Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Android Χωρίς Google Search, Μετατροπή Πορτραίτων Σε Βίντεο
QuickSteps#163 - Android Χωρίς Google Search, Μετατροπή Πορτραίτων Σε Βίντεο

Android Χωρίς Google Search, Μετατροπή Πορτραίτων Σε Βίντεο

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, επαναφέρουμε τις ρυθμίσεις σύνδεσης, αντικαθιστούμε τη Google με άλλη μηχανή αναζήτησης, και χρησιμοποιούμε τον Assistant χωρίς να ξεκλειδώσουμε το Android κινητό μας. Εξετάζουμε γιατί τα αρχεία που διαγράφουμε δεν εμφανίζονται στον Κάδο Ανακύκλωσης και αλλάζουμε το προεπιλεγμένο όνομα των νέων φακέλων και αρχείων στα Windows 10. Μετατρέπουμε φωτογραφίες πορτραίτου σε βίντεο ή κινούμενες εικόνες GIF και αφαιρούμε το φόντο εικόνων με το Microsoft Excel.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς αντικαθιστώ τη Google με άλλη μηχανή αναζήτησης σε κινητό Android

Η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του Android είναι αυτή της Google. Ωστόσο, εάν το επιθυμούμε, μπορούμε σχετικά εύκολα να την αλλάξουμε σε μία της αρεσκείας μας.

Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς αλλάζουμε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στον Chrome, πώς ορίζουμε ως ψηφιακό βοηθό τη DuckDuckGo, και πώς αντικαθιστούμε το widget της Google στην αρχική οθόνη του κινητού μας.

Αλλαγή μηχανής αναζήτησης στον Chrome

Αρχικά, κατεβάζουμε την εφαρμογή DuckDuckGo Privacy Browser από το Play Store.

QuickSteps#163 - Android Χωρίς Google Search, Μετατροπή Πορτραίτων Σε Βίντεο

Έπειτα, ανοίγουμε τον Chrome, πατάμε τις τρεις τελείες πάνω δεξιά, και μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”.

Στη συνέχεια, πατάμε στη “Μηχανή αναζήτησης” και επιλέγουμε την “DuckDuckGo”.

Αντικατάσταση widget

Αρχικά, διαγράφουμε το widget της Google από την αρχική οθόνη του κινητού. Έπειτα, πατάμε παρατεταμένα στην οθόνη και μπαίνουμε στα “Γραφικά στοιχεία”.

Μετά, εντοπίζουμε τα widget της DuckDuckGo και προσθέτουμε στην αρχική οθόνη όποιο από τα δύο θέλουμε.

Αλλαγή του ψηφιακού βοηθού

Αρχικά, πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις του κινητού και μπαίνουμε στις “Εφαρμογές – ειδοποιήσεις”.

Στη συνέχεια, πατάμε στις “Προεπιλεγμένες εφαρμογές”.

Έπειτα, μπαίνουμε στη “Βοήθεια/φωνητικές εντολές”, πατάμε τη “Βοηθητική εφαρμογή”, και επιλέγουμε τη “DuckDuckGo”.

Τέλος, στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατάμε “OK”.

Πώς κάνω επαναφορά των ρυθμίσεων σύνδεσης σε Android κινητό

Εάν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα κατά τη σύνδεση του κινητού σε ασύρματα δίκτυα ή με Bluetooth συσκευές, ενδέχεται να υπάρχει κάποιο σφάλμα στις σχετικές ρυθμίσεις.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούμε να κάνουμε επαναφορά των ρυθμίσεων σύνδεσης του κινητού.

Προσοχή! Αυτή η διαδικασία θα διαγράψει όλα τα δεδομένα σύνδεσης και μετά την ολοκλήρωση της θα χρειαστεί να συνδέσουμε εκ νέου όλες τις Bluetooth συσκευές και να πραγματοποιήσουμε ξανά σύνδεση σε όλα τα ασύρματα δίκτυα.

Αρχικά, πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις του κινητού και μπαίνουμε στο “Σύστημα”.

Έπειτα, πατάμε στην “Επαναφορά επιλογών”.

Στη συνέχεια, επιλέγουμε την “Επαναφορά Wi-Fi/mobile/Bluetooth”.

Μετά, πατάμε το κουμπί “ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ” και επιβεβαιώνουμε την ενέργεια πατώντας ξανά το κουμπί “ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ”.

QuickSteps#163 - Android Χωρίς Google Search, Μετατροπή Πορτραίτων Σε Βίντεο

Τέλος, κάνουμε επανεκκίνηση του κινητού, ώστε η συσκευή να ολοκληρώσει την επαναφορά των ρυθμίσεων σύνδεσης.

Γιατί τα αρχεία που διαγράφω δεν εμφανίζονται στον Κάδο Ανακύκλωσης

Όταν διαγράφουμε αρχεία ή φακέλους, τα Windows 10 τα μεταφέρουν στον Κάδο Ανακύκλωσης, εκτός και αν το διαγράψουμε χρησιμοποιώντας τον συνδυασμό πλήκτρων “Shift+Delete”.

Ωστόσο, ακόμα και χωρίς τη χρήση του παραπάνω συνδυασμού, υπάρχει περίπτωση να διαγράψουμε οτιδήποτε και το λειτουργικό σύστημα να μην το μεταφέρει στον Κάδο Ανακύκλωσης ή να μην εμφανίζεται στα περιεχόμενα του.

Πρόβλημα με την Εξερεύνηση των Windows

Μερικές φορές τυχαίνει η Εξερεύνηση των Windows να κολλάει και να καθυστερεί την εμφάνιση κάποιων στοιχείων.

Για να βεβαιωθούμε ότι όντως τα αρχεία βρίσκονται στον Κάδο Ανακύκλωσης και απλώς δεν εμφανίζονται λόγο κάποιου σφάλματος, κάνουμε δεξί κλικ στον κενό χώρο και επιλέγουμε την “Ανανέωση”.

Επιπλέον, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε επανεκκίνηση της Εξερεύνησης των Windows. Αρχικά, κάνουμε δεξί κλικ στη Γραμμή Εργασιών και επιλέγουμε τη “Διαχείριση Εργασιών”.

Έπειτα, εντοπίζουμε την “Εξερεύνηση των Windows”, την επιλέγουμε, και πατάμε “Επανεκκίνηση”.

Ενεργοποίηση της μετακίνησης των αρχείων στον Κάδο Ανακύκλωσης

Τα Windows διαθέτουν μία ρύθμιση η οποία εμποδίζει τη μετακίνηση των αρχείων και φακέλων που διαγράφουμε στον Κάδο Ανακύκλωσης.

Για να ελέγξουμε αν αυτή η ρύθμιση είναι ενεργή ή όχι, κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο του κάδου και μπαίνουμε στις “Ιδιότητες”.

Όταν είναι επιλεγμένο το “Να μην μετακινούνται τα αρχεία στον Κάδο Ανακύκλωσης”. Τα αρχεία να καταργούνται αμέσως μετά τη διαγραφή τους.”, τα Windows διαγράφουν οριστικά τα αρχεία.

Οπότε, θα πρέπει να επιλέξουμε την “Προσαρμογή μεγέθους”, ώστε το λειτουργικό σύστημα να μεταφέρει τα αρχεία που διαγράφουμε στον κάδο.

Αλλαγή χωρητικότητας του κάδου ανακύκλωσης

Από προεπιλογή, ο χώρος του Κάδου Ανακύκλωσης είναι ίσος με το 5% του διαθέσιμου χώρου του εκάστοτε δίσκου. Αν ο κάδος γεμίσει, τότε τα Windows διαγράφουν παλαιότερα αρχεία, ώστε να δημιουργήσουν χώρο για τα πιο πρόσφατα διαγραμμένα αρχεία.

Επιπλέον, αν κάποιο αρχείο είναι πολύ μεγάλο και δεν χωράει στον Κάδο Ανακύκλωσης, τότε το λειτουργικό σύστημα το διαγράφει οριστικά εξαρχής.

Όπως αντιλαμβανόμαστε, υπάρχει περίπτωση τα αρχεία που διαγράφουμε να μην τα βρίσκουμε στον Κάδο Ανακύκλωσης διότι τα Windows τα διαγράφουν οριστικά. Για να αποφύγουμε αυτό το φαινόμενο, θα πρέπει να αυξήσουμε τη χωρητικότητα του.

Αρχικά, κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο του και μπαίνουμε στις “Ιδιότητες”.

Έπειτα, πληκτρολογούμε τον επιθυμητό χώρο που θέλουμε να παρέχουμε στον Κάδο Ανακύκλωσης σε MB και πατάμε “OK”. Κάθε GB είναι ίσο με 1024MB.

Πώς αλλάζω το προεπιλεγμένο όνομα των νέων φακέλων στα Windows 10

Από προεπιλογή, τα Windows 10 δίνουν στους νέους φακέλους που δημιουργούμε το όνομα “Νέος φάκελος”.

Ομοίως, όλα τα νέα αρχεία έχουν αντίστοιχα ονόματα. Για παράδειγμα, το προεπιλεγμένο όνομα των απλών αρχείων κειμένου είναι “Νέο έγγραφο κειμένου”.

Εάν θέλουμε, μπορούμε να αλλάξουμε το προεπιλεγμένο όνομα των νέων φακέλων και αρχείων με ένα της αρεσκείας μας. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να επέμβουμε στο Μητρώο των Windows.

Το Μητρώο των Windows περιέχει σημαντικά δεδομένα για τη σωστή λειτουργία του υπολογιστή. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να πάρουμε ένα backup πριν προβούμε σε οποιαδήποτε αλλαγή.

Τι είναι το Windows Registry (Μητρώο των Windows)

Ακόμα και σχετικά αρχάριοι χρήστες, όλο και κάπου θα έχουν ακούσει για το μυστηριώδες και μάλλον χαώδες Windows registry. Θα το βρούμε σε πολλούς οδηγούς…

Αρχικά, πατάμε τα πλήκτρα “Win+R”, στο παράθυρο της εκτέλεσης γράφουμε “regedit”, και κάνουμε κλικ στο “OK”.

Μετά, αντιγράφουμε την ακόλουθη διαδρομή, την κάνουμε επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων του Μητρώου των Windows, και πατάμε Enter.

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer

Στη συνέχεια, ελέγχουμε αν υπάρχει το κλειδί “NamingTemplates”. Διαφορετικά, κάνουμε δεξί κλικ στον φάκελο “Explorer”, επιλέγουμε “Δημιουργία → Κλειδί”, και ονομάζουμε το νέο κλειδί “NamingTemplates”.

Έπειτα, κάνουμε δεξί κλικ στον κενό χώρο, επιλέγουμε “Δημιουργία → Τιμή συμβολοσειράς”, και ονομάζουμε τη νέα τιμή “RenameNameTemplate”.

Μετά, κάνουμε διπλό κλικ στο “RenameNameTemplate”, πληκτρολογούμε στα “Δεδομένα τιμής” το όνομα που θέλουμε να δίνουν τα Windows στους νέους φακέλους που δημιουργούμε, και πατάμε το “OK”.

Τέλος, αν θέλουμε το λειτουργικό σύστημα να διατηρεί το προεπιλεγμένο όνομα των αρχείων, αλλά να προσθέτει κάτι επιπλέον, πληκτρολογούμε το κείμενο που επιθυμούμε και στη θέση του ονόματος γράφουμε το “%s”.

Εμείς στο παράδειγμα μας πληκτρολογήσαμε στα δεδομένα τιμής του “RenameNameTemplate” το “%s του Χάρη”.

Όπως βλέπουμε και στην εικόνα, τα Windows έχουν ονομάσει τον νέο φάκελο ως “Νέος φάκελος του Χάρη” και το αρχείο κειμένου ως “Νέο έγγραφο κειμένου του Χάρη”.

Πώς χρησιμοποιώ τον Google Assistant χωρίς να ξεκλειδώσω το κινητό

Για να χρησιμοποιήσουμε τον ψηφιακό βοηθό της Google σε ένα κινητό Android, πρέπει πρώτα να ξεκλειδώσουμε τη συσκευή. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιούμε τον Assistant χωρίς να ξεκλειδώνουμε το smartphone μας.

Αρχικά, ανοίγουμε την εφαρμογή της Google και επιλέγουμε το “Snapshot”.

Έπειτα, πατάμε τη φωτογραφία προφίλ και μπαίνουμε στο “Personalization”.

Στη συνέχεια, ενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα στα “Προσωπικά αποτελέσματα οθόνης κλειδώματος”.

Τέλος, ελέγχουμε αν είναι ενεργός ο διακόπτης “Προσωπικές προτάσεις στην οθόνη κλειδώματος προτού καν ρωτήσετε”. Εάν δεν είναι, τον ενεργοποιούμε.

Πώς μετατρέπω μία φωτογραφία πορτραίτου σε κινούμενη εικόνα

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει επιτρέψει στον άνθρωπο να κάνει πολλά πράγματα, ορισμένα για διασκέδαση και άλλα για πιο πρακτικούς σκοπούς. Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και μετατρέπει στατικές εικόνες σε κινούμενες.

Το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσουμε ονομάζεται Deep Nostalgia και δημιουργός του είναι η MyHeritage. Πρόκειται για μία παγκόσμια πλατφόρμα που βοηθά στην εύρεση της οικογενειακής ιστορίας και την ανάπτυξη γενεαλογικού δέντρου.

Η MyHeritage απαιτεί να πραγματοποιήσουμε εγγραφή στην ιστοσελίδα της, ώστε να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο. Γι’ αυτό, μπαίνουμε σε αυτόν τον ιστότοπο και κάνουμε κλικ στην “Εγγραφή”.

Έπειτα, επιλέγουμε αν θέλουμε να εγγραφούμε χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό Facebook ή Google, ή συμπληρώνουμε τα στοιχεία που ζητάει ο ιστότοπος και πατάμε “Συνέχεια”.

Το site θα ζητήσει να συμπληρώσουμε τα στοιχεία κάποιας πιστωτικής κάρτας ή να δώσουμε έναν λογαριασμό PayPal ώστε να ενεργοποιήσουμε τη δοκιμαστική περίοδο της Premium συνδρομής.

Αν και δεν πρόκειται να χρεωθούμε για τη δοκιμή, παρακάμπτουμε αυτό το βήμα πατώντας το λογότυπο της MyHeritage πάνω αριστερά.

Εάν πραγματοποιήσαμε εγγραφή εισάγοντας τα στοιχεία μας, θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο στο οποίο πληκτρολογούμε έναν κωδικό ασφαλείας και κάνουμε κλικ στο “Αποθηκεύστε”.

Μόλις ολοκληρώσουμε την εγγραφή μας, πατάμε το μενού “Δέντρο” και επιλέγουμε το “Δώστε κίνηση στις φωτογραφίες σας”.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στο κουμπί “Ανέβασμα φωτογραφίας” και διαλέγουμε τη φωτογραφία που θέλουμε να μετατρέψουμε σε κινούμενη εικόνα.

Η MyHeritage θα ανεβάσει τη φωτογραφία στον server της, ο οποίος θα την αναλύσει και θα προσθέσει κίνηση. Όταν ο server ολοκληρώσει τη διαδικασία, τότε θα εμφανίσει στον browser το τελικό αποτέλεσμα.

Για να κατεβάσουμε την κινούμενη εικόνα, κάνουμε κλικ στο “Κατεβάστε το βίντεο”.

Μπορεί το αρχείο που κατεβάσαμε να έχει τη μορφή βίντεο, αλλά μπορούμε πολύ εύκολα να το μετατρέψουμε σε GIF, ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό.

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε στα αριστερά τη φωτογραφία που ανεβάσαμε στο Deep Nostalgia για τις ανάγκες του οδηγού και στα δεξιά την κινούμενη εικόνα.

Πώς αφαιρώ το φόντο από μία εικόνα στο Microsoft Excel

Για πολλούς το Photoshop είναι το καλύτερο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών. Ωστόσο, αν θέλουμε να αφαιρέσουμε το φόντο από μία εικόνα, δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσουμε κάποιο ειδικό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων.

Το πρόγραμμα δημιουργίας και επεξεργασίας υπολογιστικών φύλλων της Microsoft διαθέτει ένα ειδικό εργαλείο αφαίρεσης φόντου από εικόνες και η χρήση του είναι ιδιαίτερα απλή.

Αρχικά, εισάγουμε στο έγγραφο την εικόνα της οποίας θέλουμε να αφαιρέσουμε το φόντο. Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Εισαγωγή”, πατάμε τις “Απεικονίσεις”, και από τις “Εικόνες” επιλέγουμε το “Αυτή τη συσκευή”.

Εφόσον έχουμε εισάγει την εικόνα στο έγγραφο, την επιλέγουμε, κάνουμε κλικ στην καρτέλα “Μορφοποίηση”, και πατάμε το κουμπί “Κατάργηση φόντου”.

Το Excel επιλέγει αυτόματα το τμήμα της εικόνας που αναγνωρίζει ως φόντο.

Όπως είναι λογικό, η αυτόματη επιλογή φόντου δεν είναι τέλεια. Γι’ αυτό, το πρόγραμμα μας επιτρέπει να διορθώσουμε το επιλεγμένο τμήμα.

Επάνω αριστερά υπάρχουν δύο κουμπιά. Με τη “Σήμανση περιοχών για διατήρηση” επιλέγουμε τα κομμάτια της εικόνας τα οποία θέλουμε να διατηρήσουμε.

Αντίστοιχα, με τη “Σήμανση περιοχών για κατάργηση” διαλέγουμε τα κομμάτια της εικόνας τα οποία αποτελούν μέρος του φόντου και θέλουμε να διαγράψουμε.

Μόλις ολοκληρώσουμε την επιλογή του φόντου, κάνουμε κλικ στη “Διατήρηση αλλαγών”, ώστε το Excel να αφαιρέσει το φόντο της εικόνας.

Αν θελήσουμε να προσθέσουμε κάποιο τμήμα του φόντου στην εικόνα ή να αφαιρέσουμε επιπλέον τμήματα, τότε δεν έχουμε παρά να επιστρέψουμε στο μενού της κατάργησης φόντου.

Αποθήκευση εικόνας

Για να να αποθηκεύσουμε την εικόνα στον υπολογιστή μας και να τη χρησιμοποιήσουμε όπου και όπως εμείς επιθυμούμε, την επιλέγουμε και πατάμε “Ctrl+C”.

Μετά, ανοίγουμε το Word, δημιουργούμε ένα νέο κενό έγγραφο, και πατάμε “Ctrl+V”.

Στη συνέχεια, κάνουμε δεξί κλικ στην εικόνα και να επιλέγουμε την “Αποθήκευση ως εικόνας”.

Τέλος, διαλέγουμε πού θέλουμε να αποθηκευτεί το αρχείο, του δίνουμε ένα όνομα, ως τύπο αρχείου αφήνουμε το “Φορητά γραφικά δικτύου (*.png)” ώστε να διατηρηθεί ο διάφανος χώρος, και πατάμε “Αποθήκευση”.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά-TV-Box-Από-Ευρώπη-Κίνα-E2162-E26900-Οκτώβριος-2020
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps