Home » Hardware » Οδηγοί Αγοράς » Παρουσίαση "Gaming PC – Lvl 3 Plus": Ένα Ισχυρό Σύστημα Για Υψηλές Απαιτήσεις
Featured Παρουσίαση Gaming PC Lvl 3 Plus Ένα Ισχυρό Σύστημα Για Υψηλές Απαιτήσεις 3

Παρουσίαση “Gaming PC – Lvl 3 Plus”: Ένα Ισχυρό Σύστημα Για Υψηλές Απαιτήσεις

Η επιλογή προσωπικού υπολογιστή είναι δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Αν κάποιος δεν έχει φτιάξει ποτέ ένα PC μόνος του, συνήθως θα καταφύγει σε έτοιμες λύσεις που συχνά δεν είναι υψηλών προδιαγραφών. Στο μηνιαίο οδηγό θα βλέπουμε μία σύνθεση PCsteps, την οποία έχουμε δημιουργήσει εμείς ύστερα από εμπειρία χρόνων, ώστε να βοηθήσουμε στην επιλογή του νέου συστήματος σας, καθώς και τη νέα υπηρεσία και τις εκπτώσεις που έχουμε στο PCsteps.shop.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Παρουσίαση

Στον μηνιαίο οδηγό αγοράς υπολογιστή του PCsteps μπορούμε να δούμε τις καλύτερες επιλογές με έτοιμα PC builds για κάθε χρήση, από 399 έως 16.934 ευρώ. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναλύσουμε την σύνθεση Gaming PC – “Lvl 3”, την οποία μπορούμε να βρούμε εδώ στα 2.099 ευρώ, χωρίς επιπλέον κόστος μεταφορικών και συναρμολόγησης, ετοιμοπαράδοτη.

Πάμε να δούμε κομμάτι-κομμάτι όλο το hardware της σύνθεσης αυτής.

Επεξεργαστής

Αρχικά, για τον επεξεργαστή της σύνθεσης επιλέξαμε τον Intel Core i5-13600KF. Ο i5-13600KF είναι ένας επεξεργαστής με 14 πυρήνες και 20 threads, βασική συχνότητα στα 2,6GHz με δυνατότητα να φτάσει έως τα 5,1GHz, και δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά.

intel_core

Για ένα high-end επιπέδου σύστημα, ο συγκεκριμένος θα καλύψει τις ανάγκες μας και με το παραπάνω. Δε θα συναντήσουμε προβλήματα στο gaming, όσο απαιτητικός και να είναι ο τίτλος, ενώ παράλληλα μπορεί να εκτελεί τις υπόλοιπες εφαρμογές άνετα και γρήγορα.

Ψύκτρα Επεξεργαστή

Για να ψύξουμε τον Intel Core i5-13600KF, επιλέξαμε την AIO Lian Li Galahad 240 Black 240mm, η οποία είναι μία πολύ καλή VFM επιλογή για υδρόψυξη με μέγεθος ψυγείου διπλού ανεμιστήρα με διαστάσεις 120mm έκαστος, στροφές στα 1900rpm, και αρκετά αθόρυβη ως μονάδα.

Κάρτα γραφικών

Το συγκεκριμένο PC διαθέτει μία ξεχωριστή κάρτα γραφικών, την NVIDIA RTX 4070 GAMING X TRIO 12G σε υλοποίηση της MSI, με την οποία μπορούμε να παίξουμε όλους τους AAA τίτλους σε 1080p 60fps με όλα τα settings στο maximum. Για 1440p ανάλυση, τα περισσότερα παιχνίδια θα έχουν σταθερά τουλάχιστον 60fps με τις μέγιστες ρυθμίσεις, και μόνο στους πολύ απαιτητικούς τίτλους ίσως να δούμε πτώσεις της τάξης των 5-10 fps.

Μνήμη RAM

Στο σύστημα προσθέσαμε το στάνταρ σετ μνημών που χρειάζεται κάποιο high-end gaming σύστημα, δηλαδή 2x16GB μνήμες στα 4800MHz, οι οποίες θα δώσουν αυτό που χρειάζονται οι απαιτητικοί gamers για τα παιχνίδια τους ή οι επαγγελματίες στον τομέα της επεξεργασίας βίντεο και εικόνας για τις βαριές εργασίες τους.

Αν υπάρχει ανάγκη για 64GB μνήμης, δίνεται η επιλογή για 4x16GB σε 4800MHz συχνότητα στο μενού “Επιλογή RAM”.

Μητρική κάρτα

Όλο το hardware της σύνθεσης μας πατάει πάνω σε ποιοτική και premium μητρική, την MSI Pro Z790-A DDR5, με όλες τις απαραίτητες εξόδους που χρειάζεται ένα gaming σύστημα. Διαθέτει πληθώρα χαρακτηριστικών, όπως 4xPCIe 4.0 gen για M.2 δίσκους, DisplayPort και HDMI για να συνδέσουμε τις οθόνες μας, 4 DDR4 DIMM θέσεις, RGB και addressable LED headers, 5 θύρες USB 3.2, και πολλά άλλα.

Αποθηκευτικός χώρος

Το σύστημα διαθέτει έναν M.2 NVMe 1TB δίσκο, τον Samsung 980, για τον κυρίως αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος είναι γρήγορος και ευρύχωρος για να εγκαταστήσουμε το λειτουργικό σύστημα, και τις επιπλέον εφαρμογές που χρειαζόμαστε για τις εργασίες μας.

Αν ένας δίσκος δεν μας είναι αρκετός, και μεταξύ μας ποτέ δεν είναι, υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης ενός ή περισσοτέρων SSD από το αντίστοιχο μενού.

Τροφοδοσία

Γνώμονας στην επιλογή του τροφοδοτικού για εμάς στο PCsteps είναι πάντοτε η ποιότητα και η αξιοπιστία, και όχι η χαμηλή τιμή ή τα πολλά Watt. Έτσι, για τη σύνθεσή μας, χρησιμοποιήσαμε το Be Quiet Pure Power 9 των 750 Watt με πιστοποίηση 80 Plus Gold, το οποίο είναι υπεραρκετό για το σύστημα, και μας επιτρέπει να προσθέσουμε οτιδήποτε άλλο θελήσουμε στο μέλλον.

Να επισημάνουμε εδώ ότι το τροφοδοτικό είναι Full Modular, οπότε θα μπορούμε να τακτοποιήσουμε τα καλώδια μας με σχετική ευκολία.

Η Be Quiet διαθέτει προϊόντα υψηλών προδιαγραφών με εγγυημένα αποτελέσματα, και τα προτιμούμε συχνά στις συνθέσεις μας.

Κουτί

Τέλος, η σύνθεση μας στεγάζεται στο κουτί Pure Base 500FX της Be Quiet, χρώματος μαύρο. Είναι ένα gaming κουτί μεγέθους Midi, και διαθέτει πλαϊνό παράθυρο tempered glass, φίλτρα για τους ανεμιστήρες, δυνατότητα ψυγείου μέχρι και 360mm, και ένα πολύ καλό cable management για να έχουμε τα καλώδια όσο το δυνατόν πιο οργανωμένα. Επίσης, το κουτί έρχεται μαζί με 4 Light Wings και έτσι δεν χρειάζεται να αγοράσετε επιπλέον ανεμιστηράκια.

Φυσικά, όπως βλέπουμε, το κουτί παρέχει και RGB φωτισμό, αν μας ενδιαφέρει το στυλ μαζί με την λειτουργικότητα.


OS & εγγύηση

Η σύνθεση αυτή, όπως και όλες όσες έχουμε δημιουργήσει στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, δεν διαθέτουν λειτουργικό σύστημα. Μπορείτε να προμηθευτείτε κλειδιά Windows, και όχι μόνο, εδώ. Επίσης, όλες οι συνθέσεις μας έρχονται με 3 χρόνια εγγύηση.

Εκπτώσεις Merch

Στο PCsteps.shop μπορούμε ακόμα να βρούμε σε μεγάλη έκπτωση όλο το merch του PCsteps.

Διαθέτουμε πέντε t-shirt με διαφορετικά σχέδια σε μεγέθη Small, Medium, Large, και Extra large, μία μάσκα PCsteps για να προστατευτούμε από την πανδημία που μας ταλαιπωρεί, και το νέο μας προϊόν, το καπέλο PCsteps.

Υπενθυμίζουμε ότι η προσφορά κουπονιού 10€ με αγορά ενός t-shirt δεν ισχύει όσο το merch βρίσκεται σε έκπτωση.

Υπηρεσία “Steps To Your New PC”

Εδώ και πολύ καιρό υπάρχει διαθέσιμη η νέα μας υπηρεσία “Steps To Your New PC” στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα PCsteps.shop. Αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για τις έτοιμες συνθέσεις μας, τότε μπορεί να προχωρήσει με την αγορά της υπηρεσίας αυτής, ώστε η ομάδα του PCsteps να του δημιουργήσει μία νέα από την αρχή.

Η όλη διαδικασία έχει ως εξής. Αρχικά, προχωράμε σε εξόφληση της υπηρεσίας, είτε με τραπεζική κατάθεση, είτε με πληρωμή με κάρτα, και στη συνέχεια σας στέλνουμε ένα link με μία φόρμα Google. Η φόρμα αυτή έχει ερωτήσεις οι οποίες έχουν σχεδιαστεί συγκεκριμένα για να μάθουμε όλες τις προτιμήσεις σας.

Στη συνέχεια, με βάση τις απαντήσεις που βλέπουμε, προχωρούμε στην δημιουργία μίας σύνθεσης με γνώμονα πάντα την εύρεση VFM hardware σε όσο το δυνατόν πιο προσιτή τιμή.

Έπειτα, σας την αποστέλλουμε στο email σας, και εφόσον συμφωνείτε, προχωρούμε στην εξόφλησή της. Εδώ να σημειώσουμε ότι το αρχικό κόστος της υπηρεσίας, το οποίο είναι στα 25€, θα αφαιρεθεί από το τελικό ποσό. Η αποστολή της συναρμολογημένης σύνθεσης γίνεται μέσα σε 7 με 10 εργάσιμες ημέρες.

Σας άρεσε η παραπάνω σύνθεση?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, ή έχετε να προτείνετε επιπλέον ιδέες για custom συνθέσεις, μπορείτε να μας γράψετε στο Questions.pcsteps.gr.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps