Home » Internet » Υπηρεσίες στο Internet » Τυφλό Σύστημα Πληκτρολόγησης στα Ελληνικά, Δωρεάν
Featured Τυφλό Σύστημα Πληκτρολόγησης Στα Ελληνικά 2

Τυφλό Σύστημα Πληκτρολόγησης στα Ελληνικά, Δωρεάν

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Οι περισσότεροι χρειάζεται έστω περιστασιακά να γράφουμε στον υπολογιστή, ακόμα και αν πρόκειται απλές δημοσιεύσες στα social media. Γνωρίζοντας το τυφλό σύστημα δακτυλογράφησης, όχι μόνο θα γράφουμε πιο γρήγορα και με λιγότερα λάθη, αλλά θα γράφουμε επίσης και πιο ξεκούραστα. Στον οδηγό θα δούμε την καλύτερη online μέθοδο που μας επιτρέπει να μάθουμε δωρεάν το τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης στα ελληνικά.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Τι είναι το τυφλό σύστημα δακτυλογράφησης

Όλοι όσοι πρωτοξεκινάμε να γράφουμε στον υπολογιστή, αναγκαζόμαστε να κοιτάζουμε στο πληκτρολόγιο για να γράψουμε. Συνήθως, πατάμε ένα-ένα τα γράμματα με ένα δάχτυλο του ενός χεριού, ή το πολύ με ένα δάχτυλο από κάθε χέρι.

τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης

Αυτή η μέθοδος, εκτός από πολύ αργή, είναι και ιδιαίτερα κουραστική, γιατί χρειάζεται να κινούμε τα χέρια μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πληκτρολογίου.

Επιπλέον, με το να μην κοιτάμε την οθόνη, ένα απλό λάθος όπως το να έχουμε τη γλώσσα στα Αγγλικά αλλά να γράφουμε στα Ελληνικά s;igoyra ua ;exei katastrofik;a apotel;esmata sto ke;imen;o maw.

Ή και το αντίθετο, για όσους προσπαθούν να μπουν στο ςςς.φαψεβοοκ.ψομ.

Μαθαίνοντας το τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης, πλέον θα χρησιμοποιούμε και τα δέκα δάχτυλα για τη δακτυλογράφηση.

τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης 1μμ

Με αυτό τον τρόπο θα χρειάζεται να κάνουμε πολύ λιγότερες κινήσεις, θα πληκτρολογούμε ταχύτερα, πιο ξεκούραστα, και με λιγότερα λάθη, καθώς θα κοιτάμε την οθόνη και όχι το πληκτρολόγιο.

τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης 1μ

Προφανώς αυτό δεν θα γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη. Θα χρειαστεί χρόνος και προσπάθεια μέχρι να αποκτήσουμε την αίσθηση του πληκτρολογίου, χρησιμοποιώντας τα σωστά δάχτυλα για τα σωστά πλήκτρα.

Ευτυχώς, μια ιστοσελίδα μας βοηθάει να μάθουμε το τυφλό σύστημα, με μια μέθοδο επιστημονική και αλληλεπιδραστική, που κάνει την εκμάθηση απλή για τον καθένα.

Πώς θα μάθω τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης στα Ελληνικά

Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες αφιερωμένες στο να μάθουμε το τυφλό σύστημα δακτυλογράφησης. Πολλές από αυτές, όμως, απευθύνονται σε άτομα του εξωτερικού, έχοντας τις ασκήσεις στα Αγγλικά ή σε άλλες ξένες γλώσσες.

Στον οδηγό αυτό θα παρουσιάσουμε τη σελίδα sense-lang.org, η οποία με τις εφαρμογές της μας διδάσκει το τυφλό σύστημα απευθείας στα ελληνικά.

Πώς να Μάθω Τυφλό Σύστημα Πληκτρολόγησης στα Ελληνικά Δωρεάν 01

Οι βασικές οδηγίες για την εκμάθηση τυφλού συστήματος

Πριν ξεκινήσουμε τα μαθήματα, καλό είναι πρώτα να διαβάσουμε τις οδηγίες που περιλαμβάνει η σελίδα σχετικά με το τυφλό σύστημα δακτυλογράφησης.

Στις οδηγίες αυτές θα βρούμε τη σωστή αρχική τοποθέτηση των δαχτύλων στο πληκτρολόγιο, καθώς και χρήσιμες συμβουλές όσον αφορά τα μαθήματα.

τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης 1μμμ

Ξεκινώντας τα μαθήματα

Για να ξεκινήσουμε την εκμάθηση, αρκεί να μπούμε σε αυτή τη σελίδα και να επιλέξουμε το πρώτο από τα μαθήματα.

τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης 1μμμμ

Στα αρχικά μαθήματα θα μας ζητηθεί να γράφουμε συγκεκριμένα γράμματα, όχι πλήρεις λέξεις, προκειμένου να αρχίζουμε να συνηθίζουμε την τοποθέτηση των δαχτύλων, καθώς και τα γράμματα που αναλαμβάνει το καθένα.

Σε αυτό το σημείο ελέγχουμε το πληκτρολόγιο μας να είναι στα ελληνικά και πεζά.

Πώς να Μάθω Τυφλό Σύστημα Πληκτρολόγησης στα Ελληνικά Δωρεάν 04

Από εκεί και μετά, αν κάνουμε οποιοδήποτε λάθος, θα ακουστεί ένας ήχος, και το πρόγραμμα θα μας δείξει ποιο ήταν το σωστό γράμμα και με ποιο δάχτυλο έπρεπε να το πατήσουμε.

τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης 1μμμμμ

Το πρώτο μάθημα εστιάζεται αποκλειστικά στο Φ και το Ξ με τους δείκτες του αριστερού και του δεξιού χεριού. Αυτά τα δύο πλήκτρα είναι τα βασικά πλήκτρα όσον αφορά το τυφλό σύστημα δακτυλογράφησης.

Αυτός είναι και ο λόγος που όλα τα πληκτρολόγια διεθνώς διαθέτουν εξογκώματα σε αυτά τα δύο πλήκτρα, για να τοποθετούμε τους δείκτες μας εκεί χωρίς να χρειάζεται να κοιτάξουμε.

Στο 2ο μάθημα μπαίνουν επίσης το Κ και το Δ στο παιχνίδι, ενώ σταδιακά καλύπτεται όλη η μεσαία σειρά. Μέχρι το 16ο μάθημα θα έχουμε καλύψει όλο το βασικό αλφάβητο, μαζί με τους τόνους και τα σημεία στίξης.

Στα δεξιά του κάθε μαθήματος βλέπουμε τα στατιστικά μας.

Πώς να Μάθω Τυφλό Σύστημα Πληκτρολόγησης στα Ελληνικά Δωρεάν 06

Μόλις ολοκληρώνουμε κάθε μάθημα, μπορούμε να το επαναλάβουμε ή να πάμε στο επόμενο. Καλό είναι να προτιμάμε μερικές επαναλήψεις σε κάθε μάθημα, έτσι ώστε να εμπεδώσουμε καλύτερα τα πρώτα βήματα της μεθόδου.

τυφλό-σύστημα-πληκτρολόγησης-δακτυλογράφησης-στα-ελληνικά-δωρεάν-08α

Στο 16ο και τελευταίο από τα έτοιμα μαθήματα, πλέον καλούμαστε να γράψουμε ολοκληρωμένες προτάσεις, και επί τη ευκαιρία να μάθουμε και μερικές χρήσιμες συμβουλές για την πιο σωστή και αποτελεσματική αξιοποίηση του προγράμματος.

τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης 1μμμμμμ

Συνεχής εξάσκηση

Τα 16 αυτά μαθήματα θα μας καθοδηγήσουν στα βασικά και στο να συνηθίσουν τα δάχτυλά μας τους νέους τους ρόλους.

Αν όμως θέλουμε να γίνουμε πραγματικά καλοί στο τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης, θα χρειαστεί αρκετή εξάσκηση.

Για τον σκοπό αυτό, στην κεντρική σελίδα των μαθημάτων υπάρχει η επιλογή “Το κείμενό μου”, στην οποία μπορούμε να επικολλήσουμε ένα κείμενο της επιλογής μας για να εξασκηθούμε.

τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης 1μμμμμμν

Επίσης, η σελίδα μας δίνει τη δυνατότητα να εξασκηθούμε με βάση τις ειδήσεις του Google, με επιλογή ανάμεσα σε αθλητικές, επιστημονικές, πολιτιστικές, και επιχειρηματικές ειδήσεις.

τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης 1μμμμμμνν

Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε μια αστείρευτη πηγή από κείμενο που θα έχει ενδιαφέρον, προκειμένου να εξασκήσουμε το τυφλό σύστημα δακτυλογράφησης.

Χρήσιμες ενότητες στη σελίδα

Η ιστοσελίδα sense-lange.org διαθέτει μερικές ακόμη χρήσιμες ενότητες.

Ανάμεσά τους θα βρούμε την ενότητα “Τεστ δακτυλογράφησης” για να δούμε πόσο γρήγορα γράφουμε και να παρακολουθήσουμε την πρόοδό μας καθώς μαθαίνουμε το τυφλό σύστημα.

τυφλο συστημα γραφησ

Έχει προστεθεί επίσης μια ενότητα με παιχνίδια δακτυλογράφησης, που δίνουν άλλο ενδιαφέρον στη διαδικασία εκμάθησης.

τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης 1μμμμμμννν

Τέλος, αν γράφουμε συχνά στο αριθμητικό πληκτρολόγιο, θα βρούμε μια ενότητα ειδική για το τυφλό σύστημα σε αυτό.

τυφλό-σύστημα-πληκτρολόγησης-δακτυλογράφησης-στα-ελληνικά-δωρεάν-08αμμ

Σκοπεύετε να μάθετε το τυφλό σύστημα πληκτρολόγησης?

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε το τυφλό σύστημα, ή αν είχατε οποιαδήποτε δυσκολία με τη σελίδα, γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

featured sale alert τελικο_x4
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#322 - Λογαριασμός Google Χωρίς Gmail, Δημιουργία Εικόνων Με Το Copilot, Καταμέτρηση Λέξεων
QuickSteps
GamingSteps#20240413 - Αναστάτωση Προκάλεσε Η Σειρά Fallout, The Rogue Prince of Persia, BAFTA Games Awards 2024
GamingSteps