Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » KodiSteps » Kodi 19 Matrix: Τα Συμβατά Add-on & Τι Πρέπει Να Προσέξω
Kodi v19 Matrix-RC Τα Συμβατά Addon Γιατί Πρέπει Να Περιμένω

Kodi 19 Matrix: Τα Συμβατά Add-on & Τι Πρέπει Να Προσέξω

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

To Kodi είναι η ιδανικότερη λύση για δημιουργία κέντρου πολυμέσων και θεάματος στο σπίτι. Μετά από μια μεγάλη περίοδο συνεχούς ανάπτυξης του ανοικτού λογισμικού, κυκλοφόρησε η έκδοση 19.x “Matrix” – Release Candidate. Δείτε τι νέο φέρνει το Kodi v19, ποια πρόσθετα είναι ήδη συμβατά με την νέα έκδοση, αλλά και ποια Add-on ταινιών, σπορ, και skin, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λείπουν από το Kodi μας, ώστε να είμαστε πανέτοιμοι στην επερχόμενη και πολυπόθητη συμβατότητα τους με το Kodi v19 Matrix.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το KodiSteps είναι μία τακτική στήλη όπου θα παρουσιάζουμε ό,τι νεότερο υπάρχει στο Kodi, όπως πρόσθετα και plugins, αλλά και ό,τι αφορά τα νέα build, wizards, εφαρμογές, Live TV, backup, υπηρεσίες Debrid, και διάφορα tweaks και ρυθμίσεις.

Τι νέο υπάρχει στο Kodi v19 “Matrix”

Σε ό,τι αφορά την εμφάνιση, το Kodi v19 δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από την v18 Leia, και δεν υπάρχουν αλλαγές στο περιβάλλον του.

Αν εξαιρέσουμε το νέο logo στην εκκίνηση του λογισμικού και κάποιες ελάχιστες επιμέρους ρυθμίσεις, το περιβάλλον της Matrix είναι πανομοιότυπο και δεν πρόκειται να μας δυσκολέψει καθόλου.

Οι αλλαγές βρίσκονται ως επί το πλείστον στις προδιαγραφές και τις νέες δυνατότητες που υποστηρίζει το Kodi v19.

Όλες αποσκοπούν στην βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη. Επιπλέον, στην ασφαλή χρήση, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάχρηση προσθέτων και αποθετηρίων από κακόβουλους φορείς, που ήταν η αιτία και πολλών σφαλμάτων στο παρελθόν.

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά είναι ότι το Kodi Matrix θα αξιοποιεί την νέα κωδικοποίηση βίντεο AV1 ανοιχτού κώδικα, όπου υποστηρίζεται. Είναι πολύ πιο αποτελεσματική από το H.265, καθώς βελτιώνει θεαματικά την ταχύτητα και την ποιότητα του streaming.

Δοκιμάζεται ήδη από το Netflix, την Google, και από άλλες μεγάλες εταιρείες. Θεωρείται ως το πρότυπο του μέλλοντος για την μετάδοση βίντεο μέσω ίντερνετ.

Επιπλέον, το Kodi v19 θα περιλαμβάνει υποστήριξη HDR10 και Dolby Vision HDR σε όποιες συσκευές το υποστηρίζουν, καθώς επίσης και σημαντικές βελτιώσεις στην εγγραφή προγραμμάτων (PVR).

Πρέπει να παραμείνω στο Kodi v18.9 επί του παρόντος?

Το κύριο χαρακτηριστικό του Kodi v19 είναι ότι τα πρόσθετα πρέπει πλέον να σχεδιάζονται με την Python 3. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα add-on που βασίζονται στην Python 2 δεν είναι συμβατά και δεν μπορούν να τρέξουν στην Matrix.

Την περίοδο που γράφαμε τον οδηγό, τα περισσότερα κορυφαία πρόσθετα ταινιών φαίνεται να μην έχουν ολοκληρώσει ακόμη τις απαραίτητες αλλαγές που απαιτούνται με την Python 3.

Ως εκ τούτου, αν χρησιμοποιούμε ήδη όλα αυτά τα κορυφαία add-on ταινιών, είναι σημαντικό να παραμένουμε στο Kodi v18.9 μέχρι νεωτέρας.

Παρ' όλα αυτά, πρέπει να αναφέρουμε ότι έχουν εμφανιστεί νέα πρόσθετα ταινιών που είναι πλήρως συμβατά με την Μatrix. Μάλιστα, ένα εξ αυτών αποδίδει εξαιρετικά και υποστηρίζει το ελληνικό μενού.

Έτσι λοιπόν, είναι στην διακριτική μας ευχέρεια να κατεβάσουμε το Kodi v19 σε κάποιο άλλο δευτερεύοντα υπολογιστή μας. Ταυτόχρονα, να εγκαταστήσουμε και το πρώτο αξιόλογο πρόσθετο ταινιών που είναι απόλυτα συμβατό.

Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο τι λειτουργεί και τι όχι στις επερχόμενες ενημερώσεις και στο θέμα της συμβατότητας των υπόλοιπων προσθέτων.

Μπορούμε να κατεβάσουμε την Matrix στα Windows από εδώ. Για Android πατάμε εδώ.

Το καλύτερο πρόσθετο ταινιών που είναι συμβατό με την Matrix

Το “TheOath” είναι ένα πολύ νέο add-on ταινιών το οποίο έχει ενημερωθεί κατάλληλα και είναι απόλυτα συμβατό με το Kodi v19 Matrix. Όπως είναι φυσικό, τρέχει απρόσκοπτα και στο Kodi v18 Leia.

Το νέο πρόσθετο είναι πολύ εύκολο στη χρήση, καθώς υποστηρίζει πλήρως το ελληνικό μενού, και διαθέτει όλες τις γνωστές ενότητες που περιλαμβάνουν ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, αλλά και τις λίστες μας με το Trakt.

Επιπλέον, υποστηρίζει και τις premium ροές υψηλής ποιότητας εικόνας και ήχου με το Real-Debrid (RD).

Όπως έχουμε αναλύσει σε προηγούμενους οδηγούς, το RD εκτινάσσει το κινηματογραφικό θέαμα στο οικιακό μας σινεμά, καθώς μας δίνει όλα σχεδόν τα έργα του Netflix, Disney+, Apple TV, Amazon, BBC, και όχι μόνο, σε 1080p-4K χωρίς διακοπές, και με 5.1-7.1 ήχο.

Αναμφίβολα, είναι μία εξαιρετική υπηρεσία που αξίζει με το παραπάνω την οικονομική συνδρομή. Κοστίζει περί τα €0,7 – €0,10 ημερησίως, ανάλογα το πακέτο που θα επιλέξουμε.

Επιπλέον, δεν υπάρχουν περιορισμοί στο πόσα έργα θα βλέπουμε εμείς και η οικογένεια μας σε όλες τις συσκευές μας. Ταυτόχρονα, προσφέρει και τα λεγόμενα Fidelity points, όπου όταν συμπληρώσουμε 1000, παίρνουμε έναν μήνα δωρεάν απεριόριστη χρήση.

Πώς Βλέπω Όλες Τις Ταινίες Σε FHD Στο Kodi & Οδηγός Για Αρχάριους
Πώς Βλέπω Όλες Τις Ταινίες Σε FHD-4Κ Στο Kodi & Οδηγός Για Αρχάριους

Στις ημέρες μας, το streaming ταινιών είναι πλέον μία εύκολη υπόθεση, καθώς διάφορα μέσα μας παρέχουν αυτή τη δυνατότητα. Όμως, όταν βλέπουμε τα έργα τους…

Εγκατάσταση προσθέτου

Όνομα: The Oath – Host505 Repository
URL: https://host505.github.io/
Συμβατότητα: Kodi 18.9 Leia και 19.0 Matrix

Η πρώτη μας κίνηση φυσικά είναι να βάλουμε τα ελληνικά ως προεπιλογή στο Kodi. Πατάμε αρχικά στο εικονίδιο των ρυθμίσεων, όπως βλέπουμε στις κάτωθι εικόνες.

Στη συνέχεια, επιστρέφουμε στο κεντρικό πάνελ και πατάμε διαδοχικά στις Ρυθμίσεις (Γρανάζι) ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.

Κάνουμε επικόλληση το ακόλουθο url:

https://host505.github.io/

Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V”. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.

Ονομάζουμε .OATH ή όπως αλλιώς θέλουμε την πηγή, κάτω από το “Εισαγωγή ονόματος για την πηγή πολυμέσων”, και πατάμε πάλι το “Εντάξει”.

Μετά, επιστρέφουμε στο κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”.

Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.

Επιλέγουμε διαδοχικά την εγκατάσταση από αρχείο zip ➜ .Oath ➜ repository.host505.xxx.zip

Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση πάνω δεξιά στην οθόνη.

Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.

Επιλέγουμε το host505 repo➜ Πρόσθετα βίντεο ➜TheOath ➜ Εγκατάσταση ➜ Πατάμε μόνο στο “Εντάξει” μια φορά.

Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του πρόσθετου με την σχετική ειδοποίηση πάνω δεξιά. Το εντοπίζουμε στα Πρόσθετα ➜ Πρόσθετα βίντεο.

Από εκεί και μετά, προσθέτουμε τις υπηρεσίες των υποτίτλων, καθώς τα περισσότερα αποθετήρια που τους περιλαμβάνουν δεν έχουν κάποιο πρόβλημα συμβατότητας.

Μπορούμε να δούμε αναλυτικά την εγκατάσταση των a4kSubtitles, πατώντας εδώ. Επίσης, για τις ελάχιστες ρυθμίσεις που απαιτούνται, αλλά και τις υπόλοιπες υπηρεσίες ελληνικών υποτίτλων, πατάμε εδώ.

Μόλις υπάρξει απόλυτη συμβατότητα όλων των add-on με το Kodi v19 Matrix, θα δημοσιεύσουμε έναν πλήρη οδηγό για αρχάριους, βήμα προς βήμα, με όλες τις λειτουργίες και ρυθμίσεις για να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση του λογισμικού.

Τα καλύτερα add-on που αναμένεται να γίνουν σύντομα συμβατά με το Kodi v19

Παραθέτουμε τα κορυφαία πρόσθετα ταινιών που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λείπουν από το Kodi μας. Βάσει της έρευνας μας, όλα πρόκειται να γίνουν συμβατά με το Kodi v19 Matrix το επόμενο χρονικό διάστημα.

Παρότι υπάρχουν και άλλα κορυφαία add-on ταινιών, δεν μπορέσαμε να διασταυρώσουμε έγκυρες πληροφορίες που να αναφέρουν ότι πρόκειται να διευθετήσουν το θέμα της συμβατότητας σύντομα.

Επίσης, όπως είναι φυσικό, πολλά ακόμη πρόσθετα για IPTV, ενηλίκους, anima, και διάφορα άλλα είδη streaming, θα γίνουν σύντομα συμβατά με την Matrix. Θα δημοσιεύσουμε σχετικό οδηγό μόλις ωριμάσουν οι συνθήκες.

Έτσι, επί του παρόντος, σε αυτόν τον οδηγό θα επικεντρωθούμε μόνο στα κορυφαία add-on ταινιών, σπορ, και skin, που αξίζουν την προσοχή μας, έτσι ώστε να είμαστε πανέτοιμοι στην επερχόμενη μετάβαση μας στο νέο Kodi v19 Matrix.

Πρόσθετα ταινιών

Η σειρά που παρουσιάζουμε τα add-on ταινιών και σειρών είναι βάσει της αξιολόγησης και της προσωπικής μας εμπειρίας στην καθημερινή χρήση, τόσο σε ό,τι αφορά την ταχύτητα και την ποιότητα στις ροές, όσο και σε ό,τι αφορά τη συνεργασία τους με τις λίστες μας στο Trakt.

Fen

Το Fen, για το οποίο έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ ισχυρό πρόσθετο ταινιών και σειρών. Διαθέτει ταχύτατους και ιδιαίτερα αξιόπιστους scrapers και αναμένεται να γίνει συμβατό σύντομα με την Matrix.

Αν έχουμε ενεργή συνδρομή στο RD, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λείπει από το Kodi μας, καθώς είναι υπερπλήρες, ταχύτατο, και αποτελεί μια πολύ αξιόπιστη επιλογή για να έχουμε αναρίθμητες ροές σε υψηλότατη ποιότητα.

Μπορούμε να δούμε αναλυτικά βήμα προς βήμα την εγκατάσταση και όλες τις ρυθμίσεις του Fen σε προηγούμενο οδηγό.

Seren

Η πρόσφατη ανανέωση του Seren έφερε την υποστήριξη στο ελληνικό μενού μέσα στο πρόσθετο και το έκανε ακόμη πιο εύκολο και εύχρηστο.

Βέβαια, έφερε και κάποια μικρά θέματα με τις λίστες μας στο Trakt, αλλά με λίγη εξερεύνηση όλα λύνονται.

Έτσι, δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα κορυφαίο πρόσθετο ταινιών αν έχουμε ενεργό το Real-Debrid. Όπως έχουμε αναφέρει σε πολλούς οδηγούς, χωρίς RD δεν θα μας λειτουργήσει.

Μπορούμε να δούμε αναλυτικά βήμα προς βήμα την εγκατάσταση του Seren σε προηγούμενο οδηγό. Καθώς έχουν αλλάξει αρκετά οι λειτουργίες και οι ρυθμίσεις του, θα δημοσιεύσουμε αναλυτικό οδηγό για το add-on μόλις γίνει απόλυτα συμβατό με το Kodi v19.

The Crew

Το γνωστό μας Crew παραμένει αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα πρόσθετα ταινιών και σειρών.

Σε μηνιαίες ψηφοφορίες που διενεργούν ξένα site και συμμετέχουν χρήστες από όλο τον κόσμο, αποσπά συνεχώς την υψηλότερη βαθμολογία και τις περισσότερες προτιμήσεις.

Όπως ήδη γνωρίζουμε οι περισσότεροι από εμάς, το add-on είναι υπερπλήρες και έχει την καλύτερη απόδοση με τον συγχρονισμό των λιστών που διατηρούμε στο Trakt.

Επιπλέον, εμφανίζει πολλές ροές από torrent και premium hosts σε υψηλότατη ποιότητα εικόνας και ήχου, αν έχουμε Real-Debrid.

Ωστόσο, ακόμη και αν δεν έχουμε RD, θα μας δώσει με αξιόπιστο τρόπο πολλές ταινίες σε καλή ποιότητα με ένα κλικ.

Μπορούμε να δούμε αναλυτικά βήμα προς βήμα την εγκατάσταση και όλες τις ρυθμίσεις του Crew σε προηγούμενο οδηγό.

Venom

Το Venom χρησιμοποιεί τους ίδιους scrapers με το Fen, και είναι ιδανικό μόνο αν έχουμε ενεργό το RD για την υψηλότερη δυνατή ποιότητα εικόνας και ήχου χωρίς buffering. Ταυτόχρονα, είναι ένα από τα πιο γρήγορα πρόσθετα ταινιών και σειρών αυτήν την περίοδο.

Ενίοτε εμφανίζει κάποια μικρά θέματα με τον συγχρονισμό του Trakt, αλλά είναι σχετικά ασήμαντο το πρόβλημα.

Μπορούμε να δούμε αναλυτικά βήμα προς βήμα την εγκατάσταση και όλες τις ρυθμίσεις του Venom σε προηγούμενο οδηγό.

Elementum

Το γνωστό μας Elementum παραμένει ένα κορυφαίο P2P add-on με ελληνικό μενού που ο κώδικας του διατίθεται στην ανοιχτή κοινότητα του GitHub. Απέχει μόλις ένα βήμα από την πλήρη συμβατότητα του με το Kodi v19 Matrix.

Είναι το μόνο πρόσθετο που μπορεί να μας δώσει αρκετές ροές σε υψηλή ποιότητα χωρίς την συνδρομή του RD. Επικεντρώνεται γύρω από γνωστούς torrent trackers όπως το RARBG, 1337x, κ.α.

Φυσικά, καλό είναι να θυμόμαστε πάντα ότι με την επιλογή του Real Debrid δεν θα παρατηρήσουμε απολύτως κανένα buffering, κάτι που ενδεχομένως θα το αντιμετωπίσουμε σε κάποιες ροές του Elementum.

Μπορούμε να δούμε αναλυτικά βήμα προς βήμα την εγκατάσταση και όλες τις ρυθμίσεις του Elementum σε παλαιότερο οδηγό.

Πρόσθετα σπορ

Στις μέρες μας, υπάρχουν δύο εξαιρετικά πρόσθετα για να δούμε ζωντανά όλους τους μεγάλους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Rising Tides

Αν και θα το γνωρίζουμε ήδη οι περισσότεροι από εμάς, για όσους τους διαφεύγει, το αθλητικό add-on παραμένει ό,τι καλύτερο έχουμε δει μέχρι σήμερα σε ποιότητα για live sports. Κυρίως στους ζωντανούς διεθνείς αγώνες ποδοσφαίρου. Αναμένεται να γίνει σύντομα συμβατό με την Matrix.

Έτσι, αν μας αρέσουν τα ξένα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, όπως η Premier League, το Champions League, και άλλα, δεν πρέπει να λείπει σε καμία περίπτωση από το Kodi μας.

Πρόσθετα σπορ Rising Tide

Μπορούμε να δούμε αναλυτικά βήμα προς βήμα την εγκατάσταση και όλες τις ρυθμίσεις του Rising Tides σε παλαιότερο οδηγό.

DS9

Παρομοίως, το DS9 είναι και αυτό ένα εξαιρετικό πρόσθετο για να βλέπουμε ζωντανά όλους τους μεγάλους διεθνείς αγώνες ποδοσφαίρου.

Καθώς δεν έχουμε δημοσιεύσει οδηγό για το πρόσθετο, θα το βρούμε μέσα στο ds9repo στο ακόλουθο link:

https://ds9repo.github.io/

Το ωραιότερο και πιο ελαφρύ build

Το Crew Steel Build είναι αναμφίβολα το πιο ελαφρύ και καλαίσθητο skin. Αλλάζει θεαματικά την αισθητική και τη λειτουργικότητα του Kodi. Διαφέρει από τα περισσότερα βαριά build και διακρίνεται για την ταχύτητα του και το ιδιαίτερα όμορφο κέλυφος του.

Έχει συνολικό μέγεθος μόνο 83MB. Είναι ιδανικό για τα TV Box και για τους αρχάριους λόγω του φιλικού και απλού περιβάλλοντος. Από καθημερινή προσωπική εμπειρία, το συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε περίπτωση που θέλουμε να αλλάξουμε την εμφάνιση του Kodi, και όχι μόνο.

Το build βασίζεται αποκλειστικά στο δικό του πρόσθετο ταινιών, το κορυφαίο The Crew, το οποίο είναι προεγκατεστημένο. Ωστόσο, μπορούμε να του προσθέσουμε στο κεντρικό πάνελ όλα τα πρόσθετα ταινιών και σπορ που είδαμε προηγουμένως.

Με αυτόν τον τρόπο, θα έχουμε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, τόσο σε λειτουργικότητα και άμεση πρόσβαση στις λίστες μας στο Trakt, όσο και σε εμφάνιση. Μπορούμε να δούμε αναλυτικά την εγκατάσταση και τις ρυθμίσεις του εξαιρετικού Crew skin σε προηγούμενο οδηγό.

Επίσης, αν μας ενδιαφέρει να προσθέσουμε τα κορυφαία πρόσθετα ταινιών στο κεντρικό του πάνελ, μπορούμε να δούμε αναλυτικά τις οδηγίες σε προηγούμενο σχετικό οδηγό μας.

Ποια είναι η γνώμη σας για το Kodi 19 “Matrix”?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε την άποψη σας για την νέα έκδοση του Kodi, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps