Home » Software » Δωρεάν Εφαρμογές » Δωρεάν Ανάκτηση Δεδομένων Με Το Wondershare Recoverit
Δωρεάν Ανάκτηση Δεδομένων Με Το Wondershare Recoverit Α3

Δωρεάν Ανάκτηση Δεδομένων Με Το Wondershare Recoverit

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η απώλεια δεδομένων μπορεί να συμβεί στον καθένα. Όσο πιο σημαντικά είναι τα αρχεία που χάσαμε τόσο πιο οδυνηρή ενδέχεται να είναι η εμπειρία, αν δεν έχουμε καλύψει τα νώτα μας. Στον οδηγό θα δούμε το Wondershare Recoverit, μια εφαρμογή που με τρία μόνο βήματα μας βοηθά να ανακτήσουμε τα χαμένα δεδομένα από όλα τα αποθηκευτικά μέσα, η οποία διαθέτει και προηγμένες λειτουργίες για να κάνουμε ανάκτηση και αποκατάσταση αρχείων και βίντεο, ακόμη και αν το λειτουργικό στο PC έχει καταρρεύσει.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Παρουσίαση του Wondershare Recoverit

Ένα από τα κύρια πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για το Recoverit Data Recovery της Wondershare είναι ότι είναι σε θέση να μας βοηθήσει να ανακτήσουμε σχεδόν κάθε τύπο αρχείου που μπορούμε να απωλέσουμε σε Windows και macOS.

Για την ακρίβεια, υποστηρίζει περισσότερους από 1000 τύπους και μορφές δεδομένων που χάσαμε ή διαγράψαμε κατά λάθος σε κάποιο μέσο αποθήκευσης. Επιπλέον, η ανάκτηση γίνεται με μόνο τρεις απλές ενέργειες.

Επίσης, η πληρωμένη έκδοση της εφαρμογής περιλαμβάνει εργαλεία που μπορούν να επιδιορθώσουν κατεστραμμένα βίντεο σε διαφορετικά σενάρια. Κάνει ανάκτηση ακόμη και όταν το PC είναι δυσλειτουργικό και κρασάρει.

Το Recoverit παρέχει ολοκληρωμένες και επαγγελματικές λύσεις για να μας βοηθήσει να ανακτήσουμε όλα τα χαμένα δεδομένα από δίσκο υπολογιστή, μονάδα flash, κάρτα SD και οποιονδήποτε άλλο εξωτερικό χώρο αποθήκευσης.

Επίσης, μας επιτρέπει να κάνουμε προεπισκόπηση αρχείων του Office, φωτογραφιών, βίντεο, ήχου, και πολλά άλλα.

Αυτοί είναι και οι λόγοι που οι ειδικοί θεωρούν το Wondershare Recoverit ως ένα από τα καλύτερα λογισμικά ανάκτησης δεδομένων στην αγορά. Ο ειδικός τύπος το έχει χαρακτηρίσει ως “the best data recovery software on the market“.

Η εταιρεία διαθέτει και ειδική σελίδα, όπου αναλύει τους λόγους που μπορούν να οδηγήσουν στην απώλεια δεδομένων, καθώς επίσης και ποια είναι τα 10 κορυφαία προγράμματα για ανάκτηση σε Windows και macOS.

Μερικά από αυτά, τα έχουμε παρουσιάσει στον σχετικό οδηγό μας για την ανάκτηση δεδομένων.

Ανάκτηση Δεδομένων Οι Καλύτερες Δωρεάν Εφαρμογές 2
Ανάκτηση Δεδομένων: Οι Καλύτερες Εφαρμογές Για Ανάκτηση Αρχείων

Η ανάκτηση δεδομένων σκληρού δίσκου είναι η διαδικασία με την οποία χρησιμοποιούμε εφαρμογές ή και ειδικό εξοπλισμό για την ανάκτηση αρχείων μετά από οριστική διαγραφή,…

Εγκατάσταση

Ξεκινώντας, εγκαθιστούμε την εφαρμογή στον υπολογιστή. Είναι διαθέσιμη για όλες τις εκδόσεις των Windows, αλλά και για Mac. Εμείς θα δείξουμε τη διαδικασία σε Windows 10.

Έτσι, απλά πατάμε εδώ για να πάμε στη σελίδα του Recoverit, και στη συνέχεια κάνουμε κλικ στο κουμπί “Free Download”.

Από εκεί και μετά θα κατέβει ένα εκτελέσιμο αρχείο “recoverit setup full exe”, το οποίο και τρέχουμε για να κάνουμε την εγκατάσταση.

Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί το παράθυρο εγκατάστασης του Recoverit, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα και για κάποιες παραμετροποιήσεις αν πατήσουμε στο “Customize Install”.

Συγκεκριμένα, μπορούμε να αλλάξουμε γλώσσα και τοποθεσία εγκατάστασης. Ελληνικά δεν υπάρχουν, οπότε αφήνουμε Αγγλικά ή ό,τι άλλο θέλουμε. Ως τοποθεσία αφήνουμε την προεπιλεγμένη, και προχωράμε με το κουμπί Install.

Του δίνουμε λίγο χρόνο να κάνει την εγκατάσταση. Όταν τελειώσει, μπορούμε να πατήσουμε “Start Now” για να τρέξει η εφαρμογή. Το εικονίδιο της θα βρίσκεται ήδη στην επιφάνεια εργασίας.

Τα απλά βήματα της ανάκτησης

Ανοίγοντας τη δωρεάν έκδοση, θα δούμε στο πάνω μέρος μια λίστα με όλους μας τους δίσκους. Μπορούμε δηλαδή να επιλέξουμε να γίνει ανάκτηση σε έναν ολόκληρο δίσκο. Προφανώς αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει αρκετή ώρα.

Στο external devices βρίσκονται όλα τα εξωτερικά μέσα αποθήκευσης, όπως φλασάκια, κάρτες SD, και λοιπά.

Η επιλογή που θα μας βολέψει περισσότερο είναι να επιλέξουμε συγκεκριμένη τοποθεσία για την ανάκτηση.

Η εφαρμογή συμπεριλαμβάνει τον κάδο ανακύκλωσης και την επιφάνεια εργασίας. Στις απλές περιπτώσεις απώλειας δεδομένων είναι οι πιο συνηθισμένες τοποθεσίες από όπου μπορούμε να διαγράψουμε κάποιο αρχείο κατά λάθος.

Εναλλακτικά, μπορούμε να πατήσουμε στο Select Folder, και να επιλέξουμε όποιον άλλο φάκελο θέλουμε.

Στην κατηγορία Advanced Recovery έχουμε τις πιο εξειδικευμένες επιλογές.

Για παράδειγμα, δημιουργία εκκινήσιμων μέσων, ανάκτηση μετά από σοβαρό σφάλμα του λειτουργικού, ανάκτηση και επιδιόρθωση κατεστραμμένων βίντεο, κ.α.

Πρόκειται για προηγμένες λειτουργίες οι οποίες όμως είναι επί πληρωμή και δεν θα τις αναλύσουμε επί του παρόντος.


Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι στη δωρεάν έκδοση, έχουμε περιορισμό 100MB για το συνολικό μέγεθος των αρχείων που θα ανακτήσουμε. Σαφώς, είναι υπεραρκετά για εικόνες, κείμενο, μικρά αρχεία γενικότερα.

Έτσι, αν θέλουμε ανάκτηση απεριόριστων δεδομένων και τις προηγμένες λειτουργίες του προγράμματος, θα πρέπει να επιλέξουμε κάποια από τις πληρωμένες εκδόσεις, τις οποίες αναφέρουμε στο τέλος του οδηγού.

Βήμα 1 – Επιλέγω μια τοποθεσία

Έτσι, εμείς θα δείξουμε πώς να ανακτήσουμε ένα αρχείο που διαγράψαμε οριστικά. Πάμε λοιπόν στον κάδο ανακύκλωσης και κάνουμε διπλό κλικ ή πατάμε στο Start.

Βήμα 2 – Σάρωση της τοποθεσίας

Το πρόγραμμα θα μας ζητήσει να περιμένουμε λίγο καθώς έχει ξεκινήσει τη σάρωση και τον απαραίτητο έλεγχο. Στο πάνω τμήμα της καρτέλας θα βλέπουμε το ποσοστό και την μπλε μπάρα της διαδικασίας.

Μόλις τελειώσει, το Recoverit θα μας ενημερώσει για το πόσα αρχεία εντόπισε. Πατάμε Got It.

Ανάλογα την τοποθεσία που επιλέξαμε, στα αριστερά θα δούμε ότι χώρισε τα αρχεία μας σε τρεις κατηγορίες: NTFS, FAT, και RAW. Πιο χρήσιμο όμως είναι να επιλέξουμε το File Type. Αν πχ το αρχείο μας ήταν εικόνα, πατάμε στο Photo, κ.ο.κ.

Τσεκάροντας τα κουτάκια που παρατηρούμε στην παραπάνω εικόνα, μπορούμε να ανακτήσουμε όλα τα αρχεία κάθε υποκατηγορίας. Συνήθως δεν θα θέλουμε κάτι τέτοιο, οπότε μπορούμε να μπούμε στον επιθυμητό υποφάκελο.

Ας πούμε ότι ψάχνουμε κάποιο png. Για κάθε αρχείο υπάρχει και preview στα δεξιά αν δεν μας βοηθάει η ονομασία του. Πατώντας το κουμπί preview μάλιστα, μπορούμε να το δούμε σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Βήμα 3 – Ανάκτηση

Αφού αποφασίσουμε ότι αυτό είναι το διαγραμμένο αρχείο μας, πατάμε Recover. Το πρόγραμμα μας ενημερώνει για τον περιορισμό των 100MB και μας δείχνει πόσα MB είναι το αρχείο που θα ανακτήσουμε.

Στη συνέχεια επιλέγουμε την τοποθεσία όπου θα γίνει η ανάκτηση. Καλό είναι να επιλέξουμε διαφορετικό δίσκο από αυτόν στον οποίο γίνεται η ανάκτηση. Και πατάμε ξανά Recover.


Από εκεί και μετά, θα ανοίξει ο φάκελος, η ονομασία του περιλαμβάνει την τρέχουσα ημερομηνία και ώρα. Και μέσα θα βρούμε το αρχείο που επιτυχώς ανακτήσαμε.

Τεστ σε USB drive / SD card

Ας πούμε ότι έχουμε μια κάρτα SD ή ένα USB stick, που έχει μέσα κάποιες φωτογραφίες και κατά λάθος κάναμε format στο αποθηκευτικό μέσο και τις χάσαμε.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα μας χρησιμοποιούμε ένα USB drive (G) το οποίο πριν την διαμόρφωση είχε μέσα 32 φωτογραφίες συνολικού μεγέθους 29MB.

Δεν έχουμε παρά να ανοίξουμε το Recoverit και να εντοπίσουμε το USB ή την SD κάρτα μας στο External Devices. Στην προκειμένη περίπτωση, το USB flash, όπως βλέπουμε είναι πλέον εντελώς άδειο.

Κάνουμε διπλό κλικ ή πατάμε στο Start και περιμένουμε λίγο για να ολοκληρωθεί η σάρωση. Στο παράδειγμα μας έκανε περί τα τέσσερα λεπτά για να εντοπίσει 4574 χαμένα αρχεία. Αυτό σημαίνει ότι βρήκε πολλά ακόμη αρχεία, εκτός από αυτά που θέλαμε.


Τα δικά μας ήταν png και jpg, οπότε επιλέξαμε τις αντίστοιχες κατηγορίες, όπως είδαμε προηγουμένως στο βήμα 2. Από εδώ και μετά, πράγματι διαπιστώσαμε ότι όλες οι φωτογραφίες που χάσαμε ήταν άμεσα διαθέσιμες για ανάκτηση.

Αυτές είναι λοιπόν οι δυνατότητες του Wondershare Recoverit στη δωρεάν έκδοση. Απλό, γρήγορο, και αποτελεσματικό.

Οι πληρωμένες εκδόσεις του Recoverit

Όπως αναφέραμε στην αρχή, η δωρεάν έκδοση του προγράμματος είναι υπεραρκετή αν πρόκειται για ελαφριές περιπτώσεις διαγραφής και απώλειας δεδομένων έως 100MB.

Αν θέλουμε ανάκτηση απεριόριστων αρχείων και βίντεο, ακόμη και αν το PC δυσλειτουργεί ή έχει μολυνθεί από σοβαρό κακόβουλο λογισμικό, τότε υπάρχουν τρεις συνδρομητικές εκδόσεις ανάλογα τις ανάγκες μας.

Ποια είναι η γνώμη σας για το Wondershare Recoverit?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για την ανάκτηση δεδομένων του Recoverit, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps