Home » Hardware » Οδηγοί Αγοράς » Παρουσίαση "Gaming PC – Lvl 3 Plus": Ένα Ισχυρό Σύστημα Για Υψηλές Απαιτήσεις
Featured Παρουσίαση Gaming PC Lvl 3 Plus Ένα Ισχυρό Σύστημα Για Υψηλές Απαιτήσεις

Παρουσίαση “Gaming PC – Lvl 3 Plus”: Ένα Ισχυρό Σύστημα Για Υψηλές Απαιτήσεις

Η επιλογή προσωπικού υπολογιστή είναι δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Αν κάποιος δεν έχει φτιάξει ποτέ ένα PC μόνος του, συνήθως θα καταφύγει σε έτοιμες λύσεις που συχνά δεν είναι υψηλών προδιαγραφών. Στο μηνιαίο οδηγό θα βλέπουμε μία σύνθεση PCsteps, την οποία έχουμε δημιουργήσει εμείς ύστερα από εμπειρία χρόνων, ώστε να βοηθήσουμε στην επιλογή του νέου συστήματος σας, καθώς και τη νέα υπηρεσία και τις εκπτώσεις που έχουμε στο PCsteps.shop.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Παρουσίαση

Στον μηνιαίο οδηγό αγοράς υπολογιστή του PCsteps μπορούμε να δούμε τις καλύτερες επιλογές με έτοιμα PC builds για κάθε χρήση, από 399 έως 16.934 ευρώ. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναλύσουμε την σύνθεση Gaming PC – “Lvl 3”, την οποία μπορούμε να βρούμε εδώ στα 1.599 ευρώ, χωρίς επιπλέον κόστος μεταφορικών και συναρμολόγησης, ετοιμοπαράδοτη.

Πάμε να δούμε κομμάτι-κομμάτι όλο το hardware της σύνθεσης αυτής.

Επεξεργαστής

Αρχικά, για τον επεξεργαστή της σύνθεσης επιλέξαμε τον Intel Core i5-13600K. Ο i5-13600K είναι ένας επεξεργαστής με 14 πυρήνες και 20 threads, βασική συχνότητα στα 2,6GHz με δυνατότητα να φτάσει έως τα 5,1GHz, και έχει ενσωματωμένα γραφικά.

intel_core

Για ένα high-end επιπέδου σύστημα, ο συγκεκριμένος θα καλύψει τις ανάγκες μας και με το παραπάνω. Δε θα συναντήσουμε προβλήματα στο gaming, όσο απαιτητικός και να είναι ο τίτλος, ενώ παράλληλα μπορεί να εκτελεί τις υπόλοιπες εφαρμογές άνετα και γρήγορα.

Ψύκτρα Επεξεργαστή

Για να ψύξουμε τον Intel Core i5-13600K, επιλέξαμε την AIO Lian Li Galahad 240 Black 240mm, η οποία είναι μία πολύ καλή VFM επιλογή για υδρόψυξη με μέγεθος ψυγείου διπλού ανεμιστήρα με διαστάσεις 120mm έκαστος, στροφές στα 1900rpm, και αρκετά αθόρυβη ως μονάδα.

Κάρτα γραφικών

Το συγκεκριμένο PC διαθέτει μία ξεχωριστή κάρτα γραφικών, την NVIDIA RTX 3060 12GB GDDR6 σε υλοποίηση της ASUS, με την οποία μπορούμε να παίξουμε όλους τους AAA τίτλους σε 1080p 60fps με όλα τα settings στο maximum. Για 1440p ανάλυση, τα περισσότερα παιχνίδια θα έχουν σταθερά τουλάχιστον 60fps με τις μέγιστες ρυθμίσεις, και μόνο στους πολύ απαιτητικούς τίτλους ίσως να δούμε πτώσεις της τάξης των 5-10 fps.

Μνήμη RAM

Στο σύστημα προσθέσαμε το στάνταρ σετ μνημών που χρειάζεται κάποιο αξιοπρεπές gaming build, δηλαδή 2x8GB μνήμες στα 3600MHz. Η διαφορά στην τιμή με τις μικρότερες συχνότητες είναι πολύ μικρή, και έτσι η επιλογή του σετ στα 3600MHz είναι μονόδρομος.

Αν υπάρχει ανάγκη για 32GB μνήμης, δίνεται η επιλογή για 4x8GB σε 3600MHz συχνότητα στο μενού “Επιλογή RAM”.

Μητρική κάρτα

Όλο το hardware της σύνθεσης μας πατάει πάνω σε ποιοτική και premium μητρική, την MSI Pro Z690-A DDR4, με όλες τις απαραίτητες εξόδους που χρειάζεται ένα gaming σύστημα. Διαθέτει πληθώρα χαρακτηριστικών, όπως 2xPCIe 4.0 gen για M.2 δίσκους, DisplayPort και HDMI για να συνδέσουμε τις οθόνες μας, 4 DDR4 DIMM θέσεις, RGB και addressable LED headers, 6 θύρες USB, και πολλά άλλα.

Αποθηκευτικός χώρος

Το σύστημα διαθέτει έναν M.2 NVMe 1TB δίσκο, τον Samsung 980, για τον κυρίως αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος είναι γρήγορος και ευρύχωρος για να εγκαταστήσουμε το λειτουργικό σύστημα, και τις επιπλέον εφαρμογές που χρειαζόμαστε για τις εργασίες μας.

Αν ένας δίσκος δεν μας είναι αρκετός, και μεταξύ μας ποτέ δεν είναι, υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης ενός ξεχωριστού HDD από το αντίστοιχο μενού.

Τροφοδοσία

Γνώμονας στην επιλογή του τροφοδοτικού για εμάς στο PCsteps είναι πάντοτε η ποιότητα και η αξιοπιστία, και όχι η χαμηλή τιμή ή τα πολλά Watt. Έτσι, για τη σύνθεσή μας, χρησιμοποιήσαμε το Be Quiet System Power 9 των 700 Watt με πιστοποίηση 80 Plus Gold, το οποίο είναι υπεραρκετό για το σύστημα, και μας επιτρέπει να προσθέσουμε οτιδήποτε άλλο θελήσουμε στο μέλλον.

Να επισημάνουμε εδώ ότι το τροφοδοτικό είναι Semi Modular, οπότε θα μπορούμε να τακτοποιήσουμε τα καλώδια μας με σχετική ευκολία.

Η Be Quiet διαθέτει προϊόντα υψηλών προδιαγραφών με εγγυημένα αποτελέσματα, και τα προτιμούμε συχνά στις συνθέσεις μας.

Κουτί

Τέλος, η σύνθεση μας στεγάζεται στο κουτί H510 Flow White της NZXT, χρώματος άσπρο. Είναι ένα κουτί μεγέθους Midi, και διαθέτει πλαϊνό παράθυρο tempered glass, φίλτρα για τους ανεμιστήρες, δυνατότητα ψυγείου μέχρι και 280mm, και ένα πολύ καλό cable management για να έχουμε τα καλώδια όσο το δυνατόν πιο οργανωμένα.

Φυσικά, όπως βλέπουμε, το κουτί παρέχει και RGB φωτισμό, αν μας ενδιαφέρει το στυλ μαζί με την λειτουργικότητα.


OS & εγγύηση

Η σύνθεση αυτή, όπως και όλες όσες έχουμε δημιουργήσει στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, δεν διαθέτουν λειτουργικό σύστημα. Μπορείτε να προμηθευτείτε κλειδιά Windows, και όχι μόνο, εδώ. Επίσης, όλες οι συνθέσεις μας έρχονται με 3 χρόνια εγγύηση.

Εκπτώσεις Merch

Στο PCsteps.shop μπορούμε ακόμα να βρούμε σε μεγάλη έκπτωση όλο το merch του PCsteps.

Διαθέτουμε πέντε t-shirt με διαφορετικά σχέδια σε μεγέθη Small, Medium, Large, και Extra large, μία μάσκα PCsteps για να προστατευτούμε από την πανδημία που μας ταλαιπωρεί, και το νέο μας προϊόν, το καπέλο PCsteps.

Υπενθυμίζουμε ότι η προσφορά κουπονιού 10€ με αγορά ενός t-shirt δεν ισχύει όσο το merch βρίσκεται σε έκπτωση.

Υπηρεσία “Steps To Your New PC”

Εδώ και πολύ καιρό υπάρχει διαθέσιμη η νέα μας υπηρεσία “Steps To Your New PC” στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα PCsteps.shop. Αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για τις έτοιμες συνθέσεις μας, τότε μπορεί να προχωρήσει με την αγορά της υπηρεσίας αυτής, ώστε η ομάδα του PCsteps να του δημιουργήσει μία νέα από την αρχή.

Η όλη διαδικασία έχει ως εξής. Αρχικά, προχωράμε σε εξόφληση της υπηρεσίας, είτε με τραπεζική κατάθεση, είτε με πληρωμή με κάρτα, και στη συνέχεια σας στέλνουμε ένα link με μία φόρμα Google. Η φόρμα αυτή έχει ερωτήσεις οι οποίες έχουν σχεδιαστεί συγκεκριμένα για να μάθουμε όλες τις προτιμήσεις σας.

Στη συνέχεια, με βάση τις απαντήσεις που βλέπουμε, προχωρούμε στην δημιουργία μίας σύνθεσης με γνώμονα πάντα την εύρεση VFM hardware σε όσο το δυνατόν πιο προσιτή τιμή.

Έπειτα, σας την αποστέλλουμε στο email σας, και εφόσον συμφωνείτε, προχωρούμε στην εξόφλησή της. Εδώ να σημειώσουμε ότι το αρχικό κόστος της υπηρεσίας, το οποίο είναι στα 25€, θα αφαιρεθεί από το τελικό ποσό. Η αποστολή της συναρμολογημένης σύνθεσης γίνεται μέσα σε 7 με 10 εργάσιμες ημέρες.

Σας άρεσε η παραπάνω σύνθεση?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, ή έχετε να προτείνετε επιπλέον ιδέες για custom συνθέσεις, μπορείτε να μας γράψετε στο Questions.pcsteps.gr.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Featured Παρουσίαση Gaming PC Lvl 3 Plus Ένα Ισχυρό Σύστημα Για Υψηλές Απαιτήσεις
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#274 - Οθόνη Κλειδώματος, Νυχτερινός Φωτισμός, Λειτουργία Παιχνιδιού, Και Θέματα Στα Windows 11
QuickSteps
GamingSteps#20230513 - Τα Πάντα Για Το Asus ROG Ally, Shooter Παιχνίδι Με Τον “Mickey Mouse”, Το 2024 Νέο Nintendo Switch
GamingSteps