Home » Hardware » Reviews » Ασύρματο Φορητό Ηχείο Xiaomi Mi Bluetooth 4.1 Speaker Review

Ασύρματο Φορητό Ηχείο Xiaomi Mi Bluetooth 4.1 Speaker Review

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εξελίσσεται. Αν οτιδήποτε δεν σας λειτουργεί, γράψτε μας στα σχόλια και θα κοιτάξουμε να τον ανανεώσουμε.

Τα ασύρματα ηχεία, χάρη στην φορητότητα και την ευκολία χρήσης τους, κερδίζουν όλο και περισσότερο την προτίμηση του κοινού. Αν δεν θέλουμε να μπλέκουμε με μεγαλύτερα ηχεία, το bluetooth ηχείο είναι μια καλή λύση για να βελτιώσουμε τον ήχο του κινητού ή του laptop μας. Στον σημερινό οδηγό θα δούμε αναλυτικά μια πρόταση της Xiaomi, το Xiaomi Mi Bluetooth 4.1 Speaker.

Δείτε τις ενότητες του οδηγού

Προτάσεις συνεργασίας

Προωθήστε δυναμικά την επιχείρησή σας στο site του PCsteps και στο κανάλι μας στο YouTube.

Επικοινωνία

Γίνε VIP μέλος στο PCSteps

Τα μέλη υποστηρίζουν ενεργά το PCsteps για να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς διαφημίσεις για όλους.

Συμμετοχή

Ποια είναι η Xiaomi

Η Xiaomi είναι μια από τις γνωστότερες και μεγαλύτερες κινέζικες εταιρείες τεχνολογίας.

H τεράστια επιτυχία της οφείλεται στη διαφορετική προσέγγισή στο μάρκετινγκ και τη στρατηγική πωλήσεων, σε σύγκριση με τις καθιερωμένες κινήσεις των γιγάντων Samsung και Apple.

Η στρατηγική της Xiaomi είναι να υπάρχουν πολύ λίγα φυσικά καταστήματα σε όλον τον κόσμο, προτιμώντας να πωλούν τα προϊόντα τους από ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το GearBest, μειώνοντας έτσι περαιτέρω το κόστος των συσκευών.

Η εταιρεία έχει πάνω από 8.000 υπαλλήλους, κυρίως στην ηπειρωτική Κίνα, την Ινδία, τη Μαλαισία, και τη Σιγκαπούρη, και επεκτείνεται και σε άλλες χώρες όπως η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες, και η Βραζιλία.

Η Xiaomi από το 2014 είναι ο μεγαλύτερος πωλητής smartphone στην Κίνα, έχοντας ξεπεράσει τη Samsung, σύμφωνα με έκθεση της IDC. Παγκοσμίως θεωρείται η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια smartphone στον κόσμο.

Xiaomi Mi Bluetooth 4.1 Speaker

Η Xiaomi δραστηριοποιείται σε πραγματικά αναρίθμητες κατηγορίες τεχνολογικών συσκευών, για κάθε τομέα του “έξυπνου” σπιτιού. Δεν θα μπορούσαν, λοιπόν, να απουσιάζουν από τo ρεπερτόριό της και αρκετά είδη ηχείων.

Ένα από αυτά είναι και το Xiaomi Mi Bluetooth 4.1 Speaker. Πρόκειται ίσως, από σχεδιαστικής άποψης, για το πιο καινοτόμο μεταξύ των bluetooth ηχείων της Xiaomi. Το κυλινδρικό σχήμα και η μινιμαλιστική του αισθητική τραβάνε κατευθείαν το μάτι.

Όπως θα δούμε, το ηχείο δεν τα πάει άσχημα ούτε από άποψη ποιότητας ήχου, ενώ διαθέτει και ένα κομψό και εξίσου καινοτόμο σύστημα ελέγχου.

Χαρακτηριστικά

Στην εικόνα παρατίθενται αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του ηχείου:

Ήδη με μια ματιά στα χαρακτηριστικά του Xiaomi Mi Bluetooth 4.1 Speaker, περιμένουμε καλή διάρκεια ζωής και φορητότητα, βάσει μεγέθους και βάρους.

Unboxing

Το ηχείο έρχεται σε (ελαφρώς ταλαιπωρημένο) λευκό πακέτο, από αυτά στα οποία μας έχει συνηθίσει η Xiaomi.

Το ίδιο ισχύει και για το περιεχόμενο, που περιλαμβάνει, όπως είθισται, μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

Θα βρούμε, λοιπόν, ένα βιβλιαράκι με οδηγίες (λέμε τώρα), το ηχείο μας, και έναν ελαστικό δακτύλιο, περασμένο γύρω από το ηχείο.

Βέβαια, η απουσία καλωδίου φόρτισης αποτελεί μέγιστη ματζιριά εκ μέρους της Xiaomi, παρότι κατά πάσα πιθανότητα έχουμε κάποιο περισσευούμενο στο σπίτι ή στο γραφείο. Έστω ένα απλό καλώδιο micro USB δεν θα έπρεπε να λείπει από τη συσκευασία.

Το manual είναι, ως συνήθως, στην αγαπημένη μας γλώσσα. Βέβαια έχει και μερικές εικόνες, οπότε αυτήν τη φορά κάτι παραπάνω μάθαμε.

Εμφάνιση

Εξωτερικά, όπως είπαμε και πριν, το Xiaomi Mi Bluetooth 4.1 Speaker παίρνει άριστα. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν κύλινδρο με λεία επιφάνεια και ματ φινίρισμα, και το ηχείο βρίσκεται στο πάνω μέρος του.

Διατίθεται σε μαύρο και λευκό χρώμα, με το λευκό να είναι για κάποιον λόγο κατά περίπου ένα ευρώ φθηνότερο από το μαύρο. Εμείς προτιμήσαμε το λευκό. Ωστόσο, και τα δύο δείχνουν εξίσου όμορφα.

Το όλο παρουσιαστικό της συσκευής είναι λιτό, με ελάχιστα στοιχεία να διαταράσσουν την επιφάνειά της. Στην μπροστινή πλευρά διαθέτει ένα μικρό led που φωτίζει είτε σε κόκκινο, είτε σε γαλάζιο χρώμα.

Κατά τη διάρκεια της φόρτισης ή όταν η μπαταρία είναι χαμηλή, θα δούμε το κόκκινο χρώμα. Αντίθετα, με την ενεργοποίηση του ηχείου, το led αναβοσβήνει σε γαλάζιο χρώμα. Τέλος, όταν η συσκευή είναι κλειστή, το led παραμένει σβηστό.

Στην πίσω όψη θα βρούμε την έξοδο micro USB που είναι υπεύθυνη για τη φόρτιση της συσκευής.

Τώρα όσο για τον ελαστικό δακτύλιο, χρησιμοποιείται τοποθετώντας τον μεταξύ του πάνω μέρους του ηχείου και του υπόλοιπου σώματος, για να αποτρέπονται οι κινήσεις.

Μάλλον χρησιμεύει για τις περιπτώσεις που δεν θέλουμε να ενεργοποιηθεί, να σβήσει, ή να αυξομειωθεί ακούσια η ένταση του ηχείου, πχ. κατά την μεταφορά του.

Σύστημα ελέγχου

Το σύστημα χειρισμού του Xiaomi Mi Bluetooth 4.1 Speaker είναι από τα πιο μινιμαλιστικά που θα συναντήσουμε σε bluetooth ηχεία.

Ο όλος έλεγχος γίνεται από το πάνω μέρος της συσκευής, και συγκεκριμένα από το αλουμινένιο περίβλημα.

Πιέζοντας και κρατώντας το πατημένο για δυο δευτερόλεπτα, η συσκευή ενεργοποιείται. Θα δούμε το led να αναβοσβήνει στη γαλάζια απόχρωση.

Αν τώρα ακούμε μουσική, και πατήσουμε στιγμιαία στο πάνω μέρος, θα γίνει παύση της αναπαραγωγής. Πατώντας για περισσότερα δευτερόλεπτα, το ηχείο θα κλείσει.

Τέλος, γυρνώντας το περίβλημα δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα, αυξάνουμε ή μειώνουμε αντίστοιχα την ένταση του ήχου.

Ο έλεγχος του ηχείου γίνεται ακόμα πιο εύκολος χάρη στην αντιολισθητική επιφάνεια με την οποία είναι επενδυμένη η βάση.

Έτσι μπορούμε να χειριστούμε το Xiaomi Mi Bluetooth 4.1 Speaker, ακόμα και με την άκρη του δακτύλου , χωρίς να χρειάζεται να το πιάσουμε στα χέρια μας. Το ηχείο δεν θα γλιστρήσει στο τραπέζι.

Σύνδεση με συσκευές

Το Xiaomi Mi Bluetooth 4.1 Speaker συνδέεται εύκολα με το laptop ή το κινητό μας μέσω bluetooth (όπως υποψιαστήκαμε και από το όνομά του).

Windows

Ας πάρουμε για παράδειγμα τα Windows 10. Πληκτρολογώντας “bluetooth” στην αναζήτηση, θα μεταβούμε στις αντίστοιχες ρυθμίσεις.

Από εκεί επιλέγουμε την Προσθήκη Bluetooth ή άλλης συσκευής…

…και, στη συνέχεια, το είδος της συσκευής (συσκευές ήχου).

Εφόσον έχουμε ανοίξει το ηχείο μας, και βρίσκεται εντός εμβέλειας 10 μέτρων, θα εμφανιστεί μια εγγραφή στη λίστα σε άπταιστα κινέζικα.

Πατάμε για σύνδεση, και θα δούμε στο ίδιο παράθυρο ότι η συσκευή μας συνδέθηκε επιτυχώς.

Aν όλα πήγαν καλά, θα λάβουμε τις ανάλογες ειδοποιήσεις από τα Windows στη γραμμή ειδοποιήσεων.

Θα ακούσουμε επίσης τo speaker να μας ειδοποιεί για τη σύνδεση, σε γυναικεία κινέζικη φωνή.

Από εκεί και πέρα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Xiaomi Mi Bluetooth όπως το ηχείο του υπολογιστή μας. Για να το ορίσουμε, κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο του ήχου στη γραμμή εργασιών, και επιλέγουμε “Ήχοι”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, επιλέγουμε την καρτέλα “Αναπαραγωγή”, και κατόπιν δεξί κλικ > Σύνδεση, στο πεδίο με τα κινέζικα (που αφορά το bluetooth ηχείο μας).

Android

Ομοίως, και στο smartphone μας, ανοίγουμε το bluetooth της συσκευής, έχοντας προηγουμένως ενεργοποιήσει το ηχείο. Θα δούμε αντίστοιχα μια καταχώρηση στα κινέζικα.

Πατώντας πάνω της, θα συνδεθούμε άμεσα.

Εδώ δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποια άλλη ρύθμιση. Το κινητό χρησιμοποιεί κατευθείαν ως default συσκευή αναπαραγωγής το Xiaomi Mi Bluetooth.

Ποιότητα ήχου

Τα υλικά που έχει χρησιμοποιήσει η Xiaomi, όπως και στις περισσότερες συσκευές της, φαίνονται ποιοτικά. Γενικότερα η κατασκευή του speaker φαίνεται στιβαρή και προσεγμένη.

Όσον αφορά τον ήχο, αυτός μας φάνηκε κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής. Η έντασή του φτάνει σε υψηλά επίπεδα χωρίς να έχουμε παραμόρφωση. Ακόμη και τα μπάσα αποδίδονται αρκετά καλά, ειδικά αν λάβουμε υπόψη το πολύ μικρό μέγεθος του ηχείου.

Θετικά

  • Υψηλή ποιότητα κατασκευής, κομψός σχεδιασμός και σύστημα ελέγχου
  • Καλή ποιότητα ήχου
  • Ελαφρύ και με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας
  • Εύκολο στη σύνδεση, έχει δυνατότητα χρήσης για κλήσεις
  • Καλή εμβέλεια σήματος (κοντά στα 10 μέτρα)
  • Αρκετά οικονομικό γι’ αυτά που προσφέρει.

Αρνητικά

  • Δεν περιλαμβάνει καλώδιο φόρτισης
  • Οι οδηγίες, η περιγραφή, και τα μηνύματα ειδοποίησης στις συσκευές είναι στα κινέζικα
  • Οι ηχητικές ενημερώσεις στα κινέζικα κατά τη σύνδεση και την αποσύνδεση μπορούσαν να απουσιάζουν.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Τη στιγμή που γράφεται ο οδηγός, μπορούμε να βρούμε το Xiaomi Mi Bluetooth 4.1 Speaker σε λευκό χρώμα, στην τιμή των €26.87 (+ €4.09 Priority Line) στην Κινέζικη αποθήκη, για περιορισμένα κομμάτια. Σε μαύρο χρώμα, η τιμή ανεβαίνει στα €27.82 (+ €4.09 Priority Line).

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς πραγματοποιούνται οι αγορές από Κίνα και πώς μπορούμε να αποφύγουμε το τελωνείο, δείτε στον οδηγό μας:

Κινέζικα Κινητά & Τι Αλλάζει Στην Αγορά Από Κίνα Χωρίς Τελωνείο

Από την 1η Ιουλίου 2021 αλλάζει το καθεστώς ΦΠΑ για ηλεκτρονικές αγορές μικρής αξίας που κάνουμε από την Κίνα καθώς και για αγορές προϊόντων υψηλότερης…

Πώς σας φάνηκε το Xiaomi Mi Bluetooth 4.1 Speaker;

Το Xiaomi Mi Bluetooth 4.1 Speaker είναι ένα ποιοτικό και οικονομικό bluetooth ηχείο, με κύριο μειονέκτημά του τα κινέζικα σε ηχητικά μηνύματα και ειδοποιήσεις. Εσείς θα αγοράζατε το συγκεκριμένο ηχείο; Έχετε ήδη αυτό ή κάποιο παρόμοιο; Γράψτε μας στα σχόλια.

Τα σχόλια του PCsteps έχουν μεταφερθεί στο Questions.pcsteps.gr. Αν έχετε απορίες για τη δημοσίευση ή οποιαδήποτε τεχνολογική ερώτηση, από προτάσεις αγορών μέχρι τεχνικά προβλήματα, γράψτε μας εκεί. Απαντάμε το αργότερο εντός 48 ωρών.

Οι Στήλες του PCsteps

FEATURED sale alert b10 x4 aa
Οδηγοί Αγοράς
QuickSteps#320 - Δωρεάν VPN Edge, Πλήρη Αποσύνδεση Facebook, Κρυφό Μήνυμα Σε Εικόνα, Καρτούν Εικόνα Προφίλ
QuickSteps
GamingSteps#20240322 - Battle Royale Στο WoW, Ρεκόρ Χρηστών Για Το Stardew Valley, GDC Και IGF Awards 2024
GamingSteps