Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Στενοί Φίλοι Instagram, Ανώνυμη Περιήγηση YouTube, Εξώφυλλα Word
QuickSteps#75 - Ανώνυμη Περιήγηση YouTube, Στενοί Φίλοι Instagram, Πληκτρολόγιο Android

Στενοί Φίλοι Instagram, Ανώνυμη Περιήγηση YouTube, Εξώφυλλα Word

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, μετακινούμε τα εικονίδια στο κέντρο της Γραμμής Εργασιών και αποθηκεύουμε τις φωτογραφίες της οθόνης κλειδώματος στα Windows 10. Χρησιμοποιούμε τα έτοιμα εξώφυλλα του Microsoft Word και πραγματοποιούμε αναζήτηση στο Gmail και το Google Drive με το Omnibox. Αλλάζουμε πληκτρολόγιο στο Android, χρησιμοποιούμε την ανώνυμη περιήγηση του YouTube, και δημιουργούμε λίστα στενών φίλων στο Instagram.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

Προβολή Διαγνωστικών Δεδομένων, Aero Shake, Facebook Lite

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Πώς μορφοποιώ τη Γραμμή Εργασιών στα Windows 10 – Μέρος 2ο

Η Γραμμή Εργασιών των Windows 10 έχει πολλά μυστικά κόλπα και μπορούμε να την προσαρμόσουμε μέσω των ρυθμίσεων του συστήματος ή με τη χρήση τρίτων προγραμμάτων.

QuickSteps#75 - Ανώνυμη Περιήγηση YouTube, Στενοί Φίλοι Instagram, Πληκτρολόγιο Android

Σε προηγούμενο QuickSteps είδαμε πώς ρυθμίζουμε τη Γραμμή Εργασιών ώστε να εμφανίζεται μόνο όταν τη χρειαζόμαστε. Επίσης, είδαμε πώς τη μετακινούμε σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης εμείς θέλουμε.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με μία πιο προχωρημένη τροποποίηση της Γραμμής Εργασιών και συγκεκριμένα με την τοποθέτηση των εικονιδίων στο κέντρο της.

Αρχικά, κάνουμε δεξί κλικ στη Γραμμή Εργασιών και απενεργοποιούμε το “Κλείδωμα της γραμμής εργασιών”, που είναι η δεύτερη επιλογή από το τέλος.

Στη συνέχεια, κάνουμε πάλι δεξί κλικ στη Γραμμή Εργασιών, επιλέγουμε τις “Γραμμές εργαλείων”, και πατάμε στις “Συνδέσεις”.

Στο δεξί μέρος της Γραμμής Εργασιών έχει εμφανιστεί το μενού των συνδέσεων. Με παρατεταμένο κλικ στις δύο κάθετες γραμμές, σύρουμε τις συνδέσεις προς τα αριστερά.

Πλέον, οι “Συνδέσεις” βρίσκονται στην αριστερή μεριά της Γραμμής Εργασιών και τα εικονίδια έχουν μεταφερθεί στη δεξιά μεριά.

Τώρα με παρατεταμένο κλικ στις δύο κάθετες γραμμές δίπλα από τα εικονίδια, τα σύρουμε προς το κέντρο της Γραμμής Εργασιών.

Δυστυχώς, για να παραμείνουν τα εικονίδια στο κέντρο της Γραμμής Εργασιών, θα πρέπει να διατηρήσουμε ενεργό το μενού των συνδέσεων. Όμως, με ένα μικρό κόλπο μπορούμε να αφαιρέσουμε το κείμενο και τα εικονίδια του μενού.

Αρχικά, κάνουμε δεξί κλικ στις “Συνδέσεις” και επιλέγουμε το “Άνοιγμα φακέλου” για να ανοίξει ο φάκελος που περιέχει τις συντομεύσεις των συνδέσεων.

Διαγράφουμε τα περιεχόμενα του φακέλου και κλείνουμε το παράθυρο της Εξερεύνησης των Windows.

Τώρα, το μόνο που βλέπουμε στη Γραμμή Εργασιών είναι η λέξη “Συνδέσεις” και για να την κρύψουμε, κάνουμε δεξί κλικ πάνω της και απενεργοποιούμε την “Εμφάνιση κειμένου” και την “Εμφάνιση τίτλου”.

Για να διατηρηθεί η θέση των εικονιδίων, θα πρέπει να κλειδώσουμε τη Γραμμή Εργασιών. Γι’ αυτό, κάνουμε δεξί κλικ και ενεργοποιούμε το “Κλείδωμα της γραμμής εργασιών”.

Αυτό ήταν, αντικαταστήσαμε την κλασική Γραμμή Εργασιών με μία πιο ενδιαφέρουσα, η οποία έχει τα εικονίδια στο κέντρο.

Πώς βρίσκω τις φωτογραφίες της οθόνης κλειδώματος στα Windows 10

Έχουμε ήδη δει πώς μπορούμε να αλλάξουμε το φόντο της οθόνης κλειδώματος στα Windows 10. Αν στη σχετική ρύθμιση διαλέξουμε τις “Επιλογές των Windows”, τότε στην οθόνη κλειδώματος θα εμφανίζονται εικόνες επιλεγμένες από τη Microsoft.

Διαγραφή Ιστορικού YouTube, Κουμπί Παροχής Ενέργειας Windows 10
Κατέβασμα Βίντεο και Φωτό Instagram, Διαγραφή Ιστορικού YouTube

Αυτή την εβδομάδα, αλλάζουμε το φόντο στην οθόνη κλειδώματος, επαναφέρουμε το κουμπί παροχής ενέργειας στην οθόνη σύνδεσης, και ρυθμίζουμε την Εξερεύνηση των Windows να ανοίγει…

Οι εικόνες αυτές αλλάζουν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όμως, τι γίνεται αν δούμε κάποιο τοπίο που μας αρέσει και θέλουμε να κρατήσουμε ένα αντίγραφο της φωτογραφίας του;

Τα Windows αποθηκεύουν αυτές τις εικόνες σε έναν κρυφό φάκελο. Ωστόσο, μπορούμε αρκετά εύκολα να βρούμε αυτόν τον φάκελο, να αντιγράψουμε τις εικόνες που περιέχει, και να τις χρησιμοποιήσουμε ακόμη και ως φόντο στην Επιφάνεια Εργασίας.

Αρχικά, θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε να προβάλλονται τα κρυφά αρχεία και οι φάκελοι. Γι’ αυτό, ανοίγουμε την Εξερεύνηση των Windows, κάνουμε κλικ στην καρτέλα “Προβολή”, και ενεργοποιούμε τα “Κρυφά στοιχεία”.

Στη συνέχεια, αντιγράφουμε την παρακάτω διαδρομή στη γραμμή διευθύνσεων της Εξερεύνησης των Windows και πατάμε Enter.

%userprofile%\AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets

Τα αρχεία που περιέχονται σε αυτόν τον φάκελο είναι οι εικόνες που προβάλλονται στην οθόνη κλειδώματος. Οπότε, αν μας ενδιαφέρουν κάποιες από τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες που είδαμε, αντιγράφουμε τα τελευταία αρχεία σε κάποιον άλλον φάκελο.

Έπειτα, πηγαίνουμε στον φάκελο που αντιγράψαμε τις εικόνες και τις μετονομάζουμε, προσθέτοντας στο τέλος την επέκταση αρχείου “.jpg”.

Πλέον, μπορούμε να δούμε κανονικά την προεπισκόπηση των εικόνων και να διατηρήσουμε τα αντίγραφα όποιων μας αρέσουν.

Χρήση των έτοιμων εξώφυλλων στο Microsoft Word

Μπορεί η έκφραση να λέει “να μην κρίνουμε το βιβλίο από το εξώφυλλο”, όμως στην πράξη το εξώφυλλο παίζει ρόλο στο να τραβήξει την προσοχή, και να κάνει ένα βιβλίο να ξεχωρίσει ενδεχομένως από άλλα γύρω του.

Το Microsoft Word προσφέρει αρκετά πρότυπα εξώφυλλων, σχεδόν για κάθε τύπο αναγνώσματος. Για να εισάγουμε ένα εξώφυλλο στο έγγραφό μας, πηγαίνουμε στην καρτέλα “Εισαγωγή”, κάνουμε κλικ στις “Σελίδες”, και μετά στο “Εξώφυλλο”.

Έπειτα, πατάμε το εξώφυλλο που μας αρέσει και το Word το εισάγει στην κορυφή του εγγράφου.

Μπορούμε να τροποποιήσουμε όλα τα στοιχεία του εξώφυλλου. Επιλέγουμε οποιοδήποτε σχήμα θέλουμε κάνοντας κλικ σε αυτό και από την καρτέλα “Μορφοποίηση” μπορούμε να αλλάξουμε το μέγεθος και την όψη του.

Επίσης, για να αλλάξουμε κάποιο από τα κείμενα του εξώφυλλου, κάνουμε κλικ σε αυτό και αντικαθιστούμε το περιεχόμενο του πλαισίου με το κείμενο που θέλουμε.

Αν δεν μας αρέσει το χρώμα, το μέγεθος, ή η μορφή του κειμένου, μπορούμε να το μορφοποιήσουμε από την “Κεντρική” καρτέλα.

Πώς χρησιμοποιώ τη λίστα των στενών φίλων στο Instagram

Το Instagram έχει προσθέσει τη δυνατότητα να μοιραζόμαστε ιστορίες μόνο με ένα συγκεκριμένο υποσύνολο ατόμων κι όχι με όλους τους ακολούθους μας.

Για να δημιουργήσουμε μία λίστα στενών φίλων, μπαίνουμε στο προφίλ μας, πατάμε στις τρεις γραμμές πάνω δεξιά, και επιλέγουμε το “Στενοί φίλοι”.

Χρησιμοποιώντας την αναζήτηση, εντοπίζουμε τα πρόσωπα που θέλουμε να προσθέσουμε στη λίστα και πατάμε “Προσθήκη”. Όταν προσθέσουμε όλους όσους θέλουμε στη λίστα, πατάμε “Τέλος”.

Από εδώ και στο εξής, κάθε φορά που θα κοινοποιούμε μία νέα “Ιστορία”, θα μπορούμε να επιλέγουμε αν θα είναι δημόσια ή αν θα την βλέπουν μόνο οι “Στενοί φίλοι”.

Επιπλέον, οι ιστορίες οι οποίες έχουν ρυθμιστεί ώστε να είναι προσβάσιμες μόνο από τους στενούς φίλους έχουν την ετικέτα “ΣΤΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ” πάνω δεξιά.

Πώς αλλάζω πληκτρολόγιο στο Android Pie

Τα περισσότερα stock πληκτρολόγια προσφέρουν ελάχιστες δυνατότητες σε σύγκριση με τις ανεξάρτητες εφαρμογές. Ωστόσο, η αλλαγή πληκτρολογίου στο Android είναι μία αρκετά εύκολη διαδικασία.

Αρχικά, εγκαθιστούμε το πληκτρολόγιο που θέλουμε από το Play Store. Έπειτα, πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις του κινητού, γράφουμε στην αναζήτηση “Διαχείριση πληκτρολογίων”, και μπαίνουμε στη ρύθμιση που θα εμφανιστεί.

Στην επόμενη οθόνη ενεργοποιούμε τον διακόπτη δίπλα από το πληκτρολόγιο που μας ενδιαφέρει και στο προειδοποιητικό παράθυρο πατάμε “ΟΚ”.

Στη συνέχεια, γράφουμε στην αναζήτηση “Εικονικό πληκτρολόγιο” και μπαίνουμε στη δεύτερη διαθέσιμη ρύθμιση.

Σε αυτό το σημείο επιλέγουμε το πληκτρολόγιο που θέλουμε και μεταφερόμαστε στη οθόνη εγκατάστασης.

Τα περισσότερα πληκτρολόγια έχουν ένα κουμπί το οποίο πρέπει να πατήσουμε ώστε να τα ορίσουμε ως την προεπιλεγμένη εφαρμογή πληκτρολόγησης.

Στο παράδειγμα μας χρησιμοποιήσαμε το SwiftKey, το οποίο απαιτεί το πάτημα του κουμπιού “ΕΠΙΛΟΓΗ SWIFTKEY”. Μόλις πατήσουμε το συγκεκριμένο κουμπί, θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο στο οποίο βλέπουμε όλα τα εγκατεστημένα πληκτρολόγια.

Από τη λίστα των πληκτρολογίων επιλέγουμε αυτό που θέλουμε. Συνήθως, μετά από αυτό το σημείο, το κάθε πληκτρολόγιο ανοίγει τη σελίδα των ρυθμίσεων του ώστε να μας επιτρέψει να το φέρουμε στα μέτρα μας.

Προσαρμόζουμε το πληκτρολόγιο όπως επιθυμούμε και είμαστε έτοιμοι. Μόλις αλλάξαμε το stock πληκτρολόγιο του κινητού μας με κάποιο που μας προσφέρει περισσότερη ελευθερία επιλογών.

Αν θέλετε να δείτε περισσότερες εφαρμογές πληκτρολογίων, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Πώς Να Διαλέξω Το Καλύτερο Πληκτρολόγιο Στο Android

Πολλοί χρησιμοποιούμε το smartphone μας για τη δημιουργία κειμένων, παρουσιάσεων, και email, χωρίς την ανάγκη κάποιου υπολογιστή. Όμως πόσο πρακτική είναι η συγγραφή μεγάλων κειμένων μέσω…

Χρήση της ανώνυμης περιήγησης στο YouTube για Android

Έχουμε ήδη δει πώς να διαγράψουμε το ιστορικό αναζήτησης και παρακολούθησης μέσω της ιστοσελίδας και της Android εφαρμογής του YouTube.

QuickSteps#73 - Chrome Omnibox, Μαζική Αποσύνδεση, Γραμμή Εργασιών
Διαγραφή Ιστορικού YouTube, Αόρατοι Στο Messenger, Omnibox

Αυτή την εβδομάδα, προσαρμόζουμε τη Γραμμή Εργασιών και προσθέτουμε εντολές στο μενού στο δεξί κλικ στα Windows 10. Αντιγράφουμε τη μορφοποίηση ενός κειμένου στο Word,…

Αυτή τη φορά, θα δούμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης που προσφέρει η Android εφαρμογή.

Για να ενεργοποιήσουμε την ανώνυμη περιήγηση, πατάμε στο εικονίδιο του προφίλ μας και επιλέγουμε την “Ενεργοποίηση ανώνυμης περιήγησης”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατάμε “ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ” και η εμφάνιση της εφαρμογής αλλάζει άμεσα.

Η εικόνα του προφίλ μας έχει αντικατασταθεί από το σύμβολο της ανώνυμης περιήγησης και στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχει το μήνυμα “Είστε σε ανώνυμη περιήγηση”.

Η ανώνυμη περιήγηση στην εφαρμογή του YouTube λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως και η ιδιωτική περιήγηση στον browser. Όσο η συγκεκριμένη λειτουργία είναι ενεργή, το YouTube δεν καταγράφει ό,τι αναζητήσουμε ή παρακολουθήσουμε.

Σε περίπτωση που θελήσουμε να απενεργοποιήσουμε την ανώνυμη περιήγηση, δεν έχουμε παρά να πατήσουμε στο εικονίδιο πάνω δεξιά και να επιλέξουμε την “Απενεργοποίηση ανώνυμης περιήγησης”.

Η οθόνη της εφαρμογής θα κάνει μία ανανέωση και πλέον θα είμαστε πάλι συνδεδεμένοι στον λογαριασμό μας.

Τα μυστικά του Chrome Omnibox – Αναζήτηση στο Gmail και το Drive

Σε προηγούμενο QuickSteps είδαμε πώς μπορούμε να δημιουργούμε τις δικές μας μηχανές αναζήτησης και να τις χρησιμοποιούμε μέσω του Omnibox. Σήμερα θα ασχοληθούμε με τη δημιουργία δύο ειδικών μηχανών αναζήτησης.

QuickSteps#73 - Chrome Omnibox, Μαζική Αποσύνδεση, Γραμμή Εργασιών
Διαγραφή Ιστορικού YouTube, Αόρατοι Στο Messenger, Omnibox

Αυτή την εβδομάδα, προσαρμόζουμε τη Γραμμή Εργασιών και προσθέτουμε εντολές στο μενού στο δεξί κλικ στα Windows 10. Αντιγράφουμε τη μορφοποίηση ενός κειμένου στο Word,…

Ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράψαμε για την προσθήκη ειδικών μηχανών αναζήτησης, δημιουργούμε δύο νέες μηχανές με τα ακόλουθα στοιχεία:

Μηχανή αναζήτησης: Google Drive
Λέξη-κλειδί: gdr
URL με %s στη θέση του ερωτήματος: https://drive.google.com/#search?q=%s

Μηχανή αναζήτησης: Gmail
Λέξη-κλειδί: gml
URL με %s στη θέση του ερωτήματος: https://mail.google.com/mail/ca/u/0/#apps/%s

Τώρα, όταν θέλουμε να αναζητήσουμε κάποιο email, γράφουμε στο Omnibox “gml”, πατάμε “Space”, και πληκτρολογούμε τμήμα του τίτλου ή τη διεύθυνση του αποστολέα του email που μας ενδιαφέρει.

Αντίστοιχα, αν θέλουμε να εντοπίσουμε κάποιο αρχείο στο Google Drive, γράφουμε στο Omnibox “gdr”, πατάμε “Space”, και πληκτρολογούμε το όνομα του αρχείου ή τμήμα του ονόματός του.

Μόλις πατήσουμε το Enter, το Omnibox θα μας μεταφέρει άμεσα στη σελίδα του Gmail ή του Google Drive και θα ξεκινήσει την αναζήτηση.

Ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση της αναζήτησης εξαρτάται από το πλήθος των email και των αρχείων που έχουμε.

Ωστόσο, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα δούμε στην οθόνη τα αποτελέσματα τα οποία αφορούν τον όρο που αναζητήσαμε.

QuickSteps#75 - Ανώνυμη Περιήγηση YouTube, Στενοί Φίλοι Instagram, Πληκτρολόγιο Android

Η συγκεκριμένη χρήση του Omnibox μπορεί να μας γλιτώσει αρκετό χρόνο, ειδικά αν χρησιμοποιούμε το Gmail και το Google Drive.

Σας άρεσαν τα QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT 2 x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#325 - Ενεργοί Πυρήνες CPU, Επείγον Email Στο Gmail, Συντομεύσεις Διαδρομών Για Τους Χάρτες Google
QuickSteps
GamingSteps#20240504 - Προβλήματα Με Το Next-Gen Update Του Fallout 4, Νεότερα Για Το Nintendo Switch 2, Funko Fusion
GamingSteps