Home » Smartphones-Tablets » Ασύρματη Μετάδοση Ήχου & Μουσικής Από Android Στα Ηχεία PC Με Ένα Κλικ
FEATURED Αναπαραγωγή Ήχου & Μουσικής Από ΚινητόTablet Στα Ηχεία PC Με Ένα Κλικ

Ασύρματη Μετάδοση Ήχου & Μουσικής Από Android Στα Ηχεία PC Με Ένα Κλικ

Τα προγράμματα mirroring δεν υποστηρίζουν την ασύρματη μετάδοση ήχου από Android σε PC. Υπάρχει μόνο το sndcpy που έχουμε αναλύσει αλλά απαιτεί πολλές ρυθμίσεις και ενέργειες. Στον σύντομο οδηγό θα δούμε πώς μπορούμε εύκολα, δωρεάν, και με ένα μόνο κλικ, να αναπαράγουμε ασύρματα οποιοδήποτε audio παίζει η Android συσκευή, απευθείας στα δυνατά ηχεία του υπολογιστή.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αναπαραγωγή ήχου από κινητό σε PC

H Microsoft εργάζεται σε μια νέα ενημέρωση για την γνωστή εφαρμογή τηλεφώνου “Phone Link” των Windows 11, που ενδεχομένως πολλοί από εμάς την χρησιμοποιούμε ήδη.

Η λειτουργία ονομάζεται “Stream audio to your PC” και θα μας επιτρέπει να ακούμε και να μοιραζόμαστε τον ήχο του κινητού τηλεφώνου στον υπολογιστή μας. Κατά κάποιο τρόπο, είναι παρόμοιο με το Connect του Spotify.

Ωστόσο, εκτός του ότι αφορά μόνο το κινητό τηλέφωνο, κανείς δεν ξέρει πότε θα εμφανιστεί αυτή η ενημέρωση της εφαρμογής, καθώς επίσης και το αν θα υποστηρίζει τα Windows 10.

Ευτυχώς, όμως, μπορούμε εδώ και τώρα να αναπαράγουμε την αγαπημένη μας μουσική – και οποιοδήποτε ήχο, ακόμη και των παιχνιδιών στο κινητό, από την Android συσκευή μας απευθείας στα ηχεία του υπολογιστή με Windows 10/11, άμεσα και χωρίς κόπο.

Αυτό είναι δυνατό με τη βοήθεια ενός μικρού εργαλείου στο Microsoft Store, και της λειτουργίας Bluetooth A2DP sink που ενσωματώνουν τα Windows 10 έκδοση 19041.0 ή νεότερη. Φυσικά, θα πρέπει το PC να υποστηρίζει και το Bluetooth, ή να έχουμε ένα οικονομικό σχετικό USB προσαρμογέα.

Από εκεί και μετά, απλά ενεργοποιούμε το Bluetooth στον υπολογιστή μας από τις Ρυθμίσεις – > Συσκευές -> Bluetooth στα Windows 10… 

…και Ρυθμίσεις – > Bluetooth Συσκευές στα Windows 11.

Στη συνέχεια, ενεργοποιούμε το Bluetooth στην Android συσκευή μας, και αφού πατήσουμε Προσθήκη συσκευής στα Windows έτσι ώστε να την εντοπίσει, κάνουμε την απλή ζεύξη των δύο συσκευών.

Τέλος, κατεβάζουμε το Bluetooth Audio Receiver από το κατάστημα της Microsoft, πατώντας εδώ.

Στη συνέχεια, απλά το ανοίγουμε και πατάμε στην ένδειξη της συζευγμένης Android συσκευής μας, που θα εμφανίσει αμέσως το μικρό πρόγραμμα, και μετά στο Open Connection.

Αυτό ήταν όλο. Θα δούμε στο πάνω τμήμα το Connected, όπερ σημαίνει ότι μπορούμε να ακούμε οποιονδήποτε ήχο της Android συσκευής στα ηχεία του PC.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι άλλο, παρά μόνο να ελαχιστοποιήσουμε το πρόγραμμα στη γραμμή εργασιών. Αν το κλείσουμε, θα σταματήσει και η αναπαραγωγή, αλλά είναι καλύτερο να πατάμε πάντα στο Close Connection.

Όπως είναι φυσικό, η εφαρμογή δεν υποστηρίζει το προφίλ Bluetooth HSP/HFP για κλήσεις, καθώς αυτό το έχει αναλάβει και μας το κάνει ήδη η εφαρμογή “Το τηλέφωνό σας” (Σύνδεση τηλεφώνου) στα Windows 10 /11.

Μπορώ και ασύρματη μετάδοση εικόνας;

Η δυνατότητα της προβολής περιεχομένου αλλά και της πλήρους διαχείρισης του smartphone, tablet, και Android TV από τον υπολογιστή μας, είναι ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με την Android συσκευή μας.

Έτσι, μαζί με το Bluetooth Audio Receiver μπορούμε να συνδυάσουμε και το scrcpy, ένα μικρό και δωρεάν εργαλείο ανοικτού κώδικα για τον ασύρματο αντικατοπτρισμό της Android συσκευής.

Μάλιστα, με αμφίδρομη αξιοποίηση του ποντικιού (copy-paste) και του πληκτρολογίου μας από PC σε Android και αντίστροφα. Αρκεί μόνο να ρίξουμε μια ματιά στον σχετικό οδηγό μας.

Είναι χρήσιμη η μετάδοση Android audio στo PC;

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps