Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Μουσική με Δικαιώματα στο YouTube - Οι Περιορισμοί

Μουσική με Δικαιώματα στο YouTube – Οι Περιορισμοί

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Μέχρι πρότινος, αν θέλαμε να ανεβάσουμε ένα βίντεο στο YouTube, έπρεπε να περιμένουμε να ανέβει ολόκληρο πρώτα για να δούμε τις επιπτώσεις αν είχαμε χρησιμοποιήσει εμπορική μουσική με δικαιώματα. Τώρα, το YouTube μας επιτρέπει εκ των προτέρων να γνωρίζουμε τι θα συμβεί αν συμπεριλάβουμε συγκεκριμένη μουσική στο βίντεό μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Η Βιβλιοθήκη ήχου το YouTube

Όπως πιθανώς έχουν παρατηρήσει όσοι ανεβάζουν βίντεο στο YouTube – για να κερδίσουν χρήματα ή και από χόμπι – η χρήση μουσικής σε ένα βίντεο είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα.

Στην καλύτερη περίπτωση, αν έχουμε χρησιμοποιήσει αναγνωρισμένο υλικό τρίτων, δεν μπορούμε να βάλουμε διαφημίσεις στο βίντεό μας, και το βίντεο επίσης δεν θα παίζει σε κινητά και tablets.

Μουσική με Δικαιώματα στο YouTube - Οι Περιορισμοί 01

Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί ο κάτοχος του copyright να ζητήσει στο YouTube να κατεβάσουν εντελώς το βίντεό μας, και αν έχουμε μερικά τέτοια βίντεο, να κλείσει οριστικά ο λογαριασμός μας.

Μουσική με Δικαιώματα στο YouTube - Οι Περιορισμοί 02

Το YouTube, θέλοντας να υποστηρίξει τους μικρούς παραγωγούς, εδώ και αρκετό διάστημα έχει προσθέσει μια βιβλιοθήκη ήχου, η οποία περιέχει δωρεάν μουσική.

Η μουσική αυτή, την οποία θα βρούμε σε αυτή τη διεύθυνση, δεν καλύπτεται από πνευματικά δικαιώματα και μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ελεύθερα για να εμπλουτίσουμε το βίντεό μας.

Μουσική με Δικαιώματα στο YouTube - Οι Περιορισμοί 03

Εδώ θα βρούμε από σχετικά άγνωστα κομμάτια μέχρι πασίγνωστη κλασσική μουσική.

Μουσική με Δικαιώματα στο YouTube - Οι Περιορισμοί 04

Μουσική με δικαιώματα

Στις 8 Δεκεμβρίου 2014 το YouTube πρόσθεσε μια νέα καρτέλα στη βιβλιοθήκη ήχου, με την ονομασία “Μουσική με υποστήριξη διαφημίσεων”.

Μουσική με Δικαιώματα στο YouTube - Οι Περιορισμοί 05

Το όνομα είναι ελαφρώς παραπλανητικό, καθώς δεν σημαίνει πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το βίντεο για να βάλουμε δικές μας διαφημίσεις

Στην πραγματικότητα, συνήθως συμβαίνει το ανάποδο. Αν χρησιμοποιήσουμε αυτή τη μουσική στο βίντεο, τα έσοδα από τις διαφημίσεις πηγαίνουν στον κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων, και θα είναι αδύνατον να βάλουμε δικές μας διαφημίσεις.

Μουσική με Δικαιώματα στο YouTube - Οι Περιορισμοί 05a

Κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε κομμάτι, θα δούμε αναλυτικά τις επιπτώσεις που θα έχει αν το συμπεριλάβουμε, ολόκληρο ή μέρος του, στο βίντεό μας.

Μουσική με Δικαιώματα στο YouTube - Οι Περιορισμοί 06

Επίσης, κατά περίπτωση ισχύουν και περιορισμοί σχετικά με τις χώρες, συνήθως τη Γερμανία η οποία έχει ιδιαίτερα αυστηρούς νόμους σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα και το copyright.

Μουσική με Δικαιώματα στο YouTube - Οι Περιορισμοί 07

Αυτό σημαίνει πως στις χώρες αυτές δεν θα μπορεί να προβληθεί καθόλου το συγκεκριμένο βίντεο που περιέχει αυτή τη μουσική.

Μουσική με Δικαιώματα στο YouTube - Οι Περιορισμοί 07a

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που αποκλείονται πάνω από 100 χώρες.

Μουσική με Δικαιώματα στο YouTube - Οι Περιορισμοί 08

130 τυχερές χώρες…

Το εργαλείο αυτό θα μας βοηθήσει είτε να αποφύγουμε από λάθος να χρησιμοποιήσουμε μουσική με δικαιώματα, ή τουλάχιστον να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τις συνέπειες και τους περιορισμούς.

Πώς μπορώ να ξέρω αν παίζει μουσική με δικαιώματα στο βίντεό μου?

Η μόνη έλλειψη σε αυτό το σύστημα είναι πως θα πρέπει να ψάξουμε τραγούδια χειροκίνητα, με τον τίτλο ή τον καλλιτέχνη.

Αν λοιπόν στο βίντεό μας παίζει μουσική την οποία όμως δεν προσθέσαμε χειροκίνητα και ίσως καν να μην γνωρίζουμε ποια είναι, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να την εντοπίσουμε.

Σε αυτό θα βοηθήσει ο οδηγός μας: Εύρεση Τραγουδιών από Μουσική – Οι Καλύτερες Μέθοδοι.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#319 - Πλήρη Αποσύνδεση Λογαριασμού Google, Dynamic Island Στα Windows 11, Παιχνίδι Google I/O 2024
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps