Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Αθλητικές Μεταδόσεις: Πώς Βλέπω Ζωντανούς Αγώνες Δωρεάν 11/2019
Αθλητικές Μεταδόσεις: Πώς Βλέπω Ζωντανούς Αγώνες Δωρεάν 11/2019

Αθλητικές Μεταδόσεις: Πώς Βλέπω Ζωντανούς Αγώνες Δωρεάν 11/2019

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα πρωταθλήματα του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, και άλλων σπορ, έχουν ξεκινήσει σε όλο τον πλανήτη, και πολλοί από εμάς θέλουμε να δούμε ζωντανούς τους αγώνες. Όμως, στις μέρες μας οι περισσότερες αθλητικές μεταδόσεις είναι διαθέσιμες μόνο με συνδρομή. Δείτε τους νέους εύκολους τρόπους για να βλέπουμε ζωντανά στη TV όλα τα ματς του κόσμου, αλλά και ελληνικούς αγώνες, δωρεάν και χωρίς συνδρομή.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για απόλυτη ασφάλεια και ανωνυμία όταν βλέπουμε αθλητικές μεταδόσεις δωρεάν, το PCSteps συνιστά τη χρήση ενός VPN.

Τι χρειάζομαι για να δω τις αθλητικές μεταδόσεις

Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, για να δούμε τους όλους τους αγώνες live, χρειαζόμαστε μια γρήγορη σύνδεση στο ίντερνετ. Το ιδανικό είναι να έχουμε VDSL ή Fiber.

Ωστόσο, και με μια σύνδεση ADSL που δεν συγχρονίζει με λιγότερα από 8Mbps, ενδέχεται να έχουμε αξιοπρεπή αποτελέσματα.

Ταχύτητα ADSL / VDSL – Πόσο Γρήγορα Μπορώ να Κατεβάζω?

Σε ένα αυτοκίνητο, αν τρέχουμε με μέση ταχύτητα 100χλμ/ώρα, σε μία ώρα θα έχουμε διανύσει 100 χιλιόμετρα. Στο Internet, όμως, μια 24άρα σύνδεση σε καμία…

Εφόσον επιθυμούμε να παρακολουθήσουμε τους αγώνες στην τηλεόραση του σαλονιού μας και όχι στην οθόνη του υπολογιστή, έχουμε αρκετές επιλογές. Φυσικά, η καλύτερη είναι η ασύρματη σύνδεση, αρκεί να έχουμε ενημερωμένο Windows PC και Smart TV με Miracast.

Όλες σχεδόν οι Smart TV που κυκλοφόρησαν από το 2014 και μετά, ενσωματώνουν το Miracast. Καθώς οι κατασκευάστριες εταιρείες δίνουν τη δική τους ονομασία, πρέπει να ψάξουμε για ένα χαρακτηριστικό τύπου “screen mirroring”.

Ειδάλλως, μπορούμε να προμηθευτούμε ένα Chromecast για να συνδέσουμε ασύρματα οποιαδήποτε τηλεόραση με τον υπολογιστή.

Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα TV Box, ένα mini PC, ή ένα laptop, έτσι ώστε να το συνδέσουμε στην TV.

Σύνδεση Laptop με Τηλεόραση
Σύνδεση Laptop με Τηλεόραση ή Προτζέκτορα: Όλοι οι τρόποι

Η τηλεόραση σε κάθε σπίτι είναι συνήθως μακράν η μεγαλύτερη οθόνη, ειδικά όταν μπορούμε να αποκτήσουμε ένα μοντέλο 55 ιντσών από 299 ευρώ. Αν λοιπόν…

Η λύση του φορητού μπορεί να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική, αν έχουμε προμηθευτεί ένα μεγάλο καλώδιο HDMI για να καλύπτει επαρκώς την ενδεχόμενη απόσταση του καναπέ μας.

Μάλιστα, αν έχουμε ένα ανακατασκευασμένο ή εκθεσιακό laptop που είναι ιδανικό για αυτήν την περίπτωση καθώς έχει ιδιαίτερα χαμηλό κόστος, τότε μπορούμε να μετατρέψουμε τον φορητό σε οικιακό media center.

Ποια αθλήματα μπορώ να παρακολουθήσω

Το περιεχόμενο του θεάματος που μπορούμε να δούμε στις ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις μέσω ίντερνετ είναι ανεξάντλητο.

Οι τρόποι που θα δούμε στη συνέχεια καλύπτουν όλη τη γκάμα των αθλημάτων. Ακόμη και τα μηχανοκίνητα σπορ, όπως η Formula 1 και το MotoGP, αλλά και το επαγγελματικό μποξ. Φυσικά, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ έχουν την τιμητική τους.

Τι συνέβη με το Reddit & Discord

Όπως ίσως γνωρίζουμε πολλοί από εμάς, το Reddit έχει απαγορεύσει τα διάφορα subreddit που παρείχαν τα live streams.

Έτσι, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, δεν είναι πλέον το ιδανικότερο μέσο για να παρακολουθήσουμε τις εκατοντάδες αθλητικές μεταδόσεις με ζωντανούς αγώνες ξένου ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Αθλητικές-Μεταδόσεις-1αβ

Αυτή η εξέλιξη επηρέασε σε μεγάλο βαθμό και το Discord για το οποίο είχαμε αναφερθεί αναλυτικά σε προηγούμενο οδηγό. Παρότι ενδέχεται να βρούμε κάποιες προσκλήσεις με link για πειρατικές αθλητικές μεταδόσεις, το μέσο δεν προσφέρεται πλέον για αυτόν τον σκοπό.

Όμως, οι συντελεστές των subreddit που διέθεταν τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα live streams μας δίνουν την ευκαιρία να παρακολουθούμε όλες τις αγώνες ακριβώς με το ίδιο τρόπο που τους βλέπαμε και μέσα από το Reddit και Discord.

Soccer Streams & Footybite

Το Soccer streams είναι αναμφίβολα ο κορυφαίος παίκτης των live streams και στο παρελθόν κρατούσε τα ηνία και στις αθλητικές μεταδόσεις στο Reddit.

Μετά από το ban, οι συντελεστές του οι οποίοι έχουν σχέση και με το Footybite που θα δούμε στη συνέχεια, διαθέτουν μια νέα πλατφόρμα που επικεντρώνεται ως επί το πλείστον στα μεγάλα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.

https://soccerstreams.net/

Φυσικά, το Champions League, αλλά και τα δυνατά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Ευρώπης, έχουν τη μερίδα του λέοντος.

Ως γνωστόν, η ελεύθερη ψηφιακή TV προσφέρει το πολύ έναν αγώνα στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενδεχομένως και κανένα. Με το Soccer Streams δεν χρειάζεται να πληρώσουμε συνδρομή για να δούμε ζωντανά αυτούς τους αγώνες.

Μάλιστα, αν το επιθυμούμε μπορούμε να παρακολουθήσουμε ταυτόχρονα όσους αγώνες μας ενδιαφέρουν, και όχι μόνο αυτόν της ομάδας μας.

Η διαδικασία για να δούμε τις ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις στο Soccer Streams αλλά και στο Footybite είναι ιδιαίτερα εύκολη και αξιόπιστη, και δεν απαιτείται κάποια εγγραφή.

Αρχικά, επιλέγουμε τον αγώνα της ημέρας που μας ενδιαφέρει πατώντας στο “Live streams”. Το streaming του αγώνα θα είναι διαθέσιμο 30 λεπτά πριν ξεκινήσει.

Αν έχουμε ήδη εγκατεστημένο το Acestream στο PC μπορούμε να ξεκινήσουμε με την P2P υπηρεσία. Μπορούμε να δούμε εδώ αναλυτικά την εγκατάσταση και τη χρήση του Ace Stream.

Ακριβώς από κάτω θα δούμε τα Flash streams. Αν δεν έχουμε εγκατεστημένο το Ace Stream, προχωράμε πατώντας στους πιστοποιημένους (verified) Flash streamers. Η αναπαραγωγή θα γίνεται απευθείας μέσω browser.

Οι καλύτεροι συνήθως είναι οι Buffstreams και Youpit. Ο τελευταίος διαθέτει και κοινότητα στο Discord. Βέβαια, ενδέχεται να μην βλέπουμε αυτούς τους δύο πάντα, καθώς εξαρτάται από τη βραδιά, αλλά και τις αθλητικές μεταδόσεις εκείνης της ημέρας.

Με παρόμοιο τρόπο λειτουργεί και το Footybite καθώς και αυτό επικεντρώνεται ως επί το πλείστον στα μεγάλα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.

https://footybite.com/category/football/

Στα δεξιά θα βλέπουμε όλες τις μεγάλες αθλητικές μεταδόσεις εκείνης της ημέρας και δεν έχουμε παρά να πατήσουμε στο “Live”…

…έτσι ώστε να εμφανιστούν τα link του αγώνα μέσω Acestream ή web streams, ακριβώς όπως και με το Soccer Stream. Και εδώ οι αθλητικές μεταδόσεις θα ξεκινούν 30 λεπτά πριν το εναρκτήριο σφύριγμα του διαιτητή.

Εικόνα-σε-εικόνα (PIP)

Από εκεί και μετά, είμαστε έτοιμοι να παρακολουθήσουμε τους αγώνες. Μάλιστα, έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε δύο αθλητικές μεταδόσεις ταυτόχρονα, όπως θα κάναμε αν είχαμε μία τηλεόραση που υποστηρίζει την εικόνα-σε-εικόνα (PIP).

Αυτό μπορούμε να το υλοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, αν χρησιμοποιήσουμε την PIP επέκταση της Google, όπου μπορούμε να μεγεθύνουμε και να τοποθετήσουμε τις εικόνες όπου θέλουμε.

Αυτή η δυνατότητα είναι ενσωματωμένη και στον Opera ή τον Yandex, δύο από τους ασφαλέστερους browser που βασίζονται στον Chrome και δέχονται όλες τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης της Google.

Επιπλέον, μόλις ενεργοποιήσουμε αυτή τη λειτουργία του αποσπώμενου παραθύρου, είτε διαμέσου της επέκτασης, είτε διαμέσου των εναλλακτικών browser, αυτόματα μπλοκάρονται και τα ενοχλητικά διαφημιστικά banner.

Συνήθως οι μη πιστοποιημένοι streamer έχουν περισσότερες διαφημίσεις. Φυσικά, αν χρησιμοποιήσουμε μία επέκταση τύπου Adblock, θα μειώσει τα ενοχλητικά αναδυόμενα παράθυρα.

Σε αυτό το σημείο καλό είναι να θυμόμαστε ότι αν θέλουμε να έχουμε τη καλύτερη δυνατή εικόνα χωρίς διακοπές, δεν πρέπει να υπάρχει άλλη δραστηριότητα με το ίντερνετ στις υπόλοιπες συσκευές του δικτύου μας. Ιδίως αν δεν έχουμε σύνδεση οπτικών ινών.

Ενδεχομένως κάποιοι streamer να κάνουν διακοπές στη μετάδοσή τους. Ωστόσο, αν ελέγξουμε τους δεκάδες που διατίθενται, ξεκινώντας από τους πιστοποιημένους, είναι παραπάνω από βέβαιο πως θα βρούμε τον σωστό παίκτη για να μην χάσουμε το γκολ από τυχόν διακοπές.

Soccerstreams100

Πρόκειται για μια πλήρη αθλητική πλατφόρμα που παρέχει πολλούς αξιόπιστους streamer, είτε μέσω Ace Stream, είτε μέσω Flash streams.

https://www.soccerstreams100.com/

Το Soccerstreams100 αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για να βλέπουμε όλες τις αθλητικές αναμεταδόσεις σε υψηλή ποιότητα εικόνας.

Έχει παρόμοιο τρόπο λειτουργίας με το Soccer Streams & Footybite, με τη διαφορά ότι διαθέτει live streams και σε άλλα αθλήματα, όπως το NBA, MotoGp, κ.α.

Έτσι, πατώντας πάνω στον αγώνα που μας ενδιαφέρει…

Αθλητικές-Μεταδόσεις-50αααα

…το μόνο που έχουμε να κάνουμε στη συνέχεια είναι να επιλέξουμε έναν από τους πολλούς streamer για να ξεκινήσει η αναπαραγωγή της ζωντανής μετάδοσης.

Εφόσον υπάρχουν αθλητικές μεταδόσεις και μέσω Acestream, θα δούμε τη σχετική ένδειξη και το αναγνωριστικό πάνω από τους flash streamers.

Μπάσκετ – NBAstreams

Όπως και με το ποδόσφαιρο, έτσι και στο μπάσκετ, όσοι διέθεταν τα αξιόπιστα subreddit του NBA που αποκλείστηκαν, έχουν μετακινηθεί σε αυτόνομες πλατφόρμες.

Αθλητικές-Μεταδόσεις-51ββ

Μπορούμε να τους βρούμε στα δύο παρακάτω url:

https://livescore.nbabite.com/
http://nba4live.xyz/

Αθλητικές-Μεταδόσεις-80aa

Έτσι, έχουμε την ίδια ευκαιρία για να απολαύσουμε ζωντανά τους αγώνες του NBA και ιδίως τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε με Triple-Double στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Αθλητικές Μεταδόσεις 100αα

Η διαδικασία είναι ακριβώς ίδια όπως και στο ποδόσφαιρο του Soccer Streams. Η μόνη διαφορά είναι ότι θα συναντήσουμε ακόμη καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Ιδίως το Nbabite που είναι παρόμοιο του Soccer Streams & Footybite έχει τους καλύτερους παίκτες για το ζωντανό θέαμα αλλά και για τα highlights.

Έτσι, δεν έχουμε παρά να ξεκινήσουμε με τους πιστοποιημένους streamer. Για παράδειγμα, ο Buffstream που είναι ο κορυφαίος με εξαιρετική ποιότητα εικόνας και με κοινότητα στο Discord.

Εκτός από τους πιστοποιημένους streamer σε όλους τους αγώνες του NBA, και τα δύο site μας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξουμε μέσα από δεκάδες streamer με εικόνα υψηλής ανάλυσης.

Με πολύ μικρή προσπάθεια είναι βέβαιο ότι θα απολαύσουμε δωρεάν το κορυφαίο μπάσκετ του πλανήτη με τέλεια εικόνα και αναπαραγωγή χωρίς διακοπές.

Live TV – Όλα τα σπορ

To ρωσικό αθλητικό portal, που ήταν και στο Kodi, τα έχει όλα και συμφέρει. Είναι ένα από τα καλύτερα εναλλακτικά μέσα για να δούμε ζωντανούς αγώνες των ελληνικών ομάδων σε όλα τα αθλήματα ανεξαιρέτως. Θα το βρούμε στη διεύθυνση:

http://livetv.sx/enx/

Ελληνικά πρωταθλήματα

Το Live TV δεν περιορίζεται μόνο σε ξένο ποδόσφαιρο, καθώς προσφέρει ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις των ελληνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Euroleague

Επίσης, με το Live TV μπορούμε να δούμε όλους τους αγώνες της Euroleague. Επιπλέον, ματς κυπέλλου και άλλα αθλήματα και αγώνες από διάφορες ελληνικές διοργανώσεις.

Η αθλητική πλατφόρμα έχει περισσότερες διαφημίσεις. Όμως, έχει και όλους τους ελληνικούς αγώνες, αρκετούς από αυτούς με αναμετάδοση στη γλώσσα μας, κάτι που δεν μας το δίνουν τα προηγούμενα μέσα.

Έτσι, για να έχουμε απρόσκοπτη εικόνα, απαιτείται ανά τακτά διαστήματα να πατάμε όποιο “x” βλέπουμε στη καρτέλα που μας άνοιξε. Αν χρησιμοποιήσουμε τη λειτουργία του αποσπώμενου παραθύρου που είδαμε προηγουμένως, αυτό το πρόβλημα θα περιοριστεί.

Το μόνο μικρό θέμα που θα παραμείνει και στο αποσπώμενο παράθυρο είναι ότι κάθε 20 λεπτά περίπου πρέπει να πατάμε τη σχετική ένδειξη που παρατηρούμε παρακάτω. Μόνο έτσι θα συνεχιστεί η ζωντανή μετάδοση.

Αθλητικές-Μεταδόσεις-61αααα

Αξίζει να αναφέρουμε πως το Live TV λειτουργεί πολύ καλύτερα με τον Yandex. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό οφείλεται στο ότι ο browser προέρχεται από την ίδια χώρα και τη μεγάλη ρωσική εταιρεία τεχνολογίας.

Το site κάποιες φορές δεν λειτουργεί με τον Chrome. Δεν ανοίγουν οι σελίδες, ενώ την ίδια ώρα όλα λειτουργούν άψογα στον ανταγωνιστή της Google.

Επιπλέον, σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι μερικές φορές το site απαιτεί να έχουμε πληρωμένο ή δωρεάν VPN. Ειδάλλως, σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να μην ανοίγουν οι σελίδες και να μην έχουμε πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο.

Ασφαλής και Ανώνυμη Πλοήγηση: Τα Καλύτερα Δωρεάν VPN

Αναμφίβολα το Internet είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Όμως, τα δεδομένα και η ιδιωτικότητά μας στο διαδίκτυο είναι εκτεθειμένα σε σοβαρούς κινδύνους. Αν θέλουμε…

Έτσι λοιπόν, μπορούμε να επιλέξουμε τις ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις που μας ενδιαφέρουν από τα σχετικά εικονίδια που εμφανίζει το site. Στη συνέχεια, πατάμε το εικονίδιο της αναπαραγωγής.

Ξεκινάμε πρώτα από αυτό που έχει την ένδειξη “New” ή τη μεγαλύτερη ποσόστωση. Συνήθως είναι οι streamer που έχουν την αγγλική σημαία και η αναμετάδοση του αγώνα είναι στα αγγλικά.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων ενδέχεται να  αναμεταδίδονται στη γλώσσα μας.

Όλα τα highlights των αγώνων

Μια από τις καλύτερες δυνατότητες του Live TV είναι τα μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα. Μπορούμε να δούμε τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ στους αγώνες που έχουν διεξαχθεί σε όλα τα πρωταθλήματα ανεξαιρέτως.

Δεν έχουμε παρά να πατήσουμε στην ενότητα του “Video Archive”. Στη συνέχεια, να επιλέξουμε την ημερομηνία και τους αγώνες που θέλουμε. Σε αρκετές περιπτώσεις, έχουμε και τη δυνατότητα να δούμε σε μαγνητοσκόπηση όλο το ματς, πατώντας στο “Full Match Record”.

Εσείς πώς βλέπετε τις αθλητικές μεταδόσεις?

Πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν και άλλα site που μεταδίδουν ζωντανά τους αγώνες, όπως το Cricfree, το Bosscast, το Stream2Watch, κ.α. Ωστόσο, βρίθουν από αναδυόμενα παράθυρα και παραπλανητικές διαφημίσεις, και όχι μόνο. Αυτός είναι ο λόγος που δεν τα αναφέραμε.

Αν θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας ή να προτείνετε και άλλα μέσα που προσφέρουν με αξιόπιστο τρόπο τις ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Laptop €449-€3.955: Τα Καλύτερα Της Εβδομάδας 25/10-31/10
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#258 - Ελαφριά Windows 11, Όρια Χρήσης Δεδομένων, Διαγραφή Ιστορικού Περιήγησης
QuickSteps
GamingSteps#20230121 - Το GTA Trilogy Στο Steam, Το Croft Manor Στο PowerWash Simulator, Overwatch 2 Lunar New Year
GamingSteps