Home » Software » Παιχνίδια » Λύθηκε Το RCE Στο GTA Online, Ποινές Για Όλους Στο Overwatch 2, Tomb Raider Reloaded
GamingSteps#20230204 - Η Rockstar Έλυσε Το RCE Στο GTA Online, Ποινές Για Όλους Στο Overwatch 2, Tomb Raider Reloaded

Λύθηκε Το RCE Στο GTA Online, Ποινές Για Όλους Στο Overwatch 2, Tomb Raider Reloaded

Τηρώντας την υπόσχεση της, η Rockstar Games διέθεσε ένα update το οποίο διορθώνει το remote code execution exploit (RCE) στο Grand Theft Auto Online. Η Blizzard ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει μία δραστική αλλαγή στο Overwatch 2 η οποία στοχεύει στην αντιμετώπιση όσων χρησιμοποιούν cheat. Η επόμενη περιπέτεια της Lara Croft είναι το mobile παιχνίδι Tomb Raider Reloaded.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε στο GamingSteps, μαζί με τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Η Rockstar Games διόρθωσε το σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας στο GTA Online

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, εντοπίστηκε ένα remote code execution exploit (RCE) στο Grand Theft Auto Online, το οποίο επιτρέπει στον επιτιθέμενο να βλάψει λογαριασμούς παικτών από απόσταση.

Όποιος παίκτης πέφτει θύμα τέτοιας επίθεσης, μένει εγκλωβισμένος στην οθόνη φόρτωσης του παιχνιδιού, χωρίς να μπορεί να συνδεθεί στον λογαριασμό του.

GamingSteps#20230204 - Η Rockstar Έλυσε Το RCE Στο GTA Online, Ποινές Για Όλους Στο Overwatch 2, Tomb Raider Reloaded

Τα RCE exploit είναι ένα διαρκής φόβος τόσο για τους δημιουργούς multiplayer παιχνιδιών, όσο και για τους ίδιους τους παίκτες. Την τελευταία δεκαετία έχουν καταγραφεί αρκετά τέτοια exploit και περιστατικά επιθέσεων σε γνωστούς τίτλους.

Η πιο γνωστή και αξιοσημείωτη περίπτωση ήταν αυτή του Dark Souls, καθώς οι PvP διακομιστές του παιχνιδιού είχαν μείνει ανενεργοί για αρκετούς μήνες.

Αν και συνήθως ένας απλός κανόνας στο τείχος προστασία μπορεί να βοηθήσει, η καλύτερη επιλογή για τους παίκτες είναι να μείνουν αποσυνδεδεμένοι από το παιχνίδι έως ότου επιλυθεί το θέμα.

Τα RCE exploit μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα επικίνδυνα, διότι θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε χάκερ με τις απαραίτητες γνώσεις να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στους υπολογιστές των παικτών εξ αποστάσεως.

Η Rockstar Games δήλωσε ότι γνωρίζει για το RCE exploit στο Grand Theft Auto Online και ετοιμάζει μία ενημέρωση ασφαλείας για το παιχνίδι, η οποία θα λύσει το πρόβλημα.

Τηρώντας την υπόσχεση της, η εταιρεία διέθεσε ένα update το οποίο διορθώνει το exploit εφαρμόζοντας ένα νέο πρωτόκολλο δεδομένων για τη βελτίωση της ασφάλειας των δικτυακών συνεδριών και της peer-to-peer ανταλλαγής μηνυμάτων.

Επίσης, η Rockstar Games επιβεβαίωσε ότι η ενημέρωση διορθώνει ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να οδηγήσει στην τροποποίηση της εμπειρίας ενός παίκτη από τρίτους, σχετικά με την ισορροπία του νομίσματος στο παιχνίδι, το επίπεδο RP, την κατάσταση Bad Sport, και άλλα.

Στο Overwatch 2 θα λαμβάνουν ποινές και όσοι παίζουν με cheater

Η Blizzard ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει μία δραστική αλλαγή στο Overwatch 2 η οποία στοχεύει στην αντιμετώπιση όσων χρησιμοποιούν cheat. Ωστόσο, το νέο μέτρο που θα λάβει η εταιρεία θα επηρεάσει σημαντικά και τους παίκτες οι οποίοι παίζουν χωρίς τη χρήση εργαλείων που τους εξασφαλίζουν άδικες νίκες.

Συγκεκριμένα, η δημιουργός και εκδότης του γνωστού FPS, αναφέρει ότι από την κυκλοφορία του παιχνιδιού, στις 4 Οκτωβρίου του 2022, έχει βρεθεί αντιμέτωπη με πάνω από 50.000 λογαριασμούς οι οποίοι κάνουν χρήση cheat.

Αυτό την οδήγησε στην απόφαση του να προσπαθήσει να εξαλείψει οποιαδήποτε κίνητρο εκμετάλλευσης των cheat, ακόμα και αν αυτό προέρχεται από τη δημιουργία ομάδων με μέλη τα οποία συνεργάζονται με έναν μόνο παίκτη που χρησιμοποιεί παράνομα εργαλεία.

Ξεκινώντας από την Season 3 του Overwatch 2, η εταιρεία θα αναγνωρίζει παίκτες που παίζουν συστηματικά, στην ίδια ομάδα, με άτομα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως cheater. Αυτοί οι παίκτες θα λαμβάνουν τις απαραίτητες ποινές, οι οποίες αντιστοιχούν σε εκείνες που εφαρμόζει η Blizzard σε όσους κάνουν χρήση cheat.

Η εταιρεία εξηγεί πως όσοι δημιουργούν ομάδα συστηματικά με cheater απολαμβάνουν εν γνώση τους τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση παράνομων εργαλείων, έχοντας άδικο πλεονέκτημα απέναντι σε όσους παίζουν δίκαια. Γι' αυτό, πρέπει και οι ίδιοι να αντιμετωπίζονται ως κακόβουλοι χρήστες.

Συνήθως, η Blizzard αποκλείει μόνιμα όσους εντοπίζει να κλέβουν. Ωστόσο, οι παίκτες που απλά “συνεργάζονται” μαζί τους θα βρίσκονται αντιμέτωποι με απαγόρευση συμμετοχής σε μάχες για περιορισμένα χρονικά διαστήματα, τα οποία θα αυξάνονται σταδιακά και μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε μόνιμο αποκλεισμό.

Το Tomb Raider Reloaded έχει roguelike στοιχεία

Η επόμενη περιπέτεια της Lara Croft έχει τη μορφή mobile παιχνιδιού, το οποίο ανέπτυξαν οι Emerald City Games και Onoma. Αυτός ο τίτλος, που ονομάζεται Tomb Raider Reloaded, θα κυκλοφορήσει στις 14 Φεβρουαρίου για συσκευές Android και iOS.

Οι δύο εταιρείες δημοσίευσαν ένα νέο gameplay trailer και αποκάλυψαν τμήμα του περιεχομένου του arcade παιχνιδιού δράσης. Το Reloaded έχει roguelike στοιχεία, σύστημα αναβαθμίσεων, και πλούσια γραφικά.

Ο παίκτης χειρίζεται τη Lara Croft και καλείται να “καθαρίσει” μία σειρά δωματίων τα οποία φυλάνε ή έχουν καταλάβει διάφοροι εχθροί. Τα δωμάτια είναι θεωρητικά άπειρα.

Μετά τον “καθαρισμό” κάθε δωματίου, ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μία αναβάθμιση μεταξύ τριών, η κάθε μία εκ των οποίων μπορεί να δώσει στην Croft νέες ικανότητες, να βελτιώσει αυτές που έχει, να ενισχύσει το όπλο της, ή να της δώσει ένα νέο, και άλλα πολλά.

Μεταξύ των δωματίων του Tomb Raider Reloaded, υπάρχουν ορισμένα στα οποία ο παίκτης δίνει boss fight. Τα δωμάτια αυτά είναι αρκετά πιο δύσκολα και παίζουν μεγάλο ρόλο οι επιλογές που έχει κάνει ο παίκτης μέχρι να φτάσει εκεί.

Τέλος, ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τον αρχικό εξοπλισμό της Lara Croft και να τον αναβαθμίζει χρησιμοποιώντας νομίσματα που κερδίζει παίζοντας. Επιπλέον, με αυτά τα νομίσματα μπορεί να αγοράζει νέα αντικείμενα και ρούχα.

Νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών 5 με 11 Φεβρουαρίου

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν αμέτρητα νέα παιχνίδια, και καθώς υπάρχουν τόσες διαφορετικές κονσόλες, είναι δύσκολο να παρακολουθούμε όλες τις νέες κυκλοφορίες.

GamingSteps#20230204 - Η Rockstar Έλυσε Το RCE Στο GTA Online, Ποινές Για Όλους Στο Overwatch 2, Tomb Raider Reloaded

Γι' αυτό, κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε όλους τους επερχόμενους τίτλους και σας τους παρουσιάζουμε μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Την εβδομάδα μεταξύ 5 και 11 Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσουν οι ακόλουθοι τίτλοι:

7 Φεβρουαρίου

  • Scorchlands – σε PC

9 Φεβρουαρίου

  • Monster Outbreak – στο Nintendo Switch
  • Clash: Artifacts of Chaos – σε PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, και PC

10 Φεβρουαρίου

  • Hogwarts Legacy – σε PlayStation 5, Xbox Series X/S, και PC

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Fighting Farmers

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 9 Φεβρουαρίου το Fighting Farmers. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 145,38€, και κοστίζει μόνο 12,94€.

Συγκεκριμένα, με 9,24€ αγοράζουμε τα ακόλουθα:

  • Serin Fate
  • Kitaria Fables
  • Forager
  • Stranded Sails – Explorers of the Cursed Islands

Την ίδια στιγμή, πληρώνοντας από 12,94€ και πάνω, παίρνουμε επιπλέον τα ακόλουθα:

  • Len's Island
  • Spirit of the Island
  • Re: Legend

Celebrating Black Creators and Characters

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 1 Μαρτίου το Celebrating Black Creators and Characters. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 122,52€, και κοστίζει μόνο 9,19€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας από 9,19€ και πάνω, παίρνουμε τα ακόλουθα:

  • Mafia III: Definitive Edition
  • Shadow Man Remastered
  • Shaq Fu: A Legend Reborn
  • Jay and Silent Bob: Mall Brawl
  • An Airport for Aliens Currently Run by Dogs
  • Swimsanity!
  • Marlow Briggs and the Mask of Death
  • Semblance

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Fanatical

Το Fanatical είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αυτό που διαφοροποιεί το Fanatical από τις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές που προσφέρει.

Συγκεκριμένα, στο Fanatical μπορείτε να αγοράσετε AAA τίτλους και indie παιχνίδια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 97%. Ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Mystery Star Bundle

Με το Winter Mystery Bundle του Fanatical μπορούμε να προσθέσουμε στο Steam επιλεγμένα AAA και indie παιχνίδια μερικών εκ των μεγαλύτερων εκδοτών και προγραμματιστών της gaming βιομηχανίας.

Πληρώνοντας 1,15€ παίρνουμε το κλειδί 1 παιχνιδιού, ενώ με 8,09 ευρώ μας δίνουν τα κλειδιά 10 παιχνιδιών. Να σημειώσουμε ότι τα κλειδιά που αγοράζουμε με το Mystery Star Bundle είναι κρυφά. Μαθαίνουμε τι αγοράσαμε μόνο όταν η ιστοσελίδα προσθέσει τα κλειδιά στον λογαριασμό μας.

Build Your Own Platinum Collection Bundle

Με το Build Your Own Platinum Collection Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στα οποία οι χρήστες έχουν δώσει υπερβολικά θετικές ψήφους στο Steam.

Στο Build Your Own Platinum Collection Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε τρία παιχνίδια για 9,99€, πέντε παιχνίδια για 14,99€, ή επτά παιχνίδια στην τιμή των 19,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 16 τίτλους:

  • ITORAH
  • Metamorphosis
  • Minute of Islands
  • The Council – Complete Season
  • Aquarist
  • The Citadel
  • The Surge – Augmented Edition
  • Trials of Fire
  • Fallout Classic Collection
  • Fallout 3: Game of the Year Edition
  • Charterstone: Digital Edition
  • ATOM RPG Trudograd
  • SUPERHOT: MIND CONTROL DELETE
  • DUSK '82: ULTIMATE EDITION
  • Spirit of the Island
  • Airport CEO

Build Your Own Strategy Bundle

Με το Build Your Own Mythic Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στρατηγικής.

Στο Build Your Own Strategy Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε τρία παιχνίδια για 4,99€, πέντε παιχνίδια για 7,99€, ή επτά παιχνίδια στην τιμή των 9,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 16 τίτλους:

  • War Mongrels
  • Beholder 3
  • Blood Bowl 2 – Legendary Edition
  • Wargame: Airland Battle
  • Train Valley 2
  • Interstellar Space: Genesis
  • Secret Government
  • Company of Crime
  • Act of Aggression – Reboot Edition
  • Deep Sky Derelicts
  • Crookz the big heist
  • Townsmen – A Kingdom Rebuilt
  • Grand Ages: Rome GOLD
  • The Shrouded Isle
  • Wargame: European Escalation
  • Tropico 4: Collectors Bundle

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Fanatical.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Παιχνίδια στη χαμηλότερη τιμή που είχαν ποτέ στο Steam

Αρκετοί επιλέγουμε να αγοράζουμε παιχνίδια τις περιόδους όπου το Steam πραγματοποιεί event μεγάλων εκπτώσεων, όπως τα Summer Sales. Ωστόσο, ορισμένοι δημιουργοί και εκδότες, κατά καιρούς, προσφέρουν τα παιχνίδια τους σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές.

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε δέκα επιλεγμένα παιχνίδια τα οποία είναι διαθέσιμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα στη χαμηλότερη τιμή που είχαν ποτέ στην πλατφόρμα της Valve. Για αυτήν την εβδομάδα, επιλέξαμε τους εξής τίτλους:

Δωρεάν παιχνίδια για περιορισμένο χρονικό διάστημα

Κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε τα παιχνίδια που μπορούμε να αποκτήσουμε δωρεάν από διάφορες πλατφόρμες και ηλεκτρονικά καταστήματα και τα παρουσιάζουμε σε μία εύχρηστη λίστα. Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να διαθέτουμε λογαριασμό στην ιστοσελίδα της κάθε πλατφόρμα του του εκάστοτε καταστήματος.

Εφόσον διαθέτουμε ή δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό, για να προσθέσουμε το σχετικό παιχνίδι στη συλλογή μας κάνουμε κλικ στον τίτλο του, από την παρακάτω λίστα, και ακολουθούμε τις οδηγίες που παρέχει ο κάθε ιστότοπος.

Μετά, αν δεν διαθέτουμε τον κατάλληλο client, τον κατεβάζουμε πατώντας το “client” στην καταχώρηση του παιχνιδιού και τον εγκαθιστούμε. Τέλος, πραγματοποιούμε σύνδεση και κατεβάζουμε το παιχνίδι στον υπολογιστή μας.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming και προσφορές παιχνιδιών.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps