Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » YouTube Dislike, Κοινοποίηση Τοποθεσίας, Επιδιόρθωση Edge, Χρώμα Φακέλων Windows 11
QuickSteps#202 - YouTube Dislike, Κοινοποίηση Τοποθεσίας, Επιδιόρθωση Edge, Χρώμα Φακέλων Windows 11

YouTube Dislike, Κοινοποίηση Τοποθεσίας, Επιδιόρθωση Edge, Χρώμα Φακέλων Windows 11

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, κοινοποιούμε την τοποθεσία μας σε φίλους ή συγγενείς με τους Χάρτες Google και επαναφέρουμε τον μετρητή των dislike στο YouTube. Αλλάζουμε την εμφάνιση του ρολογιού στη Γραμμή Εργασιών, κρύβουμε τον δείκτη του ποντικιού κατά την πληκτρολόγηση, και αλλάζουμε το χρώμα και τα εικονίδια των φακέλων στα Windows 11. Επιδιορθώνουμε τα προβλήματα του Edge με επαναφορά ρυθμίσεων και απενεργοποιούμε την οθόνη έναρξης στο Microsoft Office 2021.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Κοινοποίηση τοποθεσίας σε φίλους ή συγγενείς με τους Χάρτες Google

Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές οι οποίες επιτρέπουν να μοιραζόμαστε την τοποθεσία μας με φίλους ή συγγενείς. Ωστόσο, με το χαρακτηριστικό κοινοποίησης της τοποθεσίας που διαθέτουν οι Χάρτες Google έχουμε τον πλήρη έλεγχο του ποιος μπορεί να βλέπει την τοποθεσία μας και κυρίως για πόση ώρα.

Αρχικά, ανοίγουμε την εφαρμογή Χάρτες και πατάμε την εικόνα προφίλ.

QuickSteps#202 - YouTube Dislike, Κοινοποίηση Τοποθεσίας, Επιδιόρθωση Edge, Χρώμα Φακέλων Windows 11

Έπειτα, πατάμε στην “Κοινοποίηση τοποθεσίας”.

Στη συνέχεια, πατάμε το κουμπί το οποίο γράφει “Νέα κοινοποίηση”.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε για πόση ώρα επιθυμούμε να είναι ενεργή η κοινοποίηση τοποθεσίας και την επαφή με την οποία θέλουμε να μοιραστούμε την τοποθεσία μας.

Μετά, πατάμε “Κοινοποίηση”, για να στείλουμε το σχετικό αίτημα στο άτομο το οποίο επιλέξαμε.

Επιπλέον, μπορούμε να στείλουμε έναν σύνδεσμο κοινοποίησης της τοποθεσίας μας σε όποιον θέλουμε, διαλέγοντας την εφαρμογή της αρεσκείας μας από τη λίστα που εμφανίζεται κάτω από τις επαφές.

Πώς επαναφέρω τον μετρητή των dislike στο YouTube

Η Google αφαίρεσε τον αριθμό των dislike στα βίντεο του YouTube διότι θέλει να προστατεύσει την ψυχική υγεία των δημιουργών, οι οποίοι ορισμένες φορές πέφτουν θύματα της κατάχρησης του κουμπιού.

Σύμφωνα με την εταιρεία, κάποιες φορές οι χρήστες εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για διάφορα γεγονότα ή πρόσωπα κάνοντας μαζικά dislike σε βίντεο. Όπως στην περίπτωση του YouTube Rewind 2019, το οποίο δεν άρεσε στο κοινό και συγκέντρωσε 3,1 εκατομμύρια dislike μέσα σε 24 ώρες.

Ωστόσο, τα dislike είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο στατιστικό στοιχείο, τόσο για τους δημιουργούς περιεχομένου, όσο και για τους χρήστες. Οι δημιουργοί μπορούν να καταλάβουν αν η δουλειά τους αρέσει στο κοινό. Αντίστοιχα, οι χρήστες με μία ματιά γνωρίζουν αν αξίζει να δουν ένα βίντεο ή όχι.

Η Google επιτρέπει ακόμη στους δημιουργούς να βλέπουν τον αριθμό των dislike μέσω τον μενού διαχείρισης του καναλιού τους. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει για το κοινό, το οποίο βλέπει απλά το “ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ” ή “DISLIKE”.

Ευτυχώς, με τη βοήθεια του πρόσθετου Return YouTube Dislike, μπορούμε να επαναφέρουμε αυτόν τον σημαντικό αριθμό κάτω από τα βίντεο της πλατφόρμας. Αρχικά, επισκεπτόμαστε τον ιστότοπο του πρόσθετου, πατάμε στο “INSTALL”, και κάνουμε κλικ στο κουμπί του browser που χρησιμοποιούμε.

Το Return YouTube Dislike τρέχει στο παρασκήνιο και λειτουργεί μόνο στη σελίδα του YouTube. Μόλις εγκαταστήσουμε το πρόσθετο, κάτω από κάθε βίντεο θα βλέπουμε κανονικά το πλήθος των dislike.

Επιπλέον, κάτω από τα like και τα dislike εμφανίζεται μία μπάρα η οποία δείχνει την αναλογία μεταξύ των δύο αριθμών.

Πώς αλλάζω την εμφάνιση του ρολογιού στη Γραμμή Εργασιών

Το ρολόι των Windows ήταν πάντα ένα απλό σύνολο αριθμών, συμβόλων, και γραμμάτων, στην κάτω δεξιά γωνία της Γραμμής Εργασιών. Ωστόσο, με την εφαρμογή Free Desktop Clock, μπορούμε να αλλάξουμε τη μορφή του ρολογιού και να το κάνουμε πιο ενδιαφέρον.

Αρχικά, κατεβάζουμε την εφαρμογή από αυτήν την ιστοσελίδα, κάνοντας κλικ στο “Download”.

QuickSteps#202 - YouTube Dislike, Κοινοποίηση Τοποθεσίας, Επιδιόρθωση Edge, Χρώμα Φακέλων Windows 11

Μόλις εγκαταστήσουμε το Free Desktop Clock, το τρέχουμε και στην κάτω δεξιά γωνία της Γραμμής Εργασιών θα εμφανιστεί ένα πορτοκαλί εικονίδιο που μοιάζει με ρολόι.

Για να ανοίξουμε το παράθυρο ρυθμίσεων της εφαρμογής, κάνουμε διπλό κλικ στο εικονίδιο της.

Από το μενού “Skins” μπορούμε να επιλέξουμε την εμφάνιση που επιθυμούμε να έχει το ρολόι. Επιπλέον, από το πλαίσιο “Options” διαλέγουμε τη μορφή του ρολογιού, αν θα προβάλλει τα δευτερόλεπτα, την ημερομηνία, και άλλα.

Όταν ολοκληρώσουμε τη ρύθμιση της εμφάνισης του ρολογιού, πατάμε “OK” για να αποθηκεύσουμε τις επιλογές μας.

Πώς κρύβω τον δείκτη του ποντικιού κατά την πληκτρολόγηση

Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες ο δείκτης του ποντικιού μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα εκνευριστικός. Για παράδειγμα, όταν πληκτρολογούμε κάποιο κείμενο και μπορεί τυχαία να βρεθεί μπροστά σε αυτό.

Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς κάνουμε τον δείκτη του ποντικιού να εξαφανίζεται όταν πληκτρολογούμε.

Αρχικά, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις των Windows, επιλέγουμε την κατηγορία “Bluetooth και συσκευές”, και κάνουμε κλικ στο “Ποντίκι”.

Έπειτα, εντοπίζουμε και πατάμε τις “Πρόσθετες ρυθμίσεις ποντικιού”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, διαλέγουμε την καρτέλα “Επιλογές δείκτη”, επιλέγουμε το κουτάκι δίπλα στο “Απόκρυψη του δείκτη κατά την πληκτρολόγηση”, και πατάμε “OK”.

Πώς αλλάζω το χρώμα και τα εικονίδια των φακέλων στα Windows 11

Υπάρχει πιθανότητα στον υπολογιστή μας να επικρατεί χάος για δύο βασικούς λόγος. Αρχικά, ενδέχεται να μην κάνουμε σωστή οργάνωση των αρχείων. Έπειτα, όλοι οι φάκελοι να έχουν ακριβώς την ίδια εμφάνιση.

Σε παλαιότερο οδηγό είχαμε δει πώς μπορούμε να οργανώσουμε έξυπνα τα αρχεία και τους φακέλους στα Windows. Στο συγκεκριμένο Quicksteps θα δούμε πώς μπορούμε να αλλάζουμε το χρώμα και το εικονίδιο των φακέλων με την εφαρμογή Rainbow Folders.

Αρχικά, μπαίνουμε σε αυτόν τον ιστότοπο, πατάμε το “DOWNLOAD NOW” για να κατεβάσουμε το Rainbow Folders, και το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή.

Για να ανοίξουμε το παράθυρο της εφαρμογής, ανοίγουμε το μενού Έναρξη, πληκτρολογούμε “Rainbow Folders”, και πατάμε “Άνοιγμα”.

Η χρήση του Rainbow Folders είναι ιδιαίτερα απλή. Εντοπίζουμε τον φάκελο του οποίου θέλουμε να αλλάξουμε το εικονίδιο και το χρώμα μέσω του δέντρου των φακέλων, διαλέγουμε το “Style” και το χρώμα της αρεσκείας μας, και κάνουμε κλικ στο “Colorize”.

Επιπλέον, μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα ή το εικονίδιο ενός φακέλου, κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας “Εμφάνιση περισσότερων επιλογών → Rainbow Folders”.

Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουμε το παράθυρο της εφαρμογής με επιλεγμένο τον συγκεκριμένο φάκελο.

Τέλος, για να επαναφέρουμε το εικονίδιο και το χρώμα ενός φακέλου, πατάμε το “Decolorize”.

Επιδιόρθωση προβλημάτων στον Edge με επαναφορά ρυθμίσεων

Οι browsers είναι προγράμματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούν πολλά προσωρινά αρχεία, και να “βαραίνουν” αρκετά. Η διαγραφή της κρυφής μνήμης και των cookies δεν αποτελεί μόνιμη λύση.

Από την άλλη, η κατάργηση και επανεγκατάσταση του προγράμματος είναι η έσχατη επιλογή, διότι μπορούμε απλά να επαναφέρουμε τον browser στην αρχική του κατάσταση χωρίς να τον καταργήσουμε.

Σε παλαιότερα QuickSteps είδαμε τη διαδικασία επιδιόρθωσης του Chrome και του Firefox με την επαναφορά ρυθμίσεων. Τώρα θα δούμε την αντίστοιχη διαδικασία στον Microsoft Edge.

Αρχικά, γράφουμε στη γραμμή διευθύνσεων “edge://settings/resetProfileSettings”, και πατάμε Enter.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, κάνουμε κλικ στο κουμπί το οποίο γράφει “Επαναφορά”.

Μόλις πατήσουμε το κουμπί, θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο επιβεβαίωσης το οποίο αναφέρει ότι “Οι ρυθμίσεις επαναφέρθηκαν”. Κάνουμε κλικ στο “Χ”, για να κλείσουμε το πλαίσιο.

Τέλος, κάνουμε επανεκκίνηση του Edge, για να οριστικοποιήσουμε την επαναφορά των ρυθμίσεων.

Πλέον, ο browser είναι σαν καινούργιος, οπότε θα πρέπει να εγκαταστήσουμε όλα τα πρόσθετα από την αρχή, να κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις, και τα λοιπά.

Πώς απενεργοποιώ την οθόνη έναρξης στο Microsoft Office 2021

Στο Microsoft Office 2021, όταν τρέχουμε οποιαδήποτε εφαρμογή γραφείου, εμφανίζεται η οθόνη έναρξης, η οποία παρέχει πρόσβαση σε διάφορα στοιχεία, όπως η δημιουργία νέου εγγράφου, μία λίστα με τα πρόσφατα αρχεία τα οποία ανοίξαμε, και άλλα.

Ωστόσο, ορισμένοι ενδέχεται να θεωρούμε περιττή αυτήν την οθόνη και να επιθυμούμε η εκάστοτε εφαρμογή να δημιουργεί αυτόματα ένα κενό έγγραφο κατά το άνοιγμα, παρακάμπτοντας την οθόνη έναρξης.

Αρχικά, τρέχουμε το Word και κάνουμε κλικ στις “Επιλογές”.

Έπειτα, επιλέγουμε την κατηγορία “Γενικά”.

Στη συνέχεια, εντοπίζουμε την ενότητα “Επιλογές εκκίνησης” και αποεπιλέγουμε το κουτάκι δίπλα στο “Να εμφανίζεται η οθόνη Έναρξης κατά την εκκίνηση αυτής της εφαρμογής”.

Μετά, κάνουμε κλικ στο “OK”, για να αποθηκεύσουμε τις αλλαγές.

Για να απενεργοποιήσουμε την οθόνη έναρξης σε όλες τις εφαρμογές του Microsoft Office 2021, πρέπει να επαναλάβουμε την παραπάνω διαδικασία για την κάθε μία χωριστά.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps