Home » Internet » Δημιουργία Ιστοσελίδας » Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes

Θέματα WordPress – Επιλογή και Εγκατάσταση Themes

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα themes είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα των CMS όπως το WordPress. Επιλέγοντας ένα από τα αμέτρητα έτοιμα θέματα WordPress, μπορούμε να αλλάξουμε ριζικά την εμφάνιση της σελίδας μας, χωρίς γνώσεις γραφιστικής ή προγραμματισμού. Στον οδηγό θα δούμε τα καλύτερα θέματα WordPress, τα βασικά κριτήρια επιλογής, και πώς γίνεται η εγκατάσταση.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ο οδηγός αυτός προϋποθέτει πως έχετε ήδη το δικό σας domain και hosting και έχετε ολοκληρώσει την εγκατάσταση WordPress.

Η σημασία του κατάλληλου WordPress Theme

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την επιτυχία μιας νέας ιστοσελίδας είναι η καλαίσθητη και επαγγελματική εμφάνιση.

Αν ένας επισκέπτης μπει για πρώτη φορά σε μια ιστοσελίδα που είναι έτσι…

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 01

…η επίσκεψή του ζήτημα είναι αν θα κρατήσει μερικά δευτερόλεπτα, και βεβαίως δεν πρόκειται να ξαναεπιστρέψει.

Στα πρώτα χρόνια του Internet, που δεν υπήρχαν ακόμα τα CMS όπως το WordPress, για την επαγγελματική εμφάνιση ενός site χρειάζονταν γραφιστικές γνώσεις, γνώσεις προγραμματισμού, και εξειδικευμένα προγράμματα, όπως το DreamWeaver.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 02

Σήμερα, με τα κατάλληλα θέματα WordPress, ακόμη και κάποιος εντελώς αρχάριος μπορεί να δημιουργήσει ένα καθ' όλα επαγγελματικό site, χωρίς να γνωρίζει τίποτα από γραφιστική ή από προγραμματισμό ιστοσελίδων.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 03

Μια απλή αναζήτηση για θέματα WordPress στο Google θα επιστρέψει πάνω από 120 εκατομμύρια αποτελέσματα.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 04

Αρκετές από από αυτές τις σελίδες μπορεί να περιέχουν δεκάδες, ή ακόμα και εκατοντάδες διαφορετικά θέματα WordPress, δωρεάν και επί πληρωμή.

Ουσιαστικά, το δυσκολότερο που θα χρειαστεί να κάνουμε για την εμφάνιση της ιστοσελίδας μας, είναι το να επιλέξουμε το ένα WordPress theme που μας αρέσει περισσότερο, μέσα σε τόσο μεγάλη ποικιλία.

Αξίζουν τα δωρεάν θέματα WordPress?

Το πρώτο ένστικτο των περισσότερων ατόμων που επιχειρούν να φτιάξουν το πρώτο τους site, είναι να το φτιάξουν όσο το δυνατόν οικονομικότερα, ξοδεύοντας τα ελάχιστα δυνατά χρήματα, μετρώντας και το τελευταίο cent.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 05

Αυτό είναι λογικό, ως ένα βαθμό, εφόσον κάνουμε τα πρώτα μας βήματα και δεν γνωρίζουμε αν το site μας θα αποδώσει οικονομικά.

Ενώ όμως υπάρχει πληθώρα από δωρεάν θέματα WordPress στην αγορά, υπάρχουν ορισμένα σοβαρά μειονεκτήματα, τα οποία πρέπει να γνωρίζουμε.

Ποιότητα

Είναι λογικό πως αν ψάχνουμε για δωρεάν θέματα WordPress, δεν θα βρούμε ούτε τα πιο καινούρια, ούτε τα θέματα με την καλύτερη εμφάνιση.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 06

Οι περισσότερες ιστοσελίδες που έχουν δωρεάν θέματα WordPress έχουν και πληρωμένα, και συχνά τα θέματα που τώρα δίνουν δωρεάν, ήταν επί πληρωμή στο παρελθόν.

Οι λόγοι που διατίθενται πλέον δωρεάν είναι είτε επειδή πάλιωσαν, είτε επειδή δεν πούλησαν αρκετά.

Δεν αποκλείει κανείς το ότι ίσως στο Internet υπάρχουν δωρεάν θέματα WordPress που να είναι “διαμάντια” και να έχουν ακριβώς την εμφάνιση που χρειάζεται η ιστοσελίδα μας.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 07

Όμως, οι λόγοι που τα δωρεάν θέματα WordPress δεν είναι πάντα μια καλή επιλογή είναι περισσότερο από επιφανειακοί.

Λειτουργικότητα

Τα καλοφτιαγμένα θέματα WordPress δίνουν μεγάλη ελευθερία στον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας, όσον αφορά τη λειτουργικότητα ολόκληρης της ιστοσελίδας.

Μέσα από το μενού του κατάλληλου WordPress theme, μπορούμε να επιλέξουμε χαρακτηριστικά όπως τις στήλες και τη γενικότερη διάταξη της σελίδας, εναλλακτικά χρώματα, χαρακτηριστικά για το SEO και τα Social Media, μέχρι και γραμματοσειρά.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 08

Ενώ αυτές τις λειτουργίες μπορούμε να τις έχουμε και με Plugins, γενικά χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο πόσα και ποια plugins εγκαθιστούμε στο WordPress, καθώς αν βάλουμε πολλά θα επιβραδύνουμε σημαντικά τη σελίδα μας.

Μιας και αγγίξαμε το θέμα της ταχύτητας, το να είναι γρήγορη μια σελίδα συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία της, και είναι κάτι που μετράει και στις μηχανές αναζήτησης, όσον αφορά το SEO.

Τα καλύτερα θέματα WordPress είναι φτιαγμένα ώστε να είναι ελαφριά, για να μην επιβαρύνουν τη σελίδα μας.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 09

Τέλος, καθώς οι φορητές συσκευές με πρόσβαση στο Internet – smartphones, tablets – κατακτούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς

Είναι σημαντικό λοιπόν ένα WordPress Theme να είναι Responsive, δηλαδή να προσαρμόζεται αυτόματα στην ανάλυση και της διαστάσεις της συσκευής που χρησιμοποιεί ο επισκέπτης.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 10

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα βρούμε δωρεάν θέματα WordPress με αυτά τα χαρακτηριστικά. Όμως τα πληρωμένα θέματα WordPress τείνουν να είναι καλύτερα “εξοπλισμένα”, και να υιοθετούν συντομότερα τις τελευταίες τάσεις στο Web Design.

Υποστήριξη

Τα θέματα WordPress δεν είναι απλές εικόνες που “ντύνουν” στο site μας. Πρόκειται για δυναμικές εμφανίσεις οι οποίες περιέχουν δεκάδες εκατοντάδες, ή ακόμη και χιλιάδες γραμμές κώδικα, που υποστηρίζουν τη λειτουργικότητά τους.

Σε όλον αυτό τον κώδικα είναι εύκολο να ξεφύγουν κενά ασφαλείας, τα οποία, ανάλογα με τη σοβαρότητά τους, μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ολόκληρη τη σελίδα μας.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 11

Αυτός είναι ο λόγος που κάθε κατασκευαστής WordPress Themes κυκλοφορεί ανανεώσεις για τα θέματα, οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με την εμφάνιση του θέματος, αλλά κλείνουν κενά ασφαλείας που έχει εντοπίσει.

Φυσικά, και τα δωρεάν θέματα WordPress δέχονται ανανεώσεις ασφαλείας, αλλά συχνά σε δεύτερη προτεραιότητα.

Κρυφός και κακόβουλος κώδικας

Αυτή είναι η μεγαλύτερη πληγή στα δωρεάν θέματα WordPress, ειδικά όταν είναι αμφίβολης προέλευσης.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 12

Υπάρχουν επιτήδειοι οι οποίοι παίρνουν εμπορικά και επιτυχημένα θέματα WordPress, αφαιρούν από τον κώδικα τα χαρακτηριστικά του κατασκευαστή, και προσθέτουν δικό τους κώδικα, τον οποίο φυσικά δεν γνωρίζει να ελέγξει ο μέσος χρήστης.

Ο κώδικας αυτός μπορεί από το να παρακολουθεί τους επισκέπτες του site και να υποκλέπτει τα email των μελών που εγγράφονται μέχρι να εμφανίζει pop-up με διαφημίσεις, ή ακόμα και να δώσει πρόσβαση σε κάποιον τρίτο στον κώδικα της σελίδας μας.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 13

Μία ιδιαίτερα επικίνδυνη μορφή επίθεσης μέσα από “πειραγμένα” θέματα WordPress αλλά και Plugins είναι η μόλυνση CryptoPHP.

Ουσιαστικά τα θέματα αυτά περιέχουν μία και μόνο γραμμή κώδικα, η οποία στο απαίδευτο μάτι φαίνεται εντελώς αθώα, κάπως έτσι:

<?php include(‘assets/images/social.png'); ?>

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 14

Όμως ένας προγραμματιστής που γνωρίζει PHP αμέσως θα παρατηρήσει πως αυτός ο κώδικας είναι περίεργος, καθώς μια εντολή της PHP περιλαμβάνει ένα αρχείο, αντί για εκτελέσιμο κώδικα.

Όμως είναι δυνατόν κακόβουλος κώδικας να κρυφτεί σε ένα αρχείο εικόνας, για να είναι δυσκολότερος ο εντοπισμός του, και ο κώδικας αυτός είναι που τον ενεργοποιεί στο site.

Ο κατάλληλος κώδικας μπορεί να επιτρέψει σε κάποιον τρίτο από το να φτιάξει λογαριασμό διαχειριστή μέχρι να χρησιμοποιεί το site και τον server μας για να στέλνει spam, ή ακόμη και για να μολύνει τους επισκέπτες μας με malware.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 15

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Αξίζει φυσικά να τονίσουμε πως ένα τέτοιο είδος μόλυνσης μέσω του Theme δεν πρόκειται να το εντοπίσει κανένα antivirus ή malware scanner όταν κατεβάζουμε το theme, γιατί δεν ανήκει στις απειλές τις οποίες ψάχνουν τα προγράμματα του είδους.

Συνεπώς, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τα θέματα WordPress, ιδιαίτερα τα δωρεάν, και να αποφεύγουμε άγνωστες και ύποπτες πηγές στο Internet.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 16

Τα καλύτερα θέματα WordPress

Οι παρακάτω ιστοσελίδες είναι από τις πιο γνωστές στην αγορά, και ανάμεσά τους θα βρούμε χιλιάδες θέματα WordPress υψηλής ποιότητας.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να μην παραμένουμε στις στατικές φωτογραφίες, αλλά να επισκεπτόμαστε το “Demo” ή το “Live Preview” που έχει κάθε σοβαρή σελίδα, για να δούμε το WordPress Theme της επιλογής μας εν δράσει.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 17

ThemeForest

Μέρος του ομίλου ΕnvatoΜarket, που περιλαμβάνει εξειδικευμένες ιστοσελίδες για οτιδήποτε χρειαστούμε στο site μας, το ThemeForest εξειδικεύεται στα Themes.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 18

Τα θέματα WordPress είναι ένα μεγάλο μέρος του συγκεκριμένου site, όμως θα βρούμε επίσης θέματα για όλα τα γνωστά CMS γενικής χρήσης, όπως η Joomla και το Drupal, αλλά και για εξειδικευμένα CMS όπως το PrestaShop, OpenCart, Magento, VirtueMart και άλλα.

Στο Theme Forest αυτή τη στιγμή μπορούμε να κατεβάσουμε 4800 θέματα WordPress, με τιμές που ξεκινούν από 28 δολάρια (περίπου 22,50 ευρώ), και φτάνουν μέχρι τα 63 δολάρια (περίπου 50,50 ευρώ).

Δείτε τα θέματα WordPress του ThemeForest.

Creative Market

To Creative Market έχει πιθανώς το μεγαλύτερο εύρος τιμών σε θέματα WordPress από οποιοδήποτ marketplace τη αγοράς. Από τη μία μπορούμε να βρούμε εξαιρετικά οικονομικά θέματα με μόλις δύο δολάρια (1,60 ευρώ)…

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 41

…αλλά στο άλλο άκρο θα βρούμε και εξαιρετικής ποιότητας premium θέματα WordPress, με τιμές που αγγίζουν τα 200 δολάρια (160 ευρώ).

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 40

Με άλλα λόγια, στα 1426 themes που φιλοξενεί, θα βρούμε προτάσεις για κάθε γούστο και κάθε πορτοφόλι.

Δείτε τα θέματα WordPress του Creative Market.

Mojo Themes

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 19

Το Mojo εξειδικεύεται κυρίως στα θέματα WordPress και Joomla, αν και θα βρούμε και για περιορισμένα e-shop CMS.

Στον τομέα του WordPress θα βρούμε πάνω από 1000 Themes, με τιμές που ξεκινούν από τα 16 δολάρια (12,90 ευρώ) και φτάνουν τα 59 δολάρια (47,50 ευρώ)

Δείτε τα θέματα WordPress του Mojo Themes.

Gavick Pro

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 20

Ενώ οι τρεις παραπάνω σελίδες είναι marketplaces όπου δεκάδες ή και εκατοντάδες δημιουργοί WordPress Themes διαθέτουν τις δημιουργίες τους, η σελίδα Gavick Pro είναι διαφορετική.

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν δημιουργό Themes για Joomla και WordPress, ο οποίος εκτός από υψηλής ποιότητας εμπορικά θέματα WordPress, διαθέτει και αξιόλογες δωρεάν προτάσεις.

Δεν είναι τυχαίο πως τα δύο τελευταία Themes που έχουμε χρησιμοποιήσει στο PCsteps προήλθαν από το Gavick Pro – οι πιο παλιοί αναγνώστες θα θυμάστε αυτό το theme:

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 21

Χαρακτηριστικό είναι πως τα εμπορικά θέματα WordPress δεν πωλούνται με το κομμάτι, αλλά με 39 δολάρια γινόμαστε για ένα χρόνο συνδρομητές του Gavick, αποκτώντας πλήρη πρόσβαση σε όλα τα θέματα WordPress της σελίδας.

Δείτε τα θέματα WordPress του Gavick Pro

StudioPress

Αν διαβάζετε αρκετά σχετικά με τα θέματα WordPress στο Internet, σίγουρα θα έχετε πετύχει το όνομα Genesis Framework, που είναι μία από τις πιο γνωστές “μηχανές” για WordPress Themes.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 22

Το StudioPress είναι οι δημιουργοί του Genesis Framework, και αυτή τη στιγμή περισσότερα από 134.000 sites έχουν ένα WordPress theme βασισμένο σε αυτό.

Responsive, με πολλές δυνατότητες και εξειδικευμένα child themes που ταιριάζουν ακριβώς στις ανάγκες μας, και με την υποστήριξη ενός από τα πιο δημοφιλή και ασφαλή Frameworks, τα θέματα WordPress του StudioPress αξίζουν την προσοχή μας.

Το απλό Genesis Framework κοστίζει 60 δολάρια (48 ευρώ), ενώ τα child themes είναι +40 δολάρια (πωλούνται στα 100 δολάρια μαζί με το Genesis)

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 23

Δείτε τα θέματα WordPress του StudioPress

MyThemeShop

Ένας ακόμα δημιουργός Themes εξειδικευμένος στο WordPress, ο οποίος έχει σημαντική ποικιλία στα δωρεάν θέματα WordPress, καθώς αυτή τη στιγμή διαθέτει 14 διαφορετικά δωρεάν Themes – σε σύνολο 77.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 24

172.751 ιστοσελίδες έχουν επιλέξει ένα από τα themes του MyThemeShop.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 25

Τα πληρωμένα θέματα WordPress μπορούμε να τα αγοράσουμε μεμονωμένα με 35 δολάρια (28 ευρώ) το καθένα, ή να αγοράσουμε μια ετήσια συνδρομή που μας δίνει πρόσβαση σε όλα με 67 δολάρια (54 ευρώ).

Δείτε τα θέματα WordPress του MyThemeShop

WP Eden

Ένα μικρό σχετικά Marketplace, εξειδικευμένο στο WordPress.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 26

Μπορεί να μην έχει την ατέλειωτη ποικιλία των μεγάλων Marketplaces όπως το ThemeForest και το Mojo Themes, όμως θα βρούμε υψηλής ποιότητας θέματα, που ξεκινούν από δωρεάν και φτάνουν μέχρι τα 90 δολάρια

Επίσης, θα βρούμε και αρκετές προτάσεις σε χαμηλή κατηγορία τιμής, με 15 δολάρια.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 27

Δείτε τα θέματα WordPress του WP Eden

WordPress.org

Φυσικά, σε κάθε αναφορά στα θέματα WordPress δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε απ' έξω τους ίδιους τους δημιουργούς του WordPress.

Στην επίσημη ιστοσελίδα WordPress.org θα βρούμε πάνω από 2.800 θέματα WordPress, εντελώς δωρεάν.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 28

Η ποιότητά τους βέβαια δεν συγκρίνεται με των παραπάνω δημιουργών, και τα περισσότερα από αυτά είναι μέτρια σε εμφάνιση και δυνατότητες.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 29

Όμως αν έχετε χρόνο και υπομονή είναι πιθανό να βρείτε αξιόλογες προτάσεις ανάμεσά τους.

Δείτε τα θέματα WordPress του WordPress.org

Εγκατάσταση WordPress Theme

Αφού έχουμε αγοράσει ή κατεβάσει το Theme της επιλογής μας, αρκεί να συνδεθούμε στο διαχειριστικό της σελίδας μας…

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 30

…και να πάμε στην “Εμφάνιση” -> Θέματα.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 31

Επιλέγουμε την “Προσθήκη Νέου”…

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 32

… και κάνουμε κλικ στη “Μεταφόρτωση θέματος”.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 33

Επιλέγουμε το συμπιεσμένο φάκελο .zip με το WordPress Theme που κατεβάσαμε…

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 34

…και κάνουμε κλικ στην εγκατάσταση.

Συνήθως τα θέματα WordPress είναι μικρότερα από 1MB οπότε δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να ανέβει.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 35

Μόλις ολοκληρωθεί το upload, το θέμα θα εγκατασταθεί αυτόματα, και μπορούμε να κάνουμε άμεσα “Ενεργοποίηση” από αυτή την οθόνη.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 36

Έτσι, με ένα κλικ, το προεπιλεγμένο θέμα του site μας…

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 37

…κάνοντας ένα refresh αλλάζει άμεσα στο νέο.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 38

Να σημειωθεί πως σε καμία περίπτωση δεν θα χαθούν τα άρθρα που ήδη έχουμε γράψει και οι φωτογραφίες που έχουμε ανεβάσει, όσα θέματα WordPress κι αν αλλάξουμε.

Το περιεχόμενο προσαρμόζεται πάντα στο νέο theme.

Συνεχίζεται: Προσαρμόζοντας την εμφάνιση του WordPress

Αν μόλις έχουμε εγκαταστήσει ένα νέο Theme, το πιθανότερο είναι πως δεν θα φαίνεται ακριβώς όπως ήταν στο Demo του κατασκευαστή.

Θέματα WordPress - Επιλογή και Εγκατάσταση Themes 39

Σε επόμενο οδηγό μας θα δούμε αναλυτικά πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε το θέμα της επιλογής μας στα μέτρα μας.

Εμφάνιση WordPress – Διαμόρφωση από το Διαχειριστικό

Χρειάζεστε βοήθεια (ή μια γνώμη) για τα θέματα WordPress?

Αν νιώθετε χαμένοι ανάμεσα στις τόσες δεκάδες χιλιάδες θέματα WordPress, και δυσκολεύεστε να αποφασίσετε ποιο θα ήταν το καλύτερο για τη δική σας σελίδα, γράψτε μας στα σχόλια, και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο!

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps