Home » Internet » Δημιουργία Ιστοσελίδας » Πώς το PCsteps.gr αγόρασε το PCsteps.com

Πώς το PCsteps.gr αγόρασε το PCsteps.com

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Όπως γνωρίζει οποιοσδήποτε έχει αγοράσει ποτέ domain, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις ένα καλό .com domain ελεύθερο. Ακόμα κι αν δεν έχει ανεβασμένη ιστοσελίδα, πολλοί αγοράζουν domains σαν επένδυση, και το .com έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση. Δείτε τις κινήσεις που κάναμε για να αγοράσουμε το PCsteps.com.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Πώς ξεκίνησε το PCsteps.com

To PCsteps.com, σαν domain, έχει περίπου τη διπλάσια ηλικία από το PCsteps.gr. Όταν κατοχυρώθηκε το .gr domain που διαβάζετε αυτή τη στιγμή, το PCsteps.com ήταν κατοχυρωμένο ήδη εδώ και 5 χρόνια.

πώς το PCsteps.gr αγόρασε το PCsteps.com 01

Εντούτοις, μια επίσκεψη στο PCsteps.com έδειχνε πως εκείνος που το αγόρασε, ενώ είχε κάποιες αρχικές ιδέες για να το αξιοποιήσει, τελικά είχε μόνο μια μισοτελειωμένη σελίδα επάνω.

πώς το PCsteps.gr αγόρασε το PCsteps.com 02

Το παραπάνω στιγμιότυπο ήταν από τις 7 Φεβρουαρίου 2011, σύμφωνα με το Archive.org, και μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου 2015 το site έμεινε ίδιο και απαράλλαχτο.

Ήταν εμφανές πως ό,τι σχέδια κι αν είχε ο άνθρωπος που το κατοχύρωσε, ποτέ δεν βρήκε το χρόνο, μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια, να αξιοποιήσει με κάποιον τρόπο τη σελίδα.

Πώς προσεγγίσαμε τον ιδιοκτήτη του PCsteps.com

Στις 13 Φεβρουαρίου του 2015 ανακαλύψαμε μια ιστοσελίδα που ονομάζεται DomainAgents.com.

πώς το PCsteps.gr αγόρασε το PCsteps.com 03

Ουσιαστικά πρόκειται για μια υπηρεσία μεσιτείας για την αγορά domain που έχουν ήδη κατοχυρωθεί. Απλά επιλέγουμε το site που μας ενδιαφέρει, και κάνουμε μια προσφορά με το ποσόν που μας ενδιαφέρει να δώσουμε, σε δολάρια.

πώς το PCsteps.gr αγόρασε το PCsteps.com 04

Η υπηρεσία DomainAgents εγγυάται πως η προσφορά μας θα παρουσιαστεί στον κάτοχο του domain – για την ακρίβεια τον πληρώνουν 10 δολάρια μόνο και μόνο για να δει την προσφορά – καθώς και για την ασφάλεια της συναλλαγής αν καταλήξουμε σε συμφωνία.

Η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε καμία πραγματική προσδοκία. Λίγο πολύ στην πλάκα είπαμε να χρησιμοποιήσουμε το DomainAgents, η χρήση του οποίου κοστίζει 30 δολάρια.

Ήταν μία από εκείνες τις αποφάσεις που παίρνει κανείς αργά το βράδυ, χωρίς να το έχει πολυσκεφτεί. Μάλιστα, ενώ η πρόταση του DomainAgents ήταν η προσφορά που θα κάναμε να μην είναι κάτω από 750 δολάρια, για να φαίνεται στοιχειωδώς σοβαρή…

πώς το PCsteps.gr αγόρασε το PCsteps.com 05

…εμείς προτείναμε μόλις 500 δολάρια.

Το παιχνίδι της αναμονής

Η προσφορά αυτή θα διαρκούσε μόνο για 14 ημέρες.

Αν σε αυτές τις 14 ημέρες ο ιδιοκτήτης δεν είχε δεχτεί την προσφορά ή δεν είχε απορρίψει την προσφορά, θα έπαυε να ισχύει για το συγκεκριμένο domain, και με τα 30 ευρώ που δώσαμε θα έπρεπε να κάνουμε μια προσφορά για κάποιο άλλο domain.

Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξή μας όταν στις 26 Φεβρουαρίου, κυριολεκτικά μία μέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας, λάβαμε ένα μήνυμα με μια αντιπροσφορά.

πώς το PCsteps.gr αγόρασε το PCsteps.com 06

Προφανώς η προσφορά ήταν αρκετά υψηλότερη από τα 500 ψωροδολάρια με τα οποία ξεκινήσαμε. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν ήταν παράλογη. Τα χρήματα δεν ήταν λίγα. Ήταν όμως εφικτά.

Ήταν ένα δίλημμα. Είχαμε 14 ημέρες να αποδεχτούμε την προσφορά, ή να κάνουμε μια νέα αντιπροσφορά.

Τελικά, στις 8 Μαρτίου, λίγες ημέρες προτού λήξει η αντιπροσφορά, αποφασίσαμε να την αποδεχτούμε.

Πώς γίνεται μια ασφαλής αγοραπωλησία domain

Το σημαντικότερο στην αγοραπωλησία ενός άυλου προϊόντος, όπως ένα domain name, είναι το να μην προσπαθήσει να μας εξαπατήσει ο πωλητής.

Η μέθοδος με την οποία το DomainAgents εξασφαλίζει την ασφάλεια της συναλλαγής είναι μέσω της τρίτης υπηρεσίας Escrow.com.

πώς το PCsteps.gr αγόρασε το PCsteps.com 07

Ουσιαστικά, εφόσον είχαμε συμφωνήσει στην τιμή, θα στέλναμε τα χρήματα στο escrow.com. Μόλις ολοκληρωνόταν η μεταφορά του domain, τότε και μόνο τότε το escrow.com θα απελευθέρωνε τα χρήματα στον τελικό αγοραστή.

Έτσι, με κάποιες καθυστερήσεις λόγω των τραπεζών και των registrars για τη μεταφορά του domain, την Κυριακή 22 Μαρτίου το PCsteps.com ήταν πλέον στην κατοχή μας.

Ένα διεθνές μέλλον για το PCsteps

Αυτή τη στιγμή έχουμε διαμορφώσει το PCsteps.com ακριβώς όπως και το PCsteps.gr και σκοπεύουμε σταδιακά να αποδώσουμε στα Αγγλικά τους υπάρχοντες αλλά και τους μελλοντικούς οδηγούς, με μία νέα δημοσίευση καθημερινά.

Αν ενδιαφέρεστε να μας βοηθήσετε στα πρώτα μας διεθνή βήματα, θα χαρούμε αν έχετε γνωστούς στο εξωτερικό που θα μπορούσατε να διαδώσετε τη νέα σελίδα μας.

πώς το PCsteps.gr αγόρασε το PCsteps.com 08

Η δική μας δέσμευση είναι πως θα διατηρήσουμε την ίδια υψηλή ποιότητα και τα αυστηρά κριτήρια για την συγγραφή του κάθε οδηγού.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε, σαν επισκέπτες του PCsteps, καθώς τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό δίχως τη δική σας αγάπη και υποστήριξη στη σελίδα μας.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps