Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » Πρώτα Βήματα » Πως Φτιάχνω Δωρεάν Λογαριασμό Paypal για Αγορές και Πληρωμές
Πώς Φτιάχνω Λογαριασμό PayPal Για Αγορές Και Πληρωμές

Πως Φτιάχνω Δωρεάν Λογαριασμό Paypal για Αγορές και Πληρωμές

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Το PayPal αποτελεί ένα εξαιρετικά δημοφιλές μέσο ηλεκτρονικών συναλλαγών παγκοσμίως. Παρότι σε σχέση με το παρελθόν διαθέτει εύκολο και πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον, αρκετοί χρήστες στην Ελλάδα ενδέχεται να μην το γνωρίζουν ή να μην το εμπιστεύονται όσον αφορά την ασφάλεια. Δείτε πώς ανοίγουμε λογαριασμό PayPal και πώς κάνουμε απόλυτα ασφαλείς αγορές και γρήγορες μεταφορές χρημάτων.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι το PayPal

Το PayPal είναι μια ιστοσελίδα σχεδιασμένη για οικονομικές συναλλαγές μέσω ίντερνετ.

Οι συναλλαγές περιλαμβάνουν:

  • το να στείλουμε χρήματα σε κάποιον άλλο χρήστη, ή να μας στείλει εκείνος
  • πληρωμές προς εμάς αν πωλούμε κάποιο προϊόν ή υπηρεσία
  • αγορές από επιχειρήσεις που υποστηρίζουν το PayPal σαν τρόπο πληρωμής, όπως η Media Markt

Πως Φτιάχνω Λογαριασμό Paypal για Αγορές και Πληρωμές

…και το Public.

Πως Φτιάχνω Λογαριασμό Paypal για Αγορές και Πληρωμές

Μπορούμε επίσης να έχουμε αποθηκευμένα χρήματα στο λογαριασμό μας του PayPal σε διάφορα νομίσματα, και να κάνουμε ανταλλαγή από το ένα νόμιμα στο άλλο.

Σε αντίθεση με τις τράπεζες, όμως, τα χρήματα αυτά δεν τοκίζονται, ούτε έχουμε τη δυνατότητα επενδύσεων μέσα από τη σελίδα του PayPal.

Πώς ξεκίνησε το PayPal

Το Δεκέμβριο του 1998, οι Max Levchin, Peter Thiel, Luke Nosek, και Ken Howery, δημιούργησαν την Confinity. Η εταιρεία παρήγαγε λογισμικό ασφαλείας για φορητές συσκευές.

Το PayPal αναπτύχθηκε το 1999, αρχικά σαν υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων εντός της Confinity. Το Μάρτιο του 2000, η Confinity συγχωνεύτηκε με την X.com, μια εταιρεία online τραπεζικών συναλλαγών την οποία ίδρυσε ο Elon Musk.

O Musk ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος όσον αφορά το μέλλον των συναλλαγών μέσω ίντερνετ με τον τρόπο που είχε αναπτυχθεί εντός της Confinity.

Πως Φτιάχνω Λογαριασμό Paypal για Αγορές και Πληρωμές

Τον Οκτώβριο του 2000, η X.com έπαυσε τις εργασίες όσον αφορά τις διαδικτυακές συναλλαγές, και το 2001 μετονομάστηκε σε PayPal.

Το 2002 εισήχθη στο χρηματιστήριο και την ίδια χρονιά αγοράστηκε από την eBay έναντι 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έγινε η προεπιλεγμένη μέθοδος συναλλαγών στο eBay, και τη χρησιμοποιούσε η πλειοψηφία των χρηστών.

Σήμερα, το PayPal είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών συναλλαγών. Απασχολεί περισσότερους από 15.000 υπαλλήλους και το χρησιμοποιούν πάνω από 286 εκατομμύρια χρήστες το 2019.

Γιατί να φτιάξω λογαριασμό PayPal?

Αρχικά, το PayPal είναι ο πιο εύκολος τρόπος να στείλουμε ή να μας στείλουν χρήματα μέσω ίντερνετ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουμε και οι δύο από έναν δωρεάν λογαριασμό PayPal.

Επίσης, το PayPal είναι ιδιαίτερα φιλικό όσον αφορά τις προμήθειες για προσωπική χρήση. Αν στέλνουμε χρήματα σε συγγενείς ή φίλους από τον τραπεζικό μας λογαριασμό ή το υπόλοιπο στον λογαριασμό PayPal, δεν χρεώνει καμία απολύτως προμήθεια.

Ακόμα, δεν χρεώνει προμήθεια αν τραβήξουμε χρήματα από το PayPal στην τράπεζά μας. Εδώ βέβαια πρέπει να σημειώσουμε πως οι ελληνικές τράπεζες χρεώνουν μια δική τους προμήθεια €3 ή €4 ανά συναλλαγή όταν τραβάμε χρήματα από το PayPal.

Αυτό δεν συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, είναι προνόμιο Made in Greece. Η προμήθεια αυτή είναι ανεξαρτήτως ποσού. Αν λοιπόν έχουμε λίγα χρήματα στον λογαριασμό PayPal, καλύτερα είναι να περιμένουμε να συγκεντρωθούν περισσότερα για τη μεταφορά.

Δεν αποκαλύπτονται τα στοιχεία της κάρτας

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του PayPal είναι πως μας επιτρέπει να κάνουμε αγορές με την πιστωτική ή τη χρεωστική μας κάρτα, χωρίς να χρειάζεται να εισάγουμε τον αριθμό της κάρτας, την ημερομηνία λήξης, και το CCV.

τι είναι το paypal - δημιουργία λογαριασμού 03

Επιπλέον, κάνοντας μια αγορά με PayPal, ο αριθμός της πιστωτικής ή χρεωστική μας κάρτας δεν αποκαλύπτεται ποτέ και με κανένα τρόπο στο κατάστημα ή την ιστοσελίδα από την οποία κάνουμε την αγορά.

τι είναι το paypal - δημιουργία λογαριασμού 04

Έτσι, αν κάποιος παραβιάσει τη βάση δεδομένων μίας επιχείρησης από την οποία αγοράσαμε, όπως έγινε πχ στο αμερικανικό Target το 2013, οι hacker δεν θα μπορούν να υποκλέψουν τον αριθμό της κάρτας μας.

Πως Φτιάχνω Λογαριασμό Paypal για Αγορές και Πληρωμές

Πρακτικά, είναι πιο ασφαλές να πληρώνουμε με τον λογαριασμό PayPal στο ίντερνετ, παρά απευθείας με μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Επιπλέον, στην αγορά φυσικών προϊόντων – ρούχα, ηλεκτρονικά, είδη σπιτιού, κλπ – υπάρχει αυτόματα το PayPal Buyer Protection.

Αν το προϊόν που αγοράσαμε δεν μας παραδοθεί ποτέ ή είναι διαφορετικό από την περιγραφή του, υπάρχει δυνατότητα να μας επιστραφεί το σύνολο των χρημάτων που δώσαμε για την αγορά. Αρκεί να κάνουμε καταγγελία εμπρόθεσμα στο κέντρο επίλυσης προβλημάτων.

Τέλος, το PayPal είναι μεγάλη ευκολία αν θέλουμε να αγοράσουμε ή να πουλήσουμε κάτι στο eBay ή σε οποιεσδήποτε μικρές αγγελίες.

Η ίδια η PayPal, σαν εταιρεία, είναι αρκετά αυστηρή όσον αφορά τις επιχειρήσεις και τους χρήστες με τις οποίες συνεργάζεται. Στην πρώτη υποψία πως υπάρχει κάποια παρανομία, θα παγώσει το σύνολο των αμοιβών, μέχρι να διερευνηθεί το ζήτημα.

Πώς δημιουργώ λογαριασμό PayPal

Να σημειώσουμε πως για να φτιάξουμε λογαριασμό PayPal, οφείλουμε να είμαστε άνω των 18 ετών, με βάση τους όρους της ιστοσελίδας.

Αρχικά, πηγαίνουμε στην αρχική σελίδα του PayPal. Στη συνέχεια, κάνουμε κλικ στην εγγραφή που βρίσκεται πάνω δεξιά της σελίδας.

λογαριασμό Paypal 1αα

Κατόπιν, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε Ατομικό ή Εταιρικό λογαριασμό PayPal.

Ο Εταιρικός λογαριασμός χρησιμοποιείται από επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες που πωλούν προϊόντα ή υπηρεσίες και εκδίδουν τιμολόγια.

Aν χρειαζόμαστε τον λογαριασμό PayPal απλά για να στείλουμε ή να λάβουμε χρήματα ως απλοί χρήστες, και για να πληρώνουμε τις ηλεκτρονικές μας αγορές, τότε επιλέγουμε τον προσωπικό λογαριασμό και πατάμε στη “Συνέχεια”.

Επιπλέον, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή επιλογή της χώρας, στο εικονίδιο που βρίσκεται κάτω δεξιά. Αν για κάποιο λόγο ανοίξουμε λογαριασμό PayPal σε λάθος χώρα, ίσως έχουμε πρόβλημα στο να συνδέσουμε τον τραπεζικό μας λογαριασμό.

Προσοχή στα προσωπικά στοιχεία

Είναι σημαντικό να δώσουμε μεγάλη προσοχή στα πεδία “όνομα” και “επίθετο”. Δεν πρέπει να βάλουμε κάποιο υποκοριστικό, χαϊδευτικό, ή ψευδώνυμο.

Ειδάλλως, στη περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα με τον λογαριασμό PayPal, δεν θα μπορούμε να αποδείξουμε πως είμαστε εμείς.

Έτσι, γράφουμε το ονοματεπώνυμο με λατινικούς χαρακτήρες. Ακριβώς όπως αναγράφεται στη ταυτότητα ή στο διαβατήριο και συνεχίζουμε κανονικά με τα υπόλοιπα στοιχεία.

λογαριασμό Paypal 2ααα

Εφόσον τα έχουμε κάνει όλα σωστά, δεν έχουμε παρά να καταχωρήσουμε το email μας, ώστε να συνδεθεί με τον λογαριασμό PayPal, και βάζουμε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.

Καθώς με αυτή τη διαδικασία συνδέουμε τον λογαριασμό PayPal με τις χρεωστικές ή πιστωτικές μας κάρτες, θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό ο κωδικός πρόσβασης να είναι όσο πιο ισχυρός γίνεται.

Σε καμία περίπτωση δεν βάζουμε τα γενέθλιά μας, το όνομα του σκύλου μας, ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να μαντέψει οποιοσδήποτε ρίξει μια ματιά στο προφίλ μας στο Facebook.

Ισχυρό Password – Τα Μεγαλύτερα Λάθη και οι Κίνδυνοι

Ένα ισχυρό password είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την ασφάλεια του email μας, του ebanking, του λογαριασμού στο Facebook, και όλης μας της παρουσίας στο…

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι θα μας ζητήσει και τον αριθμό του κινητού μας. Πρέπει να δώσουμε τον αριθμό που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση και έχουμε άμεση πρόσβαση.

Ο λόγος είναι ότι συχνά πυκνά θα μας στέλνουν έναν κωδικό επιβεβαίωσης για να τον καταχωρούμε online, στα πλαίσια του 2FA.

Έτσι, έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τον λογαριασμό PayPal και το μόνο που απομένει είναι να επιβεβαιώσουμε το email που καταχωρήσαμε.

Σύνδεση κάρτας με λογαριασμό PayPal

Στο επόμενο στάδιο πρέπει να συνδέσουμε τη τραπεζική μας κάρτα με τον λογαριασμό PayPal που μόλις δημιουργήσαμε.

Σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν, η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή λόγω του ελληνικού περιβάλλοντος, και ούτε έχει ένα σωρό “δοκιμασίες”.

Από τη σύνοψη, δεν έχουμε παρά να πατήσουμε στην σχετική ένδειξη της σύνδεσης που παρατηρούμε παρακάτω.

Μπορούμε να καταχωρήσουμε τα στοιχεία μίας ή περισσότερων πιστωτικών καρτών, χρεωστικών καρτών, ή προπληρωμένων καρτών Internet, τύπου Visa, Visa Electron, Mastercard, American Express, και Discovery.

Στις κάρτες αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι κάρτες του ATM για τις περισσότερες τράπεζες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές με απευθείας χρέωση του τραπεζικού μας λογαριασμού.

Προσοχή, όμως, το PayPal στην Ελλάδα δεν δέχεται κάρτες Maestro, όπως αυτές που έδινε παλαιότερα η Εθνική τράπεζα.

Πως Φτιάχνω Λογαριασμό Paypal για Αγορές και Πληρωμές

Οι νεότερες κάρτες MasterCard της Εθνικής δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. Αν λοιπόν έχουμε μόνο κάρτα Maestro, επικοινωνούμε με την τράπεζά μας για να δούμε αν μπορούμε να την αλλάξουμε σε Visa, Visa Electron, ή MasterCard.

Ένα άλλο σημείο που χρειάζεται προσοχή είναι στο αν στην κάρτα μας έχει καταγραφεί σωστά το επώνυμό μας, ακριβώς όπως είναι στην ταυτότητά μας.

Πως Φτιάχνω Λογαριασμό Paypal για Αγορές και Πληρωμές

Προσοχή στο ονοματεπώνυμο

Καμιά φορά, οι τράπεζες κατά την έκδοση της κάρτας, γράφουν τα στοιχεία άλλα αντί άλλων. Αυτό έπαθε και ο αρχισυντάκτης του PCsteps, Angelos Kyritsis, που μια κάρτα του έγραφε AGGELOS KIRITSIS, και ήταν αδύνατον να τη χρησιμοποιήσει στο PayPal.

Έτσι λοιπόν, αν διαπιστώσουμε κάποια λάθος αναγραφή του ονόματος, πρέπει να απαιτήσουμε από την τράπεζα να μας εκδώσει κάρτα με το σωστό ονοματεπώνυμο.

Μιας και αναφερθήκαμε στο ονοματεπώνυμο, υπάρχουν κάποιες προπληρωμένες κάρτες για χρήση στο Internet που δεν γράφουν όνομα.

τι είναι το paypal - δημιουργία λογαριασμού 13

Σε κάθε είδους κάρτα, όμως, ακόμη και σε αυτές τις προπληρωμένες, έχει δηλωθεί ένα όνομα στα αρχεία της τράπεζας, το οποίο είναι απαραίτητο για τις αγορές.

Αν λοιπόν έχουμε τέτοια κάρτα, επικοινωνούμε με την τράπεζα για να βεβαιωθούμε για την ακριβή ορθογραφία του ονόματός μας.

Αν όλα είναι εντάξει, μπορούμε να συμπληρώσουμε τον αριθμό που αναγράφεται στο μπροστινό μέρος της κάρτας. Δεν χρειάζεται να αφήνουμε κενά, διότι η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη.

λογαριασμό Paypal 4αα

Ακόμη, στον κωδικό ασφαλείας συμπληρώνουμε και τον τριψήφιο αριθμό CSC που είναι γραμμένος στο πίσω μέρος της κάρτας.

Πως Φτιάχνω Λογαριασμό Paypal για Αγορές και Πληρωμές

Αν θέλουμε να χρησιμοποιούμε τον λογαριασμό PayPal χωρίς όρια δαπανών ή μεταφοράς, πρέπει να προχωρήσουμε στα απλά βήματα για τη διαδικασία επιβεβαίωσης κάρτας που παρατηρούμε παρακάτω.

λογαριασμό-PayPal-15ββα

Αφού ζητήσουμε τον κωδικό που μας έστειλαν, θα μας χρεώσουν 1,50 ευρώ στην κάρτα μας.

Συνήθως εμφανίζεται εντός 1-2 εργάσιμων ημερών. Μετά την επιβεβαίωση, θα μας επιστρέψουν το ποσό. Φυσικά, μπορούμε να αναζητήσουμε αυτή τη μικρή χρέωση στην κάρτα μας.

Πώς συνδέουμε τον λογαριασμό PayPal με τον τραπεζικό λογαριασμό

Το πρώτο πλεονέκτημα αυτής της σύνδεσης είναι ότι πλέον μπορούμε να πληρώνουμε απευθείας από τον τραπεζικό μας λογαριασμό, ακόμη και αν δεν έχουμε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα

Δεύτερο πλεονέκτημα αποτελεί η γρήγορη και εύκολη μεταφορά χρημάτων στον τραπεζικό μας λογαριασμό. Σε αυτή τη περίπτωση, το PayPal δεν χρεώνει οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση, ενώ αντιθέτως οι ελληνικές τράπεζες χρεώνουν ένα ποσό για το έμβασμα.

Έτσι λοιπόν, όπως συνδέσαμε την κάρτα μας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πατάμε στην σχετική ένδειξη της σύνδεσης προκειμένου να συνδέσουμε τον λογαριασμό PayPal με τον τραπεζικό λογαριασμό που διαθέτουμε.

Πολύ εύκολα, αλλά με τη δέουσα προσοχή, συμπληρώνουμε το IBAN του λογαριασμού, χωρίς να αφήνουμε κενά, και μετά “Σύνδεση τράπεζας”.

Στη συνέχεια, το PayPal θα μας στείλει έναν κωδικό επιβεβαίωσης στο κινητό, έτσι ώστε να τον πληκτρολογήσουμε στο σχετικό πεδίο της καρτέλας που θα μας ανοίξει στον browser.

λογαριασμό-PayPal-6ββ

Σε αντίθεση με τη σύνδεση σε ξένες διαδικτυακές τράπεζες, όπως π.χ. η Revolut, η σύνδεση με λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα απαιτεί άλλη μια επιβεβαίωση για να ολοκληρωθεί.

Γι' αυτόν τον σκοπό, το PayPal θα κάνει δύο μικρές καταθέσεις (μικρότερες από 1,00 EUR) στον τραπεζικό λογαριασμό μας.

Έτσι, μόλις τα ποσά εμφανιστούν στη δραστηριότητα του τραπεζικού λογαριασμού μας, πρέπει να τα πληκτρολογήσουμε στα πεδία που βλέπουμε παραπάνω, για να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε ο κάτοχος του λογαριασμού.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η επιβεβαίωση, θα βλέπουμε μια σχετική κόκκινη ένδειξη στις τράπεζες και κάρτες.

Απλά πατάμε πάνω στο όνομα της τράπεζας και κατόπιν στην ένδειξη “επιβεβαίωση τράπεζας” για να συμπληρώσουμε τα δύο μικροποσά που μας κατέθεσαν.

Μεταφορά χρημάτων σε εμάς

Καθώς το περιβάλλον του PayPal είναι πλέον πολύ φιλικό με το εξελληνισμένο μενού που διαθέτει, η μεταφορά χρημάτων είναι πολύ εύκολη διαδικασία. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι από τη “Σύνοψη” να πατήσουμε τη σχετική ένδειξη…

…και να επιλέξουμε τη μεταφορά οποιοδήποτε ποσού που έχουμε στον λογαριασμό PayPal απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό μας. Επιπλέον, να προσθέσουμε χρήματα στο υπόλοιπό μας για να τα χρησιμοποιήσουμε για online αγορές.

Το PayPal θα μας καθοδηγήσει βήμα προς βήμα στα ελληνικά…

λογαριασμό Paypal 10ααα

…και σύντομα θα μας ενημερώσει μέσω email όταν η μεταφορά ολοκληρωθεί επιτυχώς.  Συνήθως διαρκεί λίγο, αλλά μπορεί να χρειαστούν έως και 1-2 εργάσιμες ημέρες, ανάλογα με την τράπεζα.

Αν δεν έχουμε e-banking, μπορούμε να το κάνουμε με τη φυσική μας παρουσία στην τράπεζα μας. Σε αυτή την περίπτωση, εκτυπώνουμε ή σημειώνουμε με μεγάλη προσοχή τα στοιχεία του PayPal που είδαμε στο γκρίζο φόντο της προηγούμενης εικόνας.

Δίνουμε μεγάλη προσοχή στο όνομα. Όπως έχουμε ήδη πει, το όνομα του τραπεζικού λογαριασμού πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με το όνομα που έχουμε καταχωρήσει στον λογαριασμό PayPal.

Μεταφορά χρημάτων σε άλλους

Αν θέλουμε να στείλουμε χρήματα σε οποιοδήποτε άτομο, το μόνο που απαιτείται είναι να διαθέτει διεύθυνση email. Από εκεί και μετά, το ποσό θα μεταφερθεί στον λογαριασμό PayPal που διατηρεί.

Αν ο παραλήπτης δεν διαθέτει λογαριασμό, μπορεί να δημιουργήσει έναν εντός δευτερολέπτων, όπως κάναμε και εμείς.

Έτσι λοιπόν, αυτή η μεταφορά γίνεται από την ενότητα “Αποστολή και αίτημα”, όπου πρέπει να συμπληρώσουμε το email του παραλήπτη και μετά πατάμε στο επόμενο.

λογαριασμό PayPal 10αααα

Στην επόμενη καρτέλα επιλέγουμε τον σκοπό της πληρωμής, όπως παρατηρούμε παρακάτω…

…και στην συνέχεια πληκτρολογούμε το ποσό που θα στείλουμε.

Από εκεί και μετά, το PayPal θα μας καθοδηγήσει στα ελληνικά με ποιο τρόπο θέλουμε να στείλουμε τα χρήματα.

Με τον ίδιο εύκολο τρόπο μπορούμε να ζητήσουμε χρήματα από οποιοδήποτε άτομο διαθέτει διεύθυνση email έτσι ώστε να πληρωθούμε γρήγορα. Απλά πατάμε στη ένδειξη του αιτήματος.

Πόσο ασφαλές είναι το PayPal?

Είναι γεγονός ότι το PayPal τηρεί αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας ώστε να διαφυλάσσονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές. Υλοποιεί το κυριότερο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης του Ίντερνετ, το Transport Layer Security (TLS).

Χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου είναι το λουκέτο που εμφανίζεται, όταν μπαίνουμε σε σελίδα που ακολουθεί το TLS πρωτόκολλο.

Οπότε, για να κάνουμε login στον λογαριασμό PayPal, ακολουθείται μια απαραίτητη σειρά βημάτων ανάμεσα σε εμάς, δηλαδή στον εκάστοτε browser, και στον server της εταιρείας.

Αυτά τα βήματα περιλαμβάνουν από τον καθορισμό του αλγορίθμου κρυπτογράφησης, μέχρι τη διάρκεια της συνεδρίας (session), τον έλεγχο του digital certificate, και τέλος τη δημιουργία του symmetric key.

Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τη κρυπτογράφηση δεδομένων σε επίπεδο ιστοσελίδας, δείτε τον οδηγό μας:

Κρυπτογράφηση Δεδομένων – Τι είναι και Πώς Λειτουργεί

Σε έναν κόσμο χωρίς κρυπτογράφηση δεδομένων, θα ήταν αδύνατον να έχουμε ένα προσωπικό email, έναν προσωπικό λογαριασμό στο facebook, ή να χρησιμοποιήσουμε μια πιστωτική κάρτα για…

Επιπλέον, με τον λογαριασμό PayPal έχουμε την λεγόμενη προστασία αγοραστή.

Αν ένα έγκυρο στοιχείο που αγοράσαμε μέσω ίντερνετ δεν παραδοθεί ή δεν ταιριάζει με την περιγραφή του πωλητή, το PayPal μπορεί να μας αποζημιώσει για το πλήρες ποσό του προϊόντος και τα έξοδα αποστολής.

Εμείς από προσωπική εμπειρία έχουμε διαπιστώσει ότι η προστασία αγοραστή κάλυψε την ασυνέπεια του πωλητή σε κάποιες έγκυρες online αγορές στο eBay, και μας επέστρεψαν αμέσως τα χρήματα.

Η πρώτη μας αγορά και πληρωμή με PayPal

Θεωρούμε ότι ένας πλήρης οδηγός για τον λογαριασμό PayPal οφείλει να παρουσιάσει και μια ηλεκτρονική αγορά. Έτσι, θα καλυφθούν πιθανά ερωτηματικά των “πρωτάρηδων” στην αγορά μέσω PayPal.

Για την παρουσίαση, θα επιλέξουμε τη σελίδα mediamarkt.gr και θα κάνουμε μια αγορά ενσύρματων ακουστικών. Η επιλογή του συγκεκριμένου site αλλά και του προϊόντος έγινε τυχαία και εξυπηρετεί την ολοκληρωμένη παρουσίαση του οδηγού.

Ωραία, βρήκαμε τα ακουστικά που μας αρέσουν, τα βάζουμε στο καλάθι, και επιλέγουμε τρόπο πληρωμής PayPal.

Πως Φτιάχνω Λογαριασμό Paypal για Αγορές και Πληρωμές

Μετά, πατάμε Ολοκλήρωση παραγγελίας…

Πως Φτιάχνω Λογαριασμό Paypal για Αγορές και Πληρωμές

…και μεταφερόμαστε στη σελίδα του PayPal ώστε να εισάγουμε το email και τον κωδικό πρόσβασης.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως ο κωδικός μας στο PayPal, αλλά και η κάρτα ή ο λογαριασμός που έχουμε συνδεδεμένα στον λογαριασμό PayPal, δεν γνωστοποιούνται με κανένα τρόπο στη Media Markt.

Μόλις πατήσουμε login, έχουμε πλέον ολοκληρώσει την πληρωμή.

Επίσης, η πληρωμή ισχύει αποκλειστικά και μόνο για τη συγκεκριμένη συναλλαγή και για το αναγραφόμενο ποσόν στη σελίδα που βάζουμε τον κωδικό μας, στο παράδειγμα 11,55 ευρώ.

Η Media Markt ή οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση δεν θα μπορέσει με κανένα τρόπο να χρεώσει παραπάνω τον λογαριασμό PayPal χωρίς τη συγκατάθεσή μας.

Εσείς έχετε χρησιμοποιήσει το PayPal?

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή είχατε κάποια δυσκολία στο να ανοίξετε λογαριασμό ή να κάνετε συναλλαγές, μπορείτε να μας γράψετε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps