Home » Hardware » Gadget » Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα - Φεβρουάριος 2023
Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα - Φεβρουάριος 2023

Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα – Φεβρουάριος 2023

Στα πιο ιδιαίτερα gadget για τον Φεβρουάριο έχουμε ένα IR τηλεχειριστήριο για το κινητό, ένα συναρμολογούμενο ρομπότ με ηλιακό πάνελ, και έναν αναγνώστη καρτών μνήμης για το κινητό, το tablet, και το PC. Επιπλέον, στη στήλη αυτού του μήνα έχουμε μία μαγνητική βάση οργάνωσης καλωδίων, μία βάση ασύρματης φόρτισης κινητού για το αυτοκίνητο, και ένα επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι με LED φως και πολλαπλά εξαρτήματα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Αναγνώστης καρτών μνήμης για το κινητό, το tablet, και το PC

Ο αναγνώστης καρτών μνήμης είναι μία συσκευή που βρίσκουμε σχεδόν σε κάθε laptop. Ωστόσο, στους σταθερούς υπολογιστές συνήθως δεν υπάρχει τέτοια συσκευή. Επιπλέον, τα smartphone και τα tablet υποστηρίζουν μόνο έναν τύπο καρτών μνήμης.

Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα - Φεβρουάριος 2023

Εάν διαθέτουμε PC χωρίς αναγνώστη καρτών μνήμης, μεταφέρουμε συχνά αρχεία στο tablet, ή χρησιμοποιούμε το κινητό ως κάμερα και πραγματοποιούμε εγγραφή πολλών βίντεο, τότε σίγουρα χρειαζόμαστε το Baseus SD/TF Card Reader 2 in 1.

Πρόκειται για μία συσκευή ανάγνωσης καρτών μνήμης SD και microSD, η οποία διαθέτει κλασική θύρα USB και USB type-C για σύνδεση σε υπολογιστή, κινητό, ή tablet. Η τιμή του Baseus SD/TF Card Reader 2 in 1 στο Banggood είναι 15,63€.

IR τηλεχειριστήριο για το κινητό

Ορισμένες φορές τυχαίνει να ψάχνουμε το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης και να μην το βρίσκουμε. Ωστόσο, αρκετά smartphone διαθέτουν υπέρυθρες και κάποια εφαρμογή χειρισμού τηλεοράσεων, TV Box, και άλλων συσκευών.

Σε περίπτωση που το κινητό μας δεν έχει υπέρυθρες, μπορούμε να προμηθευτούμε τη συσκευή της φωτογραφίας. Πρόκειται για ένα μικρό τηλεκοντρόλ, το οποίο συνδέεται σε κάθε smartphone με θύρα USB type-C και κοστίζει 15,63€.

Συναρμολογούμενο ρομπότ με ηλιακό πάνελ

Το συγκεκριμένο ρομπότ απευθύνεται σε όσους αγαπούν τα gadget που προσφέρουν γνώση. Δεν είναι κάτι εξεζητημένο, αλλά θα μας προσφέρει ατελείωτες ώρες διασκέδασης και θα μάθουμε λίγα πράγματα για την ηλιακή ενέργεια.

Το ρομπότ παίρνει ενέργεια από ένα ηλιακό πάνελ. Η συσκευασία περιέχει δεκάδες κομμάτια, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με διαφορετικούς τρόπους, δημιουργώντας 13 σχέδια. Η τιμή του στο Banggood είναι 23,91€.

Ασύρματο ηχείο που μοιάζει με subwoofer

Το VAENSON A10 είναι ένα ασύρματο ηχείο το οποίο μοιάζει με subwoofer και μπορούμε να το συνδέσουμε σχεδόν με οποιοδήποτε smartphone, φορητό υπολογιστή, ή τηλεόραση, καθώς υποστηρίζει Bluetooth 4.2.

Επιπλέον, το VAENSON A10 διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία με χωρητικότητα 2.400mAh η οποία προσφέρει 5 ώρες αυτονομία. Η τιμή του στο Banggood είναι 29,80€.

DIY ρολόι που μοιάζει με βιομηχανικούς λαμπτήρες

Κατά καιρούς, στη στήλη των gadget έχουμε δει διάφορα ρολόγια. Το καθένα τους έχει ξεχωριστό σχεδιασμό και αυτός είναι ένας από τους λόγους που τα επιλέγουμε.

Το Imitate Glow Clock είναι ένα ρολόι με βιομηχανικό στιλ, το οποίο συναρμολογούμε μόνοι μας. Διαθέτει έξι LED πλαίσια, κάθε ένα εκ των οποίων μπορεί να προβάλλει ένα ψηφίο τη φορά.

Στο συγκεκριμένο ρολόι μπορούμε να βλέπουμε την ώρα σε 12ωρη ή 24ωρη μορφή, την τρέχουσα ημερομηνία, ή τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον, το Imitate Glow Clock διαθέτει λειτουργίες χρονομέτρου και ξυπνητηριού. Το ρολόι θα το βρούμε στο Banggood στην τιμή των 35,87€.

Επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι με LED φως και πολλαπλά εξαρτήματα

Αρκετές φορές λαμβάνουμε ερωτήσεις για σετ κατσαβιδιών και εργαλείων. Πάντα ψάχνουμε την καλύτερη επιλογή και σας την προτείνουμε.

Το Xiaomi Wowstick 1F+ έχει 56 διαφορετικά εξαρτήματα κατσαβιδιών κατασκευασμένα από κράμα αλουμινίου, τα οποία μας επιτρέπουν να ανοίγουμε από ηλεκτρικές και οικιακές συσκευές, μέχρι smartphones και κάθε είδους έξυπνη συσκευή.

Το ηλεκτρικό κατσαβίδι της Xiaomi έχει μπαταρία λιθίου η οποία επιτρέπει 8 ώρες συνεχούς χρήσης, LED φωτισμό, χειροκίνητη και ηλεκτρική λειτουργία, έρχεται μαζί με μαγνητική επιφάνεια για τις βίδες, και κοστίζει 45,99€.

Μαγνητική βάση οργάνωσης καλωδίων

Μπορεί οι ασύρματες τεχνολογίες να κερδίζουν διαρκώς έδαφος, αλλά πάντα θα παρουσιάζουν βασικές αδυναμίες έναντι των ενσύρματων. Οπότε, πάντα θα υπάρχουν καλώδια που μπερδεύονται και μας εκνευρίζουν.

Η Bakeey R-004 είναι μία μαγνητική βάση που μας βοηθά να κρατάμε οργανωμένα τα καλώδια φόρτισης και μεταφοράς δεδομένων.

Το πακέτο περιέχει τρία μαγνητικά clip τα οποία τοποθετούμε σε οποιοδήποτε καλώδιο θέλουμε. H Bakeey R-004 είναι διαθέσιμη σε διάφορα χρώματα, όπως το μπλε και το πράσινο,και κοστίζει 15,08€.

Επαναφορτιζόμενος φακός με έξι διαφορετικές λειτουργίες

Πρέπει πάντα να έχουμε άμεσα διαθέσιμο έναν φακό στο σπίτι, στο γραφείο, ή στο αυτοκίνητο. Είναι το πρώτο αντικείμενο που θα χρειαστούμε σε μία διακοπή ρεύματος.

Ο NexTool 6-in-1 Flashlight είναι ένας επαναφορτιζόμενος φακός με έως 90 ώρες αυτονομία, ανάλογα με το ποια από τις λειτουργίες χρησιμοποιούμε:

  • Φακός
  • Φως κατασκήνωσης
  • Λάμπα εργασίας
  • Προειδοποιητικό φως
  • Συσκευή αποστολής σημάτων ήχου και φωτός
  • Power bank

Η μέγιστη φωτεινότητα που μπορεί να φτάσει η LED λάμπα του NexTool 6-in-1 Flashlight είναι τα 1000lm και μπορεί να φωτίζει σε απόσταση έως 240 μέτρα. Επιπλέον, ο φακός διαθέτει μαγνήτες για την εύκολη τοποθέτηση του σε μεταλλικές επιφάνειες. Η τιμή του συγκεκριμένου φακού είναι 32,83€.

Βάση ασύρματης φόρτισης κινητού για το αυτοκίνητο

Στο παρελθόν έχουμε δει αρκετές βάσεις ασύρματης φόρτισης. Ποτέ όμως δεν είδαμε έναν ασύρματο φορτιστή αυτοκινήτου, τον οποίο μπορούμε να τοποθετούμε σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο του οχήματος.

Με τη συγκεκριμένη βάση μπορούμε να φορτίσουμε ασύρματα σχεδόν όλα τα smartphone που κυκλοφορούν στην αγορά, ενώ χάρη σε δύο διαφορετικά εξαρτήματα τοποθέτησης μπορούμε να την κολλήσουμε στο ταμπλό και άλλες επιφάνειες ή να τη βάλουμε στους αεραγωγούς του αυτοκινήτου, και κοστίζει 18,35€.

Οθόνη για τον έλεγχο της θερμοκρασίας του νερού στη βρύση

Η ρύθμιση της θερμοκρασίας του νερού που βγάζει η βρύση είναι μία δύσκολη διαδικασία. Επιπλέον, μερικές φορές απαιτείται η θερμοκρασία του νερού να είναι συγκεκριμένη. Όπως, για παράδειγμα, όταν κάνουμε μπάνιο ένα βρέφος.

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι το παραπάνω εξάρτημα, το οποίο μπορούμε να το συνδέσουμε σε οποιαδήποτε πηγή νερού. Η συσκευή μετράει τη θερμοκρασία του νερού και την προβάλλει στην ενσωματωμένη LED οθόνη.

Επιπλέον, η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένη γεννήτρια ενέργειας, η οποία λειτουργεί με τη ροή του νερού που περνά από αυτή. Αυτό το εξαιρετικά χρήσιμο gadget κοστίζει 17,47€.

Συσκευή για τη μετατροπή ενσύρματων ακουστικών σε ασύρματα

Αν έχουμε βαρεθεί τα καλώδια, με τη βοήθεια του μετατροπέα της Bakeey μπορούμε να μετατρέψουμε οποιαδήποτε ενσύρματα ακουστικά σε ασύρματα.

Ο συγκεκριμένος μετατροπέας υποστηρίζει Bluetooth 4.2, είναι εξαιρετικά ελαφρύς, και διαθέτει 75mAh μπαταρία που προσφέρει 4 ώρες αυτονομία. Η τιμή του στο Banggood είναι 12,74€.

Βάση φόρτισης για το κινητό, το έξυπνο ρολόι, και τα ακουστικά

Οι συσκευές που υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση διαρκώς αυξάνονται. Πλέον, κυκλοφορούν smartphone, έξυπνα ρολόγια, και ακουστικά, τα οποία μπορούμε να φορτίζουμε ασύρματα.

Οι περισσότερες βάσεις ασύρματης φόρτισης μοιάζουν με έναν στρογγυλό δίσκο πάνω στον οποίο τοποθετούμε μόνο μία συσκευή. Ωστόσο, η βάση της Bakeey επιτρέπει την ταυτόχρονη φόρτιση ενός smartphone, ενός smartwatch, και μιας θήκης ασύρματων ακουστικών. Αυτή η βάση κοστίζει 17,47€.

Έξυπνος κύβος του Ρούμπικ από τη Xiaomi

Ο κύβος του Ρούμπικ είναι ένα τρισδιάστατο μηχανικό παζλ που επινόησε το 1974 ο Ούγγρος γλύπτης και αρχιτέκτονας, Έρνο Ρούμπικ. Ο αυθεντικός κύβος έχει 9 χρωματιστά τετράγωνα σε κάθε έδρα.

Από τη δημιουργία του κύβου μέχρι σήμερα, αρκετές εταιρείες έχουν αναπτύξει πολλές παραλλαγές. Οι περισσότερες έχουν μεγαλύτερο πλήθος τετραγώνων ανά έδρα. Η Xiaomi κυκλοφόρησε μία νέα, τεχνολογικά εξελιγμένη έκδοση του κύβου.

Ο έξυπνος κύβος του Ρούμπικ οπτικά δεν διαφέρει καθόλου με τον αυθεντικό. Ωστόσο, στο εσωτερικό του κρύβει ένα σύστημα αισθητήρων κίνησης έξι αξόνων και μπορούμε να τον συνδέσουμε μέσω Bluetooth στο κινητό.

Η Xiaomi προσφέρει μία εφαρμογή στην οποία συνδέουμε τον έξυπνο κύβο. Μέσω της εφαρμογής, μπορούμε να μάθουμε μεθόδους επίλυσης, να μετρήσουμε σε πόση ώρα λύσαμε τον κύβο, και πολλά άλλα. Τον έξυπνο κύβο του Ρούμπικ μπορούμε να τον αγοράσουμε από το διεθνές ηλεκτρονικό κατάστημα Banggood, στην τιμή των 31,62€.

Kύβος για την αντιμετώπιση του άγχους

Το Xiaomi Mitu Spinner είναι ένας μικρός κύβος που μας βοηθάει στην αντιμετώπιση του άγχους. Μπορεί να περιστραφεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και μπορούμε να του δώσουμε ό,τι σχήμα θέλουμε.

Τα Καλύτερα Και Πιο Περίεργα Gadget Του Μήνα - Φεβρουάριος 2023

Η εταιρεία έχει σχεδιάσει έτσι τον κύβο ώστε να μπορούμε να τον συνδυάσουμε με οποιοδήποτε άλλο ρομποτικό αξεσουάρ της Xiaomi Mitu. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε δεκάδες αντικείμενα.

Η επιφάνεια του Xiaomi Mitu Spinner είναι λεία με στρογγυλεμένες γωνίες. Επιπλέον, κάθε φορά που περιστρέφουμε τον κύβο ακούγεται και ένας χαρακτηριστικός ήχος. Ο κύβος κοστίζει 9,30€ στο Gearbest.

Πώς σας φάνηκαν τα Gadget του Φεβρουαρίου;

Βρήκατε κάτι ενδιαφέρον ή περίεργο από όσα σας παρουσιάσαμε; Θα αγοράσετε κάποιο από αυτά ή μήπως ήδη έχετε κάποια;

Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας στο Questions.pcsteps.gr.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps