Home » Εβδομαδιαίες Στήλες » QuickSteps » Ασφάλεια στο Facebook, Offline Μετάφραση, Μαζικό Resize Εικόνων

Ασφάλεια στο Facebook, Offline Μετάφραση, Μαζικό Resize Εικόνων

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Αυτή την εβδομάδα, θα ρυθμίσουμε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Facebook, θα κατεβάσουμε γλώσσες στη Μετάφραση Google, και θα ορίσουμε την αρχική σελίδα σε κάθε browser. Επίσης, θα αλλάξουμε το μέγεθος πολλών εικόνων ταυτόχρονα στο Photoshop, θα ενεργοποιήσουμε την κορδέλα προγραμματιστή στο Excel, και θα δούμε πώς εντοπίζουμε αν ένα πρόγραμμα είναι 32-bit ή 64-bit. Τέλος, θα ρυθμίσουμε τα παιχνίδια να τρέχουν με όποια κάρτα γραφικών θέλουμε.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Για να δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της στήλης, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στην κατηγορία QuickSteps…

…ή να επισκεφθείτε αυτόν τον σύνδεσμο. Για να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις νέες δημοσιεύσεις της στήλης μας, μπορείτε να προσθέσετε το link στους σελιδοδείκτες σας.

Ρύθμιση εφαρμογών να τρέχουν με συγκεκριμένη κάρτα γραφικών

Σχεδόν κάθε σύγχρονος επεξεργαστής διαθέτει μία ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Σε σταθερό υπολογιστή, αν έχουμε ξεχωριστή κάρτα γραφικών, τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή δεν έχουν κάποια αξία, και μένουν αχρησιμοποίητα.

Όμως στα laptop με ξεχωριστή κάρτα γραφικών, για απλές εργασίες το σύστημα θα χρησιμοποιήσει τα γραφικά του επεξεργαστή, για εξοικονόμηση ενέργειας και μπαταρίας.

Μεγαλύτερη Διάρκεια Μπαταρίας σε Laptop, Κινητό, Tablet

Κάθε σύγχρονη μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί συγκεκριμένες φορές. Όταν ξεπεράσουμε αυτό το όριο, η χωρητικότητά της αρχίζει και μειώνεται κατακόρυφα. Δείτε πώς γίνεται η σωστή φόρτιση και εκφόρτιση…

Η ξεχωριστή κάρτα γραφικών θα ενεργοποιηθεί μόνο όταν κάποιο πρόγραμμα έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις, όπως κάποιο παιχνίδι, ή βαριά προγράμματα σχεδιασμού και προγράμματα επεξεργασίας βίντεο.

Βέβαια, αντί να αφήσουμε αυτή τη διαδικασία να γίνεται αυτόματα, μπορούμε να επέμβουμε εμείς. Οι περισσότεροι driver στις αυτόνομες κάρτες γραφικών έχουν σχετικές ρυθμίσεις για να επιλέξουμε σχετικές εφαρμογές.

QuickSteps#42 - Ασφάλεια στο Facebook, Κατέβασμα Γλώσσας στη Μετάφραση Google

Εκτός όμως από τον driver, η Microsoft στα Windows 10 έχει προσθέσει μία αντίστοιχη ρύθμιση, που λειτουργεί μία χαρά.

Για να τη χρησιμοποιήσουμε πηγαίνουμε στις “Ρυθμίσεις”, και έπειτα στο “Σύστημα”.

Στις ρυθμίσεις της οθόνης θα βρούμε τον σύνδεσμο “Ρυθμίσεις γραφικών”.

Με την “Αναζήτηση” μπορούμε να εντοπίσουμε οποιοδήποτε παιχνίδι ή πρόγραμμα μας ενδιαφέρει, και να το προσθέσουμε στη λίστα.

Στη συνέχεια κάνουμε κλικ πάνω στην καταχώρησή του, και πατάμε στις “Επιλογές”.

Μέσω του παραθύρου που ανοίγει έχουμε τρεις επιλογές:

  • Προεπιλογή συστήματος: Συνήθως χρησιμοποιεί την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.
  • Εξοικονόμηση ενέργειας: Πάντα χρησιμοποιεί την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, διότι έχει χαμηλότερη κατανάλωση.
  • Υψηλές επιδόσεις: Κάνει πάντα χρήση της ξεχωριστής κάρτας γραφικών, ώστε να προσφέρει την καλύτερη ποιότητα.

Διαλέγουμε τη ρύθμιση που επιθυμούμε, και πατάμε στην “Αποθήκευση”.

Από εδώ και στο εξής, το συγκεκριμένο πρόγραμμα ή παιχνίδι θα χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών που εμείς ορίσαμε.

Μάθετε με κάθε λεπτομέρεια τι σημαίνουν όλες αυτές οι ρυθμίσεις γραφικών στα παιχνίδια…

Τι Σημαίνουν οι Ρυθμίσεις Γραφικών για την Ποιότητα στα Παιχνίδια

Αν ανοίξατε ποτέ τις ρυθμίσεις γραφικών ενός σύγχρονου παιχνιδιού, πιθανόν να διαπιστώσατε ότι δεν γνωρίζετε τι σημαίνουν οι περισσότερες από αυτές. Στον σημερινό οδηγό θα…

…καθώς και ποιες είναι οι καλύτερες ρυθμίσεις για παιχνίδια στα Windows 10.

Οι Καλύτερες Ρυθμίσεις για Παιχνίδια στα Windows 10

Είναι γεγονός ότι τα Windows είναι το επικρατέστερο λειτουργικό σύστημα για όσους ασχολούνται με το gaming. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να αναπαράγουν οποιοδήποτε παιχνίδι απροβλημάτιστα. Ας…

Πώς Βλέπω Αν Ένα Πρόγραμμα Είναι 32-bit ή 64-bit

Οι περισσότεροι υπολογιστές τρέχουν 64-bit Windows, ενώ όλο και περισσότερες εταιρείες σταματούν την ανάπτυξη 32-bit εκδόσεων των προϊόντων τους.

Παρ’ όλα αυτά, σε 64-bit συστήματα μπορούν να τρέξουν και εφαρμογές 32-bit χωρίς πρόβλημα. Πώς θα ξέρουμε λοιπόν αν μία εφαρμογή είναι 32 ή 64 bit;

Η λύση σε καμία περίπτωση δεν είναι να ελέγξουμε αν έχει εγκατασταθεί στα “Αρχεία Εφαρμογών” ή στα “Αρχεία Εφαρμογών (x86)”. Ο φάκελος δεν είναι επιβεβαίωση για τη φύση του προγράμματος, είναι απλά μια επιλογή κατά την εγκατάσταση.

Τα 6 Μεγαλύτερα Μυστήρια των Windows
Τα 6 Μεγαλύτερα Μυστήρια των Windows

Τα Windows της Microsoft είναι αναμφίβολα το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για PC, με δισεκατομμύρια χρήστες να τα χρησιμοποιούν καθημερινά. Κάθε λειτουργικό έχει τους δικούς…

Αρχικά, ελέγχουμε ποια έκδοση Windows έχουμε. Οπότε, κάνουμε δεξί κλικ στο κουμπί της έναρξης, και διαλέγουμε “Σύστημα”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει βλέπουμε όλες τις πληροφορίες που αφορούν το σύστημά μας. Μεταξύ των πληροφοριών, υπάρχει και ο “Τύπος συστήματος”.

Αν το λειτουργικό σύστημα είναι 32-bit, αποκλείεται να έχουμε εγκατεστημένες εφαρμογές 64-bit στο σύστημά μας. Ωστόσο, αν είναι 64-bit, μπορεί να υπάρχουν στο σύστημά μας τόσο εκδόσεις εφαρμογών 64-bit, όσο και 32-bit.

Εντοπισμός από τη “Διαχείριση Εργασιών”

Καλά όλα τα παραπάνω, αλλά ο πιο ακριβής τρόπος είναι ο έλεγχος της έκδοσης από τη “Διαχείριση Εργασιών”.

Κάνουμε δεξί κλικ στη “Γραμμή Εργασιών”, και διαλέγουμε τη “Διαχείριση Εργασιών”.

Στο παράθυρο που ανοίγει πατάμε στις “Περισσότερες λεπτομέρειες”, και πηγαίνουμε στην καρτέλα “Λεπτομέρειες”.

Τώρα κάνουμε δεξί κλικ στον τίτλο οποιασδήποτε στήλης, και πατάμε “Επιλογή στηλών”.

Ανάμεσα στις επιλογές θα υπάρχει και η “Πλατφόρμα”. Την ενεργοποιούμε, και πατάμε “ΟΚ”.

Στη “Διαχείριση Εργασιών” έχει εμφανιστεί μία νέα στήλη, στην οποία μπορούμε να δούμε αν ένα πρόγραμμα είναι 32-bit ή 64-bit.

Σε παλαιότερο οδηγό είδαμε σε τι διαφέρουν τα 32-bit με τα 64-bit Windows, και τι πλεονεκτήματα μπορούν να μας προσφέρουν τα 64-bit.

Τι διαφορές έχουν τα 32-bit με τα 64-bit Windows

Όλα τα σύγχρονα Windows είναι διαθέσιμα σε δύο παραλλαγές, στα 32-bit και τα 64-bit. Οι εκδόσεις αυτές κοστίζουν το ίδιο, αλλά η κατάλληλη επιλογή μπορεί…

Ενεργοποίηση Καρτέλας Προγραμματιστή Στο Excel

Στο Excel υπάρχει μία κρυφή σειρά εργαλείων, τα οποία έχουν να κάνουν με τη σύνταξη/εκτέλεση μακροεντολών, τη χρήση XML/ActiveX και φορμών ελέγχου, και άλλά.

Όλα αυτά τα εργαλεία βρίσκονται οργανωμένα κάτω από την καρτέλα “Προγραμματιστής”, η οποία εξ ορισμού είναι κρυφή. Ωστόσο, η επανεμφάνισή της είναι μία ιδιαίτερα γρήγορη και εύκολη διαδικασία.

Αρχικά, κάνουμε κλικ στο “Αρχείο”, και μπαίνουμε στις “Επιλογές.

Στο παράθυρο που ανοίγει, πατάμε στην “Προσαρμογή κορδέλας”.

Στα δεξιά του παραθύρου υπάρχει το πλαίσιο προσαρμογής. Αν δεν είναι ήδη επιλεγμένο, στο αναδυόμενο μενού διαλέγουμε τις “Κύριες καρτέλες”.

Ακριβώς από κάτω βλέπουμε όλες τις κύριες καρτέλες, και μία από αυτές είναι ο “Προγραμματιστής”. Οπότε, ενεργοποιούμε το πλαίσιο δίπλα από την καρτέλα αυτή, κάνοντας κλικ πάνω του.

Πατάμε στο “ΟΚ”, το παράθυρο των ρυθμίσεων θα κλείσει, και η καρτέλα “Προγραμματιστής” θα έχει εμφανιστεί στην κορδέλα του Excel.

Πλέον, μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα εργαλεία για προγραμματιστές, χωρίς να ψάχνουμε πού είναι το κάθε ένα.

Διαβάστε για τις κρυφές υπογραμμίσεις του Excel, και αμέτρητα ακόμη κόλπα, σε παλαιότερα QuickSteps.

Επεξεργασία PDF, Εργαστήρια Gmail, Επιδιόρθωση Firefox, Αρχεία ISO

Αυτή την εβδομάδα, θα δουλέψουμε αρχεία ISO χωρίς τρίτες εφαρμογές, και θα δούμε τις προχωρημένες ρυθμίσεις του ποντικιού στα Windows. Επίσης, θα κάνουμε μαζική μετονομασία…

Αυτόματη Μαζική Αλλαγή Μεγέθους Φωτογραφιών Στο Photoshop

Αν δουλεύουμε με μεγάλο όγκο εικόνων, κάποιες διαδικασίες ίσως μας φαίνονται βαρετές, ή απλά απαιτούν αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθούν. Στο Photoshop μπορούμε να εκτελούμε διάφορες διαδικασίες, αυτόματα, και με λίγα κλικ.

Για παράδειγμα υπάρχει το εργαλείο “Image Processor”, που μας επιτρέπει την εκτέλεση διαφόρων εργασιών, μαζικά σε αρκετές εικόνες.

Πριν κάνουμε χρήση του εργαλείου, θα πρέπει να έχουμε τοποθετήσει όλες τις εικόνες στον ίδιο φάκελο. Έπειτα, ανοίγουμε το Photoshop, κάνουμε κλικ στο “File”, και πηγαίνουμε στο “Scripts → Image Processor…”.

Το ίδιο το παράθυρο μας καθοδηγεί για τα βήματα, αλλά ας δούμε μία μία τις επιλογές.

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξουμε πού θα βρει τα αρχεία, και αν θα συμπεριλάβει τις εικόνες των υποφακέλων.

Οπότε, πατάμε το “Select Folder…” ώστε να ρυθμίσουμε τον φάκελο, στη συνέχεια κάνουμε τις επιλογές που θέλουμε, και προχωράμε στο επόμενο βήμα.

Έπειτα, μπορούμε να επιλέξουμε αν θα αποθηκευτούν οι νέες εικόνες στον ίδιο φάκελο, ή σε κάποιον νέο με την ίδια δομή υποφακέλων.

Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε για αντικατάσταση των αυθεντικών αρχείων. Το Photoshop θα δημιουργήσει αυτόματα υποφάκελο με τις επεξεργασμένες εικόνες.

Ωστόσο, αν όντως θέλουμε να αποθηκευτούν σε συγκεκριμένο φάκελο διαλέγουμε τη σχετική επιλογή.

Το επόμενο βήμα είναι να ορίσουμε τη μορφή των εικόνων, αν θέλουμε να αλλάξουμε μέγεθος, και μερικές ακόμη επιλογές όπως η ποιότητα.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η αλλαγή μεγέθους διατηρεί την αναλογία των διαστάσεων, με σκοπό την αποφυγή παραμόρφωσης της εικόνας στην τελική της μορφή.

Το τέταρτο και τελευταίο βήμα αφορά κάποιες επιπλέον επιλογές, όπως, το να τρέξουν συγκεκριμένα Actions που έχουμε περασμένα στο Photoshop, ή να αποθηκευτούν πληροφορίες Copyright σε όλες τις εικόνες.

Όταν λοιπόν έχουμε ολοκληρώσει όλες τις ρυθμίσεις μας, πατάμε το κουμπί “Run”.

Το Photoshop θα αρχίσει να ανοίγει, να επεξεργάζεται, και να αποθηκεύει μίας προς μία τις εικόνες.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι μερικά Actions ίσως απαιτούν την παρέμβαση του χρήστη. Οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να κάνουμε εμείς τις σχετικές επιλογές.

Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, το πρόγραμμα θα επιστρέψει στην αρχική του σελίδα, και οι νέες εικόνες θα είναι στον φάκελο που ορίσαμε ή που δημιούργησε το Photoshop.

Δείτε πώς να κάνετε Ζουμ στο Photoshop με κάθε τρόπο, κόλπα αφαίρεσης έντονων σκιών, και αρκετά ακόμη μυστικά, στα υπόλοιπα QuickSteps.

QuickSteps #32: Σύντομες και Χρήσιμες Συμβουλές

Αυτή την εβδομάδα, θα κάνουμε μετατροπές μονάδων στα Windows 10, και θα στείλουμε email με το Power Shell. Επίσης, θα συνεχίσουμε με την αυτόματη συμπλήρωση…

Για μαζική αλλαγή μεγέθους φωτογραφιών χωρίς το Photoshop, δείτε τον οδηγό μας:

Μαζική Επεξεργασία Φωτογραφιών Δωρεάν με το FotoSizer

Ο αυτοματισμός επαναλαμβανόμενων εργασιών είναι ένα από τα ισχυρότερα πλεονεκτήματα των υπολογιστών. Η δωρεάν εφαρμογή FotoSizer μας επιτρέπει τη μαζική επεξεργασία φωτογραφιών, όσον αφορά την αλλαγή του…

Κατέβασμα Γλώσσας Για Χρήση Εκτός Σύνδεσης στη Μετάφραση Google

Η εφαρμογή Μετάφραση Google μας επιτρέπει να μεταφράζουμε ό,τι θέλουμε, σε δεκάδες διαφορετικές γλώσσες, εν κινήσει. Γενικότερα απαιτείται η σύνδεση στο διαδίκτυο για τη χρήση της εφαρμογής.

Ωστόσο, μπορούμε να κατεβάσουμε offline λεξικά για πάνω από 50 γλώσσες, και να μεταφράζουμε ακόμη και χωρίς σύνδεση.

Η λήψη οποιουδήποτε λεξικού στη Μετάφραση Google είναι ιδιαίτερα εύκολη, ενώ αυτά παρέχουν αρκετά μεγαλύτερη ακρίβεια από την online μετάφραση. Αυτό συμβαίνει γιατί η Google εισάγει στα offline λεξικά της μόνο επιβεβαιωμένες μεταφράσεις.

Για να κατεβάσουμε ένα λεξικό, πατάμε στις τρεις γραμμές πάνω αριστερά, και επιλέγουμε τη “Μετάφραση εκτός σύνδεσης”.

Θα εμφανιστεί αυτόματα μία λίστα με όλα τα διαθέσιμα offline λεξικά. Εντοπίζουμε αυτό που μας ενδιαφέρει, και πατάμε το βέλος στα δεξιά του.

-Τι γλώσσα μαθαίνεις? -Γκουατζαρατικά

Θα δούμε ένα παράθυρο που μας ενημερώνει για το μέγεθος του λεξικού, και μόλις πατήσουμε “ΛΗΨΗ”, θα αρχίσει να κατεβαίνει στο κινητό μας.

Αυτό ήταν. Σε λίγο το λεξικό θα έχει αποθηκευτεί στο κινητό μας, και θα μπορούμε πλέον να κάνουμε μεταφράσεις χωρίς σύνδεση.

Οι γλώσσες των οποίων έχουμε κατεβάσει τα λεξικά θα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας που είδαμε πιο πάνω.

Διαγραφή offline λεξικού

Η διαγραφή ενός λεξικού, σε περίπτωση που έχουμε μεγάλο πρόβλημα χώρου στο κινητό, δεν χρειαζόμαστε πλέον μια μετάφραση, ή κατεβάσαμε καταλάθος τα γκουατζαρατικά, είναι αντίστοιχα εύκολη.

Απλά πηγαίνουμε στη “Μετάφραση εκτός σύνδεσης”, και πατάμε τον κάδο δίπλα από τη γλώσσα που θέλουμε να διαγράψουμε.

Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο επιβεβαίωσης στο οποίο πατάμε την “ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ”, και το λεξικό θα διαγραφεί άμεσα.

Δείτε πώς μπορείτε να μάθετε ξένες γλώσσες μέσω internet, και μάλιστα δωρεάν, στον σχετικό οδηγό μας.

Δωρεάν Μαθήματα Ξένων Γλωσσών Μέσω Internet

Τα τελευταία χρόνια, τα μαθήματα Αγγλικών σε φροντιστήρια είναι διαθέσιμα σε αρκετά χαμηλές τιμές, εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει. Από την άλλη, η εκμάθηση…

Ορισμός της Αρχική Σελίδας Σε Κάθε Browser

Η αρχική σελίδα ενός browser είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζουμε κάθε φορά που ανοίγουμε μία νέα καρτέλα ή παράθυρο.

Γι’ αυτό είναι απόλυτα λογικό να θέλουμε να υπάρχει εκεί κάποιος Speed Dialer, είτε η αγαπημένης ιστοσελίδα, είτε κάποιος ιστότοπος που επισκεπτόμαστε συχνά.

Πάμε λοιπόν να δούμε πώς ορίζουμε την αρχική σελίδα σε κάθε έναν από τους πιο δημοφιλείς browsers.

Google Chrome

Η επιλογή της αρχικής σελίδας γίνεται από τις ρυθμίσεις. Για να μπούμε στις ρυθμίσεις του Chrome, κάνουμε κλικ στο κουμπί με τις τρεις τελείες, και επιλέγουμε “Ρυθμίσεις”.

Εδώ θα βρούμε το “Κατά την εκκίνηση”, όπου διαλέγουμε το “Ανοίξτε μια συγκεκριμένη σελίδα ή ένα σύνολο σελίδων”.

Όπως βλέπουμε, υπάρχουν δύο επιλογές. Με την “Προσθήκη νέας σελίδας” εισάγουμε τη σελίδα που εμείς θέλουμε.

Ωστόσο, αν έχουμε ήδη κάποιες ανοιχτές σελίδες, μπορούμε να πατήσουμε το “Χρήση τρεχουσών σελίδων”, και ο Chrome θα ορίσει ως αρχική σελίδα αυτές.

Mozilla Firefox

Αντίστοιχα, στον Firefox πατάμε το κουμπί του σάντουιτς (γνωρίζατε πως το λένε έτσι;), και κάνουμε κλικ στις “Επιλογές”.

Στο παράθυρο που έχει ανοίξει, πατάμε το εικονίδιο με το σπίτι για να δούμε τις ρυθμίσεις της αρχικής σελίδας.

Στον Firefox υπάρχουν περισσότερες επιλογές, και μπορούμε να ορίσουμε διαφορετική συμπεριφορά για τις νέες καρτέλες και τα νέα παράθυρα.

Για τα νέα παράθυρα μας επιτρέπεται να ανοίγει η αρχική σελίδα του Firefox, όπως διαμορφώνεται από τις ρυθμίσεις πιο κάτω.

Επίσης, μπορούμε να επιλέξουμε να εμφανίζεται μία “Κενή σελίδα” ή κάποιος συγκεκριμένος ιστότοπος.

Την ιστοσελίδα την εισάγουμε στο σχετικό πλαίσιο ή την επιλέγουμε από τους σελιδοδείκτες μας.

Επίσης, μπορούμε να διαλέξουμε να οριστεί ως αρχική σελίδα οποιοδήποτε website είναι ανοιχτό εκείνη τη στιγμή.

Παρόλο που έχουμε τόσες επιλογές όσον αφορά τα νέα παράθυρα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τις καρτέλες.

Ως αρχική σελίδα των νέων καρτελών ορίζουμε μόνο αυτή του Firefox ή μία “Κενή σελίδα”.

Opera

Συνεχίζουμε με τον Opera, όπου πατάμε το εικονίδιο του μενού, μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις, και εντοπίζουμε την κατηγορία “Κατά την εκκίνηση”.

Για να επιλέξουμε συγκεκριμένη ιστοσελίδα ή συγκεκριμένη ομάδα σελίδων, διαλέγουμε το “Άνοιγμα επιμέρους σελίδας ή ομάδας σελίδων”.

Η ρύθμιση της σελίδας ή των ιστότοπων που θέλουμε να ανοίγουν γίνεται από τον σύνδεσμο “Ορισμός σελίδων”.

Στο παράθυρο που ανοίγει, εισάγουμε όσες σελίδες θέλουμε, είτε πατάμε τη “Χρήση τρεχουσών σελίδων”, ώστε να οριστούν ως αρχική σελίδα οι ανοιχτές καρτέλες.

Microsoft Edge

Η διαδικασία στον Microsoft Edge διαφέρει λίγο.

Αρχικά, πατάμε στις τρεις τελείες πάνω δεξιά, και διαλέγουμε “Ρυθμίσεις”.

Έπειτα, πηγαίνουμε στο τέλος και κάνουμε κλικ στο “Προβολή σύνθετων ρυθμίσεων”.

Τώρα πια βλέπουμε στην κορυφή τη ρύθμιση που μας ενδιαφέρει.

Στον Microsoft Edge μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ του “Σελίδα έναρξης” (του browser), του “Σελίδα νέας καρτέλας” που διαφέρει ελάχιστα, ή να ορίσουμε μία δική μας ιστοσελίδα.

Οπότε επιλέγουμε το “Συγκεκριμένη σελίδα”, γράφουμε τη διεύθυνση, και πατάμε το εικονίδιο της δισκέτας για να αποθηκεύσουμε την αλλαγή.

Αυτό ήταν. Πλέον η αρχική σελίδα του browser μας θα είναι αυτή που εμείς θέλουμε.

Αν η αρχική σελίδα στο browser έχει αλλάξει χωρίς δική μας παρέμβαση, και όταν την αλλάζουμε χειροκίνητα, αλλάζει ξανά από μόνη της, τότε είναι πολύ πιθανό να έχουμε κολλήσει κάποιο κακόβουλο λογισμικό, και καλό είναι να κάνουμε έναν έλεγχο.

Πλήρης Καθαρισμός Ιών Και Malware Από Τον Υπολογιστή
Καθαρισμός Ιών Πλήρως Και με Ασφάλεια από τον Υπολογιστή

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες: Άνοιξες ένα αρχείο που δεν έπρεπε ή έκανες κλικ στο λάθος σύνδεσμο, και ο υπολογιστής σου κόλλησε ιό ή μολύνθηκε…

Ρυθμίζοντας τον Έλεγχο Ταυτότητας Δύο Παραγόντων στο Facebook

Το Facebook αντικατέστησε τις “Εγκρίσεις σύνδεσης” με τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Η λειτουργία είναι παρόμοια. Κάθε φορά που συνδέουμε τον λογαριασμό μας σε μία νέα συσκευή, το Facebook θα ζητά έναν ειδικό κωδικό.

Τον κωδικό μπορούμε να τον λάβουμε μέσω SMS ή να τον δούμε σε κάποια ειδική εφαρμογή που χρησιμοποιούμε, όπως ο “Επαληθευτής Google”.

Η ενεργοποίηση της σχετική επιλογής γίνεται από τις ρυθμίσεις ασφαλείας. Οπότε, κάνουμε κλικ στο βέλος πάνω δεξιά, και πατάμε “Ρυθμίσεις”.

Από τη λίστα αριστερά επιλέγουμε την “Ασφάλεια και σύνδεση”.

Εδώ υπάρχει ο τομέας “Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων”, κι εμείς πατάμε την “Επεξεργασία” δίπλα στο “Χρησιμοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων”.

Θα μεταφερθούμε στη σχετική ενημερωτική σελίδα, όπου και κάνουμε κλικ στο “Ξεκινήστε”.

Θα μας ζητηθεί να πληκτρολογήσουμε εκ νέου τον κωδικό πρόσβασής μας, οπότε τον γράφουμε στο πλαίσιο, και πατάμε “Υποβολή”.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε αν θέλουμε να λαμβάνουμε τους κωδικούς με SMS, ή αν θα χρησιμοποιήσουμε κάποια εφαρμογή.

Επιλέγουμε τη μέθοδο που θέλουμε, και κάνουμε κλικ στο “Επόμενο”.

Λήψη κωδικού με SMS

Αν διαλέξουμε να λαμβάνουμε τον κωδικό με SMS, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το τηλέφωνο που έχουμε δώσει, ή να πατήσουμε στη “Χρήση άλλου αριθμού”.

Μόλις πατήσουμε το “Επόμενο”, θα λάβουμε άμεσα μήνυμα με τον κωδικό.

Πληκτρολογούμε τον κωδικό στο σχετικό παράθυρο, και κάνουμε κλικ στο “Επόμενο”.

Μας εμφανίζονται μερικές ρυθμίσεις, τις οποίες απενεργοποιούμε. Ειδικά όσον αφορά τη δεύτερη, πρέπει να την απενεργοποιήσουμε οπωσδήποτε. Καλύτερα να χρειάζεται να πατάμε ακόμη και κάθε μέρα τον κωδικό, παρά να τρέχουμε αργότερα.

Κάνουμε κλικ στο “Τέλος”, και ο “Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων” έχει ενεργοποιηθεί.

Λήψη κωδικού μέσω εφαρμογής

Σχετικά παρόμοια είναι και η διαδικασία για τη λήψη κωδικού μέσω εφαρμογής.

Αρχικά επιλέγουμε την “Εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας”, και πατάμε “Επόμενο”.

Ανοίγουμε την εφαρμογή που χρησιμοποιούμε, για παράδειγμα τον επαληθευτή της Google, σκανάρουμε το QR-code, και πατάμε “Επόμενο”.

Η εφαρμογή θα εμφανίσει άμεσα έναν κωδικό, τον οποίο πληκτρολογούμε στο ανάλογο παράθυρο, και κάνουμε κλικ στο “Επόμενο”.

Πριν πατήσουμε “Τέλος”, στο τελικό παράθυρο, απενεργοποιούμε την επιλογή που επιτρέπει τις συνδέσεις χωρίς κωδικό για μία εβδομάδα.

Ο “Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων” έχει ενεργοποιηθεί. Αν κάποιος επιχειρήσει να συνδεθεί, θα χρειαστεί και τον κωδικό ασφαλείας.

Ωστόσο, καλό είναι να χρησιμοποιούμε ισχυρούς κωδικούς στους λογαριασμούς μας. Γι’ αυτό διαβάστε προσεκτικά τον λεπτομερή οδηγό μας.

Ισχυρό Password – Τα Μεγαλύτερα Λάθη και οι Κίνδυνοι

Ένα ισχυρό password είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την ασφάλεια του email μας, του ebanking, του λογαριασμού στο Facebook, και όλης μας της παρουσίας στο…

Επίσης, δείτε τι είναι η επαλήθευση σε δύο βήματα, και πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε κάθε σας λογαριασμό.

Η Μέγιστη Ασφάλεια Λογαριασμού Facebook, Gmail, Και Social Media

Τα social media έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε πολλαπλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ταυτόχρονα όμως, περιέχουν και ευαίσθητες…

Σας άρεσαν τα 7 QuickSteps της εβδομάδας;

Πώς σας φάνηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα αυτής της εβδομάδας; Γνωρίζατε ή/και χρησιμοποιούσατε κάποιο από αυτά;

Έχετε να προτείνετε κάποιο δικό σας κόλπο, ή μία συμβουλή που θέλετε να μπει στη στήλη μας; Μοιραστείτε τη με τους αναγνώστες μας στα σχόλια και ίσως τη δείτε να δημοσιεύεται.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED SALE ALERT τελικο
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#324 - Προβλήματα Χάρτες Google, Η Χαμηλότερη Τιμή Παιχνιδιού Στο Steam, Dark Mode Στο Google Drive
QuickSteps
GamingSteps#20240420 - Φορητό PlayStation 1, Επιστήμονας Βρήκε Τον Καλύτερο Οδηγό Του Mario Kart 8, Cities: Skylines II
GamingSteps