Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Επαναφορά Windows App, Ήχος Από Βίντεο, Δημιουργία Cartoon
QuickSteps#135 - Επαναφορά Windows App, Ήχος Από Βίντεο, Δημιουργία Cartoon

Επαναφορά Windows App, Ήχος Από Βίντεο, Δημιουργία Cartoon

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, κάνουμε επαναφορά στα app των Windows και οργανώνουμε τα ανοιχτά παράθυρα. Εξάγουμε τον ήχο οποιουδήποτε βίντεο, μεταφράζουμε γρήγορα μεμονωμένα τμήματα κειμένου στους Chrome και Firefox, και προσαρμόζουμε το μέγεθος των βίντεο στο YouTube ώστε να καταλαμβάνουν ολόκληρο το παράθυρο του browser. Συμπιέζουμε εικόνες σε έγγραφα του Word και μετατρέπουμε τους εαυτούς μας σε cartoon.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Επαναφορά των εφαρμογών του Microsoft Store με το PowerShell

Οι εφαρμογές των Windows 10 ενδέχεται να παρουσιάσουν διάφορα προβλήματα, όπως το να μην ανοίγουν καθόλου, να κλείνουν απευθείας μετά το άνοιγμα, ή να κρασάρουν συχνά.

Αν δεν μπορούμε να βρούμε την πηγή του εκάστοτε προβλήματος, η μόνη λύση που έχουμε είναι να κάνουμε επαναφορά της εφαρμογής στην αρχική της κατάσταση, δηλαδή όπως ήταν όταν την κατεβάσαμε για πρώτη φορά στον υπολογιστή.

Η διαδικασία που θα περιγράψουμε λειτουργεί μόνο σε όσες εφαρμογές έχουμε κατεβάσει από το Microsoft Store. Επίσης, με την επαναφορά οποιουδήποτε app, όπως είναι λογικό, διαγράφονται όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα του.

Για να κάνουμε επαναφορά μιας εφαρμογής των Windows 10, γράφουμε στην αναζήτηση “PowerShell” και επιλέγουμε “Εκτέλεση με δικαιώματα διαχειριστή”.

QuickSteps#135 - Επαναφορά Windows App, Ήχος Από Βίντεο, Δημιουργία Cartoon

Στο παράθυρο “Έλεγχος λογαριασμού χρήστη” που θα εμφανιστεί, πατάμε “Ναι”.

Μετά, αντιγράφουμε την παρακάτω εντολή, την κάνουμε επικόλληση στο παράθυρο του PowerShell, και πατάμε “Enter”.

Get-AppXPackage -AllUsers

Το PowerShell θα εμφανίσει μία αναλυτική λίστα με όλες τις εφαρμογές των Windows 10 που έχουμε εγκατεστημένες στον υπολογιστή.

Εντοπίζουμε το όνομα του app στο οποίο θέλουμε να κάνουμε επαναφορά και αντιγράφουμε το κείμενο που υπάρχει δίπλα στο “Name”.

Έπειτα, γράφουμε στο PowerShell την παρακάτω εντολή, αντικαθιστώντας το “ΟΝΟΜΑ” με το κείμενο που αντιγράψαμε προηγουμένως, και πατάμε “Enter”.

Get-AppxPackage *ΟΝΟΜΑ* | Reset-AppxPackage

Μόλις το PowerShell ολοκληρώσει τη διαδικασία επαναφοράς, θα εμφανίσει το “PS C:\Windows\system32>”.

Ακολουθώντας τα ίδια βήματα, μπορούμε να κάνουμε επαναφορά σε όσα app των Windows 10 θέλουμε.

Εύκολη αλλαγή μεγέθους και στοίχιση των παραθύρων στα Windows 10

Όσοι πραγματοποιούμε συχνά εργασίες οι οποίες απαιτούν να έχουμε ανοιχτά πολλά παράθυρα ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι η οργάνωση τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη, όπως και η μετάβαση από το ένα στο άλλο.

Τα Windows 10 προσφέρουν τη δυνατότητα να προβάλλουμε ταυτόχρονα όσα παράθυρα χρειαζόμαστε σε όποιο μέγεθος θέλουμε. Όμως, τις περισσότερες φορές καταλήγουμε με μία οθόνη όπως αυτή της παρακάτω εικόνας.

Για να βοηθήσει τους χρήστες να βελτιώσουν την παραγωγικότητα τους, η Microsoft πρόσθεσε τη δυνατότητα να μπορούν να στοιχίζουν έως τέσσερα παράθυρα, τα οποία όμως καταλαμβάνουν συγκεκριμένο χώρο στην οθόνη.

QuickSteps#135 - Επαναφορά Windows App, Ήχος Από Βίντεο, Δημιουργία Cartoon

Με τη βοήθεια της portable εφαρμογής ScreenGridy, μπορούμε να διατηρούμε ανοιχτά όσα παράθυρα θέλουμε, να ρυθμίζουμε το μέγεθός τους, και να επιλέγουμε τη θέση τους στην οθόνη.

Για να κατεβάσουμε το app, μπαίνουμε σε αυτό το site και κάνουμε κλικ στο “Download” στο κάτω μέρος της σελίδας.

Μόλις τρέξουμε την εφαρμογή, θα εμφανιστεί το εικονίδιο της στην περιοχή ειδοποιήσεων κάτω δεξιά.

Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του ScreenGridy, θα δούμε στην οθόνη του υπολογιστή ένα πλέγμα.

Για να ρυθμίσουμε το μέγεθος και να ορίσουμε τη θέση μιας εφαρμογής πάνω στο πλέγμα, κάνουμε κλικ στο παράθυρο της ώστε να την επιλέξουμε.

Έπειτα, πατάμε το εικονίδιο του ScreenGridy και με πατημένο το αριστερό κουμπί του ποντικιού, σύρουμε τον δείκτη πάνω από τα πλακίδια στα οποία θέλουμε να την τοποθετήσουμε.

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να τοποθετήσουμε στο πλέγμα του ScreenGridy όσα προγράμματα θέλουμε. Η εφαρμογή διατηρεί το μέγεθος τους ακριβώς όσο το ορίσαμε και τα κρατά στην ίδια θέση.

Εξαγωγή ήχου από βίντεο με το Any Audio Converter

Στο PCSteps έχουμε δει αρκετά προγράμματα και online εργαλεία που βοηθούν στη λήψη του ήχου ενός βίντεο από το YouTube και άλλες αντίστοιχες ιστοσελίδες.

Κατέβασμα Τραγουδιών από YouTube σε Mp3 (320Kbps)
Κατέβασμα Τραγουδιών από YouTube σε Mp3 (320Kbps)

To YouTube είναι μακράν η μεγαλύτερη ιστοσελίδα για online βίντεο. Πολλοί από εμάς, όμως, το χρησιμοποιούμε και για να ακούμε μουσική. Και υπάρχουν περιπτώσεις που…

Ωστόσο, τι γίνεται με τα βίντεο που κατεβάζουμε από το Facebook ή το Instagram;

Επίσης, πώς εξάγουμε τον ήχο από ένα παλιό αρχείο βίντεο που έχουμε στον υπολογιστή μας; Σε αυτό το QuickSteps θα δούμε πώς μπορούμε να πραγματοποιήσουμε εξαγωγή και αποθήκευση του ήχου οποιουδήποτε βίντεο με το Any Audio Converter.

Το Any Audio Converter είναι ένα ιδιαίτερα εύχρηστο πρόγραμμα, το οποίο μπορούμε να κατεβάσουμε από την επίσημη σελίδα του, κάνοντας κλικ στο “Free Download”.

Εφόσον κατεβάσουμε και εγκαταστήσουμε το πρόγραμμα, για να εξάγουμε τον ήχο οποιουδήποτε βίντεο, κάνουμε κλικ στην “Προσθήκη βίντεο”, βρίσκουμε το αρχείο που μας ενδιαφέρει, και πατάμε “Άνοιγμα”.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ το μενού δίπλα στο κουμπί “Μετατροπή Τώρα!”, πατάμε τη νότα, και επιλέγουμε τη μορφή που θέλουμε να έχει το αρχείο ήχου που θα δημιουργήσει η εφαρμογή.

Μετά, στις “Βασικές ρυθμίσεις” πληκτρολογούμε το όνομα που επιθυμούμε να έχει το αρχείο ήχου και διαλέγουμε τον φάκελο στον οποίο θα γίνει η αποθήκευση.

Έπειτα, πραγματοποιούμε όποιες αλλαγές θέλουμε στις “Επιλογές Ήχου” και κάνουμε κλικ στο “Μετατροπή Τώρα!”.

Το Any Audio Converter θα ξεκινήσει την εξαγωγή του ήχου από το βίντεο, και όταν ολοκληρώσει τη διαδικασία θα ανοίξει τον φάκελο στον οποίο έχει αποθηκεύσει το αρχείο ήχου.

Γρήγορη μετάφραση κειμένων με πρόσθετο στους Chrome και Firefox

Η αυτόματη μετάφραση ιστοσελίδων που παρέχουν οι περισσότεροι σύγχρονοι browser είναι χρήσιμη κατά περίπτωση.

Ίσως οι γνώσεις μας στα Αγγλικά να είναι περιορισμένες, ή παρακολουθούμε site των οποίων το περιεχόμενο μας ενδιαφέρει, αλλά είναι γραμμένο σε μία γλώσσα που γνωρίζουμε ελάχιστα ή καθόλου.

Αυτόματη Μετάφραση Ιστοσελίδας Σε Chrome Και Firefox 6α
Αυτόματη Μετάφραση Ιστοσελίδας Σε Chrome Και Firefox

Όταν κάνουμε μια αναζήτηση στο ίντερνετ, αν δεν βρούμε αυτό που ψάχνουμε σε κάποια ελληνική ιστοσελίδα, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα το βρούμε σε ένα…

Εάν όμως ξέρουμε ικανοποιητικά την αγγλική ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα και σπάνια συναντάμε λέξεις ή φράσεις που τυχαίνει να μην γνωρίζουμε, η μετάφραση ολόκληρης της ιστοσελίδας είναι κάτι περιττό.

Σε μία τέτοια περίπτωση είναι πολύ πιο χρήσιμο ένα πρόσθετο μετάφρασης τμημάτων κειμένου, όπως το Simple Translate για τον Chrome και τον Firefox.

Μόλις εγκαταστήσουμε το πρόσθετο στον browser, θα δούμε το εικονίδιο του στην πάνω δεξιά γωνία.

Ρύθμιση του πρόσθετου

Πριν χρησιμοποιήσουμε το Simple Translate, πρέπει να πραγματοποιήσουμε κάποιες βασικές ρυθμίσεις. Γι' αυτό, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του και πατάμε το γρανάζι.

Αρχικά, επιλέγουμε την κύρια γλώσσα στην οποία θέλουμε να μεταφράζει το πρόσθετο τα κείμενα που επιλέγουμε.

Έπειτα, βεβαιωνόμαστε ότι είναι επιλεγμένο το “Show translation candidates”, ούτως ώστε το Simple Translate να εμφανίζει όλες τις πιθανές μεταφράσεις.

Επιπλέον, στην κατηγορία “Web page” επιλέγουμε το “Display translation button”. Έτσι, όταν επιλέγουμε το κείμενο που μας ενδιαφέρει, το πρόσθετο θα εμφανίζει ένα κουμπί στο οποίο πατάμε για να δούμε τη μετάφραση.

Χρήση του πρόσθετου

Για να μεταφράσουμε μία λέξη ή φράση, την επιλέγουμε και κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του Simple Translate.

Το πρόσθετο εμφανίζει την αυτόματη μετάφραση του κειμένου που επιλέξαμε.

Όταν επιλέγουμε προς μετάφραση μία μόνο λέξη, το Simple Translate εμφανίζει την μετάφραση που θεωρεί ως την πιο ακριβή και ακριβώς από κάτω όλες τις πιθανές εναλλακτικές μεταφράσεις, εάν υπάρχουν.

Προβολή βίντεο στο YouTube στο μέγεθος ολόκληρου του παραθύρου

Το YouTube προσφέρει συγκεκριμένες επιλογές, όσον αφορά την προβολή των βίντεο. Στην προεπιλεγμένη λειτουργία, το πλαίσιο προβολής αλλάζει διαστάσεις ανάλογα με το μέγεθος του παραθύρου και τον διαθέσιμο κενό χώρο της ιστοσελίδας.

Αν ενεργοποιήσουμε τη “Λειτουργία κινηματογράφου”, το πλάτος του πλαισίου αναπαραγωγής του βίντεο γίνεται ίσο με το πλάτος του παραθύρου.

Η τρίτη και τελευταία επιλογή που έχουμε στη διάθεσή μας είναι η λειτουργία πλήρους οθόνης, όπου το πλαίσιο προβολής καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη του υπολογιστή.

Όπως παρατηρούμε, το YouTube δεν προσφέρει τη δυνατότητα προσαρμογής του πλαισίου αναπαραγωγής στο μέγεθος του παραθύρου του browser.

Το πρόσθετο YouTube Windowed FullScreen προσφέρει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα. Επιτρέπει στον χρήστη να προβάλλει τα βίντεο του YouTube στο μέγεθος του παραθύρου του browser, χωρίς αυτά να καλύπτουν ολόκληρη την οθόνη του υπολογιστή.

Μόλις κατεβάσουμε το πρόσθετο από το κατάστημα επεκτάσεων του Chrome ή του Firefox, θα δούμε το εικονίδιο του στην πάνω δεξιά γωνία του browser.

Επιπλέον, στα βίντεο του YouTube θα υπάρχει ένα επιπλέον κουμπί με δύο βελάκια.

Πατώντας αυτό το κουμπί, το πλαίσιο αναπαραγωγής θα αλλάξει μέγεθος και θα καταλαμβάνει ολόκληρο το παράθυρο του browser.

Συμπίεση εικόνων σε έγγραφα του Microsoft Word

Συνήθως, τα έγγραφα κειμένου δεν έχουν μεγάλο μέγεθος. Γι' αυτό, δεν μας ενδιαφέρει πόσο χώρο πιάνουν στον υπολογιστή. Όμως, εάν ένα αρχείο doc περιέχει εικόνες, ο τελικός όγκος του μπορεί να είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Αν ανταλλάσσουμε συχνά έγγραφα, τα οποία περιέχουν εικόνες, μέσω email ή υπηρεσιών cloud, ενδεχομένως μας ενδιαφέρει να είναι όσο γίνεται πιο μικρά σε μέγεθος.

Ευτυχώς, το Microsoft Word προσφέρει τη δυνατότητα να συμπιέζουμε τις εικόνες που περιέχει ένα αρχείο doc, επιτρέποντάς μας να μειώσουμε αρκετά το μέγεθός του.

Για να συμπιέσουμε τις εικόνες ενός εγγράφου, κάνουμε κλικ στο “Αρχείο” και επιλέγουμε “Αποθήκευση ως”.

Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στα “Εργαλεία” και επιλέγουμε τη “Συμπίεση εικόνων”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, διαλέγουμε την ποιότητα που θέλουμε να έχουν οι εικόνες και πατάμε “ΟΚ”.

Έπειτα, επιλέγουμε πού θέλουμε να αποθηκευτεί το αρχείο, πληκτρολογούμε το όνομα που επιθυμούμε να έχει, και κάνουμε κλικ στην “Αποθήκευση”.

Όπως παρατηρούμε και στην παρακάτω εικόνα, μετά τη συμπίεση των εικόνων ο όγκος του αρχείου μειώθηκε αισθητά.

Φυσικά, όσο μεγαλύτερη συμπίεση επιλέξουμε για τις εικόνες, για να έχουν μικρότερο μέγεθος, τόσο θα μειώνεται η ποιότητα της κάθε εικόνας. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή για έγγραφα στα οποία μας ενδιαφέρει η ποιότητα της εικόνας.

Δημιουργία cartoon από δική μας φωτογραφία με το Cartoonizer

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε ως εικόνα προφίλ στα social media κάποια φωτογραφία που βγάλαμε στις διακοπές, μία selfie που τραβήξαμε πρόσφατα στην καφετέρια, και τα λοιπά.

Ωστόσο, με τη χρήση μικρών και εύχρηστων εργαλείων μπορούμε να δημιουργήσουμε πολύ πιο ενδιαφέρουσες εικόνες προφίλ. Για παράδειγμα, το δωρεάν online εργαλείο Cartoonizer μας επιτρέπει να μετατρέψουμε τον εαυτό μας σε cartoon.

Για να κάνουμε κάτι τέτοιο, μπαίνουμε σε αυτή την σελίδα, επιλέγουμε το “Upload From Disk”, κάνουμε κλικ στο “Choose File”, και διαλέγουμε την εικόνα που θέλουμε να μετατρέψουμε σε cartoon.

Το Cartoonizer θα ανεβάσει τη φωτογραφία που επιλέξαμε και θα εμφανίσει το πρόγραμμα επεξεργασίας, το οποίο επιτρέπει την εφαρμογή διαφόρων εφέ, την προσθήκη κειμένου, και πολλά άλλα.

Όταν ολοκληρώσουμε την επεξεργασία της εικόνας, κάνουμε κλικ στο κουμπί “Save”.

Πληκτρολογούμε το όνομα που θέλουμε να έχει η φωτογραφία, επιλέγουμε τον τύπο αρχείου, την ποιότητα, και πατάμε “SAVE”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, διαλέγουμε πού επιθυμούμε να αποθηκεύσουμε την εικόνα και κάνουμε κλικ στην “Αποθήκευση”.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps