Home » Software » Παιχνίδια » Το Fortnite Έγινε Ολυμπιακό Άθλημα, Αραχνοφοβία Στο Hogwarts Legacy, Πολυετές Σφάλμα Minecraft
GamingSteps#20230506 - Το Fortnite Έγινε Ολυμπιακό Άθλημα, Αραχνοφοβία Στο Hogwarts Legacy, Πολυετές Σφάλμα Minecraft

Το Fortnite Έγινε Ολυμπιακό Άθλημα, Αραχνοφοβία Στο Hogwarts Legacy, Πολυετές Σφάλμα Minecraft

Οι αθλητές της σκοποβολής στο Olympic Esports Series 2023 θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό παίζοντας Fortnite. Το Hogwarts Legacy δεν είναι φτιαγμένο για παιδιά, ούτε καν για ενήλικες με συγκεκριμένες φοβίες. Ωστόσο, η Avalanche Software πρόσθεσε ένα mode το οποίο αντιμετωπίζει την αραχνοφοβία. Η Mojang διόρθωσε ένα μικρό σφάλμα που υπήρχε στο Minecraft από την έκδοση Alpha του 2010.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε στο GamingSteps, μαζί με τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Το Fortnite έγινε εικονικό ολυμπιακό άθλημα

Τον Μάρτιο του 2023, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το Olympic Esports Series 2023. Πρόκειται για ένα σύνολο διαγωνισμών που αφορούν εικονικά αθλήματα.

Αρχικά, η επιτροπή δήλωσε ότι τα αθλήματα θα είναι εννέα, η τοξοβολία (Tic Tac Bow), το μπέιζμπολ (WBSC eBASEBALL™: POWER PROS), το σκάκι (Chess.com), η ποδηλασία (Zwift), ο χορός (Just Dance), ο μηχανοκίνητος αθλητισμός (Gran Turismo), η ιστιοπλοΐα (Virtual Regatta), η αντισφαίριση (Tennis Clash), και το τάε κβο ντο (Virtual Taekwondo).

GamingSteps#20230506 - Το Fortnite Έγινε Ολυμπιακό Άθλημα, Αραχνοφοβία Στο Hogwarts Legacy, Πολυετές Σφάλμα Minecraft

Ωστόσο, στις 5 Μαΐου του 2023, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αύξησε τον αριθμό των εικονικών αθλημάτων στα δέκα και πρόσθεσε στη λίστα τη σκοποβολή. Οι αθλητές της εικονικής σκοποβολής θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό παίζοντας Fortnite.

Η Olympic Esports Week, η εβδομάδα κατά την οποία θα λάβουν χώρα οι τελικοί των Olympic Esports Series 2023, θα ξεκινήσει στις 22 Ιουνίου του 2023 και θα διαρκέσει έως και τις 25 Ιουνίου του 2023.

Αν θέλουμε να συμμετέχουμε, θα πρέπει να έχουμε στην κατοχή μας το εκάστοτε παιχνίδι. Έπειτα, πρέπει να λάβουμε μέρος στην προκριματική διαδικασία. Πληροφορίες για τη συγκεκριμένη διαδικασία υπάρχουν σε ξεχωριστή τοποθεσία, εντός των μενού του κάθε παιχνιδιού.

Τέλος, όσοι προκριθούν στους τελικούς θα παρευρεθούν στις ειδικές εκδηλώσεις της Olympic Esports Week, στο Suntec Centre της Σιγκαπούρης. Οι τελικοί θα προβληθούν ζωντανά στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και τα κοινωνικά της δίκτυα.

Νέο mode στο Hogwarts Legacy, για όσους φοβούνται τις αράχνες

Το Hogwarts Legacy δεν είναι φτιαγμένο για παιδιά, ούτε καν για ενήλικες με συγκεκριμένες φοβίες. Αρκετοί παίκτες έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους για ένα χαρακτηριστικό του παιχνιδιού το οποίο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον Wizarding World και την ιστορία τόσο του Harry Potter όσο και του Legacy.

Από ένα σημείο της ιστορίας και έπειτα, οι παίκτες έρχονται συχνά αντιμέτωποι με αράχνες, διαφόρων μεγεθών, μορφών, και επιπέδου. Η μάχη μαζί τους μπορεί να αποβεί μοιραία, αλλά το πρόβλημα των παικτών δεν είναι αυτό.

Οι παίκτες έχουν σημειώσει ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που πάσχουν από αραχνοφοβία και τονίζουν πως οι αράχνες στο Hogwarts Legacy είναι πολύ ρεαλιστικές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία κακή εμπειρία, που θα μπορούσε να έχει αρνητικά αποτελέσματα και στην πραγματική ζωή κάποιων ατόμων.

Η Avalanche Software, η δημιουργός του παιχνιδιού, βρήκε λύση στο πρόβλημα αυτό και την πρόσθεσε στο παιχνίδι με ένα μεγάλο και σημαντικό patch.

Με μεγάλη της χαρά, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πλέον οι παίκτες έχουν στη διάθεση τους το Arachnophobia Mode. Όταν είναι ενεργό αυτό το mode, οι αράχνες έχουν μία εντελώς μη ρεαλιστική και αστεία μορφή. Επιπλέον, τα πόδια τους είναι roller skate.

Αυτή η τελευταία λεπτομέρεια αποτελεί αναφορά στο Prisoner of Azkaban του Harry Potter, στο οποίο ο καθηγητής του Defence Against the Dark Arts, Professor Lupin, δείχνει τους μαθητές πώς να αντιμετωπίζουν τους χειρότερους φόβους τους.

Ο μεγαλύτερος φόβος του Ron Weasley είναι μία τεράστια αράχνη. Ακολουθώντας τις οδηγίες του Professor Lupin, ο Ron προσπάθησε να γελοιοποιήσει τον φόβο του και το κατάφερε βάζοντας στα πόδια της αράχνης roller skate.

Εκτός από αυτήν την ενδιαφέρουσα οπτική αλλαγή, το Arachnophobia Mode μειώνει και αφαιρεί τα σκιρτήματα και τις τσιρίδες των αραχνών, καταργεί τις μήτρες μικρών αραχνών από το έδαφος, και εξαφανίζει τα πτώματα των αραχνών από όλο τον κόσμο του Hogwarts Legacy.

Η Mojang διόρθωσε σφάλμα 10 και πλέον ετών στο Minecraft

Το Minecraft είχε από την έκδοση Alpha ένα σφάλμα, το οποίο προκαλούσε μία αρκετά ιδιαίτερη δυσλειτουργία στο γνωστό sandbox παιχνίδι επιβίωσης. Όμως, κανείς δεν είχε αναφέρει επίσημα στη Mojang αυτό το σφάλμα έως τον Οκτώβριο του 2012.

Με βάση τα παραπάνω, οι παίκτες καθυστέρησαν 2 χρόνια να αναφέρουν στην εταιρεία ένα πραγματικά μικρό σφάλμα. Ωστόσο, η Mojang φαίνεται να προσπαθούσε να το λύσει για πάνω από μία δεκαετία, ή τουλάχιστον αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί του μετά από αρκετά χρόνια.

Αυτό το σφάλμα έχει την ετικέτα “MC-1133” και ήταν η αιτία που υπό συγκεκριμένες συνθήκες δεν γινόταν αναπαραγωγή του ήχου των βημάτων του παίκτη. Όταν ο χαρακτήρας του παίκτη στεκόταν πολύ κοντά στην άκρη ενός block, το παιχνίδι θεωρούσε ότι ήταν στον αέρα, γι' αυτό δεν αναπαρήγαγε τον ήχο που έπρεπε.

Η Mojang δεν ανέφερε λεπτομέρειες σχετικά με το τι προκαλούσε το σφάλμα ή πώς το έλυσε. Ωστόσο, αναφέρει την επίλυση του στις σημειώσεις της έκδοσης Snapshot 23W18A του Minecraft.

Νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών 7 με 13 Μαΐου

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν αμέτρητα νέα παιχνίδια, και καθώς υπάρχουν τόσες διαφορετικές κονσόλες, είναι δύσκολο να παρακολουθούμε όλες τις νέες κυκλοφορίες.

GamingSteps#20230506 - Το Fortnite Έγινε Ολυμπιακό Άθλημα, Αραχνοφοβία Στο Hogwarts Legacy, Πολυετές Σφάλμα Minecraft

Γι' αυτό, κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε όλους τους επερχόμενους τίτλους και σας τους παρουσιάζουμε μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Την εβδομάδα μεταξύ 7 και 13 Μαΐου θα κυκλοφορήσουν οι ακόλουθοι τίτλοι:

8 Μαΐου

  • Darkest Dungeon II – σε PC

9 Μαΐου

  • Dokapon Kingdom: Connect – στο Nintendo Switch
  • Ys IX: Monstrum Nox – στο PlayStation 5

10 Μαΐου

  • The Lord of the Rings: Heroes of Middle-Earth – σε Android και iOS

11 Μαΐου

  • Another Fisherman's Tale – σε Meta Quest 2, PSVR 2, και PC VR
  • TT Isle of Man – Ride on the Edge 3 – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, και PC
  • Death or Treat – σε PlayStation 5, Xbox Series X/S, και PC
  • Marvel's Midnight Suns – σε PlayStation 4 και Xbox One
  • Fuga: Melodies of Steel 2 – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, και PC

12 Μαΐου

  • The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom – στο Nintendo Switch

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

In Your Face VR

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 9 Μαΐου το In Your Face VR. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 167,06€, και κοστίζει μόνο 16,45€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας από 10,96€ και πάνω, παίρνουμε το “Vertigo Remastered” και το “Superfly”.

Την ίδια στιγμή, δίνοντας 14,12€ και πάνω, παίρνουμε όλα τα παραπάνω και μαζί μας δίνουν το “Into the Radius VR” και το “RUMBLE”.

Τέλος, με 16,45€ και πάνω, παίρνουμε επιπλέον το εξής:

  • Zenith: The Last City
  • Wanderer
  • BattleGroupVR

Fight 4 Your Friends: Co-op Shooters

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 13 Μαΐου το Fight 4 Your Friends: Co-op Shooters. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 221,54€, και κοστίζει μόνο 13,75€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας 9,17€ παίρνουμε τα ακόλουθα:

  • Warhammer: Vermintide 2
  • Killing Floor 2 Digital Deluxe Edition
  • The Anacrusis
  • Zombie Army Trilogy

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε από 13,75€ και πάνω, προσθέτουμε στην παραπάνω λίστα το “Back 4 Blood” και το “Zombie Army 4”.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Fanatical

Το Fanatical είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αυτό που διαφοροποιεί το Fanatical από τις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές που προσφέρει.

Συγκεκριμένα, στο Fanatical μπορείτε να αγοράσετε AAA τίτλους και indie παιχνίδια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 97%. Ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Mystery Egg Bundle

Με το Mystery Egg Bundle του Fanatical μπορούμε να προσθέσουμε στο Steam επιλεγμένα AAA και indie παιχνίδια μερικών εκ των μεγαλύτερων εκδοτών και προγραμματιστών της gaming βιομηχανίας.

Πληρώνοντας 1,10€ παίρνουμε το κλειδί 1 παιχνιδιού, ενώ με 14,99 ευρώ μας δίνουν τα κλειδιά 20 παιχνιδιών. Να σημειώσουμε ότι τα κλειδιά που αγοράζουμε με το Mystery Egg Bundle είναι κρυφά. Μαθαίνουμε τι αγοράσαμε μόνο όταν η ιστοσελίδα προσθέσει τα κλειδιά στον λογαριασμό μας.

Build Your Own Platinum Collection Bundle

Με το Build Your Own Platinum Collection Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στα οποία οι χρήστες έχουν δώσει υπερβολικά θετικές ψήφους στο Steam.

Στο Build Your Own Platinum Collection Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε τρία παιχνίδια για 9,99€, πέντε παιχνίδια για 14,99€, ή επτά παιχνίδια στην τιμή των 19,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 20 τίτλους:

  • Cultist Simulator: Anthology Edition
  • Chronicon
  • Metro Redux Bundle
  • Internet Cafe Simulator 2
  • Unruly Heroes
  • Gal*Gun 2
  • Yaga
  • Ghost of a Tale
  • Hidden Through Time
  • Bloody Rally Show
  • SuchArt: Genius Artist Simulator
  • Shenmue III
  • Gal*Gun Double Peace – Fanatical Edition
  • Legends of Ethernal
  • ConnecTank
  • Between the Stars
  • Beasts of Maravilla Island
  • Princess Farmer
  • Serin Fate
  • Teacup

Build Your Own Trinity Bundle

Με το Build Your Own Trinity Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στρατηγικής.

Στο Build Your Own Trinity Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε τρία παιχνίδια για 4,99€, πέντε παιχνίδια για 7,99€, ή επτά παιχνίδια στην τιμή των 9,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 16 τίτλους:

  • Homefront®: The Revolution
  • Tokyo Xanadu eX+
  • Super Indie Karts
  • DESOLATE
  • Autonauts vs Piratebots
  • Spirit Hunter: NG
  • Overpass
  • Street Outlaws 2: Winner Takes All
  • Intravenous
  • Police Stories
  • Pocket Cars
  • Splash Cars
  • Zengeon
  • Crashday Redline Edition
  • Painkiller: Black Edition
  • Race Condition

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Fanatical.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Παιχνίδια στη χαμηλότερη τιμή που είχαν ποτέ στο Steam

Αρκετοί επιλέγουμε να αγοράζουμε παιχνίδια τις περιόδους όπου το Steam πραγματοποιεί event μεγάλων εκπτώσεων, όπως τα Summer Sales. Ωστόσο, ορισμένοι δημιουργοί και εκδότες, κατά καιρούς, προσφέρουν τα παιχνίδια τους σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές.

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε δέκα επιλεγμένα παιχνίδια τα οποία είναι διαθέσιμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα στη χαμηλότερη τιμή που είχαν ποτέ στην πλατφόρμα της Valve. Για αυτήν την εβδομάδα, επιλέξαμε τους εξής τίτλους:

Δωρεάν παιχνίδια για περιορισμένο χρονικό διάστημα

Κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε τα παιχνίδια που μπορούμε να αποκτήσουμε δωρεάν από διάφορες πλατφόρμες και ηλεκτρονικά καταστήματα και τα παρουσιάζουμε σε μία εύχρηστη λίστα. Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να διαθέτουμε λογαριασμό στην ιστοσελίδα της κάθε πλατφόρμα του του εκάστοτε καταστήματος.

Εφόσον διαθέτουμε ή δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό, για να προσθέσουμε το σχετικό παιχνίδι στη συλλογή μας κάνουμε κλικ στον τίτλο του, από την παρακάτω λίστα, και ακολουθούμε τις οδηγίες που παρέχει ο κάθε ιστότοπος.

Μετά, αν δεν διαθέτουμε τον κατάλληλο client, τον κατεβάζουμε πατώντας το “client” στην καταχώρηση του παιχνιδιού και τον εγκαθιστούμε. Τέλος, πραγματοποιούμε σύνδεση και κατεβάζουμε το παιχνίδι στον υπολογιστή μας.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming και προσφορές παιχνιδιών.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps