Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Windows 11 Χωρίς Bing, Απενεργοποίηση Ειδοποιήσεων, Επιβεβαίωση Διαγραφής Αρχείων
QuickSteps#200 - Group Policy Σε Windows 11 Home, Επιβεβαίωση Διαγραφής Αρχείων, Windows 11 Χωρίς Bing

Windows 11 Χωρίς Bing, Απενεργοποίηση Ειδοποιήσεων, Επιβεβαίωση Διαγραφής Αρχείων

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, ενεργοποιούμε το Group Policy Editor στα Windows 11 Home. Απενεργοποιούμε τις ειδοποιήσεις για συγκεκριμένες εφαρμογές, ενεργοποιούμε την επιβεβαίωση διαγραφής αρχείων, αφαιρούμε τύπους αρχείων, και απενεργοποιούμε τη Bing Search από την αναζήτηση των Windows 11. Μετατρέπουμε εικόνες σε αυτοκόλλητα με το WhatsApp και προσθέτουμε ηχητικά εφέ στις μεταβάσεις στο PowerPoint.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Ενεργοποίηση του Group Policy Editor στα Windows 11 Home

Στη στήλη του QuickSteps έχουμε δει αρκετές φορές ότι για την τροποποίηση διαφόρων ρυθμίσεων και χαρακτηριστικών των Windows είναι απαραίτητο να επεμβαίνουμε στο Μητρώο των Windows.

Το Μητρώο των Windows περιέχει σημαντικά δεδομένα για τη σωστή λειτουργία του υπολογιστή. Γι' αυτό καλό είναι να αποφεύγουμε όσο γίνεται τη χειροκίνητη επεξεργασία των δεδομένων του.

Τι είναι το Windows Registry (Μητρώο των Windows)

Ακόμα και σχετικά αρχάριοι χρήστες, όλο και κάπου θα έχουν ακούσει για το μυστηριώδες και μάλλον χαώδες Windows registry. Θα το βρούμε σε πολλούς οδηγούς…

Σε αυτό μπορεί να μας βοηθήσει το Group Policy Editor. Πρόκειται για ένα εργαλείο το οποίο επιτρέπει να τροποποιούμε πολλές ρυθμίσεις και χαρακτηριστικά των Windows, χωρίς να επεμβαίνουμε στο Μητρώο τους.

Το συγκεκριμένο εργαλείο είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στις εκδόσεις Professional, Enterprise, και Education. Ωστόσο, όσοι χρησιμοποιούμε τη Home έκδοση των Windows 11, 10, 8.1, 8, και 7, μπορούμε να το ενεργοποιήσουμε με πλάγιο τρόπο.

Σε παλαιότερο QuickSteps είχαμε δει πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε αυτό το εργαλείο στις παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού της Microsoft. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το Group Policy Editor στα Windows 11.

Αρχικά, κατεβάζουμε το “GpeditEnabler.bat_zip”, από αυτόν τον σύνδεσμο, και το αποσυμπιέζουμε.

QuickSteps#200 - Group Policy Σε Windows 11 Home, Επιβεβαίωση Διαγραφής Αρχείων, Windows 11 Χωρίς Bing

Στη συνέχεια, κάνουμε δεξί κλικ στο αρχείο “GpeditEnabler.bat” και επιλέγουμε την “Εκτέλεση ως διαχειριστής”.

Στο παράθυρο ελέγχου χρήστη, πατάμε “Ναι”.

Θα ανοίξει ένα παράθυρο της Γραμμής Εντολών και θα ξεκινήσει η ενεργοποίηση του Group Policy Editor. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα εμφανιστεί το μήνυμα “Press any key to continue”. Πατάμε οποιοδήποτε κουμπί του πληκτρολογίου για να κλείσει το παράθυρο.

Έπειτα, κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή, πατάμε τα κουμπιά “Win+R”, στο παράθυρο της Εκτέλεσης γράφουμε “gpedit.msc”, και κάνουμε κλικ στο “OK”.

Αν όλα έχουν πάει καλά, τα Windows θα τρέξουν το Group Policy Editor.

Πώς αφαιρώ τύπους αρχείων από την αναζήτηση των Windows 11

Στα Windows έχουμε τη δυνατότητα να αφαιρέσουμε συγκεκριμένους τύπους αρχείων από την αναζήτηση. Η διαδικασία είναι σχετικά απλή, και σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς μπορούμε να την ολοκληρώσουμε στα Windows 11.

Αρχικά, πληκτρολογούμε στην αναζήτηση “Επιλογές ευρετηρίου” και πατάμε “Άνοιγμα”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, κάνουμε κλικ στο κουμπί “Για προχωρημένους”.

Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο, στο οποίο επιλέγουμε την καρτέλα “Τύποι αρχείων”.

Σε αυτό το σημείο, επιλέγουμε μόνο τα κουτάκια που βρίσκονται δίπλα στους τύπους αρχείων που θέλουμε να εμφανίζονται στα αποτελέσματα της αναζήτησης και πατάμε το κουμπί “OK”.

Τέλος, στο παράθυρο “Επιλογές ευρετηρίου”, κάνουμε κλικ στο “Κλείσιμο”.

Απενεργοποίηση ειδοποιήσεων για συγκεκριμένες εφαρμογές στα Windows 11

Στα Windows 10 η Microsoft άλλαξε αρκετά τις ρυθμίσεις των ειδοποιήσεων και τον τρόπο με τον οποίο τις χειρίζεται το λειτουργικό σύστημα. Η εταιρεία διατήρησε το ίδιο σύστημα ειδοποιήσεων και στα Windows 11.

Ωστόσο, εφάρμοσε ορισμένες αλλαγές οι οποίες βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη από τη χρήση του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού. Επιπλέον, βοηθούν στην αύξηση της παραγωγικότητας, μέσω της διαχείρισης των ειδοποιήσεων που μπορεί να εμφανίζει το λειτουργικό σύστημα.

Για να απενεργοποιήσουμε την εμφάνιση των ειδοποιήσεων για συγκεκριμένες εφαρμογές, ανοίγουμε τις ρυθμίσεις των Windows.

Έπειτα, επιλέγουμε την κατηγορία “Σύστημα”.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στις “Ειδοποιήσεις”.

Μετά, πηγαίνουμε στην ενότητα “Ειδοποιήσεις από εφαρμογές και άλλους αποστολείς” και απενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα από οποιαδήποτε εφαρμογή δεν θέλουμε να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις.

Τέλος, αν δεν θέλουμε να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις από καμία εφαρμογή, απενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα στις “Ειδοποιήσεις”.

Απενεργοποίηση της μηχανής αναζήτησης Bing στα Windows 11

Η Microsoft ενσωμάτωσε τη Bing Search στην αναζήτηση των Windows 11, σκεπτόμενη πως μπορούμε να αναζητούμε ό,τι θέλουμε στο Internet χωρίς να ανοίγουμε τον browser. Ωστόσο, αυτό το χαρακτηριστικό επιβραδύνει αρκετά την αναζήτηση σε τοπικό επίπεδο.

Ακόμη και όταν ψάχνουμε μία ρύθμιση, ένα αρχείο, ή κάποιο πρόγραμμα το οποίο βρίσκεται στον υπολογιστή μας, τα Windows πραγματοποιούν αναζήτηση και στο Internet χρησιμοποιώντας τη μηχανή αναζήτησης Bing.

Ευτυχώς, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε αυτό το χαρακτηριστικό μέσω του Μητρώου των Windows, επιταχύνοντας με αυτόν τον τρόπο την ολοκλήρωση των τοπικών αναζητήσεων.

Το Μητρώο των Windows περιέχει σημαντικά δεδομένα για τη σωστή λειτουργία του υπολογιστή. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να πάρουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας (backup) πριν προβούμε σε οποιαδήποτε αλλαγή.

Τι είναι το Windows Registry (Μητρώο των Windows)

Ακόμα και σχετικά αρχάριοι χρήστες, όλο και κάπου θα έχουν ακούσει για το μυστηριώδες και μάλλον χαώδες Windows registry. Θα το βρούμε σε πολλούς οδηγούς…

Για να ανοίξουμε το Μητρώο των Windows, πατάμε τα πλήκτρα “Win+R”, στο παράθυρο της εκτέλεσης γράφουμε “regedit”, και κάνουμε κλικ στο “OK”.

Μετά, αντιγράφουμε την ακόλουθη διαδρομή, την κάνουμε επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων του Μητρώου των Windows, και πατάμε Enter.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search

Στη συνέχεια, κάνουμε δεξί κλικ στον κενό χώρο, επιλέγουμε “Δημιουργία → Τιμή DWORD (32-bit)”, και ονομάζουμε τη νέα τιμή “BingSearchEnabled”.

Πάντοτε επιλέγουμε αυτόν τον τύπο τιμής, ακόμα και αν έχουμε 64bit Windows. Το QWORD (64 bit) είναι διαφορετικό είδος τιμής και δεν θα λειτουργήσει.

Έπειτα, κάνουμε διπλό κλικ στο “BingSearchEnabled”, στα “Δεδομένα τιμής” πληκτρολογούμε “0”, και πατάμε το “OK”.

Μετά, κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή μας για να εφαρμόσουμε τις αλλαγές.

Πώς ενεργοποιώ την επιβεβαίωση διαγραφής αρχείων στα Windows 11

Όταν διαγράφουμε ένα αρχείο με το κουμπί “Delete” ή με δεξί κλικ και “Διαγραφή”, τα Windows το μεταφέρουν άμεσα στον Κάδο Ανακύκλωσης, χωρίς να ρωτήσουν εάν όντως θέλουμε να διαγράψουμε το αρχείο.

Αντιθέτως, ένα επιχειρήσουμε να διαγράψουμε ένα αρχείο μόνιμα, χρησιμοποιώντας τον συνδυασμό πλήκτρων “Shift+Delete”, το λειτουργικό σύστημα εμφανίζει ένα παράθυρο με το οποίο ζητά να επιβεβαιώσουμε τη διαγραφή.

Η Microsoft έχει προσθέσει στο λειτουργικό σύστημα ένα αντίστοιχο παράθυρο επιβεβαίωσης και για την απλή διαγραφή αρχείων. Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς ενεργοποιούμε αυτό το παράθυρο στα Windows 11.

Αρχικά, κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Κάδου Ανακύκλωσης και διαλέγουμε τις “Ιδιότητες”.

Έπειτα, επιλέγουμε το κουτάκι δίπλα στην “Εμφάνιση παραθύρου για επιβεβαίωση διαγραφής” και πατάμε “OK”.

Από εδώ και στο εξής, ακόμη και όταν διαγράφουμε αρχεία με το “Delete”, τα Windows θα εμφανίζουν παράθυρο επιβεβαίωσης.

Πώς μετατρέπω εικόνες σε αυτοκόλλητα με το WhatsApp

Τα αυτοκόλλητα είναι η εξέλιξη των emoji. Επιτρέπουν στους χρήστες να μοιράζονται τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, χρησιμοποιώντας μεγαλύτερου μεγέθους εικόνες, οι οποίες ορισμένες φορές είναι κινούμενες.

Το WhatsApp υποστηρίζει τη χρήση αυτοκόλλητων από το 2018. Ωστόσο, για να μπορούσε κάποιος να έστελνε αυτοκόλλητα, έπρεπε να χρησιμοποιεί κάποια τρίτη εφαρμογή, όπως το Stickify.

Τρία χρόνια αργότερα, το 2021, η WhatsApp παρουσίασε νέα εξατομικευμένα αυτοκόλλητα, τα οποία οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν μέσα από την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να μετατρέπουν οποιαδήποτε εικόνα σε αυτοκόλλητο.

Αρχικά, μπαίνουμε στη web έκδοση του WhatsApp και πραγματοποιούμε σύνδεση, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρούμε σε αυτόν τον οδηγό, στην ενότητα “Πώς κάνω βιντεοκλήσεις και κλήσεις φωνής στο WhatsApp για PC”.

Έπειτα, επιλέγουμε τη συνομιλία που διατηρούμε με το άτομο στο οποίο θέλουμε να στείλουμε ένα εξατομικευμένο αυτοκόλλητο και κάνουμε κλικ στο εικονίδιο με το emoji.

Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατάμε το εικονίδιο με το αυτοκόλλητο.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο “Create” και εντοπίζουμε την εικόνα που θέλουμε να μετατρέψουμε σε αυτοκόλλητο.

Μετά, επεξεργαζόμαστε την εικόνα, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που παρέχει το WhatsApp.

Μόλις ολοκληρώσουμε τη δημιουργία του αυτοκόλλητου, πατάμε το βέλος, για να το στείλουμε στον συνομιλητή μας.

Εμείς δημιουργήσαμε ένα αυτοκόλλητο για το PCsteps.

Προσθήκη ηχητικών εφέ στις μεταβάσεις στο PowerPoint

Η χρήση μεταβάσεων από διαφάνεια σε διαφάνεια και η προσθήκη ήχου μπορεί να κάνουν πιο ενδιαφέρουσα μία παρουσίαση. Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς προσθέτουμε μεταβάσεις και τις επενδύουμε με ηχητικά εφέ, χρησιμοποιώντας το PowerPoint.

Προσθήκη μεταβάσεων

Αρχικά, επιλέγουμε την αρχική διαφάνεια και κάνουμε κλικ στην καρτέλα “Μεταβάσεις”.

Έπειτα, από το μενού “Εφέ μετάβασης”, διαλέγουμε το εφέ που θα χρησιμοποιεί το PowerPoint για να αλλάζει από τη διαφάνεια που έχουμε επιλέξει στην επόμενη.

Προσθήκη ηχητικών εφέ

Για να προσθέσουμε ηχητικό εφέ στη μετάβαση, επιλέγουμε την αρχική διαφάνεια και κάνουμε διπλό κλικ στο αστεράκι.

Στη συνέχεια, πατάμε στο βελάκι δίπλα στο “[Χωρίς ήχο]” και διαλέγουμε τον ήχο της αρεσκείας μας.

Τέλος, δίπλα στο εικονίδιο με το ρολόι, πληκτρολογούμε τη διάρκεια του ηχητικού εφέ ή τη ρυθμίζουμε χρησιμοποιώντας τα βελάκια.

QuickSteps#200 - Group Policy Σε Windows 11 Home, Επιβεβαίωση Διαγραφής Αρχείων, Windows 11 Χωρίς Bing

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#318 - Κουμπί Πανικού Στο Android, Κρυφό Παιχνίδι Στο Instagram, Μετάφραση PDF Αρχείων
QuickSteps
GamingSteps#20240316 - Bug Διαγράφει Κόσμους Στο Minecraft, Νεότερα Για το PlayStation Pro, Summer Game Fest 2024
GamingSteps