Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Συνταγές Μαγειρικής με ό,τι Έχουμε στην Κουζίνα

Συνταγές Μαγειρικής με ό,τι Έχουμε στην Κουζίνα

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Όλοι όσοι μαγειρεύουμε έχουμε βρεθεί στην ίδια κατάσταση: έχουμε διάθεση να μαγειρέψουμε, αλλά δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να πάμε στο Super Market για νέα υλικά. Τώρα, δύο διαφορετικές ιστοσελίδες μας επιτρέπουν να βρούμε συνταγές μαγειρικής με βάση τα τρόφιμα που έχουμε ήδη στο ψυγείο και την κουζίνα μας.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Φαντάζεστε να είχαμε ένα έξυπνο ψυγείο, που να πατούσαμε ένα κουμπί και να μας έλεγε “με τα υλικά που έχεις, μπορείς να φτιάξεις αυτό, αυτό, αυτό, αυτό, και αυτό το φαγητό?”.

Κάποια στιγμή ίσως να έχουμε τέτοια ψυγεία. Προς το παρόν, όμως, οι δύο παρακάτω ιστοσελίδες θα μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε συνταγές μαγειρικής που μπορούμε να φτιάξουμε εδώ και τώρα.

Supercook.com

Σαν εμφάνιση, το Supercook.com είναι τόσο απλό, που φαίνεται ερασιτεχνικό.

συνταγές μαγειρικής με ό,τι εχουμε στην κουζίνα 01

Όμως δεν είναι τυχαίο που το Time το συμπεριέλαβε στη λίστα με τις 50 καλύτερες ιστοσελίδες για το 2014.

Στο πεδίο πάνω αριστερά έχει συγκεντρωμένα κάποια υλικά που είναι αρκετά συνηθισμένα για να μπορούμε να τα βρούμε στη μέση κουζίνα: βούτυρο, μαγιονέζα, ρύζι, αυγά, ελαιόλαδο, ζυμαρικά κλπ

συνταγές μαγειρικής με ό,τι εχουμε στην κουζίνα 02

Κάνοντας κλικ στο σήμα της ανανέωσης δίπλα στο “Do you have?”, θα ανανεώσει τα υλικά σε αυτή την ενότητα.

Επίσης, αν ψάχνουμε συνταγές μαγειρικής με ένα πολύ συγκεκριμένο υλικό που δεν εμφανίζεται στη λίστα, πχ πατάτες, μπορούμε να το προσθέσουμε στην ενότητα “My Ingredients”

συνταγές μαγειρικής με ό,τι εχουμε στην κουζίνα 03

Καθώς γράφουμε, μάλιστα, εμφανίζονται πολλαπλές επιλογές που ταιριάζουν στα γράμματα που έχουμε ήδη εισάγει.

Κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε υλικό, πχ στα αυγά, εμφανίζονται άμεσα δεκάδες συνταγές μαγειρικής τις οποίες μπορούμε να φτιάξουμε μόνο με αυγά.

συνταγές μαγειρικής με ό,τι εχουμε στην κουζίνα 04

Προσθέτοντας ένα δεύτερο υλικό, πχ ντομάτες, στην ενότητα “My Ingredients” θα εμφανιστούν και τα δύο υλικά, ενώ στην κεντρική σελίδα θα εμφανίζεται ένας συνδυασμός συνταγών, κάποιες μόνο με αυγά, κάποιες μόνο με ντομάτες, και κάποιες συνταγές και με τα δύο.

συνταγές μαγειρικής με ό,τι εχουμε στην κουζίνα 05

Αν θέλουμε μόνο συνταγές μαγειρικής που να περιέχουν και αυγά και ντομάτες, αρκεί να κάνουμε κλικ και στα δύο υλικά στη λίστα “My Ingredients”.

συνταγές μαγειρικής με ό,τι εχουμε στην κουζίνα 06

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, δεν υπάρχουν συνταγές μαγειρικής που να μπορούν να γίνουν αποκλειστικά με αυγά και ντομάτες, χωρίς τίποτε άλλο.

Όμως εμφανίζονται συνταγές μαγειρικής που θέλουν ένα υλικό παραπάνω, όπως πχ λάδι, βούτυρο, ψωμί, βασιλικό κλπ.

συνταγές μαγειρικής με ό,τι εχουμε στην κουζίνα 07

Ακόμα και παράδοξοι συνδυασμοί, όπως τόνος κονσέρβα και φυστικοβούτυρο, επιστρέφουν αποτελέσματα.

συνταγές μαγειρικής με ό,τι εχουμε στην κουζίνα 08

Προφανώς όχι στο ίδιο πιάτο (αηδία…) αλλά εμφανίζει συνταγές με σαντουιτσάκια, κάποια με τόνο και κάποια με φυστικοβούτυρο.

Επίσης έχουμε τη δυνατότητα να περιορίσουμε τα αποτελέσματα της αναζήτησης με βάση διαφορετικές κατηγορίες, κάνοντας κλικ στο “All recipes”.

συνταγές μαγειρικής με ό,τι εχουμε στην κουζίνα 09

Τέλος, έχουμε τη δυνατότητα να αναζητήσουμε και συγκεκριμένες συνταγές μαγειρικής, από την αντίστοιχη ενότητα πάνω δεξιά.

συνταγές μαγειρικής με ό,τι εχουμε στην κουζίνα 10

Να σημειωθεί πως οι συνταγές μαγειρικής δεν βρίσκονται αποθηκευμένες στη σελίδα, αλλά σε γνωστές σελίδες μαγειρικής, όπως το food.com, το foodnetwork.com, και άλλες.

MyFridgeFood.com

To MyFridgeFood.com βρίσκεται στον αντίποδα του Supercook, καθώς είναι σαφώς πιο πληθωρικό, αλλά και λίγο πιο χαώδες για τον νέο επισκέπτη.

συνταγές μαγειρικής με ό,τι εχουμε στην κουζίνα 11

Στην αρχική του σελίδα θα βρούμε 60 διαφορετικά υλικά που μπορούμε να τσεκάρουμε, από τα πιο απλά μέχρι και πιο εξωτικά, όπως πχ αβοκάντο, τυρί mozzarella, και μουστάρδα dijon, που δεν θα τα βρούμε σε κάθε σπίτι.

Κάνοντας κλικ στο Show All Ingredients, θα εμφανιστεί η εκτεταμένη λίστα με όλα τα υλικά που περιλαμβάνει το Site, ομαδοποιημένα.

συνταγές μαγειρικής με ό,τι εχουμε στην κουζίνα 12

Είτε στην συνοπτική είτε στην αναλυτική λίστα, τσεκάρουμε τα υλικά που μας ενδιαφέρουν και κάνουμε κλικ στο “Save Ingredients And Find Recipes”.

συνταγές μαγειρικής με ό,τι εχουμε στην κουζίνα 13

Θα εμφανιστούν αναλυτικά οι συνταγές μαγειρικής, και θα μας ενημερώσουν αν χρειαζόμαστε κάποιο επιπλέον υλικό από αυτά που τσεκάραμε.

συνταγές μαγειρικής με ό,τι εχουμε στην κουζίνα 14

Να σημειωθεί πως θα εμφανιστούν συνταγές που περιέχουν τουλάχιστον ένα από τα υλικά που επιλέξαμε, όχι απαραιτήτως όλα τους.

Σε αντίθεση με το Supercook.com, το Myfridgefood φιλοξενεί στην ίδια τη σελίδα τις συνταγές μαγειρικής, δεν μας παραπέμπει σε τρίτες σελίδες.

Μάλιστα, κάποιες συνταγές που δεν έχουν ακόμα φωτογραφία μας προσκαλούν να φωτογραφήσουμε το τελικό αποτέλεσμα, και να το στείλουμε στον υπεύθυνο της σελίδας.

συνταγές μαγειρικής με ό,τι εχουμε στην κουζίνα 15

(για τα βραβεία που αναφέρει, με μια γρήγορη ματιά δεν βρήκα περισσότερες πληροφορίες στο site)

Σε όλες τις συνταγές μαγειρικής αναφέρονται οι θερμίδες, το λίπος, οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες, για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Στη σελίδα των αποτελεσμάτων μπορούμε να φιλτράρουμε τα αποτελέσματα με βάση την ομάδα…

συνταγές μαγειρικής με ό,τι εχουμε στην κουζίνα 16

…το αν είναι χαμηλών θερμίδων ή όχι…

συνταγές μαγειρικής με ό,τι εχουμε στην κουζίνα 17

…καθώς και να επιλέξουμε συγκεκριμένες κατηγορίες.

συνταγές μαγειρικής με ό,τι εχουμε στην κουζίνα 18

Επιπλέον, η σελίδα μας επιτρέπει να εισάγουμε τις δικές μας συνταγές από το σύνδεσμο “Submit Recipe” και τρέχει μηνιαίους διαγωνισμούς για τις καλύτερες συνταγές.

συνταγές μαγειρικής με ό,τι εχουμε στην κουζίνα 19

Γνωρίζετε κάποιο παρόμοιο ελληνικό site με συνταγές μαγειρικής?

Σίγουρα υπάρχουν πολλά και εξαιρετικά δημοφιλή ελληνικά site με συνταγές μαγειρικής.

Όμως το μεγάλο πλεονέκτημα των δύο παραπάνω sites είναι πως δεν εμφανίζουν απλά συνταγές μαγειρικής, αλλά πως φροντίζουν να γίνονται λίγο-πολύ με τα υλικά που έχουμε.

Για παράδειγμα, σε ένα ελληνικό site με τη δυνατότητα αναζήτησης με συστατικά, αν ψάξω για “πατάτες”, στα αποτελέσματα θα εμφανίσει ό,τι συνταγή περιέχει πατάτες, από αρνάκι με πατάτες ραγού και κροκέτες μπακαλιάρου μέχρι μουσακά.

συνταγές μαγειρικής με ό,τι εχουμε στην κουζίνα 20

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά προσωπικά ποτέ δεν άνοιξα στο ψυγείο μου και να είπα “Κοίτα να δεις, έχω υλικά για μουσακά. Για φαντάσου…”. Ούτε ήθελα να φτιάξω κάτι πρόχειρο για βράδυ, και αποφάσισα να κάνω κροκέτες μπακαλιάρου.

Αν γνωρίζετε λοιπόν κάποιο site που να επιστρέφει συνταγές μαγειρικής περιορισμένες στα υλικά που έχουμε επιλέξει, γράψτε μας στα σχόλια, για να βοηθήσετε και τους άλλους αναγνώστες με την επιλογή τους.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps