Home » Hardware » Οδηγοί Αγοράς » Gaming Στα 599€ με το “Gaming PC – Lvl 1”: Παρουσίαση και Benchmarks
featured Image shop

Gaming Στα 599€ με το “Gaming PC – Lvl 1”: Παρουσίαση και Benchmarks

Η επιλογή προσωπικού υπολογιστή είναι δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Αν κάποιος δεν έχει φτιάξει ποτέ ένα PC μόνος του, συνήθως θα καταφύγει σε έτοιμες λύσεις που συχνά δεν είναι υψηλών προδιαγραφών. Στο μηνιαίο οδηγό θα βλέπουμε μία σύνθεση PCsteps, την οποία έχουμε δημιουργήσει εμείς ύστερα από εμπειρία χρόνων, ώστε να βοηθήσουμε στην επιλογή του νέου συστήματος σας, καθώς και τη νέα υπηρεσία και τις εκπτώσεις που έχουμε στο PCsteps.shop.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Παρουσίαση

Στον μηνιαίο οδηγό αγοράς υπολογιστή του PCsteps μπορούμε να δούμε τις καλύτερες επιλογές με έτοιμα PC builds για κάθε χρήση, από 449 έως 16.934 ευρώ.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναλύσουμε τη σύνθεση Gaming PC – “Lvl 1”, την οποία μπορούμε να βρούμε εδώ στα 599 ευρώ, χωρίς επιπλέον κόστος μεταφορικών και συναρμολόγησης, ετοιμοπαράδοτη.

Πάμε να δούμε κομμάτι-κομμάτι όλο το hardware της σύνθεσης αυτής.

Επεξεργαστής

Αρχικά, για τον επεξεργαστή της σύνθεσης επιλέξαμε τον AMD Ryzen 5 5600G. Ο πολύ γνωστός και μη εξαιρετέος 5600G θα δώσει τις επιδόσεις που χρειαζόμαστε για ένα entry-level gaming PC. Έρχεται με 6 πυρήνες, 12 threads, βασική συχνότητα στα 3,9GHz με δυνατότητα να φτάσει έως τα 4,4GHz, και είναι ξεκλείδωτος, φυσικά.

Για ένα entry-level σύστημα, ο συγκεκριμένος θα καλύψει τις ανάγκες μας και με το παραπάνω. Αφήσαμε την ψύκτρα της AMD, καθώς είναι αρκετή για να ψύξει τον επεξεργαστή μας με TDP στα 65W.

Κάρτα γραφικών

Το σύστημα δεν έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών, αλλά διαθέτει τα ενσωματωμένα γραφικά του 5600G.

Ως μία μονάδα επιταχυνόμενης επεξεργασίας (APU, Accelerated Processing Unit), ο AMD Ryzen 5 5600G περιλαμβάνει και έναν επεξεργαστή γραφικών τύπου Radeon™ Graphics που με τη σειρά του ενσωματώνει 7 πυρήνες (CUs ή Compute Units) και χρονίζεται στα 1900MHz για πολύ καλές επιδόσεις στα παιχνίδια σε αναλύσεις έως και 1080p.

Για πιο απαιτητικά παιχνίδια, όπως το Assassin's Creed και το Battlefield V, θα πρέπει να ρίξουμε τα settings σε medium – low για να μπορέσουμε να παίξουμε σε σταθερά 60fps@1080p. Για πιο ελαφριά παιχνίδια, όπως League of Legends ή CS:GO, θα έχουμε την πολυτέλεια για καλύτερα settings στο παιχνίδι μας.

Benchmarks

Παρακάτω δείχνουμε το σκορ από το benchmark τεστ που τρέξαμε για το Gaming PC – Lvl 1.

3DMark Time Spy Benchmark test:

Μνήμη RAM

Στο σύστημα προσθέσαμε το στάνταρ σετ μνημών που χρειάζεται κάποιο αξιοπρεπές build για gaming, ακόμα και για ένα entry-level, δηλαδή 2x8GB μνήμες στα 3200MHz. Η διαφορά στην τιμή με τις μικρότερες συχνότητες είναι σχετικά μικρή, και έτσι η επιλογή του σετ στα 3200MHz είναι μονόδρομος.

Μητρική κάρτα

Όλο το hardware της σύνθεσης μας πατάει πάνω σε ποιοτική μητρική με chipset B550, η οποία έρχεται με όλες τις απαραίτητες εξόδους που χρειάζεται ένα gaming σύστημα, όπως 1x HMDI για την οθόνη μας, πολλαπλές θύρες USB για να συνδέσουμε τις συσκευές μας, και M.2 socket για να δεχτεί τον SSD της επιλογής μας.

Αποθηκευτικός χώρος

Το σύστημα διαθέτει έναν M.2 NVMe 1TB δίσκο για τον κυρίως αποθηκευτικό χώρο ο οποίος είναι ταχύτατος και αρκετά ευρύχωρος για να εγκαταστήσουμε το λειτουργικό σύστημα, επιπλέον εφαρμογές, και τα παιχνίδια μας.

Τροφοδοσία

Γνώμονας στην επιλογή του τροφοδοτικού για εμάς στο PCsteps είναι πάντοτε η ποιότητα και η αξιοπιστία, και όχι η χαμηλή τιμή ή τα πολλά Watt. Έτσι, για τη σύνθεσή μας, χρησιμοποιήσαμε ένα ποιοτικό τροφοδοτικό 650 Watt με πιστοποίηση 80 Plus Bronze, το οποίο είναι υπεραρκετό για το σύστημα, και μας επιτρέπει να προσθέσουμε οτιδήποτε άλλο θελήσουμε στο μέλλον.

Κουτί

Τέλος, η σύνθεση μας στεγάζεται στο ευρύχωρο κουτί Archon 2 Mesh RGB της CC-Cougar, χρώματος μαύρο. Είναι ένα κουτί μεγέθους Midi, και διαθέτει πλαϊνό παράθυρο tempered glass, φίλτρα για τους ανεμιστήρες, δυνατότητα υδρόψυξης, και ένα τίμιο cable management για να έχουμε τα καλώδια όσο το δυνατόν πιο οργανωμένα.

OS & εγγύηση

Η σύνθεση αυτή, όπως και όλες όσες έχουμε δημιουργήσει στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, δεν διαθέτουν λειτουργικό σύστημα. Μπορείτε να προμηθευτείτε κλειδιά Windows, και όχι μόνο, εδώ. Επίσης, όλες οι συνθέσεις μας έρχονται με 3 χρόνια εγγύηση.

Εκπτώσεις Merch

Στο PCsteps.shop μπορούμε ακόμα να βρούμε σε μεγάλη έκπτωση όλο το merch του PCsteps.

Διαθέτουμε πέντε t-shirt με διαφορετικά σχέδια σε μεγέθη Small, Medium, Large, και Extra large, μία μάσκα PCsteps για να προστατευτούμε από την πανδημία που μας ταλαιπωρεί, και το νέο μας προϊόν, το καπέλο PCsteps.

Υπενθυμίζουμε ότι η προσφορά κουπονιού 10€ με αγορά ενός t-shirt δεν ισχύει όσο το merch βρίσκεται σε έκπτωση.

Υπηρεσία “Steps To Your New PC”

Εδώ και πολύ καιρό υπάρχει διαθέσιμη η νέα μας υπηρεσία “Steps To Your New PC” στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα PCsteps.shop. Αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για τις έτοιμες συνθέσεις μας, τότε μπορεί να προχωρήσει με την αγορά της υπηρεσίας αυτής, ώστε η ομάδα του PCsteps να του δημιουργήσει μία νέα από την αρχή.

Η όλη διαδικασία έχει ως εξής. Αρχικά, προχωράμε σε εξόφληση της υπηρεσίας, είτε με τραπεζική κατάθεση, είτε με πληρωμή με κάρτα, και στη συνέχεια σας στέλνουμε ένα link με μία φόρμα Google. Η φόρμα αυτή έχει ερωτήσεις οι οποίες έχουν σχεδιαστεί συγκεκριμένα για να μάθουμε όλες τις προτιμήσεις σας.

Στη συνέχεια, με βάση τις απαντήσεις που βλέπουμε, προχωρούμε στην δημιουργία μίας σύνθεσης με γνώμονα πάντα την εύρεση VFM hardware σε όσο το δυνατόν πιο προσιτή τιμή.

Έπειτα, σας την αποστέλλουμε στο email σας, και εφόσον συμφωνείτε, προχωρούμε στην εξόφλησή της. Εδώ να σημειώσουμε ότι το αρχικό κόστος της υπηρεσίας, το οποίο είναι στα 25 ευρώ, θα αφαιρεθεί από το τελικό ποσό. Η αποστολή της συναρμολογημένης σύνθεσης γίνεται μέσα σε 7 με 10 εργάσιμες ημέρες.

Σας άρεσε η παραπάνω σύνθεση?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, ή έχετε να προτείνετε επιπλέον ιδέες για custom συνθέσεις, μπορείτε να μας γράψετε στο Questions.pcsteps.gr.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps