Home » Hardware » Οδηγοί Αγοράς » Προσοχή Στις Παγίδες Της Τελευταίας Στιγμής Στη Φετινή Black Friday
featured Μην Πέσεις Στις Παγίδες Της Τελευταίας Στιγμής Στη Φετινή Black Friday

Προσοχή Στις Παγίδες Της Τελευταίας Στιγμής Στη Φετινή Black Friday

Είναι πολύ εύκολο στις τελευταίες ημέρες των εκπτώσεων της Black Friday να παρασυρθούμε και να αγοράσουμε πράγματα, μόνο και μόνο επειδή τα βρήκαμε σε προσφορά. Επιπλέον, πολλές προσφορές μπορεί να μην είναι και τόσο πραγματικές. Στον σύντομο οδηγό θα δούμε βασικές συμβουλές για να αποφύγουμε τον υπερκαταναλωτισμό και να γλυτώσουμε χρήματα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στο BestPrice.gr θα βρούμε συγκεντρωμένες όλες τις τρέχουσες προσφορές σε πάνω από 3.100 καταστήματα, ώστε να πετύχουμε την καλύτερη τιμή στα προϊόντα που μας ενδιαφέρουν.

Τι πρέπει να κάνω και τι όχι στην Black Friday

Αρχικά, καλό είναι να προσέξουμε τα ακόλουθα στις προσφορές Black Friday και Cyber Monday που θα βρούμε στο Internet.

  • Οι συναλλαγές μέσω πιστωτικής και χρεωστικής μας προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια έναντι της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό, σε περίπτωση που η επιχείρηση δεν μας παραδώσει το προϊόν.
  • Αγνoούμε τις προσφορές Black Friday που εμφανίζονται στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία μας, οι οποίες προέρχονται από άγνωστα καταστήματα.
  • Προσέχουμε αν εμφανίζεται το εικονίδιο ασφάλειας που μοιάζει με λουκέτο πάνω αριστερά στον browser. Επιπλέον, καλό είναι να ξεκινά το URL με το “https://”.
  • Δεν δίνουμε τα στοιχεία μας και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα αν δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι για την ασφάλεια της ιστοσελίδας.
  • Κρατάμε αρχείο με τις online συναλλαγές μας. Ει δυνατόν κάνουμε λήψη στιγμιότυπων (screenshots) σε κάθε συναλλαγή.
  • Σε περίπτωση εξαπάτησης ή σοβαρών παραπόνων, πρέπει να κάνουμε άμεσα καταγγελία στο 1520 της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή, ή ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής φόρμας.

Δεν περιμένω για περαιτέρω πτώση τιμής

Όπως είναι φυσικό, αυτές τις ημέρες δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να περιμένουμε μήπως προκύψει και κάποια καλύτερη προσφορά το επόμενο χρονικό διάστημα που έρχεται και η Cyber Monday.

Αντίθετα, προτείνουμε να αγοράσετε την πρώτη προσφορά που θα βρείτε με διαθεσιμότητα. Αν προλάβετε.

Τονίζουμε, ωστόσο, ότι μιλάμε για προϊόντα που χρειαζόμαστε, και όχι για κάτι που απλά είναι σε προσφορά. Η επόμενη συμβουλή θα μας βοηθήσει να μην παρασυρθούμε και ξοδέψουμε χρήματα σε πράγματα που μας είναι άχρηστα.

Φτιάχνω λίστα

Πλησιάζουμε στα τέλη Νοεμβρίου, και πλέον τα καταστήματα βομβαρδίζουν με εκπτώσεις. Αυτό σημαίνει ότι επιβάλλεται να έχουμε ετοιμάσει μία λίστα.

Με άλλα λόγια, αυτό που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνουμε είναι να πάμε στα τυφλά.

Απλά φτιάχνουμε μια λίστα για το διάστημα που ακολουθεί, και με προϊόντα που χρειαζόμαστε ή θα χρειαστούμε σύντομα. Εν ολίγοις, πράγματα που θέλουμε να ψωνίσουμε και για τα Χριστούγεννα, καθώς είναι πολύ πιθανό αυτές τις ημέρες να είναι σε προσφορά.

Καλό είναι να ορίσουμε πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στα προϊόντα της λίστας μας. Για παράδειγμα, “Χρειάζομαι κινητό, μέχρι 200 ευρώ, μεγάλη οθόνη, 128GB αποθηκευτικό, φετινό μοντέλο”.

Από εκεί και μετά, απλά δεσμευόμαστε να μην αγοράσουμε τίποτα που να μην ανήκει στη λίστα μας. Αυτό θα μας βοηθήσει να αυτοσυγκρατηθούμε και να μην πούμε στον πειρασμό. Εφόσον το προϊόν δεν βρίσκεται στη λίστα, σημαίνει ότι δεν το χρειαζόμαστε.

Ενεργώ μεθοδικά

Πολλές φορές βλέπουμε καταστήματα να ανεβάζουν υπερβολικά τις τιμές λίγο πριν τις εκπτώσεις, και να μας δίνουν δήθεν προσφορές στη Black Friday. Φυσικά, κάποιες εκπτώσεις θα είναι πραγματικές, κάποιες όμως, όχι και τόσο.

Για να είμαστε βέβαιοι ότι το προϊόν που θέλουμε είναι πραγματική προσφορά και όχι “μαϊμού”, επιβάλλεται να κοιτάξουμε το γράφημα τιμής. Θα το βρούμε κάτω από τον τίτλο ενός προϊόντος.

Με μια πρώτη ανάγνωση βλέπουμε απευθείας πόσο χαμηλά ήταν η τιμή του προϊόντος και αν ανέβηκε πρόσφατα. Και στην Black Friday, θα φαίνεται πιο ξεκάθαρα η διαφορά στην άνοδο και πτώση.

Φυσικά, είναι στη διακριτική μας ευχέρεια να επιλέξουμε και την ειδοποίηση για πτώση τιμής στο εύρος που επιθυμούμε, εφόσον δεν επείγει η αγορά μας. Με τον ίδιο τρόπο ορίζουμε ειδοποιήσεις και για όλα τα υπόλοιπα προϊόντα που θέλουμε να αγοράσουμε.

Όταν θέλουμε να αγοράσουμε παραπάνω από ένα προϊόντα, μπορούμε να αξιοποιήσουμε την έξυπνη λίστα του BestPrice. Προσθέτοντας τα προϊόντα στην έξυπνη λίστα, βλέπουμε με μία ματιά αν τα προϊόντα υπάρχουν σε ένα κατάστημα, και ποιο είναι αυτό με τη χαμηλότερη τιμή, ώστε να γλιτώσουμε τυχόν μεταφορικά έξοδα.

Οι συλλογές από την άλλη, είναι πιο διαχρονικές. Μπορούμε να βάλουμε εκεί μέσα κάποια προϊόντα που για δικούς μας λόγους θέλουμε να τα παρακολουθούμε. Για παράδειγμα, κάποια δώρα για την οικογένεια, προϊόντα που αγοράζουμε σε μηνιαία βάση, κ.λ.π.

Τέλος, μπορούμε να πάμε στην κατηγορία deals του BestPrice, όπου στην ουσία η σελίδα κάνει όλη τη διαδικασία για εμάς.

Αξιοποιώ τον BestPrice Assistant

Αν κάνουμε τις αγορές από laptop ή σταθερό υπολογιστή, μπορούμε να βάλουμε και τον πολύ χρήσιμο BestPrice Assistant.

Είναι μια επέκταση για τον browser, και κάνει το εξής ωραίο. Έστω ότι είμαστε σε ένα τυχαίο κατάστημα και κοιτάμε ένα προϊόν. Ή σε μια οποιαδήποτε σελίδα, πχ στο Amazon. Στο πάνω μέρος της οθόνης η επέκταση θα μας δείξει αν αυτό το προϊόν μπορούμε να το βρούμε φθηνότερα σε κάποιο κατάστημα στο BestPrice.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε χωρίς καν να μπούμε στο Bestprice, να έχουμε μια σφαιρική εικόνα για τη χαμηλότερη τιμή του προϊόντος στην ελληνική αγορά, μην μας πλασάρει το κάθε κατάστημα ως προσφορά ό,τι να ‘ναι.

Έτσι, μπορούμε να ξεχάσουμε εντελώς ότι υπάρχει Black Friday. Αφήνουμε το BestPrice να κάνει όλη τη δουλειά για εμάς. Όταν και αν υπάρξει προσφορά, θα λάβουμε άμεσα ειδοποίηση, και την αγοράζουμε επιτόπου.

Γενικά η πλατφόρμα έχει πολλά παρόμοια χρήσιμα εργαλεία, και σε τέτοιες περιόδους είναι το καλύτερο site για σύγκριση τιμών, καθώς συμπεριλαμβάνει όλες τις μεγάλες αλυσίδες, όπως Public, Mediamarkt, Κωτσόβολο, Πλαίσιο, και άλλες. Και καλώς ή κακώς, αυτές οι μεγάλες αλυσίδες είναι που θα έχουν την καλύτερη διαθεσιμότητα λόγω της Black Friday.

Η Black Friday είναι τελικά… ζήτημα τιμής

Αυτές ήταν οι συμβουλές μας για τις αγορές σας στο διάστημα που ακολουθεί.

Επισκεφτείτε την ειδική σελίδα του BestPrice για την Black Friday, ώστε να δείτε άμεσα όλες τις διαθέσιμες προσφορές της περιόδου.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, μπορείτε να μας γράψετε στις Ερωτήσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για το θέμα, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια στο σχετικό post του άρθρου στη σελίδα μας στο Facebook.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#259 - Κρύψιμο Προγραμμάτων, Έλεγχος Λογαριασμού Χρήστη, Ετικέτες Αρχείων, Βιβλιοθήκες Windows 11
QuickSteps
GamingSteps#20230127 - Πρόβλημα Ασφάλειας Στο GTA Online, Νέα Για το Minecraft Legends, SteamWorld Build
GamingSteps