Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » KodiSteps » KodiSteps: Νέο Plugin Ελληνικών Υπότιτλων Και The Crew Wizard
Kodisteps: Νέα Plugin Αναζήτησης Ελληνικών Υπότιτλων Και Wizards

KodiSteps: Νέο Plugin Ελληνικών Υπότιτλων Και The Crew Wizard

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Για τους περισσότερους από εμάς, οι ελληνικοί υπότιτλοι στο Kodi είναι ίσως η πιο χρήσιμη και απαραίτητη λειτουργία μέσα στο ανοικτό λογισμικό. Παρότι στις μέρες μας υπάρχουν υπηρεσίες που μας τους βρίσκουν, πολλές φορές οι υπότιτλοι δεν είναι συγχρονισμένοι ή ταλαιπωρούμαστε για να βρούμε τον κατάλληλο. Δείτε το νέο plugin που εντοπίζει τους σωστούς ελληνικούς υπότιτλους βάσει της ονομασίας του βίντεο που επιλέξαμε στο Kodi.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Το KodiSteps είναι μια τακτική στήλη όπου θα παρουσιάζουμε ό,τι νεότερο υπάρχει στο Kodi, όπως πρόσθετα και plugins, αλλά και ό,τι αφορά τα νέα build, wizards, εφαρμογές, Live TV, backup, υπηρεσίες Debrid, και διάφορα tweaks και ρυθμίσεις.

Αυτήν την εβδομάδα θα δούμε πώς μπορούμε να προσθέσουμε ένα χρήσιμο εργαλείο στον τομέα των υπότιτλων, έτσι ώστε να έχουμε ακόμη περισσότερες εναλλακτικές λύσεις στην αναζήτησή τους.

Το νέο plugin υπότιτλων

Το a4kSubtitles είναι ένα μικρό πρόσθετο που αναζητά τους ελληνικούς υπότιτλους ταυτόχρονα από όλες τις σχετικές πηγές όπως οι Opensubtitles, Subscene, κ.α.

Σε εκείνο που διαφέρει με τις άλλες σχετικές υπηρεσίες είναι ότι μας εμφανίζει πρώτα εκείνο τον υπότιτλο που ταιριάζει με το όνομα του βίντεο που επιλέξαμε μέσα στο πρόσθετο ταινιών.

Ταυτόχρονα, με σχετική ένδειξη μας υποδεικνύει ότι είναι απόλυτα συγχρονισμένος.

Με αυτόν τον τρόπο αυξάνονται οι πιθανότητες να ξεκινήσει το έργο ευθύς εξ αρχής με τον σωστό υπότιτλο. Όπως είναι φυσικό, πρέπει να υπάρχουν μερικοί ελληνικοί υπότιτλοι για το έργο που επιλέξαμε.

Το χρήσιμο plugin των υπότιτλων βρίσκεται ακόμη σε ανάπτυξη. Επί του παρόντος, αποδίδει περισσότερο με τις ταινίες και λιγότερο με τις σειρές. Ιδίως με τις νέες τηλεοπτικές σειρές και στα επεισόδια που δεν υπάρχουν αρκετοί υπότιτλοι, δεν αποδίδει καθόλου.

Όμως, αν χρησιμοποιούμε το Real-Debrid και επιλέγουμε τις 4K ταινίες της υπηρεσίας, ακόμη και αν δεν βρει ελληνικούς υπότιτλους που ταιριάζουν με το όνομα του βίντεο των 2160p, το a4kSubtitles θα μας εμφανίσει πρώτα αυτούς που είναι κοντά στην ονομασία. Συνήθως είναι και οι σωστοί.

Τα υπόλοιπα και πάντα χρήσιμα plugin των υπότιτλων δεν θα μας δώσουν τέτοιες επιλογές. Φυσικά, αν είμαστε τυχεροί, μπορεί να πέσουμε με την πρώτη στον σωστό υπότιτλο, αλλιώς ενδέχεται να ψάξουμε αρκετά μέχρι να τον εντοπίσουμε.

Εγκατάσταση του a4kSubtitles Repository

Όνομα: a4kSubtitles Repository
Απευθείας εγκατάσταση: https://a4k-openproject.github.io/a4kSubtitles/packages/

  • Ξεκινάμε από το κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
  • Κάνουμε επικόλληση το ακόλουθο url:
https://a4k-openproject.github.io/a4kSubtitles/packages/
  • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V”. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.
  • Ονομάζουμε .a4kSubs ή όπως αλλιώς θέλουμε την πηγή, κάτω από το “Εισαγωγή ονόματος για την πηγή πολυμέσων”, και πατάμε πάλι το “Εντάξει”.
  • Μετά, επιστρέφουμε στο κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”.
  • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
  • Εγκατάσταση από αρχείο zip ➜ .a4kSubs➜ ra4kSubtitles-repository.zip.
  • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
  • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
  • a4kSubtitles Repository ➜ Υπότιτλοι ➜a4kSubtitles ➜ Εγκατάσταση ➜ Έκδοση x.x.x a4kSubtitles Repository και πατάμε μόνο στο “Εντάξει” μία φορά.

Στη συνέχεια, επιστρέφουμε στο κεντρικό πάνελ του Kodi, και από τις ρυθμίσεις ακολουθούμε τα τρία παρακάτω βήματα για να ορίσουμε το a4kSubtitles ως την προεπιλεγμένη υπηρεσία για τις ταινίες.

The Crew Wizard

Όνομα: The Crew Repository
Διεύθυνση URL: https://team-crew.github.io/

Εδώ και αρκετό καιρό, ξεχωρίζει ο Wizard του ομώνυμου αποθετηρίου που μας έχει δώσει το κορυφαίο πρόσθετο ταινιών “The Crew”.

Builds

Το καλύτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι διαθέτει δικά του ωραία build για ταινίες με εξελληνισμένο μενού και όγκο κάτω από 100MB, που είναι πολύ ελαφριά και ιδανικά για τα TV Box. Όλα εγκαθίστανται ταχύτατα με αυτόματο τρόπο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Θα παρουσιάσουμε στο επόμενο KodiSteps αυτά τα ταχύτατα build και το καλαίσθητο περιβάλλον του The Crew Wizard. Επί του παρόντος, παραθέτουμε μερικές εικόνες από τα δύο πιο ελαφριά για να πάρουμε μία ιδέα.

Φυσικά, άλλη μία χρήσιμη λειτουργία του Wizard είναι ο αυτόματος καθαρισμός της cache των προσθέτων που έχουμε εγκαταστήσει, και όχι μόνο.

Με αυτόν τον τρόπο, το ανοικτό λογισμικό είναι ταχύτερο και δεν συσσωρεύονται άχρηστα αρχεία στον δίσκο μας. Επιπλέον, ο Wizard μας δίνει τη δυνατότητα αντιγράφων ασφαλείας σε ό,τι έχουμε δημιουργήσει μέσα στο Kodi και την επαναφορά τους.

Όλες Οι Ρυθμίσεις Και Τα Σφάλματα Στο Kodi & Backup
Όλες Οι Ρυθμίσεις Και Τα Σφάλματα Στο Kodi & Backup

Με την έλευση της έκδοσης v18 Leia, το σπουδαίο λογισμικό είναι πιο γρήγορο και προσφέρει αναρίθμητες 1080p ταινίες. Όμως, οι ρυθμίσεις του, αλλά και το…

Είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη εγκαταστήσει και χρησιμοποιούμε το κορυφαίο πρόσθετο ταινιών The Crew. Επομένως, θα εντοπίσουμε τον Wizard μέσα στις πρόσθετες εφαρμογές αυτού του αποθετηρίου.

Εκεί μέσα θα βρούμε και αλλά χρήσιμα plugin, όπως το “Fuck Indigo” που καταργεί αυτόματα τον επίμονο φάκελο του αμφιλεγόμενου ομώνυμου πρόσθετου του TVAddons.

Αυτόματος καθαρισμός

Κατόπιν, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ορίσουμε τον Wizard να καθαρίσει αυτόματα τα περιττά αρχεία στο Kodi όταν εκκινεί. Απλά, όταν ξεκινήσει για πρώτη φορά ο Wizard, κάνουμε για μία φορά τις παρακάτω ενέργειες.

Από εκεί και μετά, μόλις ξεκινά το Kodi o Wizard θα μας το καθαρίζει αυτόματα και θα διατηρεί το λογισμικό στην υψηλότερη δυνατή κατάστασή του.

Αν δεν θέλουμε να γίνεται ο καθαρισμός σε κάθε εκκίνηση του Kodi, μπορούμε μέσα από τις ρυθμίσεις να ορίσουμε κάθε εβδομάδα ή όποιο χρονικό διάστημα θέλουμε εμείς.

Επίσης, ένα συχνό πρόβλημα του Kodi είναι ότι πολλές φορές αργεί δραματικά να κλείσει. Ιδίως, αν το έχουμε φορτώσει με πολλά add-on. Ο Wizard ενσωματώνει μία λειτουργία που με ένα πάτημα, το κλείνει σε δέκατα του δευτερολέπτου.

Την εντοπίζουμε από τη διαδρομή Maintenance ➜ Misc Maintenance ➜ Force Close Kodi.

Έπειτα, βάζουμε με δεξί κλικ το “Force Close Kodi” στα αγαπημένα μας, για να έχουμε ακόμη πιο γρήγορη πρόσβαση.

Εσείς ποιες υπηρεσίες υπότιτλων και Wizard χρησιμοποιείτε?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε τις δικές σας εντυπώσεις σε οτιδήποτε αφορά το Kodi, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps