Home » Software » Εφαρμογές Office » Οι Τρόποι Για Να Χρησιμοποιήσω Το Microsoft Word Δωρεάν
Οι Τρόποι Για Να Χρησιμοποιήσω Το Microsoft Word Δωρεάν 2

Οι Τρόποι Για Να Χρησιμοποιήσω Το Microsoft Word Δωρεάν

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Υπάρχουν πολλά δωρεάν Office, που φυσικά περιλαμβάνουν επεξεργαστή κειμένου. Όμως το Microsoft Word εξακολουθεί να είναι η επιλογή με την καλύτερη συμβατότητα, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε αρχεία κειμένου με ενσωματωμένες εικόνες και γραφήματα. Για όσους δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να πληρώσουμε για μία άδεια Microsoft Office, σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε τους τρόπους για να χρησιμοποιήσουμε το Microsoft Word δωρεάν στο PC και στο κινητό.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το Microsoft Word

Στο παρελθόν, πολλοί από εμάς ενδέχεται να έχουμε χρησιμοποιήσει δωρεάν το Microsoft Word μέσα από το Microsoft Office 2010 Starter Edition.

Η συγκεκριμένη έκδοση περιλάμβανε μόνο το Word και το Excel με τις άκρως απαραίτητες λειτουργίες και είχε κάποιες διαφημίσεις.

Microsoft Word 10nn

Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα δεν είναι πλέον εφικτή στα PC με Windows 10 64-bit. Ακόμη και αν επιχειρήσουμε να κατεβάσουμε το Office 2010 Starter από διάφορα site που το διαθέτουν για λήψη και προσαρμόσουμε τις ρυθμίσεις στην καρτέλα συμβατότητας.

Ως εκ τούτου, ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιήσουμε το Microsoft Word είναι να αγοράσουμε την ομολογουμένως ακριβή σουίτα του Microsoft Office.

Φυσικά, το MS Word είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός επεξεργαστής κειμένου. Διαθέτει πληθώρα εργαλείων και εφαρμογών, και ακόμη και σήμερα, υπάρχουν κρυφές δυνατότητες του Word που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.

Σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για υπολογιστή, είτε για κινητό και tablet, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δωρεάν το καλύτερο λογισμικό για τη δημιουργία, επεξεργασία, και διαχείριση εγγράφων. Έστω και με κάποιους περιορισμούς.

Office Online

Εάν έχουμε ενεργή σύνδεση στο ίντερνετ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το δωρεάν Office Online που πρόσφατα η Microsoft το μετονόμασε σε σκέτο “Office”.

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένας λογαριασμός Microsoft. Επιπλέον, τον browser που χρησιμοποιούμε, όπως ο Chrome, ο Firefox, ή ένα παρόμοιο πρόγραμμα περιήγησης.

Microsoft Word 7μμμ

Έτσι, αντί να πληρώσουμε για να εγκαταστήσουμε το Microsoft Word, το Excel, και το PowerPoint στον υπολογιστή μας, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνει το Office που βασίζεται στο cloud, κάτι παρόμοιο με τα Έγγραφα Google.

Φυσικά, δεν θα βρούμε όλα τα χαρακτηριστικά που έχει το πληρωμένο Microsoft Word στον υπολογιστή μας. Ωστόσο, θα έχουμε όλα τα βασικά εργαλεία επεξεργασίας και μορφοποίησης κειμένου που χρειαζόμαστε καθημερινά για προσωπική χρήση.

Για παράδειγμα, μπορούμε να ορίσουμε τη γραμματοσειρά και το μέγεθος και να εισάγουμε πίνακες και εικόνες. Επιπλέον, να προσαρμόσουμε το μέγεθος κειμένου, τα περιθώρια και τον προσανατολισμό της σελίδας, και να έχουμε αυτόματο ορθογραφικό έλεγχο.

Microsoft Word 2μμ

Ταυτόχρονα, το online Microsoft Word αποθηκεύει αυτόματα την εργασία μας.

Από εκεί και μετά, μπορούμε να έχουμε απομακρυσμένη πρόσβαση στα αποθηκευμένα έγγραφα μέσω του δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στο OneDrive που αποκτούμε με έναν λογαριασμό Microsoft.

Τα πλεονεκτήματα του Microsoft Word Online

Το πλεονέκτημα του δωρεάν Office online έναντι των άλλων σχετικών επεξεργαστών κειμένου είναι ότι μας επιτρέπει να διατηρούμε με ακρίβεια τη μορφοποίηση του Microsoft Word.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να αποθηκεύουμε τα έγγραφα στις τυπικές μορφές αρχείων του Office, όπως το DOCX και το XLSX.

Είναι γεγονός ότι οι κατά τα άλλα καλές εναλλακτικές λύσεις του δωρεάν Office που έχουμε δει σε παλαιότερο οδηγό, δεν λειτουργούν τέλεια με αυτές τις μορφές.

Δωρεάν Office 1
Δωρεάν Office – Οι καλύτερες Εναλλακτικές της Microsoft

Προγράμματα όπως τα Word, Excel, και PowerPoint, είναι απαραίτητα ουσιαστικά σε κάθε υπολογιστή. Όμως τα Windows δεν έρχονται με προεγκατεστημένη κάποια σουίτα Office, και το…

Επιπλέον, αν έχουμε έναν παλιό υπολογιστή με αργό σκληρό δίσκο και περιορισμένη μνήμη RAM, το Office Online ενδέχεται να λειτουργεί πολύ πιο γρήγορα από το εγκατεστημένο Microsoft Word ή οποιοδήποτε άλλο δωρεάν Office.

Για να χρησιμοποιήσουμε το δωρεάν Microsoft Word, πατάμε εδώ για να μεταβούμε στη σελίδα του Office. Στη συνέχεια, απλά κάνουμε κλικ στην είσοδο για να ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε το MS Word, το Excel, και το PowerPoint.

Microsoft Word 2μ

Όπως είναι φυσικό, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Office Online χωρίς σύνδεση στο Internet.

Microsoft Office για Android και iOS

Η Microsoft διαθέτει μία σουίτα Office all-in-one και για τα δύο μεγάλα λειτουργικά συστήματα των κινητών. Στο πρόσφατο παρελθόν έπρεπε να είχαμε συνδρομή στο Office 365 για να την αξιοποιήσουμε.

Η δωρεάν εφαρμογή του Office για Android και iOS συνδυάζει τις εφαρμογές Word, Excel και PowerPoint που γνωρίζουμε. Διαθέτει νέες δυνατότητες που αξιοποιούν τα χαρακτηριστικά του κινητού και του tablet.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε λίστες, να προσθέσουμε εικόνες, να μετατρέψουμε το Word σε PDF, και πολλά άλλα.

Microsoft Word 4μμ

Το καλύτερο κομμάτι στο δωρεάν Microsoft Word για το κινητό είναι ότι διαχειρίζεται πολύ καλά επαγγελματικά έγγραφα που απαιτούν γραφήματα. Αυτό ήταν πάντα ένα πρόβλημα στις περισσότερες σουίτες γραφείου για κινητά.

Ωστόσο, τέτοια αρχεία λειτουργούν ομαλά και εμφανίζονται απρόσκοπτα στο app χωρίς καθυστερήσεις. Αυτό οφείλεται στο ότι η εφαρμογή έχει βελτιστοποιηθεί έξυπνα για τις οθόνες των κινητών και των tablet.

Στα Chromebook

Αυτή είναι, επίσης, η καλύτερη μέθοδος για δωρεάν λήψη του Microsoft Word στο Chrome OS. Όλα τα Chromebook τρέχουν τώρα εφαρμογές Android. Σε αυτή την περίπτωση, το μόνο που κάνουμε είναι να κατεβάσουμε το Microsoft Word από το Play Store.

Η εφαρμογή λειτουργεί πολύ καλά με το πληκτρολόγιο του Chromebook. Έτσι, μπορούμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τις τυχόν συντομεύσεις πληκτρολογίου που είχαμε συνηθίσει.

Word Mobile

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η Microsoft προσέφερε ένα δωρεάν πρόγραμμα που ονομαζόταν Word Viewer. Μας βοηθούσε να ανοίξουμε οποιοδήποτε αρχείο του Microsoft Word χωρίς να πληρώσουμε για την πλήρη έκδοση του Office.

Το Word Viewer αποσύρθηκε πριν από λίγα χρόνια και στη θέση του μπήκε το Microsoft Word Mobile. Θεωρείται ως η καλύτερη εφαρμογή για αναθεώρηση, επεξεργασία, και δημιουργία εγγράφων σε tablet με Windows, με μέγεθος οθόνης 10,1 ίντσες ή μικρότερο.

Στα PC

Μπορούμε να εγκαταστήσουμε το πρόγραμμα και σε οποιονδήποτε φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή με Windows.

Ωστόσο, στο PC ή σε μεγάλο tablet, δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ή να επεξεργαστούμε τα έγγραφα. Μπορούμε μόνο να τα ανοίξουμε και να τα διαβάσουμε.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις 12 Ιανουαρίου 2021, η εφαρμογή θα σταματήσει να υποστηρίζεται στα ελάχιστα smartphone που χρησιμοποιούν Windows 10 Mobile.

Δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη για εγκατάσταση, αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας.

Δωρεάν δοκιμή Microsoft 365

Ένας άλλος τρόπος για να χρησιμοποιήσουμε δωρεάν το Microsoft Word είναι η δοκιμή του Office 365, πατώντας εδώ. Η Microsoft μας επιτρέπει να δούμε όλο το φάσμα των δυνατοτήτων της σουίτας για να αποφασίσουμε αν θέλουμε να πληρώσουμε.

Microsoft Word 5μ

Έτσι, με τη δωρεάν δοκιμή του Microsoft Word μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλες τις εφαρμογές του Office, όπως το Excel, το PowerPoint, το Access, το Outlook και το Publisher.

Εσείς έχετε απομακρυνθεί από το Microsoft Word?

Είναι γεγονός ότι αυτές οι εναλλακτικές λύσεις δεν αποτελούν την πλήρη σουίτα του Office με όλες τις δυνατότητες του Microsoft Word. Όμως, μπορούμε να αξιοποιήσουμε δωρεάν τις βασικότερες λειτουργίες του δημοφιλούς επεξεργαστή κειμένου της Microsoft.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες, ή θέλετε να μας πείτε αν έχετε απομακρυνθεί από το Microsoft Word λόγω της τιμής του και χρησιμοποιείτε άλλα εναλλακτικά δωρεάν Office, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps