Home » Smartphones-Tablets » Συγκρίσεις Κινητών » Σύγκριση High-End: Samsung Galaxy Note 10 vs Xiaomi Mi 9T Pro
Σύγκριση High-End: Samsung Galaxy Note 10 vs Xiaomi Mi 9T Pro

Σύγκριση High-End: Samsung Galaxy Note 10 vs Xiaomi Mi 9T Pro

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η αγορά κινητού είναι από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες, παρότι ενδέχεται να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Στον οδηγό θα βλέπουμε κάθε μήνα την λεπτομερέστατη σύγκριση κινητών, και έτσι θα ξέρουμε τα πάντα για τις νέες συσκευές που μας αρέσουν, για να είμαστε σίγουροι ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Δείτε την αναμέτρηση δύο νέων πανίσχυρων Android συσκευών, του Samsung Galaxy Note 10 και Xiaomi Mi 9T Pro.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή


Αγορά Xiaomi Mi 9T Pro
Αγορά Samsung Galaxy Note 10

Galaxy Note 10 vs Xiaomi Mi 9T Pro

Σε αυτή την σύγκριση έχουμε να κάνουμε με δύο πολύ νέες Android συσκευές της κορεάτικης και κινέζικης αγοράς, κατασκευασμένες από εταιρείες που έχουν παγκόσμια απήχηση.

Αμφότερα τα κινητά βγήκαν στην αγορά στα τέλη του Αυγούστου 2019.

Galaxy Note 10 vs Xiaomi Mi 9T Pro 1

Σύγκριση προδιαγραφών

Οι δύο εταιρείες έχουν διαφορετικό σχεδιασμό στις ναυαρχίδες τους, με το Xiaomi Mi 9T Pro να έχει αναδυόμενη μπροστινή κάμερα και το Galaxy Note 10 την οπή στο κέντρο της Infinity-O.

Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, έχουμε να κάνουμε με δύο πανίσχυρα και όμορφα κινητά, το καθένα με το δικό του στιλ, με τις προδιαγραφές και τις επιδόσεις τους να βρίσκονται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Μέγεθος

Οι δύο συσκευές, παρότι έχουν μικρή διαφορά στην διαγώνιο οθόνης, έχουν εμφανείς διαφορές στις διαστάσεις, αλλά και στο βάρος, όπως παρατηρούμε στις δύο παρακάτω εικόνες.

Παραθέτουμε σε δύο εικόνες τις διαφορές των διαστάσεων με τους προκατόχους των δύο κινητών. Για να έχουμε πλήρη εικόνα, προσθέσαμε και τη σύγκριση των διαστάσεων του Note 10 με τις άλλες ναυαρχίδες της Samsung.

Ποιότητα κατασκευής

Οι δύο ναυαρχίδες έχουν παρόμοια ποιότητα κατασκευής, με πλαίσιο αλουμινίου και γυαλί στην πλάτη.

Galaxy Note 10 vs Xiaomi Mi 9T Pro 6αα

Αδιαβροχοποίηση

Το Xiaomi Mi 9T Pro υστερεί σε αυτόν τον τομέα, καθώς δεν έχει την πιστοποίηση IP68 του Galaxy Note 10 το οποίο είναι ανθεκτικό στη σκόνη και στο νερό.

Σύγκριση οθόνης

Όπως αναφέραμε παραπάνω, τα δύο κινητά έχουν μια μικρή διαφορά σε ό,τι αφορά τις ίντσες της οθόνης. Το Xiaomi Mi 9T Pro έχει μέγεθος στις 6,39” και το Samsung Galaxy Note 10 στις 6,3”.

Screen-to-body ratio

Σε αυτόν τον τομέα, το κορεάτικο κινητό έχει εντυπωσιακή αναλογία οθόνης-σώματος συσκευής που ανέρχεται στο 91,34%, έναντι του κινέζικου που έχει 86,1%.

Galaxy Note 10 vs Xiaomi Mi 9T Pro 20β

Τύπος οθόνης

Το Galaxy Note 10 διαθέτει την Dynamic AMOLED οθόνη που προσφέρει εντυπωσιακά ζωντανά χρώματα. Επιπλέον, είναι θωρακισμένη με Corning Gorilla Glass 6.

Τα Xiaomi Mi 9T Pro με τη σειρά του έχει και αυτό Super AMOLED με Corning Gorilla Glass 5.

Ανάλυση

Στον τομέα της ανάλυσης και της ευκρίνειας, οι διαφορές είναι αμελητέες όπως παρατηρούμε στην παρακάτω εικόνα.

Galaxy Note 10 vs Xiaomi Mi 9T Pro 6ααα

Φωτεινότητα

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν επίσημες μετρήσεις στον τομέα της φωτεινότητας για την κορεάτικη ναυαρχίδα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εργαστηριακές εκτιμήσεις του πλέον έγκυρου GSM arena, το μεγαλύτερο μοντέλο, το Galaxy Note 10+ με την QHD οθόνη, φαίνεται να έχει την πιο εντυπωσιακή φωτεινότητα από οποιοδήποτε άλλο κινητό της αγοράς.

Έτσι, παραθέτουμε μόνο τις συγκριτικές μετρήσεις για το Xiaomi Mi 9T Pro σε σχέση με αρκετά άλλα κινητά που κυκλοφορούν.

Σύγκριση hardware

Η παγκόσμια έκδοση του Galaxy Note 10 φοράει το νέο ενισχυμένο chipset Exynos 9825 που διαφοροποιείται με τη μέθοδο 7nm, σε σχέση με τον Exynos 9820 στα 8nm που διαθέτει η σειρά Galaxy S10.

Άλλες αγορές, όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ, παίρνουν τον Snapdragon 855 στα 7nm, τον οποίο φοράει και το Xiaomi Mi 9T Pro.

Μνήμες

Το Xiaomi Mi 9T Pro διαθέτει δύο μοντέλα με 6GB RAM και 64/128GB αποθηκευτική μνήμη. Το Galaxy Note 10 έχει μια έκδοση με 8GB RAM και 256GB αποθηκευτική μνήμη.

Αμφότερα τα κινητά δεν έχουν δυνατότητα επέκτασης αποθηκευτικού χώρου μέσω microSD.

Σύγκριση κάμερας και μπαταρίας

Δεν χωρά αμφιβολία ότι και οι δύο συσκευές μπορούν να τραβήξουν πολύ ωραίες φωτογραφίες στο Android. Ιδίως το Galaxy Note 10, καθώς η Samsung υποστηρίζει ότι η λειτουργία Super Steady είναι πολύ βελτιωμένη σε σύγκριση με τις συσκευές S10.

Galaxy Note 10 vs Xiaomi Mi 9T Pro 10ααα

Το βελτιωμένο S Pen που συνοδεύει το Galaxy Note 10 προσφέρει και χειριστήριο χειρονομιών που μας επιτρέπει τον διαισθητικό έλεγχο στην κάμερα με μια κίνηση του χεριού μας.

iPhone 11 2αα

Για παράδειγμα, μπορούμε να μετακινήσουμε το S Pen δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα για να αλλάξουμε τη γωνία της κάμερας και να τραβήξουμε ένα στιγμιότυπο ομαδικής λήψης ή ολόκληρη τη σκηνή.

Δυνατότητες μπαταρίας

Το Xiaomi Mi 9T Pro διαθέτει μεγαλύτερη ισχύ μπαταρίας στα 4000 mAh, έναντι των 3500 mAh του Galaxy Note 10.

Καθώς δεν υπάρχουν επί του παρόντος επίσημες μετρήσεις στην μπαταρία του κορεάτικου κινητού, παραθέτουμε τις εργαστηριακές μετρήσεις του GSM arena για το κινέζικο κινητό σε σχέση με το Xiaomi Mi 9T που είδαμε σε προηγούμενη σύγκριση.

Galaxy Note 10 vs Xiaomi Mi 9T Pro 11ααα

Επιμέρους χαρακτηριστικά

Στις υπόλοιπες τεχνικές προδιαγραφές, τα δύο κινητά εναλλάσσουν την υπεροχή τους, όπως παρατηρούμε στην αναλυτική παρακάτω εικόνα.

Galaxy Note 10 vs Xiaomi Mi 9T Pro 15αα

Κράτημα στο χέρι

Το Galaxy Note 10 με το εντυπωσιακό screen-to-body ratio φαίνεται να προσφέρει καλύτερη αίσθηση στο χέρι, καθώς είναι αρκετά μικρότερο σε όλες τις διαστάσεις.

Τι έδειξαν τα συνθετικά Benchmarks

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, δεν υπάρχουν επίσημα συγκριτικά benchmarks για το Galaxy Note 10.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ανεπίσημες μετρήσεις από δημιουργούς του YouTube, οι οποίες δίνουν μια υπεροχή στο Xiaomi Mi 9T Pro. Μάλιστα, έναντι του Galaxy Note 10+ και One Plus 7 Pro.

Παραθέτουμε τα δύο μεγαλύτερα συγκριτικά benchmarks του GSM arena για τo Xiaomi Mi 9T Pro.

Galaxy Note 10 vs Xiaomi Mi 9T Pro 15ααα

Κόστος αγοράς

Όπως είναι αναμενόμενο, το Xiaomi Mi 9T Pro είναι πολύ φθηνότερο. Την ημέρα που γράφαμε τον οδηγό, η έκδοση των 6/64GB βρισκόταν σε προσφορά στην ελληνική αγορά, αρκετά φθηνότερα από την κινέζικη αγορά. Το μοντέλο των 6/128GB κοστίζει 499 ευρώ.

Το Samsung Galaxy Note 10, ως συνήθως, είναι πολύ πιο ακριβό, και στην ελληνική αγορά κοστίζει περί τα €969.

Τι είπαν οι Έλληνες χρήστες

Παραθέτουμε ενδεικτικούς πίνακες με τα σχόλια και τη βαθμολογία των Ελλήνων χρηστών. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ακόμη αξιολογήσεις για το Galaxy Note 10, σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μοντέλο της Samsung που έχει αρκετές.

Galaxy Note 10 vs Xiaomi Mi 9T Pro 16αα

Συγκεντρωτικός πίνακας χαρακτηριστικών

Παραθέτουμε τον συγκριτικό πίνακα των χαρακτηριστικών των δύο συσκευών, για να ανακεφαλαιώσουμε την τελική σύγκριση, αλλά και να έχουμε μια εύκολη συγκεντρωτική εικόνα.

Εσείς τι γνώμη έχετε για τις δύο συσκευές;

Δεν χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για δύο κορυφαία Android κινητά της αγοράς. Έχουν ισχυρότατες προδιαγραφές και premium κατασκευή.

Αν σας γεννήθηκαν απορίες ή θέλετε να μας προτείνετε για σύγκριση συγκεκριμένα ζευγάρια κινητών από μεγάλες εταιρείες, μπορείτε να μας γράψετε παρακάτω στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps