μια συνέχεια του Snap Links από δύο άλλους προγραμματιστές.

Άνοιγμα Πολλαπλών Συνδέσμων ταυτόχρονα σε Chrome και Firefox 12

Το Snap Links Plus λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί το Linkclump στον Chrome. Κάνουμε δεξί κλικ και σύρουμε το ποντίκι για να δημιουργήσουμε ένα ορθογώνιο. Κάθε σύνδεσμος που περιλαμβάνεται στο ορθογώνιο θα ανοίξει μόλις αφήσουμε το δεξί κλικ.

Άνοιγμα Πολλαπλών Συνδέσμων ταυτόχρονα σε Chrome και Firefox 13

Είναι επίσης αρκετά έξυπνο ώστε να αποφύγει να ανοίξει διπλούς συνδέσμους, ανοίγοντας μόνο τον ένα από αυτούς. Επίσης, στο Linux και το Mac θα λειτουργήσει απευθείας με το δεξί κλικ, δεν χρειάζεται υποχρεωτικά κάποιο πλήκτρο όπως οι επεκτάσεις στον Chrome.

Στις επιλογές του Snap Links Plus μπορούμε να αλλάξουμε το προεπιλεγμένο πλήκτρο του mouse και να το συνδυάσουμε με τα Shift, Control, ή Alt.

Άνοιγμα Πολλαπλών Συνδέσμων ταυτόχρονα σε Chrome και Firefox 14

Μπορούμε επίσης να επιλέξουμε διαφορετικά actions, συμπεριλαμβανομένου του Download Links (για μαζικό κατέβασμα από μια σελίδα), το οποίο δεν θα βρούμε στο Linkclump.

Άνοιγμα Πολλαπλών Συνδέσμων ταυτόχρονα σε Chrome και Firefox 15

Τέλος, στην καρτέλα Advanced, μπορούμε να επιλέξουμε την καθυστέρηση για το άνοιγμα πολλαπλών συνδέσμων σε millisecond (1000 milisecond = 1 δευτερόλεπτο), να ορίσουμε συγκεκριμένους τύπους επιλογών στις οποίες μπορούμε να κάνουμε κλικ, και να επιλέξουμε με ποιον τρόπο θα αντιγράφονται οι σύνδεσμοι στο πρόχειρο.

Άνοιγμα Πολλαπλών Συνδέσμων ταυτόχρονα σε Chrome και Firefox 16

Εγκαταστήστε το Snap Links Plus

Μην ξεχάσετε να παρακολουθείτε τη RAM

Το άνοιγμα πολλαπλών συνδέσμων ταυτόχρονα μπορεί να εκτοξεύσει την κατανάλωση του browser μας.

Αν λοιπόν έχετε χαμηλή RAM, πχ 2GB, αποφύγετε να ανοίξετε 20 ή 30 συνδέσμους ταυτόχρονα. Στην καλύτερη περίπτωση θα πάρουν 5 λεπτά να ανοίξουν, αν δεν κολλήσει πρώτα ο browser. Στη χειρότερη περίπτωση, θα κολλήσει όλο το σύστημα.

Μέχρι 10 σύνδεσμοι λογικά θα λειτουργήσουν στα περισσότερα συστήματα. Μπορείτε όμως πάντοτε να πειραματιστείτε στον υπολογιστή σας, ειδικά αν έχετε αρκετή RAM και έναν πολυπύρηνο επεξεργαστή.

Πληροφορίες για την κατανάλωση της RAM θα βρούμε στη διαχείριση εργασιών στα Windows, ή με κάποιο indicator στο Linux.

Προτιμάτε κάποια άλλη επέκταση για το άνοιγμα πολλαπλών συνδέσμων?

Αν χρησιμοποιείτε κάποια άλλη επέκταση ή κάποιο άλλο πρόσθετο για το άνοιγμα πολλαπλών συνδέσμων στον Chrome, τον Firefox, ή κάποιον άλλο browser, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps