Home » Software » Παιχνίδια » Το PCsteps στο Hall Of Games, Loot Boxes Τέλος, Εκτελεστής σε eSports

Το PCsteps στο Hall Of Games, Loot Boxes Τέλος, Εκτελεστής σε eSports

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Η Gamescom 2018 έφτασε στο τέλος της, όμως εμείς θα παραβρεθούμε στο Hall Of Games στη Θεσσαλονίκη την εβδομάδα που μας έρχεται. Η Blizzard καταργεί τα loot boxes, και κλέβει τη δημιουργία ενός fan του Overwatch. Ένας τύπος στις ΗΠΑ μπήκε σε ένα τουρνουά eSports, και άρχισε να εκτελεί κόσμο. Μεταξύ των υπολοίπων νέων, έχουμε τις καλύτερες προσφορές της εβδομάδας σε παιχνίδια.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Στη διάρκεια της εβδομάδας, φιλτράρουμε όλα τα νέα που αφορούν το gaming, διαλέγουμε τα πιο σημαντικά, και σας τα παρουσιάζουμε κάθε Παρασκευή στο GamingSteps.

Παράλληλα, κάθε εβδομάδα σχολιάζουμε κάποιο θέμα σχετικό με το gaming, ενώ σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια.

Το δωρεάν παιχνίδι της ημέρας

Για περιορισμένο χρονικό διάστημα μπορούμε να αποκτήσουμε δωρεάν ένα κωδικό Steam για το Warhammer 40K: Space Marine.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μπούμε σε αυτή τη σελίδα, να κάνουμε κλικ στο “Get the game” και να ακολουθήσουμε τις απλές οδηγίες.

Η προσφορά ισχύει μέχρι το Σάββατο, 1η Σεπτεμβρίου, στις 20:00 ώρα Ελλάδος.

Το PCsteps στο Hall of Games

Φέτος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα δούμε έναν νέο gaming θεσμό, που ακούει στο όνομα “Hall of Games”.

Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της 83ης Διεθνής Έκθεσης. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με τα εγκαίνια της έκθεσης στις 8 Σεπτεμβρίου και τελειώνουν με το πέσιμο της αυλαίας της στις 16 Σεπτεμβρίου.

Το Hall of Games περιλαμβάνει αμέτρητες δραστηριότητες όσον αφορά το gaming. Στην έκθεση θα βρούμε VR gaming booths, simulators, και για πρώτη φορά Mixed Reality Gaming, για μία αρκετά πρωτόγνωρη εμπειρία.

Ανάμεσα στο πλήθος των εκδηλώσεων που θα λάβουν μέρος στο “Hall of Games”, ξεχωρίζει η διοργάνωση των ημιτελικών και των τελικών του League of Legends Greek Championship.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο League of Legends πρωτάθλημα στα Βαλκάνια, το οποίο φέτος αποτελεί για πρώτη φορά τον επίσημο συνεργάτη της Riot Games.

Το PCsteps θα βρίσκεται εκεί για να καλύψει το πρωτάθλημα, αλλά και όλες τις εκδηλώσεις, ώστε να σας μεταφέρουμε άμεσα όλα τα νέα από τον χώρο του gaming.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα σας κρατάμε ενήμερους με βίντεο στο κανάλι μας στο Youtube.

Φυσικά, από την έκθεση δεν μπορούν να λείπουν και διαγωνισμοί cosplay, face painting, escape rooms, retro και arcade gaming για να θυμηθούμε άλλες εποχές, αλλά και διάφορα τουρνουά.

Για την ακρίβεια, στη φαντασμαγορική inSpot Gaming Arena, 100 άτομα θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε τουρνουά PUBG και FORTINE, αλλά και άλλων τίτλων. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται στην Ελλάδα ένα τόσο μεγάλο τουρνουά.

Τέλος, θα υπάρχουν events με γνωστά ονόματα της ελληνικής σκηνής – συμπεριλαμβανομένου και του Youtube – τους οποίους θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε από κοντά.

Καθ' όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα περίπτερα μερικών εκ των μεγαλύτερων εταιρειών στον χώρο του gaming.

Και φυσικά, θα μπορούμε να λάβουμε μέρος σε διαγωνισμούς και να κερδίσουμε πλούσια δώρα.

Στο Hall of Games αναμένονται πάνω από 400.000 επισκέπτες, φίλοι της τεχνολογίας και των eSports.

Ο χώρος θα ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο και την Κυριακή από τις 10:00 μέχρι τις 22:00, και τις καθημερινές από τις 16:00 μέχρι και τις 22:00. Θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην επίσημη σελίδα του Hall of Games.

Για αγορά εισιτηρίων, μπορείτε να μεταβείτε στον χώρο της έκθεσης τις ημέρες που σας ενδιαφέρουν.

Εκτελεστής στα eSports

Την εβδομάδα αυτή λάμβανε χώρα ένα τουρνουά του νέου Madden NFL 19 της EA. Το πρωτάθλημα γινόταν στο GLHF Game Bar, στο Jacksonville της Φλόριντα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ακούστηκαν επαναλαμβανόμενοι πυροβολισμοί. Το αποτέλεσμα αυτών ήταν τρεις νεκροί και έντεκα τραυματίες.

Δύο εκ των θυμάτων ήταν οι Taylor Robertson και Elijah Clayton, επαγγελματίες παίκτες του Madden NFL, ενώ ο τρίτος ήταν ο ίδιος ο εκτελεστής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης ήταν ο David Katz, νικητής του Madden NFL 17 Bills Championship. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αλλά ενδεχομένως η πρώιμη ήττα του στο τουρνουά τον οδήγησε σε αυτή του την πράξη.

Το τουρνουά ήταν ένα εκ των τεσσάρων προκριματικών του Madden Classic, του μεγαλύτερου πρωταθλήματος Madden της EA.

Η εταιρεία, με επίσημη ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι δεν είναι η διοργανωτής των προκριματικών. Ωστόσο, συνεργάζεται στενά με του υπεύθυνους, ώστε να φροντίζει για το αδιάβλητο των πρωταθλημάτων, και να συλλέγει πληροφορίες για τους παίκτες.

Εν όψει όλων αυτών, η EA συμπλήρωσε ότι ακυρώνονται τα εναπομείναντα προκριματικά πρωταθλήματα, ενώ ακόμη δεν γνωρίζουμε αν θα πραγματοποιηθεί το Madden Classic με κάποιο νέο προγραμματισμό.

Η ΕΑ θα δωρίσει ένα εκατομμύριο δολάρια στα θύματα της επίθεσης. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα δοθούν στις οικογένειες των θυμάτων, και σε όσους επηρέασε αυτό το γεγονός.

Επίσης, στις 6 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία θα πραγματοποιήσει ένα live stream ως φόρο τιμής στα θύματα.

Η EA και οι διοργανωτές της PAX εργάζονται για την αύξηση της ασφάλειας στις εκδηλώσεις σχετικά με το gaming.

Είναι η πρώτη φορά που κάτι τόσο τραγικό συμβαίνει στον χώρο του gaming, και όλοι είναι συγκλονισμένοι. Ας ελπίσουμε ότι ο David Katz ήταν ο τελευταίους που πίστευε ότι μία ήττα σε ένα παιχνίδι αξίζει τη ζωή του, και μερικών άλλων.

Δυστυχώς, στις ΗΠΑ το παραπάνω φαινόμενο είναι θλιβερά συνηθισμένο, με πολλαπλά περιστατικά σε σχολεία, αλλά μέχρι και στα γραφεία του YouTube.

Τα καλύτερα παιχνίδια της Gamescom 2018

Η Gamescom 2018 έφτασε στο τέλος της. Ανακοινώθηκαν νέα παιχνίδια, είδαμε νέα τρέιλερ, και επιβεβαιώθηκαν φήμες. Ποια όμως ήταν η τριάδα των καλύτερων παιχνιδιών που παρουσιάστηκαν στη Gamescom;

Αρχίζουμε με το Cyberpunk 2077, που πρώτη φορά το είδαμε στην Ε3, χωρίς όμως να μάθουμε ιδιαίτερα πολλά για το παιχνίδι.

Οι λεπτομέρειες που παρουσιάζει ο επερχόμενος τίτλος της CD Projekt Red είναι εντυπωσιακές, και μας κάνουν να ανυπομονούμε για την επίσημη κυκλοφορία του.

Συνεχίζουμε με το Assassin's Creed Odyssey, που διαδραματίζεται στην Αρχαία Ελλάδα, και τόσο πολύ περιμέναμε όλοι. Η κυκλοφορία του είναι προ των πυλών, και αρκετοί είχαν τη δυνατότητα να παίξουν το παιχνίδι και να δημοσιεύσουν gameplay βίντεο.

Εμείς πάλι σκεφτόμαστε να παραβιάσουμε τις εγκαταστάσεις της Ubisoft, και να αρπάξουμε ένα αντίγραφο του παιχνιδιού εδώ και τώρα.

Με τι άλλο θα κλείναμε πέραν του Battlefield V; Πρόσφατα είδαμε trailer για το multiplayer mode, το οποίο παρεμπιπτόντως κέρδισε το “Βραβείο του Καλύτερου Multiplayer” στην Gamescom 2018.

Πέραν αυτού, πήραμε μία ακόμη γεύση για το παιχνίδι με ένα επιπλέον gameplay trailer.

Άντε να μπει ο Σεπτέμβρης με το καλό, να ξεκινήσει η beta, γιατί δεν αντέχεται άλλο αυτή η αναμονή.

22 νέοι τίτλοι για το Switch μέχρι τα μέσα του 2019

Η Nintendo πραγματοποίησε το επίσημο “Nintendo Switch Nindies Showcase Summer 2018” stream της. Κατά τη διάρκεια του stream ανακοίνωσε την κυκλοφορία είκοσι δύο συνολικά τίτλων για το Switch.

Nintendo Switch, Αξίζει ή Όχι η Αγορά του Μετά από έναν Χρόνο;

Έχει περάσει πλέον ένας χρόνος από την κυκλοφορία της πολυσυζητημένης κονσόλας Nintendo Switch. Ύστερα από έναν χρόνο διαθεσιμότητας, αποτελεί καλή κίνηση η αγορά της, ή…

Όλα τα παιχνίδια πρόκειται να έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τα μέσα του 2019, ενώ αρκετά θα είναι διαθέσιμα πριν το τέλος του 2018.

Αναλυτικότερα, οι τίτλοι, μαζί με τις ημερομηνίες κυκλοφορίας τους, είναι οι παρακάτω:

  • The Messenger – Κυκλοφόρησε ήδη
  • Into the Breach – Κυκλοφόρησε ήδη
  • Hyper Light Drifter: Special Edition – 6 Σεπτεμβρίου 2018
  • Bastion – 13 Σεπτεμβρίου 2018
  • Wasteland 2: Director's Cut – 13 Σεπτεμβρίου 2018
  • Undertale – 18 Σεπτεμβρίου 2018
  • Light Fingers – 20 Σεπτεμβρίου 2018
  • TowerFall – 27 Σεπτεμβρίου 2018
  • Jackbox Party Pack 5 – Οκτώβριος 2018
  • Superbrothers: Sword & Sworcery EP – Οκτώβριος 2018
  • Zarvot – Οκτώβριος 2018
  • Bullet Age – Νοέμβριος 2018
  • Levelhead – Νοέμβριος 2018
  • Transistor – Νοέμβριος 2018
  • Desert Child – Δεκέμβριος 2018
  • Dragon: Marked for Death – 13 Δεκεμβρίου 2018
  • Treasure Stack – Χειμώνας 2018
  • King of the Hat – Νωρίς το 2019
  • Mineko's Night Market – Νωρίς το 2019
  • Samurai Gunn 2 – Νωρίς το 2019
  • The World Next Door – Νωρίς το 2019
  • Untitled Goose Game – Νωρίς το 2019

Παράλληλα, η Nintendo ανακοίνωσε επίσημα το πρώτο της αυθεντικό mobile παιχνίδι.

Μέχρι τώρα, η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει παιχνίδια βασισμένα σε επιτυχημένους τίτλους της, όπως το Super Mario Run και το Animal Crossing Pocket Camp.

Ωστόσο, το Dragalia Lost είναι το πρώτο παιχνίδι της Nintendo που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για κινητά και πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 27 Σεπτεμβρίου για iOS και Android.

Προς το παρόν, μπορούμε να προεγγραφούμε, ώστε να λάβουμε ειδικές αμοιβές με την κυκλοφορία του παιχνιδιού.

Η Blizzard κλέβει fan του Overwatch, και αφαιρεί τα loot boxes

Έχουμε αναφερθεί ξανά στα microtransactions, τόσο σε ξεχωριστό αναλυτικό άρθρο, όσο και σε παλαιότερο GamingSteps.

Microtransactions: Ένας 19χρονος Έδωσε $10.000 Σε Δωρεάν Παιχνίδια

Τα microtransactions είναι ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα “αγκάθια” στον χώρο του gaming. Κάποιοι μπορεί να μην τα έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ, ή να μην γνωρίζουν…

Μεταξύ άλλων, αναφερθήκαμε στα νομικά πλαίσια που προσπαθούν να δημιουργήσουν διάφορες χώρες, κατατάσσοντας τα loot boxes στην κατηγορία του τζόγου.

Η Βελγική Επιτροπή Παιγνίων πολεμά τα loot boxes μήνες τώρα. Είχε αποφανθεί ότι τα κουτιά αντικειμένων του Overwatch είναι καθαρός τζόγος, και προσπαθούσε να επιβάλει την απομάκρυνσή τους.

Τελικά τα κατάφερε, και η Blizzard θα αφαιρέσει τα loot boxes από το Overwatch και τα chests από το Heroes of the Storm.

Όπως ανακοίνωσε η Blizzard, έμεινε έκπληκτη με την απόφαση της επιτροπής. Αν και δεν συμφωνούν με αυτή, θα ακολουθήσουν τον Βελγικό νόμο, αφαιρώντας τα επί πληρωμή κουτιά.

Οι παίκτες του Βελγίου πλέον δεν θα έχουν πρόσβαση στα κουτιά. Παρ’ όλα αυτά, θα είναι διαθέσιμο σε αυτούς όλο το περιεχόμενο, ενώ θα μπορούν να αποκτήσουν τα αντικείμενα παίζοντας.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, αποκαλύφθηκε ότι ο νέος control χάρτης που προστέθηκε στο Overwatch ίσως είναι προϊόν αντιγραφής.

Φαίνεται ότι δύο μήνες πριν την κυκλοφορία του Busan, ένας fan σχεδίασε κάποιον άλλο χάρτη στην Unreal Engine 4. Ο χάρτης αυτός ήταν εμπνευσμένος από το Overwatch, και ο δημιουργός του κυκλοφόρησε την παρακάτω βίντεο παρουσίαση στο YouTube.

Ακριβώς από κάτω παραθέτουμε το trailer της Blizzard για τον χάρτη Busan.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Shua Llorente, ο δημιουργός του αρχικού χάρτη, φτιάχνει κάτι σχετικό.

Ο Llorente έχει σχεδιάσει μία ολόκληρη σειρά χαρτών για το Overwatch. Μάλιστα, ο χάρτης του “Cairo” είχε εντυπωσιάσει τόσο τον διευθυντή του παιχνιδιού, Jeff Kaplan, που του ανακοίνωσε ευθέως ότι θα βρίσκονται σε επαφή.

Ωστόσο, ο Llorente είπε ότι δεν είχε καμία σχέση με τη δημιουργία του Busan. Δεν πιστεύει ότι η Blizzard εκμεταλλεύτηκε τον χάρτη του, συμπλήρωσε, ενώ τόνισε ότι αυτός εμπνέεται από το Overwatch, και χρησιμοποιεί τους χάρτες του για να φτιάχνει τους δικούς του.

Ίσως δεν μάθουμε ποτέ αν κάποιος κρύβει κάτι εδώ, κι αν ναι, ποιος είναι. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύουμε ότι τέτοια ταλέντα δεν τα αφήνεις να πάνε χαμένα, Blizzard.

Παραδοχή Denuvo: “Δεν υπάρχει uncrackable παιχνίδι”

Η Denuvo παρέχει προστασία σε εταιρείες παιχνιδιών, κλειδώνοντας τα προϊόντα τους. Το ντεμπούτο της ήταν το FIFA 15 της ΕΑ, που κυκλοφόρησε στις 23 Σεπτεμβρίου του 2014.

Μετά την κυκλοφορία του πρώτου τίτλου με την ασφάλεια της Denuvo, ο κόσμος των σπασμένων παιχνιδιών άλλαξε μία για πάντα. Οι ομάδες που παραβιάζουν τις ασφάλειες των παιχνιδιών τα βρήκαν σκούρα.

Ωστόσο, ό,τι κλειδώνει ξεκλειδώνει, και δεν άργησε να έρθει η μέρα που η ασφάλεια της Denuvo παραβιάστηκε.

Η εταιρεία βγάζει συνεχώς νέες εκδόσεις, αλλά αργά η γρήγορα, οι ομάδες cracking καταφέρνουν να βρουν τα απαραίτητα παραθυράκια.

Το ρεκόρ παραβίασης το κατέχει η ομάδα 3DM, που κατάφερε να σπάσει το Final Fantasy XV τρεις ημέρες πριν την κυκλοφορία του. Ας είναι καλά το demo που είχε διατεθεί.

Μπορεί το Denuvo να παρουσιάζονταν ως απαραβίαστο, αλλά οι μάσκες άρχισαν να πέφτουν.

Ο Elmar Fischer, διευθυντής της Denuvo, είπε: “Δεν υπάρχει παιχνίδι που είναι uncrackable. Το μόνο που κάνουμε είναι να προστατεύουμε τις αρχικές πωλήσεις.”

Όλα τα Παιχνίδια Δωρεάν στα Windows, Για Δοκιμή Πριν την Αγορά

Πολλοί από εμάς, πριν αγοράσουμε ένα PC game, θα θέλαμε να δούμε από πρώτο χέρι αν μας αρέσει ή όχι. Ενώ θα βρούμε περιορισμένα δωρεάν…

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα σπασμένα παιχνίδια είναι μόνο για να τα δοκιμάζουμε. Αν ένα παιχνίδι μας αρέσει, τότε αξίζει να πληρώσουμε γι' αυτό, και να υποστηρίξουμε τους δημιουργούς.

Οι προσφορές της εβδομάδας από το Humble Bundle

Το Humble Bundle είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών. Εκεί θα βρούμε χιλιάδες οικονομικά παιχνίδια, των οποίων αγοράζουμε τα Steam Codes.

Τα Steam Codes τα “εξαργυρώνουμε” στο Steam, και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε πολλαπλές πλατφόρμες για παιχνίδια διαφορετικών εταιρειών.

GamingSteps#20180831 - Πληκτρολόγιο ή Χειριστήριο, Loot Boxes Τέλος, Εκτελεστής στα esports

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το Humble Bundle, μπορείτε να διαβάσετε τον σχετικό οδηγό μας.

Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle
Παιχνίδια για PC Οικονομικά στις Εκπτώσεις του Humble Bundle

Στις 11/1 ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις στα παιχνίδια για PC της διαδικτυακής πλατφόρμας Humble Bundle, διάρκειας μέχρι τις 25/1. Ανάμεσα στους τίτλους που συμπεριλαμβάνει η…

Εκτός από το να αποκτήσετε παιχνίδια με έκπτωση, μέρος των εσόδων θα πάει σε φιλανθρωπίες, ενώ αγοράζοντας από τους συνδέσμους μας, υποστηρίζετε και το PCsteps, για να ανεβάζουμε υψηλής ποιότητας οδηγούς και βίντεο.

Humble Spooky Horror Bundle 2018

Το Humble Bundle αυτή την περίοδο διαθέτει δύο ιδιαίτερα πακέτα. Το πρώτο εξ αυτών είναι το “Humble Spooky Horror Bundle 2018”, και απευθύνεται σε όσους αγαπούν τα παιχνίδια τρόμου. Το πακέτο θα είναι διαθέσιμο μέχρι την Τρίτη το βράδυ.

Πληρώνοντας κάτι λιγότερο από ένα ευρώ, παίρνουμε τα “White Noise 2”, “Layers of Fear”, “How to Survive”, και “How to Survive 2”.

Δίνοντας γύρω στα επτά ευρώ, αποκτάμε όλα τα παραπάνω, συν το “Detention”, το “BioShock Remastered”, και το “Yomawari: Night Alone”.

Τέλος, με μόλις 12,86€, προσθέτουμε στη συλλογή μας όλα τα παραπάνω παιχνίδια, μαζί με τα “Friday the 13th: The Game” και “Dead by Daylight”. Η πραγματική αξία όλων των τίτλων μαζί είναι 171$.

Humble Digital Tabletop Bundle

Το δεύτερο πακέτο λέγεται “Humble Digital Tabletop Bundle”, και είναι μία συλλογή από ενδιαφέροντα ψηφιακά επιτραπέζια παιχνίδια. Το συγκεκριμένο πακέτο θα διατίθεται μέχρι και το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου.

Με την πληρωμή ενός δολαρίου και πάνω, παίρνουμε το “Ticket to Ride – Complete Bundle”, το “Ticket To Ride” για Android, το “Sentinels of the Multiverse”, και το “Mysterium: A Psychic Clue Game” για PC και Android.

Δίνοντας πάνω από πέντε ευρώ, θα λάβουμε μαζί με τα παραπάνω και τους εξής τίτλους:

  • Pathfinder Adventures
  • Carcassonne – Tiles & Tactics
  • Sentinels of the Multiverse – Shattered Timelines
  • Talisman: Digital Edition
  • Talisman – The Highland Expansion
  • Talisman – The Dungeon Expansion
  • Talisman, την έκδοση Android μαζί με δύο DLC

Τέλος, αν πληρώσουμε πάνω από οκτώμισι ευρώ, θα πάρουμε όλα τα παραπάνω, και επιπλέον το “Armello”. Δηλαδή, παιχνίδια συνολικής αξίας 123$.

Για περισσότερες σελίδες προσφορών σε παιχνίδια, έτσι ώστε να αγοράζετε πάντα στην καλύτερη τιμή, διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Οι Καλύτερες Ιστοσελίδες Με Προσφορές σε Παιχνίδια Υπολογιστή

Το gaming μπορεί να αποδειχθεί ένα ακριβό χόμπι, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι καλοί τίτλοι κοστίζουν δεκάδες ευρώ. Παράλληλα, το Steam είναι αδιαμφισβήτητα η καλύτερη πλατφόρμα…

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή στις αγορές σας από τα Grey Markets, όπως το G2A, το Kinguin, και το cdkeys.

Φθηνά Παιχνίδια: Η Αλήθεια Πίσω Από το G2A Και Άλλες Σελίδες

Δεν θα το παίξουμε ανήξεροι, πως δεν έχουμε αγοράσει ποτέ παιχνίδια από ιστοσελίδες που τα πουλάνε κοψοχρονιά. Ούτε πρόκειται να θάψουμε κάποια συγκεκριμένη, ή γενικότερα….

Άποψη: Πληκτρολόγιο και ποντίκι ή χειριστήριο στον υπολογιστή;

Για όσους παίζουμε σε κονσόλα, δεν υπάρχει κάποιο δίλημμα. Από τεχνικής άποψης, κονσόλες όπως το PS4 και το Xbox είναι συμβατές με πληκτρολόγιο και ποντίκι, είτε μέσω USB ή ασύρματα με bluetooth. Όμως, τους περισσότερους μας καλύπτει το gamepad.

Τι γίνεται όμως στον υπολογιστή, όπου το πληκτρολόγιο και το ποντίκι είναι ο κανόνας, και θα πρέπει να αγοράσουμε ξεχωριστά ένα gamepad; Αν είμαστε φανατικοί gamers, αξίζει μια τέτοια αγορά;

Η απάντηση σε αυτό εξαρτάται από το είδος των παιχνιδιών που παίζουμε.

Τυπικά, σε παιχνίδια τρίτου προσώπου, όπως τα GTA V, Rise of the Tomb Raider, Witcher 3, για πολλούς παίχτες ο χειρισμός με gamepad είναι σαφώς πιο άνετος. Το ίδιο ισχύει και για platform games όπως το Cuphead ή το Shovel Knight.

Στην περίπτωση των FPS, όμως, όπως η δημοφιλής σειρά Call of Duty, ο συνδυασμός πληκτρολογίου και ποντικιού είναι τάξεις μεγέθους ανώτερος. Την ακρίβεια που δίνει το ποντίκι στη στόχευση, δεν πρόκειται ποτέ να την προσφέρει κανένας αναλογικός μοχλός.

Έχουμε βέβαια και τα παιχνίδια στρατηγικής RTS, όπως το Ashes of the Singularity, όπου απλά το να δοκιμάσεις να παίξεις με gamepad είναι σύμπτωμα μαζοχισμού. Δεν είναι τυχαίο που τέτοια παιχνίδια έχουν εξαιρετικά περιορισμένη παρουσία στις κονσόλες.

Από την πλοήγηση στις επιλογές μέχρι την απλή επιλογή των στρατιωτικών μονάδων και την απόδοση των εντολών μετακίνησης και επίθεσης, τα RTS με gamepad είναι εφιάλτης.

Εκτός βέβαια από τα τυπικά χειριστήρια τύπου κονσόλας, υπάρχουν και εξειδικευμένα χειριστήρια. Από arcade sticks για τους λάτρεις των fighting games, μέχρι τιμονιέρες και πεντάλ για παιχνίδια οδήγησης. Ή ακόμα και πιο ακραίες λύσεις.

Εξαιρώντας πανάκριβα rigs όπως το παραπάνω, που προϋποθέτουν πατέρα εφοπλιστή ή πρόσφατη νίκη σε τζακ ποτ του Τζόκερ, τα εξειδικευμένα χειριστήρια απευθύνονται μόνο σε πολύ φανατικούς του είδους.

Αν έχουμε ένα ή δύο fighting games που παίζουμε περιστασιακά, σπανίως αξίζει να επενδύσουμε σε έναν arcade μοχλό. Αντίστοιχα, αν το 90% της συλλογής μας είναι τέτοια παιχνίδια, τότε ένας καλός μοχλός είναι επένδυση στο χόμπι μας.

Το ίδιο ισχύει ακόμα περισσότερο σε παιχνίδια οδήγησης, καθώς μια τιμονιέρα είναι ένα ογκώδες περιφερειακό, που εκτός του ότι έχει αυξημένο κόστος, πιάνει και χώρο.

Γενικά, πάντως, ένα χειριστήριο στον υπολογιστή σχεδόν ποτέ δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Γενιές και γενιές gamer τα έχουν καταφέρει μια χαρά με πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Σε κάθε περίπτωση, είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Αν μας περισσεύουν 15-20 ευρώ για ένα gamepad, ή έχουμε ένα ήδη από κονσόλα και μπορούμε να το συνδέσουμε στο PC…

Πώς Να Συνδέσω το Χειριστήριο PlayStation στο PC

Ο χειρισμός των παιχνιδιών στον υπολογιστή είναι συνυφασμένος με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Όμως, ορισμένα βιντεοπαιχνίδια παίζονται ευκολότερα με gamepad. Εάν διαθέτουμε την κονσόλα…

…δεν αποκλείεται να ανακαλύψουμε πως μας βολεύει περισσότερο στα PC games απ' όσο περιμέναμε.

Πώς σας φάνηκαν τα νέα και οι προσφορές της εβδομάδας;

Εσείς τι πιστεύετε πώς είναι καλύτερο, το πληκτρολόγιο ή το χειριστήριο; Με τι εξοπλισμό συνηθίζετε να παίζετε παιχνίδια στον υπολογιστή σας;

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη Παρασκευή, για περισσότερες ειδήσεις από τον χώρο του gaming, προσφορές παιχνιδιών, και τον σχολιασμό ενός ακόμη θέματος.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να διαβάσουμε την άποψή σας για όσα είδατε στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#323 - Windows Παιχνίδια Σε Android Κινητό, Dark Mode Στο VLC, Απενεργοποίηση PC Με Σημειωματάριο
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps