Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » KodiSteps » Kodisteps: Πλήρης Οδηγός Των Κορυφαίων & Νέων Add-on Ταινιών
Kodisteps: Πλήρης Οδηγός Των Κορυφαίων & Νέων Add-on Ταινιών

Kodisteps: Πλήρης Οδηγός Των Κορυφαίων & Νέων Add-on Ταινιών

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Είναι γεγονός ότι τα πρόσθετα ταινιών στο Kodi μας δίνουν την υψηλότερη ποιότητα στα έργα από οποιοδήποτε άλλο μέσο. Κάποια από αυτά λειτουργούν απρόσκοπτα εδώ και πολλούς μήνες και κάποια άλλα εμφάνισαν προβλήματα. Δείτε τη νέα ταξινόμηση ανά απόδοση των κορυφαίων add-on με τις περισσότερες ροές υψηλής ποιότητας και με ελληνικούς υπότιτλους, αλλά και ποια είναι εκείνα που πρέπει να καταργήσουμε άμεσα.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη διαβάζουν όλα μας τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις, και έχουν επιπλέον μοναδικά προνόμια.

Συμμετοχή

Το KodiSteps είναι μια εβδομαδιαία στήλη όπου παρουσιάζουμε ό,τι νεότερο υπάρχει στο Kodi, όπως πρόσθετα και plugins, αλλά και ό,τι αφορά τα νέα build, wizards, εφαρμογές, Live TV, backup, Real-Debrid, και διάφορα tweaks και ρυθμίσεις.

Αυτήν την εβδομάδα θα δούμε ποια πρόσθετα πρέπει να χρησιμοποιούμε για να έχουμε την υψηλότερη δυνατή απόδοση και ποιότητα στις ταινίες και σειρές, μαζί με τον νέο συγκεντρωτικό πίνακα αξιολόγησης όσων λειτουργούν απρόσκοπτα και μη.

Τα πρόσθετα που πρέπει να προσέξουμε

Παραθέτουμε τα add-on ταινιών και σειρών που λειτουργούν χωρίς σφάλματα και συνεχίζουν να λειτουργούν αυτή την περίοδο. Όπως επίσης και εκείνα που πρέπει να καταργήσουμε άμεσα από το Kodi, καθώς κάποια από αυτά ενδέχεται να λειτουργούν πλέον κακόβουλα.

Αν θέλουμε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή ποια πρόσθετα είναι δυνητικά επικίνδυνα, δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε το SafeKodi. Πρόκειται για το πρώτο add-on από ερευνητές πανεπιστημίου που ελέγχει σε ένα sandbox όλα τα plugins που τρέχουν στο οικοσύστημα του Kodi.

Έτσι, με ένα κλικ πάνω στα ανεπιθύμητα πρόσθετα, το SafeKodi θα μας τα απομακρύνει από το ενεργό οικοσύστημα του Kodi.

Ειδάλλως, για να καταργήσουμε ένα πρόσθετο ή ένα αποθετήριο στο Kodi, δεν έχουμε παρά να κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο του και μετά να πατήσουμε στις Πληροφορίες ➜ Κατάργηση.

Netflix add-on: Βαθμολογία: 10/10.

Οι ενημερώσεις εκτίναξαν την απόδοση του πρόσθετου, καθώς οι περισσότερες ταινίες και σειρές είναι πλέον σε 4K και 1080p. Ακριβώς όπως και στην συνδρομητική πλατφόρμα του Netflix.

YouTube add-on: Βαθμολογία: 9/10.

Το πρόσθετο του YouTube μέσα από το επίσημο αποθετήριο του Kodi μας επιτρέπει να παρακολουθούμε και να διαχειριζόμαστε όλο το περιεχόμενο της υπηρεσίας διαμέσου του media center, κάνοντας και αυτόματη μετάφραση των υπότιτλων στα ελληνικά.

OpenInfo και OpenMeta: Βαθμολογία: 9/10.

Είναι πλήρως ενεργά και ενημερωμένα και πρόκειται για δύο πρόσθετα που δεν πρέπει να λείπουν από το προκαθορισμένο κέλυφος του Kodi αν μας ενδιαφέρουν τα metadata. Τα περισσότερα ελληνικά build τα ενσωματώνουν.

Elementum: Βαθμολογία: 9/10.

Παραμένει το μοναδικό add-on ταινιών με ελληνικό μενού που μας δίνει δωρεάν υψηλή ποιότητα 1080p και 720p από γνωστούς torrent trackers όπως το RARBG και 1337x, χωρίς τη συνδρομή του RD. Ενίοτε υπάρχουν καθυστερήσεις σε κάποιες ροές και μικρές αστοχίες στα torrent.

Numbers: Βαθμολογία: 9/10.

Παραμένει ένα υπερπλήρες και ταχύτατο add-on ταινιών με αναρίθμητες ροές σε υψηλή ποιότητα αν έχουμε συνδρομή στο Real-Debrid.

Fen: Βαθμολογία: 9/10.

Ενημερώνεται συχνά και είναι υπερπλήρες. Αποτελεί μία πολύ αξιόπιστη λύση για να έχουμε αναρίθμητες ροές σε υψηλότατη ποιότητα. Αυξάνει θεαματικά την απόδοσή του αν έχουμε RD.

Venom: Βαθμολογία: 9/10.

Ενημερώνεται συχνά και χρησιμοποιεί τους Open Scrapers. Συνεργάζεται πολύ καλά με το OpenInfo και το OpenMeta. Ενίοτε καθυστερεί λίγο με το Trakt. Αυξάνει θεαματικά την απόδοσή του αν έχουμε RD.

Laplaza: Βαθμολογία: 8/10.

Πρόκειται για ένα AIO add-on με φιλικό ελληνικό μενού. Την τρέχουσα περίοδο είχε αυξήσει θεαματικά την απόδοσή του και ετοιμαζόμασταν να το κατατάξουμε στα κορυφαία πρόσθετα.

Όμως, αίφνης μέσα σε δύο ημέρες παρουσιάστηκαν δραματικές αστοχίες στις ροές. Ιδίως σε αυτές του RD.

Ωστόσο, διαθέτει εξαιρετικά plugin και συνεχίζει να λειτουργεί πολύ καλά η ελληνική IPTV με αναρίθμητα κεντρικά και περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια.

Taz: Βαθμολογία: 8/10.

Παραμένει ένα υπερπλήρες και ταχύτατο add-on ταινιών με αναρίθμητες ροές σε υψηλή ποιότητα αν έχουμε συνδρομή στο Real-Debrid.

A Pirate's Life for me: Βαθμολογία: 8/10.

Παραμένει ένα από τα ταχύτερα πρόσθετα ταινιών. Χρησιμοποιεί το cached torrenting και απαιτείται να έχουμε ενεργό το Real-Debrid. Ωστόσο, σε κάποια έργα εμφανίζει ενίοτε αστοχίες.

Cypher Media: Βαθμολογία: 8/10.

Ενημερώθηκε στις 2 Μαρτίου 2020 και αυξάνει θεαματικά την απόδοσή του αν έχουμε RD.

 • AliveGR: Βαθμολογία: 7/10. Παραμένει ένα από τα πιο αξιόπιστα και ιδιαίτερα φιλικά πρόσθετα για τους Έλληνες χρήστες. Το αποθετήριο του προσφέρει και τους SubtiltesGR.
 • Gaia: Βαθμολογία: 7/10. Ήταν το πιο δημοφιλές P2P πρόσθετο ταινιών με cached torrent του RD και με συνεχείς ενημερώσεις. Ωστόσο, κορυφαίες σουίτες ασφάλειας, όπως το Bitdefender, εντοπίζουν συνεχώς πολλές απειλές και η απόδοσή του έχει πέσει σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.
 • IT: Βαθμολογία: 6/10. Ήταν για αρκετό καιρό ένα από τα πιο γρήγορα και αξιόπιστα πρόσθετα ταινιών από το T2K Repository. Όμως, έχει αρχίσει και εμφανίζει πολλές αστοχίες.
 • Exodus: Το μεγάλο όνομα στον χώρο των προσθέτων ήταν για αρκετό καιρό ένα από τα πιο γρήγορα και αξιόπιστα πρόσθετα ταινιών. Ωστόσο, πρέπει να το καταργήσουμε άμεσα αν το έχουμε ακόμη ενεργό στο Kodi.
 • Exodus Redux: Παρομοίως, έχει επισημανθεί ως επικίνδυνο από το SafeKodi.
 • Clowns Replica: Πρέπει να το καταργήσουμε αν το έχουμε ήδη προσθέσει καθώς διατρέχουμε τον κίνδυνο διαρροής των δεδομένων μας, και όχι μόνο.
 • Yoda: Όσο ενημερωνόταν, ήταν από τα πιο γρήγορα και φιλικά πρόσθετα ταινιών για τους Έλληνες χρήστες καθώς είχε πλήρως εξελληνισμένο μενού. Πρέπει να το καταργήσουμε αν το έχουμε ήδη προσθέσει.
 • Destiny: Το P2P πρόσθετο έχει αποσυρθεί από τα αποθετήρια που το διέθεταν. Αν το έχουμε εγκατεστημένο, πρέπει να το καταργήσουμε.
 • Destiny of deathstar: Παρομοίως, πρέπει να το καταργήσουμε.
 • Jor-El: Ήταν πολύ βολικό πρόσθετο λόγω του πλήρους ελληνικού μενού. Ωστόσο, πρέπει να το καταργήσουμε και αυτό αν το έχουμε ήδη προσθέσει.
 • Kal-El: Παρομοίως, πρέπει να το καταργήσουμε.

Τα 3 κορυφαία add-on ταινιών

Παραθέτουμε την εγκατάσταση των add-on ταινιών και σειρών που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απουσιάζουν από τη φαρέτρα μας.

Πρόκειται για πρόσθετα τα οποία μπορούν να εκτινάξουν το οικιακό μας σινεμά στα ύψη, καθώς συνεχίζουν να προσφέρουν αναρίθμητες ροές σε υψηλότατη ποιότητα εικόνας και ήχου στο Kodi.

Tempest

Βαθμολογία: 10/10.
Υπέρ: Ελληνικό μενού, αναρίθμητες ροές σε υψηλή ποιότητα αν έχουμε Real-Debrid, ταχύτατο με Trakt TV, ενημερώνεται συνεχώς.
Κατά: Δεν υπάρχουν.

Ό,τι και να πούμε για αυτό το πρόσθετο ταινιών είναι λίγο. Το Tempest, εκτός του ότι έχει πλήρως ελληνικό μενού και είναι πολύ φιλικό για εμάς τους Έλληνες χρήστες, συνεχίζει να προσφέρει την καλύτερη απόδοση από όλα τα πρόσθετα εδώ και πολύ καιρό.

Ενημερώθηκε πολύ πρόσφατα και σε κάποιες περιπτώσεις προσφέρει ροές 1080p και χωρίς τη συνδρομή στο RD, αλλά θα παρατηρήσουμε buffering. Το εξαιρετικό πρόσθετο έχει ταχύτατη συνεργασία με το Trakt TV.

Όνομα: Tempest Repository
URL: https://tempest0580.github.io/
Συμβατότητα: 17.6 Krypton και 18.0 Leia

 • Κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
 • Κάνουμε επικόλληση με ακρίβεια το ακόλουθο url:
  https://tempest0580.github.io/
 • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V”.
 • Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.
 • Ονομάζουμε .Tempest την πηγή (εισαγωγή ονόματος για την πηγή πολυμέσων) και πατάμε το “Εντάξει”.
 • Μετά, επιστρέφουμε στο Κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”.
 • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
 • Εγκατάσταση από αρχείο zip ➜ Tempest ➜ repository.tempest-x.x.x.zip
 • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
 • Tempest Repo ➜ Πρόσθετα βίντεο➜ Tempest ➜ Εγκατάσταση ➜ Πατάμε μόνο στο “Εντάξει” μια φορά.
 • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του Tempest , το οποίο θα βρίσκεται στα Πρόσθετα ➜ Πρόσθετα βίντεο.
 • Αν δεν το βλέπουμε, πληκτρολογούμε το Tempest στην αναζήτηση προσθέτων και θα μας το εμφανίσει μια και καλή.
 • Αν χρησιμοποιούμε το ελληνικό build, πριν φύγουμε από το κέλυφος του Kodi, το βάζουμε με δεξί κλικ στα αγαπημένα μας, έτσι ώστε να το βρίσκουμε γρήγορα στο build.

Παραθέτουμε μερικές εικόνες με τις βασικές ρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα με τα έργα.

Για να αποδίδει το πρόσθετο τα μέγιστα σε ταχύτητα, και όχι μόνο, πρέπει συχνά πυκνά να το καθαρίζουμε. Ιδίως μετά από κάθε ενημέρωσή του.

The Crew

Βαθμολογία: 10/10.
Υπέρ: Αναρίθμητες ροές σε υψηλή ποιότητα αν έχουμε RD, συνεργάζεται καλά με Trakt TV, ενημερώνεται συνεχώς.
Κατά: Αγγλικό μενού.

Παρομοίως, το “The Crew” είναι υπερπλήρες και συνεχίζει να υποστηρίζει με ταχύτατο τρόπο πολλές ροές σε υψηλή ποιότητα. Ακόμη και αναρίθμητες 4K ταινίες με ένα κλικ, χωρίς RD και χωρίς buffering.

Αυτή η χρήσιμη υπηρεσία προσφέρει τα link με την υψηλή ποιότητα για δύο ώρες ημερησίως. Για περισσότερα από ένα έργα σε UHD την ίδια ημέρα, πρέπει να έχουμε RD με το οποίο συνεργάζεται ιδιαίτερα καλά.

Επί του παρόντος, δεν υποστηρίζει ελληνικό μενού. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει σε κάποια ενημέρωση, όπως ακριβώς έγινε και με το Tempest που αναφέραμε προηγουμένως.

Όνομα: The Crew Repository
URL: https://team-crew.github.io/
Συμβατότητα: 17.6 Krypton και 18.0 Leia

 • Ξεκινάμε από το κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
 • Κάνουμε επικόλληση το ακόλουθο url:
https://team-crew.github.io/
 • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V”. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.
 • Ονομάζουμε .Crew την πηγή, κάτω από το “Εισαγωγή ονόματος για την πηγή πολυμέσων”, και πατάμε πάλι το “Εντάξει”.
 • Μετά, επιστρέφουμε στο κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”.
 • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
 • Εγκατάσταση από αρχείο zip ➜ .Crew ➜ repository.thecrew-xxx.zip .
 • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
 • The Crew ➜ Πρόσθετα βίντεο ➜The Crew ➜ Εγκατάσταση ➜ Πατάμε μόνο στο “Εντάξει” μια φορά.
 • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του The Crew, το οποίο θα βρίσκεται στα Πρόσθετα ➜ Πρόσθετα βίντεο.

Παραθέτουμε μερικές εικόνες με τις βασικές ρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα με τα έργα.

Για να αποδίδει το πρόσθετο τα μέγιστα σε ταχύτητα, και όχι μόνο, πρέπει συχνά πυκνά να το καθαρίζουμε. Ιδίως μετά από κάθε ενημέρωσή του.

Seren

Βαθμολογία: 10/10.
Υπέρ: Αναρίθμητες ροές σε υψηλή ποιότητα αν έχουμε RD, συνεργάζεται καλά με Trakt TV, ενημερώνεται συνεχώς.
Κατά: Δεν λειτουργεί χωρίς συνδρομή στο RD, αγγλικό μενού.

Αν έχουμε Real-Debrid, το Seren είναι αναμφίβολα το κορυφαίο πρόσθετο ταινιών και σειρών, και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απουσιάζει από το Kodi μας.

Εκτός από την ωραία αισθητική του, είναι ιδανικό αν μας ενδιαφέρει η ταχύτητα και η υψηλότερη δυνατή ποιότητα εικόνας και ήχου που μπορούμε να βρούμε στο Kodi. Το μόνο που απαιτείται είναι να έχουμε ενεργό το Real-Debrid και το Trakt.

Μπορούμε να δούμε αναλυτικά βήμα προς βήμα όλες τις λειτουργίες του σε πρόσφατο οδηγό.

Όνομα: Nixgates Repo
URL: http://nixgates.github.io/packages

 • Ξεκινάμε από το κεντρικό πάνελ ➜ Ρυθμίσεις ➜ Διαχείριση αρχείων ➜ Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ) ➜ Κανένα.
 • Κάνουμε επικόλληση το ακόλουθο url:
http://nixgates.github.io/packages
 • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα “Ctrl+V”. Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε “Εντάξει”.
 • Ονομάζουμε .nixgates ή όπως αλλιώς θέλουμε την πηγή, κάτω από το “Εισαγωγή ονόματος για την πηγή πολυμέσων”, και πατάμε πάλι το “Εντάξει”.
 • Μετά, επιστρέφουμε στο κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα “Πρόσθετα”.
 • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
 • Εγκατάσταση από αρχείο zip ➜ .nixgates ➜ nixgates.repository.zip.
 • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το repo. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο”.
 • Nixgates Repo➜ Πρόσθετα βίντεο ➜ Seren ➜ Εγκατάσταση ➜ Πατάμε μόνο στο “Εντάξει” μια φορά.
 • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του Seren, το οποίο θα βρίσκεται στα Πρόσθετα ➜ Πρόσθετα βίντεο.

Εσείς ποια θεωρείτε τα καλύτερα πρόσθετα ταινιών?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μοιραστείτε την άποψή σας για τα πρόσθετα, αλλά και σε ό,τι αφορά το Kodi, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

Αγορά Τηλεόρασης 4K, 8K, Smart TV
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#239 - Ψηφιακή Βοηθός Με Υποστήριξη Της Ελληνικής Γλώσσας, Έλεγχος Τοποθεσίας Στο Android 12
QuickSteps
GamingSteps#20220903 - Assassin's Creed Mirage, Οικογενειακό Xbox Game Pass, Κονσόλα Logitech
GamingSteps