Home » Software » Παιχνίδια » Πρόστιμα Στην Epic Games, Χρονοδιάγραμμα Ενημερώσεων WoW, Two Point Campus Winter
GamingSteps#20221223 - Πρόστιμα Στην Epic Games, Χρονοδιάγραμμα Ενημερώσεων WoW, Two Point Campus Winter

Πρόστιμα Στην Epic Games, Χρονοδιάγραμμα Ενημερώσεων WoW, Two Point Campus Winter

Η Epic Games θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμα εκατομμυρίων δολαρίων λόγω δύο καταγγελιών από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ. Η Blizzard μοιράστηκε ένα χρονοδιάγραμμα για τη διάθεση περιεχομένου στο World of Warcraft. Η Two Point Studios κυκλοφόρησε ένα δωρεάν update για το Two Point Campus, το οποίο προσθέτει στο παιχνίδι νέα αντικείμενα, στολές, και πολλά άλλα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε στο GamingSteps, μαζί με τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Η Epic Games καλείται να πληρώσει 245 εκ. δολάρια σε παίκτες του Fortnite

Η δημιουργός του Fortnite, η Epic Games, θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμα συνολικού ύψους 520 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω δύο καταγγελιών από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την FTC, η εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών παραβίασε τη νομοθεσία περί απορρήτου των παιδιών και εξαπάτησε εκατομμύρια παίκτες να κάνουν ακούσιες αγορές με διάφορους μη αποδεκτούς τρόπους.

GamingSteps#20221223 - Πρόστιμα Στην Epic Games, Χρονοδιάγραμμα Ενημερώσεων WoW, Two Point Campus Winter

Το μεγαλύτερο πρόστιμο είναι 275 εκατομμύρια δολάρια και η FTC το επέβαλε στην Epic Games εξαιτίας της παραβίασης του νόμου για την προστασία του απορρήτου των παιδιών στο διαδίκτυο, ο οποίος είναι γνωστός ως COPPA.

Η καταγγελία διευκρινίζει ότι η εταιρεία εν γνώσει της συνέλεξε προσωπικά δεδομένα από παιδιά χωρίς να λάβει πρώτα την επαληθεύσιμη συγκατάθεση των γονέων. Επιπλέον, σημειώνει ότι το Fortnite έχει ενεργή από προεπιλογή τη συνομιλία κειμένου και φωνής, η οποία βλάπτει τα παιδιά και τους εφήβους.

Εκτός από την καταβολή του προστίμου, η Epic Games θα υιοθετήσει ισχυρές ρυθμίσεις απορρήτου για παιδιά και εφήβους, διασφαλίζοντας ότι οι επικοινωνίες μέσω φωνής και κειμένου θα είναι απενεργοποιημένες από προεπιλογή.

Η δημιουργός του Fortnite θα διαγράψει τυχόν δεδομένα που συλλέγονται κατά παράβαση του COPPA, εκτός εάν οι χρήστες επιτρέψουν ρητά τη διατήρηση τους, είτε μέσω γονικής συναίνεσης για ανήλικους χρήστες, είτε με συναίνεση του ίδιου του χρήστη για άτομα 13 ετών και άνω.

Επιπλέον, η Epic Games θα πρέπει να ξεκινήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απορρήτου που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα που εντοπίζονται στην καταγγελία της FTC και θα πραγματοποιεί τακτικούς, ανεξάρτητους ελέγχους.

Το δεύτερο πρόστιμο, ύψους 245 εκατομμυρίων δολαρίων, αφορά τις άμεσες επιστροφές χρημάτων σε παίκτες που έπεσαν θύματα απάτης και προέβησαν σε αγορές που δεν επιθυμούσαν.

Η FTC αναφέρει ότι η Epic Games χρησιμοποίησε προεπιλεγμένες ρυθμίσεις που παρεμβαίνουν στο απόρρητο και παραπλανητικές διεπαφές που ξεγέλασαν τους χρήστες να προβούν σε αγορές.

Επιπλέον, η επιτροπή σημειώνει ότι η δημιουργός παιχνιδιών επέμεινε στην παράνομη συμπεριφορά της παρά τις καταγγελίες από εκατομμύρια μεμονωμένους καταναλωτές, καθώς και τα σχόλια από υπαλλήλους της.

Η Epic Games πραγματοποίησε αλλαγές στις πολιτικές της και τη διεπαφή χρήστη του Fortnite. Πρόσθεσε έναν μηχανικό για “κράτηση” οποιοδήποτε προϊόντος και την μετέπειτα αγορά του.

Επίσης, οι παίκτες μπορούν πλέον να επιλέγουν αν η εταιρεία θα διατηρεί τα στοιχεία πληρωμών ή όχι. Τέλος, η εταιρεία έχει προσθέσει εργαλεία γονικού ελέγχου για τη συνομιλία με κείμενο ή φωνή.

Η Blizzard θα κυκλοφορήσει έξι update για το World of Warcraft μέσα στο 2023

Για πρώτη φορά, η Blizzard μοιράστηκε ένα χρονοδιάγραμμα για τη διάθεση περιεχομένου στο World of Warcraft, δεσμευόμενη για έξι σημαντικές ενημερώσεις στην επέκταση Dragonflight μέσα στον επόμενο χρόνο.

Η εκτελεστική παραγωγός του παιχνιδιού, Holly Longdale, αναγνώρισε την ανάγκη να βελτιώσουν όσα έκαναν στο πρόσφατο παρελθόν, υποδεικνύοντας την όχι και τόσο θετική αποδοχή των δύο τελευταίων επεκτάσεων, Battle for Azeroth και Shadowlands, από τους παίκτες.

Το τελευταίο expansion που η κοινότητα του WoW φαινόταν να απολαμβάνει αναμφισβήτητα ήταν το Legion του 2016. Γι' αυτό, η Longdale σχολίασε ότι θα πρέπει να λειτουργήσει ως έμπνευση για τον τρόπο με τον οποίο η Blizzard θα χειριστεί το Dragonflight.

Ο στόχος της Blizzard για το Dragonflight είναι να υπάρχει πάντα κάτι να περιμένουν οι παίκτες, με μια νέα ενημέρωση να είναι διαθέσιμη σε δοκιμαστική έκδοση λίγο μετά την κυκλοφορία του τελευταίου update.

Η εταιρεία παιχνιδιών έχει προγραμματίσει έξι ενημερώσεις οι οποίες θα κυκλοφορήσουν το 2023, σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οι δύο ενημερώσεις θα είναι μεσαίου μεγέθους και θα προσφέρουν ένα συνδυασμό νέου περιεχομένου και βελτιώσεων.

Έπειτα, θα ακολουθήσει ένα βασικό update που θα εισάγει ένα νέο raid, μία νέα ζώνη, και τη νέα competitive multiplayer σεζόν. Οι τρεις πρώτες ενημερώσεις θα κυκλοφορήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

Η Blizzard θα επαναλάβει το παραπάνω μοτίβο για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, κυκλοφορώντας δύο ακόμα μεσαίου μεγέθους ενημερώσεις και ένα επιπλέον βασικό update.

Δωρεάν χειμωνιάτικο update στο Two Point Campus

Η Two Point Studios κυκλοφόρησε ένα δωρεάν update για το Two Point Campus, το οποίο προσθέτει στο παιχνίδι νέα αντικείμενα, στολές, και πολλά άλλα. Αυτό το update δίνει στους παίκτες την ευκαιρία να ζήσουν τις γιορτές στις πανεπιστημιουπόλεις του παιχνιδιού.

Οι παίκτες μπορούν να διακοσμήσουν τις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να ντύσουν τους NPC ως ξωτικά, χιονάνθρωπους, και τα λοιπά.

Επίσης, το update προσθέτει το νέο Challenge Mode “Two Point Krampus”. Το Krampus, ένα αστείο τέρας, σπείρει τον όλεθρο στις διακοπές των σπουδαστών, τους οποίους καλούνται να υπερασπιστούν οι παίκτες.

Όλα τα αντικείμενα, τα κοστούμια, και οτιδήποτε συλλέξουν οι παίκτες, θα παραμείνουν στις πανεπιστημιουπόλεις και μετά το πέρας των εορτών. Φυσικά, είναι στη δική τους ευχέρεια να τα αφαιρέσουν και να τα τοποθετήσουν στην αποθήκη για του χρόνου.

Νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών 25 με 31 Δεκεμβρίου

Κάθε χρόνο κυκλοφορούν αμέτρητα νέα παιχνίδια, και καθώς υπάρχουν τόσες διαφορετικές κονσόλες, είναι δύσκολο να παρακολουθούμε όλες τις νέες κυκλοφορίες.

GamingSteps#20221223 - Πρόστιμα Στην Epic Games, Χρονοδιάγραμμα Ενημερώσεων WoW, Two Point Campus Winter

Γι' αυτό, κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε όλους τους επερχόμενους τίτλους και σας τους παρουσιάζουμε μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους. Την εβδομάδα μεταξύ 25 και 31 Δεκεμβρίου δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη κυκλοφορία.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Indle Champions: Gear Up for D&D Adventure!

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2022 το Indle Champions: Gear Up for D&D Adventure!. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 163,60€, και κοστίζει μόνο 14,26€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας 1€ παίρνουμε το “Idle Champions – Bruenor Starter Pack”.

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε 7,60€ παίρνουμε επιπλέον 7 DLC.

Τέλος, αν δώσουμε από 14,26€ και πάνω, παίρνουμε όλα τα παραπάνω, μαζί με ακόμα 6 DLC.

Unity & Unreal RPG Essentials by Blink

Στο Humble Bundle θα βρούμε έως και τις 10 Ιανουαρίου του 2023 το εξαιρετικό Unity & Unreal RPG Essentials by Blink. Το πλήρες πακέτο περιέχει παιχνίδια αξίας 799,17€, και κοστίζει μόνο 28,52€.

Συγκεκριμένα, πληρώνοντας 1€ παίρνουμε 6 assets για το Unity και την Unreal Engine.

Την ίδια στιγμή, αν δώσουμε 23,77€ παίρνουμε επιπλέον 21 assets για το Unity και την Unreal Engine.

Τέλος, αν δώσουμε από 28,52€ και πάνω, παίρνουμε όλα τα παραπάνω, μαζί με 24 assets για το Unity και την Unreal Engine.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Fanatical

Το Fanatical είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

Αυτό που διαφοροποιεί το Fanatical από τις άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, είναι οι εξωφρενικά χαμηλές τιμές που προσφέρει.

Συγκεκριμένα, στο Fanatical μπορείτε να αγοράσετε AAA τίτλους και indie παιχνίδια με εκπτώσεις που αγγίζουν το 97%. Ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Winter Mystery Bundle

Με το Winter Mystery Bundle του Fanatical μπορούμε να προσθέσουμε στο Steam επιλεγμένα AAA και indie παιχνίδια μερικών εκ των μεγαλύτερων εκδοτών και προγραμματιστών της gaming βιομηχανίας.

Πληρώνοντας 1,15€ παίρνουμε το κλειδί 1 παιχνιδιού, ενώ με 8,09 ευρώ μας δίνουν τα κλειδιά 10 παιχνιδιών. Να σημειώσουμε ότι τα κλειδιά που αγοράζουμε με το Winter Mystery Bundle είναι κρυφά. Μαθαίνουμε τι αγοράσαμε μόνο όταν η ιστοσελίδα προσθέσει τα κλειδιά στον λογαριασμό μας.

Build Your Own Platinum Collection Bundle

Με το Build Your Own Platinum Collection Bundle του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στα οποία οι χρήστες έχουν δώσει υπερβολικά θετικές ψήφους στο Steam..

Στο Build Your Own Platinum Collection Bundle επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε δύο παιχνίδια για 6,99€, τρία παιχνίδια για 9,99€, ή πέντε παιχνίδια στην τιμή των 14,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 26 τίτλους:

  • DOOM
  • The Elder Scrolls IV: Oblivion® Game of the Year Edition Deluxe
  • Dishonored – Definitive Edition
  • The Evil Within
  • Red Faction Guerrilla Re-Mars-tered
  • Tandem: A Tale of Shadows
  • Greak: Memories of Azur
  • Children of Morta
  • Frostpunk
  • Barotrauma
  • Golf With Your Friends
  • Risen 3 – Complete Edition
  • SONG OF HORROR COMPLETE EDITION
  • Aspire: Ina's Tale
  • SpellForce 3: Soul Harvest
  • Kingdom Rush Origins – Tower Defense
  • Relicta
  • Agents of Mayhem
  • Wintermoor Tactics Club
  • Shadow Tactics: Blades of the Shogun – Aiko's Choice
  • What Lies in the Multiverse
  • Cardpocalypse
  • MageQuit
  • Just Die Already
  • Before Your Eyes
  • Streamer Life Simulator

Build Your Own Diamond Collection – Holiday Edition

Με το Build Your Own Diamond Collection – Holiday Edition του Fanatical μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας πακέτο από παιχνίδια στρατηγικής.

Στο Build Your Own Diamond Collection – Holiday Edition επιλέγουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε τρία παιχνίδια για 14,99€, τέσσερα παιχνίδια για 18,99€, ή πέντε παιχνίδια στην τιμή των 22,99€.

Η λίστα των παιχνιδιών περιέχει τους εξής 18 τίτλους:

  • Cultist Simulator: Anthology Edition
  • Kingdom Come: Deliverance + DLC Special Pack
  • Prey
  • Escape Room Triple Pack
  • Wolfenstein II: The New Colossus
  • Dishonored: Death of the Outsider
  • Everspace Ultimate Edition
  • Ghost of a Tale
  • Lost Ember + Lost Ember VR
  • A Tale of Paper: Refolded Edition
  • House Builder
  • Metro Redux Bundle
  • Dungeons 3 – Complete Collection
  • Serin Fate
  • Alfred Hitchcock – Vertigo
  • Unexplored 2: The Wayfarer's Legacy
  • Agatha Christie – Hercule Poirot: The First Cases
  • One Hand Clapping

Αυτές ήταν οι δικές μας προτάσεις, ως μερικές από τις καλύτερες επιλογές στις διαθέσιμες προσφορές του Fanatical.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Παιχνίδια στη χαμηλότερη τιμή που είχαν ποτέ στο Steam

Αρκετοί επιλέγουμε να αγοράζουμε παιχνίδια τις περιόδους όπου το Steam πραγματοποιεί event μεγάλων εκπτώσεων, όπως τα Summer Sales. Ωστόσο, ορισμένοι δημιουργοί και εκδότες, κατά καιρούς, προσφέρουν τα παιχνίδια τους σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές.

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε δέκα επιλεγμένα παιχνίδια τα οποία είναι διαθέσιμα για περιορισμένο χρονικό διάστημα στη χαμηλότερη τιμή που είχαν ποτέ στην πλατφόρμα της Valve. Για αυτήν την εβδομάδα, επιλέξαμε τους εξής τίτλους:

  • Anglerfish: – 20% φθηνότερο έως τις 26 Δεκεμβρίου
  • Aery VR – Calm Mind: – 20% φθηνότερο έως τις 26 Δεκεμβρίου
  • Battlerace: – 81% φθηνότερο έως τις 30 Δεκεμβρίου
  • Robot Tormod: – 40% φθηνότερο έως τις 27 Δεκεμβρίου
  • Bud Spencer & Terence Hill – Slaps And Beans: – 82% φθηνότερο έως τις 26 Δεκεμβρίου
  • Perfect Tides: – 40% φθηνότερο έως τις 26 Δεκεμβρίου
  • Traumada: – 55% φθηνότερο έως τις 26 Δεκεμβρίου
  • Soul Climb: – 70% φθηνότερο έως τις 26 Δεκεμβρίου
  • Ricky Recharge: – 10% φθηνότερο έως τις 27 Δεκεμβρίου
  • Ostrich Runner: – 66% φθηνότερο έως τις 26 Δεκεμβρίου

Δωρεάν παιχνίδια για περιορισμένο χρονικό διάστημα

Κάθε εβδομάδα συγκεντρώνουμε τα παιχνίδια που μπορούμε να αποκτήσουμε δωρεάν από διάφορες πλατφόρες και ηλεκτρονικά καταστήματα και τα παρουσιάζουμε σε μία εύχρηστη λίστα. Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να διαθέτουμε λογαριασμό στην ιστοσελίδα της κάθε πλατφόρμα του του εκάστοτε καταστήματος.

Εφόσον διαθέτουμε ή δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό, για να προσθέσουμε το σχετικό παιχνίδι στη συλλογή μας κάνουμε κλικ στον τίτλο του, από την παρακάτω λίστα, και ακολουθούμε τις οδηγίες που παρέχει ο κάθε ιστότοπος.

Μετά, αν δεν διαθέτουμε τον κατάλληλο client, τον κατεβάζουμε πατώντας το “client” στην καταχώρηση του παιχνιδιού και τον εγκαθιστούμε. Τέλος, πραγματοποιούμε σύνδεση και κατεβάζουμε το παιχνίδι στον υπολογιστή μας.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη εβδομάδα, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming και προσφορές παιχνιδιών.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps