Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Συγγραφή Απερίσπαστα με το FORCEdraft

Συγγραφή Απερίσπαστα με το FORCEdraft

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η συγγραφή είναι κατά βάση απλή. Οι μεγαλύτεροι και πιο επιτυχημένοι συγγραφείς ακολουθούν την απαράβατη αρχή του να επιτυγχάνουν ένα καθημερινό στόχο συγγραφής, σε λέξεις ή σελίδες. Αν όμως δυσκολευόμαστε να συγκεντρωθούμε, και παρασυρόμαστε να χαζέψουμε στο Internet, η δωρεάν εφαρμογή FORCEdraft θα αφαιρέσει όλες τις περισπάσεις από τον υπολογιστή.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ο μεγάλος εχθρός στη συγγραφή

Έχουμε λοιπόν αποφασίσει να γράψουμε κάτι. Μπορεί να είναι ένα άρθρο, μια δημοσίευση στο blog μας, η αρχή σε ένα μυθιστόρημα, ένα κομμάτι ποίησης, στίχοι για ένα τραγούδι, οτιδήποτε.

Εκεί λοιπόν που έχουμε καθίσει μπροστά στον υπολογιστή και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε… να μην ελέγξουμε πρώτα τα email μας? Κι αν μας έστειλε κανείς μήνυμα στο Facebook?

Δεν θέλει και πολύ για να καταλήξουμε να βλέπουμε στο youtube το βίντεο ενός ημίγυμνου άντρα που χορεύει με μάσκα αλόγου να μαγειρεύει άγρια μανιτάρια.

Συγγραφή χωρίς Περισπάσεις με το FORCEdraft 01

Τέτοιου είδους περισπάσεις είναι ο μεγαλύτερος εχθρός στη συγγραφή κάθε είδους. Τώρα, όμως, η ίδια η τεχνολογία που μπορεί να μας αποσπάσει, μπορεί να μας δώσει και τη λύση.

FORCEdraft: Τέρμα στις Περισπάσεις

Το μόνο που χρειάζεται για απερίσπαστη συγγραφή είναι να κατεβάσουμε τη δωρεάν και φορητή εφαρμογή FORCEdraft.

Συγγραφή χωρίς Περισπάσεις με το FORCEdraft 02

Ενώ η ίδια η εφαρμογή δεν χρειάζεται εγκατάσταση, θα πρέπει να έχουμε στα Windows το .NET Framework 3.5.

Συγγραφή χωρίς Περισπάσεις με το FORCEdraft 03

Ξεκινώντας την εφαρμογή, μας δίνει την επιλογή είτε να ανοίξουμε ένα υπάρχον draft, είτε να ξεκινήσουμε ένα νέο.

Συγγραφή χωρίς Περισπάσεις με το FORCEdraft 04

Γράφουμε ένα όνομα για το draft. Αν επιλέξουμε κατευθείαν το Start Writing, μπορούμε να βγούμε όποια στιγμή θέλουμε από το πρόγραμμα.

Συγγραφή χωρίς Περισπάσεις με το FORCEdraft 05

Προσωπικά θεωρώ πως το πιο παραγωγικό mode για τη συγγραφή είναι το “WORDS ARE TYPED”, καθώς ορίζουμε τις ελάχιστες λέξεις που θέλουμε να έχουμε γράψει.

Υπ' όψιν, αν έχουμε ανοίξει ένα ήδη υπάρχον Draft, οι λέξεις που έχουμε ήδη γράψει μετρούν για τον στόχο, θα πρέπει να μεγαλώσουμε τον αριθμό για να γράψουμε παραπάνω.

Κατόπιν αυτού, μεταφερόμαστε στο κυρίως FORCEdraft, το οποίο είναι ένας πολύ απλός επεξεργαστής κειμένου.

Συγγραφή χωρίς Περισπάσεις με το FORCEdraft 06

Αν έχουμε βάλει κάποιο στόχο, κάνοντας κλικ στο όνομα FORCEdraft θα μας εμφανίσει πόσο έχει απομείνει.

Συγγραφή χωρίς Περισπάσεις με το FORCEdraft 06a

Εφόσον πιάσαμε το στόχο μας, είτε έχουμε αφήσει την προεπιλογή του να κλείσουμε το πρόγραμμα όποτε θέλουμε, με το ίδιο κλικ στο όνομα θα εμφανιστεί η επιλογή “Save and Exit”.

Κάνουμε κλικ επάνω της για να βγούμε από το πρόγραμμα.

Συγγραφή χωρίς Περισπάσεις με το FORCEdraft 06b

Για το θέμα του Save δεν χρειάζεται γενικά να ανησυχείτε, καθώς η εφαρμογή σώζει ούτως ή άλλως αυτόματα σε τακτά χρονικά διαστήματα, οπότε τα γραπτά μας είναι ασφαλή, σε περίπτωση πχ διακοπής ρεύματος.

Κλείνοντας το πρόγραμμα, μας ενημερώνει που έχει αποθηκευτεί το Draft. Η προεπιλογή είναι ο φάκελος από τον οποίο τρέξαμε το πρόγραμμα, αλλά μπορουμε με το “Change” να επιλέξουμε έναν άλλο φάκελο.

Συγγραφή χωρίς Περισπάσεις με το FORCEdraft 06c

Αν αφήσουμε τσεκαρισμένο το κουτάκι Share όταν πατήσουμε Exit, θα μας ζητήσει να συνδεθούμε στο Facebook για να ανακοινώσουμε στους φίλους μας το πόση δουλειά κάναμε – κάτι που βέβαια δεν βοηθάει σε τίποτα τη συγγραφή, αλλά γούστα είναι αυτά.

Συγγραφή χωρίς Περισπάσεις με το FORCEdraft 06d

Κλείνοντας το πρόγραμμα, θα βρούμε το Draft Μας σαν αρχείο Text. Μπορούμε να το ανοίξουμε με το σημειωματάριο και να κάνουμε αντιγραφή-επικόλληση στο Word – για τον ορθογραφικό έλεγχο που λέγαμε.

Συγγραφή χωρίς Περισπάσεις με το FORCEdraft 09

Πώς προσπερνάμε το FORCEdraft

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, να έχουμε βάλει ένα πολύ φιλόδοξο στόχο (πχ 10.000 λέξεις) που να μην μπορούμε να τον πιάσουμε με τίποτα. Ή να προκύψει κάποια ανάγκη και να πρέπει να βγούμε.

Αρκεί απλά να πατήσουμε alt+F4 και το πρόγραμμα θα κλείσει, χωρίς πολλά-πολλά.

Συγγραφή χωρίς Περισπάσεις με το FORCEdraft 10

Σας βοήθησε το FORCEdraft με τη συγγραφή?

Το FORCEdraft εξακολουθεί να απαιτεί ένα βαθμό πειθαρχίας, σίγουρα όμως προσθέτει ένα επιπλέον βήμα στο να ελέγξουμε τα email μας, να μπούμε στο YouTube ή να χαζέψουμε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Ήταν αυτό επιπλέον βήμα αρκετό για εσάς? Είδατε διαφορά στην παραγωγικότητά σας όσον αφορά τη συγγραφή? Γράψτε μας στα σχόλια τη γνώμη σας για το FORCEdraft.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps