Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Τα Καλύτερα Δωρεάν Εργαλεία Συντήρησης για τον Υπολογιστή

Τα Καλύτερα Δωρεάν Εργαλεία Συντήρησης για τον Υπολογιστή

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Είναι αλήθεια ότι το ίντερνετ είναι γεμάτο από εφαρμογές που υπόσχονται θεαματική συντήρηση η οποία κάνει το PC σαν καινούργιο. Ωστόσο στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι άνθρακες ο θησαυρός. Δείτε τα λίγα και καλά δωρεάν εργαλεία συντήρησης που πραγματικά χρειαζόμαστε, για να φρεσκάρουμε με αποτελεσματικό τρόπο τον υπολογιστή μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τα κοινά λάθη στη συντήρηση του υπολογιστή

Στους περισσότερους από μας θα έχει τύχει να δούμε εφαρμογές, που με τεράστια γράμματα και πομπώδη τρόπο, μας διαβεβαιώνουν ότι θα μας καθαρίσουν τέλεια τον υπολογιστή. Ταυτόχρονα ότι θα τον κάνουν ταχύτερο από ποτέ.

Είναι λογικό να μπήκαμε στον πειρασμό και να έχουμε δοκιμάσει τέτοιου είδους πληρωμένα ή δωρεάν εργαλεία συντήρησης, καθότι είχαμε πειστεί ότι θα μας προσφέρουν ακατάπαυστη και αποδοτική εργασία.

Δωρεάν Εργαλεία Συντήρησης

Μάλιστα όταν τρέξαμε μία τέτοια εφαρμογή, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μας είχε ανακοινώσει ότι βρέθηκαν κάποιες χιλιάδες προβλήματα, που απαιτούν άμεση παρέμβαση και λύσεις δια μέσου των εργαλείων της.

Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε όλη αυτή την διαδικασία. Πρόκειται για ένα από τα πιο κοινά λάθη, ρισκάροντας την υγεία του υπολογιστή, μόνο και μόνο επειδή έχουμε τις διαβεβαιώσεις μιας άγνωστης εφαρμογής.

Εκτός από τα λάθος δωρεάν εργαλεία συντήρησης, υπάρχουν και οι παραλήψεις των χρηστών. Μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στην εύρυθμη λειτουργία του PC, μειώνοντας ταυτόχρονα τη διάρκεια ζωής του.

Παραθέτουμε συνοπτικά τα πιο κοινά λάθη που γίνονται στην συντήρηση του PC.

  • Κακός ή ανύπαρκτος εξαερισμός
  • Συσσώρευση σκόνης
  • Φθαρμένα καλώδια
  • Ανυπαρξία εξοπλισμού για τις απότομες αλλαγές ηλεκτρικής τάσης (UPS)
  • Ανεπαρκείς ενημερώσεις λειτουργικού

Τα λίγα και χρήσιμα δωρεάν εργαλεία συντήρησης

Με δεδομένο ότι έχουμε αποφύγει τα λάθη και τις περισσότερες παραλείψεις που είδαμε προηγουμένως, αν όχι όλες, εμείς θα αναλύσουμε τα δοκιμασμένα δωρεάν εργαλεία συντήρησης, που με αθόρυβο τρόπο μας προσφέρουν χειροπιαστά αποτελέσματα.

DiskSavvy

Πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά δωρεάν εργαλεία συντήρησης. Το Disk Savvy αναλύει τους δίσκους και απελευθερώνει τον χώρο με ασυνήθιστες και πολύ αποτελεσματικές λειτουργίες.

Το μικρό πρόγραμμα μας βοηθά να εντοπίσουμε με τον πιο απλό και αυτοματοποιημένο τρόπο τα αρχεία που καταλαμβάνουν πολύ χώρο στον δίσκο. Ταυτόχρονα μας επιτρέπει και τη διαχείρισή τους.

Η εγκατάσταση του προγράμματος είναι ταχύτατη και δεν κρύβει απολύτως κανέναν κίνδυνο από ανεπιθύμητο τρίτο λογισμικό. Στην ιστοσελίδα της εφαρμογής προσέχουμε μόνο να εγκαταστήσουμε την έκδοση που ταιριάζει με την αρχιτεκτονική του συστήματος μας.

Στη συνέχεια εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι δεξί κλικ στον σκληρό δίσκο που θέλουμε να αναλύσουμε, και κατόπιν να επιλέξουμε το DiskSavvy.

Αμέσως μετά στη μικρή καρτέλα που θα ανοίξει, δεν έχουμε παρά να πατήσουμε στο “Analyze”. Η διαδικασία της ανάλυσης θα διαρκέσει λίγο και εξαρτάται βέβαια από το μέγεθος του δίσκου.

Κατόπιν μπορούμε να εντοπίσουμε τα τμήματα που εμφανίζουν μεγάλο όγκο, βρίσκοντας τα αρχεία που ενοχοποιούνται. Είναι πολύ πιθανόν πολλά από αυτά να μην τα χρειαζόμαστε.

Ο περιττός φάκελος των Windows που υπερβαίνει τα 3GB

Για παράδειγμα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε το φάκελο “$GetCurrent” που παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα. Ενδέχεται να καταλαμβάνει πάνω από 3GB αποθηκευτικό χώρο.

Πρόκειται στην ουσία για ένα άχρηστο φάκελο που δεν τον χρειαζόμαστε, και μπορούμε να τον διαγράψουμε με ασφάλεια. Τον έχουν δημιουργήσει τα Windows 10 και περιέχει αρχεία καταγραφής σχετικά με τις τελευταίες διαδικασίες της αναβάθμισης του λειτουργικού.

Τα Windows υποτίθεται ότι διαγραφούν αυτόματα αυτό τον φάκελο μετά από 30 ημέρες. Ωστόσο, εμείς παρατηρήσαμε ότι εξακολουθούσε να βρίσκεται εκεί πάνω από δύο μήνες.

Το μόνο που κάνουμε λοιπόν για να τον διαγράψουμε, είναι να κάνουμε δεξί κλικ πάνω στον φάκελο και κατόπιν να πατήσουμε το “Delete” όπως παρατηρούμε παρακάτω.

Όλα τα περιττά αρχεία που εντοπίζουμε μπορούμε να τα διαγράφουμε απευθείας μέσα από το πρόγραμμα, όπως μόλις είδαμε. Ειδάλλως με δεξί κλικ μπορούμε να τα εντοπίσουμε απευθείας στον φάκελο των Windows που βρίσκονται.

Εκεί με προσεκτικές κινήσεις μπορούμε να διαγράψουμε όσα κρίνουμε ότι δεν είναι απαραίτητα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν αγγίζουμε συγκεκριμένους φακέλους συστήματος:

Απαραίτητοι Φάκελοι Συστήματος Windows Που Δεν Πειράζω Ποτέ

Κάθε λειτουργικό αποτελείται από διάφορους φακέλους και αρχεία, που είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του συστήματος. Αν διαγράψουμε κάποια απ' αυτά, ενδέχεται να προκαλέσουμε ζημιά…

H χρήσιμη πίτα και το top 100

Το Disk Savvy μας δίνει τη δυνατότητα, να έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα στον όγκο των αρχείων του δίσκου, μέσα από διάφορα χρωματιστά γραφήματα.

Επιπλέον, με αυτές τις δύο λειτουργίες που ακολουθούν μπορούμε πιο εύκολα να εντοπίσουμε τα βαριά αρχεία που πιάνουν πολύ χώρο στον αποθηκευτικό, και ενδεχομένως να επιβαρύνουν χωρίς λόγο τον SSD δίσκο, και όχι μόνο.

Επιλέγοντας αρχικά στο φάκελο που εντοπίσαμε ότι έχει μεγάλο όγκο αρχείων, αμέσως μετά πατάμε στο Charts…

…το Disk Savvy θα μας εμφανίσει μία πίτα όπου με εύκολο και χρωματιστό τρόπο θα μπορούμε να βλέπουμε ποιοι είναι αυτοί που πιάνουν τον περισσότερο χώρο στον αποθηκευτικό μας, έτσι ώστε να επέμβουμε.

Μπορούμε να αλλάξουμε και τη μορφή των γραφημάτων έτσι ώστε να απεικονίζονται με διαφορετικό τρόπο. Απλά πατάμε τη σχετική ένδειξη του “Bars Chart”, που παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα.

Τις ίδιες ακριβώς ενέργειες μπορούμε να κάνουμε και για να εντοπίσουμε τα εκατό πιο βαριά αρχεία στον δίσκο.

Αυτό το επιτυγχάνουμε αν πατήσουμε την ένδειξη “Top 100” και στη συνέχεια το “View Top Directories” αν πρόκειται για φακέλους, ή το “Top files” αν θέλουμε να εντοπίσουμε μεμονωμένα τα βαριά αρχεία.

Ανάλυση πολλών δίσκων ή καταλόγων

Το DiskSavvy μπορεί να αναλύσει ταυτόχρονα όλους ανεξαιρέτως τους δίσκους και κατάλογους που έχουμε στον υπολογιστή .

Για να επιτρέψουμε αυτή την πολύ χρήσιμη παράλληλη ανάλυση, δεν έχουμε παρά να πατήσουμε αρχικά το εικονίδιο του υπολογιστή. Στη συνέχεια να επιλέξουμε μονομιάς τους δίσκους, και κατόπιν να πατήσουμε στο “Analyze”.

Revo Uninstaller Free

Οι περισσότεροι από μας είναι βέβαια ότι εγκαθιστούμε συνεχώς διάφορες εφαρμογές. Στη συνέχεια όταν ανακαλύπτουμε ότι δεν μας χρειάζονται και δεν κάνουν τη δουλειά που θέλουμε, τις καταργούμε μέσα από τη γνωστή λειτουργία των Windows.

Όμως ίσως δεν γνωρίζουμε ότι παρότι έχουμε αφαιρέσει τις εφαρμογές, έχουν παραμείνει στον υπολογιστή πολλά υπολείμματα τους, που είτε πιάνουν χώρο, είτε επιβαρύνουν την απόδοση του PC.

Το δωρεάν Revo Uninstaller είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα που κάνει ολοκληρωμένη κατάργηση των εφαρμογών. Δεν αφήνει απολύτως κανένα ίχνος τους μέσα στον υπολογιστή. Το πρόγραμμα διατίθεται και σε Portable έκδοση.

Το Revo Uninstaller είναι πολύ απλό στη χρήση του. Όταν θέλουμε να καταργήσουμε μία εφαρμογή δεν έχουμε παρά με δεξί κλικ να πατήσουμε στην απεγκατάσταση της.

Στην συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία της κατάργησης, αφού πρώτα το Revo Uninstaller δημιουργήσει ένα σημείο επαναφοράς. Κατόπιν θα μας ζητηθεί ο τρόπος σάρωσης στα κατάλοιπα της εφαρμογής.

Βαθύς καθαρισμός στα κατάλοιπα του μητρώου

Η ασφαλής σάρωση είναι πιο γρήγορη αλλά δεν αλλά δεν ανιχνεύει τα κατάλοιπα του registry (μητρώο των Windows). Η μέτρια είναι η πλέον ενδεδειγμένη για τις περισσότερες εφαρμογές που θέλουμε να καταργήσουμε.

Η προηγμένη είναι η πιο αργή σάρωση. Φθάνει στα άδυτα του συστήματος και είναι ιδανική για τις ύποπτες εφαρμογές που κατά λάθος εγκαταστήσαμε. Ανιχνεύει και το πιο καλά κρυμμένο κατάλοιπο της εφαρμογής που θέλουμε να ξεφορτωθούμε.

Επιλέγοντας την μέτρια ανάλυση, στην επόμενη καρτέλα θα μας εμφανιστούν τα κατάλοιπα στο μητρώο. Σε αυτό το σημείο επιβάλλεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Πρέπει να επιλέξουμε αυστηρά και μόνο όσα έχουν έντονο μαύρο κείμενο.

Σε συνέχεια και αφού βεβαιωθούμε ότι δεν έχουμε κάνει κάποιο λάθος, πατάμε την διαγραφή και μετά στο επόμενο.

Στην επόμενη καρτέλα θα εμφανιστούν τα κατάλοιπα των αρχείων και φακέλων. Αφού τα επιλέξουμε όλα τα διαγράφουμε μονομιάς, και κατόπιν πατάμε στο τέλος.

Σε μερικές εφαρμογές που καταργούμε ενδέχεται να μην υπάρχουν κατάλοιπα αρχείων και φακέλων, και αυτή η καρτέλα δεν θα εμφανιστεί. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τα κατάλοιπα του μητρώου.

Το Revo Uninstaller εκτός από την εις βάθος κατάργηση των εφαρμογών, προσφέρει και διάφορα άλλα δωρεάν εργαλεία συντήρησης.

Μπορούμε να καθαρίσουμε τους browser που χρησιμοποιούμε, όλα τα προσωρινά αρχεία του υπολογιστή που πιάνουν χώρο, και πολλά ακόμη.

Για να έχουμε το πρόγραμμα σε πλήρως εξελιγμένο περιβάλλον, θα πρέπει από τις επιλογές να εντοπίσουμε τα ελληνικά, όπως παρατηρούμε στην εικόνα.

Για επιπλέον εφαρμογές που αφορούν την απεγκατάσταση εφαρμογών, δείτε τον οδηγό μας:

Απεγκατάσταση Προγραμμάτων Οι Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές
Απεγκατάσταση Προγραμμάτων: Οι Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές

Η απεγκατάσταση προγραμμάτων μέσα από τα Windows, με τον uninstaller του εκάστοτε προγράμματος, συχνά είναι ανεπαρκής. Ανάλογα με την εφαρμογή, η απεγκατάσταση μπορεί να αφήσει…

SyncBack Free

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα πιο ποιοτικά δωρεάν εργαλεία συντήρησης, και όχι μόνο. Το εξαιρετικό SyncBackFree επικεντρώνεται ιδίως στο backup, τον συγχρονισμό και τον κατοπτρισμό (Mirror).

Αν και δωρεάν, το SyncBackFree είναι καθαρό και δεν θα προσπαθήσει να μας φορτώσει toolbars και άχρηστα προγράμματα. Επιπλέον ένα από τα μεγάλα του πλεονεκτήματα είναι ότι έρχεται σε πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον.

Μόνο στο τέλος της εγκατάστασης, αν δεν μας ενδιαφέρει να εγγραφούμε στο mailing list για να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις και νέα από την εταιρεία, αποεπιλέγουμε την σχετική ένδειξη.

Καθρέπτης και αντίγραφα ασφαλείας

Εμείς θα αναλύσουμε τη λειτουργία του mirror και του backup, που αν και είναι παρόμοιες έχουν διαφορετική χρησιμότητα.

Για ακόμα περισσότερες πληροφορίες σε όλες τις λειτουργίες του εργαλείου, μπορείτε να δείτε τον ακόλουθο οδηγό:

Συγχρονισμός Αρχείων και Φακέλων στα Windows

Ο συγχρονισμός αρχείων και φακέλων είναι μια δυνατότητα που μας βοηθάει σημαντικά στο να έχουμε οργανωμένο το περιεχόμενο του υπολογιστή μας. Είτε μας ενδιαφέρει το backup…

Στον καθρέπτη το πρόγραμμα με αυτόματο τρόπο μας αποθηκεύει αρχεία και φακέλους από τον ένα δίσκο στον άλλον.

Εδώ πρέπει να προσέξουμε ότι δεν πρόκειται για αντίγραφα ασφαλείας, καθότι αν διαγράψουμε αρχεία ή φακέλους από τον πηγαίο δίσκο, θα διαγραφούν και στο δίσκο του προορισμού.

Επιπλέον ο κατοπτρισμός διαφέρει και από το συγχρονισμό επειδή η αντιγραφή των αρχείων γίνεται προς μία κατεύθυνση. Άλλωστε το ζητούμενο είναι να αποθηκεύονται τα αρχεία μας όπως ακριβώς τα έχουμε τροποποιήσει, σε ένα δεύτερο ασφαλές μέρος.

Το mirror είναι ιδιαίτερα χρήσιμο γιατί αν ο μη γένοιτο κρασάρουν τα Windows, εμείς θα έχουμε πρόσβαση στα ίδια αρχεία όπως τα αφήσαμε, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, πριν γίνει το ατύχημα στο λειτουργικό.

Η διαφορά του backup είναι ότι οι διαγραφές που κάναμε στα αρχεία του πηγαίου δίσκου, είτε γιατί δεν τα χρειαζόμαστε άλλο, είτε γιατί καταλάμβαναν πολύ χώρο, δεν θα γίνονται αυτόματα όπως γίνεται στον καθρέφτη.

Θα πρέπει δηλαδή πάλι από την αρχή να κάνουμε όλες εκείνες τις τροποποιήσεις των αρχείων που είχαμε κάνει στους αρχικούς φακέλους, πριν γίνουν αντίγραφα ασφαλείας, και πριν κολλήσουν τα Windows.

Βέβαια αυτή είναι η έννοια των αντιγράφων ασφαλείας, και εφόσον έχουμε ένα ευρύχωρο δεύτερο αποθηκευτικό, ίσως να μη χρειάζεται να κάνουμε διαγραφές.

Επιπλέον με τη λειτουργία του backup διασφαλίζουμε ότι τα αρχεία δεν θα διαγραφούν, αν κατά λάθος είχαμε σβήσει ένα πηγαίο αρχείο.

Ως εκ τούτου, ανάλογα με τις ανάγκες μας επιλέγουμε ποια από αυτές τις δύο λειτουργίες μας φαίνεται πιο χρήσιμη. Εμείς είναι αλήθεια ότι έχουμε βολευτεί με τον καθρέφτη.

Δημιουργία προφίλ

Για να ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε τη λειτουργία του καθρέφτη και των αντιγράφων ασφαλείας, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα προφίλ πατώντας τη σχετική ένδειξη και μετά στο “Νέο “.

Στη συνέχεια ονομάζουμε το προφίλ όπως εμείς νομίζουμε, και πατώντας στο επόμενο…

…θα εμφανιστεί καρτέλα με τις τρεις κύριες λειτουργίες του προγράμματος, όπου είτε επιλέγουμε τον καθρέφτη στο κάτω τμήμα…

…είτε τα αντίγραφα ασφαλείας και αμέσως μετά το επόμενο, όπως παρατηρούμε στην εικόνα.

Στην επόμενη καρτέλα το SyncBackFree θα μας ζητήσει να ορίσουμε την προέλευση, δηλαδή τα αρχεία που θέλουμε να αντιγράφονται.

Δίπλα ακριβώς πρέπει να ορίσουμε και τον προορισμό, που δεν είναι άλλος από τον εξωτερικό δίσκο που θέλουμε να αποθηκεύονται.

Στην συνέχεια πατώντας στο “Ολοκληρώθηκε” …

…το πρόγραμμα θα προτείνει ένα εικονικό τρέξιμο, το οποίο θα εξομοιώσει την αντιγραφή και θα αναφέρει αν υπήρξαν πιθανά προβλήματα.

Αυτή η λειτουργία είναι πιο χρήσιμη για τον καθρέφτη. Θα δούμε ποια αρχεία ενδέχεται να τροποποιηθούν. Στο απλό backup ίσως δεν μας είναι απαραίτητη αυτή η εικονική λειτουργία.

Αυτόματος προγραμματισμός

Από κει και μετά δεν έχουμε παρά να προγραμματίσουμε το SyncBackFree να μας τα κάνει όλα αυτόματα ανά τακτά διαστήματα, και όπως θα του ορίσουμε εμείς.

Το μόνο που κάνουμε είναι με δεξί κλικ πάνω στο προφίλ να πατήσουμε στο χρονοδιάγραμμα…

… και στη συνέχεια να επιλέξουμε το χρονικό σημείο που θέλουμε να γίνεται.

Εμείς προτείνουμε να ορίσετε την καθημερινή αντιγραφή. Επιπλέον να επιλέξετε και το πρόγραμμα να τρέχει είτε είμαστε συνδεδεμένοι είτε όχι.

Αν θέλουμε μπορούμε να ορίσουμε να γίνονται ακόμη πιο συχνά τα αντίγραφα.

Πατώντας στην “επανάληψη¨ το πρόγραμμά μας δίνει τη δυνατότητα ο καθρέφτης ή τα αντίγραφα ασφαλείας, να γίνονται αυτόματα περισσότερες φορές μέσα στο 24ωρο.

Speccy®

Οι περισσότεροι από εμάς ενδέχεται να μη θυμόμαστε με ακρίβεια, μπορεί και καθόλου, τις λεπτομέρειες για όλα τα υποσυστήματα του υπολογιστή.

To Speccy μας παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για όλο ανεξαιρέτως το υλικό που συνθέτει το PC.

Η εφαρμογή ανήκει στην ίδια εταιρεία με το CCleaner και διατίθεται και σε portable έκδοση.

H εγκατάσταση του προγράμματος είναι ταχύτατη και δεν κρύβει κάποιο τρίτο ανεπιθύμητο λογισμικό.

Προηγμένο εργαλείο πληροφοριών συστήματος

To Speccy μας δίνει ανάλυση εις βάθος σε κάθε πτυχή των υποσυστημάτων του υπολογιστή.

Ταυτόχρονα εμφανίζει τις πραγματικές θερμοκρασίες των κρίσιμων εξαρτημάτων, έτσι ώστε να εντοπίζουμε εύκολα τα προβλήματα προτού αυτά εμφανιστούν.

Εκτός από τα υποσυστήματα η εφαρμογή αναλύει και όλες τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο δίκτυο και στα προγράμματα ασφάλειας που χρησιμοποιούμε, εμφανίζοντας ταυτόχρονα και την IP του υπολογιστή.

To Speccy είναι αναμφίβολα ιδιαίτερα χρήσιμο όταν θέλουμε να αναβαθμίσουμε τις επιδόσεις του υπολογιστή, δίνοντας μας την ευκαιρία να συγκρίνουμε το υλικό που διαθέτουμε με αυτό που πρόκειται να αγοράσουμε.

Περισσότερες πληροφορίες για το Speccy θα βρείτε στον οδηγό μας:

Πληροφορίες Συστήματος Αναλυτικά με το Speccy

Όταν σκοπεύουμε να κάνουμε μια αναβάθμιση σταθερού υπολογιστή ή μια αναβάθμιση laptop, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια ακριβώς είναι τα υποσυστήματα του υπολογιστή, ώστε να…

Επίσης μπορείτε να δείτε πώς το χρησιμοποιούμε στην πράξη για την αγορά RAM:

Αγορά μνήμης RAM: Βρείτε τις Ιδανικές Μνήμες για το PC (+ Video)

Η αγορά μνήμης RAM μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση του υπολογιστή. Υπάρχουν όμως αρκετά διαφορετικά είδη RAM, τα οποία δεν είναι συμβατά μεταξύ μας….

Τέλος, αν σας ενδιαφέρει η αναβάθμιση υπολογιστή, δείτε τον οδηγό μας:

Αναβάθμιση Υπολογιστή – Τι πρέπει να Προσέξουμε

Ακόμη και ο καλύτερος υπολογιστής της αγοράς, σε μερικά χρόνια θα είναι ξεπερασμένος. Σε αντίθεση όμως με άλλες οικιακές συσκευές, έναν παλιό υπολογιστή δεν χρειάζεται…

Core Temp

Το Core Temp είναι ένα πολύ μικρό πρόγραμμα, μόλις 3ΜΒ. Μας δίνει την δυνατότητα να παρακολουθούμε ανελλιπώς την θερμοκρασία του επεξεργαστή, καθώς επίσης και άλλων ζωτικών πληροφοριών της CPU.

Για περισσότερες σχετικές εφαρμογές, δείτε τον οδηγό μας:

Θερμοκρασία Υπολογιστή - Πώς Να Τη Μετρήσουμε
Θερμοκρασία Υπολογιστή – Πώς να τη Μετρήσουμε

Η κατάλληλη θερμοκρασία υπολογιστή, και ειδικά η θερμοκρασία επεξεργαστή και κάρτας γραφικών, είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του. Σε κανονικές συνθήκες, οι ψύκτρες και…

Αδιάλειπτη παρακολούθηση της θερμοκρασίας του επεξεργαστή

Αμέσως μόλις τρέξουμε το Core Temp θα εμφανιστούν στη γραμμή εργασιών και σε εξελληνισμένο περιβάλλον, οι θερμοκρασίες των πυρήνων του επεξεργαστή που χρησιμοποιούμε .

Η εφαρμογή διαθέτει και την πολύ χρήσιμη λειτουργία της προστασίας από την υπερθέρμανση. Με αυτόματο τρόπο θα μας ειδοποιεί εάν υπάρχει κρίσιμη θερμοκρασία στον επεξεργαστή μας.

Για τα Windows Vista και 7 το Core Temp διαθέτει και ένα widget για την επιφάνεια εργασίας.

Μας χρειάζονται τα δωρεάν εργαλεία συντήρησης?

Δεν είναι δύσκολη υπόθεση να διατηρούμε σε καλή φόρμα τον υπολογιστή. Με τα σωστά δωρεάν εργαλεία συντήρησης μπορούμε να διασφαλίσουμε στο έπακρο την εύρυθμη λειτουργία του PC , και όλων των υποσυστημάτων του.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες τι θέλετε να μας προτείνετε και άλλα αξιόπιστα δωρεάν εργαλεία συντήρησης, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#304 - Αποφυγή Διοδίων Χάρτες Google, Ανενεργές Προεγκατεστημένες Εφαρμογές Χωρίς Root
QuickSteps
GamingSteps#20231202 - GTA: The Trilogy Στο Netflix, PlayStation 5 Tiny, Η Χήνα Του Untitled Goose Game Στο Among Us
GamingSteps