Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Προηγούμενη Εμφάνιση Facebook, Διαγραμμένα Μηνύματα WhatsApp
QuickSteps#140 - Παλιό Facebook, Διαγραμμένα Μηνύματα WhatsApp, Χρήστες Edge

Προηγούμενη Εμφάνιση Facebook, Διαγραμμένα Μηνύματα WhatsApp

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, επαναφέρουμε το προηγούμενο περιβάλλον χρήστη του Facebook και διαβάζουμε διαγραμμένα μηνύματα στο WhatsApp. Χρησιμοποιούμε το αρχείο καταγραφής συμβάντων στα Windows 10 και ρυθμίζουμε τη Διαχείριση Εργασιών να ανοίγει σε συγκεκριμένη καρτέλα. Εμποδίζουμε τη δημιουργία νέων προφίλ στον Microsoft Edge, οργανώνουμε τις δραστηριότητες μας με το Google Home, και βρίσκουμε σε ποιες περιοχές του πλανήτη έζησαν οι δεινόσαυροι.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς διαβάζω διαγραμμένα μηνύματα στο WhatsApp

Εάν χρησιμοποιούμε το WhatsApp για την επικοινωνία μας με φίλους, συναδέλφους, και συγγενείς, ενδεχομένως λαμβάνουμε αρκετά μηνύματα καθημερινά. Προσπαθώντας να μειώσουμε τον όγκο των μηνυμάτων, διαγράφουμε τακτικά τα παλαιότερα.

Τι γίνεται όμως, εάν διαγράψουμε κάποιο μήνυμα το οποίο μας έχουν στείλει και θέλουμε για οποιονδήποτε λόγο να ανατρέξουμε στο περιεχόμενό του;

Με τη βοήθεια της εφαρμογής Notisave, μπορούμε να διατηρούμε αντίγραφα όλων των μηνυμάτων που λαμβάνουμε στο WhatsApp, ακόμα και όσων διαγράφουμε.

Εφόσον εγκαταστήσουμε το app, το τρέχουμε και στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί πατάμε “Allow”.

QuickSteps#140 - Παλιό Facebook, Διαγραμμένα Μηνύματα WhatsApp, Χρήστες Edge

Έπειτα, πατάμε τον διακόπτη δίπλα στο όνομα της εφαρμογής και στο πλαίσιο το οποίο θα εμφανιστεί επιλέγουμε “ΑΠΟΔΟΧΗ”.

Στη συνέχεια, παρέχουμε στο Notisave άδεια πρόσβασης στα αρχεία μας, ώστε να μπορεί να αποθηκεύει τα δεδομένα τα οποία καταγράφει.

Δυστυχώς, η εφαρμογή δεν μπορεί να επαναφέρει τα μηνύματα τα οποία έχουμε διαγράψει πριν την εγκαταστήσουμε στο κινητό μας. Ωστόσο, από εδώ και στο εξής θα αποθηκεύει όλα τα μηνύματα που λαμβάνουμε στο WhatsApp.

Έτσι, ακόμη και αν τα διαγράψουμε από την εφαρμογή συνομιλιών, θα μπορούμε να διαβάσουμε το περιεχόμενό τους μέσω του Notisave.

Για να διαβάσουμε τα διαγραμμένα μηνύματα, τρέχουμε το app και επιλέγουμε την πρώτη καρτέλα.

Έπειτα, πατάμε στη συνομιλία της οποίας τα μηνύματα μας ενδιαφέρουν. Από εδώ μπορούμε να δούμε όλα τα μηνύματα που έχουμε ανταλλάξει με το συγκεκριμένο πρόσωπο, είτε τα έχουμε διαγράψει από το WhatsApp, είτε όχι.

Τέλος, αν θέλουμε να διαγράψουμε οποιοδήποτε μήνυμα από το Notisave, πατάμε παρατεταμένα πάνω του για να το διαλέξουμε και επιλέγουμε το εικονίδιο με τον κάδο πάνω δεξιά.

Επαναφορά προηγούμενης εμφάνισης Facebook

Το καλοκαίρι του 2020, το Facebook άλλαξε το περιβάλλον χρήστη της ιστοσελίδας του και από τότε το site έχει μία εντελώς διαφορετική εικόνα. Η συγκεκριμένη αλλαγή μπορεί να μην είναι ευπρόσδεκτη από όλους τους χρήστες για διάφορους λόγους.

Ίσως κάποιοι δεν προσαρμόζονται εύκολα στις αλλαγές και τους είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσουν το νέο περιβάλλον του ιστότοπου. Επιπλέον, σε ορισμένους ενδέχεται να μην αρέσει η νέα εμφάνιση του Facebook.

QuickSteps#140 - Παλιό Facebook, Διαγραμμένα Μηνύματα WhatsApp, Χρήστες Edge

Ευτυχώς, με τη βοήθεια του πρόσθετου Old Layout, το οποίο είναι διαθέσιμο για Chrome, Firefox, και Edge, μπορούμε εύκολα και γρήγορα να επαναφέρουμε το προηγούμενο περιβάλλον χρήστη της ιστοσελίδας.

Αρχικά, επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα του πρόσθετου και κάνουμε κλικ στο κουμπί που ταιριάζει στον browser τον οποίο χρησιμοποιούμε.

Έπειτα, στην περίπτωση του Chrome και του Edge πατάμε “ΠΡΟΣΘΗΚΗ”, ενώ σε αυτή του browser της Mozilla κάνουμε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη στο Firefox”.

Μετά την εγκατάστασή του, το πρόσθετο ενεργοποιείται αυτόματα. Παράλληλα, στη γραμμή εργαλείων του browser εμφανίζεται ένα μπλε εικονίδιο με ένα λευκό “F”.

Από τη στιγμή που θα εγκαταστήσουμε το Old Layout, το περιβάλλον χρήστη της σελίδας του Facebook θα αλλάξει αυτόματα.

Εάν δεν δούμε άμεσα το προηγούμενο περιβάλλον της ιστοσελίδας, πρέπει να κάνουμε μία ανανέωση ώστε να πραγματοποιηθεί η αλλαγή.

Σε περίπτωση που θελήσουμε να χρησιμοποιήσουμε το νέο περιβάλλον χρήστη του Facebook, μπορούμε να καταργήσουμε το πρόσθετο ή μπαίνουμε στον ιστότοπο χρησιμοποιώντας κάποιον άλλο browser.

Πώς εμποδίζω τη δημιουργία νέων προφίλ στον Microsoft Edge

Ο Edge επιτρέπει να φτιάχνουμε πολλαπλά προφίλ, ώστε να μπορούν να τον χρησιμοποιούν πολλοί χρήστες, με τις δικές του ξεχωριστές ρυθμίσεις ο καθένας.

Ωστόσο, αν είμαστε γονείς και φροντίζουμε ώστε να περιορίζουμε το περιεχόμενο στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση τα παιδιά μας, θα πρέπει να απενεργοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα που παρέχει ο browser της Microsoft.

Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να κάνουμε κάτι τέτοιο είναι διότι τα παιδιά μας θα μπορούσαν να παρακάμψουν κάθε περιορισμό, δημιουργώντας απλά ένα νέο προφίλ. Για να απενεργοποιήσουμε αυτή τη λειτουργία, πρέπει να παρέμβουμε στο Μητρώο των Windows.

Το Μητρώο των Windows περιέχει σημαντικά δεδομένα για τη σωστή λειτουργία του υπολογιστή. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να πάρουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας (backup) πριν προβούμε σε οποιαδήποτε αλλαγή.

Τι είναι το Windows Registry (Μητρώο των Windows)

Ακόμα και σχετικά αρχάριοι χρήστες, όλο και κάπου θα έχουν ακούσει για το μυστηριώδες και μάλλον χαώδες Windows registry. Θα το βρούμε σε πολλούς οδηγούς…

Για να ανοίξουμε το Μητρώο των Windows, πατάμε τα πλήκτρα “Win+R”, στο παράθυρο της εκτέλεσης γράφουμε “regedit”, και κάνουμε κλικ στο “OK”.

Μετά, αντιγράφουμε την ακόλουθη διαδρομή, την κάνουμε επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων του Μητρώου των Windows, και πατάμε Enter.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft

Έπειτα, κάνουμε δεξί κλικ στον φάκελο “Microsoft”, επιλέγουμε “Δημιουργία → Κλειδί”, και ονομάζουμε το νέο κλειδί “Edge”.

Στη συνέχεια, διαλέγουμε τον φάκελο “Edge”, κάνουμε δεξί κλικ στον κενό χώρο, επιλέγουμε “Δημιουργία → Τιμή DWORD (32-bit)”, και ονομάζουμε τη νέα τιμή “BrowserAddProfileEnabled”.

Πάντοτε επιλέγουμε αυτόν τον τύπο τιμής, ακόμα και αν έχουμε 64bit Windows. Το QWORD (64 bit) είναι διαφορετικό είδος τιμής και δεν θα λειτουργήσει.

Τώρα, κάνουμε διπλό κλικ στο “BrowserAddProfileEnabled”. Στα “Δεδομένα τιμής” πληκτρολογούμε “0” και πατάμε το “OK”.

Τέλος, κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή μας για να εφαρμόσουμε τις αλλαγές.

Χρήση του αρχείου καταγραφής συμβάντων στα Windows 10

Κατά καιρούς, τα Windows παρουσιάζουν διάφορα ανεξήγητα προβλήματα. Αν και υπάρχουν αρκετοί τρόποι να τα λύσουμε, θα πρέπει αρχικά να εντοπίσουμε την αιτία που τα προκάλεσε.

Σε αυτό, μπορεί να μας βοηθήσει το εργαλείο “Προβολή συμβάντων” που διαθέτουν τα Windows. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα τρέχει διαρκώς στο παρασκήνιο και καταγράφει οτιδήποτε συμβαίνει στον υπολογιστή.

Δύο από τα πιο χρήσιμα αρχεία τα οποία διατηρεί η Προβολή συμβάντων είναι αυτά που καταγράφουν τι συμβαίνει κατά την εκκίνηση και την απενεργοποίηση του συστήματος.

Η αιτία οποιουδήποτε προβλήματος μπορεί να είναι κάποιο πρόγραμμα ή οδηγός που τρέχει πριν ή μόλις ανοίξει ο υπολογιστής. Αντίστοιχα, μία εφαρμογή η οποία εμπόδισε την απενεργοποίηση του υπολογιστή, ίσως δημιούργησε κάποιο σφάλμα.

Για να δούμε αυτά τα αρχεία, γράφουμε στην αναζήτηση “Προβολή συμβάντων” και πατάμε “Άνοιγμα”.

Έπειτα, κάνουμε κλικ στα “Αρχεία καταγραφής των Windows” και επιλέγουμε το “Σύστημα”.

Στη συνέχεια, πατάμε το “Φιλτράρισμα τρέχοντος αρχείου καταγραφής”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, γράφουμε “41,1074,6006,6008” στο πεδίο πάνω από την “Κατηγορία εργασίας” και κάνουμε κλικ στο “OK”.

Μετά την εφαρμογή των φίλτρων, η Προβολή συμβάντων εμφανίζει μόνο τις καταχωρήσεις που αφορούν την εκκίνηση και την απενεργοποίηση του υπολογιστή.

Τα σημαντικότερα αναγνωριστικά συμβάντων

Κάθε εγγραφή που βλέπουμε στην Προβολή συμβάντων έχει ένα αναγνωριστικό. Με τη βοήθεια αυτού του αριθμού μπορούμε να καταλάβουμε αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα κατά την εκτέλεση κάποιας διεργασίας από το σύστημα.

Για την εκκίνηση και την απενεργοποίηση του υπολογιστή, τα Windows χρησιμοποιούν τέσσερα βασικά αναγνωριστικά, τα οποία είναι τα εξής:

    • 41: Τα Windows πραγματοποίησαν επανεκκίνηση χωρίς να απενεργοποιήσουν πλήρως το σύστημα.
    • 1074: Κάποια εφαρμογή απενεργοποίησε ή έκανε επανεκκίνηση του υπολογιστή. Επίσης, μπορεί να εκτελέσαμε εμείς μία από αυτές τις δύο εργασίες μέσω της Έναρξης ή με το “Ctrl+Alt+Del”.
    • 6006: Το σύστημα απενεργοποιήθηκε πλήρως χωρίς σφάλματα.
    • 6008: Αυτό το αναγνωριστικό δείχνει ότι έγινε αναγκαστικός τερματισμός του υπολογιστή. Οι αιτίες μπορεί να ποικίλουν. Για παράδειγμα, ίσως κράσαραν τα Windows.

Η Διαχείριση Εργασιών να ανοίγει πάντα συγκεκριμένη καρτέλα

Η Διαχείριση Εργασιών παρέχει πρόσβαση σε αμέτρητες πληροφορίες σχετικά με τους πόρους του συστήματός μας. Ωστόσο, κάθε φορά που την ανοίγουμε, εμφανίζει από προεπιλογή την καρτέλα “Διεργασίες”.

Αν για οποιονδήποτε λόγο θέλουμε η Διαχείριση Εργασιών να εμφανίζει κάποια άλλη καρτέλα, θα πρέπει να ορίσουμε το ποια θα είναι αυτή, μέσω μιας ρύθμισης που παρέχει το συγκεκριμένο εργαλείο των Windows.

Αρχικά, πατάμε τα κουμπιά “Win+X” και επιλέγουμε τη “Διαχείριση Εργασιών”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, κάνουμε κλικ στις “Επιλογές”.

Έπειτα, πατάμε στο “Ορισμός προεπιλεγμένης καρτέλας” και διαλέγουμε την καρτέλα την οποία θέλουμε να εμφανίζει η Διαχείριση Εργασιών κάθε φορά που την ανοίγουμε.

Κλείνουμε το παράθυρο και τρέχουμε ξανά τη Διαχείριση Εργασιών για να βεβαιωθούμε ότι η ρύθμιση έχει αποθηκευτεί.

Πώς δημιουργώ προγραμματισμένες ειδοποιήσεις με το Google Home

Τα έξυπνα ηχεία και οι οθόνες της Google μπορούν να φανούν χρήσιμα με πολλούς τρόπους. Συνήθως, τα χρησιμοποιούμε για να εκτελούμε διάφορες εργασίες με τη χρήση φωνητικών εντολών.

Ωστόσο, με το χαρακτηριστικό Family Bell της εφαρμογής Google Home, μπορούμε να προγραμματίσουμε ειδοποιήσεις οι οποίες βοηθούν στην οργάνωση των δραστηριοτήτων όλων των μελών της οικογένειας μας.

Δημιουργία νέων ειδοποιήσεων

Για να δημιουργήσουμε μία νέα ειδοποίηση, πατάμε τη φωτογραφία μας πάνω αριστερά και επιλέγουμε τις “Ρυθμίσεις Βοηθού”.

Στη συνέχεια, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Assistant” και πατάμε το “Family Bell”.

Έπειτα, πατάμε το “Add a bell”.

Μετά, πληκτρολογούμε το μήνυμα το οποίο θέλουμε να εκφωνούν τα ηχεία και να προβάλλουν οι οθόνες των έξυπνων συσκευών μας στο πεδίο “Bell announcement”.

Εφόσον επιλέξουμε την ώρα και τις ημέρες στις οποίες επιθυμούμε να λαμβάνουμε τη συγκεκριμένη ειδοποίηση, πατάμε το κουμπί “Create new bell”.

Επεξεργασία και διαγραφή ειδοποιήσεων

Για να επεξεργαστούμε οποιαδήποτε ειδοποίηση, μπαίνουμε στο “Family Bell”, την εντοπίζουμε, και πατάμε το βέλος κάτω δεξιά.

Πραγματοποιούμε τις αλλαγές που θέλουμε και πατάμε πάλι το βέλος για να τις αποθηκεύσουμε και να κλείσουμε το μενού επεξεργασίας.

Εάν επιθυμούμε να διαγράψουμε κάποια ειδοποίηση, επισκεπτόμαστε το “Family Bell”, πατάμε το βέλος κάτω δεξιά στην καταχώρησή της, και επιλέγουμε το εικονίδιο με τον κάδο.

Ποιοι δεινόσαυροι έζησαν σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη

Οι περισσότεροι, ως παιδιά, ασχοληθήκαμε με τους δεινόσαυρους και πάντα μας ενθουσίαζαν τα χαρακτηριστικά τους ως ζώα, το πώς έζησαν, και πώς εξαφανίστηκαν. Επιπλέον, όλοι μας κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας που πάντα διψάει για γνώση.

Οπότε, αν είμαστε παιδιά ή διαθέτουμε τη δική μας οικογένεια, ή απλώς θέλουμε να γνωρίζουμε περισσότερα για τους δεινόσαυρους, τότε σίγουρα πρέπει να επισκεφθούμε τον ιστότοπο DinosaurPictures.org.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει αμέτρητες πληροφορίες για τους δεινόσαυρους και τον πλανήτη μας. Από την αρχική της σελίδα μπορούμε να επιλέξουμε την ήπειρο για την οποία ενδιαφερόμαστε.

Έπειτα, μόλις κάνουμε κλικ σε οποιονδήποτε δεινόσαυρο, βλέπουμε πότε έζησε πάνω στη Γη, σε ποια περιοχή, αν ήταν σαρκοβόρο ή χορτοφάγο, και πολλές ακόμα πληροφορίες.

Εάν θέλουμε να μάθουμε πληροφορίες για έναν συγκεκριμένο δεινόσαυρο, μπορούμε να πληκτρολογήσουμε το όνομα του στην αναζήτηση και να πατήσουμε Enter.

Εκτός από μία ενδιαφέρουσα βάση δεδομένων για τους δεινόσαυρους, το DinosaurPictures.org διαθέτει και ένα διαδραστικό εργαλείο, το οποίο δείχνει το πώς άλλαξε η Γη στο πέρασμα των ετών.

Για να δούμε αυτό το εργαλείο, μπαίνουμε στο ιστότοπο και κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο “interactive globe”.

Στη συνέχεια, πατάμε το αναδυόμενο μενού στην κορυφή της σελίδας και επιλέγουμε τη χρονική περίοδο που μας ενδιαφέρει. Η όψη της περιστρεφόμενης υδρογείου αλλάζει άμεσα.

Αν θέλουμε να δούμε καλύτερα μία συγκεκριμένη περιοχή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ποντίκι ώστε να περιστρέψουμε τον πλανήτη και να κάνουμε ζουμ σε αυτή.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps