Home » Software » Puyo Puyo Tetris 2 Review: Το Arcade Στα Καλύτερα Του
Puyo Puyo Tetris 2 Review: Το arcade στα καλύτερα του

Puyo Puyo Tetris 2 Review: Το Arcade Στα Καλύτερα Του

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το Tetris είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια όλων των εποχών. Το Puyo Puyo είναι επίσης ένα puzzle game, σίγουρα όχι το ίδιο γνωστό, αλλά και αυτό σχετικά δημοφιλές στην κατηγορία του. Τι θα συνέβαινε όμως αν συνδυάζαμε αυτά τα δύο παιχνίδια, και προσθέταμε και στοιχεία RPG? Αυτή ήταν η ιδέα πίσω από το πρώτο Puyo Puyo Tetris, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Τώρα, η Sega κυκλοφόρησε τον δεύτερο τίτλο της σειράς. Αν είστε λάτρης των παιχνιδιών του είδους, δείτε τι σας περιμένει.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ένα crossover το οποίο δεν μπορούσε να αποτύχει

Το πρώτο παιχνίδι Tetris κυκλοφόρησε το 1984 και δημιουργός του ήταν ο Ρώσος μηχανικός λογισμικού Alexey Pajitnov. Από τότε, έχουν κυκλοφορήσει αρκετοί τίτλοι οι οποίοι είναι βασισμένοι στην κεντρική ιδέα του Tetris.

O πρώτος τίτλος του Puyo Puyo κυκλοφόρησε το 1991 και τον είχε αναπτύξει η ιαπωνική εταιρεία Compile. Το 1992, η δημιουργός του παιχνιδιού συνεργάστηκε με τη Sega και έφτιαξαν μία arcade έκδοση, που προσέφερε πιο ανταγωνιστικό gameplay.

Δύο δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του πρώτου Puyo Puyo, η Sega ανέθεσε στη Sonic Team την ανάπτυξη ενός νέου τίτλου, ο οποίος έπρεπε να συνδυάζει τα δύο tile-matching puzzle game.

Η εταιρεία ονόμασε το νέο παιχνίδι Puyo Puyo Tetris και αρχικά το κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία αποκλειστικά για κονσόλες.

Αργότερα, το παιχνίδι έγινε διαθέσιμο στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική. Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, βγήκε στην αγορά η έκδοση για Windows.

Λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου τίτλου, η Sega ανέπτυξε το Puyo Puyo Tetris 2. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 8 Δεκεμβρίου του 2020 για PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S/X, και Nintendo Switch.

Ο νέος τίτλος διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του αρχικού παιχνιδιού, ενώ προσθέτει νέα στοιχεία, περισσότερους χαρακτήρες, και ορισμένα RPG στοιχεία.

Εμείς είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε το παιχνίδι στο Xbox One. Οπότε, πάμε να δούμε αναλυτικά τι προσφέρει και πόσο διαφέρει από τον πρώτο τίτλο της σειράς.

Μία μικρή ιδέα για το τι εστί Puyo Puyo Tetris 2

Το Puyo Puyo Tetris 2 συνδυάζει το gameplay των δύο παιχνιδιών με έναν μοναδικό τρόπο. Για να καταλάβουμε όμως καλύτερα αυτό το crossover, θα πρέπει να περιγράψουμε τους δύο τρόπους παιχνιδιού.

Σε κάθε πίστα του Puyo Puyo πέφτουν από την κορυφή χρωματιστά block, τα οποία ονομάζονται Puyos. Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε τουλάχιστον τέσσερα Puyos του ίδιου χρώματος, ώστε να σκάσουν και να απελευθερώσουν χώρο.

Αν αποτύχουμε να δημιουργήσουμε τους κατάλληλους συνδυασμούς, η πίστα θα γεμίσει μέχρι πάνω και θα χάσουμε.

Από την άλλη, στο Tetris υπάρχουν block διαφορετικού σχήματος, τα οποία ονομάζονται Tetrominos. Σε κάθε πίστα προσπαθούμε να δημιουργούμε ολόκληρες γραμμές, οι οποίες έπειτα διαγράφονται.

Κάθε φορά που διαγράφουμε μία ή περισσότερες γραμμές, το περιεχόμενο της πίστας κατεβαίνει. Όπως και στο Puyo Puyo, αν αποτύχουμε να κάνουμε γραμμές, τα Tetrominos στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο, και όταν φτάσουν την κορυφή χάνουμε.

Πληθωρικό περιεχόμενο για κάθε τύπο παίκτη

Στο Puyo Puyo Tetris 2 υπάρχουν mode στα οποία ο παίκτης μπορεί να επιλέγει αν θα παίξει πίστες του ενός ή του άλλου παιχνιδιού. Έπειτα, υπάρχουν mode όπου το είδος της πίστας εναλλάσσεται ή περιέχουν πίστες που συνδυάζουν τους δύο τρόπους παιχνιδιού.

Το παιχνίδι προσφέρει τη δυνατότητα να παίξουμε τόσο local, όσο και online multiplayer mode, στα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον υπολογιστή ή άλλους παίκτες.

Τα multiplayer mode είναι από τα πιο διασκεδαστικά στοιχεία του Puyo Puyo Tetris 2. Κάθε φορά που διαγράφουμε μία σειρά Tetrominos ή σκάμε μία τετράδα Puyos, αυτά μεταφέρονται στο ταμπλό του αντιπάλου μας, κάνοντας τη ζωή του λίγο πιο δύσκολη.

Προφανώς, ο στόχος μας είναι να σκεφτόμαστε και να κινούμαστε πιο γρήγορα από τον αντίπαλο μας, ώστε να του στέλνουμε όσα περισσότερα Garbage Puyos ή Tetrominos μπορούμε. Έτσι, αυξάνουμε τις πιθανότητες να γεμίσει το ταμπλό του και να χάσει.

Μία από τις μεγαλύτερες διαφορές του Puyo Puyo Tetris 2 σε σχέση με τον πρώτο τίτλο είναι το Adventure mode. Στο συγκεκριμένο mode παίζουμε μία σειρά από μάχες οι οποίες μας οδηγούν σε μία παράξενη αλλά διασκεδαστική περιπέτεια.

Όσο προχωράμε στην ιστορία, οι μάχες γίνονται δυσκολότερες και ορισμένες φορές χρειάζεται να παίξουμε ξανά και ξανά κάποια πίστα για να την κερδίσουμε. Όταν ολοκληρώνουμε πίστες, κερδίζουμε διάφορα βραβεία και ξεκλειδώνουμε νέους χαρακτήρες.

Puyo Puyo Tetris 2 Review: Το arcade στα καλύτερα του

Παίζοντας στο Adventure mode, ξεκλειδώνουμε νέες ικανότητες και ανεβάζουμε τα επίπεδα των χαρακτήρων.

Επιπλέον, ορισμένα επίπεδα μας επιβραβεύουν με ειδικές κάρτες οι οποίες λειτουργούν ως πρόσθετο εξοπλισμό που ενισχύει τα στατιστικά μας και προσφέρει ειδικές ενισχύσεις.

Puyo Puyo Tetris 2 Review: Το arcade στα καλύτερα του

Στο Puyo Puyo Tetris 2 θα βρούμε και το Skill Battle mode, το οποίο προσθέτει περισσότερα RPG στοιχεία στο παιχνίδι. Σε αυτό το mode δημιουργούμε μία ομάδα από τρεις χαρακτήρες.

Κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές τους ξεχωριστές ικανότητες και τον δικό του μοναδικό εξοπλισμό. Για παράδειγμα, ο Tee μπορεί με μία κίνηση να διαγράψει τις δύο τελευταίες σειρές σε μία πίστα Tetris.

Αυθεντική, πολύχρωμη, arcade εμπειρία

Τα γραφικά του Puyo Puyo Tetris 2 βασίζονται σε αυτά των δύο παιχνιδιών, είναι καρτουνίστικα, με έντονα χρώματα, και απλά εφέ. Όσον αφορά τον ήχο, αυτός είναι αντίστοιχος των arcade παιχνιδιών του είδους.

Στον αρχικό τίτλο της σειράς απουσίαζαν οι φωνές των χαρακτήρων. Γι' αυτό, θεωρούμε θετική την προσθήκη φωνής στα σημεία όπου υπάρχουν διάλογοι ή αφήγηση της ιστορίας.

Puyo Puyo Tetris 2 Review: Το arcade στα καλύτερα του

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι

To Puyo Puyo Tetris 2 έχει πλούσιο περιεχόμενο το οποίο χαρίζει ατελείωτες ώρες διασκέδασης. Η Sega κατάφερε να ενώσει δύο μεγάλα παιχνίδια δημιουργώντας έναν νέο τίτλο που μας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το gameplay και των δύο.

Επιπλέον, τα mode είναι άρτια σχεδιασμένα και επιτρέπουν να παίξουμε ένα χαλαρό παιχνίδι, να ζήσουμε μία έντονη περιπέτεια, ή να ανταγωνιστούμε με τους φίλους μας, online ή offline.

Ωστόσο, το Adventure mode απαιτεί αρκετή εξάσκηση και καλή γνώση τόσο του Tetris, όσο και του Puyo Puyo. Επίσης, όσοι έχουμε παίξει το πρώτο παιχνίδι της σειράς, δεν θα βρούμε αρκετό νέο περιεχόμενο στο Puyo Puyo Tetris 2.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το Puyo Puyo Tetris 2;

Εσείς έχετε παίξει το Puyo Puyo Tetris 2 ή ακόμη; Μήπως έχετε παίξει τον προηγούμενο τίτλος της σειράς; Πιστεύετε ότι αν κάποιος διαθέτει ήδη τον πρώτο παιχνίδι, αξίζει να αγοράσει το δεύτερο;

Θα χαρούμε να διαβάσουμε την άποψή σας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240426 - Η Valve Έκλεισε “Κενό” Στην Πολιτική Των Refund, Ρεκόρ Παικτών Fallout, Nintendo vs Garry's Mod
GamingSteps